امتیاز موضوع:
  • 1 رأی - میانگین امیتازات : 1
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
در روزهای آلوده از این مکمل غذایی استفاده کنید
#1
ذرات ریز آلاینده موجود در هوا موجب تغییر سطح لیپید در خون می شود.

آلودگی هوا ترکیبی از گازها و ذرات کوچکی از مواد جامد و مایع است. میلیاردها نفر در سراسر جهان در مناطقی زندگی می کنند که در آنجا هوا به شدت آلوده است. مطالعه مردمی که در معرض آلودگی هوا قرار دارند نشان می دهد که ذرات ریز آلاینده موجود در هوا به بروز مشکلات سلامتی مختلفی از قبیل آسم، سکته مغزی، آریتمی و نارسایی قلبی منجر می شود.

تصور می شود که ذرات ریز آلاینده موجود در هوا موجب تغییر سطح لیپید در خون می شود. همچنین شواهد بسیاری وجود دارد که این ذرات ریز باعث افزایش بیماری های قلبی عروقی و مرگ و میرهای ناشی از آن می شود.

این اولین مطالعه ای است که ارتباط میان مصرف مکمل های روغن ماهی و کاهش اثرات آلودگی هوا بر قلب را بررسی می کند و نشان می دهد که ایجاد اندک تغییراتی در رژیم روزانه غذایی می تواند برخی اثرات آلودگی هوا بر سلامت را خنثی کند. یافته های این مطالعه برای افرادی که در مناطقی از جهان زندگی می کنند که آلودگی هوا در آنجا شدید است مهم می باشد.

محققان در این مطالعه ۲۹ فرد ۵۰ تا ۷۲ ساله را به دو دسته تقسیم کردند و برای مدت یک ماه به یک گروه مکمل روغن زیتون و به گروه دیگر مکمل روغن ماهی دادند. این افراد در محیطی مورد مطالعه قرار گرفتند که هوا به شدت آلوده بود. این افراد سالم بودند و سابقه دیابت، بیماری قلبی عروقی و یا ریوی نداشتند. همچنین این افراد دست کم یک سال سیگار نکشیده بودند.

این مطالعه نشان می دهد مصرف روغن ماهی می تواند علائم قلبی عروقی ناشی از قرار گرفتن در معرض هوای آلوده را کاهش دهد. نتایج این مطالعه مدرک محکم تری نسبت به مطالعاتی که تا کنون انجام شده است در زمینه نقش روغن ماهی در کاهش اثرات قلبی عروقی ناشی از آلودگی هوا ارائه می دهد.

روغن ماهی مملو از اسیدهای چرب غیر اشباع امگا ۳ است.


گردآوری: گروه سلامت سیمرغ
www.seemorgh.com/health
منبع : pezeshkan.org
من صبورتر از هر لحظه ای چشم به راه روزهای آینده ی نیامده ام!
 تشکر شده توسط : ابراهیم , عمومهربان
#2
سیب و شیر کم چرب، سموم هوا را از بدن دفع می‌کند

احمد پورآرام در گفت‌وگو با خبرنگار بهداشت و درمان فارس در پاسخ به پرسش یکی از شهروندان در صدای مشاور سلامت درباره اینکه چه مواد غذایی در دفع آلاینده های هوا از بدن موثر است اظهار داشت: در مواقع آلودگی هوا توصیه می‌کنیم تا مردم غذاهای حاوی ویتامین‌های A,C,E را بیشتر مصرف کنند چرا که این ویتامین‌ها سمومی که وارد بدن می‌شود را دفع می‌کند.

وی اضافه کرد: انواع مرکبات مانند پرتغال، نارنگی و لیمو منبع خوبی برای تأمین ویتامین C هستند. همچنین هویج و انبه هم منبع غنی از ویتامین A است. افراد می‌توانند در برنامه روزانه خود بین دو تا سه واحد مصرف کنند.

پورآرام با تأکید بر اینکه زیاده‌روی در مصرف هیچ ماده غذایی توصیه نمی‌شود، خاطرنشان کرد: تخمه آفتابگردان، روغن‌های مایع و انواع ماهی به ویژه ماهی سالمون بهترین منبع ویتامین E هستند. افراد می‌توانند در مواقع هوای آلوده به مصرف این مواد توجه بیشتری کنند به شرط آنکه چربی خون نداشته باشند.

این کارشناس دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت به مردم توصیه کرد تا روزانه مصرف 2 لیوان شیر کم چرب و یک عدد سیب را در وعده غذایی خود قرار دهند و گفت: پکتین موجود در سیب و شیر کم چرب به دفع سرب از بدن کمک می‌کند.

