امتیاز موضوع:
  • 3 رأی - میانگین امیتازات : 3.67
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
از هر 10 دانشجو 6 نفر سابقه مصرف ریتالین دارند
#1

از هر 10 دانشجو 6 نفر سابقه مصرف ریتالین دارند

یک آسیب شناس گفت: افزایش مصرف قرص ریتالین به ویژه در شب های امتحان باعث ایجاد اختلالات فیزیولوژیکی در فرد می شود و زمینه اعتیاد و وابستگی به مواد مخدر و محرک را در فرد افزایش می دهد.

به گزارش ایلنا، مصطفی فروتن با بیان اینکه تارخچه تولید قرص ریتالین در کشور به 60 تا 70 سال پیش بر میگردد، گفت: کارآیی این دارو به جهت درمان افسردگی است و به خاطر ترکیباتی که دارد معمولا برای درمان افراد در خود مانده، افسرده‌ها و کودکان پیش فعال مورد استفاده قرار می‌گیرد.

این روانشناس به زیر ساخت‌های این دارو اشاره کرد و افزود: زیر ساخت‌های این دارو اشتراک‌هایی با داروهای محرکی همچون کوکائین، حشیش و اکستازی دارد لذا مصرف نادرست و بدون تجویز پزشک متخصص اثرات بدی را بر روی فرد خواهد اشت.

مصرف کنندگان افراطی قرص ریتالین چه کسانی هستند؟

وی به الگوهای نادرست مصرف قرص ریتالین اشاره کرد و ادامه داد: متاسفانه بسیاری از زنان و دختران در باشگاه‌ها و سالن‌های ورزشی این قرص را به عنوان یک داروی لاغری مصرف می‌کنند همچنین بسیاری از رانندگان برای زود رسیدن به مقصد و نخوابیدن در میان راه به مصرف این داره می‌پردازند.

فروتن به دانشجویان و دانش‌اموزان به عنوان گروه بزرگ مصرف کنندگان قرص ریتالین اشاره کرد و گفت: در سالهای اخیر شاهد به عنوان ارتقای سطح تحصیلی و میزان مطالعه، شاهد افزایش گرایش دانش‌آموزان و دانشجویان به این دارو هستیم.

وی ادامه داد: در چند دوره اخیر علاوه بر شدت گرفتن گرایش جوانان به ریتالین شاهد کاهش سریع سن مصرف کنندگان ریتالین در بین جوانان هستیم به طوری که این گرایش‌ها از مقاطع کارشناسی در دانشگاه‌ها به مقاطع دبیرستان و حتی راهنمایی کشیده شده است.

اثرات و علایم مصرف ریتالین

این آسیب شاس درباره اثرات و علایم مصرف سوء قرص ریتالین، گفت: کسانی که در مراحل اولیه مصرف ریتالین قرار دارند و یا هنوز میزان مصرف دارویی آنان حساس نشده است دچار سردردهایی همچون میگرن می‌شوند و همچنین اختلالات گوارشی، پرخاشگری مضمن، تپش قلب از علایم و اثرات این دارو در مصرف کنندگان جدید است.

وی ادامه داد: ریتالین در افرادی مصرف بیشتری دارند علاوه بر افزایش میزان اثرات گروه اول، در مراحل بعدی مبتلا به سردرد‌های شدید، اختلال در خواب همچون هذیان‌گویی و خواب روی و حتی در موارد خاصی خطر مرگ و شوک ناگهانی در این گروه دیده می‌شود.

کنکور و فصل امتحانات عامل افزایش 50 درصدی مصرف ریتالین

فروتن تاکید کرد: براساس گزاش‌های عینی به عمل آمده از داروخانه‌های مجاور خوابگاه دانشجویان مصرف ریتالین با مناسبت‌های موضوعی نظیر فصل امتحانات و کنکور به نوعی ارتباط مستقیم دارد و تا 50 درصد مصرف این دارو را افزایش می‌دهد.

وی ادامه داد: بر اساس همین تحقیق‌ها از هر 10 دانشجو 6 نفر آنان سابقه مصرف ریتالین را دارند که این آمار با توجه به اثر وابستگی به مواد مخدر، خطرناک است.

این آسیب‌شناس هشدار داد: داروی ریتالین فقط با تشخیص پزشک متخصص باید مصرف شود و فروش این داروها بدون نسخه پزشک مجاز نیست ولی شاهد این معضل هستیم که در برخی از داروخانه‌ها این دارو به عنوان دارو آزاد با قیمت بالاتری بفروش می‌رسد.

