امتیاز موضوع:
  • 1 رأی - میانگین امیتازات : 2
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
ام اس مرا ندارد
#1
مشاوره روانشناسی بیماران ام اس

--------------------------------------------------------------------------------

Ms مرا ندارد!

Ms یك بیماری است كه باید آن را پذیرفت اما با ابتلا به آن نباید همه چیز را از دست رفته دید. كسی كه ms دارد الزاماً به معنای ناتوان بودن او نیست. می توان سالم بود در عین حال كه ms داشت. نباید با ابتلا به آن روحیه خود را از دست داد. دیگران نیز با افرادی كه به ms مبتلا هستند، نباید به طور غیرعادی رفتار كنند. كسانی كه در مبارزه با ms موفق هستند كه با آن كنار بیایند و روحیه خود را نبازند. «جیمی هگال» برنده مدال برنز اسكی در سال ۱۹۹۴ كه مبتلا به ms بود، درشرح حال خود گفت: «من ms دارم اما ms مرا ندارد!»

من به فرزندانم چه بايد بگويم ؟

اينكه چگونه با فرزندانتان صحبت كنيد يا چه چيزي را عنوان كنيد بستگي به سن آنها و سطح بلوغ آنها دارد . اگر آنها كاملاً جوان هستند بهتر است همانطور كه رشد مي كنند به سئوالاتشان در مورد اينكه مشكل مادر يا پدرشان چيست پاسخ دهيد . اينكار كمتر از آگاه كردن آنها به طور رسمي و دادن توضيحات مفصل در مورد برايشان هراس انگيز است بايستي با كودكان بزرگتر با اصلاحات ساده و واقعي صحبت كرد . بچه ها خيلي سريع متوجه تغييرات مي شوند وممكن است احساس كنند كه امنيت خانه شان به خطر افتاده است مگر اينكه از آنچه كه اتفاق مي افتد با خبر شوند . صداي مداومي كه در گوش بچه ها طنين مي اندازد اين است كه آيا والدينشان خواهند مرد؟ زمانيكه آنها مطمئن شوند كه m s منجر به مرگ نخواهد شد اضطرابشان برطرف مي شود ممكن است انجام بعضي از فعاليت هاي قبلي با فرزندانتان اينبار براي شما مشكل باشد ممكن است به جاي بازي هاكي ، با صندلي چرخدار با آنها هاكي بازي كنيد يا به جاي قايق سواري ماهيگيري كنيد . اما بسياري از عناصر زندگي خانواده احتياج به تغيير ندارند. شما بايستي فرزندانتان را بيشتر آگاه كنيد و بيشتر دوست داشته باشيد . اصل مهم ، كيفيت ارتباط است نه اينكه شما چه كاري را ميتوانيد انجام دهيد يا نمي توانيد انجام دهيد . اعضا خانواده نياز به همكاري ، تقسيم كردن اوقات خوب و مسئوليتها با يكديگر دارند تا بتوانند اجتماعي شاد و خرم داشته باشند
__________________

من به مردم در مورد اينكه به m s مبتلا هستم چه چيزي را بايد بگويم ؟


جامعه شما شامل افرادي است كه دوستانه با شما ارتباط برقرار مي كنند و همينطور كساني كه شما برحسب اتفاق مي شناسيد . خويشاوندان شما ، دوستان و همكارانتان طبيعتاً مي خواهند بدانند كه چه اتفاقي براي شما افتاده ، بويژه اگر علائم قابل رويت داشته باشيد . همچنين آنها مي خواهند بدانند كه چگونه مي توانند به شما كمك كنند . شما مي توانيد با توضيح ساده ايي در مورد بيماري و اينكه در حال حاضر چه تأثير بر روي شما دارد شروع كنيد .
همكارانتان مي خواهند بدانند كه شما آيا قادر به انجام حرفه اتان خواهيد بود يا نه و اي فرصت خوبي است كه آنها را مطمئن كنيد كه شما قادر خواهيد بود و يا مي توانيد در مورد بعضي از تغييراتي كه در ايجاد راحتي براي شما نقش دارد با آنها گفتگو كنيد . اگر فرصتي پيش آمد و يا اگر دوست داشتيد مي توانيد با افرادي كه بطور اتفاقي با آنها آشنايي داريد در آن مورد گفتگو كنيد . احتمالاً دلايلي براي توضيحات جامع و مفصل وجود ندارد.