این متخصص تغذیه خاطرنشان کرد: غذاهای حاوی آهن و روی و مصرف سیر نیز بهترین کمک‌کننده برای دستگاه تنفسی است و آنهایی که با بوی سیر مشکل دارند می‌توانند پودر سیر را جایگزین سیر کنند.

پورآرام خاطرنشان کرد: اغلب میوه‌ها و سبزیجات حاوی آنتی‌اکسیدان هستند و تهیه سالادهای رنگین می‌تواند به همراه آب لیموی تازه بهترین غذای روزهای آلودگی هوا باشد.

این متخصص تغذیه در پاسخ به اینکه قرص‌های مکمل و مصرف ویتامین در قالب قرص چه میزان می‌تواند اثربخشی داشته باشد، گفت: مصرف میوه و سبزیجات بهترین منبع تأمین ویتامین است و قرص‌های مکمل هم نمی‌تواند جای آن را بگیرد.

وی همچنین مصرف مداوم مایعات را برای دفع سموم از بدن مناسب دانست و افزود: شاید در فصول سرد سال افراد کمتر احساس تشنگی کنند ولی مصرف مداوم مایعات به ویژه چای کمرنگ را توصیه می‌کنیم.

شهروندان ایرانی از سراسر کشور می توانند سؤالات خود را درباره مسائل بهداشتی و درمانی با شماره تلفن 02188911667 یا ایمیل moshaversalamat@farsna.com با خبرنگاران گروه بهداشت و درمان خبرگزاری فارس در میان بگذارند.

زیست نیوز: 08 دی 1392

هوای خانه را داشته باشید...

گرچه آلودگی های محیطی از جمله آلودگی هوا از مظنونین اصلی افزایش خطر ابتلا به سرطان هستند، اما با توجه به این که در حال حاضر امکانات لازم برای مقابله با این آلودگی در هوای شهرها وجود ندارد، به هموطنان عزیزی که نگران سلامتی خود و فرزندانشان هستند می توان راه های مقابله با آلودگی های محیط منزل را متذکر شد.

یکی از مسایل بسیار مهم در آلودگی هوای تنفسی افراد که غالباً از نظر عزیزان پنهان می ماند، آلودگی داخل خانه یا به اصطلاح انگلیسی آن indoor pollution است. این عبارت به آلودگی هایی اشاره می کند که منشا آن در خانه است و گاهی باعث می شود که هوای داخل خانه حتی از هوای بیرون آلوده تر باشد. در حقیقت ما از آلودگی که در خارج از خانه است هراس داریم و در خانه می مانیم تا از این آلودگی در امان بمانیم اما متوجه آلودگی که در داخل خانه توسط خود ما ایجاد شده نیستیم.

برای مثال در نظر بگیرید خانه ای را که در هر کدام از اطاق های آن یک بخاری گازی یا نفتی وجود دارد که هرکدام به نوبه خود گازهای سمی را هرچند به میزان کم وارد هوای خانه می کنند. کاملا قابل درک است که نمی توان بخاری را از خانه حذف کرد اما خود ما می دانیم که استفاده بهینه از مواد سوختی و انرژی، امرمهمی است که به دلیل فراوانی و ارزانی منابع انرژی، سال هاست که در کشور ما به یک شعار نامفهوم تبدیل شده است.

کم نیستند خانواده هایی که در زمستان شعله بخاری ها را تا آخرین درجه بالا می کشند و هر وقت از گرما به تنگ آمدند به جای کم کردن شعله بخاری، پنجره ها را باز می کنند و لباس های تابستانی می پوشند!! این مطلب حتی در مورد ساختمان هایی که با شوفاژ کار می کنند نیز صادق است و بسیاری از خانواده ها و کار کنان مراکز اداری و دولتی به استفاده بی رویه از انرژی که مولد مواد سمی است عادت دارند.

یک مثال ساده از این عادت بد، دم کردن چای و قرار دادن کتری بر روی آتش به مدت طولانی است که رسم دیرینه ما ایرانی هاست. در صورتی که همین شعله کوچک که به نظر ما بی مقدار و بی خطر می رسد، مقادیر کمی از مواد سمی را به طور مداوم وارد هوای تنفسی ما کرده و به بدن ما و کودکان ما ضرر می رساند. تصور کنید خانمی را که با دست و دل بازی تمام چند ظرف آب و غذا و چای را روی گاز گذاشته و در حال تمیز کردن خانه با انواع و اقسام مواد شیمیایی مانند سفید کننده ها و لکه برها و جرم زداهاست. این خانم به هوایی که میزان قابل توجهی از مواد سمی ناشی از سوختن گاز در آن وجود دارد، سم ناشی از تبخیر مواد پاک کننده را نیزاضافه می کند و در حالی که به دلیل فعالیت بدنی به نفس نفس افتاده این هوای آغشته به انواع سموم را تنفس می کند بدون اینکه بداند چه ضرری به سلامت خود و افراد خانواده وارد آورده است.

