ثبت نام
رمز ورودتان را فراموش کرده اید؟
تابلو اعلانات
3 اطلاعیه آخر گروه کوهنوردی
 
رادیو ام اس سنتر
اطلاعیه ها

ارسال پاسخ 
 
امتیاز موضوع:
  • 3 رأی - میانگین امیتازات : 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
ظروف مناسب‌ و نامناسب براي پخت غذا
2010/09/23, 11:52 PM
ارسال: #1
 (Print Post)
خطرات ظروف تفلون !
[تصویر: e376d55af41d46f0a11e.jpg]

امروز استفاده از ظروف تفلون یا نچسب بسیار معمول شده است و تقریبا همه ما از این ظروف برای آشپزی استفاده می‌كنیم، غافل از این‌كه بدانیم چه خطراتی ممكن است ما را تهدید كند.

امروز استفاده از ظروف تفلون یا نچسب بسیار معمول شده است و تقریبا همه ما از این ظروف برای آشپزی استفاده می‌كنیم، غافل از این‌كه بدانیم چه خطراتی ممكن است ما را تهدید كند. ظروف تفلون یا نچسب در واقع همان ظروف آلومینیوم یا استیل هستند كه با مواد خاصی به نام پلی تترا فلوراتیلن (Polytetrafluoroethylene) كه به اختصار (PTFE) نامیده می‌شود، پوشیده می‌شوند.

این ماده سبب می‌شود كه مواد غذایی به ظرف نچسبد، به همین دلیل به آنها ظروف نچسب می‌گویند. این ظروف هم مزایا و هم معایبی دارند. از مزایای آن این‌كه برخلاف ظروف دیگر كه به روغن برای نچسبیدن غذا نیاز دارد، در این ظروف غذا به ظرف نمی‌چسبد و تمیز كردن آن نیز راحت‌تر است. اما این ظروف به آسانی حرارت را عبور نمی‌دهند و دیگر آن كه به مرور زمان مواد نچسب آن از بین می‌رود و این مواد شیمیایی به آرامی وارد غذا می‌شوند كه همین اثرات نامطلوبی برسلامت انسان دارد. هنگام استفاده از این ظروف دقت كنید تا خراشیده نشوند چرا كه از همین خراش‌ها و آسیب‌ها این مواد به غذا وارد می‌شوند.
هنگام شستشو نیز برای جلوگیری از آسیب و خراش سعی كنید كه این ظروف را با مواد شوینده قوی و اسكاج‌های زبر نشویید تا خراشیده نشوند. بنابراین توصیه می‌شود برای حفظ سلامت، زمانی كه این ظروف خراب شد یا آنها را بازسازی كنید یا دیگر از آنها استفاده نكنید. دلیل خطرناك بودن ماده نچسب PTFE آن است زمانی كه این ظروف تحت حرارت بالا قرارگیرند، این مواد تجزیه شده و وارد غذا می‌شود و ازآنجاكه موادی سمی هستند سلامت انسان را تهدید می‌كنند.

تحقیقات نشان داده كه این سم نه تنها برای انسان كه برای پرندگان نیز بسیارخطرناك است. البته اگر این ظروف در حرارت ملایم (حرارت زیر 465 فارنهایت یا 240 درجه سلسیوس) قرار گیرند، این ماده نچسب تجزیه نمی‌شود، از این رو توصیه می‌شود كه هنگام آشپزی با ظروف تفلون از حرارت ملایم استفاده كنید و اگر نیاز به حرارت بالا دارید، بهتراست از ظروف لعابی استفاده كنید. موادی كه برای ساخت ظروف تفلون به كار می‌روند، متفاوتند و ضخامت مواد نچسب آن نیز متفاوت است. مواد نچسبی كه كیفیت بالایی دارند، دارای پودر سرامیك یا مخلوط تیتانیوم هستند كه بر سختی و مقاومت این مواد می‌افزاید و براحتی ساییده و خراشیده نمی‌شود.

این ظروف نچسب استاندارد بوده و مراحل مختلف آزمایش‌های كنترل كیفیت و استاندارد را با موفقیت پشت سرگذاشته‌اند. بنابراین توصیه می‌شود كه حتما ازظروف تفلون استاندارد و مرغوب استفاده كنید. ولی تا جای ممكن بكوشید از این ظروف زیاد استفاده نكنید و به جای آن از ظروف آهنی لعابی یا ظروف پیركس استفاده شود.


