امتیاز موضوع:
  • 2 رأی - میانگین امیتازات : 4
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
آیا خوردن ترشی مضر است ؟
#11
همه ی بیماری ها واسه هر فردی فرق داره

حالا چه برسه به ام اس که میگن دوتا بیمار ام اس رو نمی تونی پیدا کنی که مثل هم باشن

حالا تو یکی یه چیزایی بده یه چیزایی خوب

ولی من حتی موقعی هم که سرما می خورم همه چی می خورم ( خربزه- سرخ کردنی ترشی انگور ) اتفاقا یه جوری می شه که ادم تو اون موقع بیشتر از این جور چیزا می خوره

کلا هرچی هر موقع دوست دارید بخورید

من که اینجوریم

هرچی دوست داشته باشم می خورم خیلی برام سخته که بهم بگن فلان چیز رو نخور
خدا یا کیفیت رو فدای کمیت نکن. کمتر خلق کن ولی آدم خلق کن!
#12
يوسفي هروي (وفات 950 ه‍. ق): يوسف‌ بن محمدبن يوسف طبيب هراتي مشهور به يوسفي هروي بزرگترين پزشک و داروشناس قرن دهم ه‍. ق بود . که کتاب های طبی مختلفی به زبان شعر نوشته است .

در این میان قصيده‌‌اي در حفظ صحت در شرايط مختلف آب و هوايي و خوردن و آشاميدن و خواب و بيداري نوشته به نام رساله "مآکول و مشروب"(خوردن و آشامیدن) که در بیان تدبیر مآکولات نکات مهمی در 53 بیت اشاره کرده است که بسیار زیباست ,
در این بین اشارات و راهنمایی های مهم و زیبایی در مورد آداب خوردن شیرینی , ترشی و شوری می کند که بخش ترشی خوردنش رو که به این تاپیک مربوط هست می نویسم .

طریق حکیمانه مسلوک دار
ز ترشی فراوان مکن اختیار

که پیری به زودی پدید آیدت
دمادم ضعیفی بیفزایدت


...
در ادامه ابیات بعدی اشاره می کنه :
وگر خورده گردد ز ترشی تو را
به شیرینی آن لحظه رغبت نما
...


ولی این ضرب المثل قدیمی رو هم یادتون نره : اگه ترشی نخوری یه چیزی میشی . wink2

ابوعلی سینا میگوید وقتی می خواهی بر جمعی حاکم شوی به آنها ترشی بده بخورند و خودت عسل بخور Wink
.
غروب شد خورشيد رفت.
آفتابگردان دنبال خورشيد مي گشت. ناگهان ستاره اي چشمك زد آفتابگردان سرش را پايين انداخت.

آري.... گلها هيچوقت خيانت نمي كنند...
 تشکر شده توسط : simorgh , anaram , نازنین , رزمینا , ostad2000
#13
ترشی یکی از چاشنی های بسیار معروف است که خیلی از خانواده های ایرانی آن را در کنار برخی غذاهای سنتی نظیر آبگوشت و لوبیاپلو قرار داده و از طعم دلچسب آن لذت می برند.

برخی معتقدند که سابقه ترشی انداختن به ۴ هزار سال پیش از میلاد مسیح باز می گردد و حتی از ۲ هزار سال پیش در هند ترشی شور و خیار شور مصرف می شده است.

اغلب ترشی ها از سبزیجات مختلفی نظیر گل کلم، هویج، کلم پیچ، خیار و… تشکیل شده اند که البته برخی از ویتامین های آن بر اثر محیط اسیدی ترشی، به مرور زمان تخریب می شود.

با این حال مصرف ترشی در بین خانواده های ایرانی بسیار فراگیر است و خیلی از خانواده ها در منزل اقدام به تهیه آن می کنند.

حتی در فصل ترشی انداختن خیلی ها از این طریق کسب در آمد می کنند و سطل های ترشی را پشت خودرو گذاشته و در خیابان ها به فروش می رسانند. همچنین برخی هم که در ترشی انداختن تبحر خاصی دارند از دوستان و آشنایان سفارش قبول می کنند.

