امتیاز موضوع:
  • 1 رأی - میانگین امیتازات : 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
تبخال
#1
ممکن است شما هم از آن دسته آدم هایی باشید که به طور مرتب دچار تبخال می شوید و برای درمان آن نمی توانید بارها و بارها از داروهای آنتی بیوتیک استفاده کنید.

به گزارش نیک صالحی ،بهتر است بدانید برای درمان تبخال لازم نیست حتما از آنتی بیوتیک استفاده کرد. سیر رنده شده می تواند به خوبی این داروهای شیمیایی باشد.


یک حبه سیر بردارید و آن را به دو نیم کنید . آن را به مدت 10 دقیقه روی تبخال تان بگذارید. این کار را روز چند مرتبه تکرار کنید.

سیر روند گسترش تبخال را بسرعت کاهش می دهد و به اصطلاح آن را خشک می کند.بعد از دو الی سه روز تاثیر فوق العاده این ماده غذایی بد بود اما پرخاصیت را به چشم خواهید دید.






من از معبود یکتایم فقط یک چیز میخواهم
نگیرد هرگز از قلبم امید استجابت را...
 تشکر شده توسط : parisa2011 , sargol
#2
علائم و نشانه هاى تبخال

علائم و نشانه هاى تبخال این موارد هستند:

تاول هاى كوچك و دردناك پُر از مایع كه روى منطقه برجسته، قرمز و دردناك پوستتان قرار دارند.

درد یا مورمور شدن كه اغلب یكى دو روز پیش از ظهور تاول‌ها احساس می شود.

معمولاً 7 تا 10 روز طول مى‌كشد تا تبخال برطرف شود. تبخال معمولاً روى لب‌ها ظاهر مى شود. اما گاهى روى سوراخ هاى بینى، چانه یا انگشتان دست هم دیده مى‌شود. گرچه غیر معمول است، اما ممكن است تبخال در داخل دهان هم بروز كند(اما تنها بر روى لثه ها یا كام سخت كه در سقف قرار دارد).

اگر زخمى روى بافت هاى نرم درون دهانتان ظاهر شود ممكن است آفت باشد، ولى مطمئناً تبخال نیست.

علائم تبخال ممكن است حداكثر تا 20 روز پس از قرار گرفتن در معرض ویروس ظاهر نشود و معمولاً 7 تا 10 روز طول مى‌كشد. تاول ها شكل مى‌گیرند، مى‌تركند و ترشح مى‌كنند. سپس كبره زردرنگى تشكیل مى شود و نهایتاً با ریختن آن، پوست صورتى رنگى در زیر ظاهر مى‌شود و تبخال بدون گذاشتن جا بهبود مى یابد.

علل تبخال

گونه هاى معینى از ویروس هرپس باعث تبخال مى‌شود.

ویروس "هرپس سیمپلكس نوع ?" (HSV1) معمولاً در صورت، تبخال ایجاد مى‌كند. ویروس "هرپس سیمپلكس نوع ?" (HSV2) مسئول ایجاد تبخال هاى تناسلى است. با این حال هر دو نوع ویروس مى توانند هم در ناحیه صورت و هم در دستگاه تناسلى تبخال ایجاد كنند.

زمانی تبخال به شما سرایت مى‌كند كه با شخصى كه داراى ضایعه فعال است تماس بگیرید. استفاده مشترك از ظروف غذا، تیغ و حوله مى تواند باعث سرایت عفونت شود.

هنگامى كه یك بار به تبخال مبتلا مى‌شوید، ویروس در سلول‌هاى عصبى پوست‌تان نهفته باقى مى‌ماند و ممكن است دوباره به صورت عفونتى فعال در همان محل اول یا نزدیك به آن ظاهر شود. در این صورت ممكن است در محل قبلى، احساس خارش یا برآمدگى كنید.

تب، قاعدگى، استرس و قرار گرفتن در معرض نور خورشید ممكن است باعث عود تبخال شود.

