امتیاز موضوع:
  • 0 رأی - میانگین امیتازات : 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
جلوگیری از مشكلات چشمی و بینایی (CVS) هنگام کار با رایانه
#1
اگر بیش از دو ساعت در روز از رایانه استفاده می کنید، احتمال دارد که به «سندرم بینایی رایانه ای» مبتلا باشید.
دکتر جنیفر آشتون پژوهشگر و متخصص کانادایی در این باره گفت: سندرم بینایی رایانه ای یا«CVS» شامل علائمی است که در پی استفاده طولانی مدت از رایانه و ابزار الکترونیکی دستی، iphoneها و ipodforها در طول روز و به طور مکرر بروز می کنند.
به گزارش شبکه خبری سی بی اس نیوز، مهمترین علائم این سندرم عبارت از خستگی چشم، خشکی و تحریک پذیری چشم، خستگی عمومی بدن و سردردهای مکرر هستند.
در این مقاله، دکتر آشتون چند راه کار مفید برای بهبود و کاهش خستگی چشمی در مبتلایان به این سندرم ارائه کرده است.
وی توصیه می کند؛ کسانی که ساعات طولانی جلوی رایانه می نشینند باید پلک بزنند با این کار اشکها در چشم جریان پیدا می کنند و نه تنها از خشکی چشم جلوگیری می کند بلکه اشکها به طور طبیعی خاصیت درمانی دارند.
توصیه دوم؛ استفاده از قانون ۲۰/۲۰/۲۰ است. به این معنی که هر ۲۰ دقیقه ۲۰ ثانیه به نقطه ای در مسافت ۲۰ فوتی خیره شوید تا چشهمایتان استراحت کنند.
نکته سوم؛ اطمینان از وجود نور مناسب در محیط است. بهتر است نور مناسب از بالای سر و در محدوده میز کار بتابد و نباید به خود فرد بتابد. همچنین باید صفحه مونیتور را طوری قرار دهید که نور پنجره یا چراغ از آن منعکس نشود.
در پایان نیز تاکید می شود که موقعیت مناسب قرار دادن مونتیور، ۱۵ تا ۲۰درجه پایین تر از سطح چشمهاست که ۲۰ تا ۲۸ اینچ هم باید از چشم ها فاصله داشته باشد.
شخصيت منو با برخوردم اشتباه نگير!
شخصيت من چيزيه كه "من" هستم اما برخوردِ من بستگي به اين داره كه "تو" كي هستي...!
 تشکر شده توسط : nazaninn , hamed , omidvar , yaro , شفا یافته , kimiya , ارزو , سمیرا
#2
به نظر می رسد با فراگیرتر شدن بكارگیری كامپیوتر در محل های كار و حتی در خانه ها تعداد كسانیكه از مشكلات چشمی و بینایی (CVS) یا به عبارتی "Computer Vision Syndrome" رنج می برند رو به افزایش باشد.

مهمترین علائم CVS عبارتند از: خستگی چشم، خشكی چشم، سوزش، اشك ریزش و تاری دید. همچنین ممكن است سبب درد در گردن و شانه ها نیز بشود. بطورکلی می توان گفت CVS مجموعه ای از علائم چشمی و بینایی است كه بر اثر كار با كامپیوتر ایجاد می شوند. تقریبا 4/3 كسانیكه زیاد با كامپیوتر كار می كنند گرفتار این علائم هستند.

چشم انسان حروف چاپی را بهتر از حروف نمایش داده شده بر روی مانیتور می بینند. علت این امر این است كه حروف چاپی كنتراست بیشتری با صفحه سفید زمینه داشته و لبه های آنها واضح تر است حال آنكه در مورد صفحه مانیتور چنین نیست و لبه ها به وضوح حروف چاپی نیستند. یكی از مهمترین دلایل خشكی و سوزش چشم هنگام كار با كامپیوتر كاهش میزان پلك زدن است. این مسأله به همراه خیره شدن به صفحه مانیتور و تمركز بر روی موضوع كار سبب می شود تا پلك ها مدت بیشتری باز بمانند و در نتیجه اشك روی سطح چشم سریعتر تبخیر می شود. با رعایت توصیه های دهگانه زیر می توان تا حد بسیار زیادی از آسیب های چشمی جلوگیری کرد:

۱. سعی كنید بطور ارادی پلك بزنید.
این كار سبب می شود سطح چشم شما با اشك آغشته شده و خشك نشود. در صورتیكه مشكل شما شدید باشد می توانید از قطره های اشك مصنوعی استفاده كنید.

۲. مركز مانیتور باید حدود ۱۰ تا ۲۰ سانتی متر پایین تر چشمان شما باشد.
این وضعیت علاوه بر اینكه باعث می شود پلك ها پایین تر قرار گیرند و سطح كمتری از چشم در معرض هوا باشد. از خستگی گردن و شانه ها نیز می كاهد. در این موارد هم باید مانیتور را در ارتفاع مناسب قرار داد و هم ارتفاع صندلی را نسبت به میزكار تنظیم كرد بطوریكه ساعد شما هنگام كار با keyboard موازی با سطح زمین باشد.

