2012/12/18, 03:00 PM
آیا آپارتماننشینی موجب افزایش خطر «ام اس» میشود؟
» سرویس: اجتماعي - سلامت
با وجود آن که هنوز هم علل ابتلا به بیماری «ام اس» هنوز دقیقا مشخص نشده است، اما تاثیر فاکتورهای جغرافیایی و محیطی و آبو هوایی در این بیماری مورد تایید بسیاری از پزشکان و متخصصان امر است.
برهمگان مبرهن است که استرس، تغذیه نامناسب، توسعه شهرنشینی و به دنبال آن افزایش آلودگی هوا و... در افزایش حملات این بیماری موثر است.
دکتر علیرضا میناگر در گفتوگو با خبرنگار «سلامت» خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، درباره تاثیر فاکتورهای محیطی همچون نوع پوشش و زندگی آپارتمانشینی در بیماری «ام اس» گفت: شاید بتوان گفت که نوع ساختمانسازیها و زندگی آپارتماننشینی میتواند تا اندازهای در این زمینه موثر باشد، اما واقعیت آن است که این عامل چندان نقش پررنگی نداشته و نمیتوان آن را اساسی دانست، زیرا اگر میزان شیوع ام اس در کشورهای مختلف را بررسی کنیم متوجه میشویم در برخی کشورها که میزان ابتلا به «ام اس» در آنها بالاست لزوما خانهها آپارتمانی نیست.
وی با بیان اینکه نمیتوان انکار کرد که بیماری «ام اس» طی 30 سال گذشته بسیار شیوع سریعی داشته، افزود: البته نباید فراموش کرد که میزان آگاهی مردم و پزشکان از این بیماری بسیار افزایش یافته است که به تبع آن تعداد تشخیصهای این بیماری نیز افزایش یافته است.
وی ادامه داد: در حال حاضر اگر کسی حتی سردرد سادهای بگیرد برایش MRI تجویز میشود که همین MRIها باعث افزایش تشخیصهای این بیماری شده است، زیرا این بیماری از نظر بالینی هیچ علامتی نداشته و تنها از نظر فیزیولوژیک قابل تشخیص است.
این نورولوژیست در پایان اظهار کرد: با وجود آنکه تاکنون پزشکان مختلف همبستگی ویتامین D را در ابتلا به بیماری «ام اس» بالا دانستهاند، اما نقش این ویتامین در ابتلا به «ام اس» هنوز هم به عنوان اصلی علمی پذیرفته نشده است.
باور نکن تنهایی ات را تا یک دل و یک درد داریم