وبسایت تخصصی ام اس سنتر | بیماری ام اس | مرجع تخصصی ام اس
ارتباط تغذیه با سيستم ايمني بدن - نسخه قابل چاپ

+- وبسایت تخصصی ام اس سنتر | بیماری ام اس | مرجع تخصصی ام اس (https://mscenter.ir)
+-- انجمن: پزشكي (https://mscenter.ir/Forum-%D9%BE%D8%B2%D8%B4%D9%83%D9%8A)
+--- انجمن: پزشكي (https://mscenter.ir/Forum-%D9%BE%D8%B2%D8%B4%D9%83%D9%8A--24)
+---- انجمن: تغذیه و سلامت (https://mscenter.ir/Forum-%D8%AA%D8%BA%D8%B0%DB%8C%D9%87-%D9%88-%D8%B3%D9%84%D8%A7%D9%85%D8%AA)
+---- موضوع: ارتباط تغذیه با سيستم ايمني بدن (/Thread-%D8%A7%D8%B1%D8%AA%D8%A8%D8%A7%D8%B7-%D8%AA%D8%BA%D8%B0%DB%8C%D9%87-%D8%A8%D8%A7-%D8%B3%D9%8A%D8%B3%D8%AA%D9%85-%D8%A7%D9%8A%D9%85%D9%86%D9%8A-%D8%A8%D8%AF%D9%86)

صفحه ها: 1 2


چه خوراكي هايي ، سيستم ايمني بدن را ضعيف مي كند - yaro - 2010/11/26

چه خوراكي هايي ، سيستم ايمني بدن را ضعيف مي كند

برخلاف برخي مواد غذايي تقويت‌كننده سيستم ايمني مانند ميوه و سبزيجات كه حاوي آنتي‌اكسيدان‌ها و مينرال‌هاي بسيارند و پروتئين، بسياري از مواد غذايي نيز تضعيف‌كننده سيستم ايمني هستند.

به گزارش سلامت نيوز بهتر است با شروع پاييز كه فصل شيوع سرماخوردگي است مصرف اين مواد غذايي را كنار بگذاريد.

1.سركه صنعتي
مصرف مقدار كمي سركه هيچ مشكلي پيش نمي‌آورد اما مصرف بالاي آن در سالاد باعث مي‌شود مقدار فراواني كالري دريافت كنيد اما ارزش غذايي سالاد پرفيبر و ويتامين‌تان از بين برود. براي يك ظرف بزرگ سالاد تنها يك قاشق سركه صنعتي كفايت مي‌كند. بهتر است به جاي سركه كمي روغن زيتون و آبليمو يا سركه سيب، فلفل، كشمش و پياز تازه به سالادتان بيفزاييد.

2.گوشت گوساله پرچرب :
گوشت گوساله غني از آهن، زينك و ويتامين‌هاي ب‌كمپلكس است اما برخي از بخش‌هاي آهن غني از چربي‌هاي اشباع است كه مي‌تواند احتمال ابتلا به سرطان كوركتال و ديگر سرطان‌ها را افزايش دهد. هنگام خريد بخش‌هاي كم‌چرب را انتخاب كنيد و هر چربي كه به چشم ديده مي‌شود را دور بريزيد.

3. قهوه :
قهوه فوايد بسياري براي سلامت دارد. به عنوان نمونه مي‌تواند جلوي آسيب‌ديدگي سلولي در اثر راديكال‌هاي آزاد را بگيرد. اما از آنجا كه ادرارآور است مي‌تواند سبب از دست دادن مقدار فراواني از ريزمغذي‌ها شود. از سوي ديگر مصرف بالاي آن نه تنها شما را تشنه مي‌كند بلكه سبب افسرده شدن و اعتياد شما به آن مي‌شود. كالري بالا و چربي‌هاي اشباع قند و شير يا خامه‌اي كه به آن مي‌افزاييد نيز مي‌تواند مشكل‌ساز شود. سعي كنيد در روز يك يا دو فنجان قهوه بيشتر ننوشيد.


