امتیاز موضوع:
  • 6 رأی - میانگین امیتازات : 2.17
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
دوران بارداری و زایمان برای افراد مبتلا به ام اس
#1
ام اس و بارداری
Multiple Sclerosis and Pregnancy
ام اس چیست؟
What is multiple sclerosis (MS)

ام اس یک بیماری مزمن سیستم اعصاب مرکزی میباشد. ام اس یک بیماری غیر قابل پیش بینی است که طیف گسترده ای را شامل میشود.از انواع خوش خیم و ملایم ام اس تا فرم های پیشرونده و ناتوان کننده این بیماری شناسایی شده اند. برخی از افراد مبتلا به ام اس دارای علائمی بسیار خفیف و ملایم میباشند؛ این در حالی است که در سایر موارد بیماری، با توجه به نحوه آسیب ایجاد شده در ارتباط بین مغز و سایر ارگان ها، ممکن است توانایی های بیمار مانند توانایی نوشتاری، گفتاری ،بلع و سایر موارد تحت تاثیر قرار گیرند.
دلایل ام اس چیست؟
What causes MS

نظریه های زیادی در مورد علل ایجاد ام اس وجود دارد. ویروس ها، اختلالات خود ایمنی، عوامل محیطی و عوامل ژنتیکی از جمله این عوامل هستند. تمامی عوامل بیان شده میتوانند از ویژگیهای تأثیر گذار در تحریک سیستم ایمنی برای حمله به بافت های عصبی بدن باشند.در عمل، در هنگام رخ دادن بیماری ام اس، سیستم ایمنی بدن بر علیه غشاء پروتئینی احاطه کننده سلول های عصبی- با نام میلین- پادتن هایی را ترشح میکند. با توجه به آنکه غشاء میلین نقش هادی پالس های الکتریکی مغز در بدن را دارد، با تخریب این غشاء، مغز توانایی ارسال سیگنال های الکتریکی به اندامهای تحت فرمان خود را از دست میدهد. با قطع شدن ارتباط بین مغز و اعضا تحت کنترل مغز، حالتهای ناتوانی در حرکت اعضا بدن -که از علائم رایج این بیماری میباشد- نمودار میشود.
What are the symptoms of MS
علائم ام اس چیست؟

علائم بیماری ام اس نامنظم است. ممکن است این علائم خفیف یا شدید باشند و مدت زمان طولانی یا کوتاه داشته باشند. با توجه به محل ایجاد ضایعات و حجم ضایعات ایجاد شده درسیستم اعصاب مرکزی امکان ایجاد تمامی یا برخی از علائم زیر وجود دارد:
1- ضعف عضلات در اندام
2-از دست دادن حس لامسه در بعضی از نقاط بدن
3- مشکل در هماهنگی. که ممکن است منجر به اختلال در راه رفتن و یا ایستادن و فلج نسبی یا کامل شود.
4-خشکی و اسپاسم Spasticity
5- Speech impedimentsیا اختلال گفتار
6-لرزش
7-ریزش مو
8-دوبینی
9- اختلال عملکرد روده و مثانه
10- اختلال عملکرد جنسی
11- تغییرات عاطفی
12- به غیر از موارد بیان شده در گروهی از بیماران نشانه هایی در عملکرد شناختی مغز نیز مشاهده میشود.
که اختلالاط شناختی بیشتر در مورارد زیر خود را نمایان میسازد:
توجه
ضعف قضاوت
حافظه
How does pregnancy affect MS
تاثیر بارداری بر ام اس چیست؟

خوشبختانه بارداری تاثیری در سرعت بخشیدن به روند ام اس ندارد. با این حال در زنان بار داری که به ام اس مشکوک میباشند، احتمال ایجاد علائم بیماری ام اس در دوران بارداری بیشتر از سایر افراد مشکوک به ام اس میباشد . برخی از مطالعات نشان دهنده خاموشی ام اس- مخصوصاً در سه ماهه دوم و سوم بارداری- میباشد. همین مطالعات نشان دهنده این موضوع میباشند که دوران پس از زایمان به علت ریکاوری سیستم ایمنی بدن دوران پر خطری از نظر عود مجدد بیماری محسوب می شود.

