نتایج یک پژوهش دانشگاهی نشان داد که مصرف چای ارتباط مستقیمی با افزایش تراکم استخوان دارد و استفاده منظم و روزانه از این نوشیدنی می تواند به میزان قابل توجهی شیوع پوکی استخوان را در افراد کاهش دهد.
به گزارش ایسنا منطقه دانشگاه علوم پزشکی تهران، مصرف چای در سرتاسر جهان عموميت دارد و به خصوص در کشور ما به مراتب بيش از ساير نوشيدنیها استفاده میشود. مطالعات مختلفی اثرات منفی قهوه و ارتباط کافئين موجود در آنرا با پوکی استخوان ارزيابی کردهاند. اما ارتباط بين مصرف چای و پوکی استخوان کمتر مورد بررسی قرار گرفته است. از طرفی با توجه به مصرف بالای چای در جامعه و شيوع بالای پوکی استخوان در کشور، درک اين ارتباط حائز اهميت است در همین خصوص مطالعه توسط رامین حشمت اپیدمیولوژیست از مرکز تحقیقات غدد و متا بولیسم دانشگاه علوم پزشکی تهران انجام شد.
در این پژوهش جمعيت مورد مطالعه شامل زنان و مردان رده سنی20 تا 72 سال بودند که در طرح جامع پيشگيری و درمان پوکی استخوان شرکت داشتند و با نمونهگيری خوشهای جمعآوری شدند. در مجموع 1125 نفر(621 زن و 504 مرد) با ميانگين سنی 6/42 سال بررسی شدند. با توجه به ميزان چای مصرفی روزانه افراد به دو گروه بالای چهار فنجان و کمتر-مساوی چهار فنجان تقسيم شدند و تراکم استخوانی آنهابا استفاده از روشDual energy X-ray Absorption اندازهگيری و مقايسه شد.
يافتهها نشان داد ميانگين تراکم استخوانی در دو گروه مورد مطالعه در ناحيه گردن واستخوان ران با يکديگر تفاوت بارز و معنیدار داشت. اما اين ارتباط به طور مجزا در گروههای مختلف (به تفکيک سن، جنس و يا هر دو)، مشاهده نشد.
نتایج بدست آمده از مطالعه حاضر حاکی از آن است که ارتباط مستقيم بين مصرف چای و افزايش تراکم استخوان وجود دارد و بیان کننده این مطلب است که شيوع پوکی استخوان در افرادی که بهطور منظم و روزانه چای مصرف میکنند، کمتر است.
گفتنی است، مشروح این پژوهش در مجله دانشگاه علوم پزشکی زاهدان به چاپ رسیده است.
نقل از دانشگاه علوم پزشکی تهران
http://medicine.tums.ac.ir/fa/ShowNews.a...7&id=16089
به گزارش ایسنا منطقه دانشگاه علوم پزشکی تهران، مصرف چای در سرتاسر جهان عموميت دارد و به خصوص در کشور ما به مراتب بيش از ساير نوشيدنیها استفاده میشود. مطالعات مختلفی اثرات منفی قهوه و ارتباط کافئين موجود در آنرا با پوکی استخوان ارزيابی کردهاند. اما ارتباط بين مصرف چای و پوکی استخوان کمتر مورد بررسی قرار گرفته است. از طرفی با توجه به مصرف بالای چای در جامعه و شيوع بالای پوکی استخوان در کشور، درک اين ارتباط حائز اهميت است در همین خصوص مطالعه توسط رامین حشمت اپیدمیولوژیست از مرکز تحقیقات غدد و متا بولیسم دانشگاه علوم پزشکی تهران انجام شد.
در این پژوهش جمعيت مورد مطالعه شامل زنان و مردان رده سنی20 تا 72 سال بودند که در طرح جامع پيشگيری و درمان پوکی استخوان شرکت داشتند و با نمونهگيری خوشهای جمعآوری شدند. در مجموع 1125 نفر(621 زن و 504 مرد) با ميانگين سنی 6/42 سال بررسی شدند. با توجه به ميزان چای مصرفی روزانه افراد به دو گروه بالای چهار فنجان و کمتر-مساوی چهار فنجان تقسيم شدند و تراکم استخوانی آنهابا استفاده از روشDual energy X-ray Absorption اندازهگيری و مقايسه شد.
يافتهها نشان داد ميانگين تراکم استخوانی در دو گروه مورد مطالعه در ناحيه گردن واستخوان ران با يکديگر تفاوت بارز و معنیدار داشت. اما اين ارتباط به طور مجزا در گروههای مختلف (به تفکيک سن، جنس و يا هر دو)، مشاهده نشد.
نتایج بدست آمده از مطالعه حاضر حاکی از آن است که ارتباط مستقيم بين مصرف چای و افزايش تراکم استخوان وجود دارد و بیان کننده این مطلب است که شيوع پوکی استخوان در افرادی که بهطور منظم و روزانه چای مصرف میکنند، کمتر است.
گفتنی است، مشروح این پژوهش در مجله دانشگاه علوم پزشکی زاهدان به چاپ رسیده است.
نقل از دانشگاه علوم پزشکی تهران
http://medicine.tums.ac.ir/fa/ShowNews.a...7&id=16089