امتیاز موضوع:
  • 0 رأی - میانگین امیتازات : 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
توقف واردات داروی آرژانتینی ام اس ( اکتووکس)
#1
کد خبر: ۵۵۹۳۷۹تاریخ انتشار: ۱۷ دی ۱۳۹۴ - ۲۰:۲۲ - 07 January 2016
مدیر روابط عمومی سازمان غذا و دارو، پیرو ابهامات و ادعاهای مطرح شده در مورد عدم توزیع داروی اینترفرون بتا با نام تجاری اکتووکس (مورد استفاده بیماران ام.اس) مطالبی را جهت اطلاع بیماران و انجمن حامی این بیماران ارایه کرد.

به گزارش ایسنا، مهندس محمد هاشمی با بیان اینکه دونوع "اینترفرون بتا 1 آ" و "اینترفرون بتا 1 ب" از حدود سال 1378 برای کاهش روند پیشرفت بیماری و کاهش ریلاپس‌ها در ام اس به دنیا ارائه شدند، اظهار داشت: "اینترفرون بتا 1 آ" توسط شرکت بیوژن با نام آونکس و توسط شرکت مرک سرنو با نام ربیف و

اینترفرون بتا 1 ب" توسط شرکت بایر که همگی امریکایی هستند به بازار آمد. در سال 1387 شرکت ایرانی سیناژن داروی بیوسیمیلار سینووکس معادل آونکس و رسیژن معادل ربیف و شرکت زیست دارو، زیفرون معادل بتافرون را به بازار ایران ارائه کردند.

هاشمی با اشاره به کاملا بومی بودن تکنولوژی ساخت و اینکه داروهای این دو شرکت از مرحله کشت سلولی توسط خودشان تولید شده، اضافه کرد: در سال 1389 شرکت دیگری مدعی شد که قصد دارد این داروها را از شرکت آرژانتینی بنام آمگا وارد کرده و پس از دوسال در ایران بطور کامل تولید کند؛ مسوولان وقت وزارت بهداشت هم فارغ از اشتباه دانستن واردات تکنولوژی برای فراورده‌ای که تکنولوژی آن بومی شده است، با این موضوع موافقت کردند.

وی افزود: در حال حاضر پس از گذشت پنج سال شرکت مذکور عملا با فعالیت‌های مارکتینگ خود برخی پزشکان را به تجویز داروهای آرژانتینی سوق داده و هنوز نه تنها به مرحله تولید نرسیده، بلکه سعی دارد با استفاده ابزاری از پزشکان و بیماران و فشار بر افکار عمومی مانع نظارت‌ها و کنترل‌های کیفی وزارت بهداشت ایران بر داروهای وارداتی از آرژانتین شود.

هاشمی با نادرست خواندن موضوع تحریم‌ها بعنوان دلیلی برای تامین داروی اصلی از مسیر آرژانتین که در برخی موارد در فضای رسانه‌ای و مجازی مطرح می‌شود، گفت: داروی مذکور کاملا تولید آرژانتین است و در چند سال اخیر در حالی مشمول واردات می‌شده که داروی آونکس، ربیف و بتافرون نیز به موازات داروهای تولید داخل واقعی در بازار ایران موجود بوده است و عملا این فراورده‌ها رقیب فراورده ایرانی بوده‌اند.

مدیر روابط عمومی سازمان غذا و دارو در بخش دیگری از سخنانش به علت کمبود اکتوکس وارداتی از آرژانتین طی چند ماه اخیر اشاره کرد و گفت: شرکتی که قرار بوده این دارو را در ایران تولید کند بعد از تاخیر سه ساله اقدام به واردات اینترفرون بصورت بالک و بسته بندی در ایران کرده است و این در حالی است که نه تنها واردات بالک در حوزه بیوتکنولوژی تولید داخل محسوب نمی‌شود، بلکه با سیاست‌های وزارت بهداشت در حمایت از صنایع و دانش‌های بومی مغایرت دارد.

