امتیاز موضوع:
  • 6 رأی - میانگین امیتازات : 3.67
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
میگرن و سردردهاي ميگرني
#1
گروهي از پژوهشگران آمريكايي در تحقيقات خود كشف كردند كه چرا نور موجب افزايش دردهاي ميگرني مي شود.

محققان مركز پزشكي بث ديكانس در بوستن دريافتند كه چرا درد افرادي كه از ميگرن رنج مي برند در مجاورت نور افزايش مي يابد.

در حدود 85 درصد از كساني كه از ميگرن رنج مي برند به "فوتوفوبيا" (حساسيت به نور) نيز مبتلا هستند اين درحالي است كه تاكنون علت افزايش اين دردها مشخص نبود اكنون دانشمندان با مطالعه بر روي دو گروه از نابيناياني كه از ميگرن رنج مي برند به نتايج جديدي در اين خصوص دست يافتند.

چشمهاي گروه اول از نابينايان كاملا آسيب ديده بود و بنابراين نمي توانستند حضور نور و تغييرات شبانه روز را درك كنند و نابينايان گروه دوم مي توانستند حضور نور را درك كنند و روز را از شب تشخيص دهند.

نتايج اين بررسيها نشان داد كه گروه اول فوتوفوبيا نداشتند درحاليكه گروه دوم از اين آسيب رنج مي بردند.

به اين ترتيب، دانشمندان آمريكايي فرض كردند كه عصب و گروهي از گيرنده هاي نوري در شبكيه وجود دارند كه نور و تفاوتهاي شب و روز را حس مي كنند كه در نابينايان كامل عمل نمي كنند.

اين محققان به منظور بررسي فرضيه خود از موشهاي ميگرني استفاده كردند و با تزريق يك ردياب رنگي كه به چشمهاي اين حيوانات تزريق شده بود مسير طبيعي را كه گيرنده هاي نوري شبكيه در رسيدن به مغز طي مي كنند تحت كنترل قرار دادند.

براساس گزارش نيچرنوروساينس، در اين تحقيقات مشاهده شد كه مسير نور به خانواده اي از نورونها مي رسد كه در مدت حمله ميگرني فعال مي شود در حقيقت اتصال ميان سلولهاي حساس به نور در چشمها و اين گروه از خانواده نورونها نقش اصلي در دردهاي ميگرني ايفا مي كند.
 تشکر شده توسط : nazaninn , مـه ســـا , shahrzad
#2
يك تيم بين‌المللي از پژوهشگران ژنتيك، ژني كشف كردند كه نقص عملكرد آن موجب بروز سردردهاي ميگرني متداول مي‌شود. اين ژن فعاليت پروتئيني را كنترل مي‌كند كه وظيفه آن برطرف كردن ترافيك‌هاي اطلاعاتي در مغز است.

تيم "آرنو پالتوي" از انيستيتو Wellcome Trust Sanger بريتانيا در ‎تازه‌ترين شماره مجله تخصصي "طبيعت ژنتيك" مقاله‌اي منتشر كرده كه نتيجه تحقيقات گسترده اين تيم در مورد سردردهاي متداول ميگرني است. اين تيم ژني كشف كرده است كه عملكرد ناقص آن موجب بروز سردردهاي ميگرني مي‌شود. تا كنون تحقيقات مختلفي در مورد تأثير ژن‌ها در بروز سردردهاي ميگرني صورت گرفته است. البته بخش عمده اين تحقيقات به‎ سردردهاي نادر و شديد مربوط مي‌شود.



تيم آرنو پالتوي براي نخستين بار در مورد سردردهاي متداول ميگرني تحقيق كرده است. دكتر پالتوي خود مي‌گويد: «براي نخسيتن بار موفق شديم مجموعه ژنوم ‌هزاران انسان را با دقت كامل بررسي كنيم. در اين تحقيق فعاليت ‌ژن‌ها و اثر آنها را بر سردردهاي متداول ميگرني را پيگيري كرديم و به نتايج جالبي رسيديم.»

كشف ژني كه باز شدن ترافيك اطلاعاتي را كنترل مي كند

درمان مشخصي براي سردردهاي ميگرني وجود ندارد

در كشورهاي صنعتي از هر شش زن و هر دوازده مرد يكي به سردردهاي ميگرني دچار است. در آمريكا و كشورهاي اروپا ميگرن پرهزينه‌ترين بيماري "مغزي" به شمار مي‌آيد. در تحقيقات تيم پزشكي موسسه Wellcome Trust Sanger ، ۱۰۷۴۷ فرد داوطلب شركت كردند كه ۲۷۳۱ نفر آنها از سردردهاي ميگرني رنج مي‌بردند.



پژوهشگران ميان دو ژن PGCP و MTDH/AEG كه روي كرموزم شماره ۸ واقع شدند، يك ژن جديد كشف كردند. اين ژن مي‌تواند موجب بروز سردردهاي ميگرني ‌شود. ژن تازه كشف شده، رديف‌هاي گوناگوني دارد. اگر رديف ژنتيكي كد rs1835740 باشد احتمال بروز سردردهاي ميگرني را تا ۲۰ درصد افزايش مي‌يابد.



پژوهشگران احتمال مي‌دهند ژن تازه شناخته شده در تنظيم ترشح گلوتامات در مغز نقش دارد. گلوتامات ماد‌ه‌اي است كه سلولهاي عصبي مغز، زمان مخابره پيام به سلول عصبي مجاور از خود ترشح مي‌كنند. پژوهشگران معتقدند سردردهاي ميگرني مي‌‌تواند به دليل ترشح مقدار زيادي گلوتامات باشد.



به عبارت ساد‌ه‌تر وقتي تعداد زيادي پيام‌ عصبي به طور همزمان در مغز مخابره مي‌شود ترشح گلوتامات افزايش پيدا مي‌كند و گذرگاه‌ها دچار ترافيك اطلاعاتي مي‌شوند.

نقص عملكرد ژن موجب كمبود پروتئين باز كننده ترافيك

رديف ژنتيكي تازه كشف شده نيز در حالت عادي، فعاليت نوعي پروتئين را كنترل مي‌كند كه اين ترافيك اطلاعاتي را از هم باز مي‌كند. پژوهشگران مي‌گويند در افرادي كه از سردردهاي ميگرني رنج مي‌برند، فرمان شروع فعاليت اين پروتئين صادر نمي‌شود. علت نقص در عملكرد اين ژن اما مشخص نيست. از سوي ديگرنيز روشن نيست كه در چه شرايطي‌‌‌، ترافيك اطلاعاتي در مغز به وجود مي‌‌آيد.


كريستين كوبيش يكي از اين پژوهشگران از دانشگاه اولم در جنوب آلمان مي‌گويد: «از آنجا علت بروز سردردهاي ميگرني متداول، تا حدي شناخته شده است اكنون به تحقيقات گسترده‌اي براي شناخت پروسه ترشح و تنظيم گلوتامات نياز داريم.»
 تشکر شده توسط : Morteza , shahrzad
#3
دانشمندان نشانه های تازه ای یافته اند که از احتمال نقش نقص ژنتیکی در شکل گیری بیماری میگرن حکایت دارد.

بنابر نتایج پژوهش هایی که در دانشگاه آکسفورد صورت گرفته، دانشمندان ژن معیوبی را در میان گروهی از بیماران میگرنی رصد کردند که می تواند علت اصلی بروز سردردهای میگرنی باشد.

دکتر زامل سادر، از دانشگاه آکسفورد، می گوید که این یافته جدید می تواند گامی بزرگ برای شناخت بیماری باشد که از هر پنج انسان یکی با آن دست به گریبان است.

بنابر گزارش سازمان بهداشت جهانی، میگرن یکی از شایع ترین بیماریهاست.

