امتیاز موضوع:
  • 6 رأی - میانگین امیتازات : 3.67
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
همه خواص تخم مرغ
#12
[undefined=undefined]تخم مرغ در خدمت سلامت یا بیماری؟ [/undefined]

همشهری - جمعه 12 اكتبر 2012 - 21 مهر 1391

17 مهر‌ماه روز جهانی تخم مرغ نام دارد. سلامت و امنیت غذایی شهروندان از مهم‌ترین عوامل توسعه پایدار شهری در تمام کشورهای جهان ازجمله ایران است.

تخم مرغ به‌عنوان یک منبع غذایی طبیعی و کامل، سرشار از ویتامین‌ها و مواد معدنی ضروری برای بدن است، اما به راستی در ایران میزان مصرف این ماده غذایی در میان مردم چگونه است؟ در این زمینه با دکتر حسین جعفری معاون بهداشت و تضمین کیفیت سازمان میادین میوه و تره بار و فراورده‌های کشاورزی شهرداری تهران گفت‌وگو کرده‌ایم.

•چرا مصرف تخم مرغ در وعده‌های غذایی انسان‌ها اهمیت دارد؟

سال‌هاست که تخم مرغ به‌عنوان یک منبع غذایی طبیعی و کامل مطرح است. این ویژگی، به‌علت مواد غذایی استثنایی تخم‌مرغ است که دارای پروتئین با کیفیت بالا(دارای تمام 9اسید آمینه ضروری) و مقادیر قابل توجهی از ویتامین‌ها و مواد معدنی ضروری است. علاوه بر این کولین تخم مرغ صرف‌نظر از تأثیر قابل توجه روی عملکرد مغز و سیستم عصبی، روی سلامت قلب و عروق نیز مؤثر است. ازآنجا که تخم مرغ منبع خوبی از ویتامین B12نیز هست اهمیت عمده‌ای در روند تبدیل هموسیستئین به مولکول‌های بی‌خطر دارد.

لوتئین و زاگزانتین زرده تخم مرغ با حداکثر تأثیرگذاری در مقایسه با سایر غذاهای حاوی این مواد یا مکمل‌ها، از استحاله و دژنراسیون لایه ماکولای شبکیه و نابینایی ناشی از آن در سالخوردگی جلوگیری می‌کند. اما متأسفانه جایگاه تخم‌مرغ در سبد غذایی به‌دلیل اینکه منبعی از کلسترول است، کاهش یافته است. بیشترین تحقیقات علمی اخیر نه فقط تخم مرغ را به گذشته درخشان بر‌می‌گرداند، بلکه جایگاه آن را به‌عنوان یک غذای کاربردی بالا برده و در آخر دلایلی را برای مصرف همیشگی تخم مرغ ارائه می‌کند.

•اما تخم مرغ دارای کلسترول نیز هست این برای بدن انسان مضر نیست؟

کلسترول و لسیتین، مواد چرب موجود در زرده تخم مرغ هستند که برای ساختمان و عملکرد سلول‌های بدن ضروری‌اند. کلسترول قابلیت انعطاف و نفوذپذیری غشای سلول‌های بدن را حفظ می‌کند. همچنین به‌عنوان یکی از اجزای تشکیل‌دهنده مواد چربی است که باعث نرمی پوست می‌شود. کلسترول برای تولید هورمون‌های جنسی، کورتیزول (هورمون غدد فوق‌کلیوی)،ویتامین D و نمک‌های صفراوی در بدن لازم است.

براساس اطلاعات حاصله از آخرین تحقیقات به عمل آمده توسط انجمن قلب آمریکا، کمیسیون بین‌المللی تخم مرغ و دانشگاه آریزونا و نیز بسیاری از مطالعات اپیدمیولوژیک مشخص شده است که کلسترول دریافتی از راه غذا و کلسترول موجود در خون با هم یکی نیستند به‌عبارت دیگر کلسترول موجود در غذای مصرفی به‌طور خودکار به کلسترول خون افزوده نمی‌شود بلکه قسمت اعظم کلسترول خون در داخل بدن سنتز می‌شود.

به موازات افزایش میزان کلسترول دریافتی از غذا، میزان سنتز کلسترول در بدن کاهش می‌یابد که این روند به تثبیت وضعیت کلسترول پلاسما کمک می‌کند. لازم به ذکر است که چربی‌های اشباع شده موجود در غذا بیشترین تأثیر را روی سطح کلسترول خون می‌گذارند و دراین بین کلسترول غذا نقشی ندارد. طبیعی است وقتی که چربی‌های اشباع نشده جایگزین چربی‌های اشباع شده شوند، کلسترول خون پایین می‌آید.