وی همچنین خاطر نشان کرد: حتی با قبول این موضوع برای رضایت بیمارانی که با سیاست‌های غلط قبلی وزارت بهداشت در صدور مجوز اولیه برای این دارو و فشار شرکت و پزشکان تحت امر آنها، مصرف کننده این دارو شده‌اند، باید در نظر داشت که تغییر محل تولید فراورده‌های بیوتکنولوژی، یک تغییر اساسی و بحرانی در فرایند تولید به حساب می‌آید و تولید کننده باید با مطالعات و مستندات کافی اثبات کند که این تغییر در سلامت، اثربخشی و کیفیت فراورده تولیدی تاثیری نداشته است. این موضوع در اصلی ترین مراجع بین المللی به صراحت ذکر شده است.

هاشمی ادامه داد: در حال حاضر گروه کارشناسی وزارت بهداشت علی رغم زمانبر بودن فرایند، در انتظار دریافت مستندات کافی و ارزیابی آنها برای آزادسازی فراورده‌های پر شده در سایت تولید جدید است و این زمانبری حتی با اغماض وزارت بهداشت برای انجام مطالعات کامل‌ و قبول شرایط حداقلی تولید، حدود شش ماه بطول خواهد انجامید.

وی یادآور شد: این فرایند برای دو داروی اینترفرون دیگر آرژانتینی با نام اکتوفرون و اکتوریف نیز بزودی خواهد افتاد.

مدیر روابط عمومی سازما ن غذا و دارو متذکر شد: تامین دارو با سلامت، کیفیت و اثربخشی مناسب و با اولویت تولید داخل رسالت اصلی تعیین شده برای سازمان غذا و دارو بوده و این سازمان تا حصول اطمینان از این امر به هیچ عنوان مجوز مصرف هیچ دارویی صادر نخواهد کرد.

وی در ادامه سخنانش بیان کرد: با توجه به سیاست‌های ابلاغی حوزه سلامت، سازمان غذا و دارو داروهای بیوتکنولوژی را از مرحله تولید ماده موثره و داروهای شیمیایی را از مرحله فرمولاسیون مشروط به رعایت ضوابط کیفی، تولید داخل محسوب کرده و به محض تولید داخل شدن یک فراورده، از واردات آن ممانعت بعمل می‌آورد و سهم داروهای وارداتی در این موارد نمی‌تواند بیش از 10درصد بازار باشد.

هاشمی همچنین با ناجوانمردانه خواندن موضوع بیان مقوله انتقال دانش فنی برای داروهای ژنریک و بیوسیمیلاری که قبلا در ایران تولید شده‌اند، آنرا موضوعی انتفاعی برای زمین زدن تولیدات داخلی و افزایش وابستگی به واردات دانست.

مدیر روابط عمومی سازمان غذا و دارو در انتهای سخنانش انتظار سازمان متبوعش را از انجمن‌ها و متخصصین محترم درک صحیح این رسالت، سازمان غذا و دارو و حمایت و پشتیبانی از آن دانست و خواستار پرهیز از بیان صریح دلایل استفاده از کلمات و جملاتی مانند " مسائل پشت پرده " یا " جانبداری از برخی شرکت‌ها " که در سایه عدم اشراف به مسائل علمی، فنی و نظارتی و به قصد مخدوش کردن جایگاه نظارتی و ایجاد هرج ومرج در نظام دارویی می‌شود، شد.

بنابر اعلام روابط عمومی سازمان غذا و دارو، وی همچنین از فرافکنانی که این قبیل موضوعات را مطرح می‌کنند خواست که پاسخگوی این شائبه نیز باشند که فرایند و علل انتخاب یا اصرار به تجویز یک برند خاص توسط برخی اطبا چه می‌تواند باشد.

