امتیاز موضوع:
  • 2 رأی - میانگین امیتازات : 4
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
واقعیاتی تلخ در مورد قلیان
#1

خطر قليان جدي است



رييس هيات مديره جمعيت مبارزه با دخانيات با هشدار بر اين كه خطر قليان جدي است، گفت: متاسفانه قليان در خانواده‌ها رواج دارد و فرزندان به راحتي مقابل بزرگترهاي خود از اين وسيله استفاده مي‌كنند.

به گزارش خبرنگار بهداشت و درمان ايسنا، حجت الاسلام معين شيرازي در نشست هم‌انديشي جمعيت مبارزه با دخانيات با وزارت آموزش و پرورش كه امروز( اول خرداد ماه) در جمعيت مبارزه با دخانيات برگزار شد، افزود: كشيدن قليان معادل مصرف حداقل100 نخ سيگار است. در اين شرايط آموزش و پرورش مي‌تواند خطرات استعمال قليان را به خانواده‌ها گوشزد كند.

وي در بخش ديگري از صحبتهاي خود گفت: كودكان حدود 10 ميليون خانواده به مدرسه مي‌روند. اين كودكان در صورت آموزش درست و فرهنگ‌ سازي مي‌توانند با گفت وگو با پدر و مادر خود آنان را از مصرف سيگار منصرف كنند.

معين شيرازي افزود: براساس آماري كه از زندان قصر تهران گرفته شده بود تمام زندانيان مرتبط با اعتياد، سيگاري بودند و 56 درصد از مجرماني كه به علت انحرافات اجتماعي در زندان بسر مي‌بردند، سيگار مصرف مي‌كردند. اين آمار هشداري به والدين است.

وي در بخش ديگري از صحبت‌هاي خود گفت: براساس برخي از آمارها 11 درصد و برخي ديگر از آمارها، 14 درصد از ايراني‌ها سيگاري هستند بنابراين اگر خواهان زندگي در يك جامعه سالم هستيم بايد به گونه‌اي عمل كنيم كه كودكان و نوجوانان به مصرف سيگار متمايل نشوند.

رييس هيات مديره جمعيت مبارزه با دخانيات افزود: اگر بتوانيم توانايي «نه گفتن» را به فرزندان خود بياموزيم، كار بسيار درستي انجام داده‌ايم. اين كار از عهده آموزش و پرورش برمي‌آيد چرا كه تمام افراد براثر ناتواني در رد كردن سيگار از سوي دوستان خود سيگاري شده‌اند.

در ادامه اين نشست دكتر محمدرضا مسجدي - دبيرجمعيت مبارزه با دخانيات- اظهار كرد: آموزش و پرورش مهمترين پايگاهي است كه مي‌توان از آن براي اجراي برنامه‌هاي فرهنگي و اجتماعي در زمينه مبارزه با دخانيات بهره‌برداري كرد.

وي با اشاره به تاكيد مقام معظم رهبري در زمينه انجام كار فرهنگي به منظور مبارزه با دخانيات اظهار كرد: با توجه به فرمايش ايشان، جمعيت مبارزه با دخانيات بر انجام كار فرهنگي تمركز كرده است به گونه‌اي كه در حال حاضر ايران جزو 45 كشور اول امضا كننده معاهده بين‌المللي كنترل دخانيات است و تنها ايران در بين كشورهاي آسيايي و آفريقايي داراي قانون جامع كنترل و مبارزه با دخانيات است.

مسجدي با بيان اينكه قليان فرهنگ خانواده‌ها را به هم ريخته است، تاكيد كرد: با توجه به آن كه در كشورهاي اروپايي به شدت با مصرف دخانيات مبارزه شده و دربرخي از كشورهاي ديگر نيز تلاشهايي براي مبارزه با كنترل دخانيات صورت گرفته است، شركتهاي بين‌المللي توليد كننده دخانيات تلاش كردند مصرف قليان را رواج دهند چرا كه كشورهاي غربي با قليان چندان آشنايي ندارند.

وي با اشاره به طرح «پاد» اظهار كرد: اين طرح به معناي «پيشگيري از استعمال دخانيات» است و حدود 7 سال قبل آن را به مسئولان پيشنهاد كرديم. قرار بود اين طرح به صورت آزمايشي در دماوند اجرا شود اما به علت مشكلات به وجود آمده براي تامين بودجه آن، كار متوقف شد.

دبير جمعيت مبارزه با دخانيات با بيان اين كه طرح پاد از سه محور تشكيل شده است، گفت: دانش آموزان، اوليا و مربيان، محورهاي اين طرح هستند و هدف از اجراي «پاد» حفظ سلامت و بهداشت عمومي افراد است كه براي دستيابي به اين هدف، فعاليتهاي خود را از دانش آموزان بايد آغاز مي‌كنيم و به خانواده و جامعه گسترش مي‌دهيم.

وي با بيان اينكه در سال جاري قصد داريم اين طرح را با همكاري آموزش و پرورش عملياتي كنيم، خواستار آن شد تا وزارت آموزش و پرورش، منطقه‌اي را براي اجراي پاد به صورت پايلوت مشخص كند و براي عملياتي كردن اين طرح، گروههاي كاري تشكيل شود علاوه برآن فردي به عنوان رابط ميان وزارت آموزش و پرورش و جمعيت مبارزه با دخانيات معرفي شود.

مسجدي درباره راههاي تامين بودجه اجراي طرح پاد اظهار كرد: با توجه به تصويب قانون ماليات بر دخانيات و قانون افزايش ساليانه ماليات بر دخانيات در مجلس شوراي اسلامي در حال حاضر براي سيگارهاي وارداتي20 درصد و براي سيگارهاي داخلي 10 درصد ماليات در نظر گرفته شده است. اين رقم در سال جاري بالغ بر300 ميليارد تومان مي‌شود و قرار است بخشي از اين مبلغ سهم فعاليتهاي جمعيت مبارزه با دخانيات شود.

دبير جمعيت مبارزه با دخانيات اضافه كرد: مي‌توانيم با انجام هماهنگي‌هاي لازم از اين منبع بودجه اجراي طرح پاد را تامين كنيم و حتي اگر اين كار امكانپذير نشد، جمعيت مبارزه با دخانيات آمادگي دارد بودجه اجراي طرح پاد به صورت پايلوت را تامين كند.

وي در بخش ديگري از صحبتهاي خود اظهار كرد: در طرح پاد از كودكان و نوجوانان درباره وضعيت استعمال دخانيات از سوي دوستان و خانواده‌شان اطلاعات كسب مي‌كنيم و انجام كارهاي فرهنگي در اين زمينه را به آنها محول مي‌كنيم البته به خانواده‌ها نيز در اين زمينه آموزش مي‌دهيم. علاوه بر آن در مناطقي كه اين طرح به صورت پايلوت اجرا مي‌شود با شهرداري نيز هماهنگي‌هاي لازم را به عمل مي‌آوريم.

دبير جمعيت مبارزه با دخانيات پيشنهاد كرد: با توجه به برگزاري‌ اردوهاي تابستاني از سوي آموزش و پرورش مي‌توانيم در اين فصل اردوهاي ويژه پاد را براي دانش‌آموزان برگزار كنيم.


28 درصد مردان ايراني دخانيات مصرف مي‌كنند

مسجدي در پايان با اشاره به آمار استعمال دخانيات در دانشگاههاي علوم پزشكي و غيرعلوم پزشكي اظهار كرد: در كل 5/3 درصد زنان و حدود 28 درصد مردان ايراني دخانيات مصرف مي‌كنند. دربين دانشجويان سال اول دانشگاه‌هاي غيرعلوم پزشكي،5 درصد دختران و حدود 30 درصد پسران سيگاري هستند البته در سال آخر 8 درصد دانشجويان دختر سيگار مصرف مي‌كنند اما وضعيت در ميان دانشجويان سال آخر رشته پزشكي به مراتب بدتر است. اين در حاليست كه دانشجويان علوم پزشكي در مقاطع مختلف تحصيلي از مضرات دخانيات اطلاع پيدا مي‌كنند ولي اطلاعات آنان به باور و عملكرد تبديل نمي‌شود.



