2016/07/28, 03:57 PM
مصرف شیر گاو و فرآورده های آن (چه صنعتی و چه سنتی) به دلیل وجود پروتئین بتا-کازئین A1، در بیماران خود ایمنی از جمله ام اس توصیه نمی شود و در مقالات مختلف این موضوع اثبات شده است. حتی برخی مطالعات نشان می دهد که میزان التهاب زایی کازئین A1 نسبت به گلوتن گندم (گلیادین) 26 برابر بیشتر است!
بهترین جایگزین هم شیر بز است که سرشار از تری گلیسیریدهای زنجیره متوسط (MCTs) می باشد و بعد هم شیر گوسفند و شتر توصیه می شود.
پوکی استخوان در بیماران ام اس هم ارتباطی با مصرف و یا عدم مصرف شیر ندارد، در این بیماران به علت وجود التهاب سیستمیک توانایی بدن در جذب ویتامین ها و مواد معدنی مانند کلسیم کاهش می یابد و مصرف داروهای سرکوب کننده سیستم ایمنی مانند داروهای کورتیکواستروئید (کورتون) نیز این موضوع را تشدید می کند.
بهترین جایگزین هم شیر بز است که سرشار از تری گلیسیریدهای زنجیره متوسط (MCTs) می باشد و بعد هم شیر گوسفند و شتر توصیه می شود.
پوکی استخوان در بیماران ام اس هم ارتباطی با مصرف و یا عدم مصرف شیر ندارد، در این بیماران به علت وجود التهاب سیستمیک توانایی بدن در جذب ویتامین ها و مواد معدنی مانند کلسیم کاهش می یابد و مصرف داروهای سرکوب کننده سیستم ایمنی مانند داروهای کورتیکواستروئید (کورتون) نیز این موضوع را تشدید می کند.