امتیاز موضوع:
  • 1 رأی - میانگین امیتازات : 4
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
سایه روشن‌های مصرف آدامس
#10
سایه روشن‌های مصرف آدامس

قرن‌ها است که از آدامس برای تمیز کردن و یا خوشبو کردن تنفس استفاده می‌شود. جویدن آدامس را اولین بار یونانی‌ها ابداع کردند. زنان یونانی از صمغ یا رز ین درخت mastic یا mastiche برای تمیز کردن دندان‌ها و خوش بو کردن تنفس استفاده می‌کردند.

[تصویر:  7339217203211097422434140214186246190839.jpg]


نتایج مطالعات نشان داده که استفاده از آدامس بدون قند، باعث افزایش معنی‌دار ترشح بزاق و pH آن می‌گردد. بنابراین جویدن آدامس می‌تواند در جلوگیری از بروز بیماری‌های ناشی از خشکی دهان و همچنین پوسیدگی دندان موثر باشد.


نکات مثبت

نکات مثبت در مورد آدامس که در برخی مطالعات علمی به آن‌ها اشاره شده است عبارت‌اند از:


رفع خشکی دهان: جویدن آدامس می‌تواند به رفع خشکی دهان که بر اثر نارسایی کارکرد غدد بزاقی اتفاق می‌افتد کمک کند. تحریک جریان بزاق به وسیله انواع آدامس‌ها در افرادی که دارای غدد بزاقی نیمه توانا هستند، سودمند است.


بهبود حافظه و یادگیری: آدامس باعث بهبود حافظه عملی و افزایش توان یادگیری کوتاه مدت و بلندمدت می‌شود. نکته قابل توجه دیگر این است که برخی از محققان اعلام داشته‌اند جویدن آدامس بخش جلوی شبکه کورتکس مغزی را فعال‌تر کرده و موجب پردازش بهتر اطلاعات مغز انسان می‌شود.


دفع مواد سمی از عضلات: محققان معتقد هستند که نه تنها عضلات دهانی، بلکه فعالیت عضله زبان نیز، هنگام جویدن آدامس افزایش می‌یابد و به دفع گروهی از مواد سمی از عضلات بدن کمک می‌کند.


سایر نکات مثبت

* نتایج بعضی دیگر از تحقیقات، نشانگر تأثیر مثبت جویدن آدامس در کاهش موارد ریفلاکس بوده است.

* به نظر برخی از محققان، استفاده از آدامس موجب کاهش احتمال خونریزی لثه و تشکیل پلاک‌های دندانی می‌شود.

* جویدن آدامسی که حاوی گزیلیتول و یا سوربیتول ( انواعی از قندها که از آن‌ها برای ساخت مربای دیابتی‌ها استفاده می‌شود) باشد، به کاهش پوسیدگی دندان کمک می‌کند.

گاهی اوقات جویدن آدامس، موجب افت فشار خون مینیمم و افزایش ضربان قلب

در بیماران قلبی شده، و احتمال خطر را در آنان افزایش می‌دهد

* برخی محققان بر این باورند که گزیلیتول موجود در آدامس در جلوگیری از اوتیت میانی(گوش درد) در افرادی که به دفعات از آدامس‌های حاوی این ماده جویده باشند، موثر است.

* در برخی مطالعات دیده شده است که جویدن آدامس پس از سزارین باعث کاهش ایلئوس بعد از عمل شده و فاصله زمانی تا اولین دفع را کوتاه می‌کند. همچنین تحمل رژیم غذایی زودتر و حرکت کردن بیمار سریع‌تر صورت می‌گیرد و این همه باعث ترخیص زود هنگام بیمار می‌شود. بنابراین جویدن آدامس به عنوان یک روش فیزیولوژیک و ارزان در پیشگیری و یا کاهش ایلئوس بعد از سزارین پیشنهاد می‌گردد.

[تصویر:  8075840020042131056174_79160_thum.jpg]


نکات مـنـفـی

برخی نکات منفی در مورد آدامس که در بعضی مطالعات علمی به آن‌ها اشاره شده است عبارت‌اند از:

* گاهی اوقات جویدن آدامس، موجب افت فشار خون مینیمم و افزایش ضربان قلب در بیماران قلبی شده، و احتمال خطر را در آنان افزایش می‌دهد.

