امتیاز موضوع:
  • 0 رأی - میانگین امیتازات : 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
درمان افسردگی
#21
افسردگی فصلی (SAD) اختلالی است که هر ساله در یک زمان مشخص در برخی افراد مستعد، بروز می‌كند و معمولا آغاز علائم آن از فصل پاییز یا زمستان است....

به گفته روانپزشكان مركز تخصصی «مایوكلینیك»، متناسب با تغییرات فصل، تغییراتی در ساعت بیولوژیک بدن ایجاد می‌شوند. این تغییرات فصلی عمدتا شامل كاهش نور آفتاب در فصول سرد سال هستند كه هرچقدر هم كه اندك باشند، باز هم می‌تواند باعث عدم تطابق ساعت فیزیولوژیک بدن با برنامه روزانه افراد شوند. آسیب‌پذیرترین افراد در برابر این اختلال، زنان جوان هستند.

در این اختلال علائم شایع افسردگی مانند تغییرات خلقی، پرخوری، افزایش وزن و افزایش میزان خواب مشاهده می‌شوند و تمایل به مصرف مواد قندی و نشاسته‌ای افزایش پیدا می‌كند.

شایع‌ترین علائم افسردگی فصلی شامل خستگی، افزایش نیاز به خواب، کمبود انرژی، افزایش وزن، افزایش اشتها، مشکل در تمرکز و گرایش زیاد به تنهایی هستند.

به گزارش سایت مركز تخصصی مایوكلینیك، بروز این اختلال در فصول پاییز و زمستان، به ترشح هورمون ملاتونین از غده «پینه‌آل» در مغز مربوط می‌شود. این هورمون که هورمون وابسته به خواب نیز نامیده می شود، در تاریکی و هنگام خواب شبانه، بیشترین میزان ترشح را دارد. بنابراین در پاییز و زمستان که طول روزها کوتاه و شب‌ها بلند می‌شود، میزان ترشح این هورمون در بدن افزایش می یابد و در فرد ایجاد علائم افسردگی می کند.

روانپزشكان دریافته‌اند که نوردرمانی می تواند از ترشح بیش از حد ملاتونین در بدن جلوگیری کند. اغلب مبتلایان به افسردگی فصلی به این شیوه درمانی پاسخ مثبت می دهند.

اگر شما هم با توجه به توضیحات فوق تصور می‌كنید كه علائم افسردگی فصلی را دارید، باید هرچه زودتر با پزشک خود در این مورد مشورت کنید تا تحت معاینات و تجویزات لازم قرار گیرید.

به طور كلی رو‌ش‌های زیر به شما كمك می‌كند كه در صورت ابتلا به این اختلال علائم خود را تا حد زیادی كاهش داده و به درمان سریعتر خود كمك كنید. همچنین اقدامات ذیل امكان برگشت‌پذیری بیماری را به میزان قابل توجهی كاهش می‌دهد:

- سعی کنید هر روز حتی هنگامی که هوا ابری است، زمانی را در خارج از خانه بگذرانید.

- رژیم غذایی مناسبی داشته باشید که از مقادیر کافی ویتامین ها و مواد معدنی برخوردار باشد. این كار به حفظ انرژی بیشتر در بدن شما کمک می‌کند.

- حداقل هفته‌ای سه نوبت و هر نوبت 30 دقیقه ورزش کنید.

- طی ماه‌های زمستان حتما با یک متخصص، مشاوره داشته باشید.

- خود را از فعالیت‌های اجتماعی دور نکنید چرا که حضور در اجتماع در مقابله با افسردگی فصلی نقش موثری دارد.