گفتی گل گیلاس عمرش از همه کوتاه تر است و با بادی می ریزد.
اما من لحظه ای را به یاد دارم که گل زندگی ام پژمرد با یک حرف،
باد هم نمی وزید...
مشاهده وب سایت کاربر یافتن تمامی ارسال های این کاربر
نقل قول این ارسال در یک پاسخ
 تشکر شده توسط : Matilat , sadaf , najva
2011/10/02, 08:40 PM
ارسال: #2
 (Print Post)
طبخ در این ظروف باعث ابتلا به آلزایمر می شود!
طبخ در این ظروف باعث ابتلا به آلزایمر می شود!

[تصویر: c870md7dbpkobve6cq8y.jpg]

آیا می دانید چه ظروفی باعث ابتلا به آلزایمر می شوند و به چه دلیل ؟
استفاده ازظروف غیر استیل درطبخ غذا می‌تواند آلزایمر را تشدید كند


رییس اداره نظارت بر اماكن و مواد غذایی وزارت بهداشت با تاكید بر لزوم استفاده از ظروف مناسب در طبخ مواد غذایی، گفت: ظروف آلومینیومی و غیراستیل در طبخ مواد غذایی می‌تواند عامل تشدید كننده بیماری‌ «آلزایمر» باشد.

مهندس سید رضا غلامی در نشست خبری تبیین برنامه‌های هفته بسیج تغذیه (سوم تا 10 اسفند ماه ) با اشاره به روند شیوع بیماری‌ها از بیماری‌های واگیر به سمت بیماری‌های غیرواگیر، گفت: بر این اساس بازرسی‌ها و نظارت‌های اداره نظارت بر اماكن و مواد غذایی وزارت بهداشت نیز به سمت كنترل عوامل خطر بیماری‌های غیرواگیر سوق یافته، اما همچنان كنترل عوامل خطر بیماری‌های واگیر نیز در دستور كار قرار دارد.

وی با اشاره به نظارت‌های وزارت بهداشت بر روغن‌های مورد استفاده اماكن عمومی در طبخ مواد غذایی و همچنین استفاده از نمك مناسب تصفیه شده، بحث شیر مدارس و ... ادامه داد: در حال حاضر مساله عمده مربوط به واحدهای صنفی و مراكز طبخ صنفی است، بنابراین كنترل و هدایت این واحدها به منظور كنترل عوامل خطر بیماری‌های غیر واگیر جزو اهداف اصلی مركز سلامت محیط و كار وزارت بهداشت در برنامه پنجم توسعه است.

رییس اداره نظارت بر اماكن و مواد غذایی وزارت بهداشت، افزود: به عنوان مثال یكی از سیاست‌های مركز سلامت محیط و كار وزارت بهداشت بحث استفاده از ظروف یك بار مصرف با پایه گیاهی است، چرا كه ظروف یكبار مصرف بر پایه مشتقات نفتی می‌تواند یكی از عوامل تشدید یا ایجاد كننده تعدادی از سرطان‌ها باشد. بر این اساس تاكید وزارت بهداشت استفاده از ظروف یكبار مصرف با پایه گیاهی به ویژه‌ برای غذاهای داغ و ترش مزه است.

وی در ادامه با تاكید بر لزوم استفاده از تجهیزات مناسب برای پخت مواد غذایی، افزود: وزارت بهداشت به منظور كنترل عوامل خطر بیماری‌های غیر واگیر در استفاده از ظروف استیل در طبخ مواد غذایی تاكید دارد. همچنین باید گفت استفاده از ظروف تفلون كه خراش برداشته و یا دوباره تعمیر شده است، می‌تواند باعث انتقال عوامل خطر بیماری‌های غیر واگیر شود.

مهندس غلامی با اشاره به بخشنامه عدم استفاده از افزودنی‌های غیرمجاز یا انواع اسانس‌های رنگی در قنادی‌ها و رستوران‌ها و ابلاغ این بخشنامه به مراكز طبخ صنفی، ادامه داد: بر این اساس استفاده از افزودنی‌های غیر مجاز در قنادیها و رستوران‌ها و استفاده از اسانس‌های رنگی مانند رنگ زعفران در مراكز طبخ صنفی رو به كاهش است، هر چند كه نمی‌توان گفت استفاده از این اسانس‌ها و افزودنی‌های غیر مجاز 100 درصد كاهش یافته است .

