امتیاز موضوع:
  • 0 رأی - میانگین امیتازات : 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
علل افزايش شيوع ام اس براي محققان روشن نيست !
#1
رييس كميته علمي انجمن ام اس ايران گفت: ابتلا به بيماري ام اس در كل جهان رو به افزايش است به طوري كه هم اكنون در دنيا بالاي دو ميليون نفر و در ايران نيز به طور تقريبي بين ‪ ۳۵‬تا ‪ ۴۰‬هزار نفر مبتلا به ام اس هستند.

دكتر محمد علي صحراييان ، فلوشيپ ام اس روز سه شنبه در آستانه ششم خرداد روز جهاني ام اس در گفت و گو با خبرنگار علمي ايرنا اظهار داشت: بيماري ام اس بيماري دستگاه عصبي است كه در افراد جوان و به خصوص در زنان بيشتر ديده مي‌شود.

وي گفت: طي چند سال اخير شيوع ام اس در كل دنيا رو به افزايش گذاشته و در ايران در مقايسه با كشورهاي منطقه اين ميزان شيوع بيشتر بوده است.

رييس كميته علمي انجمن ام اس ايران خاطر نشان ساخت: آخرين مطالعه‌اي كه در اين زمينه در تهران انجام شد، نشان مي‌دهد ، از هر ‪ ۱۰۰‬هزار شهروند تهراني، ‪ ۵۰‬تن به ام اس مبتلا هستند.

وي اضافه كرد: اين مطالعه فقط در مورد تهران است و به معني شيوع ام اس در كل كشور نيست؟ همچنين بر اساس نتايج اين تحقيق ميزان ابتلا به ام اس در مناطق شهرنشين در مقايسه با مناطق غير شهري بيشتر است.

رييس كميته علمي انجمن ام اس ايران گفت: اين انجمن قصد دارد در سال آينده با همكاري و ارتباط با انجمن ام اس در مراكز استانها ، همه گير شناسي ام اس در ايران را مورد مطالعه قرار دهد.

اين متخصص مغز و اعصاب در پاسخ به اينكه چرا ميزان شيوع ام اس رو به افزايش است، گفت: هنوز به طور علمي و اثبات شده دليلي براي اين افزايش شيوع عنوان نشده است و علت آن نياز به تحقيق و بررسي علمي دارد.

صحرائيان يادآور شد: در عين حال نمي‌توان گفت، علت اين افزايش شيوع در مقايسه با گذشته ، بالا رفتن قدرت تشخيص بهتر و استفاده از ابزار و تجهيزات پيشرفته است.

وي اضافه كرد: اگر تجهيزاتي همچون ام آر آي و تشخيص بهتر اين بيماري باعث بالا رفتن شمار مبتلايان به ام اس شده، پس بايد الان تعداد زيادي بيماران مبتلا به ام اس باشند كه از قبل مبتلا بوده و تا به حال تشخيص داده نشده اند.

رييس كميته علمي انجمن ام اس ادامه داد: اين درحالي است كه عمده بيماران مبتلا به ام اس افراد جواني هستند كه براي اولين بار در چند ماه يا يك سال اخير گرفتار اين بيماري شده‌اند و اينطور نيست كه از زمان‌هاي گذشته مبتلا بوده‌اند و تا به حال كسي بيماري آنها را تشخيص نداده است.

دبير انجمن ام اس ايران يادآور شد: عوامل مختلفي همچون قرار نگرفتن در معرض آفتاب و كمبود ويتامين دي در سنين زير ‪ ۱۵‬سالگي ، استرس و يا ساير عوامل محيطي به عنوان علل افزايش ام اس عنوان شده كه هيچ كدام علمي و اثبات شده نيست و نياز به بررسي‌هاي بيشتر دارد.

وي با اشاره به اينكه ام اس يك بيماري خود ايمني است كه ژنتيك و محيط در بروز آن نقش دارد، گفت: جمع شدن عوامل ژنتيكي در كنار عوامل محيطي خطر ابتلا به ام اس را بيشتر مي‌كند.

فلوشيپ ام اس در پاسخ به نقش ژنتيك در ابتلا به ام اس و خطر انتقال ام اس از فرد مبتلا به فرزند، اظهار داشت: مطرح شدن عامل ژنتيكي براي بيماري ام اس، اين ترس را در بيماران ايجاد مي‌كند كه فرزندشان نيز مبتلا خواهد شد، اما بايد گفت، اگر فردي مبتلا به ام اس باشد كمتر از ‪ ۵‬درصد احتمال ابتلاي فرزند او به اين بيماري وجود دارد.

وي گفت: نقش ژنتيك نقش قابل توجهي است، اما به اين معني نيست كه فرد بيمار حتما صاحب فرزندان مبتلا به ام اس مي‌شود؟ بااين حال توصيه مي‌شود دو نفر بيمار مبتلا به ام اس يا با هم ازدواج نكنند و يا در صورت ازدواج بچه دار نشوند.

