امتیاز موضوع:
  • 0 رأی - میانگین امیتازات : 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
داروی تزریقی اکتوریف ( Actorif )
#1
اکتوریف چیست؟
اکتوریف پروتئینی است به نام اینترفرون بتا که به صورت طبیعی در بدن وجود دارد و جهت درمان اشکال عودکننده–فروکش کننده مولتیپل اسکلروزیس (ام اس) به کار می رود. اکتوریف باعث درمان ام اس نمی‌شود، اما تعداد دفعات عود بیماری را کم کرده و روند بروز ناتوانی جسمی را کاهش می دهد.

نحوه مصرف اکتوریف
اکتوریف به صورت زیر پوستی سه روز درهفته، روزهای زوج یا روزهای فرد، تزریق می‌گردد. فاصله بین دو تزریق، باید حداقل 48 ساعت باشد بنابراین بهتر است در یک ساعت مشخص در روز و ترجیحا عصرها تزریق صورت گیرد. پزشک، مقدار مصرف اکتوریف را برای شما مشخص می کند و ممکن است بر اساس پاسخ شما به درمان، مقدار مصرف دارو را تغییردهد. شما نباید مقدار مصرف دارو را بدون مشورت پزشک تغییر دهید.

نگهداری اکتوریف
هر جعبه اکتوریف حاوی 12 سرنگ از پیش پر شده و 12 پد الکلی برای مصرف یک ماه می باشد. اکتوریف باید در یخچال (در دمای 2 تا 8 درجه سانتیگراد یا 36 تا 46 درجه فارنهایت) نگهداری شود. شما باید از قرار دادن اکتوریف در دمای بالا یا منجمد نمودن آن اجتناب کنید.

در صورت فراموشی یک نوبت تزریق دارو چه بایدکرد؟
درصورتیکه تزریق دارو را فراموش کردید، به محض اینکه به خاطر آوردید دارو را مصرف کرده، ولی از مصرف دارو در روز بعد اجتناب کنید. اکتوریف را در دو روز پی در پی مصرف نکنید. در هفته های بعد، تزریق دارو را مطابق با روال عادی انجام دهید.
تا زمانیکه خودتان یا دیگری آشنایی کامل با نحوه تزریق دارو کسب ننموده‌اید و به راحتی قادر به تهیه دارو و تزریق آن نیستید، از تزریق دارو اجتناب کنید.

چه کسانی نباید اکتوفرون را مصرف کنند
درصورتیکه قبلاً با مصرف اینترفرون بتا یا آلبومین دچار واکنش حساسیتی مثلا سختی در تنفس، خارش، گرگرفتگی یا کهیر شده اید از مصرف اکتوفرون اجتناب کنید.

چه کسانی اکتوریف را باید با احتیاط مصرف کنند
در صورتیکه سابقه افسردگی شدید، اضطراب، تشنج، بیماریهای قلبی – عروقی، بیماریهای کبدی، مشکلات غده تیروئید یا مشکلات خونی مانند تسریع در خونریزی یا کبود شدن سریع و کم خونی (کاهش تعداد گلبولهای قرمز یا سفید) را داشته اید، قبل از شروع مصرف اکتوریف، این موارد را با پزشک خود در میان بگذارید.

مصرف اکتوریف و بارداری
در حین مصرف اکتوریف، شما باید از باردار شدن، تا زمانیکه پزشک شما اجازه بدهد، خودداری کنید. اکتوریف ممکن است موجب سقط جنین گردد. درصورتیکه حین مصرف اکتوریف باردار شدید، مصرف دارو را قطع نموده و با پزشک خود تماس بگیرید.

مصرف اکتوریف و شیردهی
اینکه اکتوریف در شیر ترشح می شود یا نه هنوز مشخص نشده، بنابراین در صورتیکه به کودک خود شیر می دهید پزشک خود را مطلع نمائید. ممکن است پزشک داروی شما را قطع نماید.

تائیدیه ها و مجوز های دارو
• تائیدیه کیفی آزمایشگاه بین المللی و معتبر چارلز ریور انگلستان و آلمان
• تائیدیه کیفی از وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و سازمان غذا و داروی جمهوری اسلامی ایران
• تائیدیه کیفی از آزمایشگاه کنترل سازمان غذا و داروی جمهوری اسلامی ایران
• تائیدیه کیفی از وزارت بهداشت کشورهای مختلف آمریکای جنوبی، اروپا و آسیا
• تائیدیه جی‌ام‌پی (مطابقت با اصول بهینه تولید) برای خط تولید دارو توسط وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و سازمان غذا و داروی جمهوری اسلامی ایران
• تائیدیه جی‌ام‌پی (مطابقت با اصول بهینه تولید) برای خط تولید دارو توسط وزارت بهداشت کشورهای مختلف آمریکای جنوبی، اروپا و آسیا
• تائیدیه های اثربخشی و ایمنی پس از انجام مطالعات کامل حیوانی و انسانی (فاز سوم) و اثبات اثربخشی مشابه داروی ربیف