قابل توجه باران عزیز

 تشکر شده توسط : Sina , fireboud , سحــــــــر , havaars , i3aran , pariya , Aram , nazaninn , sadaf , roya7116 , شهرزاد , yummy , احمدرضا , nead , رزمینا , amirfarhag , زهراجون , nazaninamiri70 , DavidBili , kohedard , جلال علایی موسوی
#2
ولي جدي ميدونستين تخريبي كه قليون روي مخاط داخلي دهان و دندان و ريه و مجراي تنفسي ميذاره در حدود 70 برابره سيگاره؟
ساده ترين دليلش هم حرارت مستقيميه كه شايد بيش از 100 برابر سيگار ازش خارج ميشه
ولي چه فايده
شماها كه مرغتون يه پا داره
به شخصه ازتون كاملا نا اميد تشريف دارم confused
آنارام باشید
 تشکر شده توسط : سحــــــــر , pariya , nahid , fireboud , Aram , نازلی , رنگین کمان , nead , amirfarhag , زهراجون , nazaninamiri70 , یلدا , kohedard
#3
قليان باعث انتقال هپاتيت، تبخال و سل مي‌شود

خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران


ثابت شده است كه مصرف دخانيات به هر شكلي با افزايش خطر بيماري‌هاي قلبي - عروقي، سرطان راه‌هاي هوايي و ريه همراه است. حتي مصرف كم دخانيات سبب بيماري‌هاي بسياري خواهد بود پس مصرف قليان مي‌تواند با مشكلات جدي همراه باشد.

به گزارش سرويس بهداشت و درمان ايسنا، دخانيات عامل 90 تا 95 درصد سرطان‌هاي ريه و 40 درصد بيماري‌هاي قلبي - عروقي است. همچنين 50 تا 70 درصد سرطان‌هاي دهان، حلق، حنجره و 40 درصد سرطان‌هاي لوزالمعده و 30 درصد سرطان‌هاي مثانه در اثر مصرف دخانيات است. طرز مصرف قليان كه در آن قسمت دهاني شلنگ ميان افراد جابجا مي‌شود باعث انتقال بيماري‌هايي مانند هپاتيت، تبخال و سل مي‌شود.

اعتياد به نيكوتين موجود در قليان در ابتدا با تمايل به استنشاق بوي قليان آغاز مي‌شود. به طور قطع قسمتي از نيكوتين قليان توسط آب گرفته مي‌شود اما در نهايت مقدار كلي نيكوتين به حدي بالاست كه چند برابر سيگار حاوي نيكوتين است.

دود قليان به دليل ذغالي كه در سوختن آن به كار مي‌رود بيشتر از سيگار حاوي مونوكسيدكربن است. به جز آن كه قليان در حرارت پايين‌تري نسبت به سيگار مي‌سوزد و در نتيجه مونوكسيدكربن و قطران بالاتري دارد. بعد از مصرف يك قليان به مدت 45 دقيقه مونوكسيدكربن به 45 تا 70 ppm (واحدي براي اندازه‌گيري غلظت يك ماده سمي يا آلوده كننده) مي‌رسد كه برابر است با مصرف 45 تا 70 سيگار در مدت يك ساعت.

بايد توجه داشت كه اولين قدم‌هاي اعتياد به نيكوتين و بسياري از مواد مخدر مي‌تواند با استعمال قليان آغاز شود. توتون تنها يك چهارم وزن ماده‌اي كه براي استعمال قليان استفاده مي‌شود و بقيه آن را مواد افزودني تشكيل مي‌دهند و در نتيجه ماده‌اي كه مصرف مي‌شود حاوي نيكوتين و بسياري مواد سمي ديگر است. به دليل پك‌هاي عميق در مصرف قليان، ضررهاي قليان نسبت به سيگار به مراتب بيشتر خواهد بود.

بر اساس اعلام دبيرخانه ستاد كشوري كنترل و مبارزه ملي با دخانيات، طي سال‌هاي گذشته مصرف قليان به طرز قابل توجهي در كشور افزايش يافته است.

سازمان بهداشت جهاني بعد از اعلام همه‌گيري در حال رشد مصرف سيگار كه در دهه گذشته بارها و بارها تكرار كرده بود، در طي چند سال گذشته اذعان كرده است كه با همه‌گيري ديگري از دخانيات به نام قليان روبرو هستيم. طبق گزارشات سازمان بهداشت جهاني دود قليان حداقل حاوي همان مقدار ماده سمي است كه دود سيگار دارد و مصرف آن براي سلامتي فرد و ديگران مضر است.

قليان فرآورده‌اي است كه نيمي از مردان ايراني آن را تجربه كرده‌اند. طي مطالعه‌اي كه در مركز تحقيقات پيشگيري و كنترل دخانيات در سال‌هاي 85 و 86 انجام شد، مشخص شد كه 50 درصد مردان و 37 درصد زنان تجربه مصرف قليان را دارند.

در مطالعاتي كه انجام شده، 23 درصد سيگاري‌ها حداقل يك بار در هفته قليان مصرف مي‌كنند. اين رقم در غيرسيگاري‌ها 25 درصد است. اين بدين معناست كه غيرسيگاري‌ها حتي بيش از سيگاري‌ها در حال مصرف قليان هستند و به سمت اعتياد به آن پيش مي‌روند.

در مورد مصرف قليان خوب است بدانيم كه تنها قسمت كمي از دود قليان در تماس با آب است و قسمت اعظم آن بدون تماس با آب مستقيم وارد بدن انسان مي‌شود. هر وعده قليان 30 تا 40 ليتر دود وارد بدن انسان مي‌كند. قليان بيش از سيگار حاوي توتون است و مخزن سوخت آن حاوي ذغالي است كه دود ذغال هم به دود قليان اضافه مي‌شود. قليان در درجه حرارت 450 درجه سانتيگراد مي‌سوزد در حالي كه سيگار در 800 تا 900 درجه سانتيگراد. اين واقعيت خود به معني سوخت ناقص قليان است. اين سوختن ناقص خود دليلي بر توليد مواد سمي بيشتري نسبت به سيگار است.

دود قليان مانند دود سيگار به علت نيكوتين موجود در آن اعتيادآور است. موادي كه به توتون قليان اضافه مي‌شوند فقط براي تبديل بوي بد توتون به بوي خوب و دلفريب مي‌باشد و در عين حال سرطان‌زاست. يك ساعت در معرض دود قليان ديگران بودن برابر است با مصرف همزمان 6 تا 8 نخ سيگار. ميزان مونوكسيد كربن و گازهاي سمي در خون افراد در معرض دود قليان برابر با ميزان اين گازها در خون افراد مصرف كننده قليان است.

