امتیاز موضوع:
  • 0 رأی - میانگین امیتازات : 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
بیماران ام اس دچار افسردگی می شوند
#6


افسردگی و اضطراب

اختلالات خلق مانند اضطراب ، افسردگی و یا نوسانات خلقی از جمله مسائلی است که در جریان بیماری MS دیده میشود. اینکه آیا به چه میزان ، خود بیماری مسئول این اختلالات است و به چه میزان نحوه برخورد خود فرد با بیماری ، بدرستی مشخص نیست . زمانی که وجود اضطراب یا افسردگی توسط پزشک، تشخیص داده شود، راههای گوناگونی برای مقابله با آنها وجود دارد که هریک با صلاحدید وی مورد استفاده قرارمی گیرد.

یکی از علل مهم ایجاد کننده اضطراب یا افسردگی ، نحوه برخورد با استرس ها از جمله نحوه کنار آمدن با خود بیماری MS است . درخصوص استرس باید گفت که این عوامل تأثیر بسزائی روی بیماری MS دارد . بطور قطع می تواند علائم بیماری را تشدید کند و حتی می تواند سبب عود حملات شود. با توجه به مطالعات اخیر استرس حتی می تواند فعالیت بیماری را نیز تشدید کند.

واقعیت این است که اگر فرد در رویاروئی با استرس ها تسلیم شود و شکست بخورد، هیچ بعید نیست که احساس کند بیماریش بدتر شده و علائم آن تشدید یافته است ، بنابراین آگاه باشید که نوع برخورد شما با مسائل پیرامونتان ، نقش بسیار مؤثری در کاهش یا افزایش شدت علائم شما دارد . مثبت فکر کردن و مثبت رفتار کردن در انطباق با بیماری نقش بسیار حیاتی دارد. اگرچه مثبت فکر کردن مهارتی است که ممکن است در همه افراد وجود نداشته باشد اما می توان آن را با کمک افراد صلاحیت دار ، کسب کرد و در زندگی بکار برد.

علاوه براین ، ایجاد تغییرات در الگوی زندگی ، گنجاندن فعالیت ورزشی مناسب در برنامه روزانه ، یوگا، انجام فعالیت های هنری که همراه با خلاقیت باشند ( مانند نقاشی ) همگی می توانند درمواجهه با استرس به فرد یاری رسانند.
نهایتاً در برخی موارد پزشک لازم می داند از داروهای ضد اضطراب و ضد افسردگی برای درمان فرد کمک بگیرد. متأسفانه در مورد این نوع داروها در جامعه باورهای غلطی وجود دارد که در بسیاری موارد مانع مصرف درست آنها توسط فرد و در نتیجه شکست درمانی میشود . در این خصوص به ذکر همین مطلب بسنده می کنیم که ابتلاء به اضطراب یا افسردگی یا هر بیماری روحی دیگر همانند ابتلاء به یک بیماری جسمی است که لازم است به موقع تشخیص داده شده و درمان شوند و بهیج وجه نباید اجازه دهیم که افراد ناآگاه با زدن برچسب "روانی" یا "دیوانه" مانع اقدامات درست و به موقع ما در جهت رفع این اختلالات شوند.