سردردهای میگرنی که اغلب برای ساعاتی طولانی ادامه پیدا می کنند، در برخی از افراد با آغاز درد در ناحیه پیشانی، گیجگاه و ناراحتی در باز نگهداشتن چشم ها و بینایی همراه می شود و اکثر افراد برای آرام کردن آن از مسکن های قوی استفاده کرده و به تاریکی پناه می برند.

نتایج این پژوهش جدید که گروهی از دانشمندان مرکز پزشکی ژنتیک دانشگاه آکسفورد نیز در آن مشارکت داشتند، نشان می دهد که ژنی تحت عنوان ترسک (TRESK) به طور مستقیم در شکل گیری سردردهای میگرنی برخی از افراد تحت آزمایش دخالت داشته است.

این یافته ها همچنین نمایانگر آن است که چنانچه ژن ترسک به درستی انجام وظیفه نکند، عوامل محیطی تحریک کننده میگرن، با آزادی عمل بیشتری مراکز مسئول کنترل درد در مغز را تحت تاثیر خود قرار خواهند داد.

'فعال کردن ژن'
دانشمندان بریتانیایی معتقدند که یافته های نوین می تواند در نهایت به تهیه و تولید داروهای جدیدی برای درمان کامل میگرن بینجامد.

دکتر آرانو پالوتی، از بنیاد سنگر بریتانیا (Wellcome Trust Sanger Institute) می گوید: "این نتایج راهگشای تحقیقات جدیدی خواهد بود که در نهایت به درمان های نوینی برای میگرن ختم خواهد شد... اگرچه هنوز راهی طولانی در پیش است."

ذکتر سادر هم با اشاره به اهمیت یافته های جدید می گوید که پژوهش های پیشین به نقش دی ان ای (DNA) در شکل گیری میگرن دست یافته بودند اما آگاهی در مورد این ژن بخصوص، که به طور مستقیم بر میگرن اثر دارد، یافته ای بسیار حیاتی است.

او می گوید: "آنچه ما یافتیم این است که به نظر می رسد میگرن به میزان برانگیختگی بخش های بخصوصی از اعصاب مغز مرتبط است."

این پژوهشگر می افزاید: "یافتن ژن یا عنصری که نقش کلیدی در این برانگیختگی بازی کند، به ما این فرصت را خواهد داد که راهی برای مقابله با میگرن و بهبود کیفیت زندگی بیماران میگرنی پیدا کنیم."

وی به بی بی سی گفت که نتایج پژوهش نشان داده که در حقیقت این غیرفعال بودن یک ژن معین باعث می شود تا میگرن بوجود آید؛ بنابراین، یافتن راهی برای فعال کردن این ژن می تواند به کنترل میگرن کمک کند."
 تشکر شده توسط : nazaninn
#4
تا كنون "بوتاكس" براي از بين بردن چين وچروك‌هاي صورت مورد استفاده قرار مي‌گرفت، اما به به تازگي پزشكان متخصص اعصاب به اين نتيجه رسيدند كه ماده‌ي موثر "بوتاكس" مي‌تواند از سردردهاي مزمن نيز جلوگيري كند.

سردردهاي ميگرني چنان شديد هستند كه بيماراني كه دچار آن مي‌شوند معمولا در آن روز ديگر قادر به كار كردن نيستند و بايد دزهاي بالايي از داروهاي ضد درد استفاده ‌كنند.



ميگرن پيامد جامعه‌ي مدرن نيست



در آلمان حدود هشت ميليون نفر از سردرد ميگرن رنج مي‌برند. در اين ميان، بيشتر خانم‌ها هستند كه دچار اين بيماري مي‌شوند. بيماري ميگرن، تنها پيامدي از دنياي مدرن نيست، بلكه در متن‌هاي دست‌نويس قديمي مصري نيز در اين‌باره نوشته شده است. آنها مي‌نوشتند كه از سردردهاي طولاني‌مدت رنج مي‌برند، تا جايي كه حتي آرزوي داشتن سر جديدي را هم مي‌كردند.



ماده‌ي موثر "بوتاكس"، "بتولينوم توكسين" است



"بوتاكس" براي از بين بردن چين و چروك‌هاي صورت استفاده مي‌شود و از يك پروتئين بسيار سمي به نام "بتولينوم توكسين" ساخته مي‌شود كه به طور موقت عضلاتي كه باعث ايجاد چين و چروك شده‌اند را فلج مي‌كند. اخيرا پزشكان از اين ماده‌ي موثر در معالجه‌ي بيماري ميگرن استفاده مي‌كنند. دو تحقيق جديد نشان داده‌اند كه دزهاي كمي از اين ماده، موفقيت‌هاي كوچكي در مبارزه با ميگرن كسب كرده‌اند.



جواز استفاده از "بوتاكس" براي مبارزه با ميگرن



در بريتانيا از ماه ژوئيه‌ي سال جاري مجوز استفاده از "بوتاكس" براي معالجه‌ي ميگرن صادر شده است. در آلمان نيز ادارات مربوطه در حال بررسي اين مسئله هستند. هانز كريستوف دينر، مدير كلينيك بيماري‌هاي اعصاب از دانشگاه اسن (Essen) مي‌گويد: «اگر راي مربوط به جواز بوتاكس مثبت باشد، ديگر چيزي نمي‌تواند جلوي اين درمان را بگيرد و بيمه‌هاي دولتي مجبور مي‌شوند هزينه‌هايش را پرداخت كنند».



دو تحقيق جديد



دو تحقيق در اين مورد تا به حال صورت گرفته است. يكي در ايالات متحده و ديگري به طور مشترك در اروپا و ايالات متحده. در اين دو تحقيق حدود ۱۴۰۰ بيمار كه دچار بيماري ميگرن هستند شركت كردند. اين تحقيق ۲۴ هفته طول كشيد و محققان طي آن هفت آمپول "بوتاكس" به صورت و گردن بيماران زدند. پس از اين جريان، آن بيماران گزارش ‌دادند كه تعداد روزهايي كه به ميگرن مبتلا مي‌شوند كاهش يافته است. اين در حالي است كه بسياري از پزشكان متخصص اعصاب چهار سال پيش معالجه‌ي ميگرن با استفاده از "بتولينوم توكسين" را بي‌نتيجه مي‌دانستند.



درحال حاضر استفاده از "بوتاكس" براي مبارزه با بيماري ميگرن يكي از موضوعات اصلي نشست‌هاي پزشكان متخصص اعصاب است. به گفته‌ي دينر، مدير كلينيك بيماري‌هاي اعصاب از دانشگاه اسن، در آينده معالجه با "بوتاكس" گران‌قيمت و تنها محدود به يك سري مراكز پزشكي خاص خواهد بود.
 تشکر شده توسط : nazaninn , مـه ســـا
#5
ميگرن به معناي سردرد مزمني مي باشد كه مي تواند باعث ظهور سردرد خاصي در ساعت هاي متوالي براي گاهي اوقات و يا حتي براي هر روز شود.

علائم ميگرن مي توانند خيلي شديد باشند به طوري كه شما مدام در تلاش براي پيداكردن يك مكان آرام و تاريك براي درازكشيدن و تسكين خود باشيد.

برخي از سردردهاي ميگرني با علايمي نظير اختلالاتي در بينايي و كاهش ديد، يا سوزش هايي در بازو يا ساق پاي تان همراه مي باشد و همچنين ميگرن اغلب با حالت تهوع، استفراغ و حساست شديد به صدا و نور همراه مي گردد.

