امتیاز موضوع:
  • 5 رأی - میانگین امیتازات : 3.4
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
آیا تزریق هورمون به مرغ وخطر بالِ مرغ صحت دارد؟
#10
این نوشته مربوط به حدود دو سال پیشه ولی لازم بود اینجا بیاد چون خیلی ها عقیده دارن بال مرغ به خاطر تجمع هورمون تزریقی ضررش بیشتره.

آیا خوردن بال مرغ برای زنان خطرناک است؟

به احتمال زیاد شما نیز شایعه ای که اصرار داشت به تمام زنانی که می شناسید بگویید بال مرغ نخورند را در فضای مجازی خوانده اید.

نمونه ای از شایعه:
از خوردن بال مرغ بپرهیزید!! >>> به ویژه بانوان " لطفا اطلاع رسانی کنید " خانمی به منظور برداشتن زائده ای که اخیرا در رحمش رشد کرده بود، تحت عمل جراحی قرار گرفت کیست برداشته شده پر از مایع خون مانند و تیره رنگی بود. به گمانش، پس از این جراحی سلامتی خود را باز یافته است. او سخت در اشتباه بود! تنها چند ماه پس از عمل جراحی بیماری او دوباره عود کرد با پریشانی جهت تشخیص به متخصص زنان مراجعه کرد در طول معاینه، پزشک سوالی از او پرسید که او را به تعجب واداشت. پزشک از او پرسیده بود که آیا او از مصرف کننده های پر و پا قرص بال مرغ است و او در حالی که به این سوال پاسخ مثبت می داد با خود می اندیشید که چطور پزشک زنان از عادات غذایی او باخبر است واقعیت این است که امروزه در این دنیای مدرن برای تسریع رشد، به مرغ ها هورمون استروئید تزریق می شود تا میزان سرعت در تامین نیاز جامعه فراهم گردد این نیاز، نیازی نیست جز نیاز غذایی اجتماع. تزریق استروئید به مرغ در ناحیه گردن یا بال انجام می شود. بنابراین تجمع استروئید در این دو ناحیه از همه جا بیشتر است. استروئیدها دارای اثرات وحشتناکی بر روی بدن انسان هستند. علاوه بر تسریع رشد، اثرات بسیار خطرناک تری در مجاورت با هورمون های زنانه ایجاد می کنند که منجر می شود تا زنان هرچه بیشتر مستعد رشد کیست در رحم خود باشند.بنابراین توصیه می شود که افراد مراقب رژیم غذایی خود بوده، از دفعات استفاده از بال مرغ بکاهند.

این شایعه هم ترجمه‌ی خط به خط یک شایعه‌ی ایمیلی (Email rumor) معروف خارجی منتشر شده در سال 2004 است.
(نسخه‌ای مشابه به این شایعه هم درسال 1999 مشهور شده بود که ادعا می کرد مصرف بال یا گردن مرغ موجب رشد پستان در مردها می شود.)
اما حقیقت چیست؟
استفاده از هورمونهای رشد از جمله استروئید برای پرورش طیور دهه هاست که در بیشتر کشورهای جهان ممنوع شده است. در ایران نیز ظاهراً از هیچ نوع هورمونی در صنعت مرغداری استفاده نمی شود و شایعات مربوط به استفاده از هورمون در مرغداری ها بارها از سوی سازمان ها و نهادهای مختلف تکذیب شده است. البته این عدم استفاده نه به دلیل ممنوعیت قانونی ونظارت و نه احساس مسئولیت مرغدار است، بلکه گویا به علت بالا بودن قیمت هورمون، استفاده از آن در مرغداری ها به صرفه نیست:

پایگاه اطلاع رسانی دولت خبرگزاری فارس ایسنا سلامت : اینکه امروزه شاهد وزن بالا و رشد سریع مرغ های صنعتی هستیم، ناشی از اصلاح نژادی، شرایط نگهداری و نوع تغذیه حیوان است و ربطی به استفاده از هورمون ندارد. حتی اگر از هورمون برای پرورش طیور استفاده شود به صورت خوراکی‌ و از طریق مکمل می باشد، نه تزریقی. بنابراین حتی در یک فرآورده گوشتی که برای پرورش آن از هورمون استفاده شده باشد شاهد تجمع هورمون ها در قسمت خاصی از بدن مرغ مثل بال یا گردن نخواهیم بود.