هاشمی در پایان ابراز امیدواری کرد که در سایه الطاف الهی جامعه گرانقدر پزشکان همانگونه که سوگند خورده‌اند فارغ از جاه و مال دنیا پاسدار سلامت مردم بوده و به نحوی عمل کنند که در صورت بر افتادن برخی پرده‌ها، توان و شجاعت نگریستن در چشم بیماران و مردم را داشته باشند.

هشدار انجمن تولیدکنندگان و صادرکنندگان محصولات بیوتکنولوژی پزشکی ایران

همچنین فریدون مهبودی، رییس انجمن تولیدکنندگان و صادرکنندگان محصولات بیوتکنولوژی پزشکی ایران نیز با هشدار نسبت به «فعالیت شرکت‌های دارویی تولیدنما که میراث دولت قبل هستند و عرصه را بر شرکت‌های تولید دارو به خصوص تولید کنندگان داروهای بیوتکنولوژیک تنگ کرده‌اند»، گفت: با وجود توانمندی کشور در حوزه تولید داروهای بیوتکنولوژیک و صادرات قابل ملاحظه آن به کشورهای دیگر، متاسفانه تعداد معدودی از شرکت‌های تولیدنما تلاش می‌کنند، سهم بیشتری از بازار را تصاحب کنند.

وی افزود: متاسفانه در دولت گذشته، سازمان غذا و دارو، جولانگاه شرکت‌های تولید نما قرار گرفت و این شرکت‌ها به بهانه فرآیند انتقال تکنولوژی، مجوز واردات گرفتند در حالیکه به جای تولید، تنها داروهای فوق را در داخل کشور بسته بندی و توزیع می‌کردند.

وی با اشاره به اینکه دولت یازدهم در راستای قانونمند کردن حمایت از تولید داخل، سهم داروهای برند خارجی را حدود پنج درصد از سهم بازار داخل کشور تعیین کرده است، خاطر نشان ساخت: این شرکت های دارویی که از دولت قبل مجوز دارند با ایجاد جو کمبود دارو و تحریک بیماران و برخی پزشکان و ... تلاش می کنند، سهم بیشتری را از بازار تصاحب کنند.

وی تصریح کرد: با وجود تولید بعضی از داروهای مصرفی در درمان سرطان و رضایت پزشکان، شاهد واردات همان دارو از کشور آرژانتین به بهانه انجام مطالعات بالینی هستیم و در حالیکه این دارو هنوز مجوز تجویز و استفاده در کشور مبدا (آرژانتین) را ندارد، جای بسی تاسف است که کشور ما حیاط خلوت مطالعه داروی آرژانتین شده است.

رییس انجمن تولیدکنندگان و صادرکنندگان محصولات بیوتکنولوژی پزشکی ایران اظهار داشت: در حوزه داروهای بیوتکنولوژی بالغ بر 80 درصد ارزش افزوده مربوط به تولید ماده اولیه بوده و بر همین اساس طبق مصوبه سازمان غذا و دارو، تعریف تولیدکننده واقعی این داروها به منزله انجام فرایند تولید از سلول و در نتیجه آن تولید ماده اولیه در کشور است.

وی ادامه داد: هم اکنون نیز تولید این فرآورده ها از ابتدا تا انتها در داخل کشور صورت می گیرد و به همین دلیل از ارزش افزوده بالایی برخوردار بوده و در شرایطی مانند تحریم، خطر بحران های دارویی را مرتفع می سازد.

مهبودی گفت: شرکت‌های مذکور نه تنها داروهای وارداتی را در کشور بسته بندی و توزیع که نسبت به صادرات آن نیز اقدام می کنند، این در حالیست که سازمان غذا و دارو به طور شفاف صادرات داروهای وارداتی را منع کرده است.

وی اضافه کرد: هم اکنون در دنیا 160 قلم داروی بیوتکنولوژی در حال تولید است که از این تعداد 19 دارو در ایران تولید می شود.

