امتیاز موضوع:
  • 2 رأی - میانگین امیتازات : 3
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
مواد مخدر شناسی
#1

گیاه تریاک
بوته یا گیاه را کوکنار می گویند کوکنار شبیه شقایق است و گل آن تبدیل به قپه اناری شکل می شودو شیره ای از قپه بدست می آید که ابتدا سفید و بعد به شکل حنایی و سپس به رنگ قهوه ای سیاه در می آید. قپه بعد از خشک شدن حاوی دانه های خشخاش است که بسیار مغذی است و خوش مزه است. تریاک ماده‌ای صمغ‌مانند است که از تخمدان گل گیاه خشخاش به دست می‌آید و معمولاً به صورت تکه‌ها یا گرد قهوه‌ای تیره عرضه می‌شود و معمولاً تدخین یا خورده می‌شود. کوکنار یا گوگ نار گیاهی است که در تمام مناطقی که گندم می تواند بروید به عمل می آید. در دوره قاجار کشت گوگنار در ایران رایج بود.
.
کشت خشخاش نخستین بار ۳۴۰۰ سال پیش از میلاد در جنوب میان‌رودان صورت گرفت.سومری‌ها آن را گیاه لذت می‌نامیدند، هنر کشت خشخاش بعدها به آشوریان و سپس به بابلیها منتقل شد و از آن جا به مصر راه یافت. در سدهٔ ۱۳ پیش از میلاد دوران طلایی تریاک با کشت گسترده آن در تبس پایتخت مصر آغاز شد، بازرگانان تریاک را از مصر به کارتاژ، یونانواروپا می‌بردند. پس از آن کشت خشخاش در قبرس پیشرفت قابل ملاحظه‌ای داشت و تریاک که یکی از مهم‌ترین داروهای یونان در آن هنگام شمرده می‌شد از طریق حمله اسکندر به ایرانو هند راه یافت. تریاک در قرن چهارم میلادی به چین هم رسید، اما فقط پس از پایان سده‌های میانه و آغاز سفرهای دریایی دولت‌های اروپایی بود که آنان تجارت پرسود تریاک را دریافتند.
مصرف تفریحی تریاک به طور گسترده از سده ۱۵ میلادی در چین آغاز شد. در ابتدا به دلیل کمیابی و گرانی به‌ندرت اتفاق می‌افتاد. اما از قرن هفده به بعد تجارت تریاک شکل منظمی پیدا کرد و با گسترش مصرف آن ویژگی اعتیادآوریش مشخص شد. در ۱۷۲۹ مصرف تریاک در چین ممنوع شد. موازنه منفی تجاری انگلیس در مقابل چین موجب شد که انگلیسی‌ها برای افزایش صادرات خود و بهبود ذخایر ارزی‌شان، چینی‌ها را به مصرف تریاک که در هند کاشته می‌شد تشویق کنند.
مخالفت امپراتور چین با بارگیری محموله‌های تریاک در بنادر این کشور به دو جنگ تریاک در ۱۸۴۰ و ۱۸۵۸ میان بریتانیا و چین منجر شد. چین در هر دو جنگ شکست خورد و انگلیسی‌ها تجارت تریاک را در سراسر چین به‌دست آورند. رفته‌رفته با افزایش مصرف، تولید تریاک در داخل چین نیز آغاز شد تا جائی که در سال ۱۹۰۵ بیش از یک‌چهارم مردان چینی به تریاک اعتیاد داشتند.
در سایر نقاط دنیا تا قبل از اواخر قرن نوزدهم مصرف تفریحی یا اعتیادآور تریاک بسیار به‌ندرت اتفاق می‌افتاد.