 تشکر شده توسط : fireboud , i3aran , pariya , nazaninn , nead , فریبا , رزمینا , جلال علایی موسوی
#4
جنگ با قلیان در آمریکا


.jpg   babyghelyon.jpg (اندازه: 30.21 KB / تعداد دفعات دریافت: 5)

در آمریکا مبارزه فزاینده ای برای محدود کردن کشیدن قلیان در اماکن عمومی در جریان است.
مسئولین بهداشتی می گویند، اگر در اماکن عمومی آمریکا کشیدن سیگار ممنوع است، چرا باید در قهوه خانه ها و خوابگاه ها کشیدن قلیان که ظرف یکساعت ۱۰۰ تا ۲۰۰ برابر سیگار دود به داخل بدن فرد وارد می کند، تحمل شود.
بر اساس مقاله ای که روزنامه نیویورک تایمز این هفته منتشر کرده، قانونگذاران، مسئولین کالجها و فعالان مسائل بهداشتی ایالت های سراسر آمریکا از کالیفرنیا تا کانکتیکت خود را برای جبهه جدید جنگ با تنباکو آماده می کنند.
گیل اسلوسبرگ، سناتور ایالتی کانکتیکت از لایحه ای حمایت می کند که استفاده از قلیان را در قهوه خانه ها محدود می کند. او به سرویس جهانی بی بی سی می گوید بسیاری از جوانان آمریکایی از خطرات قلیان برای سلامت خود آگاه نیستند.
سناتور اسلوسبرگ می افزاید: "آنها فکر می کنند چون دود قلیان از آب رد می شود، قرار نیست به آنها صدمه بزند."
اما ارین بیل، دانشجویی در کانکتیکت می گوید قلیان فرصتی برای آرامش فراهم می کند بدون آنکه نیازی به پناه بردن به الکل باشد.
او که دانشجوی دانشگاه ییل است می گوید که می تواند خود را در استفاده از قلیان کنترل کند.
جوانان 'هدف' هستند
به نوشته نشریه "میلفورد نیوز"، دانشجویان و جوانان "فرفیلد" آخر هفته ها و شبهای وسط هفته برای کشیدن قلیان به قهوه خانه "بینز اند لیوز" می ریزند.
آنها برای کشیدن قلیان به اینجا می آیند، اما ورق بازی هم می کنند، به موسیقی گوش می دهند و به تماشای تلویزیون هم می نشینند.
"ما شاهد رشد زیادی در قلیان کشی و قلیان خانه های ایالت خود و سایر ایالت ها بوده ایم و آنها جوانان ما را هدف گرفته اند."
او تصدیق می کند که بسیاری تنها بطور گهگاهی قلیان می کشند، اما تاکید می کند که در مقایسه با سیگار "مثل کشیدن پنج بسته سیگار در یکساعت است."
لایحه او که در آوریل گذشته در کمیته بهداشت عمومی مجمع عمومی کانکتیک تصویب شد، به قانون کنونی ممنوعیت کشیدن سیگار در امکان عمومی این ایالت استناد می کند.
این لایحه در صورت تصویب گشایش قلیان خانه های جدید را از اول ژوئیه ممنوع می کند و قلیان خانه های کنونی نیز تنها تا اول ژوئیه سال ۲۰۱۳ می تواند فعالیت کند.
برای خانم بیل، دانشجوی دانشگاه ییل، این لایحه بدون هیچ اطلاع رسانی عمومی ناگهان "از آسمان ظاهر شد."
"آنها (جوانان) فکر می کنند چون دود قلیان از آب رد می شود، قرار نیست به آنها صدمه بزند"
سناتو گیل اسلوسبرگ
او هر از چند گاهی سری به دو قهوه خانه شهر دانشجویی نیو هیون می زند، اما معمولا آخر شبها با همکلاسی هایش در خوابگاه قلیان می کشد تا آرامش پیدا کند و با دوستانش گپی بزند.
او می گوید قلیان حاوی عنصر فرهنگی جذابی است: "ما در خوابگاه هایمان قلیان داریم چون وقتی به خارج سفر می کنیم قلیان می خریم و با خود به اینجا می آوریم."
او که به هیچ وجه نوشیدنی الکلی مصرف نمی کند می گوید خود را در کشیدن قلیان بسیار کنترل می کند.
اما هشدار مقام های بهداشتی دولت آمریکا بسیار روشن است: "قلیان جایگزین سالمی برای سیگار نیست."
بسیاری از ایالت ها قلیان را از قانون منع کشیدن سیگار در اماکن بسته عمومی مسثتنی کرده اند. این معافیت به رونق قلیان خانه ها منجر شده است. اما اخیرا شهر بوستون و ایالت مین به این معافیت پایان داده و کشیدن قلیان را در اماکن بسته عمومی ممنوع کرده اند.
http://www.shafanews.com/articles/post-634.php
1390/3/17
چشم ها را بـایـد شست  . ، . جـــور دیـگـر بـایــد دیـــد
 تشکر شده توسط : paeeze , نازلی , seyyed reza , nead , nazaninamiri70 , جلال علایی موسوی
#5


ارائه قليان با هر نوع تنباكو در قهوه‌خانه‌ها ممنوع شد

خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران

هيات عمومي ديوان عدالت اداري، نامه‌ وزارت كشور در سال ‌٨٦ را مبني بر اينكه «استفاده از قليان در قهوه‎خانه‎ها مجاز است و فرماندهي انتظامي فقط از ارائه قليان با تنباكو‌هاي اسانس‌دار در قهوه‌خانه‌ها جلوگيري كند»، غير قانوني دانست و آن را ابطال كرد.

به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، متن راي شماره ‌٣١١ هيات عمومي ديوان عدالت اداري در اين زمينه به شرح زير است:

«نظر به اينكه مطابق قانون جامع كنترل و مبارزه ملي با دخانيات مصوب ‌١٥/ ‌٦/ ‌١٣٨٥ و آيين‎نامه اجرايي قانون مذكور، عرضه مواد دخاني در اماكن عمومي ممنوع اعلام شده و به موجب ماده ‌١٨ قانون مزبور، تصويب آيين‎نامه اجرايي قانون به عهده هيات وزيران محول شده و هيات وزيران نيز به موجب بند ‌٨ ماده ‌١ آيين‎نامه اجرايي قانون، قهوه‎خانه‎ها را در زمره اماكن عمومي قلمداد كرده است و در قانون و آيين‎نامه اجرايي آن بين توتون و تنباكوي اسانس‌دار و فاقد اسانس تفاوت و تفكيكي لحاظ نشده است، لذا نامه شماره ‌١١/ ‌١/ ‌١٦٠١٠١ مورخ ‌٧/ ‌١٢ /‌١٣٨٦ وزير وقت كشور مبني بر مجاز بودن ارائه قليان در قهوه‎خانه‎ها و ممنوعيت عرضه‌ قليان صرفا با توتون‌هاي اسانس‌دار به دليل اينكه عرضه قليان در قهوه‎خانه‎ها با هر نوع توتون و تنباكو توسط قانونگذار منع شده است، با استناد به بند ‌١ ماده ‌١٩ و ماده ‌٤٢ قانون ديوان عدالت اداري، راي به ابطال آن حكم صادر و اعلام مي‎شود.»





 تشکر شده توسط : najva , seyyed reza , nead , رزمینا , nazaninamiri70 , جلال علایی موسوی
#6
در اینجا مقدمه‌ای کوتاه درمورد قلیان، خطرات آن برای سلامتی و تاثیرات مخرب مصرف آن ارائه می‌کنیم.

قلیان چیست؟

• قلیان یک لوله آبی است که برای کشیدن تنباکو از طریق آب سرد استفاده می‌شود. تنباکو در کاسه‌ای که در بالای آن قرار می‌گیرد و از طریق زغال‌هایی که روی کاسه تنباکو قرار داده می‌شود، داغ شده و دود از طریق آب که در پایین آن قرار دارد، ***** می‌شود.

• تنباکوی مورد استفاده برای قلیان، تنباکویی مرطوب و چسبناک است که در عسل و شیره خیسانده می‌شود.

• تنباکوهای قلیان طعم‌های مختلفی دارند مثل سیب، هلو، نارگیل، انبه، نعناع و توت‌فرنگی.

