امتیاز موضوع:
  • 8 رأی - میانگین امیتازات : 4.5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
خبرهای پزشکی مربوط به سلول های بنیادی
#21



دانشمندان دانشگاه ویسکانسین موفق به تولید سلولهای شبکیه
چشم انسان از سلولهای بنیادی پوست شدند

یک تیم از دانشمندان از دانشکده پزشکی وسلامت عمومی موفق شدند چندین نوع از سلولهای شبکیه چشم را از دو نوع سلول بنیادی(stem cell) رشد دهند.این موضوع پیشنهادی است که در آینده اسیبهای شبکیه چشم میتواند توسط رشد سلولها از پوست خود بیمار تعمیر شود. یک تیم از دانشمندان به رهبری David Gamm(استادیار چشم پزشکی وعلوم تصویری)وJason Meyer(پژوهشگر)موفق شدند چندین نوع ازسلولهای شبکیه چشم را از دو نوع سلول بنیادی رشد دهند.


به زودی ،اکنشافات مدلهای آزمایشگاهی برای مطالعه شرایط ژنتیکی مرتبط با بیماریهای چشمی منجر خواهد شد وغربالگری داروهای جدید برای درمان این شرایط ومیزان پیشرفت درمان چشم انسان صورت میگیرد.
تیم تحقیقاتی Waisman Centerبه سرپرستی David GammوJanson Meyer این اکتشافاتشان را در چاپ 24 آگوست Proceding of the Nathonal of sciences اعلام کردند.
Gamm می گوید:این یک گام مهم پیشرونده برای ماست بطوریکه نه تنها سلوهای شبکیه چشمی را که میتوانند از سلولهای ips (سلولهای بنیادی القایی) انسانی (مورد استفاده در یافته های Wisconsin)مشتق شوند را تایید میکند بلکه همچنین نشان میدهد که چقدر این روند شبیه نمو سلولهای شبکیه چشم نرمال انسان است.
Gammگفت :تحقیقات درباره سلولهای بنیادی از دیر باز در UW-Madisonانجام گرفته است.
James Thomson(عضو دانشکده پزشکی وسلامت عمومی ومدیر طب ترمیمی در Morgridge Institute for Reserch در دانشگاه UW-Madison)اعلام کرد که او سلولهای بنیادی انسانی از پوست در نوامبر2007تحت عنوان سلولهای بنیادی القایی(induced pluripotent stem)تولید کرده است.
Su-Chun Zhang(استاد اناتومی UW-Madisonوپژوهشگر Waisman)در میان اولین تولید کننده های سلولهای عصبی از سلولهای بنیادی جنینی بود .
همچنین Zhangیکی از اعضای گروه مطالعه شبکیه چشم آزمایشگاه Gammبوده است.
Meyer می گوید :پروژه شبکیه چشم با استفاده از سلولهای بنیادی جنینی آغاز شد با این حال به محض اینکه آنها به سلولهای iPSدسترسی پیدا کردند از آنها هم استفاده کردند .نهایتا این گروه توانست انواع مختلفی از سلولهای شبکیه چشم را با استفاده از انواع سلوهای بنیادی رشد دهند که این با یک جمعیت بسیار غنی از سلولهای ابتدایی که پتانسیل تبدیل به شبکیه چشم را داشتند همراه بود .این نکته مهم است که به طور اولیه در این فرایند از آلودگی سلول کا سته شود .
در تکوین نرمال انسان،پنج روز بعد از لقاح، سلولهای بنیادی جنینی شروع به تمایز به انواع سلولهای تخصص یافته تر می کنند.تکوین شبکیه چشم از یک گروه از سلولهایی است که در جریان اولین مراحل تکوین سیستم عصبی ایجاد میشود.
تیم Wisconsinسلولهایی را از پوست گرفتند واینها را به سلولهایی مشابه سلولهای بنیادی جنینی تبدیل کردند سپس انها به انواع سلولهای شبکیه چشم تکوین پیدا کردند.این یکی از وسیعترین موضوعات سیستمهای سلولی برای مطالعه همه حوادث کلیدی است که منجر به تولید سلولهای عصبی تخصص یافته می شود.
Meyerمیگوید :این موضوع را میتوان به عنوان یک اصل برای مکانیزمهایی که توسط آن سلولهای شبکیه چشم انسان تولید میشود به کار برد.
به دلیل اینکه این گروه در استفاده از سلولهای iPSموفق بودند آنها انتظار داشتند که این پیشرفت منجر شود به مطالعه جزییات تکوین شبکیه چشم وشرایط درمانی شود که از نظر ژنتیکی با هم مطابقت داشته باشند.به عنوان مثال پوست یک بیمار با بیماری retinitis pigmentosa میتواند به سلولهای iPS مجددا برگردانده شود سپس سلولهای شبکیه چشم حاصل از این سلولها به محققین اجازه میدهد تا یک حجم وسیع از داروهای قوی را برای بهبود یا درمان این بیماری استفاده کنند در غیر این صورت در برخی از مواقع چشم پزشکها قادرند شبکیه چشم را با رشد سلولهای ترمیمی یا رشد یافته از پوست بیمار ترمیم کنند.
در اوایل سال 2009 دانشمندان دانشگاه واشنگتن نشان دادند که سلولهای بنیادی جنینی اتسان قادرند جایگزین سلولهای شبکیه چشمی شوند که در جریان بیماری در موش از دست رفته بودند.
Meyerمیگوید :ما قادریم تعداد قابل توجهی از سلولهای رسپتورهای نوری ودیگر انواع سلولهای شبکیه چشم را با استفاده از این سیستم در بسیاری از بیماریها که از دست رفته اند تولید کنیم.
رسپتورهای نوری سلولهای حساس به نوری هستند که نور را جذب میکنند و تصاویر را به صورت یک سیگنال الکتریکی به مغز ارسال میکنند .این تیم موفقیتهای مشابهی در تولید انواع سلولهای شبکیه چشم تخصص یافته از سلولهای بنیادی جنینی با توجه به شباهتهایی که بین سلولهای بنیادی جنینی وiPSاست داشته اند.با این حال Gamm تاکید میکند که در اینجا اختلافاتی بین این انواع سلولی وجود دارد .برای فهم پتانسیل ومحدودیتهای این سلولها نیازمند کار بیشتری هستیم.
دیگر اعضاء تیم تحقیقاتی مرکز Waismanکه در این مطالعه شرکت کردند شامل:Elizabeth Capowski ,Lynda Wright, Kyle Wallace,Rebecca Shearer ,Erin McMillan بودند.
اے دنیا کے مسافر منزل تیری قبرھیں اے کر رھا ھیں جو تو دو دن کا یہ سفرھیں موت ھیں تیرا ان دیکھا ساتھی آچانگ تجھے نگل لے گا:ای مسافر دنیا خونه ی توقبر است ای که هرکاری میکنی سفر دو روزه هست مرگ رفیق ندیده ی تو است یکهو نفست رو می گیره
#22


