2015/12/05, 11:56 AM
با رعایت توصیه های غذایی زیر بیماری MS را مدیریت کنیم
به نقل از وب سایت دکتر سوشا خوردن غذاهای سالم نقش مهمی را در مدیریت بیماری MS و از طرفی در تقویت فرد و ایجاد احساس خوب در وی دارد.در بیماری MS به علت حملات سیستم ایمنی به سیستم عصبی مرکزی برخی از پیام رسانیهای عصبی قطع میشود لذا باعث ایجاد نشانههای زیر میشود:
- خستگی
- بی حسی
- مشکلات حرکتی
- اختلالات عملکرد مثانه و روده
- مشکلات بینایی
رژیم غذایی صحیح ابزار مهمی در جلوگیری از این علائم خواهد بود .لذا در ادامه به یکسری از توصیههای غذایی که برای فرد مبتلا به MS مفید خواهد بود اشاره میکنیم.
رژیم غذایی مناسب،برای بهبود MS !!
بر طبق نظریه انجمن ملی MS امریکا،هیچ رژیم غذایی ای وجود ندارد که به تنهایی بتواند MS را درمان کند.چون معمولا علائم MS خیلی گذرا هستند و امکان بررسی اثر بخشی یک رژیم غذایی خاص کاری دشوار خواهد بود.با این حال متخصصان MS معتقدند که رژیم غذایی کم چرب و پرفیبر همانطور که بنا بر ادعای انجمن سرطان و انجمن قلب امریکا برای بهبود بیماران مفید است ، میتواند برای بیماران MS ای نیز مفید باشد.رژیم غذایی مناسب شامل موارد زیر است:
دوری از چربی های اشباع شده
روی سوانک پزشکی است که رژیم غذایی کم چرب خود را برای بیماران MS در سال 1984 ارائه کرد.او معتقد است که چربی های اشباع موجود در محصولات حیوانی باعث بدتر شدن نشانه های بیماران MS می شود.تحقیقات سوانک بحث برانگیز است چراکه در مطالعه وی از MRI برای بررسی پیشرفت بیماری استفاده نشده و همچنین مطالعه وی فاقد گروه کنترل سالم است.اما با این وجود ،با توجه به اینکه کاهش مصرف چربی های اشباع به کمتر از 15 گرم در روز، قطعا برای سلامتی کلی هر فردی مفید خواهد بود لذا رعایت این مساله در بیماران MS نیز خالی از فایده نخواهد بود. ( دکتر سوشا )
استفاده از لبنیات کم چرب
گرچه مطالعات نتوانست ارتباطی بین MS و مصرف لبنیات پر چرب نشان دهد اما استفاده از شیر،پنیر،ماست و دیگر محصولات لبنی کم چرب می تواند یک استراتژی حفاظتی باشد که ممکن است سلامت کلی بیماران MS را بهبود بخشد.
عدم استفاده از نوشابه های رژیمی
نوشیدنی های حاوی آسپارتام،کافئین و الکل می توانند مثانه را تحریک کنند؛با توجه به توصیه های غذایی انجمن MS امریکا در صورتی که فرد دچار علائم MS مربوط به مثانه باشد میبایست این نوع نوشیدنیها را کنار بگذارد.اما این مساله که آسپارتام باعث ایجاد MS می شود واقعیت ندارد.
گلوتن و بیماری MS
در یک مطالعه که در ژورنال BMC Neyrology به چاپ رسیده است نشان داده شد که بیماران مبتلا به MS و خانواده درجه یک آن ها معمولا بیش تر از کل جمعیت عدم تحمل نسبت به گلوتن را بروز می دهند.البته این بدان معنا نیست که همه بیماران مبتلا به MS می بایست مواد غذایی حاوی گلوتن نظیر گندم،جو،سبوس و غیره را به کل کنار بگذارند بلکه تصمیم گیری در این رابطه می بایست فرد به فرد انجام گیرد.یعنی تنها افرای که نسبت به گلوتن حساسیت دارند و علائمشان تشدید می شود آن را کنار بگذارند.محققان توصیه می کنند که بیماران MS خیلی زود جهت بررسی تحمل یا عدم تحمل گلوتن مورد بررسی قرار بگیرند. ( دکتر سوشا )
استفاده از میوه به جای قندهای تصفیه شده
هیچ شواهد علمی ارتباط بین مصرف قندهای تصفیه شده و عود بیماری MS را نشان نداده است.با این وجود عدم مصرف غذاهای شیرین به کاهش وزن بیماران MS کمک خواهد کرد تا مدیریت بیماریشان سادهتر شود.چرا که اضافه وزن،خستگی ناشی از MS را دوچندان میکند.همچنین میتواند مشکلات حرکتی آنها را تشدید کند و خطر ابتلا به مشکلات قلبی-عروقی را افزایش دهد.البته استفاده از محصولات شیرین به صورت نادر ممکن است مشکلی ایجاد نکند اما بهتر است به جای دسر از میوه استفاده شود.استفاده از میوه و فیبر زیاد می تواند به بهبود مشکل یبوست بیماران MS نیز کمک کند.