7 توصیه برای تقویت سیستم ایمنی بدن - نازلی - 2011/12/27

7 توصیه برای تقویت سیستم ایمنی بدن

سیستم ایمنی ما مسئول دفاع از بدن در مقابل انواع عفونت هاست. بنابراین بهترین روش برای اینکه زمستان را با سلامت کامل پشت سر بگذاریم این است که سیستم دفاعی بدن مان تحریک شود
سیستم دفاعی و ایمنی بدن تان را تحریک کنید تا در زمستان، سرحال و سالم باشید!

چند توصیۀ سادۀ بهداشتی و مصرف چند عصارۀ گیاهی باعث می‌شوند که فصل سرما را سالم و سرحال پشت سر بگذارید.

7 توصیۀ بهداستی برای تقویت سیستم ایمنی و باسلامت پشت سرگذاشتن زمستان
4 عصارۀ گیاهی که برای تقویت سیستم ایمنی مفید هستند
چند توصیۀ دیگر برای سالم ماندن در زمستان

7 توصیۀ بهداستی برای تقویت سیستم ایمنی و باسلامت پشت سرگذاشتن زمستان


دربارۀ محتویات بشقاب غذای تان تجدید نظر کنید! تغذیه تان باید متنوع و تا حد ممکن توسط میزان قابل توجهی میوه، سبزیجات، غلات کامل و ماهی تکمیل شده باشد.

حواستان باشد که با فرارسیدن سرما، ما تمایل بیشتری به خوردن غذاهای چرب و زیاد خصوصاً غذاهای گوشتی و چرب داریم.

در مصرف این نوع غذاها زیاده روی نکنید زیرا تغذیۀ بیش از حد چرب بدن را خسته می‌کند و همان طور که می‌دانیم خستگی سیستم ایمنی بدن را ضعیف می‌نماید. بنابراین، مصرف انواع سوسیس، خوارکی های سس دار، فست فودها و... را محدود کنید.

به طور مرتب ورزش کنید. فعالیت جسمی از تنش های عصبی می‌کاهد، استرس را دور می‌سازد و با وضعیت های افسردگی مبارزه می‌کند، همان طور که می‌دانید افسردگی به تولید شرایط مناسب برای خسته کردن سیستم ایمنی بدن، معروف است. جالب است بدانید به همان میزان که یک جلسه ورزش کردن برای روی فرم آمدن بسیار خوب است، به همان اندازه به شما کمک می‌کند که به خوبی و راحت بخوابید. مطمئناً خستگی بعد از ورزش است که خوب خوابیدن را فراهم می‌کند نه خود ورزش!

از روش های ریلکسیشن استفاده کنید. یوگا، تایی چی یا فقط یک جلسه ریلکسیشن، همه شان برای شما مفید اند و به کمک آنها می‌توانید همزمان از لحاظ ذهنی و جسمی نفع ببرید. در تمام طول زمستان، زمان هایی را به این کار اختصاص دهید!

یا سیگار کشیدن را به طور کامل ترک کنید یا طی زمستان کنارش بگذارید، و در معرض دود سیگار دیگران هم قرار نگیرید. علاوه بر این سیگار کشیدن مجاری تنفسی را که تاکنون در مقابل میکروب های موجود در هوای زمستان مقاومت کرده اند، اذیت می‌کند، صدها مادۀ سمی در دود دخانیات وجود دارند که کل بدن ما را حساس و آسیب پذیر می‌کنند.

از مصرف الکل خودداری کنید زیرا شاید الکل برای لحظه ای فرد را گرم می‌کند، اما به طور کلی بدن را آسیب پذیر می‌نماید.

استراحت کنید و به میزان کافی بخوابید. بدون غر زدن به بدن تان گوش دهید و استراحت کنید. در کنار خواب، نظم هم از اهمیت ویژه ای برخوردار است. در ساعت های منظم و معینی بخوابید و از خواب بیدار شوید.
هر روز هوای محل زندگی یا کارتان را به مدت 10 دقیقه تهویه کنید، حتی اگر هوای بیرون سرد باشد. به این ترتیب هوای داخل را تازه و بخش عمده ای از میکروب های معلق در هوا را بیرون کرده اید.