* واکنش‌های حساسیتی: جویدن آدامس‌های شیرین شده با برخی شیرین‌کننده‌ها موجب بروز واکنش‌های حساسیتی در برخی افراد می‌گردد. ضمناً محققان اعلام کرده‌اند که جویدن آدامس در بعضی افراد حساس و مستعد، موجب تحریک دستگاه گوارش می‌شود.

* در بالا ذکر شد که آدامس در کاهش رفلاکس معده موثر است اما از طرف دیگر ممکن است در برخی افراد به دلیل باز و بسته شدن مكرر دهان هنگام جویدن آدامس هوای زیادی وارد معده شود و باعث نفخ ‌شود كه فشار زیادی به معده وارد و رفلاكس معده را تشدید می‌كند.


* نکته: مصرف آدامس‌های حاوی کافئین (ماده تسکین دهنده موجود در قهوه) ممکن است به قدری بر خواب افراد اثر کند که موجب بی‌خوابی آنان شود.

به نظر برخی از محققان، استفاده از آدامس موجب کاهش احتمال خونریزی لثه

و تشکیل پلاک‌های دندانی می‌شود

خطرات عدیده: علاوه بر این‌ها، مواردی از پَریدن آدامس به ریه افراد و خطرات عدیده برای آن ذکر شده است. برخی از محققان بیان کرده‌اند که جویدن آدامس برای کسانی که قرار است بی هوشی قبل جراحی داشته باشند بسیار خطرناک است و همین کار ممکن است باعث مسدود شدن ریه شود، بنابراین افرادی که قرار است جراحی لوزه داشته باشند، باید از جویدن آدامس در روز جراحی خودداری کنند. همچنین جویدن آدامس قبل از جراحی گوارشی با افزایش ترشحات گوارشی، احتمال خطر را افزایش می‌دهد.

در ضمن باید توجه داشته باشیم که جویدن آدامس نباید بر دریافت غذایی تاثیر بگذارد و یا با کاهش حس تشنگی (به طور کاذب) ما را از مصرف مایعات باز دارد.
 تشکر شده توسط : برگ 7
  


پیام های داخل این موضوع
REسایه روشن‌های مصرف آدامس - توسط نازلی - 2013/12/31, 04:41 PM
آدامس: مفید یا مضر - توسط نازلی - 2014/11/01, 09:02 PM

موضوع های مرتبط با این موضوع...
موضوع: نویسنده پاسخ: بازدید: آخرین ارسال
  تاثیر مصرف ترشی در كاهش اضطراب nahid 3 3,436 2016/05/02, 10:37 PM
آخرین ارسال: hadisss
  حقیقت پنهان در مصرف لبنیات و ارتباط آن با بیماریها arman alagha 4 6,581 2015/11/29, 10:01 AM
آخرین ارسال: niloofary
  فواید ویتامین E و خطرات مصرف زیاد آن yaro 6 29,583 2015/08/22, 10:37 AM
آخرین ارسال: niloofary
  آیا مصرف تیلاپیلا به سلامت قلب کمک می‌کند؟ نازلی 0 2,310 2013/11/12, 11:59 PM
آخرین ارسال: نازلی
  مصرف همزمان میوه و سبزیجات مانع افزایش ناگهانی قند خون می‌شود شيدا رها 0 2,252 2013/04/10, 10:35 PM
آخرین ارسال: شيدا رها
  مفهوم مصرف داروقبل ازغذاوبعدازغذاچیست؟ sargol 0 2,160 2013/01/25, 06:57 PM
آخرین ارسال: sargol
  روغن‌ هاي مناسب و نامناسب برای مصرف و پخت غذا yaro 5 5,698 2012/12/09, 11:15 AM
آخرین ارسال: حکیم
  این نوشیدنی رادرصبح باچایی مصرف کنید sargol 0 2,208 2012/12/04, 01:06 PM
آخرین ارسال: sargol
  مشخصات ظروف بهداشتی یکبار مصرف omidvar 4 6,929 2012/11/21, 04:26 PM
آخرین ارسال: nahid
  مصرف غذاهای رستورانی، پفک و چیپس برای چشم مضر است شفا یافته 0 2,608 2012/05/17, 04:46 PM
آخرین ارسال: شفا یافته



کاربرانِ درحال بازدید از این موضوع:
1 مهمان

علت بوجود آمدن بیماری ام اس چیست