امتیاز موضوع:
  • 2 رأی - میانگین امیتازات : 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
اثرات مفید امگا ۳
#1
امگا - 3 موجود در گردو از بروز حمله قلبي جلوگيري مي‌كند.

گردو علاوه بر اينكه يك ميوه خوشمزه است مزاياي فراوانی براي سلامتي دارد .مطالعات جديد نشان مي‌دهد كه گردو حاوي اسيد‌هاي چرب امگا - ‌٣ است. ماهي شناخته شده‌ترين منبع اين گروه از چربي‌هاي مفيد است اما گردو حاوي نوع امگا - ‌٣ با عنوان اسيد آلفا لينولينك (ALA) است.

به گفته محققان مصرف اين اسيد چرب، فرد را در برابر حمله قلبي محافظت مي‌كند. مطالعات نشان مي‌دهد كه ‌٢ گرم در روز اسيد آلفا لينولينك كه در يك اونس گردو يافت مي‌شود، براي دستيابي به اين مزايا كافي است.

مغز گردو داراي چند اسيد آلفا و ويتامين‌هاي A، B ،D و E است. مقدار فسفر موجود در مغز گردو با ماهي، برنج و حتي تخم مرغ برابر است. در مغز گردو پروتئين، فيبر، منگنز، منيزيم و مس هم وجود دارد.

برگ و پوست اين ميوه مقوي است و خاصيت تصفيه كنندگي خون را دارد. از برگ و پوست ميوه گردو به خاطر وجود ماده تلخ و تانن براي درمان بيماري‌هاي پوستي استفاده مي‌شود.

مغز گردو همچنين حاوي تركيباتي به نام استرول است كه به لحاظ ساختار شيميايي شبيه به كلسترول هستند. برخي از استرولهاي گياهي در طی گوارش و در جريان عمل هضم جذب نمي‌شوند و مسير جذب كلسترول در جريان خون را نيز مسدود مي‌كنند. يك اونس مغز گردو حاوي ‌٥٠ ميلي گرم استرول گياهي است كه دانشمندان معتقدند اين ماده نقش مهمي در حفاظت شيميايي و نيز حفاظت عروقي در بدن ايفا مي‌كند.

به علاوه گردو حاوي فلاونوئيدي بنام اسيد الاژيك است كه اين ماده مي‌تواند رشد سلول‌هاي سرطاني را مسدود كند.

در هر ‌١٠٠ گرم مغز گردوي خام و خشك به ترتيب ‌٣/٥ گرم آب، ‌١٤/٨ گرم پروتئين، ‌٦٥ گرم مواد چربي، ‌١٣ گرم مواد نشاسته‌اي، ‌١٠٠ ميلي گرم كلسيم، ‌٣٨٠ ميلي گرم فسفر، ‌٣ ميلي گرم آهن، ‌٢ ميلي گرم سديم، ‌٥٠ ميلي گرم پتاسيم، ‌٣٠ واحد ويتامين آ - ‌٠/٣٥ ميلي گرم ويتامين ب‌ -6، ‌٠/١٢ ميلي گرم ويتامين ب-2، ‌١ ميلي گرم ويتامين ب-3 و ‌٢ ميلي گرم ويتامين c وجود دارد.

به لحاظ خ تصفيه كنندگي خون را دارد. از آنجا كه اين ميوه داراي مس است به جذب آهن در بدن كمك مي‌كند.

براي درمان بيماري‌هاي ريوي استفاده مي‌شود. دل پيچه را آرام مي‌كند. مخلوط گردو، عسل و مربا براي تقويت اشخاص لاغر بسيار مفيد است. مصرف گردو از بدن در برابر تشكيل سنگ كليه و سنگ كيسه صفرا محافظت مي‌كند. مصرف گردو به همراه موز و انجير نيز تقويت كننده مغز و تمركز است.
چو بید بر سر ایمان خویش میلرزم ... که دل به دست کمان ابروئیست کافر کیش
 تشکر شده توسط : mary54 , الهام ج , zohaa , visko
#2
کمبود اسید چرب امگا۳ موجب ناراحتی های کلیوی می شود و مصرف ۲ بار در هفته از ماهی نیاز بدن را به امگا ۳ برطرف می کند.

مرتضی صفوی در گفتگو با خبرگزاری فارس افزود: بخش اعظم مغز از اسید چرب آلفا لینولئیک ساخته شده است و بالا بودن اسید چرب غیراشباع در ماهی مانع رشد سلول های سرطانی پروستات می شود.

وی گفت: کمبود اسید چرب آلفا لینولئیک می تواند به عنوان عامل اصلی بیماری آلزایمر باشد. کاهش سرطان ها و آسیب های ناشی از آن نیز باعث خشکی پوست و ناخن ها می شود.

این متخصص تغذیه با بیان این که ماهی یکی از مهم ترین منابع پروتئین حیوانی است، افزود: ماهی ها به ۲ دسته چرب و بدون چرب تقسیم می شوند.

