2010/10/17, 09:46 AM
خواص لبو
این موضوع رو به دلیل این انتخاب کردم که دیشب برای اولین بار در امسال لبو خوردم . گفتم شما هم اگه خواستید بخورید حداقل خواصش رو بدونید .
مفیدترین و بهترین بخش چغندر، برگ آن است و بعد ساقههای آن و بعد از آن ریشه که پخته آن لبو نام دارد. قند ریشه چغندر برای مبتلایان به دیابت مضر است. خوردن پخته چغندر رعشه را معالجه میکند. برگ سرخ رنگ آن اگر خام با سرکه و خردل خورده شود طحال را باز میکند و ورم آن را فرو مینشاند. برای درد پشت و مثانه و امراض مقعد مفید است. آب برگ چغندر برای درد مفاصل و نقرس، سردرد و دنداندرد مفید است. ضماد برگ با اسیدبوریک باعث بهبود کک و مک و طاسی میشود.
لبو به دلیل داشتن فیبر که خاصیت کاهش چربی خون را دارد و همچنین اسیدفولیک، باید در سبد غذایی بیماران قلبی قرار گیرد.
افراد می توانند با مصرف 105 گرم چغندر قرمز، 53 درصد اسیدفولیک مورد نیاز بدن را تأمین کنند.
فیبر زیاد موجود در آن، موجب کاهش سطح کلسترول خون و کاهش خطر بروز سکتههای قلبی در بیماران قلبی است. گفتنی است، چغندر قرمز به دلیل داشتن مواد مغذی آهن در کنار اسیدفولیک از بروز کمخونی جلوگیری میکند.
ما برای غذای سلامتی این هفته شما دسر ماست و لبو را پیشنهاد میکنیم. شیوه درست کردن آن را اغلب مردم میدانند، اما اگر هنوز با درست کردن لبو مشکل دارید، خوب است بدانید که چغندر خیلی دیر میپزد. آن را باید در آب غوطهور کنید و 3 تا 4 ساعت با حرارت خیلی ملایم آن را بپزید؛ طوری که آب به خوردش برود. معمولا پس از این مدت طعم شیرینی پیدا میکند. آن را بعد از سرد شدن رنده کنید و با ماست شیرین بخورید.
چو بید بر سر ایمان خویش میلرزم ... که دل به دست کمان ابروئیست کافر کیش