وبسایت تخصصی ام اس سنتر | بیماری ام اس | مرجع تخصصی ام اس
خواص گیلاس و آلبالو - نسخه قابل چاپ

+- وبسایت تخصصی ام اس سنتر | بیماری ام اس | مرجع تخصصی ام اس (https://mscenter.ir)
+-- انجمن: پزشكي (https://mscenter.ir/Forum-%D9%BE%D8%B2%D8%B4%D9%83%D9%8A)
+--- انجمن: پزشكي (https://mscenter.ir/Forum-%D9%BE%D8%B2%D8%B4%D9%83%D9%8A--24)
+---- انجمن: خواص خوراکی ها (https://mscenter.ir/Forum-%D8%AE%D9%88%D8%A7%D8%B5-%D8%AE%D9%88%D8%B1%D8%A7%DA%A9%DB%8C-%D9%87%D8%A7)
+---- موضوع: خواص گیلاس و آلبالو (/Thread-%D8%AE%D9%88%D8%A7%D8%B5-%DA%AF%DB%8C%D9%84%D8%A7%D8%B3-%D9%88-%D8%A2%D9%84%D8%A8%D8%A7%D9%84%D9%88)



خواص گیلاس و آلبالو - shahrzad - 2011/06/03

من گیلاس خیلی دوست دارم..شما چی؟
وای دلم گیلاس خواست..
[تصویر:  %DA%AF%D9%8A%D9%84%D8%A7%D8%B3.jpg]

این میوه اشتها‌آور، آرام‌بخش و تسكین‌دهنده اعصاب است، قوای فكری را تقویت می‌كند و باعث خوش خلقی می‌شود.
گیلاس دارای چربی كم و فیبر زیاد است و برای تصفیه خون در سیستم گوارشی بسیار مفید است. سموم بدن را دفع می‌كند و همچنین برای كاركرد منظم قلب، روده و معده نیز بسیار مفید است.
یك متخصص تغذیه گفت: گیلاس اشتها‌آور، آرام‌بخش و تسكین‌دهنده اعصاب است، قوای فكری را تقویت می‌كند و باعث خوش خلقی می‌شود.

مرتضی صفوی اظهار داشت: گیلاس یكی از میوه‌های لطیف و سرشار از املاح معدنی مانند كلسیم، فسفر، پتاسیم، منیزیم،‌ گوگرد و آهن و كبالت، مس، منگنز و روی است.

وی گفت: گیلاس دارای چربی كم و فیبر زیاد است و برای تصفیه خون در سیستم گوارشی بسیار مفید است. سموم بدن را دفع می‌كند و همچنین برای كاركرد منظم قلب، روده و معده نیز بسیار مفید است.

این متخصص تغذیه افزود: گیلاس اشتها‌آور، آرام‌بخش و تسكین‌دهنده اعصاب است، قوای فكری را تقویت می‌كند و موجب خوش خلقی افراد می‌شود.

صفوی گفت: كسانی كه رماتیسم و درد ورم مفاصل دارند می‌توانند گیلاس مصرف كنند. ضمن اینكه گیلاس برای افراد مبتلا به سنگ كلیه و سنگ صفرا بسیار مفید است.

وی ادامه داد: افرادی كه زیاد گوشت استفاده می‌كنند و خون آنها اسیدی است می‌توانند از گیلاس استفاده كنند به دلیل اینكه خون را قلیایی می‌كند.



این متخصص تغذیه اظهار داشت: گیلاس همچنین ملین است، خون را پاك و معده را نیز تمیز می‌كند، لاغر‌ كننده نیز است و افراد می‌توانند روزانه 250 تا 350 گرم از آن را در یك وعده غذایی مصرف كنند.




RE: گیلاس بخورید تا خوش‌اخلاق شوید! - نازلی - 2011/06/03


با اجازه شهرزاد جون اینم از البالو من خیلی دوستش دارم نتوانستم تا سانس بعدی صبر کنم بفرمائیدددددددددددد

آشنایی با خواص آلبالو
تغذیه > آشنایی با خواص خوراکی‌ها - آلبالو یا به قول فرنگی‌ها همان گیلاس ترش (sour Cherry) از میوه‌های فصل تابستان است

که هم به صورت خام به عنوان میوه، مورد استفاده قرار می‌گیرد و هم از آن در غذاها، دسرها و شیرینی‌های مختلف فصل استفاده می‌کنند. البته از مربا و شربت خوشمزه آن نیز نمی‌توان به‌راحتی گذشت؛ به خصوص اینکه شربت آلبالو خاصیت عطش‌زدایی نیز دارد.
درضمن، بعضی‌ها برای رفع تشنگی، آب آلبالو را به شربت آن ترجیح می‌دهند. از طرف دیگر، این میوه طبیعتی سرد دارد؛ بنابراین خوردن آن به افراد گرم‌مزاج توصیه می‌شود. به‌طورکلی آلبالو، سرشار از ویتامین‌ها و املاح معدنی گوناگونی به خصوص ویتامین C و مقداری سدیم، منیزیم، پتاسیم، مس و روی است.


