امتیاز موضوع:
  • 3 رأی - میانگین امیتازات : 4.33
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
سرما خوردگی - پیشگیری و درمان
#16

.jpg   13910714000198_PhotoA.jpg (اندازه: 27.91 KB / تعداد دفعات دریافت: 1) پاییزی بدون زکام را تجربه کنید

خبرگزاری فارس: زُکام به معنی التهاب بافت مخاطی بینی است که آزاد شدن واسطه‌های التهابی مانند هیستامین موجب احتقان بینی، آبریزش بینی و کاهش حس بویایی می‌شود.
خبرگزاری فارس: پاییزی بدون زکام را تجربه کنید

به گزارش سرویس فضای مجازی خبرگزاری فارس به نقل از مشرق، زکام به آبریزش بینی به طرف خارج حلق و سینه گفته می‌شود و می‌تواند در نتیجه سرماخوردگی ساده ایجاد شود و یا دنباله یک بیماری مهم‌تر مانند سرخک و آنفلوانزا باشد؛ این بیماری در فصل پاییز بسیار متداول است ولی می‌توان با رعایت نکات خاص از بیماری پیشگیری کرد.

برای کاهش احتمال سرماخوردگی از تماس دست‌ها با بینی و صورت خود، حتی‌المقدور پرهیز کنید و به طور مداوم دست‌های خود را با آب گرم و صابون بشویید؛ این کار به ویژه پس از قرار گرفتن در اماکن عمومی مثل فروشگاه‌ها، ایستگاه‌های اتوبوس و مترو، مدرسه و اداره، ضروری است.

با مشورت پزشک، واکسن آنفلوانزای فصلی را در زمان مناسب تزریق کنید؛ اما اگر پس از واکسن دچار علائم آنفلوانزا شدید، با پزشک مشورت کرده و از داروی مناسب برای کاهش علائم استفاده کنید.

همچنین توصیه می‌شود که احتمال ابتلا به آلرژی‌های فصلی را با محدود کردن تماس خود با مواد آلرژی‌زا و پرهیز از قرار گرفتن در معرض هوای حساسیت‌زا کاهش دهید؛ برای این منظور، درها و پنجره‌ها را در طول ساعات صبح و قبل از ظهر ببندید چون در این ساعات میزان گرده‌های آلرژی‌زا در هوا به بالاترین حد می‌رسد.

این روزها ممکن است با بالا و پایین شدن دمای هوا بدن شما عرق کند و در مواقع خنک شدن آن احتمال سرماخوردگی بسیار بالا خواهد رفت؛ همیشه به اندازه‌ای لباس بپوشید که از به وجود آمدن این مشکلات جلوگیری شود.

مصرف ویتامین‌های A و C که در انواع میوه‌ها و سبزیجات به وفور یافت می‌شوند و از جمله آنتی‌اکسیدان‌ها به شمار می‌آیند، می‌تواند برای پیشگیری و درمان سرماخوردگی مؤثر باشد؛ میوه‌های ترش مزه مانند لیموترش و کیوی سرشار از ویتامین C هستند و برای درمان سرماخوردگی توصیه می‌شوند.

از سونای استخرها استفاده کنید چرا که وقتی به سونا می‌روید هوایی که استنشاق می‌کنید بالاتر از 80 درجه است و این درجه حرارت باعث از بین رفتن ویروس‌های سرماخوردگی می‌شود.




مهمترین كانونهای انتشار ویروس سرما‌خوردگی
متخصصان هشدار دادند كه وسایلی چون دستگاه‌های كنترل از راه دور تلویزیون‌ها، شیر‌های دستشویی‌ها و سرویس‌های بهداشتی و هم‌چنین در یخچالها، مركز تجمع و كانون شیوع ویروس سرماخوردگی هستند.پژوهشگران دانشگاه ویرجینیا سطوح این وسایل مشترك در 30 منزل مختلف را مورد آزمایش و بررسی قرار دادند و در 42 درصد موارد ردپای ویروس شایع سرماخوردگی را روی آنها پیدا كردند.
به علاوه این محققان تاكید كردند، در حالی كه سرفه و عطسه این بیماری را پخش می‌كند اشیائی كه در خانه، روزانه مورد استفاده قرار می‌گیرند كانون مهم دیگری برای تجمع ویروس سرماخوردگی هستند كه باید به طور منظم تمیز شوند.
تحقیقات نشان می‌دهد كه در فصل زمستان هر هفته یك پنجم از جمعیت كل كشور انگلیس مبتلا به سرماخوردگی هستند.
پژوهشگران در یك كنفراس بیماری‌های عفونی در آمریكا هشدار دادند؛ از آنجا كه هر ویروس می‌تواند تا دو روز روی سطوح لوازم خانگی زنده بماند لذا هر فرد بیمار در خانواده یا حتی هر میهمانی كه با این اشیاء سر و كار داشته باشد می‌تواند ویروس را به دیگران منتقل كند كه این انتقال تنها از راه تماس با در، شیرها و دستگیره‌های آلوده صورت می‌گیرد.