۳. مانیتور خود را طوری قرار دهید كه نور پنجره یا روشنایی اتاق به آن نتابد.
هنگام كار با كامپیوتر سعی كنید پرده ها را بكشید و روشنایی اتاق را نیز به نصف وضعیت معمولی كاهش دهید.

۴. به چشمان خود استراحت دهید.
سعی كنید هر ۵ تا ۱۰ دقیقه چشم خود را از مانیتور برداشته و به مدت ۵ تا ۱۰ ثانیه به نقطه ای دور نگاه كنید. این كار سبب استراحت عضلات چشم می شود. همچنین به شما وقت می دهد پلك بزنید و سطح چشم شما مرطوب شود.

۵. اگر مجبورید كه متناوبا به یك صفحه نوشته و مانیتور نگاه كنید (خصوصا در مورد تایپیست ها) ممكن است چشم شما خسته شود زیرا باید تطابق خود را تغییر دهد. برای جلوگیری از این مسأله سعی كنید صفحه نوشته شده را در حداقل فاصله و هم سطح با مانیتور قرار دهید. برای اینكار می توانید از copyholder استفاده كنید.

۶. فاصله مانیتور با چشمان شما باید ۵۰ تا ۶۰ سانتی متر باشد.

۷. روشنایی و كنتراست مانیتور خود را تنظیم كنید.
میزان روشنایی مانیتور باید با روشنایی اتاق هماهنگی داشته باشد. یك روش برای تنظیم روشنایی مانیتور این است كه به یك صفحه وب با زمینه سفید (مثل این صفحه) نگاه كنید. اگر سفیدی صفحه برای شما مثل یك منبع نور است روشنایی مانیتور زیاد است و باید آن را كم كنید. در مقابل، اگر صفحه كمی خاكستری به نظر می رسد روشنایی را زیاد كنید.

8. مشخصات دیگر مانیتور خود را تنظیم كنید.
كیفیت نمایش تصاویر بر روی مانیتور به سه عامل بستگی دارد: Resolution ، Refresh Rate ، و DotePitch .Refresh Rate نشاندهنده فركانس تجدید تصویر بر روی مانیتور است. فركانس پایین می تواند برای چشم خسته كننده باشد و فركانس های خیلی پایین سبب پرش تصویر می شوند. بهترین Refresh Rate حدود 70 هرتز یا بیشتر است. Resolution یا وضوح تصویر كه به Refresh Rate نیز بستگی دارد به تراكم پیكسل های تصویر بر روی مانیتور گفته می شود. هرچه تعداد پیكسل ها بیشتر باشد جزئیات بیشتری از تصویز دیده می شود. بطوركلی هرچه Resolution بیشتر باشد بهتر است ولی باید به Refresh Rate نیز توجه داشت. گاهی Resolution بالا Refresh Rate پایین دارند بنابراین باید وضعیتی را انتخاب كرد كه هر دو بیشترین تعداد را داشته باشند.
Dot Pitch بر sharpness تصویر مؤثر است و هر چه عدد آن كمتر باشد تصویر sharpتر است. بیشتر مانیتورها dot pitch بین 25/0 تا 28/0 میلی متر دارند. 28/0 میلی متر یا كمتر عدد مطلوب است. Refresh Rate و Resolution را در ویندوز می توانید در Display Properties تنظیم كنید ولی dot pitch قابل تنظیم نیست.

9. اگر علی رغم رعایت توصیه های گفته شده باز هم دچار علائم هستید می توانید از عینك های مخصوص استفاده كنید زیرا گاهی مشكل در دید متوسط است. ما بطور معمول كمتر از دید متوسط استفاده می كنیم زیرا بیشتر اوقات یا اشیاء دور را نگاه می کنیم و یا اشیاء نزدیك. ولی مانیتور كامپیوتر دقیقا در فاصله ای از چشم قرار می گیرد كه مربوط به دید متوسط است. برای دریافت عینك مناسب كامپیوتر به چشم پزشك مراجعه كنید.

10. هنگام كار با كامپیوتر سعی كنید گردن خود را راست نگهداشته و شانه را عقب بدهید.
قوز كردن هنگام كار طولانی با كامپیوتر سبب دردهای گردن و شانه ها می شود. كاملا پشت خود را به صندلی بچسبانید. همچنین ارتفاع صندلی خود را طوری تنظیم كنید كه كف پاها روی زمین قرار داشته و زانوی شما در زاویه ۹۰ درجه قرار داشته باشد. Keyboard و Mouse باید پایین تر از آرنج و نزدیك دستان شما قرار داشته باشد.