رییس انجمن تولیدکنندگان و صادرکنندگان محصولات بیوتکنولوژی پزشکی ایران یادآور شد: تولید داروهای بیوتکنولوژی در کشور سبب شده، ایران در بین کشورهای آسیایی و شمال آفریقا مقام سوم را بعد از ژاپن و کره جنوبی به دست آورد و پیش بینی می شود طی 4 سال آینده، تعداد داروهای بیوتکنولوژیک در کشور به بالای 32 قلم افزایش یابد. داروهایی که در اکثر آنها ایران دومین تولید کننده در دنیاست.

وی با اشاره به اینکه فعالیت شرکت‌های تولید نما در دولت گذشته شرایطی را فراهم کرده که هنوز گریبانگیر نظام سلامت کشور است، تصریح کرد: نمونه‌ای از این دست اقدامات در سال 1389 صورت گرفت که مجوز واردات 3 داروی اکتووکس، اکتوفرون و اکتوریف برای یک شرکت داخلی صادر و آن شرکت متعهد شد، ظرف مدت یک سال( پایان سال 1390) فرایند انتقال تکنولوژی و کل فرآیند تولید را در داخل کشور انجام دهد، ولی پس از گذشت 5 سال از آن تعهد قانونی و با توسل به بهانه جویی‌های پی در پی، این انتقال تکنولوژی همچنان صورت نگرفته است و متاسفانه تعداد معدودی از پزشکان به علت بی‌اطلاعی از واقعیت فعالیت اینگونه شرکت‌ها، مورد سوء استفاده آن قرار می‌گیرند.
منبع: http://www.tabnak.ir/fa/news/559379/پشت-...-آرژانتینی
 تشکر شده توسط : hessam , hadisss , nahid , glassheart , helli , hamid , neghar , elham 66
#2
خسته نباشن واقعا! حالا بعد از این همه مدت تازه دارن این حرفا رو میزنن اونم وقتی که استاک این داروها تموم شد و برای یه مدت چند ماهه حتی مجوز قابل استفاده بودن داروهای تاریخ مصرف گذشته ی این شرکت از طرف وزارت صادر شده بود!!!
حتی تووی رویاتم...؟!smiling
 تشکر شده توسط : hessam , glassheart , niloofary
#3
به سلامتی،بای بای اکتووکس...
پول ندادی پس دیگه جایی برای موندن نداری....بای بایicon_biggrin
سلام سینوکس،تب،بدن درد،تو پول دادی پس دوباره می تونی بیایی،امیدوارم تنبیه شده باشی که اگه پول و حق ما را ندهی چه بلایی سرت میاریم...evilgrin0039.gif
من فقط موندم اصلا این بیمارهای بیچاره باید چیکار کنند،هیچ کس به فکر نیست،آخه اگه داروی آرژانتینی بده خوب از همون اول اصلاوارد نمی کردینangryangry
 تشکر شده توسط : glassheart , helli , niloofary , elham 66
#4
این خبر رو هم دیدم در همین ارتباطه ، گفتم بذارم تکمیل شه :

بیوداروی ایرانی ام.‌اس به میزان کافی تولید شد
پشت پرده نایاب شدن داروی اکتووکس در داروخانه ها

در طی هفته های اخیر و به دنبال نایاب شدن داروی اکتووکس در داروخانه های کشور و پس از مراجعات متعدد بیماران ام اس مصرف کننده این دارو به داروخانه ها، پزشکان معالج، سازمان غذا و دارو و شرکت تولیدی و پیرو اطلاع از این امر که با وجود تولید این دارو در داخل کشور و تحت استانداردهای پذیرفته شده، اجازه ورود آن به بازار توسط سازمان غذا و دارو صادر نگردیده است.

