امتیاز موضوع:
  • 3 رأی - میانگین امیتازات : 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
ارتباط آلودگی هوا و سلامت
#1
آلودگی هوا احتمال ناهنجاری در جنین را افزایش می دهد

رئیس بیمارستان شهید اکبرآبادی گفت: آلودگی هوا بروز سقط جنین و احتمال ناهنجاری جنین را افزایش می دهد.
مریم کاشانیان افزود: آلودگی هوا بر جنین تأثیرگذار است و زمانی که آلودگی هوا بر سلامت مادر تأثیر می گذارد سلامت جنین نیز تحت شعاع قرار می گیرد.
وی گفت: آلودگی هوا در رشد جنین اختلال ایجاد می کند، جنین اکسیژن خود را از مادر دریافت می کند و زمانی که اکسیژن مناسب به مادر نرسد به جنین نیز نمی رسد و جنین صدمه می بیند.
رئیس بیمارستان شهید اکبرآبادی افزود: آلودگی هوا می تواند بروز سقط جنین را افزایش دهد و احتمال بروز ناهنجاری در جنین را افزایش می دهد اما معمولاً زمانی که ناهنجاری های جنینی اتفاق می افتد جنین سقط می شود و به دنیا نمی آید.
کاشانیان اضافه کرد: برای پیشگیری از این عوارض به مادران باردار توصیه می شود که در زمان آلودگی هوا از منزل خارج نشوند.
شخصيت منو با برخوردم اشتباه نگير!
شخصيت من چيزيه كه "من" هستم اما برخوردِ من بستگي به اين داره كه "تو" كي هستي...!
 تشکر شده توسط : Morteza , nazaninn
#2


اگر غذای ما از نظر آنتی اکسیدان ها غنی باشد، احتمال وقوع استرس های اکسیداتیو هم کاهش می یابد. ویتامین هایC , E ، کاروتنوئیدها، پلی فنول ها از آنتی اکسیدان های مهم هستند. سبزی ها و میوهای تازه، منابع غنی ویتامین C هستند. حساسیت این مواد به حرارت ، نور و PH محیط بالاست ؛ مثلاً با افزودن جوش شیرین به غذا، ویتامین موجود در این مواد غیر فعال می شود. از این رو بهتر است میوه ها و سبزیجات را تازه مصرف کنید.


روغن سویا ، آفتابگردان ، جوانه گندم و سایر روغن های گیاهی، غنی ترین منابع ویتامین E هستند. ویتامین های E نسبت به شرایط طبخ مقاومت بیشتری دارند.

سایر مواد غذایی موثر برای کاهش اثرات مخرب آلودگی هوا بر بدن به شرح زیر است.

روی یکي از این مواد موثر است. انواع گوشت و غلات به خصوص غلات سبوس دار منابع سرشار از روی هستند.

مردم ایران از دیر باز با مشکل کمبود روی در بدن خود مواجه بودند که یکی از مهم ترین این عوامل اسید فیتیک ( فیتات ) موجود در غلات است.



شیر و لبنیات نیز عوارض ناشی از آلودگی هوا را بر دستگاه گوارش کاهش می دهند.

وجود ماده ای به نام پکتین در سیب، سرب را به طور کامل از بدن دفع می کند و هر قدر مصرف سیب در طول روز بیشتر باشد، برای کاهش عوارض آلودگی هوا بهتر است. سایر منابع غنی از پکتین عبارتند از : مرکبات مثل پرتقال و لیمو و گریپ فروت - توت فرنگی – هویج و غلات سبوس دار.