4 عصارۀ گیاهی که برای تقویت سیستم ایمنی مفید هستند
این عصاره های گیاهی را می‌توانید هر روز یا در برخی دوره های زمانی (اپیدمی، خستگی، استرس) در هوای محیط بپراکنید، البته برخی اوقات هم می‌توانید آنها را (بعد از رقیق کردن در یک مایع) به طور مستقیم روی پوست تان بمالید و ماساژ دهید. توجه داشته باشید که برای رعایت مسائل امنیتی، استفاده از این عصاره های گیاهی برای بچه های کوچک، زنان باردار یا مادران شیرده توصیه نمی‌شود.


عصارۀ آویشن: این عصارۀ ضد باکتریایی و ضد ویروسی، به شدت ضد عفونی کننده هم هست، علاوه بر این سیستم های ایمنی را نیز تحریک و تقویت می‌کند. بهتر است که این عصاره با ضربات دست یا ماساژ، دو بار در هفته، صبح و شب، روی پوست مالیده شود.

عصارۀ مورد: این گیاه ضد عفونت است و به عنوان یک ضد عفونی کنندۀ مناسب برای مجاری تنفسی و هوای محیط محسوب می‌شود. طی زمستان، این عصاره را در محیط زندگی تان انتشار دهید.

عصارۀ گلپر: این ضدعفونی کننده، به طور کلی سیستم ایمنی بدن را تحریک و تقویت می‌کند. این عصاره را به مدت بیست دقیقه در روز و در زمان های خستگی در هوا انتشار دهید.
عصارۀ نعناع: این عصاره تقویت کننده و تحریک کننده است، می‌توانید آن را در هوا منتشر کنید یا با ماساژ روی پوست تان بمالید. این عصاره نیز برای زمان های خستگی یا استرس ایده آل است.

چند توصیۀ دیگر برای سالم ماندن در زمستان

عسل را جانشین شکر کنید (عسل گلو را صاف تر می‌کند. در موارد گلودرد، می‌تواند به اندازۀ شربت سینه یا حتی بیشتر از آن مفید باشد!).

ازجین سینگ استفاده کنید (جین سینگ گیاه- یا به بیان دقیق تر ریشه ای- است که سیستم دفاعی را به میزان بسیار مناسبی تحریک و تقویت می‌کند!).

ویتامین C بخورید یا از مرکبات (پرتقال، لیمو، گریپ فروت) به مقدار زیاد استفاده کنید.



RE: 7 توصیه برای تقویت سیستم ایمنی بدن - فرناز - 2011/12/28

ویتامین C بخورید یا از مرکبات (پرتقال، لیمو، گریپ فروت) به مقدار زیاد استفاده کنید. امسال هر روزاب میوه مخلوط میگیرم وخیلی راضیمwink2agreement2


RE: 7 توصیه برای تقویت سیستم ایمنی بدن - شهرزاد - 2012/03/14

چگونه سیستم ایمنی بدن خود را تقویت كنیم؟

آموزش شیوه تقویت و حفظ سلامت سیستم ایمنی بدن، كار پیچیده و دشواری است اما بی‌تردید اگر شما از سلامت روانی و جسمی برخوردار باشید، دستگاه ایمنی بدنتان نیز قوی‌تر خواهد بود....


هرچند تقویت سیستم ایمنی كار نسبتا ساده‌ای است، اما به سادگی خوردن یك قرص نیست. دستگاه ایمنی بدن شبكه‌ای پیچیده از سیستم‌هایی است كه با هم كار می‌كنند تا این دستگاه را سالم نگه دارند. بنابراین، تمركز روی یك الگوی زندگی سالم می‌تواند به بهبود عملكرد این دستگاه‌ها و در نتیجه سلامت و تقویت سیستم ایمنی بدن كمك كند.

سایت اینترنتی كامن هلت در این مقاله فهرستی از 12 اقدام مفید و موثر را برای تقویت این دستگاه حیاتی در بدن و بهبود كارآیی آن منتشر كرده كه به قرار زیر است:

1-‌ از مواد سمی و میكروب‌ها دوری كنید. سیگار نكشید و با افراد سیگاری تا حدامكان در ارتباط نباشید. از تماس با فلزات سنگین، مواد شیمیایی و مصرف داروهایی كه عوارضی چون سركوب كردن سیستم ایمنی بدن را دارند، حتی المقدور خودداری كنید.

2