وی با اشاره به بحث كنترل جوش شیرین از ابتدای دهه 80 در كشور ، گفت: به منظور كنترل عوامل خطر بیماری‌های غیر واگیر بحث كنترل جوش شیرین در كشور آغاز شد، تمركز برنامه پنجم توسعه نیز در كنترل عوامل خطر بیماری‌های غیر واگیر است. در این زمینه باید گفت كه كنترل عوامل خطر بیماری‌های غیر واگیر به تنهایی از سوی وزارت بهداشت امكان پذیر نخواهد بود، شاید بتوان گفت كه كنترل 20 تا 25 درصد این عوامل با وزارت بهداشت باشد، اما 75 تا 80 درصد این عوامل با بخش‌های دیگر است و نقش دیگر سازمان‌ها و وزارتخانه‌ها در این زمینه بسیار مهم است.
رییس اداره نظارت بر اماكن و مواد غذایی وزارت بهداشت در ادامه با اشاره به مسوولیت وزارت بهداشت در مورد نظارت بر بوفه‌های مدارس، گفت: بیش از 65 درصد مدارس كشور دستورالعمل مربوط به بوفه‌های مدارس را رعایت می‌كنند، اما رعایت این دستورالعمل در شهرهای بزرگ كشور از جمله تهران، تبریز و مشهد به دلیل همكاری نامناسب و كافی مدیران مدرسه زیر 50 درصد است. در مجموع بازرسان بهداشتی وزارت بهداشت نظارت‌های لازم را بر بوفه‌های مدارس انجام و گزارش‌ها را به آموزش و پرورش منطقه و یا استان مربوطه ارائه می‌دهند. در برخی موارد نیز برخوردهای لازم در این زمینه صورت می‌گیرد.

مشاهده وب سایت کاربر یافتن تمامی ارسال های این کاربر
نقل قول این ارسال در یک پاسخ
 تشکر شده توسط : O#!!! , najva , SSA , coffeedot , شهرزاد , chipchip , رزمینا
2011/11/01, 12:05 PM
ارسال: #3
 (Print Post)
ظروف چدني، مناسب‌ترين ظروف براي پخت غذا هستند


ظروف چدني، مناسب‌ترين ظروف براي پخت غذا هستند

خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران

يك متخصص تغذيه عنوان كرد: ظروف چدني، مناسب‌ترين ظروف براي پخت غذا هستند.

دكتر مسعود كيمياگر در گفت وگو با خبرنگار بهداشت و درمان ايسنا، افزود: ظرف چدني حرارت را به خوبي منتقل مي‌كند و هيچ عنصري از جداره اين ظرف به غذا منتقل نمي‌شود. چدن تركيبي از آهن و كربن است.

وي با بيان اين‌ كه به علت جدا شدن مواد به كار رفته در ظروف تفلون و وارد شدن آن به غذا، تفلون‌ها عمدتا ظروف مناسبي به منظور طبخ غذا نيستند، گفت: البته عده‌اي عنوان مي‌كنند كه چون اين مواد جذب نشده و وارد سيستم گردش خون نمي‌شوند، ضرر ندارند و نيازمند كار و مطالعه بيشتر است.

كيمياگر در ادامه با اشاره به اين‌ كه استفاده از ظروف مسي منسوخ است، اظهار كرد: ظروف آلومينيومي و استيل هم ظروف مناسبي هستند. تفاوت اين‌ها با يكديگر در نحوه انتقال حرارتشان است.

اين متخصص تغذيه، ادامه داد: اخيرا عنوان مي‌شود پخت غذا در ظروف برنجي بويژه براي كودكان مفيد است در صورتي‌ كه اين گونه نيست و ما نمي‌دانيم چه مقدار آلياژ وارد بدن كودكمان مي‌شود. بهتر است مواد مورد نياز بدن را از طريق مواد مغذي و سالم تامين كنيم چون مايل نيستيم ماده‌اي از طريق ظرف وارد بدن شود.

