امتیاز موضوع:
  • 1 رأی - میانگین امیتازات : 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
خواص انواع کلم (برگ ، بروکلی و...)
#7
بروکلی: برای تسکین دردهای آرتروز

اگر می‌خواهید بدانید بروکلی با چه مکانیزمی شما را از بیماری و دردهای آرتروز دور می‌کند باید بگوییم که به خاطر وجود سولفورفان.

[تصویر:  IMG15195883.jpg]

برای نخستین بار محققان به این نتیجه رسیده‌اند که مولکول‌های موجود در بروکلی برای پیشگیری و درمان دردهای مربوط به بیماری آرتروز مفید است.


محققان دانشگاه East Anglia بریتانیا به این نتیجه رسیده‌اند که بروکلی برای مقابله با آرتروز مفید است. آرتروز یک بیماری مربوط به ساییدگی عضلات ناشی از پیری است.


اگر می‌خواهید بدانید بروکلی با چه مکانیزمی شما را از بیماری و دردهای آرتروز دور می‌کند باید بگوییم که به خاطر وجود سولفورفان. این مولکول که حاوی گوگرد می‌باشد بعد از مصرف سبزیجات خانواده‌ی کلم‌ها در بدن آزاد می‌شود و بروکلی سرشار از آن است.


در این پژوهش محققان مشاهده کردند موش‌هایی که رژیم غذایی سرشار از سولفورفان داشته‌اند کمتر از بقیه در معرض ساییدگی غضروفی قرار گرفته‌اند.


با بررسی بیشتر، محققان به این نتیجه رسیدند که این ماده قادر است مانع از ترشح آنزیمی‌ شود که با ایجاد التهاب باعث فرسودگی مفاصل می‌شود.

برای نخستین بار محققان به این نتیجه رسیده‌اند که مولکول‌های موجود در

بروکلی برای پیشگیری و درمان دردهای مربوط به بیماری آرتروز مفید است.


محققان معتقدند که نتایج این پژوهش بسیار امیدبخش است. به خاطر اینکه در حال حاضر روشی برای درمان قطعی آرتروز وجود ندارد. مواد غذایی می‌تواند یک روش مناسب برای پیشگیری از آرتروز و دردهای آن باشد.


البته محققان به این نتایج بسنده نکرده و در حال بررسی‌های بیشتری روی خواص بروکلی هستند. آن‌ها می خواهند ثابت کنند که بروکلی تاثیر مشابهی روی مفاصل انسان‌ها نیز دارد. ما توصیه می کنیم حالا که محققان در حال بررسی‌های بیشتری روی انسان‌ها نیز هستند شما از فرصت استفاده کرده و هر زمان که بروکلی داشتید از خواص آن نهایت استفاده را ببرید.




کلم بروکلی


بروکلی لغتی مشتق از کلمه ایتالیایی Bracci Piocoli و به معنای (بازوهای کوچک) می باشد. این سبزی از خانواده کلم ها تعلق دارد و دارای ظاهری مانند درخت است با شکلی جالب و گوشتی و گلچه هایی که معمولا سبز رنگ بوده وبا یک ترکیب درخت مانند بر روی شاخه هایی که از یک ساقه گوشتی، کلفت و خوراکی جوانه زده اند تشکیل شده است. این گروه گلچه ها با برگ های زیادی احاطه شده است.

شاید نام این سبزی در لیست سبزیجات مورد علاقه هر کسی وجود نداشته باشد. اما قطعا یکی از دوستان قابل اعتماد آشپزها به شمار می رود. بروکلی تقریبا همیشه در بازار یافت می شود و می توانید آن را در موارد بسیاری استفاده کنید. پخت کلم بروکلی به روش های زیادی اعم از بخارپز کردن، جوشاندن، کباب کردن و سرخ کردن صورت پذیر است.


چطور یک کلم بروکلی خوب را انتخاب کنیم؟

در هنگام خرید این سبزی به دنبال یک بروکلی با رنگ سبز پرنگ و گنچیه های سفت باشید که در واقع این موارد به معنای تازگی سبزی می باشد. بسیاری از سوپرمارکت ها فقط قسمت تاج بروکلی ( قسمت سر کلم به همراه گلچه های آن) را بدون ساقه آن بستده بندی کرده و می فروشند، اما اگر شما یکی بروکلی کامل بخرید، می توانید ساقه های خوشمزه آن را نیز در سوپ ها، به همراه سبزیجات تفت داده شده در کمی روغن و غذاهای دیگر استفاده کنید.

نحوه درست کردن بروکلی:

گلچه های کلم بروکلی را به اندازه های مورد نظر خود برش داده ولی برش ها را از داخ گلچه ها نزنید تا به آنها آسیبی وارد نشود.