کلام آخر اینکه اگر در شهرهای پر جمعیت و آلوده زندگی می کنید، از خوردن مواد غذایی زیر برای حفظ تندرستی غفلت نکنید تا از این مهلکه جان سالم به در برید :

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

1- روزانه دو لیوان شیر

2- حداقل 400 گرم سبزی و میوه تازه در طی روز

3- غلات سبوس دار

4- حداقل یک سیب در طول روز
من هم ام اس داشتم.
 تشکر شده توسط : mehdi.abdn , pariya , مـه ســـا , yaro , earth , سحــــــــر , Morteza , nazaninn , ostad2000 , najva , فریبا
#3
پژوهشگران مصری با انجام یک مطالعه جدید دریافتند، استنشاق بخارات ناشی از بنزین، موش های آزمایشگاهی را تهاجمی تر می کند. این یافته ها از نظر تاثیر آلودگی هوای شهرها بر سلامت انسانها بااهمیت است.
به گزارش خبرنگار سایت www.mottomedical.com به نقل از خبرگزاری فرانسه ،
“عمل کیناوی” محقق دانشگاه قاهره در این مطالعه سه گروه موش را به ترتیب در معرض هوای تازه، بخار ناشی از بنزین سرب دار و بخار ناشی از بنزین بدون سرب قرار داد.
کالبد شکافی موش ها نشان داد، موشهایی که در معرض بنزین قرار داشتند، نوسانات زیادی در یک دسته اصلی مواد انتقال دهنده عصبی در سه ناحیه از مغز آنها دیده شد. انتقال دهنده های عصبی مواد شیمیایی هستند که برای تبادل پیام میان یاخته های عصبی مورد استفاده قرار می گیرند.
علاوه بر این، موش هایی که در معرض بخارات ناشی از بنزین بدون سرب قرار داشتند علائمی از تغییرات عصب شناختی را از خود بروز دادند. به نظر می رسید که سلول های مغز آنها در اثر مولکول های موسوم به رادیکال های آزاد، دچار آسیب شده است.
موضوع قابل توجه این بود که موش هایی که در معرض هر دو نوع بخارات بنزین قرار داشتند در مقایسه با موش هایی که هوای پاک استنشاق کردند، تهاجمی تر بودند، زمان بیشتری در حالت ستیزه جویانه قرار داشتند و حملات بیشتری می کردند.
کیناوی حدس می زند که خطر پرخاشگری شدید در افرادی که به مدت طولانی در معرض هوای آلوده ناشی از ترافیک شهرها قرار دارند بیشتر است، اما با این وجود برای تایید این موضوع به مطالعات بیشتری نیاز است.
وی گفت: میلیون ها نفر هر روز هنگام پر کردن باک بنزین خودروهایشان در معرض بخارات ناشی از بنزین قرار می گیرند.
این مطالعه در مجلهBMC Physiology منتشر شده است.

http://mottomedical.com
چشم ها را بـایـد شست  . ، . جـــور دیـگـر بـایــد دیـــد
 تشکر شده توسط : nazaninn , Morteza , yaro , سحــــــــر
#4

جان خود را بردارید و از تهران آلوده بروید .

فارس: یک فوق تخصص ژنتیک اطفال گفت: آلودگی هوای تهران به قدری زیاد است که جا دارد کسانی که می‌توانند از تهران مهاجرات کنند، جان خود را بردارند و از تهران بیرون بروند.

محمدعلی نیلفروشان در خصوص آلودگی هوای تهران اظهار داشت: 99درصد مشکل آلودگی هوای شهر تهران مربوط به خودروهاست که غالب این خودروها مربوط به ارگان‌های دولتی است.


وی افزود: من خودم بر اثر آلودگی هوا چند روزی بستری بودم و در حال حاضر نیز بیمارم؛ مسئولینی که سال‌هاست در حال آمار دادن وضعیت آلودگی‌هوا هستند اگر به فکر نوسازی ناوگان حمل و نقل دولتی بودند در حال حاضر مشکل این چنین حاد نمی‌شد.

این فوق تخصص ژنتیک اطفال تصریح کرد: آلودگی هوای تهران به قدری زیاد است که جا دارد کسانی که می‌توانند از تهران مهاجرات کنند، جان خود را بردارند و از تهران بیرون بروند؛ البته مقصدشان نباید کلانشهرهایی مانند اصفهان و تبریز باشد.

وی تأکید کرد: علاوه بر مشتقات کربن، نیتروژن،‌گوگرد و سرب، ذرات معلق در هوا نیز باعث بروز بیماری‌های عفونی علی‌الخصوص در فصل پائیز و زمستان می‌شود که همین امر باعث می‌شود مصرف آنتی بیوتیک در جامعه بی جهت بالا رفته و مقاومت میکروبی در بدن ایجاد شود.