انجام اولین پیوند سلول‌های بنیادی به مغز ۴ بیمار
هانیه مغانی
دانشمندان برای اولین بار توانسته‌اند با موفقیت سلول‌های بنیادی را در مغزهای چهار پسر مبتلا به بیماری Pelizaeus–Merzbacher (این بیماری نوعی اختلال نادر است که بر توانایی‌های حرکتی، هماهنگی و عملکردهای‌شناختی تاثیر می‌گذارد)پیوند بزنند.
به گزارش خبرگزاری سینا به نقل از لس آنجلس تایمز، بیماری Pelizaeus–Merzbacher با از میان بردن مواد چربی به نام مایلین، که سلول‌های مغزی را پوشش می‌دهد، آسیب خود را وارد می‌سازد. مایلین در نقش یک عایق عمل نموده، به مانند پلاستیکی با روکش سیمی کمک می‌کند تا تکانه‌های الکتریکی که اطلاعات مغز را انتقال می‌دهند با سرعت بالا حرکت نمایند.
پژوهشگران اکنون در دو مطالعه تازه، که هر دوی آن‌ها در مجله علمی ترجمه علوم پزشکی انتشار یافت، نشان داده‌اند که می‌توان سلول‌های بنیادی عصبی (یعنی سلول‌هایی که می‌توانند به هر گونه سلولی تبدیل شوند) را با موفقیت به مغز پیوند زد. مهم‌تر آنکه آن‌ها نشان داده‌اند که این سلول‌های مغزی اغلب به گونه‌ای از سلول‌های مغزی تبدیل می‌شوند که اولیگدندروسایت‌ها نام دارند (سلول‌هایی که مایلین می‌سازند).
آن‌ها همچنین در هر دو مطالعه خود نشان داده‌اند که به نظر می‌رسد افزودن اولیگدندروسایت‌ها از راه تولید تازه مایلین عملکرد سلول‌ها در مغز را بهبود می‌دهد.
در مطالعه اول، گروهی از پژوهشگران که در دانشگاه بهداشت و علوم اورگنایالات متحده آمریکا گرد آمدند سلول‌های بنیادی عصبی انسان را در موش‌هایی کاشتند که از نظر ژنتیکی مهندسی شده بودند تا کمتر از معمول مایلین تولید نمایند. دانشمندان این موش‌ها را ردیابی کردند در حالی که سلول‌ها از حالت بنیادی به سلول‌های مغزی تبدیل می‌شدند و دریافتند که بیشتر آن سلول‌ها به اولیگدندروسایت‌ها تغییر ماهیت دادند. به علاوه، با ادامه رشد سلول‌ها و ادغام مایلین تازه در سلول‌های موجود و در نتیجه افزایش سرعت انتقال جریان اطلاعات، مغز شروع به بهتر کارکردن نمود.
اما، موفقیت این پیوند در موش یک چیز است و نشان دادن اینکه در انسان هم عمل می‌کند چیزی دیگر. در گزارش دوم، پژوهشگران دانشگاه کالیفرنیا در سان فرانسیسکو‌‌ همان انواع از سلول‌ها را در چهار پسری که دچار بیماری Pelizaeus–Merzbacher بودند کاشتند. با به کار گیری روش‌های تصویربرداری مغزی، آن‌ها قادر بودند که افزایش میزان مایلین را در مغزهای این چهار پسر پی بگیرند. مهم‌تر اینکه، سه نفر از این چهار پسر بهبودی اندک اما واقعی در عملکرد حرکتی خود نشان دادند.
در حالی که این درمان نویدبخش به نظر می‌آید، مطالعه یادشده تایید کوچکی بر یک طرح مفهومی است و گروه کنترلی وجود نداشت. این بدان معنا است که پیش از آنکه ما بتوانیم با اطمینان درباره کارایی این روش در درمان کسانی که دچار بیماری‌هایی هستند که مایلین را از میان می‌برد نظر بدهیم، می‌بایست مطالعه‌ای بزرگ‌تر انجام پذیرد.