How does MS affect pregnancy
تاثیر ام اس بر بارداری چیست؟

در صورتی که بیماری مشکلات حرکتی برای بیمار ایجاد کرده باشد این موضوع میتواند باعث مشکلات برای بانوان در هنگام بارداری شود. در این بیماران ضعف در عضلات ماهیچه و مشکلات نخاعی می تواند باعث پارگی کیسه آب شود. پس به بانوایی که مشکلات حرکتی شدید دارند پیشنهاد بارداری نمیشود. هیچ مدرکی بر این موضوع دلالت ندارد که ام اس باعث نازایی در خانم ها می شود. مطالعات نشان دهنده آن است که تفاوتی در نحوه گذران دوران بارداری و زایمان بانوان مبتلا به ام اس و افراد غیر مبتلا وجود ندارد. همچنین تفاوتی در تعداد نوزادان با نقص مادرزادی در گروه مبتلا به ام اس و گروه غیر مبتلا دیده نشد.
در بانوان مبتلا به ام اس ممکن است درد ناشی از انقباض در زمان وضع حمل در لگن خاصره احساس نشود. این مطلب باعث ایجاد مشکل برای این گروه از افراد میشود؛ زیرا زمان آغاز درد زایمان را به درستی در این گروه نمیتوان تشخیص داد. زایمان در افراد مبتلا ممکن است نسبت به گروه غیر مبتلا مشکل تر باشد.
هنگامی که درد ناشی از زایمان به میزان کافی نباشد این امر مستوجب آن میشود که مادر فشار کافی و لازم را به عضلات خود برای انجام زایمان وارد نکند و بنابراین در این افراد گزینه سزارین اولویت دارد.

How is MS managed in pregnancy
چگونه ام اس را در دوران بارداری مدریت کنیم؟

بانوان مبتلا به ام اس نیاز به دفعات بیشتر برای بررسی سلامت جنین دارند. باید توجه داشت که هیچ گونه درمان بی خطری برای کنترل ام اس در دوران بار داری وجود ندارد. داروهای ضد التهاب و استرویید ها با توجه به اینکه در گروه b قرار دارند، میتوانند به صورت کنترل شده مورد استفاده قرار گیرند؛ اما مصرف اینترفرون ها با توجه به خطر شان برای جنین ،ممنوع میباشد. دقت داشته باشید که سه ماه قبل از اقدام برای بار داری باید مصرف این داروها را کلا قطع کرد تا اثر دارو در بدن کاملا از بین برود. با توجه به آنکه در سه ماهه اول بارداری سیستم ایمنی بدن به میزان کافی ضعیف نمیباشد، این دوران و سه ماهه قبل از اقدام برای بارداری دورانی پر خطر از نظر عود بیماری محسوب میشود. با این وجود سه ماهه دوم و مخصوصا سه ماهه سوم دورانی کاملا ایمن برای بیمار میباشد.
در صورت عود شدید بیماری در این دوران روش پلاسمافرز( با توجه به نظر پزشک) پیشنهاد میشود.
[تصویر:  43679430772591471299.gif]



 تشکر شده توسط : paeeze , hamid , shokolat , paeazan , hessam , طلایه , یه غریبه , شيدا رها , saeid , yummy , nazaninamiri70 , chipchip , eglantine , Arezu Esmaeili , ehsan 10054 , baran , farzaneh20 , mari , دل آرام , هانیه , edarzi , nilo0far , عسل راد , arezooo82 , یاسی , نسترن بانو , مُنا_منتظر المهدی , elham 66 , پریا حقیقت پور , روشا11
#2
(2013/07/07, 03:15 PM)yummy نوشته است: خســته نباشی آقا سروش ممنون icon_question
خواهش میکنم. البته هنوز کامل نشده مرضیه خانم. ایشالا تکمیلش کنم- این نصفش بودconfused
[تصویر:  43679430772591471299.gif]