ماهی های بدون چربی معمولا کمتر از ۲ درصد چربی دارند که هر ۱۰۰ گرم آنها ۵۰ تا ۸۰ کیلوکالری انرژی دارد مانند ماهی حلوا، ماهی سفید و ماهی های پهن. ماهی های چرب نیز ۱۰تا ۲۵ درصد چربی دارند و۱۸۰ کالری انرژی تامین می کنند.

صفوی گفت: باله های یک ماهی تازه مرطوب است. شکم آن سفید مایل به زرد است. مردمک آن درشت و محدب و شکم آن برآمده است.

همچنین گوشت ماهی تازه سفت و در مقابل ارتجاع سخت است و اثر انگشت روی آن باقی نمی ماند، ولی ماهی فاسد لزج است و اثر انگشت روی آن باقی می ماند. آبشش آن بنفش مایل به سیاه است و بوی آمونیاک می دهد.

وی افزود: کباب کردن ماهی بسیار بهتر از پختن آن است. سرخ کردن ماهی نیز باید با پوششی از آرد یا خمیر انجام شود که ارزش غذایی ماهی را افزایش داده و بافت ماهی را حفظ کند.

این متخصص تغذیه افزود: از لحاظ تغذیه ای ماهی علاوه بر هضم سریع و کیفیت بالای پروتئین، دارای اسیدهای آمینه ضروری است که با گوشت های قرمز بدون چربی برابری می کند. تخم ماهی ۲۵ درصد پروتئین و اسید نوکلوئیک بسیار بالایی دارد.

وی افزود: هضم ماهی های بدون چربی کوتاه تر است و از حدود ۲ تا ۳ ساعت طول می کشد، ولی ماهی های چرب حدود ۴ ساعت هضم شان طول می کشد.

گوشت ماهی سالم، مغذی و سهل الهضم و دارای مواد معدنی و ویتامین های فراوان است.

برای افراد بالاتر از ۲ سال، ۲ تا ۳ وعده از گروه گوشت ها باید در وعده غذایی شان وجود داشته باشد که حاوی پروتئین، مواد معدنی، چربی و کلسترول است.

صفوی افزود: اسیدهای چرب ضروری بخشی از ساختمان غشای سلول هستند که برای ساختن چربی مغز بسیار اهمیت دارد و برای رشد سیستم عصبی مرکزی و رشد جنین و کودکان می تواند مفید باشد.

وی اضافه کرد: کمبود اسید چرب می تواند موجب ناراحتی های کلیوی، کبدی و اختلال در تولید مثل و در کودکان موجب عقب ماندگی ذهنی و فیزیکی شود. حال آن که ماهی و آبزیان منابع خوبی از اسید چرب امگا ۳ هستند.
 تشکر شده توسط : yaro , فریبا , نازلی , زهرا59
#3
امگا3 را هم بخورید هم به پوستتان بزنید!!

[تصویر:  j34zsbuvlsn38os49n8f.jpg]

خوردن امگا 3 به هر شکل چه از طریق مصرف مواد خوراکی و چه به صورت قرص برای بدن بسیار مفیداست به خصوص برای خانمها می تواند در زیبایی پوست بسیار موثر باشد...

سوال: گفته می شود زدن قرصهای امگا 3 به پوست می تواند به عنوان یک ماسک برای پوست مفید باشد آیا درست است ؟

امگا 3 و امگا 6 دردسته ی اسیدهای چرب غیر اشباع چند حلقه ای قرارمی‌گیرند. این اسیدهای چرب نقش مهمی در برخی عملکردهای بدن ما بازی می‌کنند. اگر ما همان طور که ازاهمیت اسیدهای چرب می گوییم از امگا 3 هم یاد می‌کنیم، به این علت است که این اسیدها به اسیدهای چرب ضروری معروف اند: بدن ما به آنها نیاز دارد، اما خودش نمی‌تواند آنها را بسازد. بنابراین، اهمیت تغذیه در این است که خوراکی ها تنها منبع وارد کردن امگا 3 به بدن هستند.

خوردن امگا 3 به هر شکل چه از طریق مصرف مواد خوراکی ( مغز گردو، روغن گردو، روغن کلزا، ماهی های چرب، سویا، شاهدانه و جوانه ی گندم) و چه به صورت قرص برای بدن بسیار مفید است که برای خانمها می تواند در زیبایی پوست بسیار موثر باشد و از چروک شدن زود هنگام پوست جلوگیری کند .

اگر از قرصهای امگا 3 استفاده می کنید بهتر است بدانید که می توانید مثل تمام ماسکها هفته ای دو بار به فاصله ی 3 روز همزمان با خوردن آن محتویات یک قرص را نیز به آرامی با حرکت دورانی به روی پوست خود به جز زیر چشم و اطراف لبها بمالید که دقیقا امگا 3مثل یک کرم نرم کننده بر روی پوست شما عمل خواهد کرد و پس از مدتی جذب خواهد شد .

نکته 1 : همانطور که گفته شد هیچگاه امگا 3 را اطراف لبها نزنید.
نکته 2 : ترجیحا آن را شب هنگام خواب بخورید و به پوست بزنید و صبح با صابون بشویید.