چه وقت باید به پزشك مراجعه كرد؟

تبخال‌ها عموماً بدون درمان بهبود مى‌یابند. اما در موارد زیر باید به پزشك مراجعه كنید:

- دچار بیمارى دیگرى هستید كه باعث اختلال دستگاه ایمنى شما شده است.

- تبخال هایى دارید كه پس از یك تا دو هفته به خودى خود بهبود نمى‌یابند.

- علائم بیمارى شدید است.

- عودهاى مكرر تبخال در شما رخ مى‌دهد.

عوارض تبخال

تبخال مسرى است. ویروس تبخال مى‌تواند از طریق پوست، از شخصى به شخص دیگر منتقل شود.

ویروس "هرپس سیمپلكس" مى تواند حتى زمانى كه تاول‌ها ظاهر نشده‌اند مسرى باشد، اما بیشترین خطر انتقال عفونت زمانى است كه تاول ها ظاهر مى‌شوند تا زمانى كه آنها كاملاً خشك مى‌شوند و كبره مى‌بندند.

اگر به تبخال مبتلا هستید، از تماس با نوزادان، افراد مبتلا به اگزما (التهاب پوستى ناشى از آلرژى) یا افراد دچار اختلال دستگاه ایمنى مثل مبتلایان به سرطان، ایدز یا گیرنده پیوند عضو خوددارى كنید.

عفونت تبخالى چشم كه باعث ایجاد جوشگاه بر روى قرنیه مى شود، یكى از علل مهم كورى است. این عارضه نیاز به درمان فورى پزشكى دارد.

درمان
تبخال عموماً بدون نیاز به درمان پس از 7 تا 10 روز برطرف مى‌شود. اگر به حملات مكرر تبخالى دچار مى‌شوید، پزشكتان ممكن است داروهاى ضد ویروسى برایتان تجویز كند.

استفاده از دارو مى تواند طول دوره ابتلا به تبخال را كوتاه كند و درد شما را كاهش دهد.

پیشگیرى
براى اینكه از ابتلا به تبخال پیشگیرى كنید و یا نگذارید تبخال به سایر نقاط بدنتان یا افراد دیگر منتقل شود، به توصیه هاى زیر عمل كنید:

*از بوسیدن یا تماس پوستى با افراد مبتلا به تبخال، در زمانى كه تاول روى پوست آنها وجود دارد خوددارى كنید. ویروس مى تواند تا هنگامى كه ترشحات مرطوب در تاول وجود دارند، انتقال یابد.

* از وسائل مشترك استفاده نكنید. وسائل غذاخورى، حوله ها و سایر چیزهاى شبیه به آنها مى تواند در صورت وجود تاول ها، باعث انتقال بیمارى شود.

*دست هایتان را تمیز نگه دارید: اگر مبتلا به تبخال هستید، قبل از لمس كردن افراد دیگر، دست هایتان را بشویید.

*مراقب لمس كردن سایر نقاط بدنتان باشید، به خصوص چشم ها و دستگاه تناسلى، به گسترش عفونت حساسند.

*از عوامل تحریك كننده بپرهیزید. از جمله وضعیت هایى كه ظهور تبخال را تحریك مى كنند، قرار گرفتن بیش از حد در معرض نور خورشید است.

*از كرم هاى ضدآفتاب استفاده كنید. كرم ضدآفتاب را پیش از قرار گرفتن طولانى مدت زیر آفتاب، چه در تابستان و چه در زمستان، روى لب ها و صورتتان بمالید تا از ظهور تبخال پیشگیرى کنید.

مراقبت شخصى

تبخال معمولاً بدون درمان ناپدید مى‌شود. در طول مدتى كه تبخال وجود دارد، با رعایت نكات زیر مى توانید از ناراحتى رهایى یابید:

استفاده از كرم ها: كرم هاى معمولى كه بدون نسخه پزشك به فروش مى رسند ممكن است راحتى شما را فراهم كنند، اما انتظار نداشته باشید كه بهبودى را تسریع كنند.

