امتیاز موضوع:
  • 0 رأی - میانگین امیتازات : 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
عارضه ی کم تحملی در مقابل گرما و سرما
#1
نگاهی به بیماری "ام .اس" و عارضه ی کم تحملی در مقابل گرما:

جولی استاکوویاک پزشک : برای کسانی مثل ما که به مولتیپل اسکلروزیس (ام اس) مبتلا هستند، تابستان با اضطراب و دلواپسی همراه است. هوای گرم به معنی عود علائم بیماری و به عبارت ساده تر به معنی "رنج کشیدن" است. در حالی که اکثر مردم بیرون می روند تا از هوای گرم تابستان لذت ببرند، ما به داخل خانه پناه می بریم و خودمان را با مرتب کردن کمد لباس و خواندن رمان سرگرم می کنیم. حتی در تعطیلات هم با این مشکل روبه رو هستیم. هر سال تعطیلات، دنبال جاهایی برای مسافرت می گردیم که دور از خط استوا باشند و همینطور به دنبال ماجراها و اتفاقاتی هستیم که حتی المقدور در جایی زیر باد خنک کولر امکان پذیر باشند.

کم تحملی در مقابل گرما به صورت *" تشدید کاذب" نمود می کند، بدین صورت که هنگام مواجهه با گرما، علائم بیماری در شخص مبتلا، ایجاد و یا بیشتر می شوند. این حالت با "عود واقعی" متفاوت است. در حالت "تشدید کاذب"، همزمان با برگشت دمای بدن به حالت نرمال، این علائم هم به خودی خود محو می گردند. قابل ذکر است که هیچ نوع آسیب، میلین زدایی و یا ضایعه جدید مغزی در طول این حالت در شخص ایجاد نمی شود.

لطفا توجه داشته باشید که من در این مقاله، به گرمایی که از محیط بیرون و یا بعلت افزایش فعالیت بدنی ایجاد می شود می پردازم، مثل آب و هوای گرم، دوش و حمام آب گرم، سونا و وان داغ.
این نوع گرما به هیچ عنوان مربوط به "تب" نیست، چراکه تب مسئله جداگانه ایست.

علائم "تشدید کاذب" به چه صورت است؟
کم تحملی نسبت به گرما به صورت تشدید علائم ذیل نمود می کند:
_ کاهش عملکرد شناختی
_ بی حسی در اندام ها
_ خستگی
_ تاری دید که اصطلاحاً آنرا" تغییرات و نوسانات بینایی" می نامیم
_ لرزش
_ ضعف

این یک واقعیت است که علائم بیماری ام اس در اثر گرما تشدید می شود. بعضی اوقات، علائم به شکلی ظاهر می شوند که قبلا آنرا تجربه نکرده ایم، این امر بخاطر آن دسته از ضایعات موجود در مغز و نخاع است که چون به اندازه کافی بزرگ نیستند، به صورت عود بیماری و علائم جدید هم نمود نکرده اند. به عنوان مثال یکی از نوسانات بینایی که در اثر قرار گرفتن در معرض گرما ایجاد می شود، "تاری دید" نام دارد. این حالت به علت ضایعات موجود در "عصب نوری" ست که از آن با نام اختلالات عصب بینایی یاد می شود. با این حال ممکن است اکثر افرادی که دچار نوسانات بینایی می شوند، پیش از قرار گرفتن در معرض گرما، هرگز هیچ کدام از علائم کلاسیک مربوط به اختلالات عصب بینایی را تجربه نکرده باشند.

"کم تحملی در مقابل گرما" در افراد مختلف بنا به دلایل ذیل متفاوت است:

_ آستانه تحمل: بعضی از افراد ممکن است حتی با پیاده روی های تند در دمای 32 سانتی گراد، به شرط در معرض آفتاب نبودن و خوردن نوشیدنی های سرد، حالشان کاملا خوب بوده و دچار تشدید علائم نگردند. در حالیکه ممکن است بعضی دیگر، در دمایی خیلی کمتر از این و با انجام فعالیتهایی بسیار کم تحرک تر از این، دچار تشدید علائم بیماری گردند.

_ شدت و نوع علائم: باز هم بسته به خود شخص، شدت و نوع علائم فرق می کنند. مثلا علائم می توانند فقط در حد یک مزاحمت محدود کننده باشند (مثل سوزن سوزن شدن پاها) یا اینکه فراتر از این حد بوده و بصورت بسیار جدی و ناتوان کننده نمود یابند ( مثل خستگی مفرد و ضعف شدید ).

