امتیاز موضوع:
  • 2 رأی - میانگین امیتازات : 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
چه عواملي سبب ابتلاء به بيماري ام اس مي‌شوند؟
#18
مصرف طولانی مدت قرص های ضد بارداری احتمال ابتلا به ام اس را افزایش می دهد
تهران-ایرنا-عضو هیات علمی دوازدهمین کنگره بین المللی ام اس گفت:مطالعات نشان می دهد، استفاده ازقرص های ضد بارداری به مدت طولانی می تواند یکی از ریزفاکتورهای ابتلا به ام اس در زنان باشد.
مصرف طولانی مدت قرص های ضد بارداری احتمال ابتلا به ام اس را افزایش می دهد
به گزارش گروه علمی ایرنا از انجمن ام اس ایران، دکترسید مسعود نبوی با اعلام این خبر افزود: ام اس ازجمله بیماری هایی است که در دهه اخیر در ایران و جهان به ویژه در زنان شیوع زیادی یافته است به طوری که شیوع آن در زنان سه برابر بیشتر ازمردان است.
وی یکی از دلایل شیوع بیشتر این بیماری در بین زنان را هورمون های زنانه عنوان کرد و گفت: مطالعات نشان داده است که استفاده از قرص های ضد بارداری به مدت طولانی می تواند یکی از ریزفاکتورهای ابتلا به ام اس باشد.
نبوی اضافه کرد:همچنین در زنانی که ازدواج دیرهنگام ، بارداری در سن بالاتر و صاحب فرزند نمی شوند، خطر ابتلا به این بیماری بیشتر است.
عضو هیات مدیره انجمن مغز و اعصاب ایران با اشاره به اینکه شیوع ام اس در بین زنان در تمام کشورهای دنیا شایع تر از مردان است،گفت: در دهه های گذشته افزایش نسبت زن به مرد این بیماری بیشتر دیده می شود. حدود 40 سال پیش این نسبت یک و نیم برابر بود اما اکنون سه تا چهار برابر شده است.
وی درپاسخ به این سوال که چرا در زنان این بیماری شایع تر است، گفت:علت شیوع بیشتر این بیماری در بین زنان چندان مشخص نیست اما بخشی مربوط به نوع زندگی زنان، سیگار کشیدن، کمبود ویتامین D، مصرف قرص های ضدبارداری، عدم زایمان و هورمون های زنانه است که می تواند در بروز این بیماری نقش داشته باشد.
نبوی در خصوص نقش هورمون های زنانه در بروز ام اس اضافه کرد: احتمال داده می شود که در سنین باروری یعنی 20 تا 40 سالگی که هورمون های زنانه در حداکثر اوج فعالیت خود قرار دارند، تعداد زیاد این هورمون ها نقشی در بروز این بیماری داشته باشند.
وی عامل دوم را ژنتیک دانست و ادامه داد: ژن هایی که باعث بروز این بیماری می شوند در زنان بیشتر از مردان است. بنابراین این دو عامل (هورمون های زنانه و ژن های مستعدکننده ام اس) در کنار نوع زندگی در شیوع بیشتر این بیماری در زنان نقش موثری دارند.
نبوی چاقی در سنین نوجوانی و جوانی را نیز از دیگر عوامل موثر در بروز این بیماری دانست و گفت: همچنین ارتباط کمبود ویتامین D با این بیماری ثابت شده است به طوری که مصرف این ویتامین به صورت خوراکی و تزریقی می تواند تاحدی از بروز این بیماری پیشگیری کند.
وی ادامه داد: ثابت شده است در مناطقی که افراد نور آفتاب کمتری دریافت می کنند خطر ابتلای آنها افزایش می یابد بنابراین باید دقت کرد که افراد دقایقی را در طول روز در معرض تابش نور آفتاب قرار گیرند.
نبوی در مورد علایم اولیه بیماری ام اس گفت: ام اس علایم اولیه متعددی دارد چون در این بیماری قسمت های متعددی از مغز و نخاع درگیر می شود اما به طور شایع بیماران با علایمی مانند تاری دید، گرفتگی طولانی مدت در اندام ها، ضعف در هر دو پا، دوبینی، عدم تعادل، ضعف حرکتی و سرگیجه به پزشک مراجعه می کنند.
وی تاکید کرد: البته داشتن این علایم به معنای ابتلای قطعی به این بیماری نیست و افرادی که این علایم را دارند ابتدا باید به یک متخصص مغز و اعصاب مراجعه کنند تا آزمایش و معاینه کافی مانند (آزمایش مایع نخاع ) انجام شود تا در صورت رد سایر بیماری ها بتوان به تشخیص بیماری ام اس رسید.
عضو هیات علمی دوازدهمین کنگره بین المللی ام اس افزود: به طور کلی افرادی که یکی از علایم ذکر شده را دارند باید به آن توجه کنند و به سرعت به پزشکان مربوطه مراجعه کنند.
وی گفت: اگر در فردی اولین علایم ام اس ظاهر و مشخص شد که مبتلا به 'ام اس' یا 'پیش ام اس' شده است، با ارایه درمان های لازم می توان از بروز بیماری پیشگیری
و بیمار را درمان کرد.
عضو هیات مدیره انجمن مغز و اعصاب ایران تاکید کرد: بیمارانی که زود درمان می شوند وضعیت درمان آنها خیلی بهتر از افرادی است که دیر درمان های لازم را می گیرند.
نبوی گفت : این بیماری درمان قطعی ندارد اما در دهه اخیر پیشرفت های زیادی در زمینه درمان و کنترل آن حاصل شده است و بهترین کاری که برای پیشگیری از بروز آن می توان انجام داد، شناسایی و کنترل ریزفاکتورها است.
وی توصیه کرد:افراد جامعه باید فاکتورهای خطرزا در مورد این بیماری را بشناسند و اگر علایمی دارند زود به پزشک مربوطه مراجعه کنند تا در صورت تشخیص ام اس هرچه سریعتر درمان های لازم را بگیرند.
نبوی افزود:افراد برای افزایش آگاهی های خود در خصوص این بیماری باید از مراجعه به افراد فاقد صلاحیت یا سایت های نامعتبر پرهیز کنند و اطلاعات لازم را از سایت های علمی و انجمن های علمی و پزشکان مربوطه دریافت کنند.
وی یادآور شد:ام اس تغذیه خاصی ندارند اما بهتر است از مصرف چربی های غیراشباع مانند کره یا روغن های حیوانی پرهیز شود و بیشتر از غذاها و میوه های تازه استفاده شود.
دوازدهمین کنگره بین المللی ام اس با حضور جمعی از متخصصان داخلی و خارجی از 21 تا 22 آبان ماه سال جاری در ساری برگزار می شود.