استاد دانشگاه علوم پزشكي شهيد بهشتي، درباره سرطان‌زا بودن ليوان‌هاي يك‌بار مصرف نيز توضيح داد: چاي داغ، پليمر به كار رفته در جداره اين ليوان‌ها را در خود حل مي‌كند. استفاده از ليوان‌هاي كاغذي به جاي ليوان‌هاي يك بار مصرف پلاستيكي توصيه مي‌شود.

وي اضافه كرد: اما استفاده از ظروف يك بار مصرف فوم و اسفنجي كه بيشتر در رستوران‌ها و به منظور نگهداري و حمل غذا به كار مي‌روند، بدون مشكل هستند.

مشاهده وب سایت کاربر یافتن تمامی ارسال های این کاربر
نقل قول این ارسال در یک پاسخ
 تشکر شده توسط : najva , seyyed reza
2011/11/01, 01:31 PM
ارسال: #4
 (Print Post)
RE: ظروف چدني، مناسب‌ترين ظروف براي پخت غذا هستند
نازلی خانم:واقعا به موارده خوبی اشاره کردی بیشترین بیماریهای که آلان داریم رعایت نکردن همین موارد ظروف غذا وپخت و پز در ضروفهای آلومنیومی و نوع غذا های مختلف عصر حاضر است و از بعضی ها شنیدم که پخت غذا در ظروف مسی هم خیلی خوبه به دلیل اینکه در زمان پخت آهن غذا را نمی گیره ولی بر عکس پخت در ظروف آلومنیوم آهن غذا را می گیره و به همین دلیل چون بدن نمی تونه آهن مورد نیاز خودش را از غذا ها بگیره بنا بر این مقاومت بدن کم میشه و دچار خیلی از بیماریها و کوتاهتر شدن عمرشان میشه

خدایا بینهایت دوستت دارم[تصویر: h6827_2.gif]
یافتن تمامی ارسال های این کاربر
نقل قول این ارسال در یک پاسخ
 تشکر شده توسط : نازلی , movahedi
2013/03/06, 08:11 AM
ارسال: #5
 (Print Post)
RE: ظروف چدني، مناسب‌ترين ظروف براي پخت غذا هستند
ظروف ‌چدنی‌ بخریم ‌یا نخریم؟

[تصویر: 671361652132246139197257734590100125102.jpg]

رویای داشتن ته‌ دیگ ‌های ترد و طلایی که قالبی و یک تکه از ته قابلمه جدا می ‌شوند مدت ‌ها است که به لطف فن آوری، شکل واقعی به خود گرفته‌ اند.

سال‌ها است که پای ظروف تفلون به آشپزخانه ‌ها باز شده است و زحمت کلنجار رفتن با ظروف رویی را کم کرده‌اند اما انگار قدرت مجذوب کردن خریداران به ویژه بعد از هشدارهای مکرر متخصصان مبنی بر سرطان ‌زا بودن و مسمومیت ‌آور بودن ظروف تفلون در حال کم شدن است.

این روزها نسل جدید ظروف پخت و پز به بازار مصرف آمده که محسنات شان نسبت به ظروف قدیمی سبب جذاب بودن شان شده، به طوری که حتی قیمت‌ نسبتا زیاد آن ها مانع انتخاب شان هنگام خرید نمی‌شود؛ ظروف چدنی.

چدن، آلیاژی مرکب از آهن، کربن و سیلیسیم است که در شکل ‌هایی چون چدن‌های ضد سایش، مقاوم به خوردگی و مقاوم در برابر حرارت وجود دارند. ظروف چدنی مخصوص آشپزخانه تقریبا تمام این ویژگی ‌ها را یک جا دارند و در صورت مراقبت از آن ها می ‌توانند تا مدت نامحدودی سبب لذت آشپزی شوند.

در واقع این ظروف مقاومت بالایی دارند، رنگ آن ها از بین نمی ‌رود و زنگ نمی ‌زنند، لب پَر نمی ‌شوند، طعم و عطر غذا را حفظ می ‌کنند و استفاده از آن ها آسان است.

اما با وجود تمام این ویژگی ‌ها اگر در استفاده از این ظروف‌‌ نیز دقت نشود آن ها نیز همانند ظروف تفلون پس از مدتی کارایی خود را از دست می ‌دهند و خیلی زود باید تعویض شوند.

