امتیاز موضوع:
  • 10 رأی - میانگین امیتازات : 3.5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
اهمیت زیاد ویتامین های گروه ب (B) وفولیک اسید
#15
{MULTITHUMB}Imageویتامین B1 از راه روده جذب خون می شود ، تغییراتی بر روی آن صورت می گیرد و آماده استفاده بافتها می گردد .یکی از موادی که در جذب آن اختلال ایجاد می کند ، الکل است که مصرف زیاد آن موجب کمبود ویتامین B1می شود . این ویتامین در بدن ذخیره نمی شود ، از اینرو باید توجه کنیم تا با مصرف درست از کمبود آن جلوگیری نماییم . ...

" ویتامینB1 "

اولین ویتامینی که از این گروه ویتامینها کشف شد، ویتامینB1 بود که نام دیگر آن تیامین است . این ویتامین تأثیرات بسیار مهمی در سوختن قندها دربدن و عملکرد اعصاب دارد .

ویتامین B1 از راه روده جذب خون می شود ، تغییراتی بر روی آن صورت می گیرد و آماده استفاده بافتها می گردد .یکی از موادی که در جذب آن اختلال ایجاد می کند ، الکل است که مصرف زیاد آن موجب کمبود ویتامین B1می شود . این ویتامین در بدن ذخیره نمی شود ، از اینرو باید توجه کنیم تا با مصرف درست از کمبود آن جلوگیری نماییم .

عملکرد آن در اندامها، فعال کردن آنزیمهای لازم برای سوختن قند در بدن است ، اگر نام چرخه کربس را شنیده باشید ، این ویتامین نقش اساسی در ادامه عملکرد چرخه دارد . نقش مهم دیگر آن در اعصاب است ، ما برای انجام هر حرکت و یا درک احساس از محیط نیاز داریم پیامهای عصبی از مغز به اعصاب بدن و بالعکس منتقل شوند ویتامین B1 در انتقال پیامهای عصبی نقش مهمی دارد .

در صورتیکه مصرف این ویتامین کمتر از حد مورد نیاز بدن باشد در ابتدا فرد بی اشتها می شود و وزنش کاهش می یابد . کمبود شدید ویتامینB1سبب ابتلای فرد به بیماریبری بری می شود که حالت وخیم آن به مرگ فرد می انجامد. به دلیل نقشB1 در سوخت قند و تولید انرژی ، هنگام کمبود آن فرد ناتوان شده و گاهی اِدم یا ورم اندامها در فرد به وجود می آید و به دلیل نقشB1 در اعصاب در صورت کمبود آن ، اعصاب تحلیل می روند خصوصاً اعصاب پا، گز گز کردن پاها که شکایت بسیاری از افراد است می تواند ناشی از کمبود B1 باشد . این بیماری در کودکانی که در مرحلهاز شیر گیری هستند و مادرانشان اهمیت زیادی به غذای تکمیلی آنها نمی دهند نیز عارض می شود . میزانB1 مورد نیاز بدن یک فرد بالغ ،2/1میلی گرم در روز است .

اما ویتامینB1 در کدام مواد غذایی موجود است ؟

ویتامینB1 در بسیاری از غذاها مثلنانها، غلات وگوشتهاخصوصاً گوشت قرمز وجود دارد . بیشترین میزانB1 درمخمر ،جگرو سبوس غلات ( گندم، جو و برنج) است .

سبوس منبع غنی B1است و با گرفتن پوست غلات برای تهیه آرد سفید قسمت اعظم B1از دست می رود . از اینرو توصیه می شود از نانهای سبوس دار مثل سنگک ، بربری و بیسکویت هایی که با آرد سبوس دار تهیه می شود استفاده کنید . حتما در فیلمها دیده اید که ژاپنی های فقیر که غذای آنها فقط برنج سفید و ترشی است پس از مدتی دچار ناتوانی در عضلات پا و راه رفتن می شوند که این همان بیماری بری بری است . نکته دیگر اینکه حرارت، ویتامین B1را از بین می برد . اگر از جگر غذایی تهیه می کنید ، بهتر است آنرا قبل از پخت در فریزر قرار ندهید و برای پخت از حرارت بالا استفاده نکنید . بهتراست بدانید ، مصرف ماءالشعیر و یا جوانه گندم نیزمیزان زیادیB1 به بدن ما می رساند .
 تشکر شده توسط : نسترنى , najva , spring
  


پیام های داخل این موضوع
اثرات كمبود ویتامین B3 وB1 - توسط earth - 2010/09/28, 09:16 PM
كمبود ويتامين B1 و B3 - توسط yaro - 2010/10/06, 08:08 PM
بیوتین چیست؟ - توسط نازلی - 2011/07/07, 04:02 PM
فولیک اسید - توسط ورپریده - 2012/06/07, 11:39 PM
RE: فولیک اسید - توسط پویش - 2012/06/08, 02:12 AM
RE: فولیک اسید - توسط # پریسا # - 2012/06/09, 12:54 PM
RE: ویتامین ب1 و نقش آن در اعصاب - توسط # پریسا # - 2012/06/20, 04:53 PM
ویتامین B1 - توسط naazanin - 2012/07/25, 10:56 AM
الفبای ویتامین ها - توسط شهرزاد - 2012/10/03, 10:06 PM
ویتامین B - توسط niloofary - 2015/09/12, 08:34 AM
اسیدفولیک - توسط niloofary - 2016/01/16, 10:11 AM

موضوع های مرتبط با این موضوع...
موضوع: نویسنده پاسخ: بازدید: آخرین ارسال
  الفبای ویتامین ها zenith 6 7,134 2016/12/08, 06:41 PM
آخرین ارسال: شهرزاد
  فواید ویتامین D و منابع تامین آن najva 14 93,432 2016/06/23, 06:03 PM
آخرین ارسال: Silverlight
  فواید ویتامین E و خطرات مصرف زیاد آن yaro 6 29,674 2015/08/22, 10:37 AM
آخرین ارسال: niloofary
  ویتامین ث(c) nahid 14 14,259 2014/10/09, 10:33 PM
آخرین ارسال: toopdesign
  قرص مولتـی ویتامین ول من wellman paeazan 0 4,427 2014/08/11, 12:08 AM
آخرین ارسال: paeazan
  آشنایی با ویتامین k # پریسا # 6 6,719 2014/05/13, 10:08 PM
آخرین ارسال: nahid
  6مکمل غذایی-ویتامین، 6 توصیه، 6 هشدار نازلی 3 4,594 2013/12/19, 06:14 PM
آخرین ارسال: nahid
  ارتباط گروه خونی با رژیم غذایی mojtaba2iran 18 17,539 2013/11/05, 12:07 PM
آخرین ارسال: soheila.f.d
  اهمیت عنصر روي وعلائم كمبود آن دربدن نازلی 4 5,578 2012/09/08, 08:32 AM
آخرین ارسال: yummy
  اسید لاکتیک ehsan 10054 2 9,750 2012/02/01, 04:36 PM
آخرین ارسال: ehsan 10054



کاربرانِ درحال بازدید از این موضوع:
1 مهمان