اگر چه هيچ معالجه اي وجود ندارد، تجويز داروها مي تواند به كاهش تكرار و شدت ميگرن ها كمك كند. اگر معالجات گذشته وضعيت شما را بهتر نكرده اند، بهتر است كه با دكترتان درباره ي تغيير درمان و استفاده از داروي متفاوت مشورت نماييد. تجويز داروهاي صحيح در كنار اصلاح شيوه ي زندگي ممكن است تغييرات چشمگيري را در روند بهبودي شما ايجاد نمايد.

علائم:

ميگرن معمولا در دوران كودكي، نوجواني يا نزديك به بزرگسالي شروع مي شود. ميگرن اغلب با علايم و نشانه هايي به شرح زير همراه مي باشد:

* درد متوسط تا شديد كه ممكن است به يك طرف سر محدود بشود يا ممكن است بر هر 2 قسمت سر اثر بگذارد.

* سردردي كه به صورت تپشي و ضرباني است.

* دردي كه با فعاليت فيزيكي بدتر مي شود.

* دردي كه انجام فعاليت هاي منظم روزمره تان را مختل مي كند.

* حالت تهوع همراه يا بدون استفراغ

* حساسيت به نور و صدا

ميگرن معمولا از 4 تا 72 ساعت طول مي كشد. اما ميزان تكرار سردردهايي كه اتفاق مي افتد از شخصي به شخص ديگر متفاوت است. ممكن است ميگرن براي چندين بار در ماه و يا با بسامد هاي بسيار كمتر در شما ظهور نمايد.

علايم ميگرن ها در همه شبيه هم نيست. در اغلب افراد ميگرن بدون علايم مشخصي ظهور مي نمايد كه اين حالت از ميگرن را قبلا تحت عنوان ميگرن هاي معمولي و رايج مي ناميدند. ولي در برخي افراد ميگرن با ظهور علائم مشخصي همراه مي گردد كه سابقا آن را تحت عنوان ميگرن هاي كلاسيك مي ناميدند از جمله علايمي كه ممكن است با ميگرن همراه باشند عبارت هستند از: تغييراتي در بينايي، مشاهده تشعشعات آزاردهنده از نور، احساس درد، سوزن سوزن شدن در ناحيه بازو و ساق پا.

خواه يا ناخواه شما گاهي نشانه هايي از بيماري را پيدا مي كنيد، ممكن است قبل از اين كه سردردتان واقعا تشديد شود يك يا چند نشانه را براي مدت چند ساعت يا يك روز داشته باشيد كه اين نشانه ها به شما هشدار مي دهد كه ممكن است به زودي سردرد شديدي بگيريد.

اين علائم عبارت هستند از:

* نوعي احساس سر خوشي و پُر انرژي بودن

* تمايل شديد براي شيريني جات

* تشنگي

* خواب آلودگي

* تحريك پذيري يا افسردگي

چه زماني بايد به پزشك مراجعه نماييد؟

ميگرن ها اغلب تشخيص داده نمي شوند و معالجه هم نمي شوند. اگر شما علائم و نشانه هاي ميگرن را در خود مشاهده مي نماييد حملات سردردتان و اين كه چگونه آن ها را معالجه كرديد را يادداشت كنيد و آن را در جلسه مشاوره با پزشك به همراه تان ببريد.

در جلسه ملاقات با پزشك درباره سردردهاي تان و انتخاب روش معالجه، بحث و تبادل نظر نماييد.

حتي اگر سابقه اي از سردردها را داريد و اگر الگوي سردردهاي شما تغيير مي كند يا سردردهاي تان به صورت غير قابل پيش بيني اي احساس هاي متفاوتي به شما مي دهند، به پزشك تان مراجعه نماييد و مشكلات خود را با وي در ميان بگذاريد.

چه مواقعي بايد فورا با پزشك معالج تان تماس بگيريد؟ يا فورا از خدمات فوري و اورژانسي پزشكي بهره مند شويد؟

اگر هر يك از علايم پايدار به شرح زير را در خود مشاهده كرديد مي بايست فورا از خدمات درماني اورژانسي بهره مند گرديد. اين علايم جدي عبارت هستند از:

* سردرد شديد و ناگهاني(چيزي شبيه صداي رعد و برق)

* سردرد همراه با تب، گردن سفت شده، لرزش، پريشاني روحي، حمله ناگهاني، دوبيني، ضعف، مفهوم نبودن يا سختي در صحبت كردن.

* سردرد به دنبال يك جراحت و آسيب به ناحيه سر، مخصوصا اين كه سردرد به سمت وخيم تر شدن متمايل باشد.

* سردرد مزمني كه بعد از سرفه كردن، فعاليت فيزيكي سنگين، حركت ناگهاني و شديد و... بدتر مي شود.

* اگر در سنين بالاي 50 سالگي تان هستيد و جديدا به سردرد مبتلا شده ايد.

علل:

اگر چه علل ابتلا به ميگرن اغلب به درستي درك نمي شود ولي به نظر مي رسد كه عوامل محيطي و ژنتيكي هر دو سهم مشابهي را در ابتلاء به ميگرن دارند.

ميگرن ها ممكن است به واسطه ي ايجاد تغييراتي در عصب سه قلو(گذرگاه اصلي درد) ايجاد شوند. همچنين ممكن است عدم تعادل در مواد شيميايي موجود در مغز شامل سروتونين(كه به تنظيم درد در سيستم اعصاب شما كمك مي كند) در ابتلاء به ميگرن دخيل باشد.

در طول ميگرن سطح سروتونين خون كاهش مي يابد كه اين امر ممكن است سيستم عصبي سه قلوي شما را براي آزاد سازي موادي موسوم به نوروپپتيدها تحريك نمايد، كه اين مواد به پوشش خارجي اعصاب(منگنين ها) منتقل مي شوند و نتيجه فر آيند مذكور، ظهور سردرد مي باشد.

محرك هاي ميگرن:

صرف نظر از مكانيسم ايجاد كننده ي سردرد، تعدادي از عوامل تحريك كننده سردرد عبارت هستند از:

* تغييرات هورموني در زنان

به نظر مي رسد كه در بسياري از زناني كه مبتلا به ميگرن مي باشند، نوسانات سطوح استروژن، سردردها را تحريك مي كند.

زناني كه سابقه ابتلاء به ميگرن دارند اغلب ظهور سردردهاي ناگهاني را قبل و يا در طي دوره پريودشان و در زماني كه سطح استروژن خون افت زيادي مي كند، گزارش مي نمايند.

برخي افراد نيز در طي بارداري و يائسگي بيشتر مستعد ابتلاء به ميگرن مي باشند.

درمان هاي هورموني(براي مثال درمان جايگزيني هورموني و يا قرص هاي ضد بارداري) نيز همچنين ممكن است ميگرن را بدتر نمايند، اگر چه عكس اين امر نيز ممكن است، يعني اين كه ممكن است در برخي زنان مصرف داروهاي هورموني مفيد هم باشد.

* غذاها

به نظر مي رسد كه برخي از سردردها توسط برخي غذاهاي خاص تحريك مي شوند. مواد مُضر رايج عبارت هستند از الكل، مخصوصا آب جو و شراب قرمز، پنيرهاي كهنه، شكلات، آسپارتام، مصرف مفرط كافئين، مونوسديم گلوتامات(ماده ي اصلي در بعضي غذاهاي آسيايي،غذاهاي شور وغذاهاي فرايند شده).

نخوردن غذاها يا روزه داري همچنين ممكن است ميگرن را تحريك كند.

* استرس

استرس در محيط كار يا خانه مي تواند ميگرن ها را تحريك كند.

* محرك حسي

نورهاي روشن و درخشندگي آفتاب مي تواند ميگرن ها را تحريك كند، همان طور كه صداهاي بلند مي تواند ميگرن را ايجاد كند.