شاه‌دانه
گیاهی شبیه به گزنه که بلندیش تا دو متر می‌رسد .دارای غنجهای متعدد-برگهای کشیده و دانه های ریز است.همچنین از دانه ها جهت تهیه روغن و تولید صابون استفاده می شود. برگ ها و غنچه مستقیما یا جهت تولید بنگ استفاده میشد. بر طبق بیانات مورخین، شاهدانه از اولین گیاهانی بوده که توسط بشر کشت شده است و استفاده از برگ و غنچه شاهدانه(کانابیس) به عنوان مخدر به بیش از ۳۰۰۰ سال قبل از میلاد می‌رسد. بر طبق گزارش سازمان ملل، سالانه حدود ۱۶۴ میلیون نفر از شاهدانه به عنوان مخدر استفاده می‌کنند و این در حالی است که قریب به ۲۳ میلیون نفر آنرا روزانه مصرف می‌کنند. در بعضی از کتب قدیمی به کانابیس گیاه مقدس می گفتند.از این گیاه جهت درمان بعضی بیماری ها-کم کردن درد قاعدگی خانم ها-درمان افسردگی و ... استفاده میشود. شاهدانه در استانهای فارس-اصفهان-تهران و شمال ایران کشت میشود.
گیاه شاهدانه نر دارای خاصیت مخدر ضعیف بوده و گیاه ماده یکی از پر طرفدارترین مخدرهای دنیاست.
گیاه مؤنث شاهدانه دارای چندین گل است. به این گل‌ها ماری جوانا گفته می‌شود که پس از چیدن از گیاه و خشک شدن باید آنرا میان انگشتان گرفت و با فشار دادن به صورت ریز شده در آورد. داخل تخمدان، دانه‌های سیاه رنگی است که در حقیقت همان شاهدانه‌ای است که به عنوان آجیل در ایران مصرف می‌شود و طعم مطبوعی دارد. گلبرگ‌های ریز شده را همانند توتون سیگار در یک کاغذ می‌پیچند و اکثرا بدون فیلتر آنرا می‌کشند. اگر برای مصرف ماری جوانا دانه‌ای شاهدانه را جدا نکنند، هنگام کشیدن آن تولید صدای تق تق می‌کند و باعث چرب شدن کاغذ می‌شود. دود ناشی از کشیدن ماری جوانا بسیار زیاد و غلیط است.
تاثیرات
قدرت تخدیری ماری جوانا بسیار زیاد است و فرد مصرف کننده را به شدت دچار منگی می‌کند. تاثرات عمدهٔ آن روی جسم و ذهن از فردی به فرد دیگر متفاوت است. گاهی باعث پرحرفی بسیار مصرف کننده می‌شود، و گاهی احساس گرسنگی توأمان با حالت تهوع به انسان می‌دهد. گاهی باعث عصبانیت شدید می‌شود و گاهی نیز خواب آور و آرامش دهنده است. عمده تاثیرات مصرف این ماده بدین شرح‌اند:

احساس سر خوشی غیر طبیعی
خنده آور
پرحرفی و هذیان‌گویی
سرخی قابل توجه چشم‌ها
خشکی دهان
افزایش اشتها و عطش فراوان (گرسنگی و تشنگی بیش از حد) و همزمان داشتن حالت تهوع (در صورت مصرف دوز بالا)
انبساط عضلات (در صورت مصرف دوز بالا)
عدم درک از محیط و گذشت زمان
افزایش احساسات فردی، مثل افزایش ترس یا افزایش غرور و حتی دادن حس جنایت به فرد
افزایش ضربان قلب
در نهایت خواب آلودگی و احساس آرامش

حشیش
به عصاره گل‌های شاهدانه مؤنث حشیش می‌گویند که می‌توان آنرا کشید یا به صورت چلیم مصرف کرد. حشیش ماده‌ای جامد اما نرم است و به سختی می‌توان آنرا شکل داد. حشیش اثراتی مشابه ماری جوانا دارد اما تا حدودی توهم زا بوده و هم حالت شادی آور دارد و هم حالت غمناکی. حشیش بویی تقریبا مشابه ماری جوانا دارد. حشیش سراسر حالت‌های متضاد است. در بعضی مصرف کنندگان حالت خواب آلودگی و در برخی بی خوابی رخ می‌دهد.
روغن حشیش
روغن حشیش عموما فروخته نمی‌شود و بیشتر خود تولید کنندگان حشیش آنرا استفاده می‌کنند. روغن را روی سیگار می‌ریزند و سیگار چرب شده را می‌کشند و اثر آن به مراتب بسیار بیشتر از خود حشیش است.
نشانه های ترک
تا چندی پیش کانابیس به عنوان ماده ای در نظر گرفته می شد که فاقد نشانه های ترک است چرا که علائمی مشابه ترک الکل یا مشتقات تریاک در آن دیده نمی شد. اما در سال های اخیر تحقیقات تجربی بیشتر از گذشته موافق با گزارش های شخصی ست که افرادی که ماری جوانا مصرف می کنند از آن خبر می دهند. این تحقیقات حاکی از آن است که مصرف کانابیس در مقادیر بالا با علائم ترک جسمانی و روانی نسبتا ً خفیفی همراه است.
مصرف ماری جوانا و حشیش با هم
برای رسیدن به حداکثر توهم زایی و سرخوشی، حشیش را به جای توتون سیگار با ماری جوانا مخلوط می‌کنند. به مخلوط حاصله در انگلیسی جوینت کانابیس می‌گویند و در اصطلاح فارسی به آن کوکتل یا «افلاطونی» می‌گویند