 تشکر شده توسط : nazaninamiri70 , eglantine , Arezu Esmaeili , مُنا_منتظر المهدی , elham 66 , پریا حقیقت پور
#3
خسته نباشی آقا سروش....ممنون از اطلاعاتت،اما با تجربه ای که کسب کردم برای مادران مبتلا به ام اس بیشتر خطر بعد از زایمان اتفاق میافته،البته بیشتر پزشکان معتقدند که این مادران اگر زایمان طبیعی نداشته باشند خیلی بیشتر بهشون کمک میشه،
ببخشید که در اطلاعات بسیار عالی و ارزنده شما دخالت کردم،از اطلاعاطت استفاده زیادی کردم
پوزششششششششششششششhappy0065.gifhappy0065.gifhappy0065.gif
یادت را از من نگیر،بگذار من هم مثل سهراب بگویم:دلخوشی ها کم نیست!!!Angel
 تشکر شده توسط : sooorooosh , مُنا_منتظر المهدی , elham 66 , پریا حقیقت پور
#4
(2013/07/21, 05:51 PM)Arezu Esmaeili نوشته است: خسته نباشی آقا سروش....ممنون از اطلاعاتت،اما با تجربه ای که کسب کردم برای مادران مبتلا به ام اس بیشتر خطر بعد از زایمان اتفاق میافته،البته بیشتر پزشکان معتقدند که این مادران اگر زایمان طبیعی نداشته باشند خیلی بیشتر بهشون کمک میشه،
ببخشید که در اطلاعات بسیار عالی و ارزنده شما دخالت کردم،از اطلاعاطت استفاده زیادی کردم
پوزششششششششششششششhappy0065.gifhappy0065.gifhappy0065.gif
خواهش میکنم آرزو خانم. والا چیزی که گفتن خانم های مبتلا بهتره باردار نشن. اگر شدن نهایتاً یک مرتبه.
والا من نمیدونم آرزو خانم چجوریه ولی من موردهایی زیادی رو شخصاً سراغ دارم که بعد از زایمان اول یا دوم بیماریشون عود شدید داشته یا اصلاً شروع شده بیماری. این در صورتی هست که تو کتابها اشاره شده زایمان باعث فروکش شدن ام اس میشه . این بحث برای سه ماهه دوم و مخصوصاً سوم صادقه. اما آرامش قبل از طوفان هست. چون تو ریکاوری سیستم ایمنی ممکنه رفتار ناخواسته ای به وجود بیاد و بیماری عود کنه. ممکن هست هم نکنه.
میدونید آدم نمیدونه قسم حضرت عباس رو باور کنه یا دم خروس رو confused2
ولی چیزی که رو این مطالب میشه گفت آرامش سه ماهه دوم و سوم به ارزش بعد از زایمان رو نداره. نهایتاً یک بچه کافیهconfused2
[تصویر:  43679430772591471299.gif]



 تشکر شده توسط : leili-asmaneh , مُنا_منتظر المهدی , elham 66 , پریا حقیقت پور
#5
من ۴ تا نمونه از نزدیک دیدم که باوجود ام اس ودارو بچه دارشدن و هی مکلی هم نداشتن وحتی اخیرا یکی از هکاذام با متخصص مشورت کرد برای بارداری دومش ; کهدکتر بهش اجازه داد.
بنظرم انقدر قاطعانه گفتن بچه دار نشدن و یا یکدونه بچه فقط ; زیاد درس نست.اتمالات فقط از ابتلابی نوزاد میگن که اونم براب افراد دیگه احتمالش هست ولی با درصدکمتر.
توکل به خدا و اعتاد به تقدیر داشته بایم بارعایت اصول مشورت از متخصصی.
همیشه سختترین نمایش به بهترین بازیگر تعلق داره شاکی سختیهای دنیا نباش شاید تو بهترین بازیگر خدایی....!!!!!!!!!love28                                                        
                                         
 تشکر شده توسط : enigma , مُنا_منتظر المهدی , elham 66 , پریا حقیقت پور
#6
ریسکش خیلی بالاست حتی اگر یک هزارم درصد هم احتمال ناتوانی بره من اصلا حاضر به بارداری مجدد نیستم با اینکه خیلی دلم یه بچه ی دیگه میخواد آقا سروش دکتر نیک سرشت اصلا بهم اجازه نمیده میگه اصلا اینحالتت را بهم نریز الان در حالت کنترل خوبی هستی....confused2confused2confused2
گاهی نه گریه آرامت میکند و نه خنده

نه فریاد آرامت میکند و نه سکوت

آنجاست که با چشمانی خیس

رو به آسمان میکنی و میگویی

خدایا تنها تو را دارم

تنهایم مگذار love28
 تشکر شده توسط : sooorooosh , مُنا_منتظر المهدی , elham 66 , پریا حقیقت پور
#7
(2013/07/30, 08:09 PM)shokolat نوشته است: من ۴ تا نمونه از نزدیک دیدم که باوجود ام اس ودارو بچه دارشدن و هی مکلی هم نداشتن وحتی اخیرا یکی از هکاذام با متخصص مشورت کرد برای بارداری دومش ; کهدکتر بهش اجازه داد.
بنظرم انقدر قاطعانه گفتن بچه دار نشدن و یا یکدونه بچه فقط ; زیاد درس نست.اتمالات فقط از ابتلابی نوزاد میگن که اونم براب افراد دیگه احتمالش هست ولی با درصدکمتر.
توکل به خدا و اعتاد به تقدیر داشته بایم بارعایت اصول مشورت از متخصصی.
خانم شکلات دکتر اجازه بده بار دار بشن به گفتن من و شما نیست . این بیماری که هیچ چیزش مشخص نیست. کاری به نمونه های دیده شده نداره که آدم. منم دختر عموم بار دار شد. بعدش ام اسش زد داغونش کرد. ربطی نداره.
اصلاً با توکل به خدا طرف بره 10 تا بچه بیاره. اون چیزی که نورولوژها میگن اگر قبولشون داشته باشین. میگن نهایتاً یکی یا اصلاً نه.
همون جوری که دکتر نیک سرشت به خانم دل آرام گفته. خوب حین بارداری سیستم ایمنی تغییر میکنه. بالا پایین میشه. این از نظر شما خوبه؟
این وسط احتمال عود هم هست. و هزار چیز دیگه.ام اس و بارداری مبحث پیچیده ای هست.
[تصویر:  43679430772591471299.gif]