استفاده از مسكن ها: از جمله آسپیرین، استامینوفن و ایبوپروفن براى تخفیف درد. به كودكان هیچ گاه آسپیرین ندهید. آسپیرین مى تواند یك عارضه نادر و بالقوه كشنده را به نام نشانگان "راى" در كودك ایجاد كند.

استفاده از گرما یا سرما

اجازه بهبود به ضایعه بدهید: از فشار دادن، كندن یا سوراخ كردن تاول‌ها بپرهیزید.

 تشکر شده توسط : najva , ثریا , نازلی
#3
واسه اینکه تبخالتون خیلی ســـــــــــــــــــــــــــــــریـــــــــــع خوب بشه فقط یه دستمال کاغذی کوچیک یا یه ذره پنبه رو به آبغوره آغشته کنید و در محل زخم بذارین. تاثیر فـــــــــوق الـــــــــــعاده ای داره و به 48 ساعت نرسیده کاملاً تبخالتون خوب میشه.
توجه: این کار رو مستمر انجام بدین
بعضی تبخالها درونی اند و یا بعضی وقتا دهان آفت میزنه, که در این حالت هم میتونید از آبغوره استفاده کنید.(آبغوره رو تو دهانتون واسه چند دقیقه نگه دارید)

با تمام بی کسی هایم کســـی دارم هنـــــوز

گاهی گمان نمی کنی و می شود/گاهی نمی شود که نمی شود
گاهی هزار دوره دعا بی اجابتست/گاهی نگفته قرعه به نام تو می شود
گاهی گدای, گدائی و بخت نیست /گاهی تمام شهر گدای تو می شود

 تشکر شده توسط : najva , arezooo82 , # پریسا # , sami , نازلی , nazaninamiri70
#4
تبخال ناشى از ویروس "هرپس سیمپلکس" یا ویروس تبخال ساده است و عارضه اى واگیردار است.

به گزارش باشگاه خبرنگاران؛ احتمالاً بسیارى از شما تجربه زدن تبخال را داشته اید: گوشه لبتان شروع به مورمور کردن مى کند و یک نقطه کوچک و سفت که نمى توانید آن را ببینید روى لبتان ظاهر مى شود.

پس از یکى دو روز تاول هاى قرمزرنگى روى لبتان به وجود مى‌آید، این همان تبخال معروف است که احتمالاً موقع خواب پدیدار شده است و راهى براى پنهان کردن یا برطرف کردن سریع آن وجود ندارد.

تبخال کاملاً با " آفت" - که بعضى افراد آن را با تبخال اشتباه می‌کنند - متفاوت است. آفت ها معمولاً مسرى نیستند و زخم هایى هستند که بر روى بافت‌هاى نرم درون دهان به وجود مى آیند، جایى که تبخال نمى‌زند.

تبخال بیمارى شایعى است، اگرچه نمى‌توان تبخال را معالجه کرد یا به کلى از آن پیشگیرى کرد، اما راه هایى وجود دارد که مى تواند توالى بروز آن را کاهش دهد یا مدت بروز آن را محدود کند.

علائم و نشانه هاى تبخال

علائم و نشانه هاى تبخال اینها هستند:

تاول هاى کوچک، دردناک پر از مایع که روى منطقه برجسته، قرمز و دردناک پوستتان قرار دارند.
درد یا مورمور شدن که اغلب یکى دو روز پیش از ظهور تاول‌هاحساس مىشود.

معمولاً ۷ تا ۱۰ روز طول مى‌کشد تا تبخال برطرف شود. تبخال معمولاً روى لب‌ها ظاهر مى شود. اما گاهى روى سوراخ هاى بینى، چانه یا انگشتان دست هم دیده مى‌شود و گرچه غیرمعمول است اما ممکن است تبخال در داخل دهان هم بروز کند _ اما تنها برروى لثه ها یا کام سخت - که در سقف قرار دارد.