بوهاي غير معمول(شامل بوي خوشايند مانند عطر و بوهاي ناخوشايند مانند تينر، رنگ و بوي دودهاي سيگار) نيز مي توانند ميگرن ها را تحريك كند.

* تغييراتي در الگوي خواب و بيداري

كمبود خواب يا خواب خيلي زياد ممكن است به عنوان تحريك كننده براي حملات ميگرني در برخي افراد موثر باشند، همان طور كه به هم خوردن ساعت بيولوژيكي بدن نيز مي تواند باعث ايجاد ميگرن شود.

* عوامل فيزيكي

فعاليت جسماني شديد(از جمله فعاليت هاي جنسي زياد)، نيز مي تواند ميگرن ها را تحريك كنند.

* تغييرات در محيط زيست

تغيير در آب و هوا يا فشار بارومتري نيز مي توانند ميگرن را برانگيخته كند.

* داروها

داروهاي مشخصي مي توانند ميگرن ها را بدتر كند.

عوامل خطر:

عواملي به شرح زير، شانس ابتلاء به ميگرن را افزايش مي دهند:

* داشتن سابقه خانوادگي

بيشتر مردم با سردردهاي ميگرني در اعضاي خانواده شان، سابقه ابتلاء به ميگرن را دارند.

اگر يك يا هر دو والد فردي ميگرن داشته باشند، شانس ابتلاء به ميگرن در وي بيشتر خواهد شد.

* سن كمتر از 40 سال

نيمي از مردمي كه از ميگرن رنج مي برند، زمان شروع ميگرن در آن ها در سن قبل از 20 سالگي شان مي باشد.

ميگرن ها در سنين بين 30 تا 39 سال بيشترين شيوع را دارد.

* مونث بودن

احتمال ابتلاء به ميگرن در زنان 3 برابر بيشتر از مردان است.

در كودكي، پسرها بيشتر از دخترها مستعد ابتلاء به ميگرن هستند ولي از زمان بلوغ به بعد دخترها بيشتر مستعد ابتلاء مي گردند.

* تغييرات هورموني تجربي

اگر خانمي هستيد مبتلاء به ميگرن، ممكن است دريابيد كه دردهاي تان درست قبل و يا اندكي پس از شروع قاعدگي تشديد مي شود.

همچنين ممكن است در طي بارداري يا يائسگي هورمون هاي تان دستخوش تغييراتي گردند كه منجر به تشديد ميگرن گردند.

برخي زنان گزارش مي كنند كه ميگرن در آن ها در طي 3 ماهه اول بارداري تشديد مي يابد. هر چند براي بسياري افراد، ميگرن ها در طي آخرين مرحله از بارداري بهبود مي يابند.

آيا ميگرن قابل پيشگيري است؟

در اين مطلب مي خواهيم آزمايشات تشخيصي ميگرن و داروهايي كه موجب پيشگيري از سردردهاي ميگرني مي شود را براي تان توضيح دهيم.

آزمايش هاي تشخيصي

اگر ميگرن هايي خاص يا تاريخچه ي خانوادگي از ميگرن ها را داريد، دكترتان احتمالا بر مبناي تاريخچه باليني شما و بر مبناي يك معاينه ي جسماني، مشكل تان را تشخيص خواهد داد.

اما اگر سردردتان غير معمول(شديد يا اتفاقي است) است دكترتان ممكن است آزمايشات مختلفي را در جهت برطرف كردن احتمال وجود ديگر علل مرتبط با سردرد، تجويز نمايد.

* توموگرافي كامپيوتري(CT)

اين پروسه ي تصويربرداري از يك سري اشعه هاي(X - rays) كامپيوتري به صورت مستقيم استفاده مي كند كه يك ديد مقطعي از مغزتان را فراهم مي كند.

اين امر به دكترتان در تشخيص تومورها، عفونت ها و مشكلات باليني محتمل كه ممكن است باعث ايجاد سردردها شوند، كمك مي كند.

* تصويربرداري رزونانس مغناطيسي(MRI)

اين تكنيك به منظور تهيه ي تصاوير واضح از اندام هاي بدن، از امواج راديويي و ميدان هاي مغناطيسي قوي به جاي X-Ray استفاده مي كند.

در اين روش كه از امواج راديويي و خاصيت مغناطيسي استفاده مي شود، ديدهاي مقطعي خيلي جزئي از مغزتان فراهم مي گردد و اسكن هاي MRI به پزشك تان در تشخيص تومورها، ضربه ها، اتساع عروقي، بيماري هاي عصبي و ديگر ناهنجاري هاي مغزي كمك مي كنند.

همچنين MRI مي تواند براي بررسي رگ هاي خوني كه تغذيه را براي مغز فراهم مي آورند، استفاده شود.

* بررسي ستون فقرات(سوراخ كمري)

اگر دكترتان به يك شرايط زمينه ساز سردرد در ستون فقرات تان مشكوك شود مانند مننژيت ها(يك تورم در غشاء ها يا منينگ ها و التهاب در مايع مغزي - نخاعي كه اطراف مغز و نخاع را پوشانده است) ممكن است براي شما يك آزمايش، تحت عنوان Spinal tap lumbar puncture را توصيه كند.

در اين پروسه به منظور استخراج نمونه اي از مايع مغزي – نخاعي(CSF) براي تجزيه هاي آزمايشگاهي، يك سوزن نازك بين 2 تا مهره هاي پايين كمر وارد مي شود.

داروهاي پيشگيري كننده

نزديك به نيمي از افرادي كه به ميگرن مبتلاء مي شوند مي توانند از مصرف داروهاي پيشگيري كننده سود ببرند. هنوز تنها در حدود 1 نفر از هر 10 نفر، آن را مصرف مي كند. اگر در طي ماه براي 2 مرتبه و يا تعداد دفعات بيشتري حملات ناتوان كننده ي ميگرن را داريد ممكن است يك كانديداي مناسب براي استفاده از درمان هاي پيشگيرانه باشيد.

اگر داروهاي تسكين درد مفيد نباشند و يا علائم و نشانه هايي از جمله تشعشعات نوراني آزاردهنده، بي حسي و ضعف را داريد، مصرف داروهاي پيش گيري كننده مي توانند تكرر و شدت و طول مدت ميگرن را كاهش دهند و ممكن است اثربخشي داروهاي تسكين دهنده علائم بيماري در طي حمله هاي ميگرن را افزايش دهند.

پزشك تان ممكن است توصيه نمايد داروهاي پيشگيرانه را هر روز مصرف كنيد و يا آن را تنها زماني كه يك عامل محرك قابل پيش بيني مانند قاعدگي نزديك است، مصرف نماييد.

در اغلب موارد داروهاي پيشگيري كننده، سردرد را كاملا محدود نمي كنند و برخي سبب ايجاد عوارض جانبي جدي هم مي گردند. اگر از مصرف داروهاي پيشگيري كننده نتايج خوبي را به دست آوريد يعني به عنوان مثال براي 6 ماه تا 1 سال از ابتلا به ميگرن رهايي يافتيد پزشك تان ممكن است توصيه نمايد كه داروي مصرفي را كاهش دهيد تا ببينيد آيا بدون مصرف داروها، ميگرن تان برگشت مي كند و يا خير.

در صورت تجويز و تاييد پزشك معالج تان، براي دست يابي به بهترين نتيجه مي توانيد از داروهاي زير مصرف نماييد:

داروهاي قلبي - عروقي:

* بتابلوكرها(عموما براي درمان فشار خون بالا و بيماري عروق كرونر تجويز مي گردند) مي توانند تكرر و شدت ميگرن ها را كاهش دهند. اين داروها از فاكتورهاي صف اول درمان محسوب مي شوند.