متيل آمفتامین، که در بازار سياه بنام «شیشه» معروف است، نام یکی از ماده روان گردان است. این ماده محرک اعصاب است. مت‌آمفتامین با تاثیر مستقیم بر مکانیسم‌های مغز شادی و هیجان در فرد ایجاد می‌کند. مت‌آمفتامین همچنین باعث اختلال شدید در خواب و یا بی‌خوابی شدید می‌شود. مصرف کننده دچار بی‌اشتهایی شدید شده و ساعت‌ها و حتی تا روزها اشتها به غذا ندارد. در عین حال این ماده باعث تشنگی می‌شود و مصرف کننده مجبور است مقدار زیادی آب بنوشد.
تاریخچه
این ماده در سال ۱۸۹۳ در ژاپن ساخته شد. در زمان جنگ جهانی دوم توسط سربازان ژاپنی، امریکایی و آلمانی برای برطرف کردن خستگی و افزایش انرژی استفاده می‌شد. بعد از جنگ داروی باقی مانده وارد بازار ژاپن شد و یک همه گیری از مصرف مت آمفتامین رخ داد و باعث شد که مصرف آن ممنوع گردد.
در ایران قبل از سال ۱۳۸۶ مصرف شیشه بسیار محدود بود و در مطالعه بررسی سریع وضعیت سوءمصرف مواد در ایران که در سال ۱۳۸۳ انجام شد، هیچ موردی از مصرف پیدا نشد. البته می‌توان حدس زد که تعداد محدودی مصرف کننده وجود داشته‌است. همان مطالعه در سال ۱۳۸۶ تکرار شد واین بار سه و نیم درصد مصرف کننده شیشه گزارش شد (دکتر رفیعی و همکاران، ۱۳۸۸). اوج مصرف شیشه از سال ۱۳۸۷ و همزمان با تولید داخلی آن آغاز شد. از آن هنگام تاکنون (دی ماه ۱۳۸۹) قیمت شیشه به شدت کاهش یافته و از گرمی ۱۲۰۰۰۰ تومان به ۲۵۰۰۰ تومان در سال ۱۳۸۸ و به حدود ۸۰۰۰ تومان در پاییز ۱۳۸۹ کاهش یافته‌است. به همین نسبت میزان مصرف کنندگان به شدت افزایش یافته و تخمین متخصصان بر این است که در سال ۱۳۸۹ از نظر تعداد مصرف کننده به دومین ماده شایع تبدیل شده‌است و تعداد مصرف کنندگان آن هر روزه افزایش می‌یابد.
عوارض
مت‌آمفتامین با ورود به سیستم عصبی مرکزی باعث آزاد شدن ناگهانی واسطه شیمیایی دوپامین از مغز می‌شود که باعث تحریک سلولهای مغزی و افزایش حالت تهاجمی و افزایش حرکات جسمی می‌شود. در صورت ادامه مصرف بعد از مدت طولانی علایم بدخلقی و افسردگی و علایم اختلال حرکتی مثل پارکینسون در فرد ظاهر می‌شود. همچنین این ماده در همان ابتدای مصرف خسارات جبران ناپذیری را در مغز وارد می‌آورد که افت حافظه، پرخاشگری و تهاجم، رفتارهای جنون آمیز و آسیب‌های قلبی و مغزی از عوارض مصرف آن است. این ماده به صورت داخل بینی و خوراکی و داخل رگ و کشیدنی مصرف می‌شود و بلافاصله بعد از مصرف حالتی به نام rush یا flash در فرد ایجاد می‌گردد. با مصرف این ماده حالاتی مثل هیجان زدگی، بی تابی، سخن‌گفتن تند، کاهش خواب و اشتها و افزایش فعالیت‌های فیزیکی به وجود می‌آید.
مصرف این ماده می‌تواند باعث کاهش اشتها برای روزها، افزایش تعداد تنفس، افزایش فعالیت فیزیکی، افزایش دمای بدن و تحریک پذیری و بی خوابی گیجی، لرزش و تشنج، اضطراب و بدبینی و خشونت را سبب شود. که تشنج و افزایش زیاد دمای بدن باعث مرگ افراد می‌گردد. همچنین با صدمه روی عروق باعث سکته مغزی و سکته قلبی می‌گردد.
یکی از عوارض روانی آن ایجاد بیماری روانی شبیه اسکیزوفرنی است شامل توهمات بینایی و شنوایی و بدبینی و پرخاشگری است. احساس کرم زدگی توهمی هست که میان مصرف کنندگان آمفتامینها رواج دارد و علت آن اثر محرک شیشه روی مغز می‌باشد. توهم کرم زدگی و وجود کرمهائی که تمام بدن و صورت را می‌خورند تا آنجا شدید است که ممکن است باعث شود شخص در حالت توهم ناشی از شیشه به خودش آسیب شدیدی وارد کند که گاهی هم به بستری شدن فرد می‌انجامد. همراه بودن مصرف شیشه با عفونتهای پوستی و پوسیدگی شدید دندانها باعث شده‌است شایعه کرم زدگی بدن گسترش پیدا نماید. دهان کرم زده معتادان آمفتامین (Meth Mouth) یکی از شدیدترین عفونتهای دهانی و پوسیدگی دندان است. علت این عفونت اثر ( تنگ کننده عروق ) ماده متآمفتامین و اثرات جانبی آن مثل خشکی دهان، تنبلی و بی خیالی، مصرف زیاد مشروبات و نوشابه برای جبران کم آبی و حل کردن شیشه عوامل اصلی این عفونت دهانی و دندانی هستند.
مصرف آمفتامین یا شیشه با خلوص پائین که مخلوط با مواد دیگری از جمله شکر یا جوش شیرین است عوارض شدیدتری نسبت به آمفتامین خالص دارد. پارگی رگها، گرفتگی عضلانی و عفونت پوستی و یا داخلی از این عوارض می‌باشد. ضمنا موارد مرگ در اثر مصرف بیش از حد یا اُوِر دوز در این نوع مواد بیشتر از مواد خالص است چرا که ممکن است بدون اطلاع فرد، ماده مخدری که از فروشنده ناشناسی تهیه شده دارای درصد یا دوز بالاتری نسبت به ماده معمول داشته باشد