 تشکر شده توسط : sami , # پریسا # , هانیه , بی تـــا , najva , نگار1353 , visko
#4
تاثیر فوق العاده امگا3 بر بدن


در این روزها از فواید امگا 3 بر بدن بسیار شنیده ایم ، آیا از خواص این ماده خوراکی مهم اطلاعی دارید؟

" نیروی امگا3" عنوان کتابی است از دکتر میشل لرژریل دربارۀ اسیدهای چرب امگا3؛ در این کتاب دکتر لرژریل تمام فواید اسیدهای چرب امگا3 را بیان می کند و راه حل هایی برای افزایش میزان امگا3 در برنامۀ غذایی روزانه مان ارائه می دهد. خواندن این کتاب به افرادی که می خواهند عمری طولانی همراه با صحت و سلامتی داشته باشند، توصیه می شود.

فواید یک رژیم پر از امگا3
دکتر میشل لرژریل ازمشهورترین پزشکان فرانسوی در جهان به شمار می آید، خصوصاً برای انتشار تحقیق معروفش موسوم به لیون؛ دراین مطالعه او اهمیت اسیدهای چرب در تغذیه برای پیشگیری از بیماری های قلبی و عروقی را ثابت می کند. این رژیم سهم زیادی در شناخت ما از خواص فوق العاده و سلامت بخش رژیم های مدیترانه ای و کرتوا دارد، در این رژیم های فضای بسیار زیادی برای امگا 3 در نظر گرفته شده است.

ضمناً این مطالعه نشان می دهد که این رژیم سرشار از امگا3، بسیار خطر سکته های قلبی رانسبت به رژیم های کلاسیک مخصوص بیماران قلبی، که فاقد چربی بوده اند، کاهش می دهد. به دیگر سخن، محدود کردن چربی های حیوانی برای از بین بردن کامل خطر کافی نیست، بلکه باید در تغذیه از چربی های "خوب" نیز استفاده شود.

چربی های حیوانی به نفع امگا6 و امگا3 کاهش یافته اند، با این که امگا6 و امگا3 بافت گیاهی یکسانی دارند، اما آثار پزشکی شان متفاوت است. به عنوان مثال، امگا6 تشدیدکنندۀ التهاب ها هستند در حالی که امگا3 خاصیت ضدالتهابی دارد. و این همه چیز را تغییر می دهد!

ما با گذر از یک تغذیۀ سرشار از چربی های حیوانی به تغذیه ای پر از امگا6 می رسیم. و این امر به واسطۀ مصرف روغن آفتابگردان که سرشار از امگا6 است، پیش می آید.

زنده باد غذای خانگی!
اغلب اوقات، غذاهای صنعتی مناسب نیستند، باید به آشپزی سنتی بازگشت که اجازه انتخاب ترکیبات متنوع را می دهد. در اینجا آنچه برای رژیمی سرشار از امگا3 نیاز است، به شما ارائه می کنیم:

_ برای آشپزی و دلپذیر کردن غذاها، از روغن کلزا(همان روغن کانولا) و یا جانشین آن، روغن زیتون استفاده کنید ( می توانید از روغنی که ترکیب 50_50 کلزا و زیتون است، استفاده کنید).
روغن کلزا، روغنی گیاهی و سرشار از امگا3 است، و روغن زیتون هم از لحاظ دارا بودن آنتی اکسیدان ها و طعم خوبش بسیار ارزشمند است. روغن کلزا در برابر حرارت مقاوم است، در فرانسه این مطلب را می توانید روی اتیکت ها بخوانید، (آنچه که به طور مثال در سوئیس انجام نمی شود) و برای سرخ کردن کافی است که از حرارت دادن بیش از 180 درجه سانتیگراد خودداری کنید، حرارت 180 درجه همۀ روغن ها را خراب می کند. مطمئناً، حذف روغن ها و ماگارین آفتابگردان، ذرت، دانه ها، انگور و بادام زمینی ضروری است.

_ ماهی مهم ترین منبع امگا3 زنجیره ای بلند است ( که با امگا3 کلزا متفاوت است، البته امگا3 کلزا نیز لازم است) بنابراین ماهی باید بیشتر خورده شود. ماهی های چرب غنی ترین منابع امگا3 هستند و خوب است که در هفته 2 تا 3 بار مصرف شوند ( ماهی ماکرو، شاه ماهی، ساردین، ماهی آزاد، تن قرمز، سگ ماهی، قزل آلا، ماهی کولی و مارماهی). همه نوع ماهی، از جمله آزاد و پرورشی، خام، پخته، دودی و حتی کنسرو هم ارزشمند و مفید است. البته کنسرو ماهی در صورتی خاصیت خود را دارد، که بدون چاشنی، یا با روغن زیتون و یا کلزا تهیه شده باشد.

_ تخم مرغ های حاوی امگا 3 غنی تر از تخم مرغ های معمولی است، زیرا مرغ هایی که این تخم ها را می گذارند، با دانه های کتان با امگا3 فراوان ، تغذیه می شوند.