اے دنیا کے مسافر منزل تیری قبرھیں اے کر رھا ھیں جو تو دو دن کا یہ سفرھیں موت ھیں تیرا ان دیکھا ساتھی آچانگ تجھے نگل لے گا:ای مسافر دنیا خونه ی توقبر است ای که هرکاری میکنی سفر دو روزه هست مرگ رفیق ندیده ی تو است یکهو نفست رو می گیره
 تشکر شده توسط : reach usa
#23


تولید سلولهای شبکیه چشم با استفاده از سلولهای بنیادی
ارسال در: 1390/01/18-09:57
دستاورد دانشمندان ژاپنی در نهایت ممکن است به پیوند شبکیه چشم منتهی شود.

استان البرز / پورتال خبری البرز:محققان "موسسه تحقیقات فیزیکی و شیمیایی" در ژاپن برای اولین بار موفق شدند سلول های بنیادی جنینی را در لوله آزمایش کشت دهند و سپس با افزودن پروتئین هایی، این سلول ها را تحریک کنند تا ساختاری شبیه به یک چشم ابتدایی را به وجود آورند.

آزمایش ها نشان داد این سلول ها دارای عملکرد عادی هستند و قادرند باهم ارتباط برقرار کنند؛ دانشمندان امیدوارند طی ده روز بتوانند آزمایش های بالینی را برای پیوند شبکیه آغاز کنند.

این تحقیق بر روی چشم موش انجام شده است اما به گفته محققان ژاپنی هیچ مانعی برای به کار گیری این تکنیک در انسان وجود ندارد.

بیش از یک میلیون نفر در انگلیس از مشکلات بینایی ناشی از شبکیه های آسیب دیده یا از کار افتاده رنج می برند؛ شبکیه بخش انتهایی چشمست که در آن سلول های عصبی نور را به محرک های الکترونیکی و پیام های شیمیایی تبدیل می کنند سپس پیام ها از طریق عصب بینایی به مغز می روند.




منبع :پورتال خبری البرز


اے دنیا کے مسافر منزل تیری قبرھیں اے کر رھا ھیں جو تو دو دن کا یہ سفرھیں موت ھیں تیرا ان دیکھا ساتھی آچانگ تجھے نگل لے گا:ای مسافر دنیا خونه ی توقبر است ای که هرکاری میکنی سفر دو روزه هست مرگ رفیق ندیده ی تو است یکهو نفست رو می گیره
#24

یک امید تازه برای درمان بیماری ژنتیکی

تحلیل عضلانی گروهی از دانشمندان ایتالیایی با ارائه یک روش ژن درمانی ویژه توانستند امیدی مهم در مبارزه با بیماری تحلیل عضلانی ارائه کنند.

محققان دانشگاه سن رافائله و دانشگاه میلان با این روش ژن درمانی جدید موفق شدند علائم بیماری را در گروهی از موشهای مبتلا به تحلیل عضلانی بهبود بخشند.



به سختی بتوان بیماری تحلیل عضلانی دوچن را متوقف و فیبرهای ماهیچه ای از دست رفته را بازسازی کرد. این بیماری ژنتیکی در اثر ایجاد جهش بر روی یک ژن واقع در کروموزوم X بروز می یابد.



در افراد بیمار این جهش ژنتیکی مانع تولید پروتئینی به نام "دیستروفین" می شود. این پروتئین سلولهای ماهیچه ای را می سازد. از سالها قبل دانشمندان درحال مبارزه با این بیماری که امروز هیچ درمانی برای آن وجود ندارد هستند. اکنون به نظر می رسد که ژن درمانی امید مهمی برای درمان تحلیل عضلانی باشد.



در این روش می توان ژن سالم دیستروفین را به داخل ماهیچه های بیماران رساند. هرچند راه رساندن این ژن چندان آسان نیست. درحقیقت، ژن دیستروفین برای اینکه بتواند توسط یک ویروس حامل ساده حمل شود بسیار بزرگ است.



اکنون این تیم تحقیقاتی روشی را برای رفع این مشکل یافته اند که قادر است یک نسخه سالم از این ژن را مستقیماً و بدون استفاده از ویروس حامل به ماهیچه ها برساند.



در این راستا این محققان، ژن درمانی را با روشهای درمان با سلولهای بنیادی (سلول درمانی) و یک کروموزوم مصنوعی انسان ترکیب کردند و به نتایج امیدبخشی دست یافتند.



این دانشمندان در این خصوص توضیح دادند: "ما حدود 10 سال قبل نوع ویژه ای از سلولهای بنیادی به نام مزوآنژوبلاستها را که به طور طبیعی با رگهای خونی ارتباط دارند شناسایی کردیم.



این سلولهای بنیادی در دو مدل حیوانی موش و سگ توانستند با فیبرهای ماهیچه ای موجود ترکیب شوند و با تولید دیستروفین سالم، بافت عضلانی را بسازند. اما تاکنون موفق شده بودیم تنها از سلولهای سالم اهداکننده استفاده کنیم اما در این مورد احتمال رد سلولهای پیوندی وجود دارد."