نیلفروشان اضافه کرد: در این شرایط واقعاً توصیه‌ای به خانواده‌هایی که از ما می‌پرسند برای در امان ماندن کودکانمان از این آلودگی چه کنیم، ‌نداریم
 تشکر شده توسط : بهــار , نسترنى , سـاناز , O#!!! , naz.gigili , nahid , blue sky , arezoo_azizi , setare , *sharzad.s*
#5
[تصویر:  122293.jpg]


میوه‌های ضد‌ آلودگی هوا را بشناسید


آلودگی هوا به صورت مستقیم سلامت بدن انسان را تحت تأثیر خود قرار می‌دهد...

مرتضی صفوی ، متخصص تغذیه گفت: مصرف روزانه یک عدد سیب می‌تواند عوارض ناشی از آلودگی هوا را کاهش داده و میوه‌هایی مانند پرتقال و توت‌فرنگی نیز سرشار از پکتین بوده و برای کاهش عوارض آلودگی هوا مفید هستند.

وی گفت: افراد سعی کنند خود را در معرض آلودگی هوا قرار ندهند چرا که بین هوای سالم و بدن سالم رابطه مستقیمی وجود دارد و سرب موجود در هوا بر سلامتی انسان اثر می‌گذارد.

این متخصص تغذیه اضافه کرد: آلاینده‌هایی که از ماشین‌های قدیمی وارد هوا می‌شود، بسیار مضرتر از آلاینده‌های ماشین‌های جدید است.

صفوی افزود: در هوای آلوده باید برخی مواد غذایی را مصرف کرد که خاصیت خنثی‌کنندگی مواد سمی موجود در هوا را داشته باشند.

وی عنوان کرد: مواد غذایی که سرشار از پکتین هستند، سرب موجود در هوا را می‌گیرند و مانع از نفوذ سرب به سلول‌های بدن می‌شوند.

این متخصص تغذیه با بیان اینکه سیب و پرتقال نیز سرشار از پکتین است، بیان کرد: پکتین ضد سموم موجود در هوا است و سرب موجود در هوا را جذب کرده و مانع از رسیدن آسیب به سلول‌های بدن می‌شود.


گردآوری :گروه سلامت سیمرغ
مهم این نیست که در کجای این دنیا ایستاده ایم
مهم اینست که در چه راستائی گام برمیداریم.
 تشکر شده توسط : نسترنى , havaars , فرناز , # پریسا # , آرزو , nahid , نازلی , yummy
#6

مرتضی صفوی ، متخصص تغذیه گفت: مصرف روزانه یک عدد سیب می‌تواند عوارض ناشی از آلودگی هوا را کاهش داده و میوه‌هایی مانند پرتقال و توت‌فرنگی نیز سرشار از پکتین بوده و برای کاهش عوارض آلودگی هوا مفید هستند.



میوه هایی همچون سیب، آلو و پرتقال، حاوی مقدار بیشتری پکتین می باشند؛ در حالی که میوه های نرم از جمله گیلاس و توت فرنگی مقدار کمتری پکتین دارند.

با قرار گرفتن در محیط اسیدی، پکتین به ژل تبدیل می شود. از این پدیده در تهیه ی مربا و ژله استفاده می کنند.
از پکتین در تهیه ی قطره های خوراکی ضد سرفه استفاده می شود. چون این ماده قسمت بالایی نای را می پوشاند و مانع گرفتگی هایی می شود که سبب تحریک سرفه می شوند. پکتین گاهی در ماست هم وجود دارد.

 تشکر شده توسط : najva , نازلی , yummy
#7



بررسی های مجدد بر مجموعه ای از مطالعات صورت گرقته پیشین از سوی گروهی از کارشناسان فرانسوی تایید کرد حتی فقط چند روز نفس کشیدن در هوای آلوده باعث افزایش خطر حمله قلبی می شود.

به گزارش خبرنگار سایت پزشکان بدون مرز ، با وجودی که از مدت ها پیش ثابت شده است چندین سال زندگی کردن در شهرهای آلوده یا نزدیک بزرگراه های اصلی خطر ابتلا به بیماری های قبلی را تشدید می کند. اما این مطالعه نشان می دهد که حتی تماس کوتاه مدت با آلودگی هوا برای قلب واقعا مضر است و خطر حمله قلبی را افزایش می دهد.