سرماخوردگی، مادر امراض

درمان سرماخوردگی با نسخه ای از طبیعت

اشاره: زمستان و پاییز که از راه می رسد، مراجعات شهروندان به درمانگاه ها و مراکز درمانی نیز روندی رو به رشد را به خود می گیرد. یکی از بیماری های مسری که در این دوره از سال شیوع پیدا می کند، سرماخوردگی است و هر شخص ممکن است به طور متوسط در طول سال 6 تا 12 مرتبه با آن دست و پنجه نرم کند. متداول ترین بیماری عفونی در انسان که به عقیده بسیاری، هیچ درمانی برای آن وجود ندارد و تنها می توان علایم ناشی از آن را برطرف کرد.

اما از طرفی محققین طب سنتی بر این باورند که می توان با راهکارهایی ساده و بهره گیری از گیاهان دارویی ایران زمین، تا حد زیادی بر این بیماری غلبه و از عوارض ثانویه آن که به شکل امراض دیگر بروز می کند نیز جلوگیری کرد. به گفته مهندس علی اصغر آشوری محقق طب سنتی، با ارائه دستورالعمل هایی که در این گزارش ذکر شده، می توان دفعات ابتلا به سرماخوردگی را به یک تا دو بار در سال کاهش داد. با ما همراه باشید:

تهیه و تنظیم: کسری قناعت

دومین تحقیق از سی نوع تحقیقات مرکز تحقیقات گیاهان دارویی آشوری، بیماری سرماخوردگی است. چگونه می توان از روش های درمانی طب سنتی و گیاهی ایران زمین، از سرماخوردگی پیشگیری کرد و در صورت ابتلا به این بیماری شایع درمان شد و از عوارض بعدی آن جلوگیری کرد؟

سرماخوردگی یا زکام از بیماری های مسری و به مادر امراض معروف است و از بدو پیدایش انسان روی کره خاکی همراه انسان ها بوده و خواهد بود. فصول ابتلا به آن معمولاً پاییز و زمستان است.

بر اثر سرماخوردگی سیستم دفاعی بدن ضعیف می شود و سایر بیماری های مزمن که در بدن به حالت خاموش در آمده است، پس از سرماخوردگی یکی پس از دیگری عود می کند.

طبق اصول و مبانی طب سنتی، بیماری های این فصل عبارتند از: سیاتیک، غلظت خون، بواسیر، یبوست، تنگی عروق، تنگی نفس، بیماری های کلیوی، قلبی، پوستی و... می باشد. طبق اصول و مبانی طب سنتی، یک تا دو بار سرما خوردن در سال برای هر فردی مفید و سلامتی آور است مشروط بر اینکه شدید و طولانی مدت نباشد و به زکام مغزی نرسد. دلیل این امر نیز بدین شرح است که سلامتی پایدار و پیوسته از سته ضروریه (6 عامل) هوا، آب، غذا، مسکن، پوشاک و غرایز جنسی سرچشمه می گیرد. انسان با تلاش می تواند در ایجاد وضعیت ایده آل پنج عامل از سته ضروریه موفق باشد اما در عامل اصلی که هواست، درصد قابل توجهی از آن به دست خود فرد نیست. این مورد نیز تابع شرایطی است که نیاز به عزم همگانی دارد تا آنچه مورد نظر است، فراهم شود.

از طرفی زمانی که یکی از شش عامل سلامتی که تعادل مزاج در بدن ایجاد می کند، دچار مشکل شود این تعادل مزاج به هم می خورد و بیماری ایجاد می گردد. پس اولین عامل سرماخوردگی از نگاه طب سنتی هواست.