باورهای نادرست و واقعیات مربوط به قلیانباور 1: ازآنجا که تنباکوی قلیان از طریق آب ***** می‌شود، کلیه مواد مضر آن تصفیه می‌شود.

واقعیت 1: کشیدن تنباکو از طریق آب مواد شیمیایی سرطان‌زای آن را تصفیه نمی‌کند. این دود می‌تواند به اندازه دود سیگار اثر مخرب بر بر ریه و قلب داشته باشد.

باور 2: استنشاق دود قلیان ریه‌ها را نمی‌سوزاند به همین دلیل مضر نیست.

واقعیت 2: دود قلیان وقتی استنشاق می‌شود، ریه‌ها را نمی‌سوزاند زیرا از طریق آبی که در پایین آن قرار دارد خنک می‌شود. بااینکه دود خنک می‌شود اما هنوز هم حاوی مواد سرطان‌زایی است که برای بدن مضر است.

باور 3: کشیدن قلیان سالم‌تر از کشیدن سیگار است.

واقعیت 3: دود قلیان به همان اندازه دود سیگار مضر است. قلیان به طریقی متفاوت دود تولید می‌‌کند: دود سیگار از سوختن تنباکو ایجاد می‌شود، درحالیکه دود قلیان از طریق گرم شدن تنباکویی که در کاسه‌ای بالای آن قرار دارد از طریق زغال تولید می‌شود. محصول نهایی یکسان است—دود، که حاوی مواد سرطان‌زا است.

باور4: کشیدن قلیان به اندازه کشیدن سیگار اعتیادآور نیست زیرا نیکوتین در خود ندارد.

واقعیت 4: تنباکوی قلیان هم مثل تنباکوهای معمولی حاوی نیکوتین است. درواقع، در یک جلسه 60 دقیقه‌ای قلیان، فرد در معرض حجم دودی 100 تا 200 مرتبه بیشتر از یک سیگار قرار می‌گیرد.

باور 5: تنباکوی گیاهی قلیان سالم‌تر از تنباکوی معمولی است.

واقعیت 5: این هم مثل کشیدن سیگار گیاهی یا "طبیعی"، فرد را در معرض مواد سرطان‌زا قرار می‌دهد.

بررسی محتوای گمراه‌کننده:

77 درصد از بسته‌هایی که از لبنان جمع‌آوری شدند درصد قطران را 0%، 28 درصد آن محتوای نیکوتین را 5/.% و 36 درصد 0.05% اعلام کردند. از محصولاتی که از سایر کشورها جمع‌آوری شد، 77% محتوی قطران را 0%، 54% محتوی نیکوتین را 5/.% و 25% 0.05% اعلام کرده بودند. این یافته‌ها آشکارا نشان از اطلاعات گمراه‌کننده این بسته‌ها دارد.
تاثیرات قلیان بر سلامت انسان
مصرف قلیان آشکارا نشان داده است که تاثیراتی جدی بر دو عضو حیاتی بدن به نام ریه‌ها و قلب دارد. سرطان ریه، سرطان مری، بیماری ریوی انسدادی مزمن، آمفیزم، پایین بودن وزن تولد نوزاد، افزایش حملات آسم و ذات‌الریه برخی از خطرات مربوط به کشیدن قلیان هستند.




سایر خطراتی که در دود سیگار مشاهده نشده است بیماری‌های عفونی است که از استفاده اشتراکی شلنگ قلیان و افزودن الکل یا داروهای روان‌گردان به تنباکوی قلیان می‌باشد. دود قلیان حاوی صدها فلز سنگین مثل ارسنیک، کوبالت، کروم و سرب می‌باشد. با مصرف متوسط قلیان، دود تولیدشده از یک لوله تقریباً نیکوتین و قطران برابر با 20 سیگار در خود دارد. تحقیقات همچنین نشانداده است که پس از 45 دقیقه استفاده از هوای منقضی‌شده، مونوکسید کربن، نیکوتین پلاسما و ضربان قلب به شدت بالا می‌رود.
جدی‌ترین تاثیرات مضر
استفاده از قلیان درکنار سرطان ریه با افزایش احتمال ابتلا به سرطان دهان و مثانه نیز همراه است.
همچنین شواهدی وجود دارد که اعلام می‌کند قلیان می‌تواند میزان اسپرم را در مردان کاهش دهد.
مصرف‌کنندگان مداوم قلیان عملکرد ریه‌ای تقریباً 25% پاینتر از آنهایی که قلیان نمی‌کشند دارند. یک تحقیق نشان داده است که کشیدن قلیان خطر ابتلا به سل ریوی را افزایش می‌دهد.

کودکان مخصوصاً بیشتر درمقابل تاثیرات مضرف قلیان آسیب‌پذیر هستند.

اگر در محلی باشند که در آن قلیان کشیده می‌شود، احتمال ایجاد عفونت‌های ریوی، آسم و سندرم مرگ ناگهانی کودک در آنها افزایش می‌یابد.
کشیدن قلیان چطور بر میزان اسپرم مردان تاثیر می‌گذارد:
کشیدن قلیان می‌تواند تحرک و طول‌عمر اسپرم را کاهش داده و موجب تغییرات ژنتیکی شود که بر بچه تاثیر می‌گذارد. ازآنجاکه قلیان حاوی فلزات سنگینی چون آرسنیک، کروم، سرب و کوبالت است، اینها موجب کاهش تولید اسپرم می‌شوند.
کشیدن قلیان چه تاثیراتی بر زنان باردار و جنین دارد:
ازآنجا که لوله قلیان حاوی میکروارگانیسم‌های عفونی زیادی است و زنان باردار سیستم ایمنی ضعیفی دارند، احتمال گرفتن بیماری بیشتر خواهد بود. قلیان هم مانند سیگار می‌تواند احتمال وضع‌حمل پش از موعد، مرده به دنیا آمدن نوزاد و سایر مشکلات را افزایش دهد. همچنین می‌تواند بر رشد جنین نیز تاثیر منفی داشته باشد. نوزادانی که در معرض دود تنباکو قرار دارند بیشتر در خطر مرگ در رختخواب هستند. نوزادان و کودکانی که در دود تنفس می‌کنند، معمولاً بیشتر دچار سرماخوردگی، آسم و عفونت‌های گوش می‌شوند. دود قلیان غلظت اکسیژن را در بدن مادر کاهش داده و نهایتاً موجب تنگی نفس جنین شده و او را به سمت مرگ می‌کشاند.

کشیدن قلیان چه ضررهایی برای سلامتی دارد:

• اگر فویل آلومینیومی که در قلیان استفاده می‌شود کیفیت خوبی نداشته باشد، با زغال در حال سوختن واکنش داده و موادسرطان‌زایی تولید می‌کند که موجب سرطان می‌شود.

• میزان دی‌اکسیدکربن که از طریق قلیان استنشاق می‌شود درمقایسه با سیگار بسیار بالا است و این مسئله باعث می‌شود که کشیدنی ک قلیان برابر با 7 تا 10 سیگار باشد.

• افرادیکه قلیان می‌کشند باید از این واقعیت مطلع باشند که دود قلیان چون از آب رد می‌شود و مرطوب است مدت زمان بیشتری در ریه‌ها می‌ماند. برخی میکروب‌ها، عمدتاً باکتری‌هایی که موجب سل می‌شوند، در لوله قلیان وجود دارند.
قلیان مسئله‌ای همه‌گیر:

• یکی دیگر از جنبه‌های نگران‌کننده قلیان این است که سابقاً در کشورهایی مثل پاکستان و هند توسط افراد سالخورده‌ای که در روستاها زندگی‌ می‌کردند استفاده می‌شد اما اخیراً بیشتر در مناطق شهری مورد استفاده قرار می‌گیرد. رستوران‌های شهری زیادی آن را برای مشتریان خود سرو می‌کنند.