به گفته اين متخصص ، در ازدواج افراد سالم با افراد مبتلا به ام اس منعي از نظر ژنتيكي وجود ندارد.

رييس كميته علمي انجمن ام اس خاطر نشان كرد: بر حسب اينكه ام اس كدام قسمت دستگاه عصبي مركزي را درگير كند، علايم مختلفي پديدار مي‌شود.

وي گفت: شايعترين علامت ام اس درگيري عصب اپتيك يا درگيري عصب چشمي است كه بيمار با مشكل تاري ديد به پزشك مراجعه مي‌كند.

وي افزود: بيمار براي چند روز يا چند هفته دچار تاري ديد در هر دو چشم يا يك چشم خود مي‌شود. ممكن است تاري ديد با درمان و يا بدون درمان برطرف شود و بيمار احساس بهبودي كند، اما با معاينه، پزشك متوجه التهابات عصب چشمي مي‌شود و با بررسي‌هاي بيشتر بيماري ام اس تشخيص داده مي‌شود.

فلوشيپ ام اس گفت: علايم ديگر ام اس ، ضعف در اندام ، احساس گزگز و خواب رفتن در دست، احساس بي‌حسي در پاها تا ناحيه كمر ، عدم تعادل و اختلال در راه رفتن است.

وي در خصوص نقش سلول‌هاي بنيادي در درمان ام اس گفت: مطالعات مهمي در مورد سلول‌هاي بنيادي و نقش آنها در درمان بيماري‌هاي نورولوژي و از جمله ام اس انجام شده كه هيچ كدام از آنها به نتيجه قطعي نرسيده و هنوز در هيچ جاي دنيا روشي تحت عنوان استفاده از سلول‌هاي بنيادي در درمان ام اس ارايه نشده است.

وي گفت: استفاده از سلول‌هاي بنيادي و نقش آنها در درمان بيماري‌هاي مختلف به عنوان كارهاي تحقيقاتي پذيرفته شده است، اما تا به حال به مرحله توليد دارو يا ساير درمان‌هاي معمول وارد نشده كه بتوان آن را به بيمار ارايه داد.

رييس كميته علمي انجمن ام اس ايران در خصوص تعريف علمي بيماري ام اس گفت:
بيماري ام اس (مولتيپل اسكلروزيس) يكي از شايعترين بيماريهاي دستگاه اعصاب مركزي (مغز و نخاع) است كه در اثر تخريب غلاف ميلين ايجاد مي‌شود.

وي افزود: ميلين غلافي است كه الياف عصبي را احاطه مي‌كند و در انتقال سريع امواج عصبي نقش بسيار مهمي دارد. در حالت طبيعي با وجود اين غلاف ، امواج عصبي سريع منتقل و حركات موزون و هماهنگ بدن حاصل مي‌شود.

فلوشيپ ام اس يادآور شد: در بيماري ام اس اين غلاف عصبي تخريب مي‌شود و امواج عصبي از مغز به خوبي انتقال نمي‌يابد؟ در نتيجه علايم مختلف بيماري ام اس ظاهر مي‌شود.

‪ ۲۷‬ماه مه برابر با ششم خرداد ماه به عنوان روز جهاني ام اس نام‌گذاري شده است.
مث حس ی عشق تازه بودی
مث افسانه بی اندازه بودی ...
  


پیام های داخل این موضوع
علل افزايش شيوع ام اس براي محققان روشن نيست ! - توسط hamid - 2009/05/26, 08:37 PM

موضوع های مرتبط با این موضوع...
موضوع: نویسنده پاسخ: بازدید: آخرین ارسال
  حال «سلامت» در ایران خوب نيست! nahid 3 3,474 2014/04/22, 03:50 PM
آخرین ارسال: maryy
  كمبود ويتامين D عاملي براي بروز بيماري ام.اس است shokolat 6 5,479 2013/11/19, 09:51 AM
آخرین ارسال: saeid
  داروهایی که در هیچ داروخانه ای نيست hamdam 2 3,656 2013/06/10, 11:24 AM
آخرین ارسال: nahid
  موفقيت محققان رويان در درمان بيماري‌هاي استخواني، بهبود فلج مغزي mehdernet2 0 2,488 2013/01/13, 07:21 AM
آخرین ارسال: mehdernet2
  افزايش پوشش بيمه‌اي "ام.اس" مرتضی 4 3,638 2012/06/25, 11:36 AM
آخرین ارسال: زهراجون
  صندوق تامين اجتماعي براي بيماران ام اس و پيوند كليه تسهيلات ويژه پ nazaninn 0 2,498 2010/11/04, 09:27 AM
آخرین ارسال: nazaninn



کاربرانِ درحال بازدید از این موضوع:
1 مهمان