2013/01/03, 11:49 AM
(2013/01/03, 11:36 AM)sargol نوشته است: سلامت نیوزمرسی سارگل جان که این خبر رو گذاشتی
استرس عوامل بيماري زا "ام اس" و" صرع " را افزايش ميدهد
عضو كلينيك " لودنشايد" دانشگاه بن آلمان گفت : استرس يكي از عوامل مهم و اصلي در تشديد بيماريهاي عصبي "ام اس " و " صرع " است.
"پرفسور هينز رخدل " در دومين روز سمينار بينالمللي "طب روان تني" در اصفهانافزود : لرزش اندام ها، كم بينايي، افتادنهاي ناگهاني، فراموشكاري لحظهاي ، خستگي و اختلال در حواس پنجگانه از جمله علائم اين بيماري هاست.
وي اظهارداشت : ۵۰تا ۸۰درصد ازبيماريها توسط استرس بر افراد وارد و تشديد ميشودكهبيماريهاي مزمن ام اس و صرع ازآن مستثني نبوده و افراد مبتلا با چالشهاي سختي روبرو هستند.
وي گفت : عدم تشخيص بيماري ، غير قابل پيشبيني بودن بيماري، نگراني در مورد تامين هزينههاي درماني، وضعيت شغلي ، وابستگي به ديگران ، ناتواني در مراقبت اين افراد، نبود امكانات رفاهي در خانه و محل كار براي آنان از جمله مواردي استرسي است كه به علت بيماري ايجاد ميشود.
وي افزود:با مطالعه بيماران مبتلا به اين بيماريهاي مزمن عصبي مشخص شده است كه در دوره استرس بيماران، علائم بيماريها دو برابر و كنترل آنها سخت- تر شده است.
وي گفت : سريعترين تاثير استرس بر روي افراد ۱۴روز بعد از عامل استرس است كه نوع استرس به همان ميزان بيماري را تشديد ميكند.
رخدل بااشاره به اين كه درمان نشدن وازدست دادن موقعيتاجتماعيو خانوادگي از اولين عواقب استرس اين دسته از بيماران است، افزود:درون گرايي،احساس سرباربودن،افكاروسواسي،افسردگي، تنيدگي و سردرگمي از ديگر احساسات استرس- زا در اين افراد است.
وي با بياناين كه مردان كمتر اميد به زندگي و توجه بهدرمان دارند،گفت :
به پزشكان و خانوادهها توصيه ميشود كه آنان را با برنامهريزي دقيق درماني به درمان و كنترل اين بيماري ترغيب و تشويق كنند و شرايط زندگي مناسب با فعاليت و روح و روان آنها را فراهم نمايند.
اين پرفسور روانشناس گفت : بهترين درمان استرس در اين بيماران، ورزش، خواندن كتابهاي طنز و مصور و تماشاي فيلمهاي كمدي و ارتقاء شغلي در صورت لياقت است.
[بیمارستان فوق تخصصی بیکن مالزی]
استرس و هیجان روحی برای بیمار اماس سم است
دبیر کمیته علمی انجمن ام اس ایران، بر دوری بیماران ام اس از استرس و پرهیز از هیجانات روحی، تاکید کرد. دکتر محمدعلی صحراییان، در خصوص اینکه بیمار مبتلا به ام اس دچار چه نوع اختلالات و عوارضی می شود،...
دبیر کمیته علمی انجمن ام اس ایران، بر دوری بیماران ام اس از استرس و پرهیز از هیجانات روحی، تاکید کرد.
دکتر محمدعلی صحراییان، در خصوص اینکه بیمار مبتلا به ام اس دچار چه نوع اختلالات و عوارضی می شود، به خبرنگار مهر گفت: یک بیمار ام اس می تواند دچار اختلال حرکتی، ادراری، تعاملی و بینایی شود که این مسئله بر حسب درگیر شدن سیستم عصبی بدن، رخ می دهد.
وی با اشاره به اینکه استرس و هیجانات روحی، برای بیمار ام اس خطرناک است، افزود: مهم ترین نکته ای که در خصوص روند درمان این قبیل بیماران وجود دارد، این است که باید از چنین شرایط و محیط هایی دور باشند.
دبیر کمیته علمی انجمن ام اس ایران با تاکید بر ناشناخته بودن علت بیماری ام اس، اظهار داشت: متاسفانه به عمین علت، این بیماری رو به افزایش است.
صحراییان همچنین با عنوان اینکه بیماری ام اس درمان قطعی ندارد، افزود: فقط روشهای درمانی وجود دارد که سیر بیماری را به تاخیر می اندازد و از این جهت، مشکل خاصی در کشور نیست. زیرا، داروهای مورد نیاز این بیماران در ایران وجود دارد.
وابستگی به دیگران

سردرگم بودن

ام اس شاید مسیر را برایمان ناهموار کند، اما مانع حرکتمان نخواهد شد
![[تصویر: 1927b880db2a9f321.jpg]](http://upload.tehran98.com/upme/uploads/1927b880db2a9f321.jpg)