امتیاز موضوع:
  • 1 رأی - میانگین امیتازات : 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
مثلث تحريم، گراني و سوء مديريت، بيماران را هم كلافه كرد؛
#17



کشورهای غربی به اصطلاح حامی حقوق بشر جان بیماران ایرانی را می گیرند
شنبه ، 5 اسفند 1391 ، 13:46

مدعیانی که از پشت تریبون های خود مدام بر طبل پایمال شدن حقوق بشر در کشورهای مستقل به ویژه ایران می کوبند اینک در مقابل چشم جهانیان با تحریم دارو تلاش می کنند حق حیات را از مظلوم ترین انسانها یعنی بیماران خاص کشورمان بگیرند

چگونه غربی‌ها می‌ توانند ادعای رعایت حقوق بشر داشته باشند، در حالی که داروهای حیاتی بیماران نیازمند را مشمول تحریم‌ های بی ‌رحمانه خود قرار داده اند


ایران اسلامی به اتکای دانشمندان و منابع خود تاکنون موفق شده است ضررهای ناشی از تحریم های اقتصادی را جبران کند اما رفع آسیب های وارده از تحریم دارو در کشور و جلوگیری از به خطر افتادن جان انسانهای بیگناه در مدت زمان کوتاه سخت به نظر می رسد.
هر چند به گفته مسوولان بهداشت و درمان، انواع مشابه بسیاری از داروهای خارجی در ایران ساخته شده و شماری زیادی از بیماران موفق شده اند داروهای ایرانی را جایگزین نمونه خارجی کنند اما در این میان بیماران خاص به دلیل نوع خاص درمان و داروهای آنان بیشتر از همه متضرر شده اند.
یکی از مبتلایان به ˈام اسˈ در زاهدان که در زمره بیماران خاص به شمار می رود، در بیان مشکلات خود به خبرنگار ایرنا گفت: اگر داروی خارجی ˈآونکسˈ را نتوانم مصرف کنم ضعف شدید بر تمام بدنم مستولی می شود و قدرت بیناییم کاهش می یابد به طوری که خانه نشین شده و دیگر قادر به راه رفتن نیستم.
ˈعلی نبی پورˈ افزود: داروی آونکس تا قبل از تحریم ها در بیشتر داروخانه های زاهدان یافت می شد اما پس از آن مدتی کمیاب شد و بعد دوباره با قیمت گران تر به بازار آمد.
یک بیمار خاص دیگر نیز به ایرنا گفت: هفته ای سه بار دیالیز می شوم که انجام این کار در هر نوبت نیازمند دستگاه جدید صافی است.
ˈقاسم عباس نژادˈ افزود: گفته می شود از زمان تحریم ها دستگاه صافی دیالیزی کمیاب شده است و از آنجا که برای هر انجام دیالیز باید یک صافی استفاده شود، استفاده مجدد از آن در بسیاری موارد برای بیمار خطرناک است.
او اظهار داشت: من تاکنون مشکلی برای انجام دیالیز نداشتم اما همیشه واهمه دارم که صافی دیالیزی که یکبار برای بیماری استفاده شده برای من بکار گرفته شود و بیماریم را تشدید کند.
ˈلاله . شˈ یکی از بیماران تالاسمی در زاهدان نیز با ابراز گلایه از هزینه بالای درمانش می گوید: چند سال است که با این بیماری درگیر هستم و هر روز درد و رنج تزریق داروی ˈدسفرالˈ را تحمل می کنم که چند وقتی است هزینه ای آن بسیار زیاد شده است.
وی بیان کرد: اخیرا قرصی به نام ˈاسورالˈ که تولید خود ایران است جایگزین داروی تزریقی دسفرال شده و به قیمت سه هزار تومان به فروش می رسد.
مسوول بیماریهای خاص دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی- درمانی زاهدان نیز در این باره به خبرنگار ایرنا گفت: بیماریهای خاص به بیماریهایی گفته می شود که قابل درمان نیستند و مبتلایان به آنها باید تا آخر عمر خود تحت مراقبت های خاص قرار داشته باشند.
ˈمهدی زادمهرˈ افرود: هموفیلی، تالاسمی، همودیالیز و ام اس در گروه بیماری های خاص قرار دارند و مبتلایان به انواع سرطان ها نیز جزو بیماران صعب العلاج به شمار می روند.