فهرستی از فواید تحسین برانگیز امگا3
این لیست تحسین برانگیز، که فواید امگا3 را نام می برد، توسط دکتر لرژریل تهیه شده است:

_ حفاظت از قلب ( در مقابل سکتۀ قلبی، مرگ ناگهانی، مشکلات ضربان قلب)

_ حفاظت در برابر برخی سرطان ها (کلون، سینه و غیره)

_ سهم داشتن در مبارزه با بیماری های التهابی: التهاب مفاصل روماتیسمی، آسم، اُستِئوپورزیس، دیابت، چاقی مفرط ....

_ تأثیر مثبت بر عملکرد مغز و سیستم عصبی ( هوش نوزادان، افسردگی و پیشگیری از تباهی ماهیچه ها متأثر از افزایش سن)

تمام این دلایل باعث می شود که امگا3 را از دست ندهید، حداقل به سلامتی اش!

تهیه و ترجمه : گروه سلامت سیمرغ
مهم این نیست که در کجای این دنیا ایستاده ایم
مهم اینست که در چه راستائی گام برمیداریم.
 تشکر شده توسط : ehsan 10054 , ساغر , Hasty , # پریسا # , naz.gigili , نازلی , visko
#5
Huhنجوا جان تو تاييد حرفه شما بايد بگم از وقتي ژاپن ماهي را از رژيمه
غذاييشون كم كردن آماره msشون رفته بالا
...
 تشکر شده توسط : ساغر , najva , # پریسا # , نازلی
#6
گردو و ماهی‌های چرب مانند ماهی آزاد، شاه ماهی، ماهی تن و قزل آلا از جمله غنی‌ترین منابع امگا 3 هستند.
 تشکر شده توسط : najva , zohaa
#7
خواص ضد کلسترولی امگا 3 ها


سلامت نیوز: امگا 3 ها را می‌توان به جرات پیشگامان حفظ سلامتی نامید. امگا 3 ها از ابتلا به آلزایمر و برخی از سرطان‌ها پیشگیری و با پیدایش چین و چروک، مشکلات اضافه وزن و بیماری‌های قلبی عروقی مقابله می‌کنند.


این اسیدهای چرب مفید که بیشتر در ماهی‌های چرب، روغن‌های گیاهی و غیره وجود دارند خواص فوق‌العاده و باور نکردنی دارند.

در این مطلب قصد داریم اول از همه شما را با این اسیدهای چرب آشنا کرده و سپس بخشی از خواص فوق‌العاده‌ی آن‌ها را نشان دهیم.

اگر سلامتی خود و اعضای خانواده‌تان یکی از دغدغه های شماست با ما همراه باشید.


به چه موادی امگا 3 گفته می‌شود؟

امگا 3 ها جزو لیپیدها هستند. به بیان روشن امگا 3 ها مواد چربی هستند که به خانواده اسیدهای چرب اشباع نشده ی پُلی تعلق دارند مانند امگا 6 ها. اما این که چرا به این مواد چرب «اسیدهای چرب ضروری» گفته می‌شود؟ پاسخ این است: به خاطر این که بدن انسان قادر به تولید این مواد نیست و لازم است که از طریق مواد غذایی تأمین شوند.


منابع امگا 3 ها

امگا 3 ها در ماهی‌های چرب، کاهو فرنگی، روغن کلزا وجود دارد و امگا 6 ها در روغن آفتاب گردان، روغن دانه‌ی انگور، روغن گردو، روغن ذرت و روغن ماهی. خواص امگا 3 ها در سال‌های 1970 به اثبات رسید. ابتدا محققان متوجه شدند که اسکیموها کمتر دچار سکته‌ی قلبی می‌شوند و سپس روی مواد غذایی که مصرف می‌کردند آزمایش‌هایی انجام دادند. محققان دریافتند بین رژیم غذایی آن‌ها که سرشار از ماهی بود و کاهش خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی عروقی رابطه‌ای وجود دارد. در واقع آن‌ها ثابت کردند اسکیموها به دلیل مصرف زیاد ماهی، کمتر به مشکلات قلبی عروقی دچار می‌شوند.


خواص امگا 3 ها

امگا 3 ها باعث یک رشد نرمال شده و از پیری پیشگیری می‌کند. این اسیدهای چرب ضروری باعث بهبود عملکرد سیستم قلبی عروقی می‌شود. امگا 3 ها میزان کلسترول را کاهش می‌دهد، جریان خون را بهتر می‌کند و به ویژه دارای خواص ضد التهابی است و فشارخون را کنترل می‌کند.

مسئله‌ی اصلی این است که بین امگا 3 و امگا 6 تعادلی به وجود بیاورم. این تعادل زمانی شکل می‌گیرد که امگا 3 ها از طریق مواد غذایی تأمین شود در حالی که مصرف قرص‌های امگا 3 می‌تواند تاثیرعکسی به جا بگذارد.

البته خواص امگا 3 ها به همین جا ختم نمی‌شود. متخصصان معتقدند که این اسیدهای چرب با افسردگی نیز مقابله می‌کنند. در واقع این اسیدهای چرب سلول‌های مغز را در شرایط متعادلی قرار می‌دهند و به این ترتیب تعادل روحی افراد را حفظ می‌کنند.

متخصصان تغذیه توصیه می‌کنند که در برنامه‌ی غذایی‌تان سهم بیشتری به مصرف میوه و سبزیجات بدهید.