* بلوكرهاي كانال كلسيمي نوع ديگري از داروهاي قلبي عروقي هستند به ويژه وراپاميل(calan ، isoptin) كه همچنين ممكن است در پيشگيري و تسكين علائم ميگرن موثر باشند.

* به علاوه داروهاي ضد فشار خون ليزينوپريل(prinivil-zestril) و داروي كاندسارتان(candesartan) با نام تجارتي Atacand و داروي ليزينوپريل(Zestril) در كاهش مدت و شدت ميگرن ها موثر هستند.

محققين دقيقا نمي دانند كه چرا داروهاي قلبي عروقي از ميگرن ها پيشگيري مي كنند. عوارض جانبي مصرف داروها مي تواند شامل گيجي، خواب آلودگي و يا سردرد خفيف باشند.

داروهاي ضد افسردگي

برخي از داروهاي ضد افسردگي خاص در جهت كمك به پيشگيري از برخي انواع سردردها(از جمله ميگرن ها) مفيد هستند. موثرترين آن ها عبارت هستند از داروهاي ضد افسردگي تري سايكليك مانند آمي تريپتيلين و پروتريپتيلين.

اين داروها از فاكتورهاي صف اول درمان محسوب مي شوند و ممكن است با اثربخشي بر سطوح هورمون سروتونين و ديگر مواد شيميايي مغزي، ميگرن ها را كاهش دهند. نيازي نيست كه حتما به افسردگي مبتلا باشيد تا بتوانيد از مزاياي اين داروها بهره ببريد.

نوع ديگري از ضد افسردگي ها عبارت هستند از مهاركننده هاي انتخابي بازجذب سروتونين(SSRIS) و مهاركننده بازجذب نوراپي نفرين(SNRIS) كه اثربخشي آن ها در پيشگيري از ميگرن تاييد نشده است. به هر حال تحقيقات اوليه پيشنهاد مي كنند كه يك نوع از SNRI ها يعني ونلافاكسين(Venlafaxine) يا Effexor ممكن است در پيشگيري از ميگرن مفيد باشد.

داروهاي ضد صرع

به نظر مي رسد كه برخي داروهاي ضد صرع مانند divalproex) Depakote) و topiramate) Topamax) و gabapentin (Neurontin) تكرر ميگرن ها را كاهش مي دهند. هر چند دوز بالاي مصرف اين داروها ممكن است سبب عوارض جانبي مثل تهوع، استفراغ، اسهال و گرفتگي عضلاني و ريزش مو و گيجي گردند.

سيپروهپتادين

اين آنتي هيستامين به طور ويژه بر فعاليت سروتونين اثر مي گذارد و پزشكان برخي اوقات آن را به عنوان يك ابزار پيشگيري به كودكان مي دهند.

سم بوتولينوم نوع A

سم بوتولينوم نوع A برخي اوقات براي معالجه ي ميگرن هاي مزمن استفاده مي گردد. مطالعات نتايج را با توجه به ميزان اثربخشي، ادغام كرده اند.

به هر حال برخي متخصصين در امر سردرد معتقدند كه مصرف آن مي تواند براي برخي افراد مفيد واقع شود.

تزريق اين دارو به نواحي عضلات پيشاني و گردن صورت مي گيرد. وقتي اين راه كار موثر واقع شود عموما نياز است كه اين درمان هر 3 ماه يك بار تكرار شود.

رهايي از سردردهاي ميگرني

طيف متنوعي از داروها به طور ويژه اي براي درمان ميگرن ها طراحي شده اند.

به علاوه برخي از داروهاي ديگري كه عموما براي درمان مشكلات ديگر تجويز مي شوند، ممكن است همچنين به تسكين يا پيشگيري از ميگرن ها كمك كنند.

داروهاي مورد استفاده در درمان ميگرن عموما به دو گروه تقسيم مي شوند:

1- داروهاي تسكين دهنده ي درد

اين داروها به عنوان درمان سريع اما بي فايده براي ميگرن هستند، در طي حمله هاي ميگرن مصرف مي شوند و براي توقف علائمي كه از قبل شروع شده اند، طراحي گشته اند.



2- داروهاي پيشگيري كننده

اين داروها كه به صورت منظم مصرف مي شوند اغلب به صورت روزانه پايه ريزي شده اند و مصرف آن ها براي كاهش شدت و تكرر ميگرن ها توصيه مي گردد.

پيدا كردن استراتژي مناسب براي مديريت ميگرن تان به تكرر و شدت سردردتان و اين كه ميگرن تا چه حد باعث ناتواني و ضعف در شما مي شود، بستگي دارد.

اگر باردار يا شيرده باشيد مصرف برخي داروها براي شما توصيه نمي شوند و برخي داروها نيز براي كودكان استعمال نمي گردند. پزشك معالج تان مي تواند به يافتن داروي مناسب براي شما كمك نمايد.



داروهاي تسكين دهنده ي درد(مسكن ها):

براي دست يابي به بهترين نتيجه مي بايست به محض اين كه نشانه ها و علائم يك ميگرن را تجربه نموديد، داروهاي مسكن تان را مصرف نماييد. مصرف اين داروها ممكن است به استراحت و يا خواب شما در يك اتاق تاريك پس از صرف غذا كمك نمايند.

* داروهاي ضد التهاب غير استروئيدي(Nsaids):

اين داروها مانند ايبوپروفن(Advil, Motrin, others) يا آسپيرين ممكن است به تسكين ميگرن هاي ملايم كمك نمايند.

داروهايي كه به طور ويژه براي درمان ميگرن به بازار عرضه مي شوند مانند تركيبي از استامينوفن، آسپيرين و كافئين نيز ممكن است ميگرن هاي ملايم را تسكين دهند ولي به تنهايي براي تسكين ميگرن هاي شديد كفايت نمي كنند.

اگر اين داروها براي مدت زماني طولاني و يا با تكرر زياد مصرف شوند مصرف آن ها مي تواند منجر به زخم ها، خونريزي معده و روده و سردردهاي برگشت پذير گردد.

* تريپتامين ها:

براي اغلب افرادي كه به حمله هاي شديد ميگرن مبتلا هستند تريپتان ها داروهاي انتخابي هستند، آن ها در تسكين درد، حالت تهوع و حساسيت به نور و صدا كه با ميگرن همراه باشد موثر هستند.

داروهاي اين گروه عبارت هستند از سوماتريپتان(Imitrex) و ريزاتريپتان(Maxalt) و ناراتريپتان(Amerge) و Zolmitriptan(Zomig) و almotriptan يا Axert و frovatriptan يا Frova و eletriptan يا Relpax.

اثرات جانبي تريپتان ها شامل تهوع، گيجي و ضعف عضلاني مي باشند و مصرف آن ها براي افراد در معرض خطر سكته ها و حمله هاي قلبي توصيه نمي شود.

يك تركيب دارويي جديد(تنها به صورت قرص) از داروي sumatriptan و داروي ناپروكسين سديم (treximet) در سال 2008 ميلادي در دسترس قرار گرفت. مصرف تركيب اين دو دارو نسبت به مصرف يكي از آن ها به تنهايي، در تسكين علائم ميگرن موثرتر است.

* ارگوت ها:

ارگوتامين(Migergot, Cafergot) نسبت به تريپتان ها بسيار ارزان تر است از طرفي كمتر هم موثر مي باشد.

همچنين به نظر مي رسد كه اين نوع دارو بيشترين اثربخشي را براي افرادي كه دردشان بيش از 48 ساعت به طول مي انجامد، دارد.

دهيدرو ارگوتامين(migranal) مشتقي از ارگوت ها مي باشند كه موثرتر بوده و عوارض جانبي كمتري را نسبت به ارگوتامين ها دارند.