عوارض جانبی احتمالی اکتوریف

علائم شبه سرماخوردگی

اغلب بیماران در ابتدای مصرف اکتوریف دچار تب، لرز، تعریق، درد عضلانی و خستگی می‌شوند. معمولا این علائم تا یک روز پس از تزریق طول می‌کشند. شما می توانید جهت کنترل این علائم، تزریق اکتوریف را عصرها انجام داده و همزمان دارویی مثل استامینوفن یا قرص سرماخوردگی، جهت کاهش درد و کنترل تب مصرف کنید.

واکنشهای پوستی

سوزش، قرمزی، درد، کبودی یا تورم ممکن است در محل تزریق ایجاد شود. استفاده از کمپرس سرد و تغییر چرخشی محل تزریق باعث کاهش این عوارض می گردد.
افسردگی و اضطراب
تعداد کمی از بیمارانی که اینترفرون مصرف می‌کنند دچار افسردگی و یا اضطراب شدید می شوند. درصورتیکه احساس غمگینی یا ناامیدی دارید، این موضوع را با یکی از دوستان یا اعضای خانواده خود درمیان گذاشته و به پزشک خود نیز اطلاع دهید.

مشکلات کبدی

در صورتیکه علائم تغییر در عملکرد کبد، مانند زرد شدن پوست و سفیدی چشم و کبودی سریع اتفاق افتاد، سریعا با پزشک خود تماس بگیرید.

مشکلات خونی

سطح گلبولهای سفید خون (سلولهای مقابله کننده با عفونت)، گلبولهای قرمز خون یا سلولهایی که در تشکیل لخته نقش دارند (پلاکتها) ، ممکن است پس از مصرف اکتوریف، کاهش یابد. درصورتیکه مقدار کاهش، شدید باشد توانایی شما در مقابله با عفونت کاهش می یابد و ممکن است شما احساس خستگی یا سستی کنید و یا باعث تسریع خونریزی یا خونمردگی گردد. پزشک شما ممکن است از شما بخواهد که آزمایشات خون را به صورت دوره‌ای انجام دهید.

واکنشهای آلرژیک

در موارد بسیار نادر ممکن است پس از مصرف اکتوریف، دچار واکنشهای آلرژیک شدید که منتهی به سختی تنفس گردد، شوید. واکنشهای آلرژیک می‌تواند بعد از اولین بار مصرف دارو یا بعد از چندین بار مصرف آن اتفاق بیفتد. واکنشهای آلرژیک با شدت کمتر مانند راش (ضایعات پوستی)، خارش، یا التهاب دهان یا زبان، ممکن است اتفاق بیفتد. در صورتیکه دچار واکنش آلرژیک شدید، بلافاصله مصرف دارو را قطع نموده و با پزشک خود تماس بگیرید.

مشکلات تیروئید

عملکرد غده تیروئید شما ممکن است تغییر کند. علائم تغییر در عملکرد تیروئید، شامل احساس همیشگی سرما یا گرما و تغییر در وزن بدون تغییر رژیم غذایی و فعالیت می باشند.


نحوه آماده سازی یک دوز اکتوریف

همواره از یک سرنگ پرشده جدید و باز نشده اکتوریف، برای هر تزریق استفاده نمائید. هرگز از یک سرنگ دو بار استفاده نکنید.

یک سطح صاف و تمیز و با نور خوب شبیه یک میز را در نظر گرفته و همه وسایلی را که جهت تزریق نیاز دارید، بر روی آن قرار دهید.

بهتر است یک بسته اکتوریف را حدود 30 دقیقه قبل از تزریق از یخچال خارج نمائید، تا دمای آن به دمای اتاق برسد. محلولی که دمای آن به دمای اتاق رسیده است، جهت تزریق مناسبتر است.

جهت به حداقل رساندن احتمال عفونت، خیلی مهم است که محل انجام عملیات تزریق، دستان شما و محل تزریق تمیز باشند. شما باید دستان خود را قبل از آماده کردن دارو، با آب و صابون بشوئید.

تاریخ انقضای دارو را مشاهده نمائید. در صورتیکه از تاریخ انقضای دارو گذشته است، از مصرف آن اجتناب نمائید. تاریخ انقضای دارو روی سرنگ و جعبه حک شده است.

محتوای داخل سرنگ را به دقت بررسی نمائید. محلول باید شفاف یا اندکی زردرنگ باشد. درصورتی که محلول کدر، تغییر رنگ یافته یا حاوی ذره باشد، از مصرف آن خودداری نمائید.

