امتیاز موضوع:
  • 1 رأی - میانگین امیتازات : 4
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
چرا نفخ می کنیم؟ قویترین ضد نفخ گیاهی
#1
3 گیاه موثر برای نفخ شکم

بسیاری از این موارد را می‌توان با رژیم غذایی مناسب یا گیاهان دارویی و داروهای گیاهی تسكین‌ داد یا درمان كرد. گیاهان حاوی اسانس (رایحه) از مهم‌ترین گیاهانی هستند كه از قدیم به‌‌عنوان طعم‌دهنده و خوشبوکننده غذاها و تسکین دهنده اختلال‌های سوءهاضمه مصرف می‌‌شده‌اند زیرا به علت داشتن مواد و تركیب‌های اسانسی به سرعت جذب می‌شوند و آثار خود را ظاهر می‌كنند.

این گیاهان كه بیشتر به‌صورت ادویه‌های مختلف، به‌خصوص در شرق آسیا از جمله هندوستان و چین مصرف بالایی دارند شامل نعناع، گشنیز، بادرنجبویه، زیره‌ سبز و سیاه، رازیانه، دارچین، هل، جوزبویا و.... است که رایج‌ترین و موثرترین‌های آنها در درمان نفخ عبارتند از:

1 نعناع:
گیاه معروفی است كه در جهان به «مینت» مشهور است. این گیاه حداقل 33 گونه دارد كه بیش از 15گونه از آنها در ایران موجود است. نعناع یكی از پرمصرف‌ترین گیاهان خوراكی دارویی جهان و اسانس (رایحه) آن از پرمصرف‌ترین‌ها در صنایع دارویی و بهداشتی از جمله خمیردندان‌هاست.

از اسانس نعناع (روغن معطر آن) برای ساخت داروهای ماساژدرمانی به وفور استفاده می‌شود. 2 نوع نعناع به نام‌های «نعناع فلفلی» و «نعنای قمی» در ایران مصرف بیشتری دارند. محصولات گیاهی نعناع به‌صورت تازه، خشك، عصاره، عرق گیاهی، چای كیسه‌ای و تنتور مورد استفاده قرار می‌گیرند. البته این گیاه آثار قوی و ایده‌آل ضدنفخ، ضددرد (دل‌درد) و ضداسپاسم دارد و بسیار زوداثر است.

2 گشنیز:
گیاهی خوراكی و دارویی است كه از قسمت‌ هوایی (برگ‌ها) و میوه آن در صنایع غذایی، دارویی و آرایشی بهداشتی استفاده می‌شود. گشنیز از خانواده جعفری و دارای رایحه خوشی‌ است كه بیشتر آثار گیاه عمدتا به آن ارتباط دارد. آثار این گیاه عبارتند از: مقوی معده، ضداسپاسم، ضددرد (دل‌درد)، ضدمیكروب، ضدقارچ، تقویت‌كننده قوای جنسی، هضم‌كننده غذا، صفراآور، آرام‌بخش، كاهش‌دهنده قندخون، كاهش‌دهنده چربی‌خون و كاهش‌دهنده فشار‌خون.

3 بادرنجبویه:
گیاهی است از خانواده نعناع كه از نظر شكل ظاهری شباهت زیادی به نعناع دارد ولی بوی آن متفاوت است. این گیاه كه از گیاهان خوراكی- دارویی پرمصرف دنیاست به نام ملیسا هم مشهور است و از زمان‌های قدیم در بسیاری از نقاط دنیا به‌عنوان ضدنفخ، ضدتب و معرق مورداستفاده قرار می‌گیرد. مهم‌ترین آثار بادرنجبویه كه از نظر علمی به اثبات رسیده، آثار ضددرد، ضدباكتری، ضدویروس تبخال، ضدهیستامین، ضدتب، ضدنفخ، آرام‌بخش، خواب‌آور، مقوی قلب، مقوی معده و ضداسپاسم است.
از گیاهان دیگری كه مصرف بالا و خواص مشابهی با نعناع، گشنیز و بادرنجبویه دارند شامل زیره سبز و سیاه (از دانه‌های آنها استفاده می‌شود)، دارچین (از پوست درخت به‌دست می‌آید)، هل (دانه‌های گیاه) و جوزبویا (میوه گیاه) را می‌توان نام برد كه همگی اسانس (رایحه) دارد و به غیر از مصرف برای درمان سوءهاضمه، دارای آثار مفید دیگری هم هستند
فعلا سکوت را برگزیدیم ............
 تشکر شده توسط : paeazan , دل آرام , شفا یافته
#2
راه‌های مقابله با نفخ شکم

دوشنبه ۱ آبان ۱۳۹۱
یکی از علائم سوء جذب غذا نفخ شکم است که فرد با احساس پُری در شکم و برجستگی و باد گلو به پزشک مراجعه می‌کند که علت آن بیشتر به دلیل اختلالات حرکتی روده است.
به گزارش افکارنیوز به نقل از مشرق، نفخ شکم یکی از مشکلاتی است که افراد زیادی در سراسر دنیا به آن مبتلا هستند و راه‌های رفع آن نیز کم نیست؛ با این حال پیشگیری از به وجود آمدن این مشکل بسیار مهمتر است.

