امتیاز موضوع:
  • 1 رأی - میانگین امیتازات : 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
عوارض چاقي
#1
چاقی و تاثیر آن روی جذب ویتامین‌ها



گروهی از پزشکان نروژی تاکید کردند: هر چه فردی چاق‌تر باشد، وضعیت جذب ویتامین D در بدن او نامطلوب‌تر خواهد شد. چون چاقی جذب این ویتامین را در بدن دچار اختلال و نابسامانی می‌کند.

به گزارش سرویس «بهداشت و درمان» ایسنا، این پزشکان در آزمایشات خود به وجود رابطه عکس بین افزایش وزن و مقدار ناکافی ویتامین D در بدن پی بردند، به این معنی که هر چه وزن فرد بیشتر شود و مقدار جذب ویتامین D کاهش پیدا می‌کند.

به گزارش ویتامین D برای سلامت سلول‌ها، جذب کلسیم و عملکرد مناسب سیستم‌ ایمنی بدن ضروری است. کمبود ویتامین D می‌تواند خطر تحلیل رفتن و شکستگی‌های استخوانی و همچنین خطر بروز انواع خاصی از سرطان‌ها را افزایش دهد.

به گزارش سایت اینترنتی هلت دی، این متخصصان هم چنین خاطرنشان کردند که در بدن افراد چاق و مبتلا به اضافه وزن حتی فرآوری این ویتامین هم با مشکل مواجه شده و به طور مناسب انجام نمی‌گیرد.

این تیم پزشکی تاکید کردند: وقتی ویتامین D معروف به ویتامین خورشید جذب بدن می‌شود (از طریق خورشید یا منابع غذایی) باید در بدن طی فرایندی به نوع قابل استفاده آن یعنی دی هیدروکسی ویتامین D ـ یک و 25 تبدیل شود که در بدن افراد چاق، چرخه این پروسه کوتاه می‌شود و در نتیجه جذب ویتامین به درستی صورت نمی‌گیرد.
 تشکر شده توسط : nazaninn , pariya , Morteza
#2
يك فوق تخصص گوارش در گردهمايي «پيشگيري از چاقي» كه در قم برگزار شد، با بيان اينكه چاقي به عنوان يكي از معضلات قرن 21 روند روبه رشدي دارد ، افزود: اين موضوع بايد مورد توجه مردم و كانونهاي تصميم گيرنده قرار گيرد و برنامه ريزي هاي لازم نيز انجام شود.

به گزارش ايسنا، دكتر محمدرضا قديررئيس سازمان نظام پزشكي استان قم در اين گردهمايي با اشاره به عوارض و خطرات ناشي از چاقي گفت: اميد به زندگي در افراد چاق 8 تا 10 سال كاهش مي يابد.

وي چاقي را يكي از علل قابل پيشگيري در مرگ و مير عنوان كرد و افزود: با فرهنگ سازي، اصلاح شيوه زندگي، نحوه تغذيه و افزايش تحرك و پويايي مي توان از ابتلا به چاقي و عوارض ناشي از آن پيشگيري كرد.

رئيس سازمان نظام پزشكي استان قم با اشاره به شعار سازمان جهاني بهداشت جهاني در سال 2010 درباره سلامت و شهرنشيني گفت: موضوع چاقي و عوارض آن يكي از آسيب ها و خطرات شهرنشيني به شمار مي رود كه نيازمند توجه بيشتر است.

دكتر قدير بروز بيماري‌هاي قلبي و عروقي و خطر ابتلا به سكته‌هاي قلبي و مغزي را از جمله موارد شايع در افراد مبتلا به چاقي ذكر كرد و افزود: اين بيماري‌ها بر اثر افزايش چربي خون و ميزان چربي بدن بروز مي كند.

وي ابتلا به انواع سرطان‌هاي مري و روده بزرگ را از ديگر عوارض چاقي برشمرد و اظهار داشت: چاقي خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ در مردان را افزايش مي دهد.

فوق تخصص گوارش خطرات و عوارض چاقي در بين خانم ها را يادآور شد و با بيان اينكه در حال حاضر 25 تا 30 درصد زنان جامعه به دليل بي تحركي از چاقي رنج مي برند گفت: ايران در جهان به لحاظ آمار زنان مبتلا به چاقي در رتبه يازدهم قرار دارد.

دكتر قدير افزود: كشور ما به لحاظ آمار مردان مبتلا به چاقي در بين 30 كشور نخست دنيا نيست.

وي در پايان از خانواده ها خواست با افزايش تحرك بدني بيشتر، مصرف مناسب و به اندازه انواع چربي وقند و شكر، غذاهاي پركالري و حذف فست فودها از رژيم غذايي، خود را از ابتلا به چاقي و عوارض آن مصون نگه دارند.
چو بید بر سر ایمان خویش میلرزم ... که دل به دست کمان ابروئیست کافر کیش
 تشکر شده توسط : nazaninn
#3
جام جم آنلاين: خوانندگان مي‌توانند با ارسال پيامك به سامانه 30000706 پرسش‌هاي خود را در موارد مختلف مطرح و در برنامه زنده «دكتر سلام» كه هر روز ساعت 13:30دقيقه از شبكه آموزش پخش مي‌شود، پاسخ خود را دريافت كنند.
امروز دكتر مظهري رييس انجمن غذا و تغذيه به پرسش ما پاسخ مي‌دهد.

متخصصان تغذيه تاكيد دارند به طور كلي افرادي كه اندازه دور شكم آنها افزايش پيدا مي‌كند، بيشتر در معرض خطر ابتلا به كبد چرب هستند.