[تصویر:  rvpye36a8953g1xjwz5t.bmp]

خواص درمانی:

- آلبالو باعث کاهش فشار خون می‌شود، بنابراین مصرف آن برای افرادی که دارای فشارخون بالایی هستند مفید است؛ علاوه بر این، غلظت خون را کم می کند و برای رفع مشکل کم‌خونی توصیه می‌شود.

- آلبالو خاصیت صفرابری دارد و به دفع سنگ کلیه و کیسه صفرا کمک می‌کند. البته می‌گویند اگر آب یا مربای آلبالو با کمی رازیانه مخلوط شود، برای دفع سنگ مثانه و رفع‌سوزش مجاری ادرار مفید است.

- این میوه، نیروبخش بوده است و اثر ضدعفونی‌کننده بر روده‌ها دارد و در ضمن ورم معده را نیز کم می‌کند.
- آلبالو به طور کلی برای درمان رماتیسم، تصلب شرایین، ‌نقرس و پیوره دندان مفید است.
- با توجه به اینکه آلبالو قندخون را کاهش می‌دهد، دیابتی‌ها می‌توانند آن را باخیال راحت مصرف کنند.
- این میوه ادرارآور بوده ، برای رفع ورم کلیه مفید است.
- چاق‌ها نیز می‌توانند با خوردن آلبالو خودشان را لاغر کنند. علاوه بر این، آلبالو چربی خون را نیز پایین می‌آورد.



RE: خواص گیلاس و آلبالو - # پریسا # - 2012/06/25

این بیماران آلبالو را با احتیاط بخورند


بیماران کلیوی با احتیاط آلبالو بخورند

آلبالو یكی از میوه‌های فصل تابستان است که هم تازه خورده می‌شود و هم از آن در تهیه انواع دسرها، شربت و شیرینی‌ها و غذاها استفاده می‌كنند و غنی از ویتامین‌ها به‌خصوص ویتامین C، انواع آنتی‌اكسیدان‌، منیزیم، پتاسیم و مس است...


از آنجا كه انواع میوه و سبزی‌های رنگی، به‌خصوص به رنگ‌های قرمز، بنفش یا حتی سبزتیره مانند آلبالو، انگورسیاه و قرمز، آلوسیاه، توت‌فرنگی، كلم‌قرمز، برگ تربچه و اسفناج، آنتی‌‌اكسیدان‌های فراوانی دارند، مصرفشان به خصوص در فصل خود، در پیشگیری از ابتلا به بیماری‌های مختلف از جمله بیماری‌های قلبی – عروقی و انواع سرطان‌ها موثر است.

آلبالو ارزش غذایی فراوانی دارد و میزان قند آن پایین است و مصرفش به تمام گروه‌های سنی، به‌خصوص افراد مبتلا به چاقی، چربی و فشارخون بالا توصیه می‌شود زیرا كاهش‌دهنده چربی و فشارخون است و اشتها را کم می‌کند. البته بهترین زمان مصرف آلبالو قبل از غذا یا همراه با غذاست.

گرچه تاكید متخصصان بر مصرف انواع میوه و سبزی‌های تازه است، اما به افرادی كه از بیماری كلیوی رنج می‌برند و باید از یک رژیم غذایی کم‌پتاسیم پیروی كنند، توصیه می‌شود در مصرف میوه‌هایی مانند آلبالو جانب احتیاط را رعایت كنند و از زیاده‌روی در خوردن این میوه بپرهیزند.

البته نباید فراموش کرد که با توجه به آبدار بودن آلبالو، مصرف این میوه برای دفع سنگ كلیه و رفع مشكل سنگ كیسه صفرا سودمند است.

با آنكه تاكید همه متخصصان تغذیه بر این است كه میوه‌ها به صورت تازه مصرف شوند و از آنها در تهیه مربا استفاده نشود، اما اگر به هر دلیلی قصد دارید از این میوه‌ در تهیه مربا استفاده كنید، بهتر است مقدار كمی شكر به آن بیفزایید تا هم از ارزش غذایی آن کاسته نشود و هم بیش از اندازه انرژی به بدن نرساند.
با اینكه هنگام پختن میوه‌ها مقداری از ویتامین C موجود در آنها كاهش می‌یابد، استفاده از این میوه در آلبالوپلو باعث افزایش ارزش غذایی برنج می‌شود و كاهش اشتها را نیز برای مصرف‌کننده به دنبال دارد.