بازار خوب فروش ترشی در صندوق عقب خودرو ها در طی چند سال اخیر موجب شد که برخی به این فکر بیفتند که مغازه هایی مختص فروش انواع ترشی تاسیس کنند که اتفاقا فکر خوبی بوده و عده زیادی از شهروندان مشتری پر و پا قرص این مغازه ها هستند.

البته انواع کارخانه ای ترشی هم مشتریان زیادی دارد. امروزه ترشی های شیشه ای حتی انواعی که فکر تهیه آنها به ذهن هم خطور نمی کند، مانند ترشی قارچ یا خرما در فروشگاه ها به فروش می رسد.

درعین حال باید هنگام خرید به تاریخ مصرف و رنگ ترشی توجه کرد. با وجود اینکه ترشی های خوشمزه و اشتها آور طرفداران زیادی دارند اما متخصصان خاطرنشان می کنند که اگر سبزیجات به صورت خام و تازه مصرف شوند، مواد مغذی بیشتری در اختیار فرد قرار می گیرد.

همچنین پزشکان هشدار می دهند که مصرف بی رویه ترشی و شور ریسک ابتلا به سرطان معده را افزایش می دهد.ترشی و شور تنها یک چاشنی در کنار غذاست و هرگونه افراط درمصرف، موجب وارد آمدن آسیب های جدی به سیستم گوارشی می شود.
اغلب ترشی‌ها از سبزیجات مختلفی نظیر گل‌کلم، هویج، کلم‌پیچ، خیار و کرفس... تشکیل شده‌اند که البته برخی از ویتامین‌های آن بر اثر محیط اسیدی ترشی، به مرور زمان تخریب می‌شود.

با این حال مصرف ترشی در بین خانواده‌های ایرانی بسیار فراگیر است و خیلی از خانواده‌ها در منزل اقدام به تهیه آن می‌کنند. و در فصل زمستان چاشنی غذای بسیاری از خانواده های ایرانی می باشد. یکی از مهمترین خصو صیات ترشی زیاد کردن اشتها هنگام غذا خوردن می باشد.

همچنین پزشکان هشدار می‌دهند که مصرف بی‌رویه ترشی ریسک ابتلا به سرطان معده را افزایش می‌دهد.ترشی تنها یک چاشنی در کنار غذاست و هرگونه افراط درمصرف، موجب وارد آمدن آسیب‌های جدی به سیستم گوارشی می‌شود

آیا مصرف ترشی باعث کاهش چربی خون میشود؟!

یکی از جالب ترین و در عین حال خطرناک ترین عقایدی که در بین برخی افراد جامعه رایج است، کاهش چربی خون با مصرف ترشیجات نظیر سرکه، آب غوره یا آب لیمو است. این افراد با مصرف غذاهای چرب و به دنبال آن مصرف این نوع ترشیجات به قول معروف وجدان خود را آرام می کنند.

شاید این ترشی جات اثری بسیار کمی بر روی چربی ها داشته باشند( که هیچ تحقیق مستندی هم درا ین رابطه وجود ندارد) ولی اولاً کاملاً موقتی است. ثانیاً ترشیجات با افزایش ترشح اسیدمعده، منجر به ایجاد اشتهای کاذب در فرد شده و میل به خوردن را در او افزایش می دهند که ممکن است با شدت بیشتری چربی خون را بالا ببرد.

پس اگر به دنبال کاهش چربی خون هستید، رعایت یک رژیم غذایی مناسب و کم چرب، و داشتن فعالیت بدنی و تحرک مناسب می باشد.
برخی معتقدند که سابقه ترشی انداختن به 4 هزار سال پیش از میلاد مسیح باز می‌گردد و حتی از 2 هزار سال پیش در هند ترشی شور و خیار شور مصرف‌ می‌شده است.
فعلا سکوت را برگزیدیم ............
#14
کدام بيماران نبايد ترشي بخورند؟
چهارشنبه ۶ دی ۱۳۹۱
به گزارش جهان به نقل از باشگاه خبرنگاران؛‌ يکي از متداول ترين توصيه ها براي پيشگيري و درمان بيماريهاي گوارشي مصرف مواد غذايي مفيد و اجتناب از خوردن خوراکي هاي مضر است زيرا تغذيه در بروز بسياري از بيماريها بخصوص بيماريهاي گوارشي نقش دارد.