این دانشمندان دریافتند که این سلولها می توانند از موانع رگهای خونی عبور کنند و به صورت فیبرهای ماهیچه ای تمایز یابند.
همچنین این تحقیقات نشان داد که این سلولهای بنیادی قادرند ژن سازنده پروتئین دیستروفین سالم را به ماهیچه های موشها حمل کند.



به همین منظور این پژوهشگران در همکاری با محققان ژاپنی یک حامل کروموزومی مصنوعی را برای عبور دادن ژن سالم ساختند. سپس این حامل و ژن سالم را به مزوآنژوبلاستها انتقال دادند و در مرحله آخر، این سلولهای بنیادی را به ماهیچه های حیوانات متاثر از تحلیل عضلانی تزریق کردند.



براساس گزارش آنسا، نتیجه این آزمایش نشان داد که علائم بیماری در موشها کاهش یافت، فیبرهای ماهیچه های کارآمد و سالم تولید شدند و بهبود بیماری حاصل شد."


گام بعدی این دانشمندان، آزمایش این فرایند بر روی انسان است. هرچند آغاز این آزمایش به زمان بسیاری نیاز داشته باشد.
اے دنیا کے مسافر منزل تیری قبرھیں اے کر رھا ھیں جو تو دو دن کا یہ سفرھیں موت ھیں تیرا ان دیکھا ساتھی آچانگ تجھے نگل لے گا:ای مسافر دنیا خونه ی توقبر است ای که هرکاری میکنی سفر دو روزه هست مرگ رفیق ندیده ی تو است یکهو نفست رو می گیره
 تشکر شده توسط : احمدرضا
#25


تولید غضروف از سلول‌های بنیادی پرتوان القایی توسط دانشمند ایرانی دانشگاه «دوک»
» سرویس: علمي و فناوري - پژوهشي
کد خبر: 91081006462
چهارشنبه ۱۰ آبان ۱۳۹۱ - ۱۰:۳۷


گروهی از محققان دانشگاه دوک آمریکا موفق شدند غضروف را از سلول‌های بنیادی پر توان القایی که به طور موفقیت آمیز به منظور ترمیم بافت و مطالعه بر آسیب‌های غضروفی و آرتروز رشد و ذخیره شده بودند، به وجود بیاورند.

به گزارش سرویس علمی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) منطقه اصفهان، به گفته دکتر فرشید گیلک، استاد جراحی ارتوپد در دانشگاه دوک و نویسنده ارشد این پژوهش، تکنیک تولید سلول‌های بنیادی پرتوان القایی که جایزه نوبل امسال را برای "شیمیا یاماناکا" از دانشگاه توکیو به ارمغان داشت، راهی برای برداشت سلول‌های بنیادی بالغ از مغز استخوان یا بافت چربی و تغییر آن به منظور تولید سلول‌هایی است که تمام ویژگی‌های سلول‌های بنیادی جنینی را دارد.

وی با اشاره به این که سلول‌های بنیادی بالغ در عملکرد خود دچار محدودیت هستند و سلول‌های بنیادی جنینی نیز با مسائل اخلاقی روبه‌رو هستند، خاطرنشان کرد: آنچه که در این پژوهش با آزمایش بر موش نمونه به آن دست یافتیم، توانایی تولید منبع نامتناهی از سلول‌های بنیادی است که می‌تواند به هر نوع بافتی که به خودی خود توانایی باززایی ندارد تبدیل شود.

غضروف مفصلی بافت ضربه گیری در مفصل‌ها است که امکان راه رفتن، بالارفتن از پله‌ها، پریدن و انجام فعالیت‌های روزانه را بدون هیچ دردی میسر می‌کند؛ اما استهلاک مفاصل و آسیب به این منطقه می‌تواند کارایی آن را کاهش داده و در نهایت به آرتروز منجر شود. از آنجا که غضروف مفصلی توانایی بسیار اندکی در ترمیم خود دارد، هرگونه آسیب و بروز آرتروز از علل عمده اختلال در افراد مسن محسوب می‌شود و اغلب به همین علت، تعویض مفصل ضروری می‌شود.

اولین چالشی که محققان این پژوهش به دنبال رفع آن بودند، ایجاد انبوهی از سلولهای کندروسیت (سلول های غضروفی) تفکیکی یک دست و یکنواخت بود تا کلاژن و پیرو آن غضروف تولید شود بدون اینکه سلول‌های بنیادی پر توان القایی انواع دیگری از سلول‌ها را به وجود بیاورند.

به همین منظور، محققان با قرار دادن بافت‌ها در یک محیط کشت رشد، کندروسیت تفکیک شده سلول‌های بنیادی پر توان القایی را که از فیبروبلاست‌های موش بالغ بر گرفته شده بود، ایجاد کردند.

علاوه بر این محققان، سلول‌ها را تنها زمانی که به طور موفقیت آمیزی به کندروسیت تبدیل شدند به پروتئین فلئورسنت سبز پیوند زدند. زمانی که سلول‌های بنیادی پر توان القایی تفکیک شدند، سلول‌های کندروسیتی که به واسطه پروتئین فلئورسنت سبز تابناک شده‌اند، به راحتی قابل شناسایی شده و از سایر سلول‌ها جدا دسته بندی می‌شود.

گذشته از این، سلول‌های پیوندی میزان بیشتری از ترکیبات غضروف مانند کلاژن تولید می‌کند.