ترشح نشدن مناسب آنزیم‌های دستگاه گوارش می‌تواند منجر به این عارضه شود؛ بیمار برای جلوگیری از این عارضه باید از غذاهای نفاخ مانند حبوبات پرهیز کند و اگر به ترکیباتی مانند شیر حساسیت دارد باید به پزشک مراجعه کند؛ چراکه امکان دارد به اختلال در جذب لاکتوز دچار شده باشد که این بیماران مبتلا به اسهال و نفخ شکم می‌شوند.

گاهی اوقات نفخ علائم بیماری مزمن دیگری مانند کولیت، سرطان روده و اختلالات عصبی نیز می‌تواند باشد؛ رژیم غذایی و مصرف داروهایی که موجب کاهش نفخ شکم می‌‍شود می‌تواند به درمان این عارضه کمک کند همچنین ورزش می‌تواند با افزایش حرکات روده موجب دفع سریع‌تر باد و نفخ شکم شود.

بسیار پیش آمده است که بعد از خوردن غذا به دلایل مختلف احساس خستگی کرده‌اید و این خستگی گاهی مانع از انجام کارهای روزانه شما شده است؛ از جمله مهم‌ترین دلایل این خستگی‌ها نفخ شکم است که برای رفع آن باید به توصیه‌های زیر دقت داشته باشید:

*توصیه‌های برای جلوگیری از نفخ

بلافاصله بعد از صرف غذا دراز نکشید و بین غذا خوردن و دراز کشیدن دست کم نیم ساعت فاصله بیندازید؛ بهتر است بعد از صرف غذا کمی پیاده روی کنید.

در خوردن موادغذایی محرک و نفاخ مانند حبوبات، شیر، ادویه جات و چربی زیاده روی نکنید و غذاهای خیلی داغ یا خیلی سرد نخورید.

در خوردن تنقلات به ویژه تخمه، آبنبات، شیرینی و کیک‌ها محتاط باشید و از جویدن بیش از حد آدامس خودداری کنید؛ جویدن آدامس منجر به ورود هوا به داخل معده می‌شود.

اگر نفخ در اثر اضطراب و ناراحتی‌های عصبی باشد چون اضطراب در امر گوارش وقفه ایجاد می‌کند، باید نسبت به رفع آن و ایجاد آرامش عصبی اقدام شود؛ به علاوه باید غذا را با آرامش و تأنی جوید و فرو برد تا خوب با آب بزاق مخلوط شده و دستگاه عصبی هم برای هماهنگی کارهای گوارشی فرصت کافی داشته باشد.

از عادات بد ما میوه خوردن بعد از صرف غذاست؛ بهتر است نیم ساعت قبل و بعد از غذا میوه نخورید چون سبب نفخ معده می‌شود، البته میوه پخته اشکالی ندارد.

از مصرف بیش از حد قهوه خودداری کنید و چای نعناع، رازیانه و بابونه بنوشید؛ این نوع چای‌های گیاهی در رفع نفخ مؤثرند؛ میوه و سبزی‌های سفت را با آب یا بخار بپزید یا به صورت خرد شده و رنده شده بخورید.

در مصرف لبنیات محتاط باشید در صورت ایجاد نفخ با مصرف این موادغذایی انواع بدون لاکتوز آن را مصرف کنید.
ام اس شاید مسیر را برایمان ناهموار کند، اما مانع حرکتمان نخواهد شد
[تصویر:  1927b880db2a9f321.jpg]

 تشکر شده توسط : دل آرام
#3


چرا نفخ می کنیم؟

نفخ کردن، یکی از شایع ترین مشکلاتی است که بعد از صرف غذا سراغ خیلی از افراد می آید. معمولا نفخ با ورم کردن شکم یا معده همراه است و احساس پری به افراد می دهد. رعایت نکردن اصول صحیح غذا خوردن و مصرف خوراکی های نفاخ از شایع ترین دلایل ابتلا به نفخ است…

زمانی که حجم مایعات بدن افزایش یابد یا به عبارت ساده تر، حجم بالایی از مایعات در بدن حبس شوند یا به هر دلیلی، تولید گاز معده بیشتر بشود، امکان ابتلا به نفخ هم بیشتر خواهد شد. در «پوستر سلامت» این هفته، شما را با خوراکی های نفاخ و عادت های غذایی ای که باعث نفخ می شوند، آشنا می کنیم و در انتها هم راهی برای رهایی یا به حداقل رساندن آن به شما نشان می دهیم.