RE: خواص گیلاس و آلبالو - نازلی - 2012/07/06

5 دلیل خوب برای خوردن گیلاس



[تصویر:  817154141144182462021631400731222434268.jpg]

گیلاس سرشار از «پکتین» است. این فیبر حلال میزان کلسترول بد خون را کاهش می‌دهد و به این ترتیب از ابتلا به بیماری‌های قلبی عروقی پیشگیری می‌کند.

گیلاس



گیلاس میوه‌ی متحدی است. به راحتی نمی‌توان یکی را از بقیه جدا کرد. یادتان می‌آید بچه که بودیم همانند گوشواره به گوش‌هایمان می‌آویختیم‌شان و پُز می‌دادیم؟


گیلاس تازه و کمپوت آنقدر برای سلامتی مفید است که برای خوردن آن جای شک و تردیدی باقی نمی‌ماند. اصلاً همه‌ی خوبی و صفای تابستان به گیلاس است. آن وقت‌ها فقط طعم و رنگش افسونمان می‌کرد. امروز می‌خواهیم گلچینی از خواصش را بگوییم تا بیشتر عاشق این گوشواره های خوشمزه شوید چون این میوه‌های کوچک خوش‌رنگ سرشار از مواد مغذی‌اند. با ما همراه باشید.


گیلاس دردهای مفاصل را تسکین می‌دهد


رنگ قرمز گیلاس به خاطر آنتوسیانین‌های آن است. این آنتی اکسیدان‌های قوی همچنین در انگور قرمز نیز وجود دارند و مانع از تشکیل آنزیم‌های التهاب‌زا می‌شوند. در نتیجه این آنتی‌اکسیدان‌ها به تسکین دردهای عضلانی و مفصلی کمک می‌کنند. اگر از درد مفاصل رنج می‌برید گیلاس را امتحان کنید.


گیلاس از کولون حفاظت می‌کند

این میوه‌ی کوچک همچنین سرشار از فلاوونوئیدی به نام «کرستین» است که خواص ضدسرطانی دارد. نتایج پژوهشی که اخیراً در Journal of Nutrition به چاپ رسیده نشان می‌دهد کرستین از تشکیل تومورهای سرطانی در کولون پیشگیری می‌کند. کولون قسمتی از روده‌ی بزرگ است و متأسفانه سرطان آن از نظر تعداد بیماران مبتلا، سومین و از نظر تعداد مرگ و میر، دومین رتبه را دارد.



گیلاس میزان کلسترول خون را تنظیم می‌کند

گیلاس سرشار از «پکتین» است. این فیبر حلال میزان کلسترول بد خون را کاهش می‌دهد و به این ترتیب از ابتلا به بیماری‌های قلبی عروقی پیشگیری می‌کند.
انواع گيلاس

گیلاس برای تقویت بینایی مفید است

گیلاس و مهم‌تر از آن آلبالو حاوی بتاکاروتن فراوانی است. این مواد که پیش ساز ویتامین A محسوب می‌شوند قوه‌ی بینایی را تقویت کرده و پوست شما را در سلامت نگه می‌دارند.

[تصویر:  1gbyw1vk29cherry.jpg]

گیلاس و تجربه‌ی خوابی راحت

گیلاس جزو میوه‌هایی است که منبع غذایی «ملاتونین» هستند. این هورمون در کنترل و تنظیم ساعت بیولوژیکی بدن نقش مهمی دارد و باعث خواب راحت می‌شود.

ترجمه: فاطمه مهدی پور

بخش تغذیه و آشپزی تبیان



RE: خواص گیلاس و آلبالو - شيدا رها - 2012/07/06

آلبالو ؛ خوش مزه، زیبا، مفید

آلبالو نام درخت و میوه ‏ای است با نام علمی (Prunus Cerasus) که بومی جنوب غرب آسیا و اروپا می ‏باشد.

درخت آلبالو از تیره گل سرخیان است که برگ‏ های سبز و گل‏ های سفید دارد و در حقیقت نوعی گیلاس است که در زبان لاتین (Sour Cherry) نامیده می ‏شود و میوه آن کمی کوچک ‏تر از گیلاس بوده، رنگ آن قهوه‏ ای تیره یا سیاه می ‏باشد و ترش مزه است.

بلندی درخت آلبالو بین 4 تا 10 متر می ‏باشد.

آلبالوی وحشی (Prunus Serotina) بومی شمال آمریکا است و به طور گسترده آمریکایی ‏ها از آن برای موارد درمانی استفاده می ‏کنند. این میوه به طور تازه به صورت پخته شده مصرف می ‏گردد.