[تصویر:  59857344488309380032.jpg]

همه افرادی که با کامپیوتر کار می کنند باید پس از مدتی به نقطه ای دور نگاه کنند تا چشمانشان دچار خستگی نشود.. در ضمن جهت انجام کار با کامپیوتر، وجود نور کافی لازم و ضروری است و استفاده طولانی مدت از کامپیوتر باعث خستگی و تحریک چشم شده و ممکن است باعث سر درد شود.

جهت جلوگیری از عوارض بالا باید صفحه کلید و سطح کار متحرک قابل تنظیم باشد و حرکات دست در محدوده طبیعی باشد یعنی مچ دست ها صاف باشد و دست به طرف داخل و خارج خم نباشد.

وقتی می خواهیم از روی صفحه ای تایپ کنیم باید آن صفحه در ارتفاع مانیتور و درست در کنار آن باشد تا با حرکات کمتری بتوان هر دو را در میدان دید، داشته باشیم کاربر باید در خانه و محل کار ورزش ها و نرمش های لازم را انجام دهد. فشارهای روانی نیز در بروز دردهای اسکلتی سهم بسزایی دارند کاربر نباید بطور مستمر پشت دستگاه بنشیند و باید هر چند مدت یکبار قدم بزند و به دور دست نگاه کند. از زیر پایی حتماٌ استفاده کنید. در صفحه کلیدهای پیشرفته، جایی برای تکیه و استراحت مچ دست دارند که بسیار مفید می باشند. صفحه کلید را کمی به طرف جلو مایل کنید، از میز و صندلی با لبه نرم و قابل اتکا استفاده کنید.
"چقدر ابد زمان اندکی ست برای آنکه به کفایت کنارت باشم...
 تشکر شده توسط : سحــــــــر , yaro , شفا یافته , mahsa , mojtaba2iran , voodoo , SSA
#3
مهمترین علائم CVS عبارتند از:

خستگی چشم، خشکی چشم، سوزش، اشک ریزش و تاری دید.

همچنین ممکن است سبب درد در گردن و شانه ها نیز بشود.

بطورکلی می توان گفت CVS مجموعه ای از علائم چشمی و بینایی است که بر اثر کار با کامپیوتر ایجاد می شوند. تقریبا 4/3 کسانیکه زیاد با کامپیوتر کار می کنند گرفتار این علائم هستند.

چشم انسان حروف چاپی را بهتر از حروف نمایش داده شده بر روی مانیتور می بینند. علت این امر این است که حروف چاپی کنتراست بیشتری با صفحه سفید زمینه داشته و لبه های آنها واضح تر است حال آنکه در مورد صفحه مانیتور چنین نیست و لبه ها به وضوح حروف چاپی نیستند.

یکی از مهمترین دلایل خشکی و سوزش چشم هنگام کار با کامپیوتر کاهش میزان پلک زدن است. این مسأله به همراه خیره شدن به صفحه مانیتور و تمرکز بر روی موضوع کار سبب می شود تا پلک ها مدت بیشتری باز بمانند و در نتیجه اشک روی سطح چشم سریعتر تبخیر می شود.

با رعایت توصیه های دهگانه زیر می توان تا حد بسیار زیادی از آسیب های چشمی جلوگیری کرد:

۱. سعی کنید بطور ارادی پلک بزنید.
این کار سبب می شود سطح چشم شما با اشک آغشته شده و خشک نشود. در صورتیکه مشکل شما شدید باشد می توانید از قطره های اشک مصنوعی استفاده کنید.

۲. مرکز مانیتور باید حدود ۱۰ تا ۲۰ سانتی متر پایین تر چشمان شما باشد.

این وضعیت علاوه بر اینکه باعث می شود پلک ها پایین تر قرار گیرند و سطح کمتری از چشم در معرض هوا باشد. از خستگی گردن و شانه ها نیز می کاهد.

در این موارد هم باید مانیتور را در ارتفاع مناسب قرار داد و هم ارتفاع صندلی را نسبت به میزکار تنظیم کرد بطوریکه ساعد شما هنگام کار با keyboard موازی با سطح زمین باشد.

۳. مانیتور خود را طوری قرار دهید که نور پنجره یا روشنایی اتاق به آن نتابد.
هنگام کار با کامپیوتر سعی کنید پرده ها را بکشید و روشنایی اتاق را نیز به نصف وضعیت معمولی کاهش دهید.

۴. به چشمان خود استراحت دهید.

سعی کنید هر ۵ تا ۱۰ دقیقه چشم خود را از مانیتور برداشته و به مدت ۵ تا ۱۰ ثانیه به نقطه ای دور نگاه کنید. این کار سبب استراحت عضلات چشم می شود. همچنین به شما وقت می دهد پلک بزنید و سطح چشم شما مرطوب شود.

۵. اگر مجبورید که متناوبا به یک صفحه نوشته و مانیتور نگاه کنید (خصوصا در مورد دانشجوها) ممکن است چشم شما خسته شود زیرا باید تطابق خود را تغییر دهد.