دکتر سانجای راجاگوپالان که روی آلودگی هوا و وضعیت سلامت قلب و عروق در دانشگاه اوهایوی آمریکا مطالعه می کند، خاطرنشان کرد: هرچند ممکن است تغییرات روزانه در ذرات آلاینده موجود در هوا اندک باشد اما این تغییرات اندک به لحاظ افزایش آسیب پذیری مردم در برابر مشکلات قلبی و عروقی بسیار حائز اهمیت و تاثیرگذار است.

وی افزود: به علاوه افرادی که پیش زمینه مشکلاتی قلبی داشته اند در این زمینه بیشتر آسیب پذیر هستند. هم چنین دکتر هازریج موستافیک از متخصصان مرکز مطالعات قلب و عروق پاریس با مقایسه و بازبینی ۳۴ مطالعه قبلی در زمینه تاثیر تک تک آلاینده های صنعتی یا ترافیکی شامل مونوکسید کربن، دی اکسید نیتروژن و ریزآلاینده ها روی قلب و عروق دریافت احتمال حمله قلبی با افزایش سطح تمام این آلاینده ها به استثنای اوزون تشدید می شود.

این مطالعه به طور مفصل در مجله انجمن پزشکی آمریکا ارائه شده است.

آلودگی هوا به طرق گوناگونی می‌تواند آثار زیانبار درازمدت و کوتاه مدتی بر سلامت انسانها بگذارد. تاثیر آلودگی هوا بر افراد مختلف متفاوت است. آسیب پذیری برخی افراد در برابر آلودگی هوا بسیار بیشتر از سایرین است. کودکان کم سن و سال و سالمندان بیشتر از دیگران از آلودگی هوا آسیب می‌بینند.

برخی بیماریها مانند آسم، بیماری قلبی و ریوی در مواقع آلودگی هوا تشدید می‌شوند. معمولا میزان آسیبها بستگی به میزان قرار گرفتن در معرض مواد شیمیایی زیانبار دارد یعنی مدت تماس با آلاینده‌ها و غلظت مواد شیمیایی.

آثار کوتاه مدت آلودگی هوا عبارت است از حساسیت چشمها، بینی و حلق، عفونتهای دستگاه تنفسی فوقانی مانند برونشیت و ذات الریه. سردرد، تهوع، و واکنش‌های آلرژیک نیز از دیگر عوارض کوتاه مدت این مشکل زیست‌محیطی است.

آلودگی هوا برای مدت کوتاه می‌تواند بیماری مبتلایان به آسم و آمفیزم را تشدید کند.

آثار درازمدت آلودگی هوا می‌تواند بیماری مزمن تنفسی ، سرطان ریه، بیماری قلبی، و حتی آسیب به مغز ، اعصاب ، کبد و کلیه‌ها را شامل شود
خدایا یاریم کن تا آن چه را که دانسته یا نا دانسته می شکنم دل نباشد innocent0001.gif
 تشکر شده توسط : chipchip , احمدرضا
#8

آلودگي هوا موجب لخته شدن خون مي‌شود

دانشمندان آمريكايي اعلام كردند ذرات ريز آلودگي هوا كه كوچكتر از يك دهم قطر تار موي انسان هستند مي‌توانند موجب لخته شدن خون شوند. اين يافته دانشمندان را در توضيح اينكه چگونه آلودگي هوا موجب سكته قلبي و مغزي مي‌شود، ياري مي‌دهد.

به گزارش ايرنا و به نقل از رويترز، تحقيقات در مورد آلودگي هوا نشان داده است كه آلودگي ناشي از دود اگزوز كاميونها و اتوبوس‌ها و همچنين كارخانه‌هاي زغال سوز، خطر بروز سكته‌هاي قلبي و مغزي مهلك را افزايش مي‌دهد.

اما محققان هنوز كشف نكرده‌اند كه در واقع چگونه اين ذرات ميكروسكوپي انسان را از پا در مي‌آورد.