عامل دوم باز هم به هوا مربوط می شود. به این صورت که به علت طولانی شدن دوره خشکی به ویژه در کشور ما که حدود 5 ماه در سال است، به تدریج میزان رطوبت هوا در جو، از آخرین بارندگی در فصل بهار تا فصل پاییز کم می شود و از طرف دیگر هوای گرم تابستان در ایجاد خلط سودا (یکی از اخلاط چهارگانه بدن) که دارای طبیعت سرد است در بدن ایجاد می شود و در فصل پاییز بر سایر اخلاط غلبه می کند. از آنجایی که خصوصیات خلط سودا بر رسوب گرایی است، غلظت خون بالا می رود و زمینه جهت عود کردن سایر بیماری ها فراهم می گردد. از طرفی به عقیده طب شیمیایی عامل سرماخوردگی ویروس است که به سرعت در هوا منتقل می شود و از 400 نوع ویروس شناخته شده، رینو ویروس ها از عمده ترین عاملین سرماخوردگی به شمار می روند.

طبق عقاید طب شیمیایی سرماخوردگی درمان ندارد و باید دوره این بیماری طی شود تا بهبودی حاصل شود و اثرات آن روی بدن انسان عبارتند از: عفونت های حاد بینی، سینوس، حلق، حنجره، دستگاه تنفسی، آبریزش بینی، سرفه، گلو درد، سر درد، کوفتگی و خستگی بدن، عصبانیت، کم حوصلگی و کم اشتهایی، گرفتگی بینی و سرانجام زکام مغزی.

پس با در نظر گرفتن نظریه های طب شیمیایی، هر شخص بین 6 تا 12 مرتبه در سال به سرماخوردگی مبتلا می گردد که این بازگشت بیماری در سالخوردگان و کودکان بیشتر خواهد بود.

درمان سرماخوردگی در طب سنتی و گیاهی ایران زمین

همانطور که قبلاً هم مطرح شد یک تا دو بار سرماخوردگی در سال که به مرحله حاد نرسد برای بدن منافعی دارد. حال عملکرد این یک یا دو مرتبه سرماخوردگی با تغییراتی که در بدن به وجود می آورد به شرح زیر، منافعی را برای بدن به همراه دارد: آلودگی هایی که به وسیله هوا در دستگاه تنفسی، بینی، سینوس ها و مغز به صورت اخلاط باقی مانده توسط عطسه، آبریزش بینی، اخلاط سینه، حلق و حنجره به صورت سرفه و به کمک داروهایی گیاهی تخلیه می شود تا تعادل مزاج مجدداً در بدن برقرار شود.

اگر این فرآیند یاد شده برای تخلیه اخلاط فاسد پیش نیاید، بیماری های بسیاری به وجود می آید که درمان آنها بسیار مشکل و در مواقعی حتی غیر قابل درمان خواهد بود.

درمان سرماخوردگی در طب سنتی شامل سه مرحله: 1- پیشگیری 2- تقویت سیستم دفاعی بدن 3- درمان و کم کردن سرعت پیشرفت بیماری و جلوگیری از بازگشت آن است.

طبیعت دارای یک قانون مدون و حساب شده است و در فصل پاییز که سرماخوردگی بیشتر است، انواع گیاهان دارویی که دارای خاصیت آنتی بیوتیکی و ویروس کشی هستند به فراوانی یافت می شوند. خاصیت این گیاهان این است که برخلاف آنتی بیوتیک های شیمیایی که توانایی شناسایی عوامل خودی و بیگانه را ندارند و همه را با هم از بین می برند و به دنبال آن باعث ضعیف شدن قدرت دفاعی بدن می شوند، ولی گیاهان دارویی آنتی بیوتیکی تنها روی میکروب های مضر اثر می گذارد و باکتری های را تقویت و در نتیجه سیستم دفاعی بدن را قوی تر می کند.

البته باید به این نکته نیز اشاره کرد که در صورت نبودن همین آنتی بیوتیک های شیمیایی، هرگز جمعیت دنیا به این حد نمی رسید و در بسیاری از بیماری های حاد به خصوص عفونت ها فقط آنتی بیوتیک های شیمیایی کارسازند. ولی کسی که طبق فرهنگ طب سنتی زندگی می کند قبل از رسیدن به چنین مراحلی جلوی پیشرفت بیماری را می گیرد. پس این آنتی بیوتیک های شیمیایی را باید به عنوان داروی ذخیره در مواقعی که گیاهان اثر کافی نداشتند، استفاده کرد.

تعداد زیادی از این گیاهان که شامل میوه جات، سبزیجات، برگ ها، شاخه ها و ریشه ها می باشند در فصل پاییز به صورت ترو تازه به بازار می آیند و تعدادی هم که در فصل بهار و تابستان بوده اند، خشک شده آنها موجود است.