دیکمن در رابطه با نتایج به دست آمده می‌گوید: این پژوهش، رویکردی چند مرحله‌یی بوده است؛ تفکیک اولیه، دسته بندی و سپس پیشروی تا ایجاد یک بافت. این پژوهش در حقیقت نشان می‌دهد که سلول‌های بنیادی پر توان القایی می‌توانند در ایجاد غضروف با کیفیت بالا هم به منظور جایگزینی بافت یا به منظور مطالعه بیماری مربوطه و درمان‌های موثر مورد استفاده قرار گیرند.

به گزارش ایسنا، گیلک در خاتمه می‌افزاید که مزیت این روش در این است که می‌توان منبع مداوم و پایداری از غضروف را در محیط‌های کشت به وجود آورد. افزون بر درمان‌های مبتنی بر سلول، فناوری سلول‌های بنیادی پر توان القایی هم می‌تواند مدل‌های سلولی و بافتی منحصر به هر بیمار را به منظور غربال داروها در درمان آرتروز ایجاد کند.

به گفته دیکمن و گیلک، مرحله بعدی این پژوهش، استفاده از سلول‌های بنیادی پر توان القایی انسانی برای آزمایش این تکنیک ساخت غضروف می‌باشد.

این تحقیق به صورت آنلاین در مجله "Proceedings of the National Academy of Sciences" منتشر شده است.

اے دنیا کے مسافر منزل تیری قبرھیں اے کر رھا ھیں جو تو دو دن کا یہ سفرھیں موت ھیں تیرا ان دیکھا ساتھی آچانگ تجھے نگل لے گا:ای مسافر دنیا خونه ی توقبر است ای که هرکاری میکنی سفر دو روزه هست مرگ رفیق ندیده ی تو است یکهو نفست رو می گیره
#26

.jpg   1311351656393117114130342238325021356107171.jpg (اندازه: 23.03 KB / تعداد دفعات دریافت: 8)
.jpg   darman(2).jpg (اندازه: 8.66 KB / تعداد دفعات دریافت: 6) درمان سوختگی‌های شدید با اسپری سلول‌های بنیادی
به گزارش شبکه ايران به نقل از تلگراف، اين اسپري که شبيه اسلحه است و سلول‌هاي بنيادي را به سمت پوست آسيب‌ديده شليک مي‌کند،

به گزارش شبکه ايران به نقل از تلگراف، اين اسپري که شبيه اسلحه است و سلول‌هاي بنيادي را به سمت پوست آسيب‌ديده شليک مي‌کند، تاکنون به‌طور موفقيت‌آميز بر روي چندين بيمار آزمايش شده است.
پرورش پوست در آزمايشگاه حداقل يک ماه به طول مي‌انجامد، در حالي‌که سلول‌هاي بنيادي از بخش کوچکي از پوست سالم کشت مي‌شوند و بر روي ناحيه آسيب‌ديده اسپري مي‌شود.
درمان سوختگي‌هاي شديد با اسپري سلول‌هاي بنيادي
دکتر جرگ گرلاک از دانشگاه پيتسبورگ در اين‌باره مي‌گويد: اين فرآيند تنها 90 دقيقه طول مي‌کشد و سوختگي‌ها حداکثر تا چهار روز التيام مي‌يابند.
اين روش بسياري از روش‌هايي را که هم‌اکنون براي درمان سوختگي به‌کار گرفته مي‌شوند را حذف خواهد کرد. در روش‌ قبلي، زماني نسبتاً طولاني براي پرورش لايه‌هاي جديد از پوست در آزمايشگاه مورد نياز بود که طي آن ممکن بود بيماران در اثر عفونت جراحات ناشي از سوختگي جان خود را از دست بدهند.
درمان سوختگي‌هاي شديد با اسپري سلول‌هاي بنيادي
طي اين فرآيند سلول‌هاي بنياي از بخش سالم پوست جدا مي‌شوند و در محلولي از آب قرار مي‌گيرند. اين ترکيب بر روي محل زخم اسپري مي‌شود. پس از اسپيري‌شدن اين محلول، محل جراحت با لايه‌اي مخصوص پوشيده مي‌شود که موادمغذي چون گلوکز، قند، آمينو اسيدها، آنتي‌بيوتيک و الکتروليت‌هاي مورد نياز براي درمان محل زخم را تامين مي‌کند و آن را تا بهبود زخم بوسيله سلول‌هاي بنيادي به دور از آلودگي حفظ مي‌کند.

سوختگي ها
سوختگي عبارت است از هر گونه آسيب به پوست , مخاط و بافتهاي زير پوست که با حرارت مستقيم يا غير مستقيم ايجاد مي شود .پوست بعنوان يک سد در برابر نفوذ عوامل بيماريزا و اجسام خارجي عمل مي کند و مانع از خارج شدن مايعات بدن مي گردد ولي زماني که سو ختگي روي مي دهد , اين اعمال بدرستي انجام نگرفته و مشکلاتي به وجود مي آيد .
آسيب هاي پوست معمولا در دما ي کمتر از?? درجه سانتيگيرد ايجاد نمي شود . درجه حرارت هاي بين ?? تا ?? درجه آسيب قابل ملا حظه اي به بافتهاوارد مي آورد . درجه حرارتهاي بالاتر از ?? درجه سانتيگراد , پروتئينهاي بدن را منعقد کرده و ساختار پوست را در زمان کوتاهي تخريب مي کند .
درمان سوختگي‌هاي شديد با اسپري سلول‌هاي بنيادي
شرايطي که شدت سوختگي را تشديد مي کنند , (عوامل تعيين کننده اهميت سوختگي ) نام دارند .