اگر زخمى روى بافت هاى نرم درون دهانتان ظاهر شود ممکن است آفت باشد ولى مطمئناً تبخال نیست.

علائم تبخال ممکن است تا حداکثر ۲۰ روز پس از قرارگرفتن در معرض ویروس ظاهر نشود و معمولاً ۷ تا ۱۰ روز طول مى‌کشد. تاول ها شکل مى‌گیرند، مى‌ترکند و ترشح مى‌کنند. سپس کبره زردرنگى تشکیل مى شود و نهایتاً با ریختن آن پوست صورتى رنگى در زیر ظاهر مى‌شود و تبخال بدون گذاشتن جا بهبود مى یابد.

علل تبخال

گونه هاى معینى از ویروس هرپس باعث تبخال مى‌شود.

ویروس "هرپس سیمپلکس نوع ۱" (HSV۱) معمولاً در صورت تبخال ایجاد مى‌کند.

,قتى تبخال به شما سرایت مى‌کند که با شخصى که داراى ضایعه فعال است تماس بگیرید. استفاده مشترک از ظروف غذا، تیغ و حوله مى تواند باعث سرایت عفونت شود.

هنگامى که یکبار به تبخال مبتلا مى‌شوید، ویروس در سلول‌هاى عصبى پوست‌تان نهفته باقى مى‌ماند و ممکن است دوباره به صورت عفونتى فعال در همان محل اول یا نزدیک به آن ظاهر شود. در این صورت ممکن است در محل حمله قبلى احساس خارش یا برآمدگى کنید.

تب، قاعدگى، استرس و قرار گرفتن در معرض نور خورشید ممکن است عود تبخال را باعث شود.

چه وقت باید به پزشک مراجعه کرد؟

تبخال‌ها عموماً بدون درمان بهبود مى‌یابند. اما در موارد زیر باید به پزشک مراجعه کنید:

دچار بیمارى دیگرى هستید که باعث اختلال دستگاه ایمنى شما شده است.
تبخال هایى دارید که پس از یک تا دو هفته به خودى خود بهبود نمى‌یابند.
علائم بیمارى شدید است.
عودهاى مکرر تبخال در شما رخ مى‌دهد.

عوارض تبخال

تبخال مسرى است. ویروس تبخال مى‌تواند از طریق پوست با پوست از شخصى به شخص دیگر منتقل شود.

ویروس "هرپس سیمپلکس" مى تواند حتى زمانى که تاول‌ها ظاهر نشده‌اند مسرى باشد، اما بیشترین خطر عفونت در زمانى است که تاول ها ظاهر مى‌شوند تا زمانى که آنها کاملاً خشک مى‌شوند و کبره مى‌بندند.

اگر به تبخال مبتلا هستید، از تماس با نوزادان، افراد مبتلا به اگزما (التهاب پوستى ناشى از آلرژى) یا افراد دچار اختلال دستگاه ایمنى مثل مبتلایان به سرطان، ایدز یا گیرنده پیوند عضو خوددارى کنید.

عفونت تبخالى چشم که باعث ایجاد جوشگاه بر روى قرنیه مى شود یکى از علل مهم کورى است. این عارضه نیاز به مداخله فورى پزشکى دارد.

درمان

تبخال عموماً بدون نیاز به درمان پس از ۷ تا ۱۰ روز برطرف مى‌شود. اگر به حملات مکرر تبخالى دچار مى‌شوید، پزشکتان ممکن است داروهاى ضدویروسى برایتان تجویز کند.

استفاده از دارو مى تواند طول دوره ابتلا به تبخال را کوتاه کند و درد شما را کاهش دهد.