این گیاهان به شرح زیر می باشند: شلغم، گشنیز، پیاز، انواع آلوها، مرکبات، انار، هویج، کیوی، چغندر، کرفس، ترب سیاه و سفید، فلفل سبز، سیب زمینی، ترشی، نعناع، ترخون، سیب، جعفری، تره خشک شده، والک، شیرین بیان، مرزنگوش، گل سرخ مریمی، سیر، ترشک، بابونه، بومادران، شنگ، کاسنی، بنفشه، گاو زبان و...

پیش گیری

اطبای طب سنتی به دلیل پیشرفت نکردن طب شیمیایی در زمان های گذشته، از وجود ویروس اطلاعی نداشتند و به همین علت برای جلوگیری از سرایت بیماری از طریق هوا توصیه می کردند که شب ها به خصوص نزدیک صبح از لباس و رختخواب گرم استفاده شود تا مانع از نفوذ هوا در محل زیست شود. همچنین توصیه می کردند که هر فرد هفته ای 2 تا 3 مرتبه از بخورات متعددی که فرمول آنها را داشتند استفاده کند که یکی از آن بخورها به شرح زیر است:

به ازای هر فرد بالغ یک مثقال تخم گشنیز الموتی، یک مثقال برگ اکالیپتوس خشک، دو مثقال برگ اکالیپتوس تر، یک مثقال گل برگ گل سرخ، یک مثقال بابونه خشک را با 6 تا 8 لیوان آب در ظرفی می ریختند و می جوشاندند. بالغین 2 تا 3 دقیقه، نوجوانان 1 تا 5/1 دقیقه و کودکان 30 ثانیه هر روز دو مرتبه این بخور را استفاده می کردند. این بخور را 1 تا 3 ساعت هم روی چراغ قرار می دادند تا به آرامی بجوشد و فضای محل سکونت را ضدعفونی کند. بخور پیاز، گاو زبان، گشنیز و سرکه همین خاصیت را دارند اما فرمول اول به مراتب بهتر است و در موارد سرماخوردگی شدید بسیار موثر خواهد بود.

نتیجه این بخور گرفتن چیست؟

این بخور به ویژه در مبتلایان به سرماخوردگی عطسه، سرفه و خلط آور است. بسیاری از اخلاط مثل خلط سودا و بلغم در مغز یا سینوس ها یا عفونت های حلق، حنجره و دستگاه تنفسی که در طول سال وجود دارند با همین سرفه و عطسه ها از بدن تخلیه می شود.

برای اطمینان از صحت مطلب فوق نیز می توانید هنگام سرفه یا عطسه کردن یا آمدن خلط، یک دستمال سفید زیر این تخلیه بگیرید تا ببینید که مقداری ماده سیاه یا خاکستری از مغز، سینوس ها، حنجره و دستگاه تنفسی تخلیه می شود. به طوری که در صورت تخلیه نشدن، مشکلات متعددی را برای بدن ایجاد می کنند که بیشتر سردردها، سرگیجه، لرزش سر، خشکی بینی و... از عوارض همین اخلاط است که بعداً بر اثر خشک شدن و رسوب کردن به خصوص با استفاده از آنتی بیوتیک ها و بافی ماندن در محل نیاز به عمل جراحی پیدا می کنند ولی با این بخور در طول سال از بدن تخلیه می شوند. این بخور برای روشن شدن پوست صورت و از جا کندن خال های سیاه رنگ و جوش های زیر پوستی نیز مفید است.

جدای از این موارد در صورتی که بینی خشک بود و خارش داشت می توان با چکاندن چند قطره روغن بادام تلخ داخل بینی، این خشکی را برطرف کرد. با این کار اخلاط از راه بینی سرازیر می شود و در صورت تکرار، نرمی خاصی در بینی احساس می کنید.

به دلیل اینکه در فصل پاییز خلط سودا در بدن غلبه دارد، توصیه می شود از غذاهایی مثل سرخ کردنی ها، کباب، خورش ها و... که تولید خلط می کنند و بر شدت خلط سودا می افزایند، کمتر استفاده شود. لذا توصیه اطبای سنتی این بوده که در این فصول از سوپ هایی که با دارا بودن خاصیت غذایی و دوایی، باعث خارج شدن خلط از بدن می شود استفاده کنیم. گرفتن چله شلغم یعنی روزانه به مدت 40 روز، یک شلغم خام را به صورت رنده شده میل کنید که بیمه سرماخوردگی است. هیچ گیاهی در دنیا به اندازه آلو خاصیت ضدعفونی کنندگی ندارد و اخیراً آلمانی ها به این راز پی برده اند و آلویی که ایران به شکل فله به پاکستان می فروشد، با بسته بندی های شیک و چندین برابر قیمت خریداری می کند و روی منافع غذایی و دارویی آن مانور می دهد.