به گزارش «تابناک اجتماعی»، گروهی از پزشکان متعهد و بیماران نیازمند این دارو دست به دامان رسانه های جمعی شدند تا شاید پاسخی برای ابهامات خود دریافت کنند، لیکن در این بین برخی از بزرگواران مجالی یافتند که با استفاده از تریبون صنفی داروهای بیولوژیک کشور و در پی مطامع و منافع شرکتهای ذینفع خود به هتک حرمت و ایراد اتهام به یکی از قدیمی ترین و خوشنام ترین شرکت های دارویی کشور اقدام نمایند که پیش از هر چیز استفاده از عبارت خود ساخته "تولید نما" در رابطه با شرکتی که بجز حوزه داروهای بیولوژیک در حوزه جامدات دارویی نیز دارای کارخانجات تولیدی و تولیدات دارویی شناخته شده ای در حد استانداردهای بین المللی است، نه تنها نشان از سطحی نگری و بد اخلاقی حرفه ایی گوینده دارد، بلکه نشانی نیز از سطح ادبی و فرهنگی مبهم گفتار به همراه دارد چرا که در جستجوی این عبارت در فرهنگ نامه لغات دهخدا، معین، عمید، فرهنگ تخصصی صنعت و... دریافتیم که استفاده از چنین عبارتی در فرهنگ و ادب این کشور مسبوق به سابقه نبوده است و یا شاید اینگونه هتک حرمتی در مورد تلاش مقدس برای تولید در این مرز و بوم، معمول نبوده است.

با گذر از چنین حب و بغض های افراط گرایانه و منفعت طلبانه، شرکت تولید کننده داروی اکتووکس بر خود لازم می داند که اذهان عمومی، از جمله بیماران، پزشکان خدوم، مدیران و سیاستگذاران ارجمند کشور را با ذکر خلاصه ای از سوابق و عملکرد خود و با اظهار سطح علمی و تکنولوژیک دست یافته که مایه مباهات ملی می باشد، روشن نماید.

مدیران کنونی این شرکت که نسل سوم پیشگامان صنعت داروسازی کشور به شمار می روند وارث مجموعه دارویی شدند که در سال 1348 به ثبت رسیده و بیش از 45 سال فعالیت خالصانه و کارشناسانه در حوزه دارو داشته است.

این مجموعه در سالهای 89 و 90 با تشویق مدیران وقت وزارت بهداشت و درمان و با احساس لزوم انتقال فن آوری تولید داروها به ویژه تولید داروهای بیولوژیک و جلوگیری از ایجاد انحصار در این صنعت اقدام به دریافت موافقت اصولی تولید داروهای شیمایی و بیولوژیک نموده و در سال 1390 موفق به دریافت IRC و مجوز واردات و تولید داروهای فوق گردید و همزمان اقدام به ساخت کارخانجات تولید جامدات، تولید بیولوژیک از ماده اولیه و کارخانه تولید بیولوژیک از سطح کشت سلولی نمود.

سپس با آغاز تولید از مرحله بسته بندی ثانویه به سرعت مراحل تولید را سپری نموده و در انتهای سال 93 و ابتدای 94 موفق به تولید از مرحله ماده اولیه ( API ) به صورت فرمولاسیون و Filling گردید و در کنار آن، تولید بیش از دهها داروی غیر بیولوژیک را نیز به ثمر رساند که چنین دستاورد زمانی، با کسب بالاترین سطح GMP، در نوع خود در سطح کشور مثال زدنی و قابل توجه بوده است و همواره مطابق با الزامات و برنامه های ارائه شده به سازمان غذا و دارو بوده است.

در ادامه این شرکت با تکمیل بخش تولید از سطح کشت سلولی و خرید کلیه دستگاهها و طرح های تولید و عقد قرارداد با شرکت های بنام خارجی همچون امگا بیوتک که از تولید کننده های عمده داروهای بیولوژیک با پیشینه ای بیش از 15 سال در آرژانتین است و همچنین شرکت Mabxience که از شرکت های معتبر اروپایی در این حوزه است، تعهد نموده است که در سال آتی به تولید از سطح سلولی نیز نائل خواهد گردید.