* داروهاي ضد تهوع:

از آن جا كه حمله هاي ميگرني اغلب به همراه تهوع( با و يا بدون استفراغ) هستند، مصرف اين داروها براي بهبود تهوع مطلوب است و اغلب با مصرف داروهاي ديگر تركيب مي شود.

از جمله داروهايي كه مكررا تجويز مي شوند عبارت هستند از: Metoclopramide(مصرف خوراكي) و يا Pro chlorpromazine(به صورت خوراكي و يا از طريق شياف مقعد)



* تركيبات بوتالبيتال(Butalbital):

داروهايي هستند كه داروي مسكن Butalbital را با آسپيرين يا استامينوفن تركيب مي نمايند(Butapap, Phrenlin Forte).

اين داروها برخي اوقات براي درمان حمله هاي ميگرني استفاده مي گردند.

برخي تركيبات درماني نيز شامل كافئين و يا كدئين(Esgic-Plus, Fioricet) مي باشند. از آن جا كه اين داروها خطر ايجاد سردردهاي برگشت پذير و ديگر عوارض جانبي را دارند لذا مي بايست به صورت غير مكرر مصرف شوند.

* اوپيات ها:

شامل داروهايي از جمله داروي هاي مخدر(narcotic) به ويژه كدئين هستند و برخي اوقات ممكن است براي معالجه ي درد ميگرن وقتي افراد نمي توانند تريپتان يا ارگوت مصرف كنند، استفاده شوند. Narcotic ها اعتياد آور هستند و اغلب، تنها به عنوان آخرين راه حل پيشنهاد مي شوند.



درمان هاي شيوه ي زندگي

روش هاي خوددرماني مي تواند به تسكين و توقف درد ميگرن كمك نمايد.

امتحان كردن نرمش هايي براي آرام سازي

آرام سازي ماهيچه ها مثل مديتيشن و يوگا به هيچ ابزاري نياز ندارند. شما مي توانيد آن ها را در كلاس هاي آموزشي يا در خانه با استفاده از كتاب ها يا نوارها ياد بگيريد و مي توانيد هر روز نيم ساعت آن ها را انجام دهيد. ممكن است عامل آرامش بخشي را براي خود بيابيد براي مثال گوش كردن به موسيقي، باغباني، دوش داغ گرفتن يا خواندن كتاب.

خواب كافي داشته باشيد، اما پُرخوابي نكنيد

متوسط خواب مورد نياز براي بزرگسالان، 6 تا 8 ساعت در شبانه روز است. همچنين بهتر است كه در زمان مشخصي به رختخواب برويد و در زمان مشخصي بيدار شويد.

استراحت و آرامش

وقتي احساس مي كنيد كه سردردي به سراغ تان مي آيد اگر براي تان امكان دارد در تاريكي و در اتاقي ساكت، استراحت كنيد.

يك تكه يخ پيچيده شده در پارچه را در پشت گردن تان و روي مناطق دردناك در پوست سر با فشار دادن آرام نگه داريد و بماليد.

دفتر يادداشت روزانه براي سردردتان داشته باشيد

يادداشت هاي ثبت سردردهاي تان را ادامه دهيد حتي پس از اين كه به پزشك مراجعه كرده باشيد. اين امر به شما كمك خواهد كرد كه ياد بگيريد چه چيزهايي ميگرن هاي شما را تحريك خواهند كرد و چه معالجاتي موثرتر هستند.

درمان هاي جايگزين

اگر سردرد مزمن داريد، ممكن است درمان هايي به شرح زيربراي تان مفيد باشند:

* طب سوزني:

در اين معالجه، پزشك تعداد زيادي سوزن يك بار مصرف نازك در داخل چندين منطقه از پوست تان در نقاط مشخص جا گذاري مي كند. تعدادي از آزمايشات باليني دريافته اند كه طب سوزني ممكن است براي سردرد مفيد باشد.

* بيوفيدبك:

بيوفيدبك نوعي روش تجسم خلاق و كنترل فكر و فرآيند ذهني است. معلوم شده است كه بيوفيدبك در تسكين دردهاي ميگرني موثر مي باشد. اين روش آرام سازي از ابزار ويژه اي براي آموزش نحوه ي بررسي و مديريت پاسخ هاي جسماني خاص مرتبط با استرس(مثل كشش و انبساط عضلاني) مدد مي گيرد.

* ماساژ:

ماساژ ممكن است به كاهش تناوب ميگرن كمك كند و مي تواند كيفيت خواب تان را بهبود بخشد، لذا اين امر مي تواند در جهت پيشگيري از ميگرن مفيد باشد.

* گياهان، ويتامين ها و مواد معدني:

بعضي مدارك حاكي از اثر بخشي گياه feverfew و butterbur در پيشگيري از ميگرن ها يا كاهش شدت آن ها مي باشند.

همچنين مصرف دوز بالايي از ريبوفلاوين(ويتامين ب2) ممكن است به وسيله ي تصحيح كردن كمبودهايي در سلول هاي مغزي از ميگرن ها پيشگيري كند.

مصرف مكمل هاي كوآنزيم Q10 نيز ممكن است در بعضي از افراد مفيد باشند. مكمل هاي سولفات منيزيم ممكن است تناوب سردردها را در بعضي افراد كاهش دهند اگرچه همه ي مطالعات با اين موضوع موافق نيستند.

* به نظر مي رسد كه مصرف منيزيم درون وريدي در بعضي از افراد مدت زمان يك سردرد شديد را كاهش دهد، مخصوصا افرادي كه كمبود منيزيم دارند.

از دكترتان بپرسيد كه آيا اين معالجات مذكور براي شما مناسب هستند و يا خير؟ اگر باردار هستيد از گياهان نام برده استفاده نكنيد.
 تشکر شده توسط : mahsa , nafass , شهرزاد
#6
بخور نخورهاي ميگرني

غذاهاي ايمن و بي خطر براي ميگرن:

* غذاهايي كه مصرف آن ها براي ميگرن بي خطر مي باشند عبارت هستند از:

* برنج به ويژه برنج قهوه اي

* سبزيجات برگ سبز پخته مانند بروكلي، اسفناج و ...

* سبزيجات پخته با رنگ زرد پُر رنگ و يا مايل به نارنجي مانند هويج و يا سيب زميني شيرين پخته

* سبزيجات پخته ي زرد رنگ مانند كدوي تابستاني

* مصرف ميوه هاي پخته و يا خشك شده مثل گيلاس، گلابي، آلوها و ...(به غير از ميوه هاي خانواده ي مركبات، سيب، موز، هلو و يا توت فرنگي).

* آب(اعم از آب ساده و يا كربناته) ولي ساير نوشيدني ها(حتي چاي گياهي) مي توانند محرك سردرد باشند.

* ادويه هاي گياهي؛ معمولا مصرف مقادير متعادل از نمك، وانيل و ديگر چاشني هاي گياهي در بيماري ميگرن تحمل مي شوند و محرك سردرد نمي باشند.

غذاهاي محرك براي ميگرن:

در افرادي كه مستعد ميگرن هستند يك سري غذاها وجود دارند كه اغلب سبب تحريك سردرد مي گردند. معمولا سردردهاي ميگرني شامل يك سري واكنش در عروق خوني و سيستم اعصاب بدن مي باشند.

برخي از غذاهاي رايجي كه ممكن است محرك سردردهاي ميگرني باشند عبارت هستند از:

* محصولات لبني(از جمله شير پُرچرب، شير بُز، پنير، ماست و...)

* شكلات

* تخم مرغ

* مركبات

* گوشت(از جمله: گوشت گاو، مرغ، خوك*، ماهي، بوقلمون و...)

* بادام زميني

* گوجه فرنگي

* پياز

* ذرت

*گندم( به شكل نان، پاستا و...)