نقش اطرافيان
باتوجه به اينكه برقراري آرامش روحي در ما خيلي مهم است ، ميتوانيم به اين دليل كه اطرافيان گاهي اين مسئله را بخوبي رعايت نمي كنند ، متهمشان كنيم كه آنها عامل همه مشكلات ما هستند ! اطرافيان گاهي اين مسئله را بخوبي رعايت نمي كنند ، متهمشان كنيم كه آنها عامل همه مشكلات ما هستند ! اطرافيان هم حق دارند گاهي از دست ما گله مند باشند كه چرا ما مرتب پيله مي كنيم و همه چيز را گردن ديگران مي اندازيم .
معمولاً هر دو نظر تا حدي درست است . اما اگر بجاي متهم كردن دنبال راه چاره ايم ، بهتر است محيط را آرامتر و سالم تر كنيم . ولي چگونه ؟ لطفاً در اين باره كمي فكر كنيد.

خودخوری نكنید!
طبق تحقیقات به عمل آمده بیماری ms بیشتر در افرادی بروز می كند كه شخصیت خاصی دارند. چنین افرادی انسان های مسئولیت پذیر و حساسی اند كه هنگام بروز ناملایمات خودخوری می كنند. فرد مبتلا به ms كه چنین شخصیتی دارد، باید تغییر نگرش داده و خودخوری را كنار گذارد. نمونه های بسیاری از افراد وجود داشتند كه با تغییر نگرش توانستند به حد سلامت كامل برسند.
«ریچارد بی كرافت» یك بیمار مبتلا به ms بود كه بیماری او با لنگیدن آغاز اما كم كم به فلج كامل دست ها و پاها منجر شد.
او تسلیم نشد و با تغییر روحیه و انجام تمرینات حتی قهرمان دوچرخه سواری معلولان شد. درایران هم نمونه های بسیاری وجود داشتند كه در ابتدا حساس بودند اما با تغییر نگرش، دیگر آن انسان سابق نیستند. یك زن ایرانی نمونه ای از این افراد است كه تا ۱۰ سال نمی توانست قلمی را از زمین بلند كند و در دست نگه دارد، اما توانست با تغییر نگرش و توكل بر خدا بر بیماری ms غلبه كند. پزشكان می گویند او مشكلی در این زمینه ندارد و فقط پس از ۳۰ دقیقه پیاده روی احساس خستگی می كند كه با چند دقیقه استراحت رفع می شود
 تشکر شده توسط : Sina , goli61 , شفا یافته , سحــــــــر , Prime , earth , nasim , mirali , بی تـــا , AVID2000 , هانیه , leili , yummy , najva , kiana , ساغر , Hasty , arezooo82 , maedeh , baran1390 , hamid t , آنا , ALI REZA , rahaei , اهورا , Pooya.N , paradise , هلما , f_13682012
#2
بسیار مطلب زیبایی بود و همه را تصدیق می کنم و مطمئنم کسی جز من مسئول، مقصر، و دلسوز و حلال این مسئله که نعمتی است از جانب پروردگار نیست.
برای اولین بار تولد را درک کنید فرصتهای ناب تکرار نمی شوند. من امشب هفت شهر آرزوهایم را گم کرده ام. اینجا ستاره ها پنهان شده اند. تا به خویش آمدم تمامم تباه شد........