آلبالو و گیلاس وحشی نیز مانند بسیاری از میوه‏ ها منبع غنی و سرشار از فلاوونوئیدها هستند.

آن ها همچنین حاوی نمک ‏های کلسیم، پتاسیم، لیگنین ‏ها و تانن ‏ها می‏ باشند.
آلبالو و ارزش غذایی آن

آلبالو و فرآورده‏ های غذایی تهیه شده از آن، طبیعت سرد دارند.

این میوه قدرت ضد عفونی کننده قوی روده‏ ها را دارا می باشد.

به درمان کم‏ خونی، تصلب شرایین، خستگی، دیابت، نارسایی کبد، آرتریت (درد و التهاب مفاصل)، نقرس و حالت تهوع کمک می‏ کند.

آلبالو و دُم آن، ادرار را زیاد کرده، عطش را کاهش داده و اشتها را زیاد می ‏کند و برای معده نیز مفید است.

مصرف آن برای دفع سنگ کلیه و مثانه و رفع مشکل سنگ کیسه صفرا توصیه می ‏شود(برای این منظور مغز هسته آلبالو را با کمی رازیانه بجوشانید)

هسته آلبالو هر چند تلخ مزه است اما ضد اسهال و قابض خوبی است و ضد فشار خون نیز می ‏باشد.

ضماد و مرهم آلبالو برای باز شدن رنگ رخسار و چهره موثر و مفید است.

مصرف آلبالو برای گرم مزاجان و مبتلایان به فشارخون و افرادی که چربی زیادی در شکم دارند سودمند است.

همچنین استفاده از آن برای افرادی که خارش پوستی دارند مفید و موثر است.

آلبالو خواص گیلاس را دارد و مصرف آن اعصاب را آرامش می ‏دهد و ملین خوبی است.

هر چند مفیدتر از گیلاس است اما نباید در مصرف آن زیاده‏ روی کرد.

شربت یا مربای آلبالو در معالجه بیماری ‏های تب‏‏ دار موثر است.


آب آلبالو منبع غنی از آهن می‏ باشد.
ارزش تغذیه ‏ای آلبالو

هر 100 گرم آلبالو (حدود 1 فنجان) حاوی این ترکیبات است:

انرژی 51/5 الی 60 کیلو کالری

مواد قندی 16 گرم

پروتئین 85 گرم

آب 88/7گرم

فیبر خوراکی 1/6 گرم

منگنز 9/3 میلی‏ گرم

پتاسیم 178/2میلی‏ گرم

کلسیم 50 میلی ‏گرم

فسفر 20 میلی ‏گرم

آهن 1 میلی‏ گرم

ویتامین آ 400 واحد بین‏المللی

تیامین 14 میلی ‏گرم

ریبوفلاوین 12 میلی ‏گرم

ویتامین ث 5 میلی ‏گرم

فولات 7/7 میلی‏ گرم

و دیگر مواد معدنی ....
آلبالو میوه آنتی ‏اکسیدان

آلبالو از جمله مواد غذایی است که دارای 3 ماده ی مغذی بتاکاروتن، ویتامین C و ویتامین E است که اغلب به عنوان آنتی ‏اکسیدان به کار می ‏روند.

غذاهای حاوی آنتی ‏اکسیدان با سرطان مقابله می ‏کنند.


همچنین در زنان، مصرف غذاهایی با آنتی اکسیدان بالا باعث می ‏گردد که خطر ابتلا به سرطان دهانه رحم به نصف کاهش پیدا کند.

همین‏ طور آنتی ‏اکسیدان ‏ها در جلوگیری از به هم چسبیدن گلبول‏ های قرمز که باعث به‏ وجود آمدن گرفتگی عروق قلب می ‏گردد، نقش موثری دارند.
کاهش دردهای عضلانی با نوشیدن آب آلبالو:

نوشیدن آب آلبالو پس از ورزش کردن می ‏تواند درد حاصل از کشیدگی ماهیچه ‏ها را تسکین دهد؛ طی تحقیقی معلوم شد که در میان افرادی که پس از ورزش، آب آلبالو مصرف می ‏کردند تنها 4 درصد دچار ضعف عضلانی شدند.


مترجم: ندا پیله ‏ور
وب سایت تبیان


آب گیلاس درد زانو را کاهش می دهد - paeazan - 2012/11/22

تاریخ انتشار: ۰۲ آذر ۱۳۹۱ - ۰۸:۱۴
آب گیلاس درد زانو را کاهش می دهد

[attachment=7944]
همه ما در زانوهاي خود مايعي داريم. با اين مايع، مفاصل زانو راحت‌تر حركت مي‌كنند.