انتخاب محل تزریق

بهترین محلها جهت تزریق اکتوریف، ران، سطح خارجی قسمت فوقانی بازو، شکم و باسن می باشند. از محلهای نزدیک ناف یا خط کمر جهت تزریق استفاده نکنید. هر بار تزریق را در محل متفاوتی انجام دهید. جابجا کردن چرخشی محل تزریق باعث کاهش عوارض موضعی می گردد. جهت درک بهتر این موضوع، می توانید فیلم آموزش تزریق اکتوریف را که در صفحه اول قرار دارد دانلود و مشاهده نمایید.

همچنین یادداشت کردن تاریخ و محل تزریق در هر بار در انجام هر چه بهتر این امر به شما کمک خواهد کرد. برای دانلود فرم ثبت تاریخ و محل تزریق، می توانید اینجا را کلیک کنید.

تزریق را در مناطقی که پوست آن ملتهب، قرمز، کبود یا عفونی شده یا جای زخم دارد، انجام ندهید.

تزریق اکتوریف

- محل تزریق را با استفاده از پد الکلی، با حرکات دایره‌ای شکل تمیز نمائید. جهت جلوگیری از سوزش، قبل از تزریق اکتوریف صبر کنید تا پوستتان کاملا خشک شود.
- پوشش سرسوزن را بردارید.
- درصورتیکه پزشک شما مقدار کمتری از دوز کامل 0/5 میلی لیتر را برای شما تجویز کرده است، به آرامی پیستون را فشار دهید تا مقدار داروی موجود در سرنگ معادل با مقداری که پزشک برای شما تجویز کرده است،گردد.
- با کمک انگشت شست و سبابه قسمتی از پوست اطراف محل تمیز شده را به سمت هم فشار دهید. سرنگ را شبیه یک مداد در دست دیگر خود بگیرید.
- همانطور که پوست قسمت مورد نظر را برجسته کرده‌اید، سوزن را شبیه یک نیزه به سرعت با زاویه 90 درجه به زیر پوست محل مورد نظر وارد نمائید.
- بعد از اینکه سوزن وارد شد، انگشتان خود را که به منظور برجسته کردن پوست قرار داده بودید، برداشته و با یک فشارآرام و پیوسته روی پیستون، دارو را تزریق کنید تا زمانیکه همه دارو تزریق شده و سرنگ خالی شود.
- سوزن را خارج کرده و با یک گاز استریل، فشار ملایمی را بر محل تزریق وارد نمائید. استفاده ازکمپرس سرد روی محل تزریق، باعث کاهش واکنشهای پوستی موضعی می‌گردد.
- سرنگ استفاده شده را در ظرف مخصوص انهدام بیاندازید. از سرنگ بیش از یک بار استفاده نکنید.

منبع
چشم ها را بـایـد شست  . ، . جـــور دیـگـر بـایــد دیـــد
 تشکر شده توسط : hadisss , kohedard , narsis2 , neghar , mehdernet2 , آسو
  


موضوع های مرتبط با این موضوع...
موضوع: نویسنده پاسخ: بازدید: آخرین ارسال
  داروی سوییسی مارلا ( گلنیا ) sooorooosh 36 34,190 2023/12/14, 01:59 PM
آخرین ارسال: hessam
  داروی siponimod sooorooosh 18 18,338 2023/02/26, 12:46 PM
آخرین ارسال: alireza1111
  معرفی داروی زادیوا (دی متیل فومارات) samiramiss 30 46,314 2021/04/26, 09:50 AM
آخرین ارسال: AVID2000
  داروی اُکرِلی زوماب ( Ocrelizumab ) .editormasoud 53 34,864 2020/02/19, 07:51 PM
آخرین ارسال: hourieh
  معرفی داروی ریتوکسی ماب (مبترا) sooorooosh 1 13,147 2019/09/20, 05:32 PM
آخرین ارسال: Shokolat2
  راهنمای داروی زیفرون (Ziferon) saffari_mo 4 18,661 2018/12/02, 11:06 AM
آخرین ارسال: glassheart
  داروی IVIG محمر رضا3 49 62,235 2018/03/30, 05:28 PM
آخرین ارسال: samaneh
  داروی آمپیرا (Ampyra ) ( fampyra ) zaynab 89 69,874 2017/11/23, 01:43 PM
آخرین ارسال: nahid
  آیا فلوکستین تنها یک داروی ضدافسردگی ست؟! paeazan 16 24,602 2017/11/21, 08:15 PM
آخرین ارسال: الی کوچولو
  داروی ایبودی لاست - Ibudilast niloofary 1 2,904 2017/10/29, 09:01 PM
آخرین ارسال: nahid



کاربرانِ درحال بازدید از این موضوع:
1 مهمان

علت بوجود آمدن بیماری ام اس چیست