 تشکر شده توسط : نازلی , Hasty , rahaei
#3
اتفاقا به نظر من اين ام اسه كه من و داره بهتره كمي واقع بين تر باشيم
فقط كافيه ام اس و غولش نكنينم و با وجود موانعي كه اجتماع و خانواده ها و ديگر اطرافيا ميبينن در مقابل اين بيماري راه خودمون و ادامه بديم و هراسي ار هيچ نداشته باشيم چرا كه آينده بر همگان نامعلومه نه تنها واسه ام اسي ها
"چقدر ابد زمان اندکی ست برای آنکه به کفایت کنارت باشم...
 تشکر شده توسط : fireboud , arezoo_azizi , Hasty , ساغر
#4
آيا بايد ترتيبي اتخاذ كنم كه روند زندگيم براي آينده تغيير كند ؟

عاقلانه ترهست كه طرحي را پيش رو داشته باشيدحتي اگربعدها هرگز به آن برنامه مراجعه نكنيد.
به نظر عجيب نمي رسد كه شما بتوانيد براي خانه اي كه در آن زندگي مي كنيد برنامه ريزي كنيد يا براي شغلي كه در زمان ناتواني به آن رجوع كنيد برنامه ريزي كنيد روياها ممكن است به حقيقت بپيوندد و ممكن است صندلي چرخدار هرگز استفاده نشود.

يكي از مشكلات بزرگ در زندگي زوج ها تغييرات احتمالي در نقش آنهاست كه نياز به بحث و گفتگوي بيشتري دارد. خانواده هايي كه 2 درآمد دارند بايستي با يك درآمد بسازند. يكي از زوج ها ممكن است كار كند و در عين حال هم مسئوليت انجام امور خانه و مراقبت از بچه ها را تقبل كند.
اين مسئله مهم است كه فرد آسيب ديده در حد امكان از حمايت هاي فيزيكي و روحي بيشتري برخوردار باشد و با اينكار احساس شكست در او كمتر شده واحساس همكاري در بين زوج بوجود خواهد آمد . افراد مجرد مبتلا به m s ممكن است تغييرات شغلي و برنامه ريزي براي ازدواج در آينده را مدنظر بگيرند. شغلي كه نياز به فعاليت كمتري دارد مناسبتر مي باشد

وحشت از ms

«متأسفانه اطلاع رسانی درباره ms آنقدر كم است كه بسیاری از بیماران از شنیدن نام آن وحشت می كنند.» این ها را دكتر رحمت می گوید و ادامه می دهد: «بسیاری از بیماران حاضرند كه ایدز یا سرطان داشته باشند اما بیماری ms نداشته باشند. اصلاً فكر می كنند كه ms غولی است كه تا پایان زندگی همراه آنهاست. به آنهایی كه از ms می ترسند و وحشت دارند، می گویم كه اولاً كسی كه ایدز و سرطان دارد، نهایتاً دچار مرگ می شود اما ms سختی زیادی ندارد و در بسیاری از موارد درمان می شود.

بیماری ms یك درمان ۱۰۰ درصد ندارد اما در بسیاری از موارد بیمار تا حد سلامت پیش رفته است. بسیاری از بیماران من به راحتی راه می روند و زندگی كاملاً معمولی ای دارند و اگر خودشان نشانه های بیماری شان را به من نگویند، متوجه نمی شوم كه آنان ms دارند.»
دكتر ادامه می دهد: «بیماری ms در ۲ نوع پیش رونده اولیه و ثانویه بروز می كند. در نوع پیش رونده اولیه، علائم عصبی به مرور بد و بدتر می شود و كسی كه در حمله اول نمی تواند پله ها را بالا برود، در حمله بعد كه مثلاً ۲ سال دیگر رخ می دهد، مسیر سربالایی را هم نمی تواند به خوبی طی كند و در حمله بعد اصلاً راه رفتن برایش مشكل می شود. نوع پیش رونده ثانویه نیز مرحله بدتر از نوع قبلی است و به سرعت بیماری خود را نمایان می كند اما نوع دیگری از ms وجود دارد كه به اصطلاح «هلو» است. این نوع ms خوش خیم است و فرد مبتلا به آن تنها در چند مقطع كه فاصله آن گاه به چند سال می رسد دچار حمله هایی خفیف می شود.

جالب است بدانید كه درصد بسیار بالایی از افراد دچار بیماری ms در ایران به نوع خوش خیم آن مبتلا هستند. در همایش سراسری ms كه در آذرماه ۱۳۸۳ برگزار شد، دكتر اعتمادی فر استاد دانشگاه اصفهان نتایج تحقیق خود را درباره افراد مبتلا به ms در ایران ارائه داد. در این تحقیق آمده است: «طبق تحقیقات به عمل آمده احتمالاً در ایران نوع خوش خیم بیماری ms وجود دارد و نوع پیش رونده آن در درصد بسیار پائینی قرار دارد.»