برای جلوگیری از این مسأله سعی کنید صفحه نوشته شده را در حداقل فاصله و هم سطح با مانیتور قرار دهید. برای اینکار می توانید از copyholder استفاده کنید.

۶. فاصله مانیتور با چشمان شما باید ۵۰ تا ۶۰ سانتی متر باشد.

۷. روشنایی و کنتراست مانیتور خود را تنظیم کنید.

میزان روشنایی مانیتور باید با روشنایی اتاق هماهنگی داشته باشد.

یک روش برای تنظیم روشنایی مانیتور این است که به یک صفحه وب با زمینه سفید (مثل این صفحه) نگاه کنید. اگر سفیدی صفحه برای شما مثل یک منبع نور است روشنایی مانیتور زیاد است و باید آن را کم کنید.

در مقابل، اگر صفحه کمی خاکستری به نظر می رسد روشنایی را زیاد کنید.

8. مشخصات دیگر مانیتور خود را تنظیم کنید.

کیفیت نمایش تصاویر بر روی مانیتور به سه عامل بستگی دارد:
Resolution ، Refresh Rate ، و DotePitch .Refresh Rate نشاندهنده فرکانس تجدید تصویر بر روی مانیتور است. فرکانس پایین می تواند برای چشم خسته کننده باشد و فرکانس های خیلی پایین سبب پرش تصویر می شوند. بهترین Refresh Rate حدود 70 هرتز یا بیشتر است.

Resolution یا وضوح تصویر که به Refresh Rate نیز بستگی دارد به تراکم پیکسل های تصویر بر روی مانیتور گفته می شود.

هرچه تعداد پیکسل ها بیشتر باشد جزئیات بیشتری از تصویز دیده می شود.

بطورکلی هرچه Resolution بیشتر باشد بهتر است ولی باید به Refresh Rate نیز توجه داشت.

گاهی Resolution بالا Refresh Rate پایین دارند بنابراین باید وضعیتی را انتخاب کرد که هر دو بیشترین تعداد را داشته باشند.

Dot Pitch بر sharpness تصویر مؤثر است و هر چه عدد آن کمتر باشد تصویر sharpتر است.
بیشتر مانیتورها dot pitch بین 25/0 تا 28/0 میلی متر دارند.

28/0 میلی متر یا کمتر عدد مطلوب است. Refresh Rate و Resolution را در ویندوز می توانید در Display Properties تنظیم کنید ولی dot pitch قابل تنظیم نیست.

9. اگر علی رغم رعایت توصیه های گفته شده باز هم دچار علائم هستید می توانید از عینک های مخصوص استفاده کنید زیرا گاهی مشکل در دید متوسط است.

ما بطور معمول کمتر از دید متوسط استفاده می کنیم زیرا بیشتر اوقات یا اشیاء دور را نگاه می کنیم و یا اشیاء نزدیک. ولی مانیتور کامپیوتر دقیقا در فاصله ای از چشم قرار می گیرد که مربوط به دید متوسط است. برای دریافت عینک مناسب کامپیوتر به چشم پزشک مراجعه کنید.

10. هنگام کار با کامپیوتر سعی کنید گردن خود را راست نگهداشته و شانه را عقب بدهید.

قوز کردن هنگام کار طولانی با کامپیوتر سبب دردهای گردن و شانه ها می شود.

کاملا پشت خود را به صندلی بچسبانید. همچنین ارتفاع صندلی خود را طوری تنظیم کنید که کف پاها روی زمین قرار داشته و زانوی شما در زاویه ۹۰ درجه قرار داشته باشد. Keyboard و Mouse باید پایین تر از آرنج و نزدیک دستان شما قرار داشته باشد.


:: نکات بهداشتی در موقع کار با کامپیوتر ::

همه افرادی که با کامپیوتر کار می کنند باید پس از مدتی به نقطه ای دور نگاه کنند تا چشمانشان دچار خستگی نشود.

در ضمن جهت انجام کار با کامپیوتر، وجود نور کافی لازم و ضروری است و استفاده طولانی مدت از کامپیوتر باعث خستگی و تحریک چشم شده و ممکن است باعث سر درد شود.

جهت جلوگیری از عوارض بالا باید صفحه کلید و سطح کار متحرک قابل تنظیم باشد و حرکات دست در محدوده طبیعی باشد یعنی مچ دست ها صاف باشد و دست به طرف داخل و خارج خم نباشد.

وقتی می خواهیم از روی صفحه ای تایپ کنیم باید آن صفحه در ارتفاع مانیتور و درست در کنار آن باشد تا با حرکات کمتری بتوان هر دو را در میدان دید، داشته باشیم کاربر باید در خانه و محل کار ورزش ها و نرمش های لازم را انجام دهد.