وی بیان کرد: کمبود دارو برای بیماران خاص در کشور از سالهای قبل وجود داشته است و به تبع آن مسوولان بخش بهداشت و درمان سیستان و بلوچستان نیز به سختی این داروها را تهیه می کردند و تحریم ها تنها کار تهیه دارو را برای آنان سخت تر از گذشته کرده است.
او اظهار داشت: اکنون نیز کمبود دارو ویژه بیماران خاص آن طور که شایعه شده، ملموس نیست، هیچ یک از بیماران خاص در سیستان و بلوچستان با کمبود دارو مواجه نیستند و همچنین در تامین تجهیزات پزشکی برای این دسته بیماران با مشکلات زیادی مواجه نیستیم.
وی افزود: در سیستان و بلوچستان تاکنون هیچ یک از بیماران خاص یا سرطانی به علت کمبود دارو یا نبود تجهیزات پزشکی مشکل خاصی نداشته اند و با تلاش دستاندرکاران مشکلات در این زمینه را پشت سر گذاشته اند.
او ادامه داد: داروی خارجی آونیکس برای بیماران مبتلا به ام اس با اعمال تحریم های دشمنان کمیاب شد اما با تلاش دانشمندان کشورمان نوع ایرانی آن با نام ˈ سینووکسˈ که کیفیتش در حد مطلوب است تولید شد و نیاز این دسته بیماران را تامین کرد.
وی اضافه کرد: اکنون بیماران متمولی که به دنبال برند خاصی هستند داروی آونیکس آمریکایی را تهیه و مصرف می کنند که تفاوتی با نوع ایرانی آن ندارد.
وی اظهار داشت: داروی اسورال که یک نوع آهن زدای خوراکی است، داروی ایرانی ویژه بیماران مبتلا به تالاسمی به شمار می رود که جایگزینی مناسبی برای دیگر انواع خارجی آن است.
او با بیان اینکه داروی اسورال را برای همه بیماران مبتلا به تالاسمی در سیستان و بلوچستان تامین کرده ایم، افزود: به همت دانشگاه علوم پزشکی زاهدان در همه شهرستانهای استان نمایندگی هایی برای دریافت مستقیم قرص اسورال از تهران، ایجاد شده تا نیاز این بیماران را به سرعت تامین کند.
وی بیان کرد: با تدبیر وزارت بهداشت و درمان اکنون به سمتی پیش می رویم که داروی اسورال را بیشتر از داروی تزریقی دسفرال برای بیماران تالاسمی مورد استفاده قرار دهیم به طوری که 40 درصد از این نوع داروی آهن زدای خوراکی تولید شده در کشور، در سیستان و بلوچستان مصرف می شود.
او اظهار داشت: تهیه پمپ آهن زدا (پمپ دسفرال) پیشتر برای بیماران تالاسمی به دلیل بیمه نبودن و خارجی بودن آن بسیار مشکل بود اما اکنون این پمپ زیر پوشش بیمه قرار گرفته و تهیه آن نیز ساده تر شده است.
وی بدون اشاره به آمار دقیق بیماران خاص و صعب العلاج سیستان و بلوچستان، گفت: بیشترین آمار بیماران خاص استان مربوط به افراد مبتلا به تالاسمی است که جزو استان های اول کشور در شمار مبتلایان به این بیماری هستیم.
او گفت: به دلیل بافت قومی و مذهبی سیستان و بلوچستان شمار مبتلایان به تالاسمی در این استان بالاست و با وجود ارائه آموزش های لازم به خانواده ها همچنان ازدواج های فامیلی در منطقه رواج دارد و روز به روز به شمار مبتلایان افزوده می شود.
مسوول بیماری های خاص دانشگاه علوم پزشکی زاهدان گفت: برای تامین داروها و تجهیزات پزشکی بیماران هموفیلی و تالاسمی در سیستان و بلوچستان با مشکلی مواجه نیستیم و تهیه دارو برای آنان طبق روال گذشته انجام می شود.
زادمهر درباره بیماران دیالیزی گفت: سالهای گذشته برای خرید صافی دیالیز دی کربنات برای این دسته بیماران در سیستان و بلوچستان مشکلات زیادی وجود داشت زیرا شرکتهای فروشنده با بیمارستان ها همکاری لازم را نداشتند، پیش فاکتورها را ارسال نمی کردند و ورود صافی به بیمارستان ها در این پیچ و خم اداری با تاخیر انجام می گرفت.