پیشگیرى

براى اینکه از ابتلا به تبخال پیشگیرى کنید و یا نگذارید تبخال به سایر نقاط بدنتان یا افراد دیگر منتقل شود توصیه هاى زیر را رعایت کنید:

از بوسیدن یا تماس پوستى با افراد در زمانى که تاول روى پوست آنها وجود دارد خوددارى کنید. ویروس مى تواند تا هنگامى که ترشحات مرطوب در تاول وجود دارند انتقال یابد.

* از وسائل مشترک استفاده نکنید. وسائل غذاخورى، حوله ها و سایر چیزهاى شبیه به آنها مى تواند در صورت وجود تاول ها باعث انتقال بیمارى شود.
دست هایتان را تمیز نگه دارید: اگر مبتلا به تبخال هستید قبل از لمس کردن افراد دیگر دست هایتان را بشویید.
مراقب لمس کردن سایر نقاط بدنتان باشید. چشم ها به گسترش عفونت حساسند.
از عوامل تحریک کننده بپزهیزید. از جمله وضعیت هایى که ظهور تبخال را تحریک مى کنند قرار گرفتن بیش از حد در معرض نور خورشید است.
از کرم هاى ضدآفتاب استفاده کنید. کرم ضدآفتاب را پیش از قرار گرفتن طولانى مدت زیر آفتاب چه در تابستان و چه در زمستان روى لب ها و صورتتان بمالید تا به پیشگیرى از ظهور تبخال کمک شود.

مراقبت شخصى

تبخال معمولاً بدون درمان ناپدید مى‌شود. در طول مدتى که تبخال وجود دارد با رعایت نکات زیر مى توانید از ناراحتى رهایى یابید:

استفاده از کرم ها: کرم هاى معمولى که بدون نسخه پزشک به فروش مى رسند ممکن است راحتى شما را فراهم کنند، اما انتظار نداشته باشید که بهبودى را تسریع کنند.
استفاده از مسکن ها: از جمله آسپیرین، استامینوفن و ایبوپروفن براى تخفیف درد. به کودکان هیچ گاه آسپیرین ندهید. آسپیرین مى تواند یک عارضه نادر و بالقوه کشنده را به نام نشانگان "راى" در کودک ایجاد کند.
از گرما یا سرما
اجازه بهبود به ضایعه بدهید: از فشار دادن، کندن یا سوراخ کردن تاول‌ها بپرهیزید./

LINK : http://alef.ir/vdchi-nzi23nkmd.tft2.html?146522
نامش را دنیای مجازی گذاشتند
اما حرفهایمان ، حقیقی تر از دنیای واقعیست
اینجا راست میگوییم
اطمینان پیدا میکنیم
همراز میشویم و درودل میکنیم

 تشکر شده توسط : مهرافروز , arezooo82 , # پریسا # , نازلی
#5
درمان تبخال با پمادی بخصوص

نوعی پماد را برای درمان تبخال های نوع «یک و دو» عرضه کردند که این دارو با عنوان «زیتونکس» نامگذاری شده است.


محققان یکی از شرکت های دانش بنیان مستقر در پارک علم و فناوری لرستان، با استفاده از برگ های درخت زیتون، نوعی پماد را برای درمان تبخال های نوع «یک و دو» عرضه کردند که این دارو با عنوان «زیتونکس» نامگذاری شده است.

بهرام دلسان مجری طرح به خاصیت برگ درخت زیتون اشاره کرد و گفت: از سه قسمت درخت زیتون استفاده می شود. بخشی از آن میوه زیتون است که به شکل فرآوری شده استفاده می شود به این معنا که با استخراج ماده تلخ که ماده موثره زیتون محسوب می شود، مورد استفاده قرار می گیرد.

وی قسمت دیگر این محصول را روغن زیتون دانست و افزود: اگر چه روغن زیتون خواص مناسبی برای حفظ سلامت دارد اما به دلیل حساسیت بالا و پایداری کم در برابر نور و حرارت به سرعت خراب می شود.