این روانشناس با بیان اینکه در حال حاضر بسیاری از موادمخدر و محرک به عنان جانشین ریتالین به دانشجویان در شب‌های امتحان فروخته می‌شود، اظهار کرد: از آنجایی که این دارو به عنوان یک ماده اعتیاد آور شناخته نمی‌شود لذا با مشکلاتی نظیر افزایش مصرف این دارو رو به رو هستیم و علاوه بر این مشکلات بسیاری از مواد محرک و مخدر به جای ریتالین به فروش می‌رسد.

وی ادامه داد: نباید به هیچ عنوان فراموش کرد که مصرف ریتالین وابستگی به مواد مخدر و محرک را به ارمغان می‌آورد و ناخودآگاه مصرف کنندگان را به یک سمت دیگر می‌کشاند که این تمایل در مرحله اول با بدن درد و ضعف جسمانی بارز می‌شود.

درمان و کاهش اثرات ریتالین

این آسیب‌شناس درمان را برای افراد مصرف‌کنندگان جدید و مبتدی ریتالین به مراتب راحت‌تر عنوان کرد و گفت: می‌توان با مصرف مایعات جهت افزایش تعرق و ورزش‌های هوازی اثر این دارو را تا حد زیادی خنثی کرد که البته تقویت تغذیه در این زمینه بی‌تاثیر نیست.

قرص شب امتحان یا قرص دانشجویی

فروتن به نام مستعار و آسیب رسان این دارو اشاره کرد و ادامه داد: متاسفانه این قرص نام‌های عجیبی همچون قرص شب امتحان یا قرص دانشجویی جهت جلب توجه دانشجویان و دانش‌اموزان به خود گرفته که همچنان تبلیغات مخرب آن ادامه دارد.

وی ادامه داد: باید برای تمامی جوانان عوارض و عواقب این دارو بیان شود چرا که بسیاری از این افراد بدون داشتن اطلاعات لازم این دارو را مصرف می‌کنند.

ترکیبات قرص ریتالین

این روانشناس درباره ترکیبات و ماهیت این دارو، اظهار کرد: ریتالین یک محرک از خانواده آمفتامین‌هاست که باعث ترشح دوپامین و نهایتا افزایش سرخوشی بدون دلیل می‌شود و در ظاهر مغز فرد پس از مصرف این دارو گزارشی مبنی بر خستگی بدن و نیاز به خواب درک و دریافت نمی‌کند و فرد می‌تواند با کمبود خواب دچار مشکلی نشود.

وی ادامه داد: مصرف ریتالین موجب می‌شود که فرد احساس توانمندی و بی نیازی به استراحت می‌کند در حالی که این بی نیازی کاذب است و بدن نتوانسته است که نیاز خود را رفع کند که همین عدم ارضای نیاز بدن باعث پرخاشگری در فرد می شود.

این آسیب شناس هشدار داد: مصرف بی رویه ریتالین می تواند زمینه مصرف شیشه و کراک را در فرد فراهم کند.

علت مصرف افراطی ریتالین چیست

فروتن درباره علت مصرف افراطی این دارو گفت: همیشه افرادی هستند که میخواهند راه صد ساله را یک شبه طی کنند و معتقد هستند که کمبود زمان را با افزایش سرعت میتوان جبران کرد لذا در تمام کشورهای دنیا شاهد هستیم که افراد برای انجام یک شبه کارهای عقب مانده خودشان به مصرف مواد و داروهای ضد خواب روی می آورند.

وی ادامه داد: مصرف داروهای ضد خواب در کشورهای مختلف با توجه به فرهنگ ها و خرده فرهنگ های حاکم متفاوت است به طوری که در برخی از کشورها، حشیش در برخی دیگر کراک و در کشورهای دیگری نیز کوکایین مصرف می‌شود.

این روانشناس گفت: در کشور ما نیز اغلب رانندگان و محصلان برای شب بیداری ها و جبران عقب ماندگی در کارهایشان به مصرف این دارو گرایش پیدا می کنند در حالی که اگر یک برنامه جامع و درستی را از پیش در نظر می گرفتند لازم نبود دست به مصرف نادرست این دارو بزنند.