همچنين برخي از نوشيدني ها و افزودني ها ممكن است از بدترين محرك ها براي تشديد ميگرن باشند از جمله: نوشيدني هاي الكلي به ويژه شراب قرمز*، نوشيدني هاي كافئينه از جمله قهوه و چاي و كولا، منوسديم گلوتامات، آسپارتات(نوعي شيرين كننده مصنوعي) و نيتريت ها.

و در مورد آن دسته از غذاها كه نه در ليست غذاهاي ايمن و نه در ليست غذاهاي مُضر براي ميگرن هستند مي بايست جانب احتياط را رعايت كرد چرا كه اين احتمال وجود دارد كه آن ها نيز محرك ميگرن باشند(هر چند اين امر بعيد است). تقريبا هر نوع غذايي(به غير از غذاهاي ايمن)، مي تواند براي برخي افراد محركي براي تشديد ميگرن باشد، لذا اين دسته از غذاها را نه مي توان خيلي در مظان اتهام قرار داد و نه احتمال مُضر بودن شان را دور از انتظار پنداشت و مي بايست جانب احتياط را در مصرف آن ها رعايت كرد.

نكته اي كه در تاثيرات سوء مواد غذايي بر ميگرن بايد توجه داشت آن است كه تجربيات شخصي افراد نيز در اين زمينه مي تواند مفيد باشد.

اصول غذايي مقابله با ميگرن:

اصول يك رژيم غذايي مقابله كننده با ميگرن عبارت هستند از:

* تاكيد بر مصرف غذاهاي ايمن: مثل برنج قهوه اي، سبزيجات پخته مانند بروكلي، اسفناج و ... و ميوه هاي پخته و يا خشك شده.

* اجتناب كامل از مصرف غذاهاي محرك سردرد: اگر پس از ترك غذاهاي محرك براي مدتي سردردتان كاهش يافت و يا متوقف شد مي توانيد مجددا غذاهاي محرك را امتحان كنيد تا اثر آن ها را ارزيابي نماييد و ببينيد آيا باز هم با مصرف اين نوع غذاها مشكل پيدا مي كنيد و يا خير.

* اگر اجراي 2 اقدام پيشين سردرد شما را كاهش نداد، محدوديت غذايي مي تواند به شما كمك نمايد كه تشخيص دهيد كه آيا يك محرك غير معمول سبب سردرد شما شده است يا نه.

* تغييرات هورموني بدن تان را به وسيله ي رعايت موارد زير به حداقل برسانيد:

اجتناب از مصرف محصولات حيواني و به حداقل رساندن زمان نگهداري روغن هاي گياهي و نيز افزايش مصرف غلات پُرفيبر و حبوبات و سبزيجات.

* مي توانيد پس از مشاوره با پزشك تان مكمل هاي زير را مصرف نماييد:

مصرف زنجبيل به ميزان 2/1 تا 2 قاشق چاي خوري (1 تا 2 گرم) از پودر تازه ي زنجبيل در روز

منيزيم: مصرف روزانه به ميزان 400 تا 700 ميلي گرم منيزيم( از راه غذا به همراه مكمل ياري) و اگر تنها به صورت مكمل عنصري مصرف شود به ميزان 200 ميلي گرم در روز.

كلسيم: با رعايت موارد زير از تحليل رفتن كلسيم بدن تان اجتناب نماييد:

* اجتناب از مصرف بيش از حد پروتئين حيواني، كافئين، تنباكو، نمك و شكر.

* اگر به مصرف مكمل هاي كلسيمي تمايل داريد مي توانيد روزانه 1000 تا 2000 ميلي گرم از مكمل كلسيم عنصري را به همراه 5 ميكروگرم از ويتامين D مصرف نماييد.

* فعاليت بدني منظم، به حفظ و نگهداري محتواي كلسيم استخوان ها كمك مي نمايد.

روش تشخيص غذاهاي محرك براي ميگرن

براي مثال مي توانيد براي 2 هفته فقط از غذاهاي ساده و بي خطر براي ميگرن بخوريد و سپس به تدريج يك قلم غذاي جديد را به رژيم غذايي تان بيفزاييد و اگر پس از چند مرتبه مصرف نمودن ماده ي غذايي جديد، هيچ علامتي از ميگرن را مشاهده نكرديد به سراغ غذاي بعدي برويد.

به همين ترتيب ادامه دهيد و هر بار كه با مصرف يك ماده غذايي جديد، علايم ميگرن را در خود مشاهده كرديد آن ماده ي غذايي را از ليست غذاهاي مصرفي خود خارج نماييد. بدين ترتيب با گذشت زمان ليستي از غذاهاي محرك، كه ميگرن تان را تشديد مي كنند به دست مي آوريد.

گياهان دارويي براي درمان ميگرن:

Feverfew گياهي است كه نام آن از اين واقعيت سرچشمه گرفته است كه يونانيان باستان و بسياري از جوامع، آن ها را به عنوان معالجه اي براي سردرد مصرف مي نمودند. يك سري از پژوهشگران شهر لندن در طي يك بررسي در يك گروه منتخب از بيماران مبتلا به ميگرن، دريافتند كه اين گياه دو سوم از ميگرن ها را در جمعيت مورد بررسي محدود نمود كه اين اثر مشابه اثربخشي اغلب داروهاي درمان كننده ي ميگرن مي باشد. هر چند كه برخي از افراد شاهد اثرات مثبت اين دارو در درمان ميگرن شان بودند ولي در برخي از ديگر افراد نيز هيچ اثر مثبتي مشاهده نشد.

مطالعات نشان داده اند كه مقدار مصرف اين دارو كه توانايي پيشگيري از ميگرن را داشته باشد در محدوده ي بين 50 الي 100 ميلي گرم است. هر چند كه اغلب از كپسول هاي حاوي 250 ميلي گرم از داروي استاندارد Feverfew استفاده مي گردد و توصيه مي شود كه روزانه يك عدد كپسول با معده ي خالي مصرف شود، اما اگر برگ هاي تازه اين دارو را بيابيد دوز مصرف معمول حدود 2 تا 3 برگ تازه در روز است.

بسياري از افراد Feverfew را براي دوره هاي طولاني مصرف نموده اند و تا كنون عوارض جانبي اي مشاهده نشده است و تحقيقات هيچ عارضه جدي اي را نشان نداده اند؛ هر چند هنوز تلاش ها و بررسي ها براي ملاحظه ي اثرات جانبي آن در طولاني مدت ادامه دارند.

البته اگر در دوران بارداري هستيد توصيه مي كنيم كه از مصرف Feverfew اجتناب نماييد البته شواهدي مبني بر اين كه مصرف اين ماده سبب مشكلاتي در ارتباط با بارداري و زايمان مي گردد وجود ندارند ولي از طرف ديگر اطلاعات موجود براي اطمينان از بي خطر بودن اين دارو در بارداري كافي نيستند.

افرادي كه دچار اختلال در انعقاد خون هستند و يا افرادي كه داروهاي ضد انعقاد خون را مصرف مي كنند مي بايست در مورد مصرف داروي feverfew با پزشك معالج مشورت نمايند.
 تشکر شده توسط : Sina , sadaf
#7
یک تیم بین‌المللی از پژوهشگران ژنتیک، ژنی کشف کردند که نقص عملکرد آن موجب بروز سردردهای میگرنی متداول می‌شود. این ژن فعالیت پروتئینی را کنترل می‌کند که وظیفه آن برطرف کردن ترافیک‌های اطلاعاتی در مغز است.