غذاهای سرخ کردنی

هضم و جذب غذاهای چرب و سرخ کرده در دستگاه گوارش آرام انجام می شود و همین امر باعث افزایش احساس سنگینی سر دل و ابتلا به نفخ پس از خوردن سرخ کردنی های مختلف می شود. این در حالی است که مصرف چربی ها و روغن های خوب مانند روغن زیتون، مغزها و دانه ها باعث ایجاد نفخ نمی شود.

خوراکی های گازدار

ماهیت برخی خوراکی ها به گونه ای است که مصرفشان باعث افزایش تولید گاز در معده و ابتلا به نفخ های شدید و آزاردهنده می شود. به همین دلیل هم نام آنها را خوراکی های گازدار گذاشته اند بنابراین اگر از نفخ مکرر رنج می برید، بهتر است حبوبات، کلم، نخودفرنگی، فلفل دلمه ای، بادمجان، بروکلی، مارچوبه، کاهو، پیاز خام و مرکبات را در برنامه غذایی تان محدود کنید.

میوه های نارس

میوه های کال و نارس حاوی مقدار بیشتری فیبر خوراکی هستند و مصرف بیش از اندازه آنها می تواند باعث ابتلا به نفخ و دل دردهای شدید بشود بنابراین اگر زیاد نفخ می کنید، فقط میوه های رسیده را میل کنید.

حرف زدن

برخی عادت های غذایی اشتباه هم امکان ابتلا به نفخ را افزایش می دهند. مثلا حرف زدن حین غذا خوردن، تندتند غذا خوردن. یادتان باشد این عادت های غذایی می توانند شانس ابتلا به نفخ را افزایش دهند.

نمک

مصرف بیش از اندازه نمک، مستقیم و غیرمستقیم، می تواند باعث ابتلا به نفخ بشود. یعنی گنجاندن بیش از حد غذاهای فرآوری شده و حاضری در رژیم غذایی روزانه، دفعات ابتلا به نفخ شکم را افزایش می دهد زیرا سدیم موجود در نمک، آب بدن را به خود جذب و حس تشنگی کاذب ایجاد می کند. به این ترتیب، پس از مصرف یک ماده غذایی شور یا خوش نمک، تا می توانید آب می خورید. با افزایش حجم مایعات بدن هم مبتلا به نفخ و دل درد می شوید؛ بدون آنکه حس تشنگی تان هم به خوبی برطرف شده باشد.

قند

مصرف کربوهیدرات ها (قندها) برای کسب انرژی لازم است اما گلیکوژن که نوعی کربوهیدرات است، می تواند در عضلات بدن ذخیره شود. ذخیره هریک گرم گلیکوژن با احتباس ۳ گرم آب در بدن همراه است. پس اگر فعالیت بدنی شدیدی نداشته باشید و کربوهیدرات های زیادی هم مصرف کنید، امکان ذخیره و احتباس گلیکوژن و آب در بدنتان بالا می رود و به احتمال بیشتری از نفخ های مکرر شکمی رنج خواهید برد.

سبزی های خام


سیستم گوارشی و توانایی هضم و جذب موادغذایی در افراد مختلف، متفاوت است. شاید دستگاه گوارش شما به راحتی یک هویج خام را بپذیرد اما دوستتان با خوردن نصف هویج خام دچار نفخ و دل درد بشود بنابراین برای پیشگیری از ابتلا به نفخ، باید بدنتان را به خوبی بشناسید. اگر با خوردن میوه ها، سبزی ها و صیفی های خام دچار نفخ می شوید، آنها را پیش از مصرف کمی بخارپز کنید یا به شکل کمپوت درآورید و مصرف کنید. البته برای کمپوت کردن، لازم نیست حتما به آنها شکر بیفزایید.

آدامس

جویدن آدامس باعث بلع ناخواسته مقداری هوا می شود که امکان ابتلا به نفخ را افزایش می دهد. اگر مدام نفخ می کنید، از خیر جویدن آدامس بگذرید.

منبع:آفتاب
 تشکر شده توسط : دل آرام , silent
#4
قویترین ضد نفخ گیاهی!!



زیره و پیشگیری

زیره را من سوی کرمان آورم گر به پیش تو دل و جان آورم ( مولوی)

در پیشگیری از بروز :

* نفخ و اسپاسم روده بخصوص در بیماران با روده تحریک پذیر IBS
* چاقی

موثر است.