مسکالین یا همان کاکتوس مسکال یک کاکتوس کوچک و بدون خار با نام علمی Lophophora williamsii است که ترکیب اصلی آن مسکالین و از مواد توهم‌زا است.
در گذشته‌های دور، کاکتوس مسکال به عنوان بخشی از آیین‌های مذهبی توسط بومیان شمالمکزیک و جنوب غرب آمریکا مصرف می‌شد. بخش فوقانی این کاکتوس که بالای سطح زمین قرار می‌گیرد و به آن تاج کاکتوس می‌گویند از قسمت‌های دکمه مانند نامتقارنی تشکیل شده که آنها را از ریشه جدا کرده و سپس خشک می‌کنند، معمولاً این دکمه‌ها جویده یا در آب خیسانده می‌شوند که مایع حاصل از آن سکرآور است.
دوز توهم زایی مسکالین ۵ – ۳ گرم بوده که اثر آن تا ۱۲ ساعت باقی می‌ماند.
کاکتوس مسکال با ایجاد توهمات بصری شدید برای فرقه‌های بومی حایز اهمیت بود که اثرات آن همانند علایم بیماری روانی ناشی از مصرف مواد شیمایی مشابه به نظر می‌رسد.
کاکتوس Sanpedro با نام علمی Trichocereus/pechanoi بومی ارتفاعات آند در پرو و آمریکای جنوبی است. همانند کاکتوس مسکال ترکیب فعال و اصلی آن مسکال (نوعی آلکالوئید سمی) است.
این کاکتوس را تقریبا از همه جا و حتی از طریق اینترنت هم می‌توان خریداری کرد. سایت‌های اینترنتی همواره هشدار می‌دهند که از مصرف غیر مجاز فرآورده‌های خود چشم پوشی نکرده یا آن را به کسی توصیه نمی‌کنند. با این حال شیوه مصرف را ارایه و رضایت مشتریان را اعلام کرده و محصولاتشان را به گفته خود زیر قیمت می‌فروشند.
از آنجا که تهیه مسکامین به روش صنعتی هم امکان پذیر است، غالبا در کپسول هایی که به عنوان اکستازی به فروش می‌روند، یافت می‌شود.
به گزارش خبرگزاری اسکای نیوز، علایم مصرف مسکالین عبارتند از: گشادی مردمک چشم، تعریق زیاد، یاوه گویی و سردرگمی.
همچنین عوارضی عمومی آن شامل: خیال بافی با درجه‌های مختلف، توهم، سردرگمی، ناهماهنگی و گیجی است.
مسکالین نیز همانند LSP و اکستازی موج افزایش ضربان قلب، افزایش فشار خون و افزایش درجه حرارت بدن می‌شود