عوامل تعيين کننده اهميت سو ختگي ها :
1-درجه سوختگي
2- درصد سوختگي (وسعت )
3- شدت سوختگي
4- سن مصدوم
5- محل سوختگي
6- همراهي سوختگي با عوامل زمينه اي
علل سو ختگي
سوختگي به علل مختلف ممکن است اتفاق بيفتد که از آن جمله مي توانيم اشعه خورشيد, نقطه آتش, جريان برق در ولتاژي ها بالا حرارت مرطوب ناشي از بخار آب گرم, مواد مذاب, مواد داغ شده, مواد شيميايي(اسيدها و بازها ), اشعه راديو اکتيو و مواد منفجره جنگي را نام ببريم. سوختگي ها را بر اساس عامل ايجاد به چهار نوع تقسيم مي کنند:
1- سوختگي هاي حرارتي
2- سوختگي هاي شيميايي
3- سوختگي هاي الکتريکي
4- سوختگي هاي تابشي

درجه سوختگي
سوختگي درجه اول (سطحي ) : اين سوختگي تنها لايه خارجي پوست را متاثر مي سازند و با قرمزي, تورم خفيف, حساس بودن و درد, بدون وجود تاول مشخص مي شود و با درمان مناسب ظرف دو تا پنج روز بدون بر جاي ماندن اثر (اسکار سوختگي) بهبود مي يابد.
درمان سوختگي‌هاي شديد با اسپري سلول‌هاي بنيادي
سوختگي درجه دوم (قسمتي از عمق پوست): اين سوختگي تمام لايه خارجي پوست را در بر مي گيرد و به لايه داخلي پوست هم کشيده مي شود. تشکيل تاول, تورم, ترشح مايع و درد شديد مشخصه سوختگي درجه ? به شمار مي آيد.
بهبودي سوختگي همراه با اثر (اسکار ) کم بوده و با درمان مناسب حدوداً در عرض حدود ? هفته اليتام مي يابد.
سوختگي درجه سوم (تمام عمق پوست ): اين سوختگي شديد به تمام لايه هاي پوست و به داخل چربي زير پوست , عضلات و استخوانها گسترش مي يابد, تغيير رنگ (به رنگ ذغالي, سفيد يا قرمز آلبالويي ), چرمي شدن, سوختن پوست, ظاهر خشک, درد شديد يا عدم وجود درد(به علت سوختن پايانه هاي حسي درد) از مشخصات اين نوع سوختگي به شمار مي آيد.
بهبودي مناسب پوست وقسمت آسيب ديده نيازمند پيوند پوستي از مناطق سالم است. در اين نوع سوختگي , شوک و از دست رفتن مقادير زيادي از مايعات بدن روي مي دهد.

فراوري: محسن مرادي
منابع:
سايت پزشک، INN
بخش دانش و زندگي تبيان




اے دنیا کے مسافر منزل تیری قبرھیں اے کر رھا ھیں جو تو دو دن کا یہ سفرھیں موت ھیں تیرا ان دیکھا ساتھی آچانگ تجھے نگل لے گا:ای مسافر دنیا خونه ی توقبر است ای که هرکاری میکنی سفر دو روزه هست مرگ رفیق ندیده ی تو است یکهو نفست رو می گیره
#27
نخستین پیوند چشم به روش بنیادی در ایران نخستین بار در کشور پیوند چشم به روش سلول های بنیادین برای کودکی ۴ ساله در بیمارستان محک با موفقیت صورت گرفت.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شبکه خبر، دکتر هدایتی، رئیس بخش پیوند بیمارستان فوق تخصصی کودکان محک گفت:
معصومه یلمی،
بیمار 4 ساله از روستایی در شهرستان بروجن، با تومور چشمی و درگیری در سه نقطه مغز، مایه مغزی نخاعی و مغز استخوان، کاندید پیوند سلول های بنیادی شد.

وی گفت: درمان اولیه ابتدا با تزریق داخل نخاعی و در 6 نوبت با مصرف داروی جدید انجام گرفت و بافت مغز دوباره ارزیابی شد.

هدایتی تصریح کرد: معصومه 4 ساله 20 آبان در بخش پیوند بستری، و دوم آذر سلول های بنیادی به روش محیطی به وی پیوند زده شد.

رئیس بخش پیوند بیمارستان فوق تخصصی کودکان محک گفت: پیش از پیوند، سه روز پیاپی همه سلول های بنیادی خون‌ساز مغز استخوان از بین برده، و سلول های بنیادی جدید به آن پیوند زده شد و امروز پس از 19 روز این کودک آماده ترخیص است.

وی تصریح کرد: متاسفانه در کشور والدین بیماران مبتلا به سرطان چشم با تأخیر زیادی برای درمان اقدام می‌کنند در حالی که اگر در روزهای نخست با دیدن نشانه های این بیماری به پزشک مراجعه کنند می‌توان با راه‌های ساده مانند لیزر، بیماری را درمان کرد.

هدایتی گفت: وجود لکه سفید در چشم، برق‌زدگی چشم هنگام شب، انحراف چشم، ریزش اشک و خیره شدن از نشانه های تومورهای چشمی در کودکان است.

وی در خصوص روش‌های پیوند هم گفت: پیوند به روش اتولوگ از فرد بیمار به خودش تزریق می‌شود ، پیوند سنرژیک از دوقلوهای مشابه گرفته می‌شود ، و پیوند آلوژنیک از خون بند ناف و خانواده تامین می‌شود.