پیشرفت در مراحل تولید، عیناٌ مانند آنچه که این شرکت تجربه نموده است رایج ترین و مقرون به صرفه ترین شیوه دستیابی اغلب شرکت های بیوسیمیلارساز به این تکنولوژی در جهان بوده است، زیرا واردات اولیه در سطح محدود و تولید از ماده اولیه در کنار مطالعات بالینی دقیق و برآوردهای علمی نیاز های بازار دارویی کشور عالمانه ترین و منطقی ترین روشی است که مانع از اتلاف سرمایه های انسانی و مالی می گردد، چراکه شروع کشت سلولی یک دارو بدون شناخت اثربخشی، ایمنی و بازخورد پزشکان و متخصصان و بدون شناخت جایگاه آن در بازار دارویی کشور ضمن اتلاف سرمایه های مذکور زمینه های انحصار طلبی و رانت گرایی را فراهم خواهد ساخت تا بازار تضمین شده ایی برای اینگونه تولیدات مهیا گردد.

در این نوشتار بر خود لازم می دانیم به بزرگوارانی که این شرکت را " تولید نما" خطاب کرده اند متذکر شویم، از آنجا که داروهای اکتووکس و اکتوفرون در کلیه مراحل تولید دارای مجوز تولید بوده اند و کلیه واردات مواد اولیه، آزمایشات و مراحل تولید و مطالعات بالینی دقیق را با اجازه سازمان محترم غذا و دارو و با نظارت این سازمان انجام داده اند به درستی" تولید" نامیده می شود و تغییر آیین نامه ای تعریف تولید داروهای بیولوژیک عطف به ماسبق نمی گردد که اینچنین به ناحق دستاویز گروهی انحصار طلب گردد. زیرا سرمایه گذاری در حوزه تولید دارو و آن هم داروهای بیولوژیک در کمتر از 5 سال به ثمر نمی رسد و هر شرکت تولید کننده هوشمندی ناگزیر از عبور قدم به قدم از مراحل تولید فوق الذکر می باشد.

لیکن مایه تاٌسف است که سنگ اندازی در مراحل رشد و بلوغ طبیعی یک شرکت تولیدی، توسط فردی صورت می گیرد که با وجود تضاد منافع و حضور در هیاٌت مدیره دو شرکت دارویی بیولوژیک که قبلا با عبور از همین مراحل به بلوغ نسبی رسیده اند، از جایگاه صنفی این حوزه اقدام به هتک حرمت و ایراد تهمت می نماید که در اینجا شایسته است به ایشان یادآوری کنیم که وظیفه ملی و عرفی ایشان در جایگاه رئیس انجمن صنفی وارد کنندگان و تولید کنندگان داروهای بیولوژیک حکم می کند که فارغ از منافع و مطامع شخصی و با عبور از تضاد منافع فردی، با سعه صدر و نگرش بزرگوارانه حتی کوچکترین اقدامات تولیدی در این حوزه را ارج نهاده و مورد حمایت قرار دهند و دغدغه اصلی ایشان و کلیه تولید کنندگان این داروها آرامش و رضایت بیماران ام اس و سایر بیماران نیازمند داروهای مذکور باشد.

با این وجود قضاوت در مورد عملکرد حرفه ای آن بزرگوار را به فطرت پاک خوانندگان این نگارش و مدیران و اندیشمندان این صنعت وا می نهیم و حق هر گونه دعوی قانونی برای احقاق حقوق مکتسبه این شرکت را بر خود محفوظ می داریم.