پرش از موانع

مسلماً ما دوست نداريم كه خيلي متفاوت از بقيه بنظر بيائيم و مشكلاتمان توجه ديگران را جلب كند.
زياد فكر كردن به اين مسئله مي تواند ما را از توجه به مسائل مهمتر دور كند . بايد واقعيت وجوديمان را بهتر بشناسيم . من كه لبخندي بزرگ و چشماني مشتاق در خودم يافته ام كه مردم را بطرفم جلب مي كند و بدين ترتيب مي توانم آنها را وادارم كه حقيقت مرا ببينند.
ممكن است موانعي سرراهت باشد . اميدوارم قدرتش را بيابي تا هر چه لازم است انجام بدهي . اگر با يكي از اين موانع مواجه شدي و نتوانستي به تنهائي راهي براي حل مشكلاتت پيداكني ، از ديگران كمك بگير

محل كارشما:

شما مي توانيد،مي خواهيد و احتمالاً بايد به كارتان ادامه بدهيد اگرچه در نهايت امكان دارد تصميم بگيريد خودتان را سازش دهيد و يا كاملاً بعضي جنبه هاي كار خود را تغيير بدهيد . تغييرات كوچك در محل كار شما مي تواند اغلب كارآيي كار شما را افزايش دهد و باعث خشنودي شما شود.

احساسات خود را تحت كنترل درآوريد:

اولين كار اين است كه خوب بودن را در خود بوجود آوريد . در ابتدا مشكل است و به راحتي مورد قبول قرار نمي گيرد .عبور شخص از دورهاي انكار – غم و اندوه و دشمني امري طبيعي است.تمام نقاط قوت خود را بيدار كنيد و آنچه دوست داريد انجام بدهيد.هرگز حس ترحم را در خود بوجود نياوريد.هر چيزي كه حس مثبت بودن را درشما ايجاد مي كند مانند كليدي است كه سبب باز شدن همه درها مي شود.

استرس مي تواند براي شما يك مشكل باشد و كنترل آن سخت و بعضي اوقات علت آن تأثير عوامل بيروني است.اگر استرس براي شما مسئله ساز است مي توانيد به پزشك مراجعه كنيد.اگر من كاري انجام دهم تا يك وضعيت مشكل را تغيير دهد در آن صورت آن كار به من كمك كرده است.سپس تصميم بگيريد كه نگران نباشيد و اين حقيقت را كه "من همه آن چيزهايي كه مي توانم درباره اين موضوع انجام بدهم را انجام داده ام بپذيريد."يك كارشناس با كفايت يا مديريك سازمان شويد.اگر براي مسافرت دور دنيا قبلاً يك كاتالوك بخريد تعطيلات مطبوع تري خواهيد داشت.انرژي خود را براي چيزهايي كه برايتان مهم است صرف كنيد.نسبت به خودتان سختگير نباشيد.اگر درختان شما نياز به هرس دارند يا اينكه چند روزي نتوانسته ايد پيانو خود را گردگيري كنيد هيچ كس نبايد از شما ايراد بگيرد . هر وقت نياز داشتيد استراحت كنيد چونكه خستگي يك مشكل رايج در بيماران مبتلا به ms مي باشد اما در ارتباط دادن تمام مشكلات خود به ms احتياط كنيد.


icon_questionicon_question
 تشکر شده توسط : مـه ســـا , بی تـــا , AVID2000 , هانیه , yummy , najva , Hasty , arezooo82 , maedeh , hamid t , ساقی , Pooya.N , f_13682012
#5
میشه یکی تو دو سه جمله بگه چه فرقی می کنه من ام اس داشته باشم یا ام اس منو ؟ confused2
من آخه چشمم درد می گیره زیاد بخونم !
چشم ها را بـایـد شست  . ، . جـــور دیـگـر بـایــد دیـــد
 تشکر شده توسط : nazaninn
#6
(2011/03/11, 06:31 PM)nahid نوشته است: میشه یکی تو دو سه جمله بگه چه فرقی می کنه من ام اس داشته باشم یا ام اس منو ؟ confused2
من آخه چشمم درد می گیره زیاد بخونم !