روزانه امگا 3 های مورد نیاز بدن را دریافت کنید. زنان روزانه به 1.8 گرم و مردها به 2 گرم امگا 3 نیاز دارند یعنی معادل دو قاشق غذا خوری روغن کلزا. باید بدانید که این روغن حتی اگر در حرارت هم قرار گیرد امگا 3 ها و خواص آن را از دست نمی‌دهد.

در تهیه‌ی غذاهای خود از روغن کلزا استفاده کنید، کلم، سبزیجات برگ سبز، ماهی (هر هفته دو مرتبه)، کاهو میل کنید.

مصرف سمنو‌ی خوراکی را در الویت قرار دهید. هر 100 گرم از سبزیجات سبز رنگ حاوی 200 میلی گرم امگا 3 هستند، در حالی که همین میزان سمنو ی خوراکی دارای 240 تا 300 گرم از این اسیدهای چرب ضروری است.


آیا لازم است که از کپسول‌های امگا 3 استفاده کرد؟

متخصصان معتقدند که مصرف قرص‌ها و کپسول‌های حاوی امگا 3 معمولاً فاقد عوارض جانبی است. در واقع اکثر ما با کمبود امگا 3 مواجه هستیم زیرا کمتر از مواد غذایی حاوی این اسیدهای چرب استفاده می‌کنیم. البته توجه داشته باشید مصرف بیش از اندازه‌ی امگا 3 ها نیز به سلامتی آسیب می‌زنند.

مسئله‌ی اصلی این است که بین امگا 3 و امگا 6 تعادلی به وجود بیاورم. این تعادل زمانی شکل می‌گیرد که امگا 3 ها از طریق مواد غذایی تأمین شود در حالی که مصرف قرص‌های امگا 3 می‌تواند تاثیرعکسی به جا بگذارد. مکمل‌های غذایی امگا 3 ها حاوی عناصر قابل اکسیداسیون هستند که باعث تولید رادیکال‌های آزاد می‌شود. تا جایی که می‌توانید از منابع طبیعی امگا 3 ی بدنتان را تأمین کنید و اگر احساس کردید که به مکمل نیاز دارید اول با پزشک مشورت کنید.

منبع: تبیان
مهم این نیست که در کجای این دنیا ایستاده ایم
مهم اینست که در چه راستائی گام برمیداریم.
 تشکر شده توسط : احمدرضا , نازلی
#8
این روزها کمتر کسی است که کلمه امگا 3 را نشنیده باشد. به‌طورکلی روغن‌ها و چربی‌ها از مهمترین اجزای تشکیل دهنده غذای انسان به شمار می‌آیند. چربی‌ها در سلولها و بافتهای بدن وجود دارند و در ساختمان غشای سلولی نقش مهمی ‌ایفا می‌نمایند.

از آنجا که یک گرم چربی در بدن معادل 9 کیلوکالری، انرژی تولید می‌کند که این مقدار بیش از دو برابر کربوهیدرات‌ها (قندها) و پروتئین‌هاست، در نتیجه می‌توان از چربی‌ها برای کودکانی که رشد خوبی ندارند در هر وعده غذایی به غذای آنها اضافه نمود.اسیدهای چرب از اجزای تشکیل دهنده چربی‌ها است که بدن قادر به تولید انواع ضروری آن نیست و باید از طریق ماده غذایی تامین گردد که از آن جمله‌اند: امگا3 و امگا‌6. اسیدهای چرب امگا3 به دلیل حضور در غشای سلولی در فعالیت‌های فیزیولوژیک بدن نقش حیاتی دارند. این اسیدهای چرب همچنین در تنظیم کلیه عملکردهای زیست شناختی، دستگاه قلبی و عروقی، تولید مثل، ایمنی و عصبی به کار می‌روند.

به گزارش سلامت نیوز به نقل از باشگاه خبرنگاران ؛ نام دیگر امگا3 اسید لینولنیک و نام دیگر امگا‌6 اسید لینولئیک می‌باشد. برای آنکه بدن ما بتواند از امگا‌3 و امگا‌6 موجود در مواد غذایی، مشتقات مورد نیاز خود را بسازد بایستی آن دو ماده را به نسبت متعادل با یکدیگر دریافت کند. نسبت ایده‌آل امگا‌6 به امگا‌3 می‌بایست 1:1 و حداکثر 4:1 باشد، اما متاسفانه این مقدار در افراد جامعه 11:1 تا 30:1 است یعنی مصرف امگا‌6 در اغلب موارد سی برابر بیش از امگا‌3 است.

گفتنی است که مصرف مجزای هرکدام از این دو ماده به تنهایی سبب ایجاد مشکلات زیادی در بدن می‌شود زیرا هرگاه امگا‌6 بیش از امگا‌3 مصرف گردد بدن نیز تنها از امگا‌6 استفاده می‌نماید. از عوارض کمبود امگا‌6 می‌توان به اگزما، ریزش مو، تحلیل کبد، افزایش ابتلا به عفونت و تاخیر در التیام زخمها اشاره کرد و از عوارض کمبود امگا‌3 می‌توان لاغری، آسیب به بینایی و توانایی یادگیری، افزایش تری گلیسیرید و فشارخون و خشکی پوست را برشمرد.