در گزارشی از دانشگاه کرنل درباره‌ی هورمون ها و استفاده از آنها در دام ها و فرآورده های خوراکی به طور کامل توضیح داده شده و در انتها به این جمع بندی رسیده است که تحقیقاتی که تا به حال انجام شده شواهدی مبنی بر تاثیر هورمون موجود در گوشت و محصولات لبنی بر سلامتی انسان به دست نمی دهد، اگرچه تحقیقات بیشتری لازم است. از طرفی برخی انواع قرص های ضد بارداری خوراکی شامل مقادیر به‌ مراتب بیشتری از استروئید می باشند و اگر این هورمون باعث بروز کیست یا تومور باشد، خطر استفاده از این قرص ها بسیار بیشتر است.

عکس هایی که همراه این شایعه استفاده می شوند هم مربوط به Ovarian cyst یا کیست تخمدان می باشند. با جستجو در منابع پزشکی (+ + +) در می یابیم که درباره‌ی علل بروز تومور یا کیست تخمدان هیچ اشاره ای به مصرف بال یا گردن مرغ، یا فراورده های گوشتی هورمونی، یا هورومون استروئید و... نشده است:

اما نگاهی هم بیندازیم به منابع معرفی شده در متن نسخه فارسی این شایعه:

1.funkydowntown.com: این سایت نه یک سایت معتبر پزشکی‌ست و نه یک سایت خبری. بلکه یک سایت سرگرم کننده حاوی مطالب عامه‌پسند و سرشار از شایعات گوناگون است. اگر به لینک معرفی شده سری بزنید دقیقاً با متن کپی شده شایعه‌ی ایمیلی بدون کم و کاست مواجه می شوید. جالب است که نویسنده‌ی مطلب در سایت فوق صادقانه اذعان کرده است که این مطلب توسط ایمیل به دست وی رسیده و فقط در متن ایمیل ادعا شده که این داستان صحت دارد و منبع دیگری ندارد.

2. .mylot.com: منبع دوم این شایعه لینک یک discussion (بحث) بین کاربران یک سایت است (که با اندکی دقت در URL لینک هم می شود این موضوع را متوجه شد!). اگر به این آدرس بروید با چیزی مانند مباحثه در فروم ها یا بحث زیر یک پست در فیسبوک مواجه خواهید شد و مشاهده خواهید کرد که کاربری مطلبی نوشته است مبنی بر اینکه اخیراً ایمیلی دریافت کرده که درباره‌ی مصرف بال مرغ هشدار می دهد و باقی مطلب کپی اصل متن ایمیل است. در ادامه دوستان این کاربر به او ثابت کرده اند که مطلبش شایعه‌ای بیش نیست و منابعی هم در رد این شایعه به او معرفی کرده اند و او هم ظاهراً متقاعد شده است و نوشته: Well, since our mylot friend had confirmed that article is unreal, so hope you will continue to enjoy your favorite chicken wings...

3. philq8.wordpress.com: منبع سوم مورد استناد شایعه یک وبلاگ است. با مراجعه به پست مورد ارجاع در‌خواهید یافت که نویسنده همان ایمیل مشهور را از دوستش دریافت کرده و چون طرفدار پروپاقرص بال مرغ است بسیار نگران شده و دست به تحقیقات گسترده ای در اینترنت زده. در انتها هم به این نتیجه رسیده که ادعای ایمیل شایعه است و از این موضوع ابراز خوشحالی کرده و نوشته: I’m glad that the email I received was just a hoax. پس منبع سوم نه تنها منبعی برای تایید شایعه نمی باشد، بلکه شایعه را رد می کند.

منبع - مطالعه بیشتر
چشم ها را بـایـد شست  . ، . جـــور دیـگـر بـایــد دیـــد
 تشکر شده توسط : نازلی , hadisss , arezooo82 , ابراهیم
  


پیام های داخل این موضوع
RE: خطر بال مرغ - توسط رزمینا - 2012/05/10, 08:49 AM
RE: آیا تزریق هورمون به مرغ وخطر بالِ مرغ صحت دارد؟ - توسط nahid - 2014/09/06, 04:41 PM
بال مرغ برای پوست ضرردارد - توسط sargol - 2013/01/11, 10:18 AM

موضوع های مرتبط با این موضوع...
موضوع: نویسنده پاسخ: بازدید: آخرین ارسال
  آیا هویج بر بینایی تأثیر دارد؟ نازلی 2 4,419 2014/01/01, 01:08 PM
آخرین ارسال: hania
  نمک حمام چه فوایدی دارد؟ # پریسا # 0 2,502 2012/02/19, 08:32 AM
آخرین ارسال: # پریسا #



کاربرانِ درحال بازدید از این موضوع:
1 مهمان