ظروف چدنی مقاومت بالایی دارند، رنگ آن ها از بین نمی ‌رود و زنگ نمی ‌زنند، لب پَر نمی ‌شوند، طعم و عطر غذا را حفظ می ‌کنند و استفاده از آن ها آسان است.

پس برای داشتن ظروف سالم چدنی باید نکاتی را مورد توجه قرار داد:

* برای گرفتن نتیجه بهتر از این ظروف باید از حرارت کم یا متوسط استفاده کرد.

* هنگام آشپزی باید دقت کرد تا ظرف 2 تا 3 دقیقه پیش از
ریختن روغن گرم شود.

* هنگام پخت غذا باید از قاشق ‌های پلاستیکی، چوبی یا نایلونی استفاده شود چرا که قاشق ‌های فلزی ممکن است به لعاب ظرف آسیب برسانند.

* هنگام برداشتن این ظروف از روی شعله اجاق گاز باید حتماً از دستکش یا دستگیره استفاده شود چون این ظروف هنگام پخت و پز بسیار داغ می‌ شوند.

* دقت داشته باشید که ظرف داغ را نباید به صورت مستقیم روی پیش خوان آشپزخانه یا دیگر سطوح سرد که اختلاف دمای زیادی دارند قرار داد.

* هم چنین باید به شدت مراقب ضربه نخوردن ظروف چدنی بود چون این ظرف‌ ها در صورت برخورد با سطوح سخت ممکن است بشکنند یا لب ‌پَر شوند.

* تمام این ظروف را می ‌توان داخل فر (تا دمای 260 درجه سانتی ‌گراد) و هم چنین روی انواع اجاق گاز قرار داد اما هرگز نباید فراموش شود که ظرف داغ را نباید بلافاصله داخل آب سرد یا فریزر قرار داد چون بهترین کار پس از پخت و پز سرد شدن تدریجی ظرف‌ ها است.
شستن ظروف چدنی

حالا اگر تمام این موارد به درستی رعایت شود وقت آن است تا با رعایت روش ‌های درست شست و شو عمر مفید ظرف ‌های چدنی را بالا ببریم:

[تصویر: 14126_1.jpg]

* این ظروف را باید با آب گرم و مایع ظرف شویی شست که بهتر است برای این کار از اسفنج و مایع ظرف شویی استفاده شود.

* به کار بردن مایع سفید کننده (وایتکس) در شست و شوی این ظروف باید فراموش شود چرا که به هیچ روی نیازی به این کار نیست.

* قبل از این ‌که ظروف سر جای خود و درون کابینت قرار بگیرند باید کاملا خشک شوند، برای همین قرار دادن ظروف خیس در قفسه ‌ها توصیه نمی‌شود.

* در صورت چسبیدن مواد غذایی به ته قابلمه نباید از پاک ‌کننده‌های قوی یا ابزار تیز استفاده شود بلکه باید اجازه داد تا ته ظرف مدتی با آب گرم خیس بخورد و سپس ظرف شسته شود.

* این ظروف این قابلیت را دارند (به غیر از ظروفی که دسته چوبی دارند) که با ماشین ظرف شویی شسته شوند البته به شرطی که در موقع قرار دادن ظروف چدنی سنگین داخل ماشین ظرف شویی احتیاط شود.

مشاهده وب سایت کاربر یافتن تمامی ارسال های این کاربر
نقل قول این ارسال در یک پاسخ
 تشکر شده توسط : movahedi , elham 66
2013/10/17, 06:48 PM
ارسال: #6
 (Print Post)
ظروف متناسب برای بیماران ام اس کدامند؟؟؟؟
بچه ها کسی اینجا میدونه ظروف مناسب برای پخت غذا برای بیماران ms کدوما هستند؟؟؟؟
هر کس یه چی میگه
من سلامتی ظرفام برام خیلی مهمه چون ماها باید بیشتر حواسمون باشه
شرکت ظروف کارال میگه ظروفشون بهداشتیه اما من کسیو نمیشناسم استفاده کرده باشه، اینجا کسی از ظروف کارال استفاده کرده ؟ یا چیزی میدونه ازش ؟؟؟؟
منظورم بیشتر سلامتشه؟
البته ظاهرشم یکم مهمه برام