برخي از افراد هم نبايد اصلا ترشي بخورند کساني که اسيد معده شان زياد است و بيماراني دچار ريفلاکس معده که معمولا احساس ترش کردن و سوزش سر دل دارند به غير از ترشي بايد از مصرف هر گونه مواد ترش مانند مرکبات پرهيز کنند.


گروه بعدي افراد مبتلا به زخم اثني عشر و معده هستند که معمولا در اثر اين بيماري دردهاي شديدي دارند.


مصرف فلفل که در تهيه ترشي به کار مي رود براي بيماران مبتلا به ناراحتي هاي گوارشي مي تواند تشديد کننده علايم بيماري باشد.بنابراين اين افراد بههيچ وجه نبايد ترشي تند مصرف کنند


نکته: بررسي ها نشان مي دهد مصرف بي‌رويه ترشي‌ها و شورها ريسك ابتلا به سرطان معده و مري را افزايش مي‌دهد.
ام اس شاید مسیر را برایمان ناهموار کند، اما مانع حرکتمان نخواهد شد
[تصویر:  1927b880db2a9f321.jpg]

 تشکر شده توسط : ساغر
#15
پزشکای نورولوژیست می گن ترشی اصلا بد نیست ، سنتی ها می گن خون رو اسیئی می کنه و طبع رو سرد،ماهم که این وسط مونئیم به کدوم ساز برقصیم!!!
برف ببارد یا باران برای باور "پاییز" همین "جای نبودنت" کافیست !!
#16
دکتر قره گزلی درمورد این رژیم ها واین حرفها بمن گفت اگ بهم میسازه رعایتش کن
اگ ترشی و غذاهای سرد میخوری و عوارضش برات مشهوده خب نخور

علم میگه برای ام اس رژیمی وجود نداره اما من به تجربه کسب کردم که غذاهای سرد روی خواب و... روی من تاثیر منفی داره
سرکه هم سرده


این مطلب که من گذاشتم کلی گفته.مسلما کسی که معدش اذیته نباید ترشی بخوره
ترشی خوردن زیادی زخم معده میاره
ام اس شاید مسیر را برایمان ناهموار کند، اما مانع حرکتمان نخواهد شد
[تصویر:  1927b880db2a9f321.jpg]

 تشکر شده توسط : ساغر
#17

كدخبر: ۲۲۶۷۰
تاريخ انتشار: ۱۶ دي ۱۳۹۱ - ۰۸:۲۵
کدام بیماران نباید ترشی بخورند؟
كسانی که اسید معده‌شان زیاد است و افراد مبتلا به التهاب مری كه معمولا در اثر برگشت اسید معده به مری ایجاد می‌شود. بیماران دچار ریفلاكس معده كه معمولا احساس ترش‌كردن و سوزش سر دل دارند، به غیر از ترشی، باید از مصرف هرگونه موادترش مانند مركبات، لواشك و... هم پرهیز كنند

به گزارش کارگر نیوز، یکی از متداول‌ترین توصیه‌ها برای پیشگیری و درمان بیماری‌های گوارشی، مصرف موادغذایی مفید و اجتناب از خوردن خوراکی‌های مضر است زیرا تغذیه در بروز بسیاری از بیماری‌ها، به‌خصوص بیماری‌های گوارشی، نقش دارد...