به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگارانِ کرمان:

نكته هایی كه باید درباره زانو بدانیم

اگر مقدار این مایع زیاد شود، صدمه، عفونت و شکستگی استخوان را به دنبال خواهد داشت.‏

مفصل زانو حاوی مایع لغزانی به نام مایع مفصلی است.

این مایع، غضروف و استخوان ها را روغن کاری می کند و مانند بالش عمل می کند.

این مایع حاوی مواد مغذی نیز هست و برای حفظ سلامت مفاصل بسیار مهم است.

اگر مایع مفصلی زیاد شود، محتوی مقدار کمی کریستال، باکتری و خون می شود. این محتویات، زانو را دچار درد مزمن و سخت می كند. ‏

عواملی كه باعث افزایش مایع می شوند

‏1- آرتریت: علائم افزایش این مایع در اثر آرتریت شامل ورم و درد است.‏

اگر در هنگام لمس کردن، زانو متورم، قرمز و گرم باشد، ممکن است زانویتان صدمه دیده باشد یا عفونت داشته باشید.‏

‏2- آسیب زانو ممکن است اتفاقی یا در اثر استفاده بیش از حد رخ دهد. صدمات اتفاقی شامل شکستگی استخوان ها، پاره شدن رباط ها یا پاره شدن غضروف ها است.‏

صدمات زانو به دلیل استفاده بیش از حد در صورت دویدن، کوه پیمایی یا ورزش های ایروبیک اتفاق می افتد.‏

‏3- عفونت: زیادی مایع در زانو می تواند منجر به عفونت شود.

عفونت باعث تجمع چرک در مفصل زانو می شود. پزشک مقداری از مایع را برمی دارد و آزمایش می کند تا ببیند که چه چیز باعث آن شده است.‏

‏4- استئوآرتریت: نوعی بیماری تخریب مفصل است. در این حالت، غضروف که زانو را نگه می دارد، از بین می رود. به این ترتیب، استخوان ها به هم برخورد می کنند و موجب درد و ورم می شوند.‏

‏5- افزایش وزن، نقرس، کیست، بیماری شبه نقرس (‏pseudogout‏)، تورم کیسه های مفصلی (‏bursitis‏) و تومور نیز باعث افزایش مایع مفصلی می شوند.‏

راه های کاهش درد زانو

درد زانو در اثر کاهش غضروف به وجود می آید. غضروف مانند بالش بین استخوان ها قرار دارد و حرکات آن ها را نرم و روان می سازد.

1- گلوکزآمین کندرویتین: این مکمل برای بهبود خشکی و ناراحتی مفاصل بسیار مفید است. این مکمل مفاصل را بازسازی می کند.

‏‏2- آب گیلاس بنوشید. آب گیلاس دارای مواد ضد التهاب است.

آب گیلاس، درد را کاهش می دهد و از تغییر شکل عضلات جلوگیری می کند.‏

‏3- ورزش زانو انجام دهید. خم شوید و دستان تان را بر روی زانوهایتان قرار دهید. سپس، برای گرم شدن زانوها، آن ها را در جهت عقربه های ساعت و خلاف جهت عقربه های ساعت بچرخانید. این ورزش از درد زانو جلوگیری می کند.‏

‏4- به نزد پزشک متخصص بروید. پزشک می تواند با یک سوزن، مایع را از مفصل خارج کند و درد را کاهش دهد.

این روش، فقط در مواردی به کار می رود که مایع در حفره های مفصل زانو وجود داشته باشد.‏

‏5- زانوبند ببندید. زانوبند از کشکک زانو محافظت می کند. زانوبند باعث می شود که درد کمتری را در حین ورزش کردن داشته باشید.‏

‏6- افزایش وزن نیز یکی از علل درد زانو است. تحقیقات نشان داده است که به ازای هر نیم کیلوگرم وزن اضافی، فشار وارده بر مفصل زانو به میزان 5 برابر آن (5/2 کیلو) زیاد خواهد شد. در نتیجه سعی کنید وزن خود را در حد طبیعی و نرمال حفظ کنید تا دچار درد زانو نشوید.‏

‏7- ورزش کنید.

بهتر است همراه با برنامه کاهش وزن، ورزش نیز انجام دهید، زیرا کاهش وزن باعث کاهش درد زانو می شود و ورزش باعث تقویت عضلات بالا و پایین مفصل زانو می گردد.‏

‏8- ویتامین ‏D‏ و کپسول روغن ماهی، از درد مفاصل و استخوان ها جلوگیری می کند.‏

‏9- میوه هایی همچون انار و زغال اخته

و گیلاس محتوی مقدار زیادی ویتامین

و آنتی اکسیدان هستند. آنتی اکسیدان ها باعث کاهش درد مفصل زانو و کاهش تورم و التهاب زانو می شوند.‏

‏10- اگر دردتان با ایبوپروفن خوب نشد، ممکن است پزشک، تزریق کورتیزون را لازم بداند.