•یعنی چربی موجود در تخم مرغ برای ما ضرر ندارد؟

قسمت اعظم چربی‌های موجود در زرده تخم مرغ، از نوع غیراشباع است و لذا ارتباط قابل توجهی با افزایش کلسترول خون ندارد. لسیتین نیز در انتقال چربی خون و در متابولیسم کلسترول نقش دارد. با توجه به مطالعات گوناگونی که در این زمینه انجام شده است، می‌توان به ارزش غذایی تخم مرغ به‌عنوان منبع غنی پروتئین ونیز سایر املاح و ویتامین‌ها پی برد. در سال 1997، 224تحقیق انجام شده روی بیش از هشت هزار نفر نشان داد که چربی اشباع موجود در مواد غذایی باعث افزایش کلسترول خون در بیشتر افراد می‌شود. گرچه تحقیق تازه‌ای روی 117هزار نفر زن و مرد نیز نشان داده که حتی مصرف روزانه بیش از یک عدد تخم مرغ، با خطر بروز بیماری قلبی - عروقی ارتباط چندانی ندارد.

بیش از 30سال تحقیقات نشان داده که بزرگسالان سالم می‌توانند بدون تأثیر قابل توجهی در خطر افزایش بیماری‌های قلبی یا سکته با خیال راحت تخم مرغ بخورند و در همین راستا سازمان‌های بهداشتی متعدد در کشورهای مختلف ازجمله بهداشت و درمان کانادا، بنیاد قلب و سکته کانادا، بنیاد قلب استرالیا و بنیاد قلب ایرلند هم‌اکنون شروع به ترویج مصرف تخم مرغ به‌عنوان بخشی از رژیم غذایی کرده‌اند.
چشم ها را بـایـد شست  . ، . جـــور دیـگـر بـایــد دیـــد
 تشکر شده توسط : شيدا رها , sargol , ehsan 10054 , movahedi
  


پیام های داخل این موضوع
همه خواص تخم مرغ - توسط nahid - 2011/03/04, 04:32 PM
RE: همه خواص تخم مرغ - توسط نازلی - 2012/11/30, 10:00 PM
RE: همه خواص تخم مرغ - توسط sargol - 2012/12/13, 10:58 AM
RE: همه خواص تخم مرغ - توسط sargol - 2012/12/13, 11:07 AM
RE: همه خواص تخم مرغ - توسط sargol - 2013/01/03, 10:17 AM
RE: همه خواص تخم مرغ - توسط نازلی - 2013/12/17, 06:26 PM
RE: همه خواص تخم مرغ - توسط سمیرا67 - 2013/12/17, 09:22 PM
RE: همه خواص تخم مرغ - توسط شهرزاد - 2014/01/17, 10:34 PM
همه خواص تخم مرغ - توسط nafass - 2011/10/23, 04:26 PM
RE: همه خواص تخم مرغ - توسط شهرزاد - 2012/02/25, 12:33 PM
RE: همه خواص تخم مرغ - توسط نازلی - 2012/08/14, 06:21 PM
RE: همه خواص تخم مرغ - توسط naazanin - 2012/08/14, 09:07 PM
RE: همه خواص تخم مرغ - توسط نازلی - 2012/08/15, 01:27 AM
با ارزش ترین کپسول دنیا - توسط nazanin - 2012/02/12, 05:50 PM
5 نکته در مورد تخم مرغ - توسط melody - 2012/09/12, 12:55 PM
RE: یک گوی و یک دنیا خاصیت(تخم مرغ) - توسط nahid - 2012/10/20, 01:43 PM

موضوع های مرتبط با این موضوع...
موضوع: نویسنده پاسخ: بازدید: آخرین ارسال
  خواص گریپ فروت محمود 6 6,903 2019/11/10, 11:40 PM
آخرین ارسال: nahid
  خواص گیاه جینسینگ nahid 29 46,715 2018/07/03, 11:03 PM
آخرین ارسال: Mahpishouni
  خواص انواع سرکه نازلی 17 31,352 2018/01/09, 01:40 PM
آخرین ارسال: Silverlight
  خواص انواع بادام نازلی 11 24,334 2017/05/24, 05:08 PM
آخرین ارسال: nahid
  خواص قارچ کومبوچا شفا یافته 10 148,375 2017/01/10, 10:47 AM
آخرین ارسال: somaye_602000
  خواص دارچین yaro 10 10,453 2016/10/15, 02:38 PM
آخرین ارسال: (reihane(raz
  خواص غذائی و داروئی سیر tanha 17 35,989 2016/10/14, 09:08 PM
آخرین ارسال: Ata1988
  خواص تخم شربتی نازلی 6 11,829 2016/03/16, 02:15 PM
آخرین ارسال: niloofary
  خواص چلغوز naz.gigili 5 41,739 2016/02/27, 12:53 AM
آخرین ارسال: mra.4199uzdld
  خواص آووکادو و مضرات آواکادو نازلی 7 60,428 2015/12/16, 12:08 AM
آخرین ارسال: نازلی



کاربرانِ درحال بازدید از این موضوع:
1 مهمان

علت بوجود آمدن بیماری ام اس چیست