راهکارهای مهار مصرف افراطی ریتالین

فروتن با بیان اینکه باید در گام اول خود فرد دست به مصرف افراطی این دارو نزند، ادامه داد: دانش آموزان، دانشجویان و رانندگانی که کارهای خود را به عقب انداخته اند و سعی دارند با شب بیداری کارهای عقب مانده خود را جبران کنند می توانند با یک برنامه مستمر و از پیش تعیین شده نیاز خود را به این دارو به کلی منتفی کنند.

وی به کاهش سن مصرف کنندگان ریتالین اشاره کرد و افزود: این کاهش سن یک زنگ خطر برای جامعه و مسئولان است پس چه بهتر که قشر جوان را با برگزاری کلاس های آموزشی از عوارض خطرناک این دارو آگاه کنیم و در گام اول بهتر است که این کلاس ها را در مدارس و دانشگاه ها برگزار کنیم.

این روانشناس به تخلف برخی از داروخانه ها در فروش قرص های ریتالین اشاره کرد و گفت: باید نظارت بر عملکرد داروخانه بیشتر شود و یک مبارزه جدی با فروشندگان داروهای قاچاق اجرا شود.

وی همچنین به کم کاری و غفلت رسانه ملی در این زمینه اشاره و کرد و ادامه داد: متاسفانه رسانه ملی به عنوان یک رکن مهم و نقش آفرین در جامعه هیچ اقدام مناسبی در این زمینه نداشته و حتی یک برنامه آموزشی در این زمینه برای جوانان در نظر نگرفته است.

مسئولان مراکز آموزشی در افزایش مصرف ریتالین مقصر هستند

این آسیب شناس با بیان اینکه بیشترین قشر مصرف کننده قرص ریتالین را دانشجویان و دانش آموزان تشکیل داده اند، افزود: هدف اصلی قشر جوان برای مصرف این دارو موفقیت در آزمون های تحصیلی است که این حساسیت به مراتب در امتحانات پایان ترم دانشگاه ها و کنکور بیشتر حس می شود

وی ادامه داد: اینکه دانشجویان و دانش آموزان دغدغه امتحانات را دارند و به دنبال موفقیت در این آزمون ها هستند اتفاق خوب و پسندیده ای است که باعث می شود آینده ای روشن در انتظار کشور باشد ولی باید این سوال را مطرح کرد که مراکز آموزشی خود چه برنامه ای برای افزایش احتمال موفقیت جوانان در نظر گرفته‌اند.

فروتن از برنامه ریزی برخی از دانشگاه ها و مدارس انتقاد کرد و گفت: متاسفانه مسئولان برخی از مراکز آموزشی چند امتحان سخت را نزدیک بهم و حتی در یک روز برگزار می کنند که همین بی برنامه بودن این مراکز، دانش آموز یا دانشجو را مجبور به مصرف قرص ریتالین و انواع داروهای ضد خواب می کند.

تاریخ انتشار: ۰۷ خرداد ۱۳۹۲
http://www.ghatreh.com/news/nn14259683/%...9%86%D8%AF
چشم ها را بـایـد شست  . ، . جـــور دیـگـر بـایــد دیـــد
 تشکر شده توسط : chipchip , naarin.p , melody , مهري , maryam.N
#2
تجویز دوز واحد ریتالین به بیماران ام اس با کاهش حافظه و توجه، بهبود قابل توجهی ایجاد می کند.

Single dose of methylphenidate improves cognitive performance in multiple sclerosis patients with impaired attention process.
Harel Y, Appleboim N, Lavie M, Achiron A.

J Neurol Sci. 2009 Jan 15;276(1-2):38-40. doi: 10.1016/j.jns.2008.08.025. Epub 2008 Sep 24.

RESULTS:

Methylphenidate significantly improved performance of both PASAT3'' and PASAT2'' tests by 22.8% and 25.6% respectively (p<0.001), while no significant changes were observed in placebo treated patients.
CONCLUSION:

Administration of a single dose of methylphenidate significantly improved attention in MS patients with considerable attention deficit
داروی بینهایت خوبی هست. از گروه آمفیتامینها هست. مصرفش ضرری نداره.N_aggressive (35)angelangelangel
ترجمه متن بالا:
مصرف دوز واحد متیل فنیدات ((نام تجاری ریتالین )) تاثیری مثبت در بهبود عملکرد شناختی بیماران مبتلا به ام اس را نشان میدهد.
CONCLUSION
نتیجه آنکه: دارو تاثیری مستقیم در بهبود عملکرد ذهنی بیماران مبتلا به ام اس دارد. و تاثیر آن در مقایسه با پلاسیبو (دارو نما) مشخص میباشد
[تصویر:  43679430772591471299.gif]