انجمن ام اس ایران
تاريخ انتشار : دى 1391

افسردگی و ارتباط آن با اختلالات تیروئیدی و ام اس
بیماری های جسمی یکی از عوامل بروز افسردگی است. شوک فهمیدن این که انسان به یک بیماری سخت افسردگی مبتلاشده است می تواند منجر به از دست دادن اعتماد به نفس و در نتیجه افسردگی بشود اما دلایل این موضوع پیچیده می باشند برای مثال، افسردگی بعد از یک سکته قلبی بسیار شایع می باشد زیرا چنین افرادی احساس می کنند که تا یک قدمی مرگ پیش رفته اند و این وضعیت آنها را با مرگ روبرو می سازد و یا اینکه آنها را به طور ناگهانی ناتوان ساخته است.
بعضی از بیماری ها به خاطر مشکلی که در بدن ایجاد می کنند می توانند باعث افسردگی شوند. افسردگی ای که در بیماری پارکینسون و ام اس دیده می شود تا حدودی به علت اثرات آنها بر روی مغز می باشد. بیماری هایی که بر روی هورمون ها اثر می گذارند می توانند باعث افسردگی شوند. همچنین ارتباطی هم بین بیماری های ویروسی و افسردگی دیده شده. در اپیدمی بیماری آنفولانزا، اغلب یک اپیدمی افسردگی نیز بعد از آن ایجاد می شود. بنابراین هر بیماری جسمی اثر خود را روی روح و افسرده شدن می گذارد یکی از اختلالات جسمی که تاثیر به سزایی در روح و روان انسان می گذارد و امروزه محققان روی این بیماری تحقیقات فراوانی انجام می دهند ولی هنوز هم آنچنان که باید و شاید به نتایج قطعی نرسیده اند. اختلالات تیروئیدی زنان را بیشتر از مردان تحت تاثیر قرار می دهند. اگر به موقع اختلالات تیروئیدی را تحت درمان قرار ندهید، دچار مشکلات متعددی می شوید که خطرناک ترین آنها عارضه قلبی است. راه تشخیص این بیماری از طریق آزمایش خون می باشد و همچنین عوارضی مثل، احساس خستگی مفرط، خشکی پوست و مو، خشن شدن صدا و فراموشی، افزایش یا کاهش وزن، مشکلات خواب و این عوارض، اثرات نامطلوبی بر روی کیفیت زندگی به جا می گذارند، ولی مهم تر از همه این عوارض جسمی که در این بیماری ایجاد می شود بیماری افسردگی حاد در این بیماری استبیماریتیروئیدی دو گونه قابل شهود است.

-1 کم کاری

-2 پرکاری.

بیماری پرکاری تیروئیدی: تاثیر بدنی که دارد تپش شدید ضربان قلب که اگر فرد تحت درمان قرار نگیرد مشکلات شدید قلبی به وجود می آورد. و بیماری روحی آن این است که فرد در موقع عصبانیت نمی تواند خود را کنترل کند و این به دلیل یک سری فعل و انفعالاتی است که در اثر ترشح هورمون در مغز که از طرفی به جسم واز طرفی با روح مرتبط است می باشد و فرد پرکاری تیروئید به کوچکترین تحریک احساس عصبانیت خود را بروز خواهد داد.