در این میان، برخی افراد هم اصلا نباید ترشی بخورند؛ مثلا كسانی که اسید معده‌شان زیاد است و افراد مبتلا به التهاب مری كه معمولا در اثر برگشت اسید معده به مری ایجاد می‌شود. بیماران دچار ریفلاكس معده كه معمولا احساس ترش‌كردن و سوزش سر دل دارند، به غیر از ترشی، باید از مصرف هرگونه موادترش مانند مركبات، لواشك و... هم پرهیز كنند زیرا مصرف این خوراكی‌ها باعث تشدید علایم بیماری‌شان می‌شود. گروه دیگری كه بهتر است ترشی نخورند، افراد مبتلا به زخم‌معده و اثنی‌عشر هستند. معمولا این بیماران در اثر زخم‌معده و زخم اثنی‌عشر دردهای شدیدی دارند. در مبتلایان به زخم‌معده، مصرف غذا باعث شدت بیماری می‌شود درحالی كه در بیماران دچار زخم اثنی‌عشر، غذاخوردن از شدت ناراحتی‌ می‌كاهد. داروهای تجویزشده برای این بیماران، میزان ترشح اسید را كم می‌كند تا زخم ترمیم شود و بهبود یابد اما مصرف خوراکی‌های اسیدی و ترش‌ مانند انواع ترشی، نه‌تنها بهبود زخم را به تاخیر می‌اندازد بلكه بر شدت و علایم بیماری می‌افزاید. بیماران مبتلا به نشانگان روده تحریك‌پذیر نیز باید از ترشی خوردن اجتناب کنند به این دلیل که بر شدت مشکل آنها می‌افزاید. در مبتلایان به سوءهاضمه هم اگرچه زخمی در معده وجود ندارد، اما در معده احساس ناراحتی می‌كنند باید برای تشدید نشدن مشكلات گوارشی از مصرف ترشی پرهیز كنند.

در ضمن، مصرف فلفل هم كه در تهیه ترشی به كار می‌رود، برای بیماران مبتلا به ناراحتی‌های گوارشی می‌تواند تحریك‌كننده و تشدیدكننده علایم بیماری باشد بنابراین افراد مبتلا به هیچ‌وجه نباید ترشی تند مصرف كنند. از سوی دیگر، نتایج تحقیق‌ها نشان می‌دهد اگر ترشی، مانده و كهنه باشد، وجود قارچ‌های درون آن نه‌تنها برای سلامت مضر است، بلكه می‌تواند سرطان‌زا هم باشد بنابراین باید از خوردن ترشی‌های چند ساله پرهیز کرد زیرا هرچه از زمان تولید آنها بگذرد، میزان نیتراتشان افزایش پیدا می‌کند. لازم است یادآور شوم که بررسی‌ها نشان داده‌اند در مناطقی که میزان مصرف ترشی بالاست، ابتلا به سرطان مری و معده بیشتر گزارش شده است.
منبع: هفته نامه سلامت

اے دنیا کے مسافر منزل تیری قبرھیں اے کر رھا ھیں جو تو دو دن کا یہ سفرھیں موت ھیں تیرا ان دیکھا ساتھی آچانگ تجھے نگل لے گا:ای مسافر دنیا خونه ی توقبر است ای که هرکاری میکنی سفر دو روزه هست مرگ رفیق ندیده ی تو است یکهو نفست رو می گیره
 تشکر شده توسط : شهرزاد , Ali 324 , هانیه , peli
#18
ترشی‌ خورها این توصیه ها را جدی بگیرند !


متوجه شدید هوا که سرد می‌شود میل و رغبت‌مان به خوردن انواع شور و ترشی بیش از هر فصل دیگر می‌شود و احساس می‌کنیم خوردن آبگوشت و اشکنه با ترشی مخلوط، کله‌گنجشکی و کله‌پاچه با سیر‌ترشی، ساندویچ فلافل با ترشی کلم یا کتلت و کوکو با خیارشور برایمان لذت‌بخش و دلچسب‌تر می‌شود و به نوعی اشتهایمان را زیاد می‌کند.


حتی گاهی در این فصل، آنقدر هوس خوردن ترشی و شور داریم که همچون زنان ویار کرده سراغ ظرف یا دبه خیارشور، زیتون شور یا انواع ترشی ها می رویم و اگر کسی جلویمان را نگیرد حجم آن را به نیمه می رسانیم، اما سوالاتی که اغلب از کارشناسان و متخصصان علوم غذایی می پرسند این است که ارزش تغذیه ای شور و ترشی چقدر است؟