RE: خواص گیلاس و آلبالو - شيدا رها - 2013/06/09

همه‌چیز درباره گـیـلاس

گیلاس میوه کوچک، گرد و ملین است که در هنگام چیدن به رنگ قرمز یا سیاه می‌باشد و دارای یک هسته است. در واقع در طبیعت سه نوع گیلاس به رنگ‏‌های قرمز، سیاه و زرد یافت می‌‏شود.

گیلاس‌‏ها را همیشه رسیده می‌‏چینند و شما می‌‏توانید آن را تنها 1 تا 3 روز به خوبی نگهداری نمایید. گیلاس‏‌ها را بهتر ا‏ست تازه‏ تازه پس از چیدن از درخت تناول کرد. اغلب از گیلاس، مربا یا ژله درست می‌کنند زیرا نمی‌‏توان آن را به صورت تازه ذخیره و نگه ‏داری کرد، ولی می‌‏توان آنها را فریز کرد؛ البته بهتر است که اول هسته‌های آن در آورده شود. بر طبق آخرین و بهترین اخبار به دست آمده مشخص شده که گیلاس‏‌ها منبع غنی آنتی‌‏ اکسیدان‏‌ها هستند.

به گزارش سلامت نیوز به نقل از آرمان ؛ گیلاس غذای متداولی در عصر حجر بوده و باستان‌شناسان بقایای هسته‏‌های گیلاس را در بسیاری از غارها و صخره‏‌های مسکونی ماقبل تاریخ یافته‌‏‏اند. گیلاس شیرین یک میوه فصلی است که امروزه به غیر از مصرف تازه آن، می‌‏توان به خوبی از میوه خشک آن یا به صورت آبمیوه استفاده کرد.

گروه‏‌های گیاه‌شناختی زیرمجموعه درخت‌‏های گیلاس شامل: درختان آلو، هلو، بادام و زرد‏آلو است و نه تنها از میوه درخت گیلاس، بلکه از شکوفه‌‌ها و چوب آن نیز استفاده می‌شود. برای اینکه ارزش این گیاه را بدانیم کافی است بگوییم تمام قسمت‌های این میوه یعنی: گوشت، دم، هسته، برگ و ساقه آن در طب و صنعت استعمال دارد.

همه ما از مصرف گیلاس تازه در یک روز گرم تابستانی لذت می‌بریم؛ این میوه دارای چربی کم و فیبر زیاد است و اگر شما درمان‌های گیاهی را قبول داشته باشید، بدانید که گواتر مزمن با خوردن گیلاس تا حد زیادی کنترل می‌شود

و همچنین مانند یک عامل تخلیه و زهکشی در مجاری ادرار و لوله‏‌های هاضمه کار می‌کند و سنگ‏‌ها را از بین می‏‌برد

و مصرف آن در حد مناسب به مبتلایان به دیابت و ورم مفاصل توصیه می‌‏شود زیرا میوه‏‌ای است که نشاسته کمی دارد و قندش برای افراد دیابتی زیان‌بار نیست(البته باز هم تاکید می‌شود که اگر به میزان توصیه شده توسط متخصص تغذیه مصرف شود).

گیلاس همچنین مسکن اعصاب بوده، ملین است، خون را پاک و معده را نیز تمیز می‌‏کند و جوشانده دم گیلاس برای دفع سنگ‏‌های مثانه و تمیزکردن مجاری ادرار در طب تجربی مصرف دائم دارد.



RE: خواص گیلاس و آلبالو - sargol - 2013/06/09

باگیلاس وآلبالو بیماری کبدرادرمان کنید
گیلاس و آلبالو به عنوان میوه های تابستانی، از خواص درمانی بالایی برخوردارند که آگاهی از این خواص موجب میل به مصرف بیشتر این میوه ها خواهد شد.


به گزارش مهر، آلبالو برطرف کننده تشنگی است و شربت آن بهترین دارو برای افرادی است که عطش فراوان دارند. صفرا را از بین می برد و قی و اسهال صفراوی را درمان می کند.

مصرف آن برای گرم مزاجان و مبتلایان به فشار خون و افرادی که چربی زیادی در شکم دارند، مفید است.

جوشانده مغز هسته اش با یک دهم وزنش از رازیانه، سنگ های کلیه و مثانه را از بین می برد.