امگا‌6 در تخم مرغ، مارگارین، گوشت قرمز، ذرت و غلات یافت می‌شود. امگا‌3 خاصیت ضد انعقادی دارد ولی امگا‌6 انعقاد خون را افزایش می‌دهد. امگا3 در ماهی‌های روغنی مثل ماهی آزاد و قزل‌آلا همچنین در کنجد، دانه کتان و گردو یافت می‌شود. روغن سویا و روغن آفتابگردان نیز هردو اسید چرب برشمرده هستند.به خاطر داشته باشیم 60درصد از مغز به چربی‌ها اختصاص دارد پس عملکرد صحیح مغز و سلول‌های عصبی و شبکیه چشم به اسید‌های چرب از جمله امگا‌3 وابسته است. امگا‌3 در بدن به پروستاگلندین‌ها و ایکوزانویید‌ها تبدیل می‌شود.

پروستاگلندین‌ها در تنظیم فشار خون، انعقاد خون، پاسخ‌های آلرژیک، عملکرد کلیه‌ها و دستگاه گوارش، تولید انرژی و تنظیم هورمون‌های جنسی نقش دارد. مصرف امگا‌3 سبب کاهش کلسترول و تری گلیسیریدهای خون، کاهش فشارخون، کاهش وزن، پیشگیری از بیماری‌های قلبی و عروقی، درمان و کاهش دردهای مفاصل، آرتریت روماتوئید و آرتروز می‌گردد.از آنجا که امگا3 جذب کلسیم را افزایش می‌دهد و رسوب کلسیم را در بافتهای استخوانی تسهیل می‌نماید، سبب درمان پوکی استخوان می‌شود. همچنین این ماده در درمان افسردگی، خشکی چشم، کاهش دردهای قاعدگی، جلوگیری از تصلب شرائین و کاهش بروز سرطانهای سینه، تخمدان، پروستات و دستگاه گوارش موثر است و همچنین سبب درمان و پیشگیری از آلزایمر، آسم، اختلال کم توجهی بیش‌فعالی، میگرن، آکنه می‌شود.

مصرف این ماده سبب بهبود توان ذهنی و حافظه، جلوگیری از پیری زودرس، تثبیت انسولین و قندخون، افزایش سطح هورمون رشد و افزایش رشد عضلات می‌گردد و لذا مصرف این ماده به زنان باردار و شیرده توصیه می‌گردد زیرا چنانچه گفته شد این ماده در تکامل مغز و سیستم عصبی نیز نقش اساسی دارد.

با مصرف امگا3 مقاومت بدن در مقابل انواع سرطان افزایش می‌یابد و در نتیجه باعث کاهش رشد غده‌های سرطانی می‌گردد اما لازم به ذکر است افرادی که دچار اختلالات خونی هستند، کسانی که پوستشان به راحتی دچار کوفتگی و کبودشدگی می‌گردد، کسانی که از داروهای آسپرین و رقیق کننده خون استفاده می‌نمایند، افرادی که به غذاهای دریایی حساس هستند، افرادی که فشارخون بالا دارند ونیز کسانی که دچار ضعف سیستم ایمنی بدن هستند نباید امگا3 مصرف کنند زیرا مصرف میزان امگا‌3، سیستم ایمنی بدن را سرکوب می‌نماید و اگر بیش از نیاز بدنمان از این ماده مصرف نماییم موجب اسهال، تهوع، کاهش جذب ویتامین‌های A,D,E,K (ویتامین‌های محلول در چربی) می‌گردد.

این اسید چرب به نور و حرارت و اکسیژن بسیار حساس است و در نتیجه این مواد باید در ظروف در بسته و در یخچال و دور از نور نگهداری شود. پیش‌تر گفتیم که امگا‌3 در روغن‌های ماهی موجود است.علیرغم دانستن این نکته و نقش مصرف ماهی و سایر آبزیان در افزایش ضریب سلامت جامعه اما مصرف سرانه آبزیان در کشورمان اکنون 5کیلوگرم است که در مقایسه با مصرف سرانه جهانی ناچیز است.امگا3 کلید هوش کودکان است در نتیجه مادران باردار باید در هفته یک تا دو بار مصرف نمایند از طرفی این ماده باعث کاهش خطر تولد نوزاد نارس می‌گردد و با افزایش رشد سریع مغز جنین، توان هوشی را در کودکان زیاد می‌نماید.

تحقیقات علمی‌حاکی از آنند که سطح امگا3 در خون افراد مبتلا به افسردگی کمتر از افراد عادی است. جالب اینکه اگر در افراد افسرده این میزان پایین‌تر از حد معمول باشد امکان خودکشی آنها تا 8 برابر نسبت به افراد افسرده‌ای که این مشکل را ندارند (علیرغم افسرده بودن، میزان امگا‌3 طبیعی دارند) بیشتر می‌شود.و از آنجا که یک زندگی پر از سلامت در کودکی نهفته است، دریافت منظم و صحیح اسید چرب امگا3 در این دوران و یا حتی در دوران جنینی سبب محافظت از بدن در مقابل بسیاری از امراض می‌شود. امراضی که منشأ بیماری‌های ناتوان کننده مزمن در کودکان است مانند آسم و آلرژی، اختلالات یادگیری، بیش فعالی و پرخاشگری.

