امتیاز موضوع:
  • 3 رأی - میانگین امیتازات : 2.67
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
روغن‌ هاي مناسب و نامناسب برای مصرف و پخت غذا
#1
بسياري از افراد وقتي تصميم مي‌ گيرند وزن كم كنند، خودسرانه روغن را از برنامه غذايي ‌شان حذف مي ‌كنند، غافل از اين كه برخي روغن ‌ها نه تنها براي سلامت و تناسب اندام مُضر نيستند، بلكه مي ‌توانند سبب لاغري شوند. براي آن كه بدانيد چه نوع روغن‌ هايي را بايد از سبد غذايي حذف كنيد و كدام يك را نگه داريد، با ما همراه شويد.

اسيدهاي چرب اشباع و غيراشباع

توصيه ي ما به شما حذف چربي‌ هاي بد و انتخاب چربي‌ هاي خوب است. دليل چاقي ما مصرف بالاي چربي ‌هاي بد و مصرف كم چربي ‌هاي خوب است.

اسيدهاي چرب غيراشباع مثل امگا 3 كه به ميزان فراوان در ماهي و محصولات گياهي يافت مي ‌شود، چربي ‌هاي خوب هستند اما با اين حال نبايد در مصرف آن ها زياده‌ روي كرد چون به هر حال كالري دارند.

اسيدهاي چرب اشباع كه شامل چربي‌ هاي حيواني هستند و اسيدهاي چرب ترانس با چربي‌ هاي هيدروژنه كه در صنعت شيريني و كيك ‌پزي استفاده مي ‌شوند، چربي‌ هاي بدي هستند كه بايد آن ها را از برنامه‌ غذايي حذف كرد.



روغن‌ هاي سبك و سنگين

چيزي به اسم روغن سبك وجود ندارد. روغن زيتون، كلزا و آفتاب‌ گردان همگي از 100 درصد چربي تشكيل شده‌ اند و هر 100 گرم آن ها 900 كيلوكالري انرژي دارد و از جمله پُر كالري ‌ترين مواد غذايي محسوب مي ‌شوند. با اين حال اين نوع روغن‌ ها مفيدتر از ساير روغن‌ ها هستند.

روغن زيتون حاوي اسيدهاي چرب مونوي غيراشباع و روغن كلزا حاوي امگا3 و اسيدهاي چرب مونوي غيراشباع است اما روغن برگ نخل كه در دماي معمولي حالت جامد دارد، بسيار غني از چربي‌ هاي اشباع و مُضر براي وزن، تناسب اندام و عروق است.

نبايد فراموش كرد كه حذف روغن از سبد غذايي كار اشتباهي است. روغن ‌ها از جمله مواد غذايي مورد نياز بدن هستند. بخش وسيعي از مغز ما را روغن تشكيل داده است اما حين خوردن بايد توجه داشت روغن ‌هاي خوب كه منشا گياهي دارند و يا از ماهي ‌هاي چرب استخراج شده ‌اند را انتخاب كنيم.

هم كيفيت مهم است و هم كميت

بهتر است در برنامه ي غذايي خود مقدار كمي روغن آن هم از نوع خوب را بگنجانيم. به اين ترتيب نه تنها سالم خواهيم ماند، بلكه به تناسب اندام‌ مان هم آسيبي وارد نمي ‌شود. خوردن مقدار زيادي روغن از نوعي كه ‌چربي بد دارد، سبب مي ‌شود به انواع بيماري‌ ها دچار شده و در ضمن چاق شويد. براي آن كه بفهميد روغني كه انتخاب مي ‌كنيد حاوي چربي خوب است يا خير، كافي است روي برچسب آن نگاهي بيندازيد تا ببينيد حاوي اسيدهاي چرب ترانس يا اشباع است يا خير. راه ديگر اين كه هر چه يك روغن در دماي معمولي حالت جامدتري پيدا كند، يعني اين مواد(اسيدهاي چرب ترانس يا اشباع) در آن بيشتر است. كره، روغن درخت نخل و ديگر انواع روغن‌ هاي جامد غني از اسيدهاي چرب اشباع هستند.
 تشکر شده توسط : mehdi.abdn , najva , movahedi
  


پیام های داخل این موضوع
چه نوع روغن‌ هايي را بايد از سبد غذايي حذف کرد - توسط yaro - 2010/09/06, 07:08 PM
روغن نباتی - توسط حکیم - 2012/12/09, 11:15 AM

موضوع های مرتبط با این موضوع...
موضوع: نویسنده پاسخ: بازدید: آخرین ارسال
  خواص روغن بادام شیرین چیست؟ farnazi88 0 1,633 2018/04/25, 03:21 PM
آخرین ارسال: farnazi88
  مواد غذایی بی نظیر برای چربی سوزی سریع mojtaba2iran 12 35,689 2017/04/15, 10:07 AM
آخرین ارسال: sara.i
  استفاده از غذاهای موثر برای کاهش عوارض سندروم پیش از قاعدگی شيدا رها 3 4,358 2016/12/15, 06:22 PM
آخرین ارسال: silent
  تاثیر مصرف ترشی در كاهش اضطراب nahid 3 3,410 2016/05/02, 10:37 PM
آخرین ارسال: hadisss
  حقیقت پنهان در مصرف لبنیات و ارتباط آن با بیماریها arman alagha 4 6,547 2015/11/29, 10:01 AM
آخرین ارسال: niloofary
  توصیه‌ی غذایی برای تقویت حافظه najva 6 13,453 2015/10/17, 05:07 PM
آخرین ارسال: عسل راد
  فواید ویتامین E و خطرات مصرف زیاد آن yaro 6 29,560 2015/08/22, 10:37 AM
آخرین ارسال: niloofary
  سه ماده غذایی برای ترمیم سریع عضله نازلی 2 6,933 2015/08/08, 09:05 AM
آخرین ارسال: niloofary
  سایه روشن‌های مصرف آدامس مـه ســـا 10 6,959 2014/11/01, 09:02 PM
آخرین ارسال: نازلی
  آیا مصرف تیلاپیلا به سلامت قلب کمک می‌کند؟ نازلی 0 2,299 2013/11/12, 11:59 PM
آخرین ارسال: نازلی



کاربرانِ درحال بازدید از این موضوع:
1 مهمان