همه ما وقتی صحبت از آلودگی هوا می شود نگاهی به هوای بیرون انداخته و با حسرت و افسوس سری تکان می دهیم و از اینکه نمی توانیم در این زمینه کاری بکنیم ناراحت و نگرانیم. اما باید بدانیم که با رعایت چند نکته کوچک می توان با آلودگی داخل خانه که به مراتب خطر ناک تر از آلودگی بیرون است مقابله کرده و هوای تنفسی خود را در حد بضاعت خو د تمیز نگه داریم :

1- ایجاد بهترین حرارت با مصرف کمترین گاز و تولید کمترین آلودگی: شعله گاز را در حدی تنظیم کنیم که با شعله آبی بسوزد. این مسئه هم در مورد بخاری و هم در مورد اجاق گازهای خانگی صدق می کند. در مورد اجاق های گازی اگر شعله را تا حد زیادی بالا ببرید مقداری از گاز بدون اینکه فرصت سوختن داشته باشد وارد هوای اطاق می شود. اگر دقت کنید در این حالت صدای خارج شدن گاز را از شعله می شنوید. برای کاهش میزان آلودگی به آهستگی درجه گاز را کم کنید می بینید که این صدا قطع می شود اما میزان شعله کم نمی شود زیرا در حقیقت شما از خروج گازهایی که فرصت سوختن ندارند جلوگیر ی کرده اید بدون اینکه میزان گرمای تولید شده را کاهش داده باشید. این مسئله در مورد بخاری ها نیز صحیح است با این تفاوت که در بخاری به دلیل پوشیده بودن شعله صدای خروج گاز به راحتی شنیده نمی شود، اما آبی بودن شعله تا حدی نشانه بهتر بودن بازده سوخت و کاهش مواد سمی پخش شده در هوا است.

2- هرگاه برای منظوری آب جوشیده نیاز داشتید ابتدا در مورد میزان مورد نیاز فکر کنید و به همان میزان آب داخل کتری یا ظرف بریزید: آب بیشتر نیاز به حرارت بیشتر و سوزاندن میزان بالاتری از مواد سوختی دارد که به آلوده تر شدن هوا می انجامد. اگر می خواهید آب برای مدتی داغ بماند و چای دم شده برای مدتی قابل استفاده باشد می توانید از فلاسک استفاده کنید که ساعت ها آب را داغ نگه می دارد و نیازی به سوزاندن گاز و آلوده کردن محیط ندارد.

3- برای تمیز کردن سطوح از موادی استفاده کنید که روی سطوح مالیده می شوند نه آنهایی که اسپری می شوند: چون همیشه مقداری از مواد اسپری شده وارد هوای تنفسی شما که در حال اسپری کردن هستید می شود. در عین حال سعی کنید از حد اقل موارد شیمیایی برای تمیز کردن خانه استفاده کنید. هرچه میزان ماده مورد استفاده شما بیشتر باشد میزان تبخیر از روی سطوح نیز بیشتر بوده و مقدار بیشتری سم وارد هوا می شود.

4- از انواع مواد پاک کننده با ترکیبات متفاوت به طور هم زمان استفاده نکنید: این مواد گاهی در ترکیب با همدیگر مواد دیگری تولید می کنند که برای سلامتی ما بسیار زیان بار هستند. مورد بارز آن که بسیاری از خانم ها با آن آشنا هستند ترکیب سفید کننده ها با جوهر نمک است که بخارات آن برای ریه بسیار سمی است و اثرات بد آن در ریه تا مدت ها باقی می ماند.

5- سیگار یکی از اصلی ترین مظنونین در ابتلای به انواع سرطان هاست: افراد خانواده فردی که سیگار می کشد بدون اینکه بخواهند از هوای آلوده به دود سیگار تنفس می کنند. در این میان کودکان که ریه های حساس تری دارند بیشتر در معرض خطر هستند و لذا توصیه می شود ضمن توجه به لزوم ترک سیگار حتی الامکان هنگام سیگار کشیدن از هوای آزاد بالکن یا کنار پنجره استفاده کنید.