«دلسان» قسمت سوم مورد استفاده درخت زیتون را برگ زیتون ذکر کرد و اظهارداشت: بیشترین خاصیت دارویی درخت زیتون در برگ آن نهفته است که کمتر مورد استفاده قرار گرفته است.

وی افزود: به طور کلی این سه قسمت دارای خواص مطلوبی برای بدن هستند به گونه ای که از طریق کاهش فشار خون، چربی و قند خون باعث حفظ سلامتی قلب و عروق می شود.

این محقق خاصیت ضد التهابی و بی حس کنندگی را از خواص برگ زیتون دانست و خاطرنشان کرد: برگ زیتون همچنین خاصیت ضد ویروسی دارد که این خاصیت منجر به تحقیق و تولید در زمینه پمادی برای درمان تبخال شد.

«دلسان» به بیان نحوه استفاده از این پماد پرداخت و یادآور شد: استفاده از این پماد در مراحل اولیه بیماری اثرات درمانی بیشتری دارد.

وی با بیان اینکه از این دارو همچنین می توان برای کاهش التهاب ناشی از گزش حشرات استفاده شود، اضافه کرد: زیتون حاوی آنتی اکسیدانهای بسیار قوی است. آنتی اکسیدان برای حفظ سلامتی انسان مفید است و با دریافت رادیکال های آزاد موجب می شود تا به بدن آسیبی وارد نشود.

مجری طرح تولید صابون و دم نوش زیتون را از برنامه های آتی این شرکت دانش بنیان ذکر کرد و گفت: کارهای تحقیقاتی دراین زمینه آغاز شده است و به زودی وارد بازار خواهد شد.


گردآوری : گروه سلامت سیمرغ
 تشکر شده توسط : ثریا , arezooo82 , نازلی
#6
چرا تب خال می زنیم و چطور باید از شر آن خلاص شویم؟