 تشکر شده توسط : najva , نازلی , حکیم , elham 66
#2








جزئیات خطرناکترین مخدرها در بازار ایران


مخدرهای سنتی در حالی به تدریج جای خود را به مخدرهای ارزان قیمت صنعتی می دهند که قاچاقچیان موادمخدر در یک اقدام غیر بشری خطرناکترین انواع این مخدرها را در قالب ادکلن، قرص، موادغذایی و خوراکی به جامعه تزریق و عرضه می کنند.


یکی از مخدرهایی که در چند سال گذشته وارد کشور شده مخدرBT محصول کشور هندوستان است که هنوز در بازارسیاه یکه تازی می کند. نحوه استعمال و اثرات آن نیز همانند ماده مخدر «ناس» است و در بسته‌هایی سبز رنگ و با طعم انواع میوه‌ها عرضه می‌شود. این ماده مخدراعتیاد، تحریک و سرخوشی، گیجی و احساس خارج شدن بخار سرد از مغز، از دست دادن تعادل روحی و رفتاری از عوارض روانی را در پی دارد.

" بی تی" دروازه ورود به مواد مخدر صنعتی و شیمیایی

محمدرضا یزدان پناه کار شناس مواد مخدر در گفتگو با مهر با اشاره به تمایل نوجوانان و جوانان به استفاده از ماده ای به نام بی تی به عنوان خوشبو کننده دهان می گوید: این ماده قاچاق مانند آدامس در سوپرمارکتها به فروش می رسد و بسیار مورد استفاده دانش آموزان قرار می گیرد در حالی که اثرات تخریبی بسیاری بر بدن دارد.وی با بیان اینکه بی تی از 60 درصد آهک، 20 درصد ناس، 10درصد خاک و 10درصد ماده خوشبو کننده ساخته شده، افزود: این ماده در جنگ جهانی برای عقیم کردن مردان و زنان در هند مورد استفاده قرار گرفته اما امروز به عنوان خوشبو کننده دهان در سوپرمارکتها به فروش می رسد. بی تی یک کالای قاچاق است و مسوولان گمرک باید توجه ویژه ای به مبارزه با قاچاق آن داشته باشند. این ماده باعث سرطان ریه و از بین رفتن لثه‌ها می‌شود و با توجه به مقدار زیاد آهک در آن برای بدن بسیار خطرناک است.

مخدر "تسبیح"

ماده مخدر "تسبیح" همان آمفتامین است که در ساخت دیگر مواد شیمیایی مخدر مثل شیشه استفاده می‌شود. این مخدر عوارضی از جمله سکته‌های مغزی و از دست دادن حس بویایی و چشایی را در پی دارد. شکل آن مانند دانه‌های گرد به صورت رشته‌هایی از جنس آمفتامین است و در نهایت ماده مخدر تسبیح مخلوطی از امفتامین و آیس است که با ۲ یا ۳ اسید بسیار خطرناک ترکیب می‌شود.

