2011/11/22, 12:17 AM
چاي محبوبترين نوشيدني گرم درجهان است و روزانه حدود 2 ميليارد فنجان چاي در سراسر جهان نوشيده ميشود.
به گفته متخصصان مصرف ليموترش بههمراه چاي خاصيت ضد سرطاني آن را دو برابر ميكند که به دليل افزايش خاصيت آنتياكسيداني است.
بيشترين دليل علاقه ي افراد به نوشيدن چاي، وجود ماده ي آرامش دهنده در آن به نام كافئين است. برگ اين گياه حدود چهار درصد كافئين دارد و اين ميزان در يك فنجان چاي به 40 ميليگرم ميرسد.
مصرف ليموترش و دارچين همراه چاي مفيد است و مصرف اين مواد همراه با چاي، خاصيت آنتياكسيداني آن را چند برابر ميكنند.
در عينحال چاي حاوي اسيد آمينه، كربوهيدرات، يونهاي معدني و تركيبات پليفنول كه موجب رنگ قرمز در آن ميشود، است.
اثر هوشياركننده قهوه بيش از چاي است، اما مدت هوشياركنندگي چاي طولاني تر است. به طوري كه نوشيدن سه فنجان چاي در صبح، ظهر و عصر ميتواند هوشياري يك روز را تامين كند.
نوشيدن چاي را به دليل حفظ هوشياري به همه افراد مي توان توصيه كرد. البته نبايد در مصرف چاي و به خصوص قهوه زياده روي کرد، زيرا باعث ايجاد کم خوابي در فرد و حالت استرس مي شود که به دليل کافئين موجود در آن است.
دكتر حسن پيام- متخصص تغذيه
به گفته متخصصان مصرف ليموترش بههمراه چاي خاصيت ضد سرطاني آن را دو برابر ميكند که به دليل افزايش خاصيت آنتياكسيداني است.
بيشترين دليل علاقه ي افراد به نوشيدن چاي، وجود ماده ي آرامش دهنده در آن به نام كافئين است. برگ اين گياه حدود چهار درصد كافئين دارد و اين ميزان در يك فنجان چاي به 40 ميليگرم ميرسد.
مصرف ليموترش و دارچين همراه چاي مفيد است و مصرف اين مواد همراه با چاي، خاصيت آنتياكسيداني آن را چند برابر ميكنند.
در عينحال چاي حاوي اسيد آمينه، كربوهيدرات، يونهاي معدني و تركيبات پليفنول كه موجب رنگ قرمز در آن ميشود، است.
اثر هوشياركننده قهوه بيش از چاي است، اما مدت هوشياركنندگي چاي طولاني تر است. به طوري كه نوشيدن سه فنجان چاي در صبح، ظهر و عصر ميتواند هوشياري يك روز را تامين كند.
نوشيدن چاي را به دليل حفظ هوشياري به همه افراد مي توان توصيه كرد. البته نبايد در مصرف چاي و به خصوص قهوه زياده روي کرد، زيرا باعث ايجاد کم خوابي در فرد و حالت استرس مي شود که به دليل کافئين موجود در آن است.
دكتر حسن پيام- متخصص تغذيه