شاید، تب‌خال‌زن‌های حرفه‌ای، بهتر از پزشكان درباره علائم و درمان این بیماری بدانند. چون تب‌خال، آن‌قدر در طول زندگی، چهره‌های مختلف خودش را به‌ آنها نشان داده كه، می‌توانند در این باره كتاب بنویسند. اما خب، این مقاله برای كسانی است كه به تازگی وارد جرگه تب‌خال‌زن‌ها شده‌اند و یا اصولا تب‌خال نمی‌زنند اما دوست دارند به معلومات عمومی‌شان اضافه كنند.
شاید بدترین مصیبت برای یك عروس خانم (كه اصولا هم تب‌خال می‌زند) این باشد كه دو روز مانده به عروسی، در حالی كه سعی كرده ظاهر كاملا آراسته‌ای را برای خود فراهم كند، از استرس كارهای جشن عروسی، ناگهان سر و كله یك تب‌خال بی‌موقع بر روی لبش پیدا ‌شود.
● كار، كار ویروس است
عامل ایجاد تب‌خال ویروسی به‌ نام <هرپس سیمپلكس> است كه به دو نوع( یك و دو) تقسیم می‌شود. ویروس نوع یك تب‌خال مربوط به ناحیه دهان و صورت است و ویروس شماره دو اغلب ناحیه تناسلی را درگیر می‌كند. این ویروس، بعد از ورود به بدن، سعی می‌كند خود را به یك گره عصبی (گانگلیون) برساند و در آنجا مخفی شود و هر وقت شرایط فراهم شد، دوباره خود را نشان دهد. تب‌خال‌های دهانی، معمولا در اطراف لب‌ها ایجاد می‌شوند و كسانی كه این ویروس را در بدن دارند ممكن است خیلی زود به زود مثلا ماهی یك بار و یا دیرتر مثلا سالی یك‌بار، تب‌خال بزنند.
● اولین دیدار
ورود ویروس به بدن ممكن است بدون علامت باشد و ویروس بدون آنكه سر و صدایی راه بیاندازد، در یك گانگلیون عصبی مخفی شود و برای حمله بعدی منتظر شرایط مساعد بماند. اما در اغلب مواقع؛ اولین ورود ویروس به بدن، خودش را به‌صورت یك بیماری حاد عمومی نشان‌ می‌دهد كه به آن <تب‌خال اولیه> گفته می‌شود. از آنجا كه علامت‌های این بیماری، تا حدی شبیه به بیماری‌های شایع ویروسی مثل سرماخوردگی است و اغلب در بچه‌ها اتفاق می‌افتد، ممكن است به درستی تشخیص داده نشود.
بیماری تب‌خال اولیه، با اولین ورود ویروس به بدن و پاسخ شدید بدن نسبت به آن آغاز می‌شود. علائمی مثل تب، غدد بزاقی ورم كرده، لثه‌های متورم و خونریزی‌دهنده و زخم‌های دردناك دهانی، از علائم خاص تب‌خال اولیه هستند. این علامت‌ها معمولا ۱۰تا ۱۴ روز طول می‌كشند و آثار زخم‌های دهانی ممكن است ۲ تا ۶ هفته در دهان، باقی بمانند. از آنجا كه اغلب كودكان دچار این بیماری می‌شوند، مراجعه به پزشك و بررسی‌های بیشتر لازم است، زیرا كودكان مبتلا به این بیماری ممكن است به‌خاطر سوزش شدید دهان از خوردن آب و غذا خودداری كنند و دچار كم‌آبی و ضعف عمومی شوند. پس از پایان یافتن علامت‌های حاد بیماری، ویروس خود را به یكی از گره‌های عصبی می‌رساند و در آنجا مستقر می‌شود.
● این زخم‌های بدشكل
زخم‌های تب‌خال معمولا قابل تشخیص هستند اما گاهی ممكن است با دو بیماری دیگر اشتباه گرفته شوند. یكی از این بیماری‌ها، زخم‌شدن گوشه لب‌هاست كه معمولا افرادی كه دندان‌های مصنوعی نامناسب دارند، به این زخم‌ها گرفتار می‌شوند. وجه افتراق زخم‌های تب‌‌خالی با زخم گوشه لب‌ها این است كه تب‌خال معمولا مناطقی به غیر از گوشه لب‌ها آشكار می‌شود.از بیماری‌های دیگری كه ممكن است با تب‌خال اشتباه شود <آفت> است. آفت زخم‌های دردناكی است كه در داخل لب و گونه و روی زبان ایجاد می‌شود، در حالی كه تب‌خال معمولا بر روی لب‌ ایجاد می‌شود. تنها حالتی كه ممكن است آفت با تب‌خال اشتباه شود، مواقعی است كه ویروس تب‌خال برای اولین بار به‌صورت <تب‌خال اولیه> در دهان ایجاد زخم می‌كند.