_ مدت زمان لازم برای رفع علائم: مدت زمانی که لازم است بدن بیماری که در معرض گرما قرار گرفته است به حالت نرمال خود باز گردد، از شخصی به شخص دیگر متفاوت می باشد و ممکن است در بعضی از افراد به مدت زمان طولانی تری نیاز داشته باشد.

چه چیزی باعث کم تحملی در مقابل گرما می شود؟
در بیماران مبتلا به ام اس، پلاکهایی بر روی اعصاب یعنی جایی که عمل تخریب میلین انجام گرفته است تشکیل شده است. این پلاکها به خودی خود باعث کاهش توانایی در عملکرد اعصاب می شوند. افزایش حرارت نیز باعث کاهش سرعت نقل و انتقال پالس های عصبی در نواحی تخریب شده می گردد. قابل ذکر است که حتی افزایش یک چهارم یا یک دوم در درجه حرارت بدن بیمار، برای بروز علائم "کم تحملی در مقابل گرما" کفایت می کند.

کم تحملی در مقابل گرما، تا چه حد متداول است؟
اطلاعات آماری دقیقی در این خصوص ندارم اما می توانم بگویم بیشتر کسانی که به ام اس مبتلا هستند نسبت به گرما حساس می باشند. در حقیقت سالهای زیادی، از آزمایش "وان آب گرم" برای تشخیص بیماری ام اس استفاده می شده است. افراد مشکوک به این بیماری، در وان آب گرم قرار داده می شدند تا میزان بروز یا تشدید علائم عصبی شان توسط پزشکان بررسی شده و بدین ترتیب ابتلا یا عدم ابتلایشان به بیماری مشخص گردد.(امروزه با روی کار آمدن اسکن ام آر آی، دیگر از این روش استفاده نمی شود ولی هنوز هم هستند کشورهایی که به علت عدم دسترسی به تکنولوژی ام آر آی، از این روش برای تشخیص بیماری ام اس استفاه می کنند.)

این حالت در چه صورتی تشدید می شود؟
برای برخی از بیماران، کم تحملی نسبت به گرما تا حدی ست که حتی اندک افزایش دما باعث ناتوانی و مختل شدن عملکرد آنها می شود. بنابراین چنین افرادی بهتر است برای زندگی به مکانهای جغرافیایی خنک تری نقل مکان نمایند.

موارد قابل ذکر دیگر:
کسانی که به گرما حساس بوده و به محض قرار گرفتن در معرض گرما، به سرعت دچار عود علائم می شوند جزو افرادی هستند که بعد از خروج از محیط گرم، دمای بدن شان به سرعت به حالت نرمال برگشته و علائم شان محو می شود.

در این میان، بعضی از افراد هستند که حساسیت شان به سرما خیلی بیشتر از حساسیت شان به گرماست و علائم شان (مثل انقباض و تشنج) در دمای سرد عود می کند. بعضی از ما هم که بدشانس تر از بقیه هستند به هر دو یعنی سرما و گرما حساس هستند و البته علائم مختلفی در دماهای مختلفی از خود نشان می دهند.
Tuesday، June 22، 2010
ms_link
شخصيت منو با برخوردم اشتباه نگير!
شخصيت من چيزيه كه "من" هستم اما برخوردِ من بستگي به اين داره كه "تو" كي هستي...!
 تشکر شده توسط : nazaninn , mohammad.ali , hamed , شفا یافته , voodoo , anita , tanha , mirali , yaro , Majid , simorgh , mahnaz5352 , salman121 , محمود , سحــــــــر , mehran_a , h.kakavand , yummy , visko , برگ 7
#2
ا
در این میان، بعضی از افراد هستند که حساسیت شان به سرما خیلی بیشتر از حساسیت شان به گرماست و علائم شان (مثل انقباض و تشنج) در دمای سرد عود می کند. بعضی از ما هم که بدشانس تر از بقیه هستند به هر دو یعنی سرما و گرما حساس هستند و البته علائم مختلفی در دماهای مختلفی از خود نشان می دهند.
Tuesday، June 22، 2010
ms_link
[/quote]
میگم فکر کنم من از این دسته آدما باشم...
سه تا حمله ام اس من دو تاش تو زمستون بوده سومی اردیبهشت....Exclamation
گر نگهدار من آنست كه من ميدانم شيشه را در بغل سنگ نگه مي دارد.
 تشکر شده توسط : visko
  




کاربرانِ درحال بازدید از این موضوع:
1 مهمان

علت بوجود آمدن بیماری ام اس چیست