مصرف چند روز متوالی شربت یا مربای آلبالو، داروی نارسایی کبد و معالج ورم معده و روده است.

آلبالو، کاهش دهنده فشار و غلظت خون است، باعث افزایش اشتها می شود، بنابراین برای افراد لاغر و کم اشتها سودمند است. مصرف آن باعث آرامش اعصاب می شود، ولی نباید در مصرف آن زیاده روی کرد.

همچنین گیلاس سینه را نرم و معده را ضد عفونی می کند و تخمیر معده را از بین می برد و یبوست را رفع می کند.

این میوه اعصاب را آرام، سموم بدن را دفع و خون را تصفیه می کند. خوردن گیلاس برای افرادی که تصلب شرایین و ناراحتی کبد دارند، مفید است.

افراد چاق که می خواهند لاغر شوند می توانند گیلاس را قبل از غذا مصرف کنند، چون مصرف آن قبل از غذا جلوی اشتها را می گیرد و در عین حال باعث چاقی نمی شود.

گیلاس ویتامین C دارد، به همین جهت در حفظ سلامت پوست، افزایش قدرت ایمنی بدن و تشکیل بافت پیوندی بسیار موثر است.

پزشکان توصیه می کنند که گیلاس بعد از غذا خورده نشود، زیرا از هضم سریع غذا جلوگیری می کند و نیز باعث سوء هاضمه و نفخ معده می شود.


منبع:تبیان
ویرایش و تلخیص:آکاایران



RE: خواص گیلاس و آلبالو - نازلی - 2014/06/30

به جای استامینوفن، آلبالوخشکه بخورید

--------------------------------------------------------------------------------

آلبالوخشکه، فعالیت آنزیم‌های دخیل در فرآیند التهاب و احساس درد را کاهش می‌دهد؛ در نتیجه می‌توان فعالیت ضددرد آلبالو را مطابق با استامینوفن، ایبوپروفن و ناپروکسن دانست.


--------------------------------------------------------------------------------


[تصویر:  15625582306517224125217874361327123734.jpg]


روزهای گرم تابستان آغاز شده‌اند و میوه‌های متنوع این فصل زیبا، نیز هر روز بیشتر از روز قبل رخ می‌نمایند. یکی از میوه‌های خوش‌طعم این فصل که از آن محصولات متنوعی هم تهیه می‌شود، آلبالو می‌باشد. در این مقاله سعی داریم شما را با خواص آلبالو به صورت تازه و به صورت خشک‌شده آشنا کنیم.



برای سالم ماندن قلبتان، آلبالو مصرف کنید

آلبالو سرشار از آنتی‌اکسیدان‌های طبیعی چون آنتوسیانین، کلوروژنیک اسید، کورستین و کامپفرول می‌باشد و یکی از میوه‌هایی است که از ظرفیت آنتی‌اکسیدانی بسیار بالایی برخوردار می‌باشد.



آنتوسیانین‌های موجود در آلبالو از چندین راه بدن را در برابر آسیب‌های استرس اکسیداتیو محافظت می‌کنند:

1. آن‌ها به طور مستقیم رادیکال‌های آزاد را منهدم می‌کنند.

2. به DNA متصل می‌شوند و آن را از تخریب اکسیداتیو حفظ می‌کنند.

3. سیستم سم‌زدایی آنزیمی و آنزیم‌های آنتی‌اکسیدانی را فعال می‌کنند.

4. آنتی‌اکسیدان‌های موجود در آلبالو رگ‌های خونی و سلول‌های مغزی را در برابر استرس اکسیداتیو محافظت می‌کنند. در نتیجه مصرف آلبالو از تشکیل پلاک‌های آترواسکلروزی و بیماری‌های مرتبط با زوال عقل جلوگیری می‌کند.


فلاوونوئیدی که خواص ضدسرطانی قوی دارد، کورستین می‌باشد. آلبالو و آلبالوخشکه منبع بسیار مناسبی از کورستین هستند


به جای استامینوفن، آلبالو بخورید

آلبالوی تازه و آلبالوی خشک، فعالیت آنزیم سیکلواکسیژناز را محدود می‌کنند. این آنزیم‌ها مهم‌ترین ترکیبات در فرآیند التهاب و احساس درد می‌باشند. آنزیم سیکلواکسیژناز به وسیله بسیاری از داروهای مسکن نیز مهار می‌شود. در نتیجه می‌توان فعالیت ضددرد آلبالو را مطابق با استامینوفن، ایبوپروفن و ناپروکسن دانست. به همین علت است که آلبالو نشانه‌های موجود در بیماری‌های التهابی چون آرتریت و نقرس را کاهش می‌دهد. در طی تحقیقی که در آمریکا صورت گرفت مشخص شد که مصرف آب آلبالو دو بار در روز برای مدت 8 روز، دردهای بعد از مسابقات ورزشی را به نسبت افرادی که دارونما مصرف می‌کردند کاهش می‌داد.