• آنهایی که به طور مرتب از قلیان استفاده می‌کنند، کم‌کم دچار اعتیاد به آن می‌شوند.

• کشیدن قلیان برای جوانان مسئله‌ای هیجان‌انگیز، مدُ روز و لذت‌بخش به نظر می‌رسد.
حرام یا حلال بودن استعمال تنباکو چه از طریق سیگار و چه از طریق قلیان؟ اسنادی از آیات مختلف قرآن

ازآنجا که دود برای سلامتی ما ضرر دارد، ازاینرو چیزهایی که تاثیرات مضر بر سلامت ما داشته باشند، در اسلام نهی می‌شوند.

• "و خودتان را نکشید. مطمئناً الله مهربان‌ترین است. و کسی که اینکار را با خشونت و بی‌عدالتی انجام دهد، او را به آتش خواهیم افکند که همواره برای الله آسان است." (قرآن، 4:29)

• "و خودتان را به سمت نابودی نکشانید." (قرآن 2:195)

• "براساس تحقیقات و مطالعات جدید، لوله می‌تواند رسانه خوبی برای کشاندن باکتری‌هایی که موجب بیماری‌های عفونی مثل هپاتیت A می‌شود باشد که به راحتی وقتی قلیان توسط چندین نفر استفاده می‌شود انتقال می‌یابد." بیان شده توسط متخصصین پزشکی

• ماریا آنتونیا، یک شهروند امریکایی می‌گوید، "قلیان تاثیر بدی بر کودکان دارد زیرا آنها را به سمت استفاده از سیگار و قلیان می‌کشاند."

• براساس توصیه‌ها سازمان بهداشت جهانی، یک جلسه یک ساعته عادی قلیان فرد را در معرض حجم دودی 100 تا 200 مرتبه بیشتر نسبت به سیگار قرار می‌دهد. دود تنباکو حتی بعد از اینکه از آب رد می‌شود هنوز حاوی سطح بالایی از ترکیبات سمی مثل مونوکسیدکربن، قلزات سنگین و موادشیمیایی سرطان‌زا است.
هوشیاری اجتماع:

• نیاز به آموزش فوری در رابطه با خطرات مصرف قلیان وجود دارد.
• متخصصین مذهبی و سازمان‌های غیردولتی باید جلو آمده و مردم را در رابطه با مضرات قلیان آگاه کنند.
• سیمنارهای ویژه‌ای در مدارس و دانشگاه‌ها در رابطه با خطرات استفاده از قلیان باید برگزار شود.
• دولت می‌بایست رستوران‌ها را برای سرو قلیان به مشتریان محدود کند.
نتیجه‌گیری:

قلیان باعث می‌شود حوانان نتوانند از اوقات فراغت خود خلاقانه استفاده کنند و به کارهای مفید بپردازند و کسانیکه تصور می‌کنند قلیان در مقایسه با سیگار بی‌ضرر است، باید از این تفکر اشتباه خود بیرون آیند.
منبع: پورتال مردمان
مهم این نیست که در کجای این دنیا ایستاده ایم
مهم اینست که در چه راستائی گام برمیداریم.
 تشکر شده توسط : Saina , seyyed reza , nead , nazaninamiri70 , نازلی , جلال علایی موسوی
#7
نامهای محلی قلیان bhan ، ,hookah narghile و shisha, می باشد . قلیان با طراحی های مختلف ساخته می شود و دودآن قبل از استنشاق ازآب رد می شودو تنباکو در کاسه کوچکی گذاشته می شود که در انتها دارای حفراتی می باشد و ازطریق این حفرات لوله هایی به آن متصل است و اجازه می دهد که دود از انتهای محفظه آبی عبور کند, قلیان بطورشایع در میان خانواده ها ، کودکان و زنان درمناطقی که شکل رایج مصرف تنباکو در زنان میزان بسیار پائینی دارد, مصرف می شود علاوه بر این با عرضه تنباکو طعم دارد معطر ، مصرف قلیان بطور چشمگیری در میان جوانان ونوجوانان پسرودختران رو به افزایش است.