به منظور اطلاع رسانی به بیماران گرامی مصرف کننده اکتووکس، لازم به ذکر است که این دارو پس از کسب مجوز تولید با همان کیفیت و اثربخشی قبلی و با استفاده از ماده اولیه به مقدار کافی به تولید رسیده و در اختیار شرکت های پخش قرار گرفته و آماده توزیع می باشد و امید می رود به زودی در دسترس بیماران عزیز قرار بگیرد.

در نهایت لازم به اشاره است که داروی اکتووکس با نام تجاری مگاوکس در کشور مبداٌ به ثبت رسیده و ضمن دارا بودن مجوز تولید و توزیع، توسط پزشکان و بیماران آن کشور تجویز و مصرف می گردد در ضمن این مجموعه فرصت را مغتنم شمرده و اعلام می دارد که امکان بازدید از کارخانجات تولیدی داروهای بیولوژیک توسط پزشکان و متخصصان محترم کشور، نمایندگان انجمن های ام اس ، متخصصان حوزه بیولوژیک، مدیران دارویی و سیاستگذاران نظام سلامت جهت تنویر افکار عمومی همواره مهیا می باشد.

منبع
تاریخ انتشار: ۲۱ دی ۱۳۹۴ - ۰۹:۳۸ - 11 January 2016
چشم ها را بـایـد شست  . ، . جـــور دیـگـر بـایــد دیـــد
 تشکر شده توسط : glassheart , niloofary , elham 66 , hamid
#5
رییس سازمان غذا و دارو مطرح کرد
اظهاراتی صریح درباره واردات یک دارو

گروه جامعه: رییس سازمان غذا ودارو، از تمایل این سازمان برای توقف واردات داروی آرژانتینی ام اس خبر داد.

دکتر رسول دیناروند درباره رویکرد سازمان غذا و دارو در زمینه واردات داروی "اکتووکس" که به مصرف بیماران ام.اس می‌رسد، گفت: ما نمی‌خواهیم دیگر وارداتی از این دارو داشته باشیم و هر موقع تولید آن در داخل انجام شد، وارد بازار می‌شود.وی همچین به مردم توصیه کرد که به جای استفاده از داروهای وارداتی این شرکت، از داروی تولید داخل که سال‌ها است در بازار موجود است، مصرف می‌شود و قیمت پایین‌تری هم دارد استفاده کنند.

دیناروند ادامه داد: ماجرای مصرف این دارو مثل این است که بگوییم استامینوفن یک شرکت الان دربازار نیست است، در این صورت می‌توان از داروی یک شرکت دیگر استفاده کرد. اکتووکس اسم داروی بتا اینترفرونی است که نوع اصلی آن که اکثر بازار در اختیار آن است، سینووکس است و برند اصلی آن هم در بازار موجود است. مردم نباید در این مورد نگرانی داشته باشند.گفتنی است پیش از این نیز روابط عمومی سازمان غذا دارو اعلام کرده بود که داروی اکتووکس برای کاهش روند پیشرفت بیماری و کاهش ریلاپس‌ها در بیماری ام اس از سال 1387 وارد بازار دارویی کشور شد. در سال 1389 نیز شرکت دیگری مدعی شد که قصد دارد این داروها را از شرکت آرژانتینی بنام آمگا وارد کرده و پس از دوسال در ایران بطور کامل تولید کند؛ مسوولان وقت وزارت بهداشت هم فارغ از اشتباه دانستن واردات تکنولوژی برای فراورده‌ای که تکنولوژی آن بومی شده است، با این موضوع موافقت کردند. اما اکنون پس از گذشت پنج سال این دارو هنوز به مرحله تولید نرسیده است.

ایسنا , 29 دی 1394 ساعت 9:22
آدرس مطلب: http://baharnews.ir/news/99150/
چشم ها را بـایـد شست  . ، . جـــور دیـگـر بـایــد دیـــد
 تشکر شده توسط : hadisss , glassheart , hamid
#6
من سه سال سینوکس میزدم و یه دفعه دکترم صلاح دونست ! داروم را عوض کنه به اکتوکس !!!
سه چهار ماه با نیود اکتوکس به سختی با هزار دردسر چهار تا ماهیانه پیدا کردم تا این ماه که رفتم دکتر و گفتن دیگه اکتوکس نیست و همون سینوکس را نوشتن !!!

