امتیاز موضوع:
  • 4 رأی - میانگین امیتازات : 3
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
فوایدی از تمر هندی
#3
فواید و خواص تمر هندی (Tamarind)


تمر هندی (به عربی: تمر هندی، به معنای خرمای هندی)‏ (نام علمی: Tamarindus indica) درختی گرمسیری از تیرهٔ پروانه‌داران و زیرخانوادهٔ ارغوانیان است.
خاستگاه این گیاه مناطق استوایی قارهٔ آفریقا است. میوهٔ این درخت به شکل لوبیایی درشت و قهوه‌ای و ترش‌مزه و سرشار از قند است.
تمر هندی در میان ساکنین ماداگاسکار درختی مقدس و پادشاه درختان تلقی می‌شود.


[تصویر:  Tamarind.jpg]

مصارف خوراکی
میوهٔ کال تمر هندی دارای گوشتی سبز و بسیار ترش است که اغلب به عنوان چاشنی و برای ترش کردن غذا استفاده می‌شود.
تمر هندی رسیدهٔ که شیرین‌تر می‌باشد در بسیاری از مناطق به عنوان میوه مصرف می‌شود. تمر هندی هم‌چنین برای تهیهٔ دسر، مربا، شربت، بستنی، آب‌میوه و نوشیدنی مورد استفاده قرار می‌گیرد. برای تهیهٔ بسیاری از سس‌ها نیز از تمر هندی استفاده می‌شود.
در هند، نه تنها میوه، بلکه گل و برگ‌های تمر هندی برای پخت غذا مورد استفاده قرار می‌گیرند.
در مکزیک، از تمر هندی برای تهیهٔ خوراکی‌های متنوعی به صورت نمک‌زده، خشک‌شده، فلفل‌زده، آب‌نبات و غیره استفاده می‌شود.
مصریان نیز از این میوه برای تهیهٔ نوشیدنی خنک و ترشی استفاده می‌کنند که در تابستان بسیار مصرف می‌شود.

مصارف دارویی
این میوه به‌عنوان مسهل طبیعی مورد استفاده قرار می‌گیرد. تمر هندی هم‌چنین در برخی مناطق آسیای شرقی و آفریقا به منظور درمان گلودرد، اختلالات گوارشی، درد بدن و تمیزکنندهٔ صورت مصرف می‌شود.
این روزها مصرف میوه های ترش در میان وعده ها کمک بسیاری به رفع تشنگی و کاهش حرارت درونی بدن می کند. تمر هندی از آن دسته میوه های ترش و سرد بوده که از این خاصیت بی بهره نیست. این میوه دارای قند، پروتئین، اسید سیتریک، اسید مالیک، ویتامین C، کلسیم، پتاسیم، آهن و مواد فیبری بوده

خاصیت تمر هندی
این روزها مصرف میوه های ترش در میان وعده ها کمک بسیاری به رفع تشنگی و کاهش حرارت درونی بدن می کند. تمر هندی از آن دسته میوه های ترش و سرد بوده که از این خاصیت بی بهره نیست. این میوه دارای قند، پروتئین، اسید سیتریک، اسید مالیک، ویتامین C، کلسیم، پتاسیم، آهن و مواد فیبری بوده و فاقد ویتامین A ، سدیم، چربی و کلسترول است. این میوه دارای دو نوع ترش و شیرین است و نوعی میوه هندی محسوب می شود.

خواص دارویی: تمر هندی خنک کننده بدن است و دمای بدن را پایین می آورد و برای رفع تشنگی خصوصا در فصل گرما موثر است. برطرف کننده صفرا بوده و اخلاط شدید و گرم با خوردن تمر هندی کاهش می یابد. تمر هندی به دلیل آن که فاقد سدیم و سرشار از پتاسیم است فشار خون را پایین آورده، جوش های جلدی و التهاب ناشی از آن را کاهش می دهد، ضمن آنکه برطرف کننده تنگی نفس هم هست. چنانچه مایلید غذایی که می خورید زود هضم شود، توصیه می کنیم مقدار کمی تمر هندی همراه یا بعد از غذا میل کنید.
این میوه دارای ویتامینC و مواد معدنی همچون آهن است و برای افراد سیگاری که ویتامینC بدن آنها به شدت تحلیل می رود موثر است. تمر هندی و دم کرده آن خاصیت ملین دارد و چنانچه با آب مخلوط شود ضدنفخ می شود. برای تهیه دم کرده تمبرهندی باید چند تکه آن را با کمی آب جوش مخلوط کرده و بگذارید مدت یک ساعت بماند، سپس دم کرده را در طول روز مصرف کنید. این دم کرده را در درمان یبوست استفاده می کنند. ضمادی که از تمر هندی پخته تهیه می شود برای تسکین ورم، برطرف کردن سستی عضلات و قسمت های دردناک بدن مفید است.
  


پیام های داخل این موضوع
فوایدی از تمر هندی - توسط نازلی - 2012/07/10, 06:58 PM
فواید و خواص تمر هندی - توسط نازلی - 2013/08/21, 11:20 AM
RE: فواید و خواص تمر هندی - توسط نازلی - 2013/08/22, 10:54 AM



کاربرانِ درحال بازدید از این موضوع:
1 مهمان