رئیس بخش پیوند بیمارستان فوق تخصصی کودکان محک افزود: سرطان های چشمی در کودکان زیر دو سال قابل تشخیص، و در دختران و پسران آمار ابتلا برابر است.

وی افزود: از سال 86 تا امروز 221 کودک به علت تومور چشمی به بیمارستان محک مراجعه کرده‌ که این افراد میانگین سنی 21 ماهه داشته اند که 126 مورد پسر و 95 نفر دختر بوده است.

دکتر اقبالی گفت: از این تعداد، 201 مورد کودک به زندگی بازگشته و 20 کودک فوت کرده‌اند.

وی افزود: همچنین از این تعداد، دو مورد تخلیه هر دو چشم را در کودکان داشته‌‌ایم.
فعلا سکوت را برگزیدیم ............
 تشکر شده توسط : آسو
#28

محققان موفق به ساخت استخوان از سلول بنیادین شدند

محققان آمریکایی موفق به ساخت استخوان از سلولهای بنیادین انسان شدند.

.jpg   7b17b5b5-8037-4986-8aae-194cb92b7e42.jpg (اندازه: 12.71 KB / تعداد دفعات دریافت: 1)

نقل از خبرگزاری خاورمیانه، محققان‌ آمریکایی موفق شدند که از سلولهای بنیادین گرفته شده از چربیها استخوان بسازند.

این موفقیت گام پزشکی مهمی است که راه را برای درمانهای جدید و جایگزین کردن استخوانهای شکسته شده هموار می کند.

محققان تحقیقات خود روی سلولهای بنیادین گرفته شده از بافت‌های چربی را آغاز کردند به گونه‌ای که سازوکار رشد و تبدیل آنها به استخوانی به حجم 2 اینچ حدود یک ماه کامل زمان برد.

این محققان قصد دارند که این تجربه پزشکی جدید را با فرا رسیدن پایان سال جاری میلادی روی انسان آزمایش کنند تا این پیشرفت علمی و پزشکی مهم را برای اتکا به آن به عنوان یک راهکار درمانی مهم درقبال شکستگی ها و جایگزین کردن استخوانها و مفاصل ارزیابی کنند.

به گفته این محققان، انتظار می‌رود که از فناوری سه بعدی برای ساخت استخوانها کمک گرفته شود تا شکل گیری آنها برای کاشت در بدن بیمار به طور طبیعی باشد.

منبع: فارس نیوز





اے دنیا کے مسافر منزل تیری قبرھیں اے کر رھا ھیں جو تو دو دن کا یہ سفرھیں موت ھیں تیرا ان دیکھا ساتھی آچانگ تجھے نگل لے گا:ای مسافر دنیا خونه ی توقبر است ای که هرکاری میکنی سفر دو روزه هست مرگ رفیق ندیده ی تو است یکهو نفست رو می گیره
#29
شهریور ۱۳۹۱
بازگشت بینایی با شبكیه مصنوعی چشم
ایرنا: دانشمندان مدعی اند شبكیه مصنوعی چشم ساخته اند كه می تواند دید طبیعی را به افراد نابینا بازگرداند.

به گزارش ساینس دیلی، محققان با پیوند این شبكیه مصنوعی به چشم یك موش نابینا، بینایی را به وی بازگردانند.
این راهبرد جدید، بارقه های امید را برای 25 میلیون نفر در سراسر جهان زنده می كند كه به خاطر بیماری های شبكیه دچار نابینایی شده اند

محققان می گویند از این شیوه برای شبكیه چشم میمون نیز استفاده شده است.


.jpg   blind.jpg (اندازه: 3.33 KB / تعداد دفعات دریافت: 4)

دكتر 'شیلا نیرنبرگ' عصب شناس دانشكده پزشكی ویل كورنل در نیویورك گفت: این نخستین شبكیه مصنوعی است كه قابلیت ارایه دید طبیعی و نزدیك به طبیعی را دارد.


وی اظهار داشت : با این شبكیه توانستیم دید را به موش نابینا بازگردانیم اكنون در تلاش هستیم این كار را برای انسان به نتیجه برسانیم.



در این شیوه از عینك های فناوری پیشرفته استفاده می شود كه حاوی یك دوربین ریز است و جراحی در كار نیست . این شیوه را می توان در یك یا دو سال آینده بر روی انسان آزمایش كرد.


فواید نخست این شیوه برای افرادی است كه به تحلیل ماكولای مرتبط با سن كه رایج ترین دلیل نابینایی در افراد مسن است ، مبتلا هستند.



دانشمندان پیش از این تراشه های كاشتنی ساخته اند كه می تواند تا حدودی دید را بازگرداند.