فشارهای روانی نیز در بروز دردهای اسکلتی سهم بسزایی دارند کاربر نباید بطور مستمر پشت دستگاه بنشیند و باید هر چند مدت یکبار قدم بزند و به دور دست نگاه کند.

از زیر پایی حتما استفاده کنید.

در صفحه کلیدهای پیشرفته، جایی برای تکیه و استراحت مچ دست دارند که بسیار مفید می باشند.

صفحه کلید را کمی به طرف جلو مایل کنید، از میز و صندلی با لبه نرم و قابل اتکا استفاده کنید.
چو بید بر سر ایمان خویش میلرزم ... که دل به دست کمان ابروئیست کافر کیش
 تشکر شده توسط : nazaninn , Morteza , sayna , zahra62
#4
كامپيوتر چشم تان را خشك مي‌كند

در استفاده مداوم از كامپيوتر، بايد به ياد داشته باشيم خود كامپيوتر صدمه‌اي به چشم وارد نمي‌كند، يعني بيماري درچشم ايجاد نمي‌كند؛ ولي سندرمي‌وجود دارد كه تمام كساني كه با كامپيوتر كار مي‌كنند ، ممكن است بخشي از آن را تجربه كرده باشند؛ مواردي مثل احساس سوزش يا خشك شدن چشم‌ها كه يكي از دلايلش آن است كه موقع كاربا كامپيوتر كمتر پلك مي‌زنيم، در نتيجه چشم دچار خشكي مي‌شود.براي جلوگيري از اين عارضه توصيه مي‌شود هنگام كاربا كامپيوتر هر نيم ساعت با يك ساعت به چشم مان استراحت بدهيم.شيوه قرار گرفتن فرد پشت مانيتور هم در ايجاد مشكلات چشمي موثر است. اين كه فرد نسبت به صفحه مانيتور چه ارتقاعي بايد داشته باشد يا صفحه كامپيوتر چه خصوصياتي بايد داشته باشد، همه در جلوگيري از ايجاد اين بيماري‌ها مهم اند.يكي از مهم ترين ويژگي هاي صفحه كامپيوتر درجه‌REFRESH كامپيوتر است كه اگر بالاي 80 درجه باشد،برش تصوير در آن ايجاد نمي شودواز لحاظ راحتي براي چشم بهتر است. با اين حال استفاده از كامپيوتر عليرغم اين كه ممكن است خسته كننده باشد؛ ولي هنوز ثابت نشده بيماري براي چشم ايجاد مي‌كند.
 تشکر شده توسط : fireboud , سحــــــــر
#5
توصیه ای برای کسانی که از رایانه استفاده می کنند


[تصویر:  xo0uic7bo7cqkn18hcvx.jpg]

در این مطلب ،چند توصيه مهم برای كسانی كه ساعات طولانی از رايانه استفاده می‌كنند ارائه می شود.اگر بیش از دو ساعت در روز از رایانه استفاده می كنید، احتمال دارد كه به «سندرم بینایی رایانه ای» مبتلا باشید.
دكتر جنیفر آشتون پژوهشگر و متخصص كانادایی در این باره گفت: سندرم بینایی رایانه ای یا«CVS» شامل علائمی است كه در پی استفاده طولانی مدت از رایانه و ابزار الكترونیكی دستی، iphoneها و ipodforها در طول روز و به طور مكرر بروز می كنند.
مهمترین علائم این سندرم عبارت از خستگی چشم، خشكی و تحریك پذیری چشم، خستگی عمومی بدن و سردردهای مكرر هستند.
در این مقاله، دكتر آشتون چند راه كار مفید برای بهبود و كاهش خستگی چشمی در مبتلایان به این سندرم ارائه كرده است.
وی توصیه می كند؛ كسانی كه ساعات طولانی جلوی رایانه می نشینند باید پلك بزنند با این كار اشكها در چشم جریان پیدا می كنند و نه تنها از خشكی چشم جلوگیری می كند بلكه اشكها به طور طبیعی خاصیت درمانی دارند.

توصیه دوم؛
استفاده از قانون 20/20/20 است. به این معنی كه هر 20 دقیقه 20 ثانیه به نقطه ای در مسافت 20 فوتی خیره شوید تا چشهمایتان استراحت كنند.

نكته سوم؛
اطمینان از وجود نور مناسب در محیط است. بهتر است نور مناسب از بالای سر و در محدوده میز كار بتابد و نباید به خود فرد بتابد. همچنین باید صفحه مونیتور را طوری قرار دهید كه نور پنجره یا چراغ از آن منعكس نشود.
در پایان نیز تاكید می شود كه موقعیت مناسب قرار دادن مونتیور، 15 تا 20 درجه پایین تر از سطح چشمهاست كه 20 تا 28 اینچ هم باید از چشم ها فاصله داشته باشد.