[تصویر:  shisha4.jpg]
● اهداف
هدف ازاین مطالعه بررسی باورهای غلط درموردمصرف قلیان که در جامعه وبخصوص جوانان ونوجوانان رواج داشته وباعث افزایش شیوع مصرف قلیان درجامعه بخصوص در بین دختران وزنان گردیده است
ازقرن ۱۶ به بعد تصور نادرست طریقه سالم و ایمن مصرف تنباکوبه صورت استفاده ازقلیان مطرح گردید زمانی که حکیمی بنام ابوالفتح پیشنهادکردکه دودباید اول از یک محفظۀ آبی بگذرد تا به شکل بی ضرردرآید این عقیده اولیه به منظور پوشاندن عوارض تنباکو انگیزه ای و هدفی خوب را دنبال می کرد ولی بدون هیچ گونه شواهد مبنی بر کاهش بیماری باعث تصور نادرست ایمن بودن مصرف تنباکو به شکل قلیان شد.
کشیدن یک یا دو بار قلیان در روز، فرد استفاده‌ کننده را دچار اعتیاد می ‌کند، در حالی ‌که تصور غلط جامعه این است که دود حاصل از قلیان از آب رد می‌ شود و مواد سمی آن از بین می‌ رود امروزه ترکیبات مخصوص تنباکو که فروخته می شوند اغلب با میوه ، عسل ، شهد و بعضی گیاهان با غلظت زیادی طعم دار شده اند که جذابیت کاذب درمصرف کننده ایجاد می کند.
هر وعده قلیان برابرمصرف یک پاکت سیگاربوده وقلیان، در هر بار مصرف، دود بسیار زیادتری را در مقایسه با کشیدن یک نخ سیگار ایجاد می‌ کندبصورتی که مصرف یک نخ سیگار بین ۵۰۰ سی‌سی تا یک لیتر دود تولید می‌ کند، اما استفاده ی یک بار از قلیان ۱۰ تا ۲۰ لیتر دود تولید خواهد, دود استنشاق ‌شده از قلیان، نه تنها همه ی مواد سرطان ‌زای دود سیگار را دارا است، بلکه مونوکسیدکربن بیشتری هم دارد و در فرهنگ جامعه ی ما به این حقیقت علمی توجهی نمی ‌شود
افراد سیگاری که به طور متداول ‌۸ تا ‌۱۲ نخ سیگار در روز مصرف می‌ کنند، به طور متوسط با ‌۴۰ تا ‌۷۵ پُک که به مدت ‌۵ تا ‌۷ دقیقه به طول می ‌انجامد، حدود ‌۵ تا ۶ لیتر دود استنشاق می‌ کنند و این در حالی ‌است که مصرف ‌کننده ی قلیان در هر وعده مصرف که به طور متداول ‌۲۰ تا ‌۸۰ دقیقه طول می ‌کشد، حدود ‌۵۰ تا ‌۲۰۰ پُک می ‌زند که هر پک به طور متوسط حاوی ‌۱۵/۰ تا یک لیتر دود است. میزان و عمق دَم در حرکت دادن آب قلیان بسیار مهم است و قلیان با وجود اینکه کمتر مصرف می ‌شود، اما حجم دودی که از طریق آن وارد بدن می‌ شود، ۱۰ تا ۲۰ برابر دود ناشی از مصرف سیگار است.
تحقیقات ثابت کرده است افراد سیگاری تا زمانی که میزان نیکوتین دریافتی در آنها به آستانه ی مورد نیاز برای رفع حالت وابستگی برسد، به کشیدن سیگار ادامه می ‌دهند. پس با فرض جذب بخشی از نیکوتین موجود در دود قلیان در اثر عبور آن از آب، مصرف‌ کنندگان قلیان برای رسیدن به آستانه ی ارضای وابستگی، با استنشاق مقادیر بسیار زیادتر دود، در معرض مقادیر بیشتری مواد شیمیایی سرطان‌زا و گازهای خطرناک مثل منو‌اکسید‌کربن قرار می گیرند.
این موضوع مصرف‌ کنندگان قلیان و اطرافیان آنها را که در مواجهه با دود تحمیلی آن قرار دارند، همانند مصرف ‌کنندگان سیگار به انواع سرطان ها، بیماری های قلب و عروق، تنفسی و آثار سوء در دوران بارداری مبتلا خواهد ساخت.
کشیدن قلیان حجم تنفسی بدن را کاهش داده و مواد سمی ناشی از نوع توتون و تنباکوی قلیان، سلامت افراد را با خطر روبرو می ‌کند این ترکیب به ‌علت حرارت زیاد، موادی را وارد بدن می‌ کند که عوارض ناگواری برای انسان به ‌دنبال دارد .
شخص مبتلا به بیماری‌های مختلف ریه اگر به استعمال دخانیات و کشیدن قلیان ادامه بدهد بدون شک مبتلا به سرطان ریه و دستگاه تنفسی خواهد شد، متأسفانه به اکثر تنباکو‌هایی که در سال های اخیر به بازار آمده اسانس‌هایی اضافه می‌ شود که این اسانس ها علاوه بر تحریک دستگاه تنفس موجب حساسیت و آلرژی می‌ گردد، بنابراین علاوه بر بیماری‌های ذکر شده، رینیت آلرژیک و سرفه‌های مزمن همراه با خلط را برای فرد به همراه دارد.
این تصور، تصوری کاملاً غلط است، که اگر دود قلیان وارد ریه نشود و فقط از راه دهان خارج شود، آسیبی به ریه‌ها وارد نمی ‌شود چون دود از طریق مخاط دهان و حنجره جذب بدن گشته و آثار سوء خود را می ‌گذارد. حتی در هوایی که دود قلیان آزاد می ‌شود، افرادی که قلیان نمی‌ کشند و در معرض دود قرار گرفته اند، در طولانی‌ مدت دچار عوارض آن خواهند شد.
بر خلاف تصور عمومی که عده‌ای معتقدند وجود آب قلیان جلوی مواد مضر و سمی آن را می‌ گیرد،‌ بیشتر این مواد سمی از جمله نیکوتین و خاکستر وارد ریه می ‌شوند و به خاطر دَم‌های عمیقی که فرد برای جذب دود می ‌زند،‌ تخریب‌های جدی به حبابچه‌های ریه وارد می‌ شود.همچنین به دلیل مرطوب بودن راه‌های هوایی و مجرای خروج دود، قلیان می ‌تواند عامل مهمی جهت رشد میکروب ها و قارچ ها باشد و این میکروب‌ها و قارچ ها به راحتی توسط دود، وارد دستگاه تنفس شده و ایجاد عفونت های مزمن می‌ کند.
سرطان ریه،‌ سرطان لب و دهان و حنجره،‌ سرطان مری و معده،‌ لوزالمعده، کبد و سرطان روده بزرگ از عوارض بد‌خیم و زخم‌های گوارشی , ریفلاکس معده(برگشت اسید معده به مری) ازجمله عوارض خوش‌خیم استفاده از سیگار و قلیان هستند
علاوه بر بیماریهای مرتبط با تنباکو ، مصرف اشتراکی قلیان می تواند منجر به افزایش احتمال میکروب سل و ویروسهایی مثل هرپس و هپاتیت شود.موارد دیگری که با مصرف قلیان ارتباط دارد مثل اگزمانی دست ، مشکلات دندان بدنبال کشیدن دندان ( آلوئولیت متعاقب کشیدن دندان) و تحلیل استخوانی بصورت عمودی در ناحیه پری اودنتال.
در مطالعه ای بر روی کودکان لبنانی در مورد ۵/۸ درصد کودکانی که تنها در خانه با دود قلیان مواجهه داشته اند ، نسبت شانس بیماریهای تنفسی نسبت به کودکانی که مواجهه با دود نداشته اند ۵/۲ بوده است ، این نسبت شانس مشابه کودکانی است که تنها با دود سیگار مواجهه داشته اند . مصرف قلیان غیر سیگاری هایی مجاور فرد مصرف کننده قلیان و جنین مادران باردار را نیز با خطر مواجه می کند . مواجهه با مونوکسید کربن در طی حاملگی ممکن است برای جنین خطرناک باشد و تصور می شود که علت وزن کم هنگام تولد و نمره آپگار پایین(سندرم تنباکو – جنین ) مشاهده شده در نوزادان مادران سیگاری به همین علت باشد. سندرم تنباکو جنین مسلماٌ خطری برای زنانی که قلیان هم مصرف می کنند خواهد بود ، این زنان با افزایش خطر داشتن کودکانی با وزن کم هنگام تولد مواجه می باشند
● نتیجه گیری
بر خلاف تصورو باور عمومی که معتقدند ضررقلیان از سیگار وسایرمواددخانی کمتربوده وآب قلیان جلوی مواد مضر و سمی آن را می‌ گیرد،ولی باتوجه به میزان ومدت مصرف قلیان باید اذعان نمود که ضرروعوارض جسمی وروانی استعمال قلیان از سیگار وسایرمواددخانی نه تنها کمتر نبوده بلکه میزان ونوع عوارض آن بیشتر ومتنوع تر می باشد واین باورهای غلط درموردمصرف قلیان در جامعه وبخصوص جوانان ونوجوانان رواج داشته وباعث افزایش شیوع مصرف قلیان درجامعه بخصوص در بین دختران وزنان گردیده است. لذا باید با اگاهی دادن به جامعه از طرق مختلف وبخصوص به جوانان ونوجوانان در زمینه باورهای غلط ومضرات استعمال قلیان آموزش فراگیر داده وزمینه ازبین بردن این باورها راایجاد کرد که پیشنهاد می شوددرزمینه های ذیل باید برنامه ریزی واقدام نمود:
▪ اجرای مداخله آموزشی درخصوص ازبین بردن باورهای غلط درمورد قلیان و اتخاذ عملکردهای پیشگیری کننده از کشیدن قلیان به عنوان یک رفتار پرخطر ودروازه سایر رفتارهای پرخطر در بین بزرگسالان و نوجوانان .
▪ مسئولان وزارت بهداشت ودرمان باهماهنگی وزارت آموزش وپرورش نسبت به برنامه ریزی آموزش دانش آموزان براساس الگو های آموزشی وبصورت مستمر جهت اصلاح باورهای غلط و پیشگیری از استعمال قلیان اقدام نمایند.
▪ از گروههای همسالان جهت انتقال آموزشها به عنوان لیدر در مدارس ومحلات استفاده گردد
▪ دربرنامه های آموزشی ودرسی دانش آموزان مطلب آموزشی مناسب جهت اگاهی وراهنمایی دانش آموزان ومعلمان درنظرگرفته شود.
▪ برنامه های آموزشی فراگیرازطریق رسانه های جمعی وهمچنین استفاده از تیزرهای آموزشی جذاب ومناسب بطور مستمر تهیه وارائه گردد.
▪ قوانین پیشگیری از استعمال قلیان به خصوص درمورد نوجوانان بصورت جدی ومستمرتصویب و اجراگردد.
فعلا سکوت را برگزیدیم ............
 تشکر شده توسط : sohaa , nead , nazaninamiri70 , نازلی , جلال علایی موسوی
#8

هر پک قلیان معادل چند نخ سیگار است؟

برنا: کشیدن قلیان، حجم تنفسی بدن را کاهش داده و مواد سمی ناشی از نوع توتون و تنباکوی قلیان، سلامت افراد را با خطر روبه رو می‌کند.