آلبالو، علیه سرطان

فلاوونوئیدی که خواص ضدسرطانی قوی دارد، کورستین می‌باشد. آلبالو و آلبالوخشکه منبع بسیار مناسبی از کورستین هستند. مقدار کورستین موجود در آلبالو و آلبالوخشکه بسیار بیشتر از سایر میوه‌ها می‌باشد. فنولیک اسیدی که آمیگدالین نام دارد، به عنوان ویتامین B17 شناسایی شده است. تحقیقات انجام‌شده نشان می‌دهد آمیگدالین، اندازه تومورهای سرطانی را کاهش می‌دهد و از پیشرفت سرطان جلوگیری می‌کند. همچنین سایر مواد موثر موجود در آلبالو، درد ناشی از پیشرفت سرطان را تسکین می‌دهند. به همین علت است که آلبالو یک میوه ضد سرطانی قوی در نزد دانشمندان می‌باشد.

[تصویر:  19724270112205410312546249218941657810788.jpg]


آلبالوخشکه، مقابله با پوکی استخوان

آلبالوخشکه، منبع مناسبی از بور است. بور بر فعالیت آنزیم‌های دخیل در متابولیسم کلسیم، منیزیم و ویتامین D (که از عناصر اصلی دخیل در ساختمان استخوان می‌باشند) اثرگذار است. عنصر بور در کنار کلسیم و منیزیم موجود در آلبالوخشکه، سلامتی استخوان را تامین می‌کند. از اثرات دیگر بور، فعالیت شبه‌استروژنی آن می‌باشد. در حقیقت بور از بروز پوکی‌استخوان، بالأخص بعد از یائسگی که میزان استروژن در بدن خانم‌ها کاهش می‌یابد، پیشگیری می‌کند. همچنین آلبالوخشکه سرشار از ویتامین C و B کمپلکس است که سلامت استخوانی را تضمین می‌کنند.



خوابی خوش با آلبالو

اگر از مشکلات بی‌خوابی رنج می‌برید و شب‌ها در رختخواب برای به خواب رفتن کلنجار می‌روید. آلبالو را امتحان کنید. یک ساعت پیش از خواب یک مشت آلبالو میل نمایید. ملاتونین هورمون موثر در تنظیم ساعت فیزیولوژیک بدن است که زمان خواب و بیداری را در افراد تعیین می‌کند. آلبالو به دلیل دارا بودن ملاتونین و تریپتوفان (که در بدن به ملاتونین تبدیل می‌شود) باعث بهبود خواب شبانه می‌شود.


آلبالوی تازه و آلبالوی خشک، فعالیت آنزیم سیکلواکسیژناز را محدود می‌کنند. این آنزیم‌ها مهم‌ترین ترکیبات در فرآیند التهاب و احساس درد می‌باشند


آلبالوخشکه پرکالری‌تر از آلبالو تازه

100 گرم از آلبالوخشکه 350 کالری انرژی دارد؛ درحالی‌که همان مقدار از آلبالو به صورت تازه تنها 68 کالری انرژی دارد. در حقیقت آلبالوخشکه 5 برابر آلبالو تازه کالری دارد؛ زیرا آلبالو وقتی خشک می‌شود، مقدار فراوانی از آب خود را از دست می‌دهد و مقدار رطوبت آلبالوخشکه یک دهم آلبالو تازه است. همین مسئله باعث می‌شود که مقدار آلبالوخشکه در 100 گرم بیشتر از آلبالو تازه می‌باشد و چگالی انرژی در حالت خشکیده بیشتر از آلبالو در حالت تازه باشد.



آلبالوخشکه سرشار از ویتامین‌ها و املاح

علاوه بر میزان کالری که در آلبالوخشکه بیشتر از آلبالو تازه می‌باشد. سایر ریزمغذی‌ها هم در آلبالوخشکه بیشتر می‌باشند. مثلاً محتوای فیبر موجود در آلبالوخشکه سه برابر آلبالو تازه می‌باشد. کلسیم موجود در 100 گرم آلبالوخشکه 196 گرم است. حتی بسیار بیشتر از کلسیم موجود در شیر و 4 برابر کلسیم موجود در آلبالو تازه می‌باشد. آهن موجود در آلبالوخشکه 4 برابر آهن موجود در آلبالو تازه می‌باشد. البته ویتامین A موجود در آلبالو تازه بسیار بیشتر از آلبالو خشک‌شده می‌باشد.