کودک تا قبل از تولد، اسید چرب امگا3 مورد نیاز خود را از مادر تأمین می‌کند و پس از تولد این ماده را از شیر مادر به دست می‌آورد. آنچه که حائز اهمیت است گنجاندن غذای حاوی اسید چرب امگا3 در رژیم غذایی کودک بعد از شیرخوارگی است که می‌تواند در پیشگیری از بروز بسیاری از بیماری‌های کودکان مؤثر باشد. غلظت خونی امگا‌3 در بهار و تابستان کمتر از پاییز و زمستان است زیرا در بهار و تابستان کمتر از غذاهای دریایی استفاده می‌نماییم.

دور نرو...
بیا کنار دلم
من غیر از اینها که می نویسم
نوازش هم بلدم...
 تشکر شده توسط : arezoo_azizi , niloufar , نازلی , MFhealth , شيدا رها
#9
امگا ۳ در چه خوراکی هایی وجود دارد؟


نکات کوچکی دربارۀ لیپیدها
لیپیدها، که عموماً به نام ماده چرب شناخته می‌شوند، بنا بر ساختار مولکولی شان به سه نوع ِ اسیدهای چرب تقسیم می‌شوند:
اسیدهای چرب غیر اشباع چند حلقه ای، که امگا ۳ و امگا ۶ در این دسته قرار می‌گیرند. این اسیدهای چرب نقش مهمی در برخی عملکردهای بدن ما بازی می‌کنند. اگر ما همان طور که دربارۀ اسیدهای چرب صحبت می‌کنیم از امگا ۳ هم یاد می‌کنیم، به این علت است که این اسیدها به اسیدهای چرب ضروری معروف اند: بدن ما به آنها نیاز دارد، اما خودش نمی‌تواند آنها را بسازد. بنابراین، اهمیت تغذیه در این است که خوراکی ها تنها منبع وارد کردن امگا ۳ به بدن هستند.

سه گانۀ اسیدهای چرب
امگا ۳ با ۳ اسید چرب در ارتباط است. در اولین مرحله، اسید آلفا لینولنیک (ALA). ما ALA را می‌توانیم در سبزیجات (روغن کلزا، روغن گردو، سویا، دانۀ کتان، شاهدانه، سُمنه خوراکی، جوانۀ گندم) بیابیم.
اسید ایکوزاپنتائنوئیک (EPA) و اسید دوکوزاهگزانوئیک (DHA) نیز وجود دارند. بدن ما می‌تواند این دو اسید را از ALA ترکیب کرده و یا بهتر، آن را از محصولات دریایی مخصوصاً ماهی های چرب برداشت کند.

نقش امگا ۳
امگا ۳ به عنوان عنصر مهمی برای سلامتی شناخته شده است، در این شکی نیست. ولی باید حواستان به تأثیرات مُد شدن یک پدیده در جامعه و قدرت “جریان سازی رسانه ای” دربارۀ امگا ۳ هم باشد…
اولین و مهم ترین تأثیری که امگا ۳ به آن معروف شده، نقش آن در پیشگیری از بیماری های قلبی عروقی است. همان طور که می‌دانیم مردمی که مقدار زیادی ماهی مصرف می‌کنند (مثلاً اسکیموها و ژاپنی ها) کمتر دچار بیماری های قلبی و عروقی می‌شوند. قطعاً امگا ۳ یکی از دلایل این وضعیت خواهد بود، ولی تنها دلیلش نیست …
مصرف امگا ۳، به میزان کافی برای کسانی که از بیماری های قلبی و عروقی رنج می‌برند و یا مبتلایان به کلسترول خون بالا، توصیه می‌شود. در عین حال به این افراد توصیه می‌شود که مصرف اسیدهای چرب اشباع شان را کم کنند. امگا ۳ تأثیر ضد فشار خون هم دارد. البته این به این معنا نیست که مکمل های غذایی سرشار از امگا ۳ می‌توانند جای داروهایی را که برای این بیماری ها توسط پزشک تجویز شده اند، بگیرند !
امگا ۳ بر روی فعالیت های مغزی نیز اثر مثبت دارد. در واقع مغز حاوی میزان زیادی لیپید است. بنا بر گفتۀ پزشکان، امگا ۳ آثار مثبتی در مقابله با افسردگی نیز خواهد داشت.

نیاز ما به امگا ۳
میزان امگا ۳ توصیه شده در روز، برای زنان حدود ۱٫۶ گرم و برای مردان ۲ گرم است. عموماً به زحمت نیمی از این نیاز تآمین می‌شود.
اما یک نکات بسیار مهم و کلیدی در رابطه با مصرف امگا ۳ و امگا ۶؛ مصرف بیش از حد امگا ۶ می‌تواند تأثیر بازدارنده و مهار کننده بر روی عملکرد امگا ۳ داشته باشد. مطلوب ترین نسبت مصرف امگا ۳ به امگا ۶، ۱ به ۵ است؛ حال آنکه با تغذیۀ فعلی ما این نسبت ۱ به ۱۰ است. برای در الویت قرار دادن منابع حاوی امگا، به طور مثال می‌توان از روغن کلزا استفاده کرد. ضمناً در بازار روغن هایی وجود دارند که حاوی میزان مناسبی اسید چرب هستند.

