امتیاز موضوع:
  • 2 رأی - میانگین امیتازات : 4.5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
خواص غذائی و داروئی سیر
#4
[تصویر:  122255.jpg]


خواص غذایی و دارویی سیر


یكی از قدیمی ترین گیاهان مورد مصرف غذایی و دارویی گیاه سیر است...

قدیمی ترین اسناد به جای مانده در مورد سیر مربوط به كتیبه های سومریان است كه از ۲۶۰۰ سال قبل از میلاد مسیح به جای مانده است.همچنین سیر یكی از مهمترین داروهای مصر باستان است كه حداقل ۲۲ خاصیت درمانی برای آن قایل بوده اند و در پاپیروس های به جای مانده از ۱۵۵۰ سال قبل از میلاد مسیح ثبت شده است.

در بازار دارویی اشكال مختلف فراورده های سیر وجود دارد كه بیشتر از همه به صورت تنطور، قرص و یا پرل های حاوی روغن هستند كه توضیحات خلاصه ای درباره آن ها داده می شود.

تنطور سیر شامل عصاره آبی الكلی مواد موجود در سیر است كه به طور تقریبی همان خاصیت سیر را دارد ولی دارای بوی شدید بوده به همین دلیل از آن كمتر جایی استفاده می شود. قرص سیر حاوی پودر سیر خشك شده است كه بهترین شكل دارویی آن است و خواص آن تا حدودی شبیه سیر تازه است و مواد موجود در آن نیز حاوی اكثر موادی است كه در سیر تازه وجود دارد.

بیشترین فراورده های سیر در جهان به این شكل است و از آن جا كه این قرص ها دارای روكش هستند، لذا دارای بوی سیر نبوده ولی بعد از خوردن كمی بوی سیر از دهان به مشام می رسد.

سوال مهمی كه اكثر افراد دارند این است كه آیا خواص سیر به شكل ترشی و یا در غذاهای پختنی و یا سرخ كرده نیز مانند سیر تازه است؟

از نظر علمی، تركیبات و مكانیسم اثر سیر تا حد زیادی پیچیده است و به طور مثال تركیبات موجود در سیر تا زمانی كه پوست حبه ها جدا نشده باشد با زمانی كه سیر پوست كنده و خرد شود كمی متفاوت است، یعنی به محض له شدن سیر و مجاور شدن آن با هوا تغییراتی در آن روی می دهد. چون مواد اصلی و موثر سیر نسبت به هوا و به ویژه حرارت حساس هستند.

هر چه سیر بیشتر حرارت داده شود خواص آن كمتر می شود.

بنابراین اثر سیر در غذاهای پخته و سرخ شده به مراتب كمتر از سیر تازه است. همان بویی كه در آشپزخانه از غذاهای پختنی و یا سرخ شده حاوی سیر به مشام می رسد مربوط به مواد گوگردی سیر است كه در بالاتر از ۶۰ درجه حرارت، كم كم متصاعد می شوند. همچنین سیر وقتی به صورت ترشی درمی آید دستخوش تغییراتی خواهد شد كه به حرارت محیط، سركه زمان نگهداری و فاكتورهایی از این قبیل بستگی دارد ولی در اكثر موارد دارای خواصی شبیه به سیر است.

● خواص مهم دارویی سیر:
▪ پایین آورنده چربی خون
▪ اثر كاهش كلسترول خون
▪ سیر می تواند به طور ضعیف قند خون را كاهش دهد.
▪ سیر دارای اثر كاهش فشار خون است.
▪ تركیبات سیر می تواند از چسبندگی پلاكت ها جلوگیری كند.

گردآوری : گروه سلامت سیمرغ
مهم این نیست که در کجای این دنیا ایستاده ایم
مهم اینست که در چه راستائی گام برمیداریم.
 تشکر شده توسط : hamed , # پریسا # , نسترنى , شهرزاد , arezoo_azizi , shokolat , arezooo82
  


پیام های داخل این موضوع
خواص غذائی و داروئی سیر - توسط najva - 2012/02/01, 10:46 AM
قوی تر از آنتی بیوتیک ها - توسط najva - 2012/05/12, 08:13 PM

موضوع های مرتبط با این موضوع...
موضوع: نویسنده پاسخ: بازدید: آخرین ارسال
  خواص گریپ فروت محمود 6 6,823 2019/11/10, 11:40 PM
آخرین ارسال: nahid
  خواص گیاه جینسینگ nahid 29 46,386 2018/07/03, 11:03 PM
آخرین ارسال: Mahpishouni
  خواص انواع سرکه نازلی 17 31,173 2018/01/09, 01:40 PM
آخرین ارسال: Silverlight
  خواص انواع بادام نازلی 11 24,189 2017/05/24, 05:08 PM
آخرین ارسال: nahid
  خواص قارچ کومبوچا شفا یافته 10 148,238 2017/01/10, 10:47 AM
آخرین ارسال: somaye_602000
  خواص دارچین yaro 10 10,316 2016/10/15, 02:38 PM
آخرین ارسال: (reihane(raz
  خواص تخم شربتی نازلی 6 11,779 2016/03/16, 02:15 PM
آخرین ارسال: niloofary
  خواص چلغوز naz.gigili 5 41,643 2016/02/27, 12:53 AM
آخرین ارسال: mra.4199uzdld
  خواص آووکادو و مضرات آواکادو نازلی 7 60,357 2015/12/16, 12:08 AM
آخرین ارسال: نازلی
  آشنایی با خواص و طرز تهیه‌ی شیرهای گیاهی نازلی 15 15,735 2015/12/11, 12:13 AM
آخرین ارسال: سها



کاربرانِ درحال بازدید از این موضوع:
1 مهمان