6- کودکان نوگلان زندگی ما هستند و سلول های آنها شکننده و در مقابل مواد شیمیایی حساس تر هستند: در جشن های تولد و مراسم مانند آن از مواد آتش زا و فشفشه ها استفاده نکنید، همچنین استفاده از اسپری های صناعی مانند برف شادی و مانند آن توصیه نمی شود. بهتر است به جای آن از کاغذ های رنگی ساده و بادکنک های رنگی استفاده کنید. کودکان هر آنچه شما در جشن ها برایشان استفاده کنید را با آغوش باز می پذیرند، این شما هستید که باید به فکر سلامت آنها باشید.


بیایید همه با هم در کاهش سموم محیط زندگی خود بکوشیم و زمین پاکیزه تری برای فرزندانمان پس انداز کنیم.

زیست نیوز 29 آذر 1392
چشم ها را بـایـد شست  . ، . جـــور دیـگـر بـایــد دیـــد
 تشکر شده توسط : رامنا , نازلی , niloofary
#3
.
نسخه غذایی برای روزهای آلوده


سازمان بهداشت جهانی می‌گوید هر سال حداقل هفت میلیون نفر بر اثر آلودگی هوا جان خود را از دست می‌دهند؛ اما آلودگی لزوما چیزی نیست که در اخبار شنیده می‌شود؛ بیدارشدن با نفس‌تنگی، سوزش چشم‌ها و گلو، سردرد و تنگی نفس از علائمی است که نشان می‌دهد میزان آلودگی در هوا آزاردهنده است.

با این که گاهی اوقات مساله آلودگی هوا به عنوان مشکل کشورهای در حال توسعه مطرح می‌شود،‌ همه کشورهای دنیا با آن درگیر هستند؛ حتی در شرایطی که گفته می‌شود میزان آلودگی هوا به قدری نیست که تاثیر مخربی بر زندگی مردم داشته باشد، سلامتی شما ممکن است در خطر قرار بگیرد.

مراکز پژوهشی در سراسر دنیا در مورد آلودگی هوا، تاثیرات آن بر بدن و راه‌های کاهش بیماری‌های ناشی از آن تلاش می‌کنند؛ اما نتایج آن‌ها به صورت چشم‌گیر بر افزایش سلامتی مردم تاثیرگذار نبوده است.

چطور آلودگی هوا باعث بیماری می‌شود؟

وقتی که هوا آلوده را تنفس می‌کنید،‌ ریزگرد ها و آلودگی موجود در هوا باعث التهاب ریه شما می‌شود که در نتیجه آن برونشیت مزمن،‌ آسم،‌ خس‌خس، سرفه، بیماری‌های تنفسی‌، ناراحتی‌های قلبی و حتی سرطان ریه ایجاد می‌شود. اگر چنین مشکلاتی از قبل در بدن شما وجود داشته باشد،‌ آلودگی هوا می‌تواند آنها را تشدید کند. استفاده از ماسک‌های استاندارد هم ممکن است جلو ورود مقداری از این آلودگی به بدن را بگیرد؛ اما تاثیر آن صددرصدی نیست. رژیم غذایی مناسب البته می‌تواند از تاثیرات مخرب آلودگی هوا بر بدن بکاهد.

چه غذاهایی تاثیر آلودگی‌ هوا بر بدن را کمتر می‌کند؟

به صورت کلی، مواد غذایی دارای ویتامین C که بر کاهش جذب رادیکال‌های آزاد به بدن تاثیرگذار است، به عنوان سپر دفاعی بدن در برابر آلودگی‌ها کار می‌کنند. می‌توانید با قراردادن دو لیمو در رژیم غذایی روزانه‌تان میزان ویتامین C مورد نیاز بدن را تامین کنید.

ویتامین E محلول در چربی،‌ از جمله در روغن‌های گیاهی مانند روغن آفتابگردان،‌ روغن سبوس برنج، بادام زمینی و روغن زیتون هم در دفاع از بدن موثرند. بادام،‌ تخمه آفتاب‌گردان و سایر آجیل‌ها،‌ منبع مناسبی برای این ویتامین هستند،‌ مصرف یک اونس از این دانه‌ها در طول روز برای بدن کفایت می‌کند. قرار دادن پودر فلفل، فلفل قرمز، میخک، پونه کوهی، ریحان و جعفری هم در برنامه آشپزی روزانه‌تان می‌تواند به سلامتی شما کمک کند.

بتاکاروتن،‌ به دلیل آنتی‌اکسیدان‌هایی که دارد و تاثیرش بر تولید ویتامین A در بدن، نقش موثری در کنترل التهاب‌های ناشی از تنفس در هوای آلوده دارد. سبزیجات برگ‌دار ‌مانند کاهو، گشنیز،‌ شنبلیله ‌و اسفناج سرشار از بتاکاروتن هستند.