وی اظهار داشت: امسال با همکاری وزارت بهداشت و درمان، قرارداد متمرکزی بین دانشگاه علوم پزشکی زاهدان و دو شرکت ملی ˈهلال ایرانˈ و ˈتکسیسˈ که از سوی وزارتخانه متبوع معرفی شده بودند، منعقد شد.
او افزود: در این قرارداد سالانه 25 درصد هزینه ها در ابتدا پرداخت شده است و اکنون این شرکتها ماهانه به بیمارستان ها پیش فاکتور می دهند تا پس از پاس شدن صافی برای بخشهای مختلف خریداری و توزیع شود.
وی بیان کرد: با توجه به نیاز مبرم بیماران دیالیزی به صافی ها، با همکاری وزارت بهداشت اکنون این دستگاه ها به موقع به بیمارستان های سیستان و بلوچستان ارسال می شود و در اختیار بیماران قرار می گیرد.
او گفت: نسبت بیمار دیالیز به دستگاه صافی یک متوسط کشوری و یک نمونه استاندارد دارد که عدد آن چهار است یعنی به ازای هر چهار مریض یک دستگاه دیالیز باید در منطقه زیر پوشش هر دانشگاه علوم پزشکی وجود داشته باشد.
وی ادامه داد: پارسال نسبت بیمار دیالیز به دستگاه صافی در سیستان و بلوچستان عدد 6 بود که اکنون با رایزنی های انجام گرفته این دانشگاه با بنیاد بیماری های خاص تهران و وزارت بهداشت، این نسبت در استان به عدد 5/4 رسیده است.
مسوول بیماریهای خاص دانشگاه علوم پزشکی زاهدان گفت: بیمه ها مشکلات بیماران دیالیزی در سیستان و بلوچستان را حل کرده اند و اکنون آنها رایگان درمان می شوند و متوسط هزینه درمان هر بیمار دیالیزی برای دولت 25 میلیون ریال است.
زادمهر با بیان اینکه تاکنون هیچ بیمار دیالیزی تبعه بیگانه در سیستان و بلوچستان به حال خود رها نشده است، افزود: دانشگاه علوم پزشکی زاهدان حتی اتباع بیگانه بیمار بویژه دیالیزی ها را زیر پوشش قرار داده و همه بیمارستانهای استان را ملزم به پذیرش و درمان این گونه افراد کرده است.
وی اظهار داشت: تا سال قبل که سیستم پزشکان بدون مرز در سیستان و بلوچستان اجرا می شد مشکلی برای درمان بیماران تبعه بیگانه نداشتیم اما اکنون هزینه های درمان آنان بار مالی زیادی را به دانشگاه علوم پزشکی زاهدان تحمیل می کند.
مسوول بیماریهای خاص دانشگاه علوم پزشکی زاهدان گفت: سالهای قبل اکثر بیماران نیازمند پیوند کلیه به شهرهای استانهای همسایه مراجعت می کردند اما اکنون پیوند کلیه در خود زاهدان توسط پزشکان متخصص و مجرب انجام می گیرد.
زادمهر با بیان اینکه هزینه های پیوند کلیه برای بیماران سیستان و بلوچستان اندک است، گفت: پس از انجام پیوند کلیه فرمی توسط بیمار تکمیل می شود و به همراه مدارکش به یکی از ادارات بیمه ارسال و برای وی دفترچه بیمه بیماریهای خاص صادر می گردد.
او افزود: 90 درصد هزینه داروهای بیماران پیوند کلیه را بیمه پرداخت می کند و سه داروخانه ویژه زیر پوشش این دانشگاه در زاهدان شامل داروخانه بیمارستان خاتم الانبیا، داروخانه بیمارستان علی اصغر و داروخانه هلال احمر داروهای آنان را تامین می کنند.
وی اظهار داشت: هم اینک هیچ مشکلی در مورد تامین تجهیزات مورد نیاز و داروهای بیماران خاص در سیستان و بلوچستان وجود ندارد و 90 درصد آنها در داخل ایران تامین و به استان ارسال می شود.
او افزود: اگرچه تحریم ها زحمت دستاندرکاران برای تامین تجهیزات و دارو برای بیماران خاص در سیستان و بلوچستان را بیشتر کرده است اما وضعیت هیچ بیماری از کمبود دارو در این استان بدتر نشده و فوت نکرده است.