- سعی كنید نگاه مثبت به موهبات این فصل بی نظیر داشته باشید و زمانی را به لذت بردن از زیبایی‌های آن اختصاص دهید
افسردگی بر روی چه نقاطی از بدن تاثیر می گذارد؟

افسردگی دلایل مختلف و متعددی می تواند داشته باشد و یکی از شایع ترین بیماری های در قرن 21 می باشد که هر روز و روز به روز نیز افزایش می یابد .
افسردگی می تواند به دلایل روحی باشد مثلا نا امیدی های و دلسردی هایی که در زندگی با آنها مواجه می شویم و یا اینکه به علت مشکل جسمی و یا فیزیکی که تازگی به آن دچار شده اید .
افسردگی به مروز زمان بر روح و جسم تسلط می یابد و گسترش پیدا می کند و به نظر شخص افسرده هیچ راه گریزی برای آن وجود ندارد.
از دید روان شناسی آسیب های جسمی بسیاری در این مدت زمان می تواند به این اشخاص وارد شود مانند خودکشی و یا ...

علائم فیزیکی که در این افراد دیده می شود بدین ترتیب است :
اختلال در خواب ، نداشتن خواب مفید، از خواب پریدن های بسیار در فواصل خواب یک شبانه روز، احساس گریه مداوم ، غمگینی، خستگی، عدم احساس آرامش و عدم تمدد اعصاب حتی با وجود استراحت های طولانی مدت ،


شخصی که در حال افسرده شدن است خود به سادگی قادر به درک این موضوع است ، علاوه بر آن نشانه هایی مانند :
* این افراد دردهای عصبی بسیاری را در ناحیه گردن و کمر و سر خود احساس می کنند و حتی با مصرف مسکن های متفاوت نیز اثر درد تخفیف نمی یابد .


* معمولا افرادی که دارای افسردگی هستند بیشتر دچار سر دردهای ناگهانی و یا احساس غم و گریه یکباره می شوند .


* افراد افسرده تا حدی از جان خود سیر می شوند که به خود کشی فکر می کنند و خانواده ی این افراد باید کاملا آنها را درک کنند و تا جایی که ممکن است با خواست های آنها موافقت داشته باشند تا زمانی که شخص از این دوران بحرانی که به آن دچار شده است و از برزخی بس بزرگ که در آن به سر می برد خارح شود . در این مرحله خانواده و حمایتشان نقش اساسی را دارد .

* باید به خاطر داشته باشید بیشتر از اینکه دردهای جسمی این افراد را تسکین دهید باید زخم های روحی آنها را مداوا کنید زیرا این زخم ها ممکن است آنها را از پای درآورد .


* در مدتی که شخص دچار افسردگی شده است باید حتما از یک روانکاو نیز کمک بگیرید تا او شما را در این زمینه یاری کند ، و به بهبودی کامل دست پیدا کنید .
خوراکی های مفید برای مقابله با افسردگیدر یک مقاله بهداشتی جدید فهرستی کوتاه از چند خوراکی موثر را ارائه کرده است که می‌تواند باعث افزایش خلق افراد شود. در این مقاله توصیه شده است:...
یک رژیم غذایی مفید برای مقابله با افسردگی
شما نیز ممکن است بعد از یک روز سخت کاری و برای رهایی از احساس خستگی و کسالت به خوردنی‌ها روی آورید اما نکته مهم این است که در این لحظه باید خوردنی‌هایی را انتخاب کنید که به جای افزایش خستگی و کسالت، موجب تقویت روحیه شوند.

روزنامه نیویورک تایمز در یک مقاله بهداشتی جدید فهرستی کوتاه از چند خوراکی موثر را ارائه کرده است که می‌تواند باعث افزایش خلق افراد شود. در این مقاله توصیه شده است:

1-‌ میوه‌ها، سبزی‌ها و ماهی‌ها را انتخاب کنید. در یک مطالعه جدید که روی 3500 مرد و زن انجام گرفت معلوم شد اشخاصی که طی سال گذشته رژیم غذایی‌شان غنی از این قبیل مواد غذایی بوده در مقایسه با افرادی که بیشتر از انواع دسرها، غذاهای سرخ کرده، گوشت فرآوری شده، غلات تصفیه شده و محصولات پرچرب استفاده کرده خیلی کمتر دچار افت خلق و حالت‌های افسردگی شده‌اند.