نیرنبرگ در این مورد گفت: روش او تصویر بسیار شفاف تری فراهم می كند. در حقیقت دید بسیار به میزان طبیعی نزدیك است.
این مطلب را در سایت خود درج کنید

اے دنیا کے مسافر منزل تیری قبرھیں اے کر رھا ھیں جو تو دو دن کا یہ سفرھیں موت ھیں تیرا ان دیکھا ساتھی آچانگ تجھے نگل لے گا:ای مسافر دنیا خونه ی توقبر است ای که هرکاری میکنی سفر دو روزه هست مرگ رفیق ندیده ی تو است یکهو نفست رو می گیره
 تشکر شده توسط : paeazan , nahid
#30
پرورش «مغز» انسان در ابعاد کوچک با استفاده از سلول‌های بنیادی

[تصویر:  b.zoo.1.jpg]

دانشمندان اولین مغز انسان در ابعاد کوچکتر را در آزمایشگاه پرورش داده و می‌گویند که موفقیت آنها می‌تواند بر درک و دانش ما از کارکرد بخش‌های مختلف مغز و دلایل بروز بیماری‌هایی مثل اسکیزوفرنی (روان‌گسیختگی) و یا اوتیسم (درخودماندگی) بیافزاید.
به گزارش خبرگزاری رویترز این پژوهشگران در اتریش تحقیقات خود را با پرورش سلول‌های بنیادی شروع کردند و در آزمایشگاه، محیطی را برای آنها فراهم کردند که اجازه می‌دهد این سلول‌ها به یک مغز در ابعاد کوچک پرورش یافته تبدیل شوند، که چندین بخش جداگانه از مغز انسان را شامل می‌شود.
این اولین بار است که دانشمندان توانسته‌اند بافت‌های مشابه بافت مغز انسان را به شکل سه‌بعدی شبیه‌سازی کنند.
با استفاده از این بافت‌ها دانشمندان توانستند یک مدل زنده از نحوه بروز و رشد یک بیماری مغزی به نام کوچک‌سری (میکروسفالی) را بررسی کنند. آنها معتقدند که با استفاده از همین روش در آینده می‌توان در مورد دلایل و نحوه بروز سایر بیماری‌های مغزی مثل روان‌گسیختگی و یا اوتیسم تحقیق کرد.
پزشکان ارشد متخصص مغز و اعصاب ضمن استقبال از نتایج این پژوهش‌های جدید می‌گویند که این نتایج می‌تواند به شناخت بهتر از نحوه بروز بیماری‌های مغزی و یافتن داروهای مناسب برای درمان آنها کمک شایانی بکند.
خبرگزاری رویترز یادآوری می‌کند که شکل‌گیری بافت‌های مغز انسان از یاخته‌های بسیار ساده شروع می‌شود و به مرور به پیچیده‌ترین بافت‌های سلولی که در طبیعت شناخته شده است بدل می‌شوند. دانشمندان از نحوه رشد و فعالیت این بافت‌ها اطلاعات بسیار کمی دارند. به همین خاطر تشخیص دلایل بروز نارسایی و بیماری‌های مغزی و راه مناسب برای درمان و یا پیشگیری از آنها بسیار دشوار است.
دانشمندان پژوهشگاه زیست‌فناوری اتریش در همکاری با پژوهشگران مرکز تحقیقات ژنتیک دانشگاه ادینبرا در اسکاتلند سلول‌های بنیادی را به شکلی پرورش دادند که به بافت‌های برون‌پوست عصبی (نورواکتودرم) بدل شوند. این بافت در حقیقت قسمتی از بدن جنین است که به هنگام رشد در رحم تمام قسمت‌های مغز و رشته‌های عصبی بدن را می‌سازد.
در مرحله بعدی تحقیقات این بافت‌ها در دستگاه‌های ویژه‌ای قرار داده شدند که محیط لازم برای پرورش آنها را فراهم کرده است. با تامین اکسیژن و مواد غذایی مورد نیاز، به مرور این سلول‌ها به بافت‌هایی شبیه قسمت‌های مختلف مغز انسان بدل می‌شوند.
پس از دو ماه پرورش این سلول‌ها به حداکثر رشد خود رسیده و اندازه آنها حدود چهار میلیمتر شد. هر چند هنوز آنها خیلی کوچک هستند و برای شباهت کامل با ساختار پیچیده مغز انسان فاصله زیادی دارند ولی حتی در همین مرحله می‌توان دید که حاوی بافت‌های گوناگون رشته‌های عصبی هستند.
پژوهشگرانی که این تحقیقات را انجام داده و سایر متخصصان ارشد مغز و اعصاب ضمن تاکید بر اهمیت این دستاورد علمی می‌گویند که هنوز تا پرورش شبیه‌سازی بافت‌های کامل مغز انسان راه طولانی در پیش است.
 تشکر شده توسط : FBF , MFhealth
  


موضوع های مرتبط با این موضوع...
موضوع: نویسنده پاسخ: بازدید: آخرین ارسال
  ۱۰تحول مهم پزشکی سال ۲۰۱۳ nahid 3 3,436 2013/12/16, 10:41 AM
آخرین ارسال: (reihane(raz
  فهرست خبرهای پزشکی روز nahid 0 2,106 2013/05/27, 10:59 AM
آخرین ارسال: nahid
  یافته های تازه دردنیای پزشکی earth 37 29,594 2013/04/24, 07:35 PM
آخرین ارسال: sargol
  خبرهای داروسازی و تولید دارو در کشور naazanin 4 3,733 2012/12/07, 07:23 PM
آخرین ارسال: paeazan
  ۱۰ تحول مهم دنیای پزشکی در سال 2011 به انتخاب تایم MAHDI 0 2,336 2011/12/17, 11:27 AM
آخرین ارسال: MAHDI
  عجیب ترین های دنیای پزشکی yaro 14 9,659 2011/06/07, 06:51 PM
آخرین ارسال: انیس



کاربرانِ درحال بازدید از این موضوع:
1 مهمان

علت بوجود آمدن بیماری ام اس چیست