منبع : ایسنا
 تشکر شده توسط : O#!!! , kiana , BanOoOo , MFhealth , TootFarangi , آرمین , احمدرضا , Sina , baran , انیس , نسیم , najva
#6
2 ساعت ؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
کاش می نوشت 20 ساعت smiling
البته بستگی به حالم داره اگر واقعا حوصله داشته باشم میشنم پاش یهو می بینم همه خوابن Confused ( خواب که یعنی مثلا ساعت 2 شبه ! )
گاهی کار دارم حسابی نمیشه ولش کرد گاهی هم الکی روشته همین طوری توش رو خونه تکونی می کنم یک سری نزدیک 2 گیگ چیز میز از داخلش حذف کردم laughing3
ولی این کارایی که آقای دکتر گفتن رو من ناخودآگاه گاهی انجام میدم مگه اینکه خوابم ببره دیگه نفهمم Undecided
Free chees is found on the mousetrap
To catch anything you want you must pay it's worth
#7
ضررهای استفاده بیش از حد رایانه
استفاده از رایانه در زمان ما به یکی از رایج ترین کارها تبدیل شده‌است. امروزه رایانه نه تنها در خانه‌ها بلکه در محیط‌های کاری نیز گسترش بی رویه‌ای پیدا کرده‌اند و کمتر اداره و سازمانی را مشاهده می‌کنیم که از رایانه در آن خبری نباشد. این پدیده جدید اگرچه فواید بی شماری به ما انسان‌ها هدیه کرده‌است اما مشکلاتی برای کاربران به همراه می‌آورد. کارشناسان بهداشت حرفه‌ای و ارگونومی معتقدند کار با رایانه عوارضی به همراه دارد. از جمله مهم ترین آنها، به مشکلات بینایی برای کاربر، عوارض مفصلی و عضلانی، مشکلات زایمانی در دوران بارداری، عوارض پوستی، استرس و تنفس گازهای مضر متصاعد شده از رایانه اشاره می‌کنیم.

مشکلات بینایی
مشکلات بینایی، از شایع ترین مشکلاتی است که در اثر کار زیاد با رایانه بروز می‌کند. درد، سرخی و سوزش چشم و آب ریزش آن، دوبینی، احساس تاری دید که به کاهش قدرت بینایی، خستگی و درد چشم و سردرد منجر می‌شود، از جمله این عوارض است. چشم‌های انسان عادت دارند تا بسیار راحت روی اشیای دور و نزدیک متمرکز شوند، به همین دلیل احتمال خستگی ماهیچه چشمی که روی کاغذ و صفحه مانیتور متمرکز شده وجود دارد. همچنین ماهیچه‌های دیگر چشم، از تغییرات نور یا درخشندگی یا از تغییر مسیر دید بین صفحه نمایشگر و نوشته‌های در حال تایپ خسته می‌شوند و به دلیل جابه جایی زیاد کلمات، چشم قدرت تطابق خود را به مرور از دست می‌دهد. افرادی که دارای اختلالات انکساری اصلاح نشده هستند، بیشتر در معرض خطرند.

عوارض مفصلی و عضلانی
یکی دیگر از شایع ترین عوارض کار با رایانه، دردهای عضلانی و درد مچ دست و بازوها است. درد گردن و کمر در طولانی مدت، خمیدگی پشت از عوارض دیگر کار زیاد و طولانی با رایانه‌است. به طور معمول، کاربران رایانه، ساعدها، دست‌ها، بازوان، پشت و گردن خود را در یک حالت ثابت قرار می‌دهند و این عمل سبب وارد شدن فشار زیاد، در زمان طولانی، روی ماهیچه‌ها و تاندون‌های فرد می‌شود و در نهایت می‌تواند به مشکلات عضلانی و مفصلی نیز منجر شود. در این رابطه، عوامل ارگونومیکی مانند بار کاری، حرکات تکراری، طرز نشستن، زاویه دید، وضعیت میز و صندلی، ارتفاع صفحه کلید و مانیتور، وضعیت نوری، سرعت تایپ و نداشتن آرامش روانی می‌تواند از مشکلات جدی به شمار رود.

مشکلات دوران بارداری و زایمان
برخی پژوهشگران بر این باورند که زایمان‌ها و بارداری‌های غیرعادی و تولد نارس و ناقص به استفاده از صفحه نمایش رایانه و وجود تشعشات آن مربوط است. برخی تحقیقات نشان دهنده این مطلب است که سقط جنین در زمانی که در معرض میدان‌های مغناطیسی حاصل از رایانه با قدرت بیش از ۹/۰ میکروتسلا قرار دارند، شایع تر است. بنابراین هنگام خرید یا استفاده از رایانه باید دقت کنید که رایانه شدت میدان مغناطیسی زیادی نداشته باشد.