این درست است که زیاده روی در مصرف ترشی موجب دفع کلسیم و املاح معدنی بدن می شود؟ این که می گویند هرچه از زمان تهیه ترشی بگذرد کیفیت بهتری پیدا می کند و حتی برخی معتقدند سیر ترشی جاافتاده چند ساله خاصیت درمانی دارد، صحت دارد؟ آیا به گفته سرد و گرم چشیدگان روزگار ما مصرف همزمان ماست یا ماهی با ترشی زیان آور است؟

شور و ترشی ارزش تغذیه ای چندانی ندارد

معمولا انواع ترشی ها با سرکه و شورها با آب نمک و سرکه تهیه می شود. هر دو محصول برای معطر شدن و به اصطلاح جاافتادن به مدت زمان تعریف شده ای نیاز دارند. در طول این زمان میوه و سبزیجات مورد استفاده در شور یا ترشی تخمیر و همین عامل موجب افزایش ماندگاری و پیدایش عطر و طعم مطلوب در محصول می شود. اما خوب است بدانید ترشی در مقایسه با محصولات لبنی همچون ماست و پنیر که طی تخمیر مغذی تر می شوند، ارزش تغذیه ای چشمگیری ندارد.

از سوی دیگر، طی تخمیر خاصیت اسیدی ترشی مضاعف شده و در صورت مصرف بیش از حد، باعث افزایش ترشح اسید معده می شود و برای مبتلایان به زخم و ورم معده و اثنی عشر و ریفلاکس مضر است.

در ضمن نوجوانانی که در سن رشد قرار دارند و به دلیل مصرف غذاهای آماده و نوشیدنی های گازدار از معده و سیستم گوارشی آسیب پذیرتری برخوردارند باید به مصرف یک یا دو بار ترشی در هفته قناعت کنند و همیشه شور و ترشی را همراه با غذا و نه با شکم خالی بخورند.

ترشی، کلسیم را دفع می کند

با توجه به آن که مازاد اسید خون به واسطه مواد قلیایی خنثی می شود در صورت زیاده روی در مصرف ترشی، بدن برای حذف اسید اضافی بناچار املاح قلیایی بخصوص کلسیم را از استخوان ها خارج می کند که منجر به افت آن می شود و در نتیجه زیاده روی در مصرف ترشی ها برای زنان یائسه و کسانی که مستعد ابتلا به پوکی استخوان هستند یا کلیه سنگ ساز دارند، زیانبار است و در سالمندان منجر به ضعف سیستم تنفسی و اعصاب شده و سرفه را شدید می کند. همچنین لازم است بدانید شورها و ترشی ها با تحریک ترشح آنزیم های گوارشی، غذا را بسرعت هضم می کنند و موجب افزایش تمایل افراد به مصرف مجدد مواد خوراکی می شوند و می توانند سبب اضافه وزن شوند.

این شورها و ترشی های بانمک

با توجه به این که در تخمیر، مزه ترش و اسیدی در شور و ترشی غالب می شود برخی افراد با این گمان که محصول ترش است و نمک کمی دارد بیش از حد آن را می خورند. اما باید بدانید شور و ترشی هر دو، حاوی میزان بالای نمک است و برای مبتلایان به نارسایی کلیوی، بیماران قلبی ـ عروقی و افراد با فشار خون بالا محدودیت مصرف دارد.

از سوی دیگر، مصرف ترشی های بسیار شور و مملو از ادویه جات تند همراه غذاهای گوشتی از قدرت جذب پروتئین گوشت می کاهد. لازم است بدانید اگر ترشی را بدون نمک تهیه کنید تا مدت نسبتا زیادی ماندگاری دارد و طعم آن با ترشی های پرنمک برابری می کند.

سیر ترشی چند ساله درمانگر نیست

برخی خانواده ها بر این باورند که هرچه از زمان تهیه ترشی بگذرد کیفیت بهتری پیدا می کند و حتی معتقدند سیر ترشی چند ساله خاصیت درمانی دارد و التیام دهنده بیماری های قلبی است. اما حقیقت این است، اگرچه ترشی های جاافتاده، خوشمزه تر هستند، ولی باید دانست سرکه و نمک افزوده شده به ترشی با گذر زمان از خاصیت و میزان مواد مغذی ترکیبات ترشی می کاهد و آن را به محصولی بی ارزش تبدیل می کند.