وی خاطر نشان کرد: همه داروهای بیماران خاص از طریق بیمه قابل تامین است تنها بیماران سرطانی نوپدید هستند که داروهایشان زیر پوشش بیمه نیست و این افراد متحمل هزینه های هنگفت برای تامین داروهای خود می شوند.
او افزود: در مصوبه جدید شورای عالی بیمه کشور که اخیرا با حضور وزیر بهداشت برگزار شد، مقدار زیادی از داروهای سرطانی زیر پوشش بیمه قرار گرفت.
وی اظهار داشت: دو بیمارستان خاتم الانبیا و علی ابن ابیطالب در زاهدان که زیر پوشش دانشگاه علوم پزشکی است به مراقبت از بیماران سرطانی اختصاص دارد که در تامین نیازهای آنان و درمانشان در حال حاضر با مشکلی مواجه نیستیم.
مسوول بیماریهای خاص دانشگاه علوم پزشکی زاهدان گفت: رسیدگی به بیماری به نام pku یا فنیل کتونوریا اخیرا به مرکز بیماری های خاص این دانشگاه واگذار شده است که شمار بیماران آن در استان 9 نفر است.
زادمهر افزود: کلینیک بیماری فنیل کتونوریا از آبان ماه امسال در زاهدان با پزشکان معالج دارای فوق تخصص راه اندازی شده که به بیماران رسیدگی می کنند و مشکلی در تامین داروی این دسته بیماران نیز وجود ندارد.
وی با اشاره به هزینه های بالای درمان بیماران خاص در سیستان و بلوچستان گفت: وزارت بهداشت و درمان هر ساله ردیف اعتباری به نام ˈردیف بیماران خاص، بیماران صعب العلاج و نیازمندانˈ براساس آمار بیماران به این دانشگاه اختصاص می دهد که بین بیماران توزیع می شود.
او افزود: اگرچه ردیف اعتباری ویژه بیماران خاص در سیستان و بلوچستان بسیار اندک است و جوابگوی نیاز نیست اما بیشتر هزینه های درمان این بیماران از محل درآمدهای دانشگاه علوم پزشکی زاهدان تامین می شود.
وی همچنین در مورد انجمن های فعال حمایت از بیماران خاص در سیستان و بلوچستان، گفت: تنها دو انجمن حمایت از بیماران کلیوی و بیماران تالاسمی در استان فعالیت دارند.
مدیر عامل انجمن حمایت از بیماران کلیوی در سیستان و بلوچستان نیز به خبرنگار ایرنا گفت: تحریم ها باعث مرگ هیچ بیمار دیالیزی در این استان نشده است.
ˈمحمد پیریˈ با بیان اینکه قریب 500 بیمار دیالیزی در سیستان و بلوچستان زیر پوشش این انجمن هستند، افزود: اعضای این انجمن همه همت خود را به کار بسته اند تا به موقع دستگاه صافی و داروی لازم را برای استفاده بیمار تامین کنند.
وی تاکید کرد: به سبب بیماری خاص و عوارضی که گریبانگیر بیمار می شود، بیمه 75 درصد هزینه های درمان آن را تقبل می کند.
پیری اظهار داشت: مشاهده شده است که بیمار مشکلات استخوانی پیداکرده‌ و توان راه رفتن را از دست داده ولی بیمه هزینه های مربوط به آن را تقبل نکرده است.
او افزود: باید تدابیر لازم اتخاذ و با همفکری مسوولان دست اندرکار برنامه ای جامع برای روند درمان این بیماران در سطح استان تدوین شود تا تمامی ابعاد بیماری بیماران خاص را در بر گیرد.
مدیر عامل انجمن حمایت از بیماران تالاسمی سیستان و بلوچستان نیز گفت: بیماران خاص در طول زندگی سالها با مشکلات متعددی دست و پنجه نرم می کنند و تمام عمر خود را در کنار درمان و دارو و بیمارستان و پزشک می گذرانند.
ˈغلامرضا حیدریˈ بیان کرد: باید مسوولان تلاش کنند تا روز به روز از دغدغه های این بیماران کاسته شود نه این که باری بر دوش آنان افزوده شود
اے دنیا کے مسافر منزل تیری قبرھیں اے کر رھا ھیں جو تو دو دن کا یہ سفرھیں موت ھیں تیرا ان دیکھا ساتھی آچانگ تجھے نگل لے گا:ای مسافر دنیا خونه ی توقبر است ای که هرکاری میکنی سفر دو روزه هست مرگ رفیق ندیده ی تو است یکهو نفست رو می گیره
  