یک گزارش پژوهشی که در مجله غذای دانشگاه کمبریج منتشر شده توصیه می‌کند مواد غذایی زیر را برای کاهش تاثیر آلودگی هوا بر بدن به صورت منظم مصرف کنید:

1-روغن زیتون

ویتامین E که در روغن زیتون وجود دارد عملکرد ریه‌ها را به صورت موثری بهتر می‌کند. بهترین راه برای مصرف آن این است که روغن زیتون تصفیه‌نشده را روی سالاد بریزید؛ چرا که مصرف آن به عنوان روغن برای پخت و پز تغییرات شیمیایی در روغن زیتون ایجاد می‌کند که از تاثیر آن برای سلامتی می‌کاهد.

2- دانه کتان

دانه کتان مقدار زیادی فیتواستروژن و اسیدهای چرب امگا 3 دارد، فیتواستروژن دارای خواص آنتی‌اکسیدانی است که برای کمک به کاهش علائم آسم و دیگر واکنش‌های آلرژیک موثر است. دانه کتان را می‌توان با سالاد یا صبحانه مصرف کرد. دانه‌های خردل هم منبع مناسبی از امگا 3 هستند.

3-آواکادو:

تحقیقات دانشگاهی در کینگزکالج لندن نشان می‌دهد مصرف آکاودو و گیاه مشابه آن، اسفناج، تاثیر قابل توجهی در کاهش عوارض ناشی از تنفس هوای آلوده دارد و عملکرد بیماران دچار ناراحتی‌های مزمن ریوی را بهتر می‌کند.

4-بروکلی:

یک پژوهش 12 هفته‌ای که در موسسه سلامت عمومی بلومبرگ در دانشگاه جان‌هاپکینز انجام شده نشان می‌دهد کسانی که به طور مرتب بروکلی را در رژیم غذایی خود دارند کمتر تحت تاثیر عوارض ناشی از پارگی لایه ازن و مشکلات آلودگی هوا قرار می‌گیرند.

5-گوجه‌فرنگی:

اگر در منطقه متاثر از آلودگی هوا زندگی می‌کنید، گوجه‌فرهنگی تازه باید به صورت مرتب در رژیم غذایی شما قرار داشته باشد. آنتی‌اکسیدان موجود در گوجه‌فرنگی بدن شما را در برابر بیماری‌های ناشی از آلودگی هوا حفاظت می‌کند.

ایسنا - فاطمه کریمخان- یکشنبه / ۲۳ آبان ۱۳۹۵
چشم ها را بـایـد شست  . ، . جـــور دیـگـر بـایــد دیـــد
 تشکر شده توسط : سها , glassheart , niloofary , hadisss
  


موضوع های مرتبط با این موضوع...
موضوع: نویسنده پاسخ: بازدید: آخرین ارسال
  معرفی رژیم غذایی مدیترانه ای nahid 1 4,494 2018/12/24, 10:40 PM
آخرین ارسال: nahid
  مواد غذایی بی نظیر برای چربی سوزی سریع mojtaba2iran 12 35,455 2017/04/15, 10:07 AM
آخرین ارسال: sara.i
  استفاده از غذاهای موثر برای کاهش عوارض سندروم پیش از قاعدگی شيدا رها 3 4,237 2016/12/15, 06:22 PM
آخرین ارسال: silent
  توصیه‌ی غذایی برای تقویت حافظه najva 6 13,356 2015/10/17, 05:07 PM
آخرین ارسال: عسل راد
  سه ماده غذایی برای ترمیم سریع عضله نازلی 2 6,862 2015/08/08, 09:05 AM
آخرین ارسال: niloofary
  تأثیرتغذیه و برنامه غذایی بر اخلاق نازلی 16 11,445 2015/07/07, 09:13 AM
آخرین ارسال: niloofary
  تعیین مزاج فردی و غذایی!! مریم۷۲ 5 6,396 2014/10/22, 11:16 AM
آخرین ارسال: مهوش
  حذف این غذاها از رژیم غذایی کچل‌تان می‌کند! hamid_147 0 2,668 2014/04/17, 04:45 AM
آخرین ارسال: hamid_147
  روزهای آخر زمستان را با این سبزیجات بگذرانید نازلی 0 2,267 2014/03/15, 04:23 PM
آخرین ارسال: نازلی
  6مکمل غذایی-ویتامین، 6 توصیه، 6 هشدار نازلی 3 4,403 2013/12/19, 06:14 PM
آخرین ارسال: nahid



کاربرانِ درحال بازدید از این موضوع:
1 مهمان