زخم‌های تب‌خال به‌صورت گروهی از تاول‌های كوچك است كه بر روی یك پایه قرمز قرار‌گرفته‌اند. بعد از چند روز، مایع داخل تاول‌ها خشك می‌شود و یك زخم خشك برجسته به جای آن باقی می‌ماند. معمولا یك هفته تا ۱۰ روز طول می‌كشد تا این زخم خشك برطرف شود. قبل از ظاهرشدن تب‌خال، بیمار معمولا بر روی لب‌ خود احساسی شبیه سوزش، خارش و یا مورمورشدن می‌كند كه تب‌خال‌زن‌های حرفه‌ای این علامت‌ها را خوب می‌شناسند.
● چه چیزی ویروس را بیدار می‌كند؟
عوامل مختلفی برای شروع یك تب‌خال موثر است و معمولا كسانی كه مرتب تب‌خال می‌زنند به تدریج عامل ایجادكننده تب‌خال خودشان را می‌شناسند. اما در مجموع این عوامل به‌عنوان فعال‌كننده‌های تب‌خال شناخته‌ شده‌اند:
▪ تب
▪ عفونت‌های گسترده بدن
▪ قرارگرفتن طولانی در معرض تابش (مثلا سوختگی در آفتاب)
▪ استرس (اضطراب)
▪ تغییرات سیستم ایمنی بدن
▪ ضربه‌ها و صدمات فیزیكی
▪ عوامل ناشناخته...
● ما منتشر می‌كنیم
هنگامی كه تب‌خال به‌صورت فعال و تاول آن پر از مایع باشد، ویروس ازطریق این مایع قابل انتقال و انتشار است. بنابراین وقتی تب‌خال در حالت فعال قرار دارد، سعی كنید كه به هیچ‌وجه تب‌خال شما با پوست شخص دیگری تماس پیدا نكند.
فرزندتان را نبوسید و حتی مراقب باشید تا صورت او با تب‌خال شما تماس پیدا نكند. در ضمن وقتی تب‌خال دارید به دندان‌پزشكی نروید زیرا اولا به‌دلیل بازشدن و كشیده‌شدن لب‌ها، زخم‌‌های تب‌خالی شما دیرتر خوب می‌شوند و ثانیا ممكن است تب‌خال خود را به انگشتان دندان‌پزشك منتقل كنید. (یكی از انواع تب‌‌خال، تب‌خال نوك انگشتان است كه معمولا در بین دندان‌پزشكان و كادر دندان‌پزشكی دیده می‌شود كه از بیماران مبتلا به تب‌‌خال به آنها منتقل شده است.)
● علاجی نیست
هنوز برای تب‌‌خال درمانی شناخته نشده است. تنها برای بهتركردن سوزش و درد آن، می‌توانید از پمادهای بی‌حس‌كننده به مقدار كم استفاده كنید. البته مراقب باشید این پمادها بلعیده نشوند. (به‌خصوص در بچه‌ها) گونه‌هایی از پمادهای گیاهی ضد تب‌خال هم در داروخانه‌ها وجود دارند. تجربه افرادی كه مرتب‌تب‌خال می‌زنند حاكی از آن است كه اگر این پمادها خیلی زود یعنی وقتی تب‌خال درمرحله قبل از ظاهرشدن و در حال سوزش و مورمور است، استفاد شوند، می‌توانند جلوی بروز تب‌خال را بگیرند. شما هم امتحان كنید، شاید مفید باشد.
اگر تب‌خال‌های شما خیلی زود به زود تكرار می‌شود، به پزشك مراجعه كنید تا با داروهای ضد ویروس و سایر داروها به كمك شما بیاید.
یك راه حل دیگر برای پیشگیری از تب‌خال: زندگی را آسان بگیرید و اضطراب را از خود دور كنید. آن‌وقت، استرس كه عامل اصلی بروز تب‌خال است، از بین خواهد رفت.‌

‌دكتر كیقباد بهدین

فعلا سکوت را برگزیدیم ............
 تشکر شده توسط : nazaninamiri70 , نازلی , mehdisalimi , رنگین کمان
#7
Rainbow 
من اگه باقالی پاک کنم و یا بیشتر از دو تا سه بار توی سال اونو بخورم رو دست راستم تبخال می زنم، اونم چه تبخالی دستم باد می کنه و خیلی هم درد می گیره قبلا دکتر آنتی بیوتیک قوی و یا آمپول بهم می داد ولی این سری آخر از پماد بتامتازون استفاده کردم
الان چون دلیل تبخال زدنم رو فهمیدم چند سالی هست که تونستم جلوی این مساله رو بگیرم
تمام چراغ های خانه روشن است
و من صدای خنده ات را
بلندتر از همیشه نقاشی می کنم
لطفی کن، به کسی چیزی نگو
بگذار همسایه ها خیال کنند تو آمده ای....
 تشکر شده توسط : نازلی
  




کاربرانِ درحال بازدید از این موضوع:
1 مهمان

علت بوجود آمدن بیماری ام اس چیست