http://www.irna.ir/fa/News/81806720/
تاریخ خبر: 28/07/1394
 تشکر شده توسط : بهنام نیا , silent
  


پیام های داخل این موضوع
RE: چه عواملي سبب ابتلاء به بيماري ام اس مي‌شوند؟ - توسط niloofary - 2015/10/20, 01:40 PM

موضوع های مرتبط با این موضوع...
موضوع: نویسنده پاسخ: بازدید: آخرین ارسال
  گروه سني ‪ ۱۶‬تا ‪ ۴۰‬سال بيشتر مبتلا به ام اس مي‌شوند محمود 18 10,147 2014/04/18, 02:26 PM
آخرین ارسال: آرزو
  معاون توانبخشی:بیماران ام اس ازپوشش بهزیستی خارج نمی شوند naazanin 16 8,411 2013/12/08, 10:05 PM
آخرین ارسال: negar_negar92
  كمبود ويتامين D عاملي براي بروز بيماري ام.اس است shokolat 6 5,559 2013/11/19, 09:51 AM
آخرین ارسال: saeid
  خون بند ناف نوزاد ، دواي اکثر بيماري های غيرقابل درمان است pariya 4 7,001 2013/10/17, 09:26 PM
آخرین ارسال: rezami
  موفقيت محققان رويان در درمان بيماري‌هاي استخواني، بهبود فلج مغزي mehdernet2 0 2,516 2013/01/13, 07:21 AM
آخرین ارسال: mehdernet2
Star داروهای کمیاب صرفه‌جویی و اولویت‌بندی می‌شوند naazanin 18 11,138 2012/10/09, 11:31 AM
آخرین ارسال: paeazan
  مبارکه رتبه دار نخست بيماري«ام‌اس» در دنيا hamdam 11 7,511 2012/10/01, 09:25 PM
آخرین ارسال: reihane
  سم فسفيد آلومينيوم احتمال ايجاد بيماري ام اس را تشدید می کند hamdam 0 2,146 2012/07/23, 12:24 PM
آخرین ارسال: hamdam
  هزينه‌هاي كمرشكن" و "دوري مراكز درماني" گزنده‌تر از درد بيماري hamdam 1 2,723 2012/06/26, 09:47 PM
آخرین ارسال: amirreza
  قيمت بالاي دارو را تحمل كنيم يا درد بيماري را؟ hamdam 2 2,981 2012/06/24, 04:48 PM
آخرین ارسال: amirfarhag



کاربرانِ درحال بازدید از این موضوع:
1 مهمان