مخدر "برنز" و "نخ" و تاثیر آن بر روی مغز انسان

همچنین دو مخدر "برنز" و "نخ" از گروه مواد مخدر روان‌گردان‌ هستند که از تازه‌های مخدر کشور محسوب می شوند. این دو ماده به‌ طور مستقیم بر مغز و اعصاب اثر می‌گذارند. برای مصرف این مخدر معمولا برنز را روی یخ می‌گذارند و تبخیر می‌شود و سپس آن را استشمام می‌کنند. نخ نیز باید روی خراشیدگیهای بدن قرار گیرد که در این صورت عمقی به عرض یک الی ۲ سانتی متر و طول ۶ الی ۷ سانتی متر در بدن ایجاد می‌کند. خروج از هوشیاری، اختلال در شناسایی، نزدیک دیدن بلندیها و فاصله‌های دور یعنی کوتاه دیدن ارتفاعات و تشخیص ندادن خانواده از دیگران از ابتدایی‌ترین آثار این دو ماده هستند.

مخدر "پان پراگ" و عوارض آن

پان پراگ، ماده مخدری است که در غالب آدامس وارد ایران شد. این مخدر به شکل آدامس، پاستیل و پودرهایی با طعم نعنا و خوشبوکننده دهان وارد شده است. پراگ ترکیبی شبیه مخدر ناس بوده و از افغانستان، پاکستان و هند وارد می‌شود. مصرف این مخدر احساس گرمی، سرخوشی موقت، سبکی سر، گیجی و شادی کاذبی را برای مصرف کننده در پی دارد. همچنین از عوارض آن بروز سرطانهای دهان، حنجره و لثه بوده و دستگاه تنفسی و قلب و عروق مصرف‌کننده را از بین می برد و با جذب شدن توسط بزاق دهان، سلول‌های مغزی فرد را فلج میکند.

مخدر "ریتالین" بلای جان دانشجویان

مخدر "ریتالین" موجب کاهش خواب آلودگی و افزایش تمرکز می شود. این در حالی است که عوارض شدید سوءمصرف ریتالین مرتبا توسط جامعه پزشکی هشدار داده می‌شود. ریتالین، بالاترین مصرف غیرقانونی را در بین دانشجویان دارد؛ این دارو به روشهای مختلفی مانند خوردن قرص، استنشاق پودر یا تزریق مایع استفاده می‌شود. بی خوابی، سردرد، تهوع، اختلالات گوارشی و در مراحل بالاتر آسیب‌های شدید قلبی عروقی و از کار افتادگی کبد را به دنبال دارد و حتی باعث بروز واکنشهای پارونوئید و افسردگی شدید در مصرف مزمن آن می‌شود.

"جیب" و "تینا" عامل جنون و حرکت

از مخدر "جیب" و "تینا" بیشتر برای محافل شبانه استفاده می شود زیرا بیداری همراه با تحرکات بدن همراه با جنون دارد. این مواد که صورت تدخینی و با دود کردن استعمال می‌شود، شکلی از مت‌آمفتامین متبلور است که بدون بو و رنگ و مثل یک تکه یخ، سنگ نمک یا سنگ کوارتز است. این مواد محرک با نام جدید در طبقه‌بندی مواد شیمیایی غیرمجاز و محرک سیستم عصبی مرکزی قرار دارند و مدت اثر انها در شخص زیاد است.

مخدر "پودر شربت" وحشتناک ترین مخدر صنعتی

پودر شربت که از مرزهای پاکستان به کشور وارد شده به صورت پودر پس از حل کردن درچای داغ مصرف میشود. این ماده مخدر که اثراتی شبیه روانگردانها دارد. اثرات زیانبار این ماده مخدر باعث میشود که حالات عصبی و روحی شدیدی در مصرف کننده ایجاد میکند.

مخدر "کروکودیل" قاتل جدید جامعه

مخدر "کروکودیل" به تازگی وارد کشور شده که از ترکیب "قرص کدئین" با "بنزین"، "تینر"، "ید"، "اسید کلریدریک" یا همان "جوهر نمک" و "فسفر قرمز" تولید می‌شود. این ماده مخدر کشنده به عنوان جایگزینی برای «هروئین» تبدیل شده و قیمت آن به مراتب پایین‌تر از این ماده مخدر (هروئین) است. مصرف این مخدر موجب می شود تا پوست بدن به رنگ سبز درآید و پس از مدتی گوشت بدن به طور کامل پوسیده شده و از بین برود.