خانواده:
(Umbeliferae Apiaceae)

مشخصات:
گیاهی 3 ساله با ریشه دوکی شکل و ساقه ای منشعب. برگها شانه‌ای پخش‌ی‌باشند. هر گل آذین شامل چتر مرکبی است که خود مشتمل از 15 چتر کوچک می‌باشد با گلهای سفید که هر گل 5 گلبرگ 5 پرچم و یک کاسه کاهش یافته دارد. میوه شیزوکارپ کشیده تخم‌مرغی و دارای رگه‌های طوتی برجسته می‌باشد.
زمان جمع آوری آن هنگام رسیدن میوه‌هایش می‌باشد.

پراکندگی:
شمال و مرکز اروپا، عراق، ایران، افغانستان، روسیه و قفقاز
در ایران در استانهای گیلان، آذربایجان، همدان، کرمان و قزوین کشت می‌شود.

بخشهای مورد استفاده:
میوه

ترکیبات شیمیایی:
لیمونن کاروون

خواص:

ضدنفخ: قویترین ضد نفخ گیاهی می‌باشد.
ضد اسپاسم: از اسپاسم عضلات صاف روده می‌کاهد.
ضد میکرب: اثرات ضد میکربی متوسط دارد.
افزایش دهنده میزان متابولیسم بدن

موارد مصرف:

پیشگیری:
نفخ: از بروز نفخ جلوگیری می‌کند.
اسپاسم: بطور مستقیم وغیر مستقیم (با کاهش باد روده) از اسپاسم روده جلوگیری می‌کند.
چاقی: با افزایش سوخت وساز بدن منجر به کم شدن بروز چاقی می‌شود.

درمان:
نفخ: بخصوص اگر روده‌ای باشد، در بیماران روده تحریک پذیر IBS بسیار موثر است. {(خوراکی) معادل وکمکی}
اسپاسم روده: اگر همراه با اتساع روده‌ها باشد موثرتر است. {(خوراکی و موضعی) معادل وکمکی}
چاقی: در رژیم‌های لاغری از زیره استفاده و سوءاستفاده می‌شود.

تداخلات دارویی:
زیره سبز باعث کاهش قند خون شده لذا در مصرف توام با داروهای کاهنده قند‌خون باید احتیاط شود.

موارد منع مصرف و احتیاط:
* مصرف بیش از اندازه آن در رژیم‌های لاغری برای سلامتی مضر می‌باشد.
* جهت تعدیل عوارض و افزایش اثر در رژیم‌های لاغری بهتر است همراه لیموترش مصرف گردد.

مصرف در دوران بارداری:
ممنوعیتی از مصرف آن گزارش نشده است.

مصرف در دوران شیردهی:
ممنوعیتی از مصرف آن گزارش نشده است.
فعلا سکوت را برگزیدیم ............
 تشکر شده توسط : رامنا , دل آرام , silent
  


موضوع های مرتبط با این موضوع...
موضوع: نویسنده پاسخ: بازدید: آخرین ارسال
  آشنایی با خواص و طرز تهیه‌ی شیرهای گیاهی نازلی 15 15,635 2015/12/11, 12:13 AM
آخرین ارسال: سها
  انواع چای گیاهی و دمنوش ها mehdi.abdn 41 60,287 2015/08/04, 12:20 PM
آخرین ارسال: glassheart
  عرقیات گیاهی و خواص آنها فرناز 5 49,721 2015/06/04, 09:12 PM
آخرین ارسال: Reza_N
  خواص پودر کربن گیاهی برای بدن نازلی 0 4,582 2014/06/08, 02:56 PM
آخرین ارسال: نازلی
  کندر؛ گیاهی برای آرامش و تقویت حافظه نازلی 4 5,405 2013/08/07, 03:52 PM
آخرین ارسال: رامنا
  بارهنگ ،گیاهی مفیدتر از اکسپکتورانت و دیفن هیدرامین paeazan 0 2,652 2012/12/03, 11:59 AM
آخرین ارسال: paeazan
  خواص دارویی روغن های سنتی و گیاهی شهرزاد 2 12,252 2012/10/02, 10:55 PM
آخرین ارسال: شهرزاد
  انواع نوشیدنی های گیاهی و شربت های خنک نازلی 7 7,857 2012/09/01, 12:29 AM
آخرین ارسال: nahid
  یک نسخه گیاهی برای دفع سموم بدن yummy 2 6,104 2012/02/20, 02:11 PM
آخرین ارسال: نازلی
  علف لیمو ،آنتی بیوتیك و مسكن موثر گیاهی نازلی 0 2,168 2011/09/22, 06:48 PM
آخرین ارسال: نازلی



کاربرانِ درحال بازدید از این موضوع:
1 مهمان