تیم "آرنو پالتوی" از انیستیتو Wellcome Trust Sanger بریتانیا در ‎تازه‌ترین شماره مجله تخصصی "طبیعت ژنتیک" مقاله‌ای منتشر کرده که نتیجه تحقیقات گسترده این تیم در مورد سردردهای متداول میگرنی است. این تیم ژنی کشف کرده است که عملکرد ناقص آن موجب بروز سردردهای میگرنی می‌شود. تا کنون تحقیقات مختلفی در مورد تأثیر ژن‌ها در بروز سردردهای میگرنی صورت گرفته است. البته بخش عمده این تحقیقات به‎ سردردهای نادر و شدید مربوط می‌شود.

تیم آرنو پالتوی برای نخستین بار در مورد سردردهای متداول میگرنی تحقیق کرده است. دکتر پالتوی خود می‌گوید: «برای نخسیتن بار موفق شدیم مجموعه ژنوم ‌هزاران انسان را با دقت کامل بررسی کنیم. در این تحقیق فعالیت ‌ژن‌ها و اثر آنها را بر سردردهای متداول میگرنی را پیگیری کردیم و به نتایج جالبی رسیدیم.»

کشف ژنی که باز شدن ترافیک اطلاعاتی را کنترل می‌کند

درمان مشخصی برای سردردهای میگرنی وجود ندارد در کشورهای صنعتی از هر شش زن و هر دوازده مرد یکی به سردردهای میگرنی دچار است. در آمریکا و کشورهای اروپا میگرن پرهزینه‌ترین بیماری "مغزی" به شمار می‌آید. در تحقیقات تیم پزشکی موسسه Wellcome Trust Sanger ، ۱۰۷۴۷ فرد داوطلب شرکت کردند که ۲۷۳۱ نفر آنها از سردردهای میگرنی رنج می‌بردند.

پژوهشگران میان دو ژن PGCP و MTDH/AEG که روی کرموزم شماره ۸ واقع شدند، یک ژن جدید کشف کردند. این ژن می‌تواند موجب بروز سردردهای میگرنی ‌شود. ژن تازه کشف شده، ردیف‌های گوناگونی دارد. اگر ردیف ژنتیکی کد rs1835740 باشد احتمال بروز سردردهای میگرنی را تا ۲۰ درصد افزایش می‌یابد.

پژوهشگران احتمال می‌دهند ژن تازه شناخته شده در تنظیم ترشح گلوتامات در مغز نقش دارد. گلوتامات ماد‌ه‌ای است که سلولهای عصبی مغز، زمان مخابره پیام به سلول عصبی مجاور از خود ترشح می‌کنند. پژوهشگران معتقدند سردردهای میگرنی می‌‌تواند به دلیل ترشح مقدار زیادی گلوتامات باشد.

به عبارت ساد‌ه‌تر وقتی تعداد زیادی پیام‌ عصبی به طور همزمان در مغز مخابره می‌شود ترشح گلوتامات افزایش پیدا می‌کند و گذرگاه‌ها دچار ترافیک اطلاعاتی می‌شوند.

نقص عملکرد ژن موجب کمبود پروتئین باز کننده ترافیک

ردیف ژنتیکی تازه کشف شده نیز در حالت عادی، فعالیت نوعی پروتئین را کنترل می‌کند که این ترافیک اطلاعاتی را از هم باز می‌کند. پژوهشگران می‌گویند در افرادی که از سردردهای میگرنی رنج می‌برند، فرمان شروع فعالیت این پروتئین صادر نمی‌شود. علت نقص در عملکرد این ژن اما مشخص نیست. از سوی دیگرنیز روشن نیست که در چه شرایطی‌‌‌، ترافیک اطلاعاتی در مغز به وجود می‌‌آید.

کریستین کوبیش یکی از این پژوهشگران از دانشگاه اولم در جنوب آلمان می‌گوید: «از آنجا علت بروز سردردهای میگرنی متداول، تا حدی شناخته شده است اکنون به تحقیقات گسترده‌ای برای شناخت پروسه ترشح و تنظیم گلوتامات نیاز داریم.»
http://www.dw-world.de/dw/article/0,,5956941,00.html
چشم ها را بـایـد شست  . ، . جـــور دیـگـر بـایــد دیـــد
 تشکر شده توسط : nazaninn , nafass , نازلی , najva
#8
يعني من تو مغزم هم ترافيكه؟
"چقدر ابد زمان اندکی ست برای آنکه به کفایت کنارت باشم...
#9
مسکنی فوق العاده جهت سردردهای میگرنی

[تصویر:  l2dxrly3flyl5cgvzfwt.jpg]

اگر شما هم دچار سردرد می شوید و با خوردن قرص های پروفن و ... آرام نمی شود ، این دارو را امتحان کنید و ...متخصصان علوم پزشكی در مركز سردرد دانشگاه كالیفرنیا در سانفرانسیسكو تاكید كردند: دوز بالای آسپیرین می تواند میگرن و سردردهای شدید را تسكین دهد.


آسپیرین همچنین یك داروی غیررسمی و غیراعتیادآور است كه كمترین عوارض جانبی را برای افراد بالغ دارد و نسبت به سایر رژیم های دارویی مثل تریپتان ها كه پزشكان معمولا برای كاهش سردردهای شدید به بیماران خود تجویز می كنند، كم هزینه تر است.


برای دستیابی به یك برنامه درمانی موفق و موثر برای این بیماران، پزشكان ابتدا به یك برنامه درمانی بیمارستانی اقدام می كنند كه در آنجا ترك دارو توسط نورولوژیست یا متخصص درد تحت نظر قرار می گیرد. سپس دوز بالای آسپیرین درون وریدی می تواند به بیماران كمك كند كه سردرد خود را در حین ترك دارو كنترل كنند.
به گزارش هلت دی نیوز، گروه پزشكی دانشگاه كالیفرنیا تاكید دارند كه برای درك عملكرد دقیق آسپیرین در كاهش سردردهای شدید، انجام آزمایشات بیشتر مورد نیاز است اما این یافته جدید یك گزینه درمانی ایمن و موثر برای مبتلایان به میگرن ارائه می كند.
این مطالعه در مجله نورولوژی منتشر شده است.

منبع : ایسنا
 تشکر شده توسط : Sina , sama , nahid
#10
خوراکی فوق العاده جهت تسکین سردردهای میگرنی

[تصویر:  m7fkhui77kfy380skik.jpg]


اگر به سردردهای میگرنی دچار هسنید و نمی دانید چه کاری باید انجام دهید از این خوراکی استفاده کنید و ...مصرف موسیر برای کاهش سردردهای میگرنی مفید است.
یک متخصص تغذیه گفت: موسیر تأثیر مثبتی بر دستگاه اعصاب مرکزی، کاهش سردردهای میگرنی و سیستم قلبی- عروقی دارد.


سید ضیاءالدین مظهری افزود: افرادی که نسبت به لاکتوز یا قند شیر عدم تحمل دارند، بهتر است از ماست استفاده کنند.
وی گفت: موسیر به صورت ترشی یا مخلوط با ماست به مصرف می رسد که اغلب به عنوان یک چاشنی اشتها آور تلقی می شود.

این متخصص تغذیه افزود: موسیر دارای خواص متعددی است از جمله تقویت قدرت جنسی، افزایش دفع ادرار، التیام دهنده و ترمیم کننده زخم ها و تسکین دهنده التهاب طحال و کبد نام برد.


مظهری اضافه کرد: تأثیر مثبت آن بر دستگاه اعصاب مرکزی، کاهش سردردهای میگرنی، کمک به سیستم قلبی -عروقی، کمک به کاهش چربی های خون و پیشگیری از تصلب شرایین و تنظیم فشار خون هم از جمله خواص موسیر است.

منبع : خبر آنلاين
 تشکر شده توسط : sama , nahid , sargol
  




کاربرانِ درحال بازدید از این موضوع:
4 مهمان