مخدر "اسپایس"

شاید بتوان تاثیر "اسپایس" را ۲۰۰ برابر ماری جوانا ارزیابی کرد. مصرف بیش از حد آن باعث نارسایی تنفسی، کما و تشنج، ضربان قلب کند و فشار خون پایین و ایست قلبی و مرگ می شود.
 تشکر شده توسط : نازلی , elham 66
#3
تریاک، عامل مهم سرطان

کشف جدید دانشمندان ایرانی درباره تریاک در سازمان بهداشت جهانی ثبت می شود

محققان پزشکی ایران به سرپرستی دکتر رضا ملک‌زاده در یک پژوهش 10 ساله به نتایج جالبی رسیده اند.

کشف جدید دانشمندان ایرانی درباره تریاک به زودی در سازمان بهداشت جهانی، به نام کشورمان ثبت خواهد شد و خط بطلانی خواهد بود برای باورهای غلطی که درباره خواص مثبت تریاک در بین گروه هایی از مردم رواج یافته است، باورهایی غلطی مانند این که تریاک ضدسرطان است، زهر عقرب و مار را بی اثر و ترس را زائل می کند، داروی خواب نوزادان است و ... .

البته فرهنگ مصرف تریاک در ایران شدیدا زمینه‌های تاریخی دارد. استعمار انگلیس با تبلیغ مصرف تریاک در ایران و اعزام دلالان به مناطق مختلف کشور، مصرف تریاک را به عنوان ماده‌ای مفید برای بدن، به مردم آموزش داد و با ذکر خواص پزشکی، تریاک را داروی ضد درد و درمان بیماری‌های گوناگون معرفی کرد و تا آن جا تبلیغات وسیع مصرف تریاک را پیش برد که دامنه مصرف آن سراسر کشور را فرا گرفت.

با این وصف، بر زمین زدن باورهای غلط، اما سخت و محکم درباره مزایای پزشکی تریاک به اندازه طول عمر مصرف آن دشوار است؛ به ویژه آن که اکنون، ایران بزرگترین مصرف‌کننده تریا ک در جهان است و 42 درصد تریاک دنیا در ایران مصرف می‌شود.


اخیرا محققان پزشکی ایران به سرپرستی «دکتر رضا ملک‌زاده» معاون تحقیقات و فناوری وزیر بهداشت، به مدد 10 سال بررسی مداوم جمعیت بزرگ 50 هزار نفری استان گلستان به عنوان نقطه داغ مصرف تریاک در ایران، ارتباط مصرف تریاک با ابتلا به انواع سرطان و بیماری‌های قلبی و عروقی و سکته قلبی و مغزی را ثابت کردند.

طرح تحقیقاتی «مطالعه آینده‌نگر کوهورت گلستان» در شمال شرق ایران به عنوان منطقه‌ای که مصرف ماده مخدر تریاک به نحو قابل توجهی در‌آن بالاست، اطلاعات معتبری در این زمینه ارائه داده و با بررسی 50 هزار نفر از جمعیت آن منطقه نشان داده است که مصرف مواد مخدر حتی در دوزهای پایین، با افزایش مرگ و میر کلی و مرگ ناشی از بیماری‌های بدخیم و غیربدخیم گوارشی، (مری،‌ معده و پانکراس) و بیماری‌های قلبی و عروقی،‌ریوی و ... مرتبط است.

عصاره گیاه کال خشخاش یا همان تریاک شامل تعداد زیادی مولکول آلکالوئیدهای مخدر مانند مورفینو کدئین ،‌آلکالوئیدهای غیرمخدر وغیرآلکالوئیدهایی مثل شکر و اسیدمکونیک است.

نتایج مطالعه کوهورت گلستان نشان داده است که ترکیبات موجود در تریاک بر روی فیزیولوژی و سلامت انسان از طرق مختلف اثر می‌گذارد که این موضوع را تنها از طریق مطالعات آینده‌نگر طولانی‌مدت می‌توان اثبات کرد.

بر اساس نتایج تحقیقات انجام شده تا کنون، مخدرها بیشتر در کبد متابولیزه می‌شوند و مصرف طولانی‌مدت مورفین در موشها باعث تغییرات هیستوپاتولوژیک در کبد شده و نهایتا به غیرطبیعی شدن تستهای عملکردی منجر شده است.