مهندس خدیجه محصلی مسوول دبیرخانه کشوری کنترل دخانیات وزارت بهداشت،‌درمان و آموزش پزشكی اظهار داشت: قلیان، به علت حرارت زیاد، موادی را وارد بدن می‌کند که عوارض ناگواری برای انسان به دنبال دارند. شخص مبتلا به بیماری‌های مختلف ریه اگر به استعمال دخانیات و کشیدن قلیان ادامه بدهد بدون شک مبتلا به سرطان ریه و دستگاه تنفسی خواهد شد.


وی با بیان این‌که مکش‌های عمیق و رطوبت حاصل از آب ناشی از قلیان باعث بروز بیماری‌های ریوی، سرطان‌های مختلف از جمله سرطان ریه و معده می‌شود، افزود: هر وعده قلیان برابر مصرف یک پاکت سیگار بوده و قلیان در هر بار مصرف دود بسیار زیادتری را در مقایسه با کشیدن یک نخ سیگار ایجاد می‌کند. مقدار نیکوتین موجود در یک وعده کشیدن قلیان با مقدار نیکوتین در بسته کامل سیگار برابری می‌کند.


محصلی ادامه داد: میزان و عمق در حرکت دادن آب قلیان بسیار مهم است و قلیان با وجود این‌که کمتر مصرف ‌شود اما حجم دودی که از طریق آن وارد بدن می‌شود، 10 تا 20 برابر دود ناشی از مصرف سیگار است.


وی یاد آور شد: منوکسید موجود در دود قلیان در مقایسه با سیگار به مراتب بیشتر و اثرات آن نیز چه برای مصرف کننده و چه برای افراد در معرض دود تجملی فراتر است، زیرا دود از طریق مخاط دهان و حنجره جذب بدن می‌شود و آثار سوء خود را حتی در هوایی که دود قلیان آزاد می‌شود، بر جای می‌گذارد.


كارشناس مركز سلامت محیط و كار ادامه داد: دم‌های عمیقی که فرد برای جذب دود می‌زند، تخریب‌های جدی به حبابچه‌های ریه وارد می‌كند و تحقیقات نشان داده است که مواد داخل لوله قلیان حاوی صدها نوع قارچ و میکروب بوده و این قارچ‌ها و میکروب‌ها به راحتی توسط دود، وارد سیستم تنفسی شده و ایجاد عفونت می‌کند و منجر به سرطان ریه می‌شود.
 تشکر شده توسط : رزمینا , جلال علایی موسوی
#9
(2011/05/25, 12:49 PM)anaram نوشته است: ولي جدي ميدونستين تخريبي كه قليون روي مخاط داخلي دهان و دندان و ريه و مجراي تنفسي ميذاره در حدود 70 برابره سيگاره؟
ساده ترين دليلش هم حرارت مستقيميه كه شايد بيش از 100 برابر سيگار ازش خارج ميشه
ولي چه فايده
شماها كه مرغتون يه پا داره
به شخصه ازتون كاملا نا اميد تشريف دارم confused


موافقم.دکتر عارفی در این خصوص میگفت قلیون خطرناکتر از سیگاره چون حداقل هر شخصی 30 دقیقه میکشه .یعنی زمان هر بار استفاده از اون از یک نخ سیگار خیلی بیشتره و دیگه اینکه چون دودش از روی اب توی قلیون عبور میکنه سنگینتر هست و تو ریه ها بیشتر نشست میکنه.angry2angry2angry2angry2
 تشکر شده توسط : نازلی
#10


آیا با خواندن این مطلب باز هم قلیان می کشید؟

مجموعه: ایدز و انواع اعتیاد

مضرات قلیان,کشیدن قلیان

یک سری باورهای نادرست و واقعیت درباره کشیدن قلیان وجود دارد که برای شما بیان می کنیم:



باور غلط 1- ازآنجا که تنباکوی قلیان از طریق آب فیلتر می‌شود، کلیه مواد مضر آن تصفیه می‌شود.

واقعیت 1- کشیدن تنباکو از طریق آب، مواد سرطان‌زای آن را تصفیه نمی‌کند. این دود می‌تواند به اندازه دود سیگار اثر مخرب بر روی ریه و قلب داشته باشد.



باور غلط 2- استنشاق دود قلیان ریه‌ها را نمی‌سوزاند، به همین دلیل مضر نیست.

واقعیت 2- دود قلیان وقتی استنشاق می‌شود، ریه‌ها را نمی‌سوزاند، زیرا از طریق آبی که در پایین آن قرار دارد خنک می‌شود. با اینکه دود خنک می‌شود، اما هنوز هم حاوی مواد سرطان‌زایی است که برای بدن مضر است.



باور غلط 3- کشیدن قلیان سالم‌تر از کشیدن سیگار است.

واقعیت 3- دود قلیان به همان اندازه دود سیگار مضر است. قلیان به طریقی متفاوت دود تولید می‌‌کند: دود سیگار از سوختن تنباکو ایجاد می‌شود، در حالی که دود قلیان از طریق گرم شدن تنباکویی که در کاسه‌ای بالای آن قرار دارد از طریق زغال تولید می‌شود. محصول نهایی آن یعنی دود، یکسان است که حاوی مواد سرطان‌زا است.



باور غلط 4- کشیدن قلیان به اندازه کشیدن سیگار اعتیادآور نیست، زیرا نیکوتین ندارد.

واقعیت 4- تنباکوی قلیان هم مثل تنباکوهای معمولی حاوی نیکوتین است. در واقع، در یک جلسه 60 دقیقه‌ای قلیان، فرد در معرض حجم دودی 100 تا 200 مرتبه بیشتر از یک سیگار قرار می‌گیرد.



باور غلط 5- تنباکوی گیاهی قلیان سالم‌تر از تنباکوی معمولی است.

واقعیت 5- این هم مثل کشیدن سیگار گیاهی یا "طبیعی"، فرد را در معرض مواد سرطان‌زا قرار می‌دهد.



تاثیرات مضر قلیان بر سلامت انسان

مصرف قلیان آشکارا نشان داده است که تاثیرات مضری بر دو عضو حیاتی بدن به نام ریه‌ها و قلب دارد. سرطان ریه، سرطان مری، بیماری انسدادی ریوی مزمن، آمفیزم، پایین بودن وزن هنگام تولد نوزاد، افزایش حملات آسم و ذات‌الریه برخی از خطرات مربوط به کشیدن قلیان هستند.

میزان و عمق دَم در حرکت دادن آب قلیان بسیار مهم است و قلیان با وجود اینکه کمتر مصرف می ‌شود، اما حجم دودی که از طریق آن وارد بدن می‌ شود، 10 تا 20 برابر دود ناشی از مصرف سیگار است.

سایر خطراتی که در کشیدن سیگار مشاهده نمی شود، ولی در کشیدن قلیان وجود دارد، بیماری‌های عفونی مثل هپاتیت ب (در اثر استفاده مشترک از شیلنگ قلیان) و افزودن الکل یا داروهای روان‌گردان به تنباکوی قلیان است.

تحقیقات همچنین نشان داده است که پس از 45 دقیقه استفاده از دود قلیان، مونوکسید کربن، نیکوتین پلاسما و ضربان قلب به شدت بالا می‌رود.

استفاده از قلیان در کنار سرطان ریه با افزایش احتمال ابتلا به سرطان دهان و مثانه نیز همراه است.

یک تحقیق نشان داده است که کشیدن قلیان خطر ابتلا به سل ریوی را افزایش می‌دهد.