بهترین روش برای برش زدن آن استفاد از ی چاقوی کوچک و برش عمودی ساقه کلم است. با این روش گلچه ها بدون آن که آسیب ببینند به راحتی از هم جدا می شوند. به هنگام طبخ این سبزی در تابه، خرده هایی ریز از گلچه ها جدا می شوند ( که به راحتی می سوزند و از بین می روند) ولی گلچه ها شکل درخت مانند خود را حفظ می کنند. در صورتی که پوسته ی روی ساقه بروکلی را پیش از پختن جدا کنید، ساقه آن نیز به اندازه گلچه ها خوش طعم خواهد بود ( زیرا لایه خارجی ساقه معمولا حالت سفت و چوب مانند دارد).

خواص بروکلی :

بروکلی غنی از ویتامین های A,K,E و فیبر خوراکی می باشد. این سبزی همچنین دارای مواد غذایی مختلف با خواص ضد سرطانی است. یک وعده غذایی مختلف با خواص ضدسرطانی است. یک وعده غذایی گل کلم بیش از 30 میلی گرم از ویتامین C روزانه بدن و نصف فنجان از آن 52 میلی گرم از این ویتامین را تامین میکند. البته توجه داشته یاشید که در صورتی که این سبزی به مدت بیش از 10 دقیقه بجوشد، بخش اعظم خواص خود را از دست خواهد داد.

معمولا این سبزی به صورت آب پز و یا بخارپز مصرف می شود، اما ممکن است به صورت خام نیز مورد مصرف قرار گیرد، به طوری که اخیرا مصرف خام آن در سینی های اردور (پیش غذا) مرسوم شده است. اگر چه تحقیقات نشان داده که آب پز کردن بروکلی سطوح ترکیبات ضد سرطانی را در آن کاهش می دهد اما به همان نسبت، طبخ آن با هر یک از روش های دیگر مانند بخارپز کردن، پختن در ماکروفر و تفت دادن آن در کمی روغن (روش Stir-Fry ) به هیچ عنوان باعث کم شدن این ترکیبات نمی شوند( البته در دو مورد فوق نیز باید مدت طبخ بسیار کوتاه باشد.

چند روز می توان بروکلی را نگهداری کرد ؟

بروکلی را می توان تا 4 روز در یخچال نگهداری کرد.
 تشکر شده توسط : ابراهیم , royaaa , فاطمه زهرا , هانیه
  


پیام های داخل این موضوع
خواص کلم بروکلی - توسط mojtaba2iran - 2010/10/03, 10:24 PM
RE: خواص کلم بروکلی - توسط نازلی - 2011/11/20, 09:11 AM
RE: خواص کلم بروکلی - توسط شهرزاد - 2012/02/22, 01:35 PM
RE: خواص کلم بروکلی - توسط نازلی - 2012/07/04, 12:43 AM
RE: خواص کلم بروکلی - توسط شيدا رها - 2013/09/04, 08:44 PM
RE: خواص کلم بروکلی - توسط نازلی - 2013/09/05, 07:26 PM
RE: خواص کلم بروکلی - توسط نازلی - 2013/12/26, 07:36 PM
RE: خواص کلم بروکلی - توسط نازلی - 2014/02/17, 08:54 AM
کلم برکلی - توسط حکیم - 2012/12/09, 03:28 PM

موضوع های مرتبط با این موضوع...
موضوع: نویسنده پاسخ: بازدید: آخرین ارسال
  خواص گریپ فروت محمود 6 6,914 2019/11/10, 11:40 PM
آخرین ارسال: nahid
  خواص گیاه جینسینگ nahid 29 46,808 2018/07/03, 11:03 PM
آخرین ارسال: Mahpishouni
  خواص انواع سرکه نازلی 17 31,384 2018/01/09, 01:40 PM
آخرین ارسال: Silverlight
  خواص انواع بادام نازلی 11 24,348 2017/05/24, 05:08 PM
آخرین ارسال: nahid
  خواص قارچ کومبوچا شفا یافته 10 148,388 2017/01/10, 10:47 AM
آخرین ارسال: somaye_602000
  خواص دارچین yaro 10 10,478 2016/10/15, 02:38 PM
آخرین ارسال: (reihane(raz
  خواص غذائی و داروئی سیر tanha 17 36,001 2016/10/14, 09:08 PM
آخرین ارسال: Ata1988
  خواص تخم شربتی نازلی 6 11,841 2016/03/16, 02:15 PM
آخرین ارسال: niloofary
  خواص چلغوز naz.gigili 5 41,753 2016/02/27, 12:53 AM
آخرین ارسال: mra.4199uzdld
  خواص آووکادو و مضرات آواکادو نازلی 7 60,434 2015/12/16, 12:08 AM
آخرین ارسال: نازلی



کاربرانِ درحال بازدید از این موضوع:
1 مهمان