سلامتش خیلی برام مهمه
واسه اولین بار رفتم تو یه سایت فارسی نوشته بیماران ام اس در ظروف روحی و مسی و تفلون غذا نپزید !!!!!!!!!!!!!
یعنی درسته؟؟؟؟
ایرانیا اکثر عمرشون تو این ظرفا غذا میخورند
ممنون میشم هرکس تجربه ای داره بگه
یافتن تمامی ارسال های این کاربر
نقل قول این ارسال در یک پاسخ
2013/10/18, 02:24 PM
ارسال: #7
 (Print Post)
RE: ظروف مناسب‌ و نامناسب براي پخت غذا
فکر نمیکنم ظروف مناسب برای سالم و بیمار تفاوتی داشته باشه ، وقتی یه ظرف نامناسبه ، برای همه نامناسبه.

چشم ها را بـایـد شست . ، . جـــور دیـگـر بـایــد دیـــد
یافتن تمامی ارسال های این کاربر
نقل قول این ارسال در یک پاسخ
 تشکر شده توسط : نازلی
2016/10/10, 05:08 PM
ارسال: #8
 (Print Post)
RE: ظروف مناسب‌ و نامناسب براي پخت غذا
توصیه وزارت بهداشت درباره ظروف نذورات

دوشنبه ۱۹ مهر ۱۳۹۵

معاون مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت به مردم توصیه کرد: از ظروف یک بار مصرف مناسب برای توزیع نذری در ایام محرم استفاده کنند.

محسن فرهادی ضمن تاکید بر توزیع بهداشتی غذا در ایام محرم، اظهار کرد: عزاداران در این روزها در مراجعه به اماکن متبرکه حتما از چادرهای شخصی کنند. همچنین از راه رفتن روی سفره‌های غذا در هیات‌ها و تکایا، اجتناب کنند. با رعایت موارد بهداشتی از مشکلات مربوط به بروز مسمومیت‌ها جلوگیری خواهد شد.

وی افزود: مردم تاجایی که ممکن است از ظروف یک بار مصرف استفاده نکنند. در عین حال اگر مجبور به استفاده از آنها شدند به کاربرد آنها دقت داشته باشند.

به گفته معاون مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت، برای مواد آشامیدنی و غذایی گرم باید ظروف مقاوم در برابر حرارت استفاده شود. ظروف بر پایه موادگیاهی، آلومینیومی و در آخر ظروف فومی که در برابر دمای 60 درجه مقاوم هستند، به ترتیب برای سرو مواد غذایی و آشامیدنی گرم مناسب هستند.

فرهادی تاکید کرد: ظروف پلی اتیلنی مانند لیوان‌های شفاف حتما برای مواد آشامیدنی سرد استفاده شوند؛ چرا که ظروف یک بار مصرف نامناسب، مواد شیمیایی مختلفی را در غذا آزاد می‌کنند که در آینده می‌توانند برای فرد مشکل‌ساز باشند و بیماری‌های مزمنی را ایجاد کنند.

منبع

چشم ها را بـایـد شست . ، . جـــور دیـگـر بـایــد دیـــد
یافتن تمامی ارسال های این کاربر
نقل قول این ارسال در یک پاسخ
2016/10/11, 11:30 AM
ارسال: #9
 (Print Post)
RE: ظروف مناسب‌ و نامناسب براي پخت غذا
ایسنا- سه‌شنبه / ۲۰ مهر ۱۳۹۵
توصیه‌های محیط زیستی به عزاداران حسینی؛

شهروندان مناطق 20 و7 تهران با تحویل لیوان‌های پلاستیکی ظروف گیاهی دریافت کنند

یک فعال حوزه محیط زیست با اشاره به اینکه مصرف ظروف یک بار مصرف پلاستیکی آسیب‌های جدی به حوزه سلامت، محیط زیست و اقتصادی وارد می‌کند، تاکید کرد: شهروندان تا حد امکان از ظروف دائمی برای نذری‌ها استفاده کنند.

حسین عبیری گلپایگانی در گفت‌وگو با ایسنا، در راستای ارائه توصیه‌های زیست محیطی مربوط به ایام محرم به ویژه تاسوعا و عاشورای حسینی اظهار کرد: طرح حذف و ساماندهی ظروف یکبار مصرف پلاستیکی در مراسم‌های دینی و ملی طرحی است که در سال 87 به تصویب کمیته محیط زیست شورای شهر رسید. به دنبال تصویب این طرح بسیاری از گروه‌ها و فعالان حوزه محیط زیست از این طرح حمایت کرده و ترویج آن را پیشه خود قرار دادند.