نوشیدنی ها

نوشیدنی هایی که از گیاهان دارویی تهیه می شود، به همراه بخورات مختلف بیمه سرماخوردگی است. این نوشیدنی ها سال هاست که مورد تجربه قرار گرفته اند و کسانی که این مراحل را به همراه این نوشیدنی ها استفاده کرده اند، فقط یک یا دو مرتبه در طی سال به صورت خفیف سرما خورده اند. این فرمول به شرح زیر است: پونه نهری، گاو زبان، تخم گشنیز، استوخودوس و لیمو عمانی را از هر کدام یک گرم به اضافه 5 دانه عناب را به مدت 1 تا 2 دقیقه بجوشانید و پدر و مادر هر کدام یک لیوان، فرزندان بزرگ نصف لیوان و کودکان یک چهارم لیوان را همراه آب بنوشند.

نتیجه گیری

استفاده از این روش هم فال است و هم تماشا. زیرا اخلاط فاسده را از بدن بیرون کرده اید و جلوی برگشت بیماری را گرفته اید. عوارض ندارد و قدرت دفاعی بدن را تقویت می کند و در مجموع روش آسان و نشاط آوری است. از نظر اقتصادی نیز 6 تا 12 مرتبه مراجعه به مراکز درمانی برای بزرگسالان، اطفال و سالخوردگان کمتر می شود. حال هزینه تمامی خدماتی که در این مراکز ارائه می شود را با هزینه تهیه بخور و جوشانده مقایسه کنید.
اے دنیا کے مسافر منزل تیری قبرھیں اے کر رھا ھیں جو تو دو دن کا یہ سفرھیں موت ھیں تیرا ان دیکھا ساتھی آچانگ تجھے نگل لے گا:ای مسافر دنیا خونه ی توقبر است ای که هرکاری میکنی سفر دو روزه هست مرگ رفیق ندیده ی تو است یکهو نفست رو می گیره
 تشکر شده توسط : نازلی
  


پیام های داخل این موضوع
درمان سریع سرما خوردگی - توسط kaj - 2009/10/22, 09:44 PM
7 توصيه براي سرما نخوردن - توسط hamdam - 2011/10/13, 10:44 AM
RE: بیماری‌های پاییزی آمدند - توسط sargol - 2012/12/03, 02:05 PM
درمان خانگی سینوس - توسط glassheart - 2015/08/06, 12:49 PM

موضوع های مرتبط با این موضوع...
موضوع: نویسنده پاسخ: بازدید: آخرین ارسال
  علل انواع سردرد و درمان آن Sina 29 41,156 2022/09/13, 02:22 PM
آخرین ارسال: snakeeye
  علت گردن درد - پیشگیری ازدرد و آرتروز گردن pariya 10 12,440 2017/07/15, 11:59 AM
آخرین ارسال: شهرزاد
  وسواس، شناخت و راه های درمان ورپریده 8 8,234 2016/12/27, 10:15 PM
آخرین ارسال: silent
  یبوست ، شقاق و راه های درمان yaro 17 91,975 2016/05/04, 09:00 PM
آخرین ارسال: آنا
Music گرما درمانی و سرما درمانی برای تسکین درد نازلی 0 2,820 2015/09/06, 04:25 PM
آخرین ارسال: نازلی
  شناخت دیابت - تغذیه و درمان دیابت tanha 21 16,808 2015/07/04, 04:52 PM
آخرین ارسال: nahid
  التهاب مفاصل - درمان غذایی و دارویی yaro 7 12,717 2014/11/13, 06:11 PM
آخرین ارسال: i_sh
  علت و درمان سردی دست و پا نازلی 8 73,324 2014/11/10, 05:49 AM
آخرین ارسال: movahedi
  درمان معجزه آمیز سوختگی نازلی 3 76,307 2014/10/21, 03:28 PM
آخرین ارسال: nahid
  درمان بی خوابی و کم خوابی shahrzad 21 28,120 2014/09/08, 06:19 PM
آخرین ارسال: 0MID



کاربرانِ درحال بازدید از این موضوع:
1 مهمان