پیام های داخل این موضوع
RE: مثلث تحريم، گراني و سوء مديريت، بيماران را هم كلافه كرد؛ - توسط sargol - 2013/04/19, 12:30 PM

موضوع های مرتبط با این موضوع...
موضوع: نویسنده پاسخ: بازدید: آخرین ارسال
  سودجويان بيماران ام اس را فريب مي‌دهند hamdam 4 4,404 2015/05/18, 09:24 AM
آخرین ارسال: niloofary
  انجام رايگان M.R.Iبراي بيماران M.S maya 12 8,231 2013/11/02, 07:22 PM
آخرین ارسال: ahya
  نخستين محموله داروهاي بيماران MSهفته آينده وارد كشور میشود hamdam 1 2,229 2013/07/14, 10:25 AM
آخرین ارسال: محمود
  بسته پوشش خدمات دارويي بيماران خاص در يارانه‌ها اجرايي شود hamdam 0 2,150 2013/06/28, 12:48 PM
آخرین ارسال: hamdam
  عرضه کارت هوشمند داروهاي يارانه اي به بيماران صعب العلاج hessam 0 2,148 2013/05/05, 09:38 PM
آخرین ارسال: hessam
  ازمحل درآمدهاي هدفمندي به بيماران ام اس کمک شود hamdam 2 2,509 2012/08/08, 10:59 PM
آخرین ارسال: nahid
  بيماران ام اس در سراب درمان قطعي hamdam 12 10,251 2011/12/08, 06:27 PM
آخرین ارسال: بهرنگ
  داروهاي خارجي بيماران ام اس بدون حمايت بيمه‌ها عرضه مي‌شود nazaninn 32 16,897 2011/11/21, 06:15 PM
آخرین ارسال: hamdam
  اختصاص درآمد يك سينما به درمان بيماران «ام.اس» nahid 15 9,755 2011/07/18, 12:00 AM
آخرین ارسال: h.kakavand
  كيفيت زندگي بيماران مبتلا به MS تهران در مقايسه با جمعيت Majid 4 4,744 2011/06/07, 10:25 AM
آخرین ارسال: paeeze



کاربرانِ درحال بازدید از این موضوع:
1 مهمان