وی افزود: در راستای اجرای این طرح شهرداری اجازه نمی‌دهد در فروشگاه‌های خود ظروف یکبار مصرف به فروش برسد. در نمایشگاه عطر سیب امسال نیز از ظروف پلاستیکی یکبار مصرف استفاده نشد و ظروف گیاهی جایگزین آن شد.

توصیه ما به کسانی که نذری دارند این است که مطلقا از ظروف پلاستیکی یکبار مصرف استفاده نکنند و تا حد ممکن از ظروف دائمی برای ارائه نذری‌ها استفاده کنند، برای مثال مسجدی در چیتگر وجود دارد که بیش از 30 سال است که برای نذری‌ها از ظروف استیل استفاده می‌کند.

این فعال حوزه محیط زیست با اشاره به اینکه اگر شهروندان امکان استفاده از ظروف دائمی را نداشتند از ظروف گیاهی استفاده کنند ولی چون با این کار هم زباله بسیاری تولید می‌شود خیلی آن را توصیه نمی‌کنیم افزود: در صورتی که خواستند از ظروف پلاستیکی استفاده کنند چای و غذای داغ را درون آن نریزند زیرا در اثر فعل و انفعالاتی که اتفاق می‌افتد این ظروف منبع تولید بسیاری از بیماری‌ها برای مصرف‌کنندگان می‌شود و اگر شهروندان نذری‌ها را در ظروف پلاستیک یک بار مصرف دریافت کردند به سرعت آن را به ظروف دائمی انتقال دهند.

وی افزود: در حال حاضر شهروندان مناطق 20 و 7 تهران می‌توانند با تحویل دادن لیوان‌های پلاستیکی به مدیریت پسماند ظروف گیاهی دریافت کنند. از شهروندان می‌خواهیم از رها کردن ظروف خود را در معابر، محوطه‌ها، جوی‌های آب و کانال‌ها اجتناب کنند تا مبادا به زمین‌های کشاورزی برسد و زمین‌ها را از حاصلخیری بیندازد. همچنین در این ایام از مخلوط کردن زباله‌های تر و خشک خودداری کنند.

عبیری گلپایگانی با بیان اینکه ظروف پلاستیکی علاوه بر آسیب‌های جدی در حوزه سلامت 500 سال ماندگاری در طبیعت دارد، گفت: نفت کالای استراتژیک در جهان محسوب می‌شود بنابراین تولید ظروف یکبار مصرف از چنین ماده باارزش و مهمی که حداکثر زمان استفاده از آن نیم ساعت و حداقل پنج دقیقه است کار منطقی نیست و علاوه بر لطمه به سلامت و محیط زیست از لحاظ اقتصادی مقرون به صرفه محسوب نمی‌شود.

چشم ها را بـایـد شست . ، . جـــور دیـگـر بـایــد دیـــد
یافتن تمامی ارسال های این کاربر
نقل قول این ارسال در یک پاسخ
ارسال پاسخ 


موضوع های مرتبط با این موضوع...
موضوع: نویسنده پاسخ: بازدید: آخرین ارسال
  كمبود يا افزايش شديد آهن براي مغز مضر است نازلی 2 2,029 2013/01/18 04:30 PM
آخرین ارسال: نازلی
  درِ يخچال، جاي مناسبي براي نگهداري تخم مرغ نيست نازلی 0 727 2012/02/28 09:18 PM
آخرین ارسال: نازلی
  لامپ‌هاي فلورسنت براي چشم مضر هستند نازلی 4 1,388 2011/11/06 07:33 PM
آخرین ارسال: ساغر
  جگر سياه براي بيماراني قلبي و عروقي مضر است mojtaba2iran 0 1,096 2011/01/08 11:31 AM
آخرین ارسال: mojtaba2iran
  براي حفظ سلامت بدن از پله‌ها استفاده كنيد Sina 14 4,349 2010/09/20 10:33 PM
آخرین ارسال: احمدرضا



کاربرانِ درحال بازدید از این موضوع: 1 مهمان