 تشکر شده توسط : visko , leili-asmaneh , المیرا , مُنا_منتظر المهدی , elham 66 , پریا حقیقت پور
#8
بارداري در ام اس باعث كاهش عود ميشه و در گاهي موارد باعث بهبود چند ساله ميشه
بارداري خيليهم خوبه اما در تمام موارد حتما بايد متخصص كنار نفر باشهو تحت نظر اون باشه
فقط برای همه دعا کنید
 تشکر شده توسط : coffeedot , shokolat , edarzi , همسر یک قهرمان , enigma , مُنا_منتظر المهدی , elham 66 , پریا حقیقت پور
#9
(2013/07/31, 12:34 PM)mehdernet2 نوشته است: بارداري در ام اس باعث كاهش عود ميشه و در گاهي موارد باعث بهبود چند ساله ميشه
بارداري خيليهم خوبه اما در تمام موارد حتما بايد متخصص كنار نفر باشهو تحت نظر اون باشه
شما چجوری از این صحبتتون مطمئن هستین.
والا همه اتند ها میگن نهایتا یک بار
[تصویر:  43679430772591471299.gif]



 تشکر شده توسط : leili-asmaneh , مُنا_منتظر المهدی , elham 66 , پریا حقیقت پور
#10
(2013/09/11, 02:35 PM)مینا... نوشته است: کسی اطلاعاتی داره در مورد اینکه 3 ماه قبل از اینکه میخوای باردار بشیم نباید سینووکس مصرف کرد؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
دکتر به من گفت میخوای باردار بشی دیگه سینووکس نزن منم 6 ماهه نزدم هنوزم باردار نشدم گفت حتی اگه 1 یا 2 سال طول کشید نباید دارو مصرف کنم
میگه جدیدا رو موشهای ازمایشگاهی ازمایش کردن دیدن تاثیر خوبی رو جنین نداره به همین دلیل 3 ماه قبل از قصد بارداری باید دارو قطع بشه.
کسی چیزی راجع به این موضوع میدونه
دوست عزیز این نوع سوالات را لطفا در قسمت پرسش و پاسخ مطرح فرمایید.
باور نکن تنهایی ات را تا یک دل و یک درد داریم
 تشکر شده توسط : مُنا_منتظر المهدی , پریا حقیقت پور
  


موضوع های مرتبط با این موضوع...
موضوع: نویسنده پاسخ: بازدید: آخرین ارسال
  آیا بارداری و زایمان باعث تشدید ام اس می شود ؟ ( تجربه شما چیست؟) pic 52 41,725 2023/07/22, 11:57 PM
آخرین ارسال: بهار۱۳۷۰
  نوع زایمان در بیماران ms النا 26 31,962 2020/03/11, 01:42 PM
آخرین ارسال: Setareh...
  داروهای مورد استفاده در دوران شیردهی m.a 4 4,595 2018/03/11, 02:17 PM
آخرین ارسال: Roza. A
  قطع داروهای ام اس قبل از بارداری Soroush 86 59,121 2018/03/03, 10:15 AM
آخرین ارسال: glassheart
  آیا می توان خطر عود را پس از زایمان کاهش داد؟ همسر یک مشکوک به ام اس 4 5,679 2017/01/12, 11:13 PM
آخرین ارسال: M.mozhgan.73
  نکات قابل توجه درباره بارداری و ام اس sara 65 47,602 2016/01/11, 09:27 AM
آخرین ارسال: niloofary
  احساس خستگی و بارداری RoOo$aAa 3 3,414 2014/10/08, 02:55 PM
آخرین ارسال: farane
  پيامدهاي زايمان در بیماران مبتلا به ام اس hamdam 0 2,822 2012/01/03, 09:06 AM
آخرین ارسال: hamdam



کاربرانِ درحال بازدید از این موضوع:
1 مهمان