مطالعه «کوهورت» گلستان به دلیل جمعیت قابل توجه نمونه‌های مورد بررسی، به قطعیت ثابت کرده است که مصرف مواد مخدر در ایجاد سرطان مری نقش دارد و این نتیجه اکنون به نام ایران توسط سازمان بهداشت جهانی ثبت بین‌المللی می‌شود.

در استان گلستان بویژه گنبد کاووس و آق‌قلا، مصرف تریاک یکی از مهمترین علل شیوع سرطان مری است.

مطالعه دیگری در استان اردبیل نیز نشان داد که مصرف تریاک در ایجاد سرطان معده نقش داشته که کوهورت گلستان این نتیجه را هم تایید کرده است.

از دیگر سرطان‌هایی که مصرف تریاک عامل آن است سرطان حنجره است و احتمال بروز این بیماری ها در سنین پایین با مصرف تریاک افزایش می‌یابد.

سرطان مثانه از دیگر آثار مصرف تریاک، طبق نتایج مطالعه کوهورت گلستان، است .

اما دامنه تاثیرات مرگبار تریاک به هیچ وجه به انواع سرطان ها محدود نشده و مطالعه کوهورت محققان علوم پزشکی ایران در استان گلستان نشان داد،‌ بین مصرف تریاک حتی به مقدار اندک، با مرگ و میر ناشی از بیماری‌های غیربدخیم گوارشی،‌ بیماری‌های غیربدخیم ریوی و ‌بیماری‌های قلبی عروقی ارتباط زیادی وجود دارد.

دکتر ملک‌زاده ، معاون تحقیقات وزیر بهداشت و سرپرست تیم مطالعات کوهورت گلستان با اشاره به نتایج مهم این مطالعه به خبرنگار «عصر ایران» گفت: این نتایج بزودی توسط آژانس سرطان‌شناسی سازمان بهداشت جهانی با عنوان «سرطان‌زا بودن تریاک و مشتقات آن» رسما ثبت خواهد شد.

وی گفت: سرطان‌زا بودن تریاک و مشتقات آن واقعیت بسیار مهمی است که مردم ایران و بویژه پزشکان باید به آن توجه نشان دهند و نکته مهم آن است که تریاک عوارض بیشتری از سیگار دارد و عمر انسان را کوتاه می‌کند.

به گفته معاون تحقیقات وزیر بهداشت مصرف تریاک همچنین موجب افزایش سکته‌های قلبی و مغزی و بیماری‌های مزمن کبدی، ریوی و کلیوی می‌شود و مهمترین ریسک‌فاکتور سرطان لوزالمعده در ایران است.

سرپرست تیم تحقیقاتی «کوهورت بزرگ گلستان» امیدوار است که دستاورد تحقیقاتی وی و همکارانش در مورد سرطان زا بودن تریاک بتواند در سایر بخشهای جهان که درگیر مصرف تریاک هستند نیز مورد استفاده قرار گیرد و از آثار مرگبار این مخدر کاسته شود.

با ثابت شدن آثار ناتوان‌کننده و کشنده تریاک در تحقیقات پزشکی که خط بطلانی بر همه توهمات فرهنگی درباره مصرف این ماده مخدر است، اکنون وقت آن است که همه علیه این مخدر پیر کشنده‌ای که قرن‌ها، به بهانه‌های فریبنده پیشگیری و درمان بیماری‌ها،‌ میلیون‌ها هموطن را با انواع سرطان ، سکته‌های قلبی و مغزی و بیماری‌های بدخیم و غیربدخیم گرفتار ناتوانی، کاهش عمر و نهایتا مرگ کرده است، برخاسته و دست به اصلاح این باورها در نقاط مختلف کشور بزنیم و دانشمندان پزشکی کشور را در این راه یاری کنیم.

منبع
چشم ها را بـایـد شست  . ، . جـــور دیـگـر بـایــد دیـــد
 تشکر شده توسط : elham 66
  


موضوع های مرتبط با این موضوع...
موضوع: نویسنده پاسخ: بازدید: آخرین ارسال
  عنبیه شناسی chipchip 1 3,937 2013/05/06, 07:51 PM
آخرین ارسال: paeazan



کاربرانِ درحال بازدید از این موضوع:
1 مهمان

علت بوجود آمدن بیماری ام اس چیست