آمارها نشان مي‌دهد بيماران مبتلا به كبد چرب، چاق هستند و از آنجا كه چاقي در جوامع و گروه‌هاي سني مختلف رو به گسترش است، شيوع اين بيماري هم در حال افزايش است.

افرادي كه گرايش عجيبي به فست‌فودها و سرخ‌كردني‌ها دارند، در معرض ابتلا به كبد چرب هستند و به طرف چاقي خزنده‌ حركت مي‌كنند.

چربي يا ميزان ترانس موجود در اين غذاها چربي بد (LDL‌) را افزايش و چربي خوب خون (HDL) را كاهش مي‌دهد و خطر ابتلا به بيماري‌هاي عروقي و كبدي را افزايش مي‌دهد.

مصرف بيش از حد غذاهاي پركالري يكي از عوامل موثر در شيوع بي‌رويه چاقي است. وقتي افراد اين انرژي مازاد را با فعاليت بدني مصرف نمي‌كنند، چربي‌ها در اطراف شكم و سلول‌هاي كبدي ذخيره مي‌شود و عملكرد اين عضو حياتي را با مشكل مواجه مي‌كند.

همچنين افرادي كه آبميوه‌هاي مصنوعي زياد مصرف مي‌كنند، به علت افزايش فروكتوز كه تبديل به تري‌گليسيريد بالا مي‌شود، كبد خود را در معرض خطر قرار مي‌دهند.

بهترين راه براي تشخيص اين بيماري، نمونه‌برداري از كبد است. پزشكان مي‌گويند افراد چاق‌ و داراي شكم بزرگ، مبتلايان به ديابت نوع 2، مبتلايان به برخي اختلالات چربي‌ خون بخصوص چربي تري‌گليسيريد يا نارسايي‌هاي قلبي، افراد الكلي، مبتلايان به سوء‌تغذيه، افرادي كه بسرعت و غيراصولي لاغر شده‌اند و كساني كه برخي داروها مانند داروهاي كورتون و ضدتشنج مصرف مي‌كنند، در معرض خطر ابتلا به كبد چرب هستند.

معمولا با انجام آزمايش، افزايش آنزيم‌هاي كبدي و درجه چربي آن را مشخص مي‌كنند. افرادي كه دهانشان بدطعم است و نفخ دارند و احساس خستگي مي‌كنند و همچنين انباشتگي ناحيه شكم دارند، بايد اين بيماري را جدي بگيرند و با آزمايش و سونوگرافي كبد را از رفتــــن به طرف چرب بودن بازدارند.

بايد همه چيز تعادل داشته باشد، كم‌خوري و پرخوري، هر دو آثار زيادي خواهد داشت.
[تصویر:  setare1.gif]
 تشکر شده توسط : visko , niloufar , baharan
#4
اگر در بین بستگان افراد "چاق" داريد مواظب خود باشيد



زنان بايد نياز‌هاي سلولي، تنوع و تعادل، ذايقه سازي و .... را بدانند و نقش خود را به عنوان مادر در شكستن زنجيره عادات نادرست غذايي دريابند.
اميري كارشناس تغذيه در گفتگو با خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران درباره عوامل ايجادكننده چاقي در زنان و دختران گفت: چاقي عبارت است از حد ذخاير چربي در بدن كه نتيجه آن زياد شدن وزن است و بايد توجه داشت كه هرگاه افزايش وزن بدن بدليل ساير عوامل نظير بيماري‌هاي قلبي، كبدي و نارسايي كليوي كه موجب ورم و احتباس آب و املاح مي شود، چاقي نيست.
وي افزود: يكي از عوامل ايجاد كننده چاقي در زنان شيوه تغذيه در دوران شيرخوارگي است. شيرخواراني كه بيش از حد نياز، غذا دريافت مي‌كنند استعداد به چاقي در آينده را پيدا مي كنند زيرا هم تعداد و هم اندازه سلول هاي چربي آنها زياد مي‌شود.وراثت از ديگر عوامل ايجاد كننده چاقي است كه 30درصد علل افزايش وزن را شامل مي‌شود.

اين كارشناس تغذيه تصريح كرد:اشتها و عادت غذايي ازمهمترين علل چاقي است، مصرف بيش از حد غذا و مصرف بيش از حد انواع شيريني و مواد غذايي چرب سبب چاقي مي شود.

ازديگر عوامل چاقي مي توان به عوامل اجتماعي اشاره كرد؛ برخي از جوامع و خانواده ها چاقي را علامت برتري و رفاه مي دانند، بنابراين آنها براي چاق شدن، انگيزه به وجود مي آورند. نوع غذاي اصلي جوامع نيز در چاقي خانم ها مؤثر است، مثلاً در شمال كشور ايران كه غذاي اصلي برنج است، باعث چاقي خانم ها مي شود./
فعلا سکوت را برگزیدیم ............
  


موضوع های مرتبط با این موضوع...
موضوع: نویسنده پاسخ: بازدید: آخرین ارسال
  عوارض کم خوابی و خواب ناکافی **** 14 5,883 2014/09/23, 12:59 PM
آخرین ارسال: 0MID
  روشن بودن محيط در شب ها منجر به چاقي افراد مي شود yaro 2 3,045 2014/04/04, 09:52 AM
آخرین ارسال: hamid_147
  داروهاي افسردگي و ضد ويروسي بيشترين عوارض جانبي را دارند نازلی 1 2,454 2014/04/04, 08:57 AM
آخرین ارسال: سمیرا



کاربرانِ درحال بازدید از این موضوع:
1 مهمان

علت بوجود آمدن بیماری ام اس چیست