ویتامین D و MS
بر اساس مطالعه ای که در ژورنال دارویی به چاپ رسید سطح پایین ویتامین D باعث افزایش شدت بیماری MS یا عود علائم آن میشود.غلظت سرمی مناسب ویتامین بین nmol/lit 100- 75 است که برای تامین آن ممکن است نیاز به مصرف UI3000 مکمل ویتامین D باشد.گرچه استفاده از مکمل یکی از راه های تامین کمبود ویتامین D میباشد اما برخی از مواد غذایی نیز غنی از ویتامین D هستند که توصیه می شود افراد مبتلا به MS حتما از آنها در رژیم غذاییشان استفاده کنند.مانند ماهی سالمون یا ساردین،جگر گاو،قارچ،پای مرغ و ...
کافئین و MS
در مطالعه ای که توسط محققان دانشگاه هاروارد بر روی حدود 190000 زن انجام شد نشان داده شد که ارتباطی بین مصرف کافئین و ابتلا به بیماری MS وجود ندارد.البته این مطالعه مصرف این مواد را توصیه نمی کند بلکه تنها به این مطلب اشاره دارد که این مواد با ریسک ابتلا به بیماری MS در ارتباط نیستند. ( دکتر سوشا )
خوردن خوب،احساس خوب،زنده باد
گرچه در حال حاضر هیچ درمان خاصی برای MS وجود ندارد اما این بیماری کشنده نیست.همان عواملی که برای عموم مردم احتمال مرگ و میر را افزایش می دهند نظیر سرطان،بیماری های قلبی-عروقی و غیره،در این افراد نیز می تواند خطر آفرین باشد.نیاز به گرفتن رژیم غذایی سفت و سخت و یا به شدت محدود نیست بلکه میتوان با خوردن غذاهای خوشمزه اما کمچرب با فیبر بالا علاوه بر تامین انرژی در برابر مشکلات سلامتی هم مقاومت کرد.
http://drsosha.com/wellbeings/245?utm_so...rfarsi.com
تاریخ : 1394/09/14
به نقل از وب سایت دکتر سوشا خوردن غذاهای سالم نقش مهمی را در مدیریت بیماری MS و از طرفی در تقویت فرد و ایجاد احساس خوب در وی دارد.در بیماری MS به علت حملات سیستم ایمنی به سیستم عصبی مرکزی برخی از پیام رسانیهای عصبی قطع میشود لذا باعث ایجاد نشانههای زیر میشود:
- خستگی
- بی حسی
- مشکلات حرکتی
- اختلالات عملکرد مثانه و روده
- مشکلات بینایی
رژیم غذایی صحیح ابزار مهمی در جلوگیری از این علائم خواهد بود .لذا در ادامه به یکسری از توصیههای غذایی که برای فرد مبتلا به MS مفید خواهد بود اشاره میکنیم.
رژیم غذایی مناسب،برای بهبود MS !!
بر طبق نظریه انجمن ملی MS امریکا،هیچ رژیم غذایی ای وجود ندارد که به تنهایی بتواند MS را درمان کند.چون معمولا علائم MS خیلی گذرا هستند و امکان بررسی اثر بخشی یک رژیم غذایی خاص کاری دشوار خواهد بود.با این حال متخصصان MS معتقدند که رژیم غذایی کم چرب و پرفیبر همانطور که بنا بر ادعای انجمن سرطان و انجمن قلب امریکا برای بهبود بیماران مفید است ، میتواند برای بیماران MS ای نیز مفید باشد.رژیم غذایی مناسب شامل موارد زیر است:
دوری از چربی های اشباع شده
روی سوانک پزشکی است که رژیم غذایی کم چرب خود را برای بیماران MS در سال 1984 ارائه کرد.او معتقد است که چربی های اشباع موجود در محصولات حیوانی باعث بدتر شدن نشانه های بیماران MS می شود.تحقیقات سوانک بحث برانگیز است چراکه در مطالعه وی از MRI برای بررسی پیشرفت بیماری استفاده نشده و همچنین مطالعه وی فاقد گروه کنترل سالم است.اما با این وجود ،با توجه به اینکه کاهش مصرف چربی های اشباع به کمتر از 15 گرم در روز، قطعا برای سلامتی کلی هر فردی مفید خواهد بود لذا رعایت این مساله در بیماران MS نیز خالی از فایده نخواهد بود. ( دکتر سوشا )
استفاده از لبنیات کم چرب
گرچه مطالعات نتوانست ارتباطی بین MS و مصرف لبنیات پر چرب نشان دهد اما استفاده از شیر،پنیر،ماست و دیگر محصولات لبنی کم چرب می تواند یک استراتژی حفاظتی باشد که ممکن است سلامت کلی بیماران MS را بهبود بخشد.