دكتر "گوكان موتلو" از دانشگاه نورث وسترن شيكاگو كه تاثيرات آلودگي هوا را بر موش‌ها مطالعه كرده است، گفت: اكنون مي‌دانيم چگونه التهاب ريه ناشي از آلودگي هوا منجر به مرگ ناشي از بيماري قلبي مي‌شود.

ريه‌هاي ملتهب از آلودگي، اينترلوكين ‪ ۶‬كه يك تركيب سيستم ايمني است و موجب التهاب مي‌شود ترشح مي‌كنند و نشان داده شده است كه اين امر احتمالا خون بيشتري را به لخته تبديل مي‌كند.

نتايج اين تحقيقات در نشريه تحقيقات باليني منتشر شده است.

مطالعه‌اي هفته گذشته در نشريه پزشكي نيو اينگلند منتشر شد كه نشان مي‌داد استنشاق دود ديزل در توانايي بازمانده‌هاي سكته قلبي براي بازكردن لخته‌هاي خوني تداخل ايجاد مي‌كند.

موتلو دو سال پيش در حين مطالعه تاثيرات آلودگي هوا بر نارسايي قلبي موشها به شواهدي درباره مساله لخته‌شدن خون در آنها دست يافت. بر اساس آن تحقيقات موشهايي كه درمعرض آلودگي هوا قرار داشتند خون ريزي بسيار كمتري داشتند.

در تحقيق اخير، وي و همكارانش، موش‌ها را در معرض آلودگي هوا جمع‌آوري شده توسط سازمان محافظت از محيط زيست آمريكا قرار دادند. اين آلودگي با محلول نمك تركيب شده و به ريه موشها تزريق شد.

موش‌هاي قرار گرفته در معرض آلودگي هوا، تنها ‪ ۲۴‬ساعت پس از اين تزريق، ‪ ۱۵‬برابر افزايش اينترلوكين- ‪ ۶‬داشتند. اين چارچوب زماني مهم است چراكه برخي مطالعات نشان داده‌اند افزايش آلودگي هوا مي‌تواند خطر سكته قلبي را طي ‪ ۲۴‬ساعت افزايش دهد.

به گفته موتلو و دكتر اسكات بودينگر مي‌توان با سركوب سلولهاي ايمني ريه موسوم به ماكروفاژها كه به مواد خارجي حمله كرده و اينترلوكين- ‪۶‬ ترشح مي‌كنند، مانع از لخته شدن خون شد.

موش‌هايي كه پاسخ‌هاي سيستم ايمني آنها سركوب شده بود، دچار افزايش لخته‌هاي خوني نشدند. اين امر حاكي از آن است كه اينترلوكين- ‪ ،۶‬يك نيروي محرك است.

وي افزود اغلب افراد مي‌دانند ميزان زياد آلودگي هوا مي‌تواند موجب بيماري ريوي از جمله وخيم شدن آسم شود.

وي با اشاره به اينكه اين امر در بيماران مبتلا به عروق كرونر و يا نارسايي قلبي مشخص نشده است خاطرنشان كرد، فكر مي‌كنم بايد آگاهي خود را از ارتباط بين اين عوامل افزايش دهيم.

دانشمندان اكنون قصد دارند اين امر را بررسي كنند كه آيا آسپيرين مي‌تواند با تاثيرات لخته‌شدن خون در موش‌ها مقابله كند يا خير. دوز كم آسپيرين كه به رقيق شدن خون كمك مي‌كند در حال حاضر براي افراد مبتلا به مشكلات قلبي توصيه مي‌شود.

اے دنیا کے مسافر منزل تیری قبرھیں اے کر رھا ھیں جو تو دو دن کا یہ سفرھیں موت ھیں تیرا ان دیکھا ساتھی آچانگ تجھے نگل لے گا:ای مسافر دنیا خونه ی توقبر است ای که هرکاری میکنی سفر دو روزه هست مرگ رفیق ندیده ی تو است یکهو نفست رو می گیره
#9


محققان آمریکایی می‌گویند: آلودگی شدید هوا در شهرهای بزرگ، مغز افراد بالای ۵۰ سال را ۳ سال زودتر پیر می‌کند.
به گزارش جهان به نقل از خراسان، نتایج مطالعه‌ای روی بیش از ۱۵ هزار داوطلب مسن نشان داد، ذرات ریز موجود در هوا قدرت تفکر افراد را کاهش می‌دهد؛ این ذرات ریز در صورت استنشاق در ریه و مغز رسوب پیدا می‌کند.