این را هم بدانید ماندگاری زیاد برخی از انواع ترشی موجب ایجاد فعل و انفعالات شیمیایی در آن شده و ماده ای مضر به نام نیترات تولید می شود که در طولانی مدت خطر ابتلا به سرطان معده را افزایش می دهد.

با ماست و ماهی ترشی بخوریم یا نخوریم؟

در طب سنتی برخی حکما مصرف همزمان ترشی با ماهی و ماست را به دلیل طبع سرد و اسیدی مضر می دانند و برخی افراد نیز از مصرف توامان این غذاها اجتناب می کنند، چرا که عقیده دارند به بیماری لک و پیس دچار می شوند. اما بسیاری از متخصصان طب مدرن بر این باورند که مصرف توام ماهی با ترشی یا چاشنی های اسیدی مثل آبلیمو و تمبرهندی در قالب غذاهای لذیذی چون قلیه ماهی در جنوب ایران که بسیار زیاد است، اشکال ندارد و تحقیقات نشان داده آمار بیماری لک و پیس در این مناطق بیش از سایر مناطق نیست. همچنین بسیاری از خانواده ها بدون آن که خود بدانند انواعی از سس های سفید که حاوی سرکه است را با ماست مخلوط و چاشنی سالاد می کنند.

به گفته متخصصان اگر چه مصرف غذاهای سرد با ترشی به آستانه تحمل افراد بستگی دارد و ممکن است هضم غذا را ثقیل و سبب رخوت و پری شود، اما فرد را به بیماری های پوستی و برص مبتلا نمی کند و اگر کسی دریافت که بدن او با مصرف توامان این غذاها ناسازگاری دارد باید از مصرف آن پرهیز کند و این موضوع همگانی نیست.

توصیه های ترش و شور

برخی افراد برای جلوگیری از فساد زودهنگام ترشی، سرکه آن را از قبل می جوشانند. اما باید بدانید اسید سرکه درمجاورت حرارت ضعیف می شود و احتمال کپک زدگی ترشی افزایش می یابد. برای تهیه ترشی از سرکه سیب، خرما و انگور استفاده کنید.

سرکه چند میوه احتمال کپک زدگی را بالا می برد. برای تغییر رنگ بهتر ترشی آن را درون ظرفی شیشه ای بریزید و یک تا دو روز در معرض آفتاب قرار دهید. البته این را بدانید تابش بیش از حد آفتاب موجب بدبو و بدطعم شدن ترشی می شود. ادویه ای که در بیشتر ترشی ها به کار می رود ترکیب ساییده ای از فلفل سیاه، گلپر، سیاه دانه، تخم گشنیز، زنجبیل، رازیانه، هل، میخک و دانه خردل است.

اگر قصد استفاده از دانه کامل ادویه را دارید آن را کمی در تابه حرارت دهید تا عطر و بوی آن ظاهر شود.

اگر سطح آب نمک شورهای باز و فله ای، کدر و شیری رنگ شده باشد مشکوک به کپک و باکتری بوده و احتمال فساد زودهنگام و انتقال میکروب های بیماریزا زیاد است. در اغلب شورهای صنعتی بخصوص خیارشور از سبزیجات معطری چون ترخون، شوید، مرزه، سیر و فلفل استفاده می شود.

بد نیست بدانید سیر موجود در خیارشور طی فرآیند تخمیر اکثر میکروب های خیار یا شکوفه آن را به خود جذب می کند و غیرقابل مصرف می شود.
فعلا سکوت را برگزیدیم ............
 تشکر شده توسط : ابراهیم , سمیرا67 , هانیه , sargol
  


موضوع های مرتبط با این موضوع...
موضوع: نویسنده پاسخ: بازدید: آخرین ارسال
  زمان خوردن قرص مسکن در روز تزریق nahid 97 82,127 2017/07/20, 09:07 AM
آخرین ارسال: آنا
  تکان خوردن ناگهانی سر درخواب nahid 10 39,083 2011/08/15, 01:48 PM
آخرین ارسال: ostad2000



کاربرانِ درحال بازدید از این موضوع:
1 مهمان