مشکلات پوستی
ولتاژ زیاد لامپ تصویر در انواع نمایشگرهای قدیمی موجب تولید میدان الکترواستاتیک و بارهای الکتریکی مثبت در سطح خارجی صفحه نمایش می‌شود. در میدان بین بارهای مثبت و صورت کاربر، گرد و خاک و ذرات در تمامی جهات حرکت می‌کنند. اگرچه میزان گرد و خاک و ذرات بسته به نوع تهویه اتاق، کف پوش و عوامل دیگر تغییر می‌کند، همیشه وجود دارند. جریان بارهای مثبت حاصل در این میدان ممکن است در افرادی که حساسیت پوستی دارند، موجب خشک شدن پوست دست و صورت و ترک خوردن آن شود. همچنین بررسی‌ها نشان داده‌اند افرادی که از حساسیت‌های پوستی شکایت دارند و هنگام کار بیشتر تحت فشارهای فکری و عصبی قرار می‌گیرند، فشارها و استرس‌ها موجب تغییرات هورمونی مانند تیروکسین و پرولاکتین و همچنین ضایعات پوستی در آنها می‌شود. در یک مطالعه دیگر نیز ارتباط میان ضایعات پوست صورت و کار با رایانه را به عوامل روانی اجتماعی و مسایل محیط کار نسبت داده‌اند. البته عوامل شخصی هم در بروز این ضایعات دخالت دارند.

استرس و مشکلات عصبی، روانی
حجم کار زیاد و دوری از همکاران در محیط کار می‌تواند به بروز مشکلات روانی منجر شود. البته کار با رایانه افسردگی زا به شمار نمی‌رود بلکه حجم زیاد کار است که در ایجاد استرس روانی نقش دارد.

تنفس گازهای رایانه
بدنه رایانه‌ها و نمایشگرها بر اثر گرم شدن، بوی مخصوصی از خود متصاعد می‌کنند. از جمله این بوها، گاز دیوکسین است که به وسیله بدنه رایانه و صفحه نمایشگر تولید می‌شود. این مواد به عنوان مواد ضدحریق در بدنه نمایشگر و بردهای رایانه به کار می‌روند. همچنین گاز اوزن به هنگام کار چاپگر لیزری تولید می‌شود که به بافت مخاطی بینی، چشم و گلو آسیب می‌رساند. بنابراین رعایت استانداردهای مربوط در این خصوص از سوی واردکنندگان یا تولیدکنندگان رایانه ضروری است.
 تشکر شده توسط : najva
#8
سندرم بينايي ناشي از كامپيوتر چيست؟

خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران


در همين لحظه كه شما اين مقاله را مي‌خوانيد قطعا جمعيت قابل توجي از انسانها در سراسر دنيا به مونيتور كامپيوترهاي خود خيره شده‌اند و اغلب ساعت‌هاي عمر خود را در اين وضعيت مي‌گذرانند.

به گزارش سرويس بهداشت و درمان ايسنا، بيشتر اين افراد اگر اقدامات پيشگيرانه ضروري را انجام ندهند به تدريج در معرض خطر ابتلا به سندرم بينايي ناشي از كامپيوتر قرار خواهند گرفت اما شما تا چه حد با اين سندرم آشنايي داريد؟

به گفته متخصصان چشم پزشكي، دانشگاه آلاباما استفاده طولاني مدت از كامپيوتر و ساعات زياد خيره شدن به مونيتور آن صدمات جبران ناپذيري به چشم وارد مي‌سازد كه سردردها و استرس‌ها و فشارهاي وارد شده به سيستم بينايي از آن جمله‌اند.

متخصصان اين مشكلات را سندرم بينايي ناشي از كامپيوتر ناميده‌اند و به گفته آنها از هر 10 كاربر دائمي كامپيوتر، هشت نفر به اين سندرم مبتلا مي‌شوند. اگر روزانه بيش از دو ساعت مداوم به مونيتور نگاه كنيد بيشتر با خطر ابتلا به اين سندرم مواجه خواهيد بود.

مهمترين و شايعترين علائم اين سندرم شامل درد گردن و شانه، سردردها و كاهش تمركز ديد است. از ديگر علائم اين سندرم مي‌توان به خستگي، سوزش و خارش چشم، خشك شدن و يا ترشح بيش از حد مايعات چشم، دوبيني، نياز به استفاده از عينك و حساسيت به نور اشاره كرد. اما آيا راهي وجود دارد كه به دليل ضرورت استفاده از كامپيوتر در زندگي مدرن امروزي هم بتوانيم از اين وسيله استفاده كنيم و هم از آسيب زياد به چشم‌ها و احتمال بروز اين سندرم تا حد زيادي بكاهيم؟

سايت تخصصي – بهداشتي «سي‌نوتو منچستر» در مقاله‌اي در اين زمينه چند توصيه بهداشتي را ارائه كرده است كه بكار بستن آنها در پيشگيري و كاهش خطر ابتلا به اين سندرم تا حد قابل توجهي موثر است. در اين مقاله توصيه شده است:

-‌ مونيتور را در وضعيتي قرار دهيد كه فاصله مناسبي با چشمان شما داشته باشد و اگر ديد مناسبي نداريد از عينك استفاده كنيد.