 تشکر شده توسط : ehsan 10054 , arezooo82 , simin , زهرا59 , آرزو
#3
دارویه خوبی هست ولی اجازه نمیدند مصرفش کنم
میگند معتادش میشی
...
 تشکر شده توسط : naarin.p
#4
این دارو برای کودکان بیش فعال تجویز میشه برای افزایش تمرکز و توجه تحت کنترل دقیق پزشک برای اینکه متاسفانه بسیار اعتیاد آور است و در سال های اخیر تبدیل به معزل شده چون تعداد زیادی از دانشجویان خصوصا دانشجویان رشته پزشکی به واسطه دسترسی راحت ترشان به نسخه و مهر پزشکی و دریافت بی درد سر دارو؛ به خصوص در ایام امتحانات مبادرت با استفاده از این دارو می نمایند.
تو
ملــودی کـدام تــرانــه ى عـــاشقــانــه ای کــه تمـــام اشتيـــاقــم بـــر وزن نگـــاهت شعـــر مـى شــود..
 تشکر شده توسط : arezooo82 , maryamgoli , زهرا59
#5
من یادم
بچه بودم از این قرص ها می خوردم آخه خیلی شیطون بودم Smile (16)
همچین بچه را سر جای خودش میخ کوب می کنه Sad
و بچه می شینه فقط به اطرافش نگاه می کنه و درسش را می خوانه و اشتهاش را کم می کنه Blush
بهتر به بچه ندند ولی پزشکا می گن لطمه ندادنش از لطمه دادنش به بچه بیشترangry2
گفت از دوست چه خواهی که تورا شاد کند گفتم از دوست همین بس که ز ما یاد کند
If you want to be OK , you should have a healthy lifestyle with exercise and don`t think about any problems
 تشکر شده توسط : arezooo82 , MFhealth , زهرا59
#6
دکترم به من روزی یه دونه بعدازظهرها تجویز کرده برای بهبود خستگی که البته کمی موثره
مهم این نیست که در کجای این دنیا ایستاده ایم
مهم اینست که در چه راستائی گام برمیداریم.
#7

http://mscenter.ir/Thread-%D8%A7%D8%B2-%...9%86%D8%AF
چشم ها را بـایـد شست  . ، . جـــور دیـگـر بـایــد دیـــد
 تشکر شده توسط : paeazan
#8
حالا بخوریم یا نخوریم؟ Shy
به یاد آرزوهایم سکوتی میکنم بالاتر از فریاد..
 تشکر شده توسط : paeeze
#9
ببینین نمره های سروش چند میشه بعد !icon_crywink2
چشم ها را بـایـد شست  . ، . جـــور دیـگـر بـایــد دیـــد
 تشکر شده توسط : sooorooosh , arezooo82
#10
(2013/06/13, 03:25 PM)arezooo82 نوشته است: حالا بخوریم یا نخوریم؟ Shy

نخور عزیز من نخور معتیاد آورهconfused




به خود آی,خود تو جان جهانــــــی...













 تشکر شده توسط : nazaninamiri70 , arezooo82
  


موضوع های مرتبط با این موضوع...
موضوع: نویسنده پاسخ: بازدید: آخرین ارسال
  کشورهای موفق فقط یک بیمه درمانی دارند؛ ایران۲۰بیمه! hadisss 0 1,841 2016/12/10, 12:10 PM
آخرین ارسال: hadisss
  ثبت جهانی مصرف خوراکی نانوکورکومین ایرانی niloofary 0 1,983 2015/08/15, 08:38 AM
آخرین ارسال: niloofary
  15 دردی که درمان خانگی دارند !! مریم۷۲ 4 3,924 2014/06/11, 03:16 PM
آخرین ارسال: سالومه
  ابتلای 70 بیمار هموفیلی به ایدز و هپاتیت به دلیل مصرف داروی جایگزین paeazan 0 3,036 2013/01/16, 02:39 PM
آخرین ارسال: paeazan



کاربرانِ درحال بازدید از این موضوع:
1 مهمان