من موندم ما بیمارا چی هستیم ؟ موش آزمایشگاهی پزشکان و داروسازان و مسئولین ؟
درد بیماری خودمون کمه که این مسخره بازیا را هم باید بهش اضافه کنن ؟؟؟
نذر کردم گر از این غم به درآیم روزی
تا در میکده شادان و غزل خوان بروم
 تشکر شده توسط : helli , Exhautless , glassheart
#7
:menmenmenmen
امروز اکتووکس گرفتم،دوباره پخش میشودicon_biggrinicon_biggrinicon_biggrinicon_biggrin
 تشکر شده توسط : glassheart , gor911 , helli
#8
']
منم از پرستاری که پیششون میرفتم شنیدم که داروهای آرژانتینی دوباره وارد میشنicon_biggrin
[/quote]
باید کاری کنی، آروم بگیرم Blush
 تشکر شده توسط : gor911 , helli
#9
دوباره سانریف (همون اکتوریف سابق) توو بازار نیست دکتر دارمو عوض کرد!!! پس گفتن مشکل حل شده کهconfused2
حتی تووی رویاتم...؟!smiling
#10
من اکتوفرون میزدم رفتم رو زیفرون حمله بهم دست داد..
استومینوفنتونو درست تولید کنید ما حرفی نداریم
شاید امروز اون روزی باشه که در آینده منتظرشم..ما فقط شاید تجربش کرده باشیم که روزمره امروز شاید آرزوی فردامون بشه..305320_JC_thinking
 تشکر شده توسط : majid1 , glassheart , helli
  


موضوع های مرتبط با این موضوع...
موضوع: نویسنده پاسخ: بازدید: آخرین ارسال
  رئیس سازمان غذا و دارو: واردات ربيف مغایر با اصل اقتصاد مقاومتی است. Mehdish 16 8,731 2016/05/23, 10:11 AM
آخرین ارسال: nahid
  داروی ایرانی ام اس در شیراز رونمایی می‌شود niloofary 5 4,074 2016/03/01, 11:45 AM
آخرین ارسال: 71shahab
  اختلال درتوزیع داروهای اکتووکس و اکتوفرون و سرگردانی بیماران niloofary 0 2,135 2015/12/28, 10:11 AM
آخرین ارسال: niloofary
Video مخترع دشتستانی مدعی شد: کشف داروی گیاهی برای درمان کامل MS رسول جاسمی 115 77,605 2015/08/10, 12:00 AM
آخرین ارسال: nahid
  واردات داروی ام اس کمتر می شود nahid 1 2,376 2015/05/30, 11:51 AM
آخرین ارسال: مرجان مولایی نژاد
  داروی تایسبری تحت پوشش بیمه قرار گرفت h.kakavand 19 14,973 2015/04/28, 11:47 AM
آخرین ارسال: mostafa00
  داروی بومی ام اس به زودی وارد بازار می شود paeazan 10 8,457 2014/10/13, 02:39 AM
آخرین ارسال: Aban
  جزئیات واردات و توزیع داروی آرژانتینی ام اس azadenameh 41 19,946 2014/09/04, 05:48 AM
آخرین ارسال: glassheart
  داروی کوپامر®(گلاتیرامراستات) تحت پوشش بیمه قرار گرفت dr. assadi 33 20,599 2014/07/02, 12:44 AM
آخرین ارسال: ایمان
  داروی ایرانی اینترفرون بتا ارزان شد. arezooo82 2 3,567 2014/06/13, 12:00 PM
آخرین ارسال: فرید 1353



کاربرانِ درحال بازدید از این موضوع:
2 مهمان