سلام عزیزم انشاالله چشماهای هممون بزودی خوب میشه امید وار باش
Ms یك بیماری است كه باید آن را پذیرفت اما با ابتلا به آن نباید همه چیز را از دست رفته دید. كسی كه ms دارد الزاماً به معنای ناتوان بودن او نیست. می توان سالم بود در عین حال كه ms داشت. نباید با ابتلا به آن روحیه خود را از دست داد. دیگران نیز با افرادی كه به ms مبتلا هستند، نباید به طور غیرعادی رفتار كنند. كسانی كه در مبارزه با ms موفق هستند كه با آن كنار بیایند و روحیه خود را نبازند. و این یعنی ما ام اس داریم ولی ام اس ما را ندارد .
عزیزم محکم باششششششششششش

icon_biggrinicon_biggrinicon_biggrin icon_biggrinicon_biggrinicon_biggrinicon_biggrinicon_biggrinicon_biggrinicon_biggrinicon_biggrinicon_biggrinicon_biggrin
 تشکر شده توسط : nahid , yummy , najva , Hasty , maedeh , Pooya.N , f_13682012
#7
ای بابا همش تقصیر خودتونه.از بس هی ام اس ام اس کردین این یارو ام اس خیال کرد پس چه خبره.بابا اینقد بهش رو ندین.من که ریز میبینمش.شما چطور؟Smile (52) Smile (52) Smile (52) Smile (52)
دشنام خلق را ندهم جز دعا جواب ....ابرم که تلخ گیرم و شیرین عوض دهم
 تشکر شده توسط : نازلی , yummy , najva , arezoo_azizi
#8
من ولی درشت می بینمش :55:
نوشته نازلی جونو گفتم خیییییییلی درشت بود !!! laughing3
نازلی جون ممنون . کلا با کامپیوتر زیاد ور میرم ، کار چشمی سردرد و چشم درد برام میاره ، عین معتادا شدم .
در مورد من اشتباه فکر کردی عزیزم ، اصلا من شاید 5 درصد از افکارم هم مربوط به ام اسم نباشه چه برسه به خاطرش بخوام ناامید باشم و غصه بخورم و... !!
تا حالا هم نشده تو سایت از ام اس بنالم .ولی شده از دکتر نارضایتی داشته باشم و بگم ، چون دکتر باید وجدان داشته باشه و از بی مسئولیتی و بی وجدانی هر کسی ناراحت میشم ، چه دکتر چه دیگری.
به هر حال هم ام اس منو داره و هم من اونو !
چشم ها را بـایـد شست  . ، . جـــور دیـگـر بـایــد دیـــد
 تشکر شده توسط : ساغر , نازلی
#9
B NAZARE MAN K HAMATUN MIDUNIN DARIN ALAKI PALAKI HARF MIZANINO KHODETUNO RAZI MIKONIN ,MIDUNIN K VAGHAN IN KHABARA NIS VA UN KASI K RU MA SAVARE MS NA MA RU UN SAVAR.....INAI K SHOMAHA MIGIN DELKHOSHKONAKEEEEEE B KHODA K HICH KODUMAM TASKINI NEMISHE RU DARDE HAR SHABE MANE BCHARE K SHABA NEMIDUNAM CHE JURIIII BKHABAM.....Confused:Undecided
 تشکر شده توسط : ساغر
#10
دوست عزیز صحیح است شاید ،این نظر شماست ولی نظره من کاملا خلاف این هست و به شخص دیگری هم نسبت نمیدم
کلا هر شخص میتونی اونجور که دوست داره به این قضیه نگاه کنه و پیامدهای اون رو هم ببینه امیدوارم شما هم به زودی سوارش بشید
موفق باشی
gone out

follow the white rabbit
[/b]

 تشکر شده توسط : hamid t , نازلی , Pooya.N
  




کاربرانِ درحال بازدید از این موضوع:
1 مهمان

علت بوجود آمدن بیماری ام اس چیست