مخصوصاً کودکان در مقابل تاثیرات مضر قلیان آسیب‌پذیر هستند. اگر در محلی باشند که در آن قلیان کشیده می‌شود، احتمال ایجاد عفونت‌های ریوی، آسم و سندرم مرگ ناگهانی کودک در آنها افزایش می‌یابد.

متأسفانه به اکثر تنباکو‌هایی که در سال های اخیر به بازار آمده اسانس‌هایی اضافه می‌ شود که این اسانس ها علاوه بر تحریک دستگاه تنفس موجب حساسیت و آلرژی می‌ گردد، بنابراین علاوه بر بیماری‌های ذکر شده، رینیت آلرژیک و سرفه‌های مزمن همراه با خلط را برای فرد به همراه دارد.

این تصور، تصوری کاملاً غلط است که اگر دود قلیان وارد ریه نشود و فقط از راه دهان خارج شود، آسیبی به ریه‌ها نمی رساند، چون دود از طریق مخاط دهان و حنجره جذب بدن گشته و آثار سوء خود را می ‌گذارد.

حتی در هوایی که دود قلیان آزاد می ‌شود، افرادی که قلیان نمی‌ کشند و در معرض دود قرار گرفته اند، در طولانی‌ مدت دچار عوارض آن خواهند شد.

اگر فویل آلومینیومی که در قلیان استفاده می‌شود کیفیت خوبی نداشته باشد، با زغال در حال سوختن واکنش داده و موادسرطان‌زایی تولید می‌کند که موجب سرطان می‌شود.

افرادی که قلیان می‌کشند باید از این واقعیت مطلع باشند که دود قلیان چون از آب رد می‌شود و مرطوب است مدت زمان بیشتری در ریه‌ها می‌ماند. برخی میکروب‌ها، عمدتاً باکتری‌هایی که موجب سل می‌شوند، در لوله قلیان وجود دارند.



کشیدن قلیان چطور بر میزان اسپرم مردان تاثیر می‌گذارد

شواهدی وجود دارد که اعلام می‌کند قلیان می‌تواند میزان اسپرم را در مردان کاهش دهد.

کشیدن قلیان می‌تواند تحرک و طول ‌عمر اسپرم را کاهش داده و موجب تغییرات ژنتیکی شود که بر بچه تاثیر می‌گذارد. ازآنجاکه قلیان حاوی فلزات سنگینی چون آرسنیک، کروم، سرب و کبالت است، این‌ها موجب کاهش تولید اسپرم می‌شوند.



کشیدن قلیان چه تاثیراتی بر زنان باردار و جنین دارد

بیشترین تاثیر سوءمصرف سیگار بر روی جنین، در سه ماهه دوم و سوم بارداری است، زیرا در این زمان اندام های جنین به تدریج تشکیل می شوند و در صورت استعمال سیگار، رشد اندام ها مختل و جنین با عقب ماندگی مواجه می شود.

استعمال سیگار حتی پیش از بارداری هم مضر است و بر تخمک های زن تاثیر منفی دارد و قدرت باروری آن ها را کاهش دهد.

استعمال سیگار موجب می شود تا هنگام زایمان، جنین با استرس مواجه شود و با آغاز درد زایمان، ضربان قلب جنین کاهش یابد و نتواند انقباضات رحم را تحمل کند. به این ترتیب زایمان با مشکل مواجه شده و نوزاد باید به روش سزارین متولد شود.

استعمال سیگار توسط اطرافیان مادر باردار هم اثراتی سوئی بر جنین دارد و تنفس دود ناشی از سیگار اطرافیان نیز بسیار خطرناک است.

دود قلیان نیز برای جنین بسیار مضر است و به دلیل این که پیش از استعمال با بخار آب مخلوط می شود، بسیار خطرناک تر از دود سیگار است.



مصرف سیگار و قلیان موجب پوکی استخوان می شود

مصرف سیگار و قلیان موجب اختلال در جذب کلسیم و ساخت استخوان، یائسگی زودرس، کاهش وزن و تخریب هورمون های جنسی می شود که به تسریع پوکی استخوان می انجامد. مصرف الکل نیز با کم کردن فعالیت سلول های سازنده استخوان موجب پوکی استخوان می شود.



مصرف دخانیات بهبود زخم را به تاخیر می اندازد

در سیستم گوارشی ودر بیمارانی که مبتلا به سوء هاضمه هستند می توان گفت مصرف دخانیات، به صورت استنشاقی یا طرق دیگر، در ایجاد زخم های گوارشی، تشدید برگشت اسید معده به مری و ایجاد سرطان های دستگاه گوارش موثر است .همچنین در بیمارانی که دچار زخم های سیستم گوارشی هستند، مصرف دخانیات بهبود زخم را به تاخیر می اندازد و پاسخ به درمان را کند می کند.

به بیمارانی که از سوء هاضمه رنج می برند توصیه اکید می شود، حتما برای افزایش تاثیر درمان و کاهش عود بیماری، به طور جدی مصرف مواد دخانی را ترک کنند.

منبع:asriran.com



من امیدوارم خواهران وبرادران ام اسی باخوندن این مطالب قلیان وسیگاررابرای همیشه ترک کنند.داداش خواهش میکنم شماوبقیه برادران گرامی ام اسی سیگارراترک کنیدوسراغ قلیان میوه ای ومعمولی هم نرویداینو دارم ازسردلسوزی به شماتوصیه میکنم
قلیان میوه ای خطرناک تر از قلیان معمولی است

سلامت نیوز : قلیان میوه ای به مراتب خطرناک تر از قلیان معمولی است و متاسفانه تعداد زیادی از جوانان با تصور این که قلیان میوه ای خطر کمتری دارد، به ...
سلامت نیوز : قلیان میوه ای به مراتب خطرناک تر از قلیان معمولی است و متاسفانه تعداد زیادی از جوانان با تصور این که قلیان میوه ای خطر کمتری دارد، به مصرف این قلیان گرایش پیدا کرده اند. دکتر هومن شریفی کارشناس دفتر پیشگیری و کنترل دخانیات با بیان این مطلب به خراسان می گوید: قلیان میوه ای به مراتب مضرتر از قلیان معمولی است زیرا توتون معمولی شبیه سیگار است اما توتون میوه ای با مواد دیگر ترکیب شده است و وقتی می سوزد حاوی ترکیبات خطرناک تری است.همچنین به تازگی محققان در مطالعات خود به نتایج مهمی از تاثیر مخرب سیگار بر حافظه و قدرت یادگیری و استدلال مغز اشاره می کنند. به گزارش ایسنا تحقیقات بالینی روی ۸۸۰۰داوطلب ۵۰سال به بالا نشان می دهد بین سیگار کشیدن و کاهش توان ذهنی و تحلیل مغز ارتباط دائم و آشکاری وجود دارد.

- نیک صالحی (www.niksalehi.com)
تمام حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به ایران پرتو می باشد و استفاده از مطالب با ذکر منبع بلامانع است.
اے دنیا کے مسافر منزل تیری قبرھیں اے کر رھا ھیں جو تو دو دن کا یہ سفرھیں موت ھیں تیرا ان دیکھا ساتھی آچانگ تجھے نگل لے گا:ای مسافر دنیا خونه ی توقبر است ای که هرکاری میکنی سفر دو روزه هست مرگ رفیق ندیده ی تو است یکهو نفست رو می گیره
 تشکر شده توسط : نازلی , DavidBili , movahedi , یلدا , جلال علایی موسوی
  


موضوع های مرتبط با این موضوع...
موضوع: نویسنده پاسخ: بازدید: آخرین ارسال
  هشدار در مورد غذاهای آماده به مصرف najva 0 2,302 2011/12/15, 03:51 PM
آخرین ارسال: najva



کاربرانِ درحال بازدید از این موضوع:
1 مهمان