بررسی‌های قبلی تایید می‌کند که آنتی‌اکسیدان‌های موجود در میوه‌ها و سبزی‌ها و همچنین اسیدهای چرب امگا -3 در ماهی با کاهش خطر افسردگی رابطه مستقیم دارد. فولیت که نوعی ویتامین B موجود در سبزیجات تیره رنگ مثل اسفناج و نخود است روی انتقال دهنده‌های عصبی مغز تاثیر می‌گذارد و این تاثیر مثبت موجب افزایش خلق می‌شود.

بر همین اساس مصرف انواع گروه‌های غذایی سالم و مفید به دلیل دارا بودن کل ریز مغذی‌ها و املاح ضروری برای بدن راهکاری موثر برای مقابله با افسردگی است.

2-‌ کربوهیدرات‌ها را فراموش نکنید. در بررسی جدیدی که در مجله آرشیو طب داخلی منتشر شده تاکید شده است افرادی که روزانه مقدار بسیار کمی کربوهیدرات مصرف می‌کنند بیشتر دچار اضطراب، افسردگی و پرخاشگری می‌شوند. در حالی که بروز این احساسات منفی در کسانی که رژیم غذایی کم چرب ولی غنی از کربوهیدرات دارند به میزان زیادی کاهش پیدا می‌کند.

متخصصان معتقدند که کربوهیدرات موجب افزایش تولید سروتونین می‌شوند که ماده شیمیایی نشاط ‌آور در مغز است.

3-‌ یک کمی شکلات بخورید، نتایج یک مطالعه جدید در سوئیس نشان داد که خوردن روزانه مقدار کمی شکلات تلخ به مدت دو هفته موجب کاهش هورمونهای استرس از جمله کورتیزول در افرادی می‌شود که استرس بالایی دارند.

شکلات تلخ حاوی آنتی اکسیدانی موسوم به پلی فنول است که در میوه‌ها و سبزی‌ها نیز یافت می‌شود و بر ایجاد تغییرات در استرس تاثیر دارد.


تاثیر روزه بر افسردگیSmile

فعلا سکوت را برگزیدیم ............
 تشکر شده توسط : najva
  


پیام های داخل این موضوع
درمان افسردگی - توسط fereshteh - 2009/09/16, 07:53 PM
RE: درمان افسردگی - توسط شهرزاد - 2013/12/02, 12:23 AM
افسردگي و راههاي كاهش آن - توسط yaro - 2010/07/07, 07:02 AM
روشهاي كمك به افراد افسرده - توسط yaro - 2010/11/23, 07:21 PM
چگونه از «افسردگی فصلی» جلوگیری كنیم؟ - توسط شهرزاد - 2011/11/09, 12:04 PM

موضوع های مرتبط با این موضوع...
موضوع: نویسنده پاسخ: بازدید: آخرین ارسال
Rainbow افسردگی fereshteh 66 41,785 2016/08/08, 08:24 AM
آخرین ارسال: niloofary
  اپلیکیشن‌های ضد افسردگی sweetbasil 0 3,417 2015/04/29, 07:22 AM
آخرین ارسال: sweetbasil
  نمک همیشه مضر نیست-یک ماده طبیعی ضد افسردگی paeazan 0 2,296 2013/12/11, 01:27 AM
آخرین ارسال: paeazan
  نرخ افسردگی در جهان paeazan 2 3,383 2013/11/14, 12:07 PM
آخرین ارسال: نازلی
  بهترین راه حل درمان افسردگی و فشار روانی کشف شد آقا صادق 0 4,573 2013/04/21, 02:26 PM
آخرین ارسال: آقا صادق
  محققان اسپانیایی درمانی بهتر از دارو برای افسردگی كشف كردند نازلی 0 2,456 2011/11/12, 01:25 PM
آخرین ارسال: نازلی
  درمان استرس- تا كِي بايد دارو بخورم؟ yaro 0 2,039 2010/07/01, 07:47 AM
آخرین ارسال: yaro



کاربرانِ درحال بازدید از این موضوع:
2 مهمان