امگا ۳ را در چه چیزهایی بیابیم؟
مواد غذایی که بیشترین میزان امگا ۳ را در خود دارند و از این لحاظ غنی اند، عبارتند از: روغن گردو، مغز گردو، روغن کلزا و ماهی های چرب (ماهی آزاد، ساردین، ماهی کولی، شاه ماهی، ماهی مارکو)
و آخرین نکته: امگا ۳ تحمل حرارت خیلی زیاد را ندارد؛ برای طبخ ماهی ها، توصیه می‌شود که بخار پزشان کنید یا در فویل پیچیده و با حرارت ملایم فر بپزید؛ از سرخ کردن آنها در روغن یا کره بپرهیزید.

 تشکر شده توسط : ثریا , najva , نازلی
#10
پژوهشگران علوم پزشکی در دانشگاه آکسفورد می گویند براساس نتایج یک تحقیق که به تازگی انجام داده اند ، کودکانی که مهارت خواندن ضعیفی دارند می توانند با مصرف روزانه مکمل های اسیدهای چرب امگا ۳ (OMEGA-3 ) که درغذاهای دریایی و برخی جلبک ها یافت می شود، مهارت خواندن خود را تقویت کنند.

به گزارش خبرنگار سایت پزشکان بدون مرز ، اسید چرب امگا ۳ خانواده‌ای از اسیدهای چرب اشباع نشده هستند که اولین پیوند دوگانه آن‌ها بین سومین وچهارمین کربن در زنجیره کربنی قرار گرفته‌است.اسیدهای امگا ۳ برای تنظیم فعالیت بدن انسان موادی ضروری هستند.ولی در بدن ساخته نمی‌شوند .

پژوهشگران دانشگاه آکسفورد در این تحقیق به ۳۶۲ کودک هفت تا ۹ ساله برای ۱۶ هفته روزی ۶۰۰ میلی گرم قرص اسید چرب امگا ۳ دادند.

دانشمندان متوجه شدند کودکانی که مهارت خواندن آنها از حد عادی پایین تر بود سه هفته پس از مصرف مکمل امگا۳ مهارت خواندنشان نسبت به کودکانی که دارونما مصرف می کردند، تقویت شد.

دکتر ˈآلکس ریچاردسونˈ محققی که در این مطالعه شرکت داشت ، گفت : نتایج این مطالعه نشان داد که مصرف روزانه مکمل های امگا ۳ عملکرد خواندن کودکانی که مهارت خواندنشان از حد عادی پایین تر است ، تقویت می کند و به این کودکان کمک می کند که مهارت خواندن خود را به پای هم سن و سالانشان برسانند.

پل مونت گومریˈ استاد مداخله روانی در مرکز مداخله مبتنی بر شواهد در دانشگاه آکسفورد گفت: مطالعات قبلی نشان داده بود که مصرف روزانه امگا۳ به کودکان مبتلا به وضعیت هایی مانند اختلال هماهنگی رشد و نارساخوانی کمک می کند اما این نخستین مطالعه ای است که این نتایج مثبت را در کودکان مدرسه ای نشان داده است.

حضور امگا ۳ در جانداران آبزی همچون قزل آلا، تن، هالیبوت (نوعی ماهی پهن بزرگ) و دیگر جانداران دریایی از جمله خزه و جلبک و نیز گیاهانی نظیر خرفه و همچنین دانه های روغنی را اثبات کرد.اسیدهای چرب امگا ،۳ نقش مهمی در کارکرد فعالیت های مغذی و به خصوص تقویت حافظه و نیز فعالیت های قلب دارند.

کارشناسان مصرف مواد حاوی امگا ۳ را حداقل دو بار در هفته توصیه کرده اند.

تحقیقات نشان داده است زنان باردار، مادران شیرده و کودکان باید برای تامین امگا ۳ مورد نیاز بدن خود از قرص های مکمل امگا ۳ استفاده نمایند .

خدایا یاریم کن تا آن چه را که دانسته یا نا دانسته می شکنم دل نباشد innocent0001.gif
  


موضوع های مرتبط با این موضوع...
موضوع: نویسنده پاسخ: بازدید: آخرین ارسال
  گلابی و خواص مفید آن نازلی 5 9,287 2014/04/25, 02:37 PM
آخرین ارسال: سالومه
  صیفی جات مفید شيدا رها 0 2,707 2013/06/19, 02:20 PM
آخرین ارسال: شيدا رها
  غذاهای مفید در درمان مشکلات عصبی و روحی # پریسا # 0 2,269 2011/10/09, 04:42 PM
آخرین ارسال: # پریسا #



کاربرانِ درحال بازدید از این موضوع:
1 مهمان