- از خيره شدن به صحنه مونيتور حتي المقدور پرهيز كنيد

- دقيقا روبه‌روي كامپيوتر بنشينيد

- صحنه مونيتور را پشت به ديوار نگذاريد بلكه سيستم را طوري جاسازي كنيد پشت شما به ديوار باشد و بتوانيد فضاي اتاق را در پشت مونيتور ببينيد.

- حدود 30 تا 50 سانتي متر از مونيتور فاصله داشته باشيد

- خط ديد شما بايد مسطح يا بالاتر از مونيتور باشد

- مچ‌ دست‌تان را هنگام تايپ كردن، خم نكنيد و زانوهاي خود را هنگام نشستن پشت كامپيوتر در زاويه 90 درجه قرار دهيد.

- هرازگاهي با نگاه كردن به يك شي در دور دست به عضلات چشمان خود استراحت بدهيد. پزشكان توصيه مي‌كنند در ازاي هر يك ساعت كار با كامپيوتر دو تا سه دقيقه اين كار را انجام دهيد تا از فشار وارده به عضلات چشم كاسته شود.

- نورمونيتور را در حد استاندارد تنظيم كنيد

- صفحه مونيتور را طوري قرار دهيد كه نور لامپ يا چراغ روي آن نيفتد چون بازتاب آن از مونيتوربه سمت چشم خطرناك است.

- يك راه كار ساده اما بسيار موثر ديگر پلك زدن است. با پلك زدن مكرر از خشكي چشم جلوگيري كنيد. افرادي كه زياد پلك نمي‌زنند دچار خشكي، سوزش و قرمزي چشم مي‌شوند.

همچنين توصيه مي‌شود تمام افرادي كه مجبور هستند روزانه بيش از دو ساعت مقابل مونيتور بنشينند از عينك‌هاي محافظ استفاده كنند.

 تشکر شده توسط : AVID2000 , leila , mahsa , MFhealth , # پریسا #
#9
من به این سندرم مبتلا شدم!
جبران ناپذیر یعنی دیگه خوب نمیشه؟
آنقدر باورت دارم که وقتی میگویی باران، خیس می شوم
#10
لیلادوست عزیزم love51
«سي‌نوتو منچستر» در مقاله‌اي در اين زمينه چند توصيه بهداشتي را ارائه كرده است (در تایپیک بالا اشاره شد ) كه بكار بستن آنها در پيشگيري و كاهش خطر ابتلا به اين سندرم تا حد قابل توجهي موثر است.اگر به توصیه ها عمل کنیم از ابتلا به این سندرم جلوگیری کرده ایم و اگر هم مبتلا شده ایم خوب می شویم انشاءالله love28icon_questionicon_questionicon_question
 تشکر شده توسط : leila
  


موضوع های مرتبط با این موضوع...
موضوع: نویسنده پاسخ: بازدید: آخرین ارسال
  بهداشت و سلامت چشم ها- مشکلات چشمی شفا یافته 56 54,464 2015/12/14, 01:03 PM
آخرین ارسال: nahid
  آپنه (فقدان تنفس در هنگام خواب) چیست ؟ yaro 2 8,673 2014/04/04, 08:42 AM
آخرین ارسال: سمیرا
  میدان مغناطیسی بدن انسان در هنگام نماز خواندن چگونه می شود؟ نازلی 4 19,917 2012/12/28, 08:03 PM
آخرین ارسال: نازلی
  چند نکته در رابطه با سلامتی افرادی که با رایانه کار میکنند nazaninn 5 4,941 2012/06/17, 12:07 AM
آخرین ارسال: okhtapus
Rainbow رعایت نکات ذیل می تواند از پیشرفت بیماری جلوگیری کند. Hasty 9 6,160 2012/06/15, 12:14 PM
آخرین ارسال: yas
  گذاشتن موبايل بالاي سر هنگام خواب mehdernet2 0 5,822 2011/11/06, 12:59 PM
آخرین ارسال: mehdernet2
  شدت فشار دست شما در هنگام دست دادن، نشانگر طول عمرتان است yaro 1 2,399 2011/10/27, 12:48 PM
آخرین ارسال: Saina
  مانور هایمیلیخ( روشهایی برای کمک به خود و دیگران به هنگام خفگی) ندا2008 1 8,284 2011/06/12, 01:35 PM
آخرین ارسال: i3aran
  زنان داراي گروه خوني O و مشكلات در باروري mojtaba2iran 0 1,911 2010/10/28, 06:06 PM
آخرین ارسال: mojtaba2iran
  تيك‌، يكي از شايع‌ترين مشكلات رواني voodoo 0 2,820 2010/10/09, 10:08 AM
آخرین ارسال: voodoo



کاربرانِ درحال بازدید از این موضوع:
1 مهمان

علت بوجود آمدن بیماری ام اس چیست