عدم استفاده از نوشابه های رژیمی
نوشیدنی های حاوی آسپارتام،کافئین و الکل می توانند مثانه را تحریک کنند؛با توجه به توصیه های غذایی انجمن MS امریکا در صورتی که فرد دچار علائم MS مربوط به مثانه باشد میبایست این نوع نوشیدنیها را کنار بگذارد.اما این مساله که آسپارتام باعث ایجاد MS می شود واقعیت ندارد.
گلوتن و بیماری MS
در یک مطالعه که در ژورنال BMC Neyrology به چاپ رسیده است نشان داده شد که بیماران مبتلا به MS و خانواده درجه یک آن ها معمولا بیش تر از کل جمعیت عدم تحمل نسبت به گلوتن را بروز می دهند.البته این بدان معنا نیست که همه بیماران مبتلا به MS می بایست مواد غذایی حاوی گلوتن نظیر گندم،جو،سبوس و غیره را به کل کنار بگذارند بلکه تصمیم گیری در این رابطه می بایست فرد به فرد انجام گیرد.یعنی تنها افرای که نسبت به گلوتن حساسیت دارند و علائمشان تشدید می شود آن را کنار بگذارند.محققان توصیه می کنند که بیماران MS خیلی زود جهت بررسی تحمل یا عدم تحمل گلوتن مورد بررسی قرار بگیرند. ( دکتر سوشا )
استفاده از میوه به جای قندهای تصفیه شده
هیچ شواهد علمی ارتباط بین مصرف قندهای تصفیه شده و عود بیماری MS را نشان نداده است.با این وجود عدم مصرف غذاهای شیرین به کاهش وزن بیماران MS کمک خواهد کرد تا مدیریت بیماریشان سادهتر شود.چرا که اضافه وزن،خستگی ناشی از MS را دوچندان میکند.همچنین میتواند مشکلات حرکتی آنها را تشدید کند و خطر ابتلا به مشکلات قلبی-عروقی را افزایش دهد.البته استفاده از محصولات شیرین به صورت نادر ممکن است مشکلی ایجاد نکند اما بهتر است به جای دسر از میوه استفاده شود.استفاده از میوه و فیبر زیاد می تواند به بهبود مشکل یبوست بیماران MS نیز کمک کند.
ویتامین D و MS
بر اساس مطالعه ای که در ژورنال دارویی به چاپ رسید سطح پایین ویتامین D باعث افزایش شدت بیماری MS یا عود علائم آن میشود.غلظت سرمی مناسب ویتامین بین nmol/lit 100- 75 است که برای تامین آن ممکن است نیاز به مصرف UI3000 مکمل ویتامین D باشد.گرچه استفاده از مکمل یکی از راه های تامین کمبود ویتامین D میباشد اما برخی از مواد غذایی نیز غنی از ویتامین D هستند که توصیه می شود افراد مبتلا به MS حتما از آنها در رژیم غذاییشان استفاده کنند.مانند ماهی سالمون یا ساردین،جگر گاو،قارچ،پای مرغ و ...
کافئین و MS
در مطالعه ای که توسط محققان دانشگاه هاروارد بر روی حدود 190000 زن انجام شد نشان داده شد که ارتباطی بین مصرف کافئین و ابتلا به بیماری MS وجود ندارد.البته این مطالعه مصرف این مواد را توصیه نمی کند بلکه تنها به این مطلب اشاره دارد که این مواد با ریسک ابتلا به بیماری MS در ارتباط نیستند. ( دکتر سوشا )
خوردن خوب،احساس خوب،زنده باد
گرچه در حال حاضر هیچ درمان خاصی برای MS وجود ندارد اما این بیماری کشنده نیست.همان عواملی که برای عموم مردم احتمال مرگ و میر را افزایش می دهند نظیر سرطان،بیماری های قلبی-عروقی و غیره،در این افراد نیز می تواند خطر آفرین باشد.نیاز به گرفتن رژیم غذایی سفت و سخت و یا به شدت محدود نیست بلکه میتوان با خوردن غذاهای خوشمزه اما کمچرب با فیبر بالا علاوه بر تامین انرژی در برابر مشکلات سلامتی هم مقاومت کرد.
http://drsosha.com/wellbeings/245?utm_so...rfarsi.com
تاریخ : 1394/09/14