کم کاری تیروئید: که علاوه بر بیماری جسمی دارای عوارضی چون خشکی پوست، افزایش وزن و اختلالات خواب است. از همه مهمتر بیماری روحی از جمله افسردگی مزمن یا حاد به وجود می آورد.
از منظر علم پزشکی پرکاری تیروئید را باید با یک دارو به نام متی مازول یا... درمان کرد ولی اگر هورمون تیروکسین به قدری بالاباشد که بیمار شروع به تولید یک سم کند پزشک متخصص در این صورت اگر ببیند بیمار با این دارو بهبود نمی یابد باید با استفاده از داروهای دیگری به درمان بپردازد. مثل دادن ید رادیواکتیو و... کم کاری تیروئید که مدت درمان آن حداقل و حداکثر بین 6 ماه تا یکسال است که پزشک با توجه به درجه نوع ترشح TSH هورمون موجود در مغز که چقدر است مقدار دارو را تجویز می کند و از جمله داروهای کم کاری لووتیروکسین سدیم می باشد. ناگفته نماند در کم کاری تیروئید TSH از مقدار نرمال که بین 4-0/4 می باشد بالاتر می رود و 3T و4T از حد طبیعی خود پایین می آیند یعنی ارتباط بین TSH که مرکز آن فرماندهی مغز است با 3T و TH هورمون هایی که خود در غده تیروئید قرار دارند رابطه معکوس دارند یعنی هر چقدر TSH بالاباشد 4T و3T پایین تر می آید.
ولی در پرکاری تیروئید TSH از حد نرمال پایین تر است و 4T و 3T از حد نرمال بالاتر می رود.
پس در پرکاری تیروئید نیز این ارتباط معکوس می باشد.
مطلب گفته شده همه در تحقیقات علمی پزشکی- بیولوژی و... به انجام رسیده است ولی آنچه که فعلاروی آن بحث است. و پژوهشگران روی آن تحقیق می کنند این است که چگونه کم کاری تیروئید با بیماری افسردگی در ارتباط است. همان طور که گفتیم در کم کاری تیروئید که ممکن است فرد در اثر خوردن ید رادیواکتیو که پزشکی تجویز می کند به وجود آمده باشد در فرد پرکاری بعد از مصرف ید رادیواکتیو احتمال اینکه هورمون ها کم کار شوند هست و در این جا فرد علائمی می بیند به طوری که بعد از یکسال یا چند ماه علائمی را ببیند مثلافرد کارهای روزمره خود را با کندی انجام می دهد و اگر این کندی طول بکشد فرد دچار نوعی وسواس فکری خواهد شد و نکته شایان ذکر این می باشد که فرد در این حالت با خوردن مواد مغذی و انرژی زا و انجام عبادات خاص و تفکر روی مسائل مذهبی از جمله تدبر و تفکر روی آیه های قرآن کریم می تواند. خود را از این افسردگی نجات دهد و ناگفته نماند که با خوردن روزانه یک قرص کم کاری تیروئید (لو و تیروکسین یا ....) که طی تحقیقات انجام شده چنین افرادی، به دلیل کار نکردن و کم کار بودن هورمون TSH دچار چنین حالاتی خواهند شد گویا که بدن بدون هورمون تیروئید کار می کند.
اے دنیا کے مسافر منزل تیری قبرھیں اے کر رھا ھیں جو تو دو دن کا یہ سفرھیں موت ھیں تیرا ان دیکھا ساتھی آچانگ تجھے نگل لے گا:ای مسافر دنیا خونه ی توقبر است ای که هرکاری میکنی سفر دو روزه هست مرگ رفیق ندیده ی تو است یکهو نفست رو می گیره
  


پیام های داخل این موضوع
RE: بیماران ام اس دچار افسردگی می شوند - توسط sargol - 2013/01/21, 10:28 PM

موضوع های مرتبط با این موضوع...
موضوع: نویسنده پاسخ: بازدید: آخرین ارسال
  فرم تأیید بیماران خاص sadegh 13 18,139 2019/08/29, 10:58 PM
آخرین ارسال: hessam
  خبر خوش به بیماران MS niloofary 7 7,150 2016/11/27, 10:10 PM
آخرین ارسال: helli
  جام جهانی فوتسال هنرمندان به منظور حمایت از بیماران خاص paeazan 1 2,663 2015/03/05, 09:37 PM
آخرین ارسال: مرجان مولایی نژاد
  ترکیبات دارویی جدید برای محافظت از سیستم عصبی در بیماران ام‌اس paeazan 1 3,795 2015/03/02, 08:09 PM
آخرین ارسال: aztab
  امید به زندگی در بیماران ام اس 10 سال كمتر از سایر افراد است hamdam 52 31,412 2015/01/30, 07:43 AM
آخرین ارسال: sasan-8
  کمک به بیماران مبتلا به ام اس با استفاده از زبانشان paeazan 1 3,664 2014/12/02, 09:13 AM
آخرین ارسال: فانی
  طب سنتی کیفیت زندگی بیماران‌ ام اس را بهبود می‌بخشد hamdam 15 17,017 2013/08/14, 06:11 AM
آخرین ارسال: agin
  درد در برابر بیماران ام.‌اس كم می‌آورد hamdam 1 2,967 2013/06/02, 04:55 PM
آخرین ارسال: shokolat
  ام اس هم معنی مرگ نیست.(با تعدادی بیماران و نظرات دکتر لطفی) paeazan 29 18,956 2013/03/29, 01:50 AM
آخرین ارسال: فریبا
  بیماران مبتلا به ام.اس، آلو و انجیر بخورند hamdam 0 3,005 2013/03/03, 04:32 PM
آخرین ارسال: hamdam



کاربرانِ درحال بازدید از این موضوع:
1 مهمان