آلودگی هوا با افزایش ناراحتی‌های قلبی، عروقی، تنفسی و حتی مرگ و میر زودهنگام ارتباط دارد؛ همچنین قرار گرفتن در معرض آلودگی هوا تأثیر نامطلوبی بر سلامت مغز و عملکرد آن می‌گذارد؛ محققان آمریکایی دریافته‌اند، هر ۱۰میکروگرم آلاینده در یک مترمکعب هوا باعث می‌شود که فرد ۳ سال زودتر پیر شود.

این محققان می‌گویند: آلودگی شدید هوا در شهرهای بزرگ، مغز افراد بالای ۵۰ سال را ۳ سال زودتر پیر می‌کند.

منبع : جهان نیوز
#10
راه های زنده ماندن در آلودگی هوای تهران
جمعه ۸ دی ۱۳۹۱ ساعت ۱۸:۵۰

اگر چند سال پیش می‌شنیدیم که هوای تهران در وضعیت هشدار قرار دارد، حسابی می‌ترسیدیم و جا می‌خوردیم و شاید حتی از ترس خفه شدن (!) از خانه بیرون نمی‌آمدیم و ...
مجله سیب سبز: اگر چند سال پیش می‌شنیدیم که هوای تهران در وضعیت هشدار قرار دارد، حسابی می‌ترسیدیم و جا می‌خوردیم و شاید حتی از ترس خفه شدن (!) از خانه بیرون نمی‌آمدیم و ...


.jpg   1.jpg (اندازه: 47.88 KB / تعداد دفعات دریافت: 0)
اما حالا مدت‌هاست که دیگر آلودگی هوای تهران، حتی در حد هشدارش هم کسی را متعجب نمی‌کند و این توصیه‌ها که «گروه‌های آسیب‌پذیر مانند بیماران قلبی، بیماران آسمی، سالمندان، بچه‌ها و ... از منزل خارج نشوند» یا «سعی کنید سفرهای درون‌شهری را به حداقل برسانید و بیشتر از وسایل نقلیه عمومی استفاده کنید» و ... آنقدر تکراری است که شاید دیگر رغبتی برای شنیدنش نباشد! البته شاید بهتر باشد چند روزی را در تقویم به عنوان روزهای آلودگی هوا ثبت و از پیش برایش برنامه‌ریزی کرد! به هر حال بحث آلودگی هوا تا زمانی که به صورت اساسی حل نشود، همچنان ادامه خواهد داشت؛ هر سال شادی زمستانی‌مان سیاه می‌شود و حتی یک تعطیلی ۳،۲ روزه هم نمی‌تواند از شدت سردرد و تهوع و تنگی نفس‌مان کم کند.


حتی اگر سیگار نمی‌کشید ...


هر فرد روزانه نزدیك به ۲۲ هزار بار تنفس می‌كند و تقریبا به ۱۵ كیلوگرم هوا در روز نیاز دارد؛ معمولا انسان می‌تواند به مدت ۵ هفته بدون غذا و ۵ روز بدون آب زنده بماند، اما بدون هوا حتی ۵ دقیقه هم نمی‌تواند زنده بماند. آمارهای مرگ‌ومیر در سال ۸۹ نشان می‌دهد سالانه بیش از ۴ هزار و ۲۸ نفر بر اثر بیماری‌های تنفسی در تهران جان خود را از دست می‌دهند. سال گذشته این رقم افزایش یافت و به ۴ هزار و ۱۸۱ نفر رسید و در ۶ ماه نخست امسال باز هم افزایش یافته و به ۲ هزار و ۹۹ نفر رسیده است.

.jpg   2.jpg (اندازه: 28.1 KB / تعداد دفعات دریافت: 0)
البته آلودگی هوا فقط مختص شهر تهران نیست و همه ساکنان شهرهای بزرگ و البته شهرهای صنعتی کشورمان به نوعی دچار مسمومیت شده و قربانی آلودگی هوا می‌شوند. منوکسید کربن، اکسید نیتروژن، اکسید سولفور، ذرات معلق در هوا و هیدروکربن‌ها از جمله همین مواد آلوده‌کننده است که بدن انسان را در برابر عفونت‌های بیماری‌زا حساس‌تر کرده، مشکلات تنفسی، تحریک چشم و ناراحتی‌های قوه بویایی را افزایش می‌دهد که همه این عوارض به شکل پررنگ‌تری در کودکان بروز می‌کند. البته برای حفظ سلامت بدن می‌توان نکاتی را در نظر گرفته و با رعایت‌شان از بروز شرایط اضطراری پیشگیری کنیم.


بهترین و بدترین غذاها


در هوای آلوده باید برخی مواد غذایی را مصرف کرد که خاصیت خنثی‌کنندگی مواد سمی موجود در هوا را داشته باشند.

۱. از طالبی تا ماهی!

مصرف غذاهایی كه حاوی آنتی‌اكسیدان‌های سلنیوم و بتاكاروتن هستند هم توصیه می‌شود؛ هنگام آلودگی هوای استنشاقی، مقدار زیادی رادیکال آزاد در بدن تولید می‌شود که سبب کاهش توان فرد در انجام کارهای روزمره زندگی شده و حتی در دراز مدت می‌تواند بیماری‌های مزمن مانند بیماری قلبی- عروقی و انواع سرطان را ایجاد کند. برای به حداقل رساندن عواقب ناشی از تجمع رادیکال‌های آزاد در بدن مصرف آنتی‌اکسیدان‌ها را در رژیم غذایی افزایش دهید. سبزیجات و میوه‌هایی مثل طالبی، انبه، كدو تنبل، فلفل،اسفناج، كلم و زردآلو بتاكاروتن دارند. سلنیوم را هم می‌توانید در غذاهای دریایی، مرغ، نان، آجیل و غلات سبوس‌دار پیدا كنید.

۲. E + C + D= ضد آلودگی

چه در خانه هستید، چه در محل کار و چه پشت فرمان، از مواد غذایی مثل: کرفس، اسفناج، گوجه‌فرنگی، لیمو شیرین، نارنگی، پرتقال و برگه سبز کاهو استفاده کنید که غنی از ویتامین C هستند. البته مصرف جوانه گندم، روغن‌های گیاهی، گردو، بادام، زیتون، جگر و سبزیجات دارای برگ سبز که منابع ویتامین E هستند را هم فراموش نکنید. به خصوص اگر شغل‌تان طوری است که باید بیشتر در هوای آزاد باشید؛ این ویتامین می‌تواند مسمومیت ناشی از آلودگی هوا را خنثی کند.منابع مناسب ویتامین D هم شیر، كره و زرده تخم‌مرغ هستند كه باید در برنامه غذایی روزانه‌تان باشند.

۳. پکتین بخورید!

مواد غذایی که سرشار از پکتین هستند، سرب موجود در هوا را می‌گیرند و مانع از نفوذ سرب به سلول‌های بدن می‌شوند؛ مصرف روزانه یک عدد سیب می‌تواند عوارض ناشی از آلودگی هوا را کاهش داده و میوه‌هایی مانند پرتقال و توت‌فرنگی نیز سرشار از پکتین بوده و برای کاهش عوارض آلودگی هوا مفید هستند.


۴. لبنیات کم‌چرب میل کنید

در هوای آلوده باید بیشتر از همیشه شیر، ماست و دوغ بنوشید، زیرا فسفر، منیزیم و کلسیمی که در لبنیات یافت می‌شود، همگی خنثی‌کننده سموم هستند و برای کاهش صدمات دستگاه تنفسی و التهاب دستگاه گوارش ناشی از آلودگی هوا، باید مصرف شیر و لبنیات بیش از پیش شود.


مصرف شیر و فراورده‌های آن باعث نرم‌شدن مخاط تنفسی فوقانی، مری و معده می‌شود و به‌دلیل وجود ترکیبات مناسب برای رشد و نمو باکتری‌های مفید که عمل دفع ادرار و مدفوع و مواد آلاینده را تنظیم می‌کنند، التهابات و بیماری‌های دستگاه گوارش را کاهش می‌دهد.

۵. کمبود کلسیم = جذب سرب بیشتر!

افرادی که کمبود کلسیم دارند، بیشتر در معرض خطر آلودگی با سرب قرار می‌گیرند. چون گیرنده‌های فلزات ۲ ظرفیتی در بدن انسان به‌صورت رقابتی عمل می‌کنند و در صورتی که این گیرنده‌ها، قبلا با فلزات مورد نیاز بدن مانند آهن و کلسیم اشباع شده باشند، بدن کمتر در معرض آلودگی با سرب قرار می‌گیرد برای جلوگیری از آلودگی زیاد با سرب بهتر است لبنیات بیشتری مصرف کنید که منبع غنی کلسیم هستند.


۶. چرب و چیلی‌ها ممنوع!

در روزهایی که آلودگی هوا بسیار زیاد است، از غذاهای چرب به‌خصوص چربی‌های جامد حیوانی و گیاهی استفاده نکنید که مصرف چنین غذاهایی فقط باعث تشدید کاهش توان بدنی و ذهنی شما در طول روز خواهد شد. پس استفاده از تنقلات كم ارزش مثل چيپس، پفك و نوشابه‌هاي گازدار را بی‌خیال شوید که باعث اختلال جذب عناصر مفيد در بدن مي‌شود و مي‌تواند اثرات منفی آلودگي هوا را تشدید كند. مصرف موادي مثل سوسيس و كالباس هم به دليل داشتن مواد شيميايي و نگهدارنده، علاوه بر اين كه به خودي خود مضر و سرطان‌زاست، برای ساکنان شهرهایی که هوای ناسالم دارد، به هيچ‌وجه توصيه نمي‌شود.

۷. سیر و پیاز بخورید

سیر، پیاز و تره فرنگی، هر قدر هم که بوی آزاردهنده‌ای داشته باشند اما حاوی مقدار زیادی گوگرد هستند که می توانند از مخاط دستگاه تنفسی محافظت كنند.

۸. نوشیدن آب زیاد فراموش نشود

نوشیدن زیاد آب به كلیه‌ها كمك می‌كند تا املاح اضافی از بدن خارج شود و ذرات آلودگی مدت کمتری در بدن باقی بماند.

۹. خرید از وانتی ممنوع!

در روزهای آلودگی هوا نباید از وانتی‌هایی که میوه و سبزیجات تازه را در كنار خیابان‌ها می‌فروشند یا مغازه‌هایی كه سبزیجات خود را بیرون از مغازه و در مسیر عبور خودروها می‌گذارند، میوه و سبزی بخرید.
ام اس شاید مسیر را برایمان ناهموار کند، اما مانع حرکتمان نخواهد شد
[تصویر:  1927b880db2a9f321.jpg]

 تشکر شده توسط : Saina
  


موضوع های مرتبط با این موضوع...
موضوع: نویسنده پاسخ: بازدید: آخرین ارسال
  یک نوشیدنی خطرناک برای سلامت جنین شيدا رها 0 2,111 2013/04/21, 12:15 PM
آخرین ارسال: شيدا رها
  آلودگی گوشتهای مازندران به آنتی‌بیوتیک nahid 0 1,852 2012/11/29, 04:14 PM
آخرین ارسال: nahid
  آب معدنی ، محصولی که از پشت به سلامت خنجر می زند najva 1 6,034 2012/05/16, 07:53 PM
آخرین ارسال: ابراهیم
  گذاشتن کارت‌های اعتباری در جیب برای سلامت مضر است paravar2008 0 1,722 2011/01/05, 09:20 PM
آخرین ارسال: paravar2008
  براي حفظ سلامت بدن از پله‌ها استفاده كنيد Sina 14 9,943 2010/09/20, 10:33 PM
آخرین ارسال: احمدرضا



کاربرانِ درحال بازدید از این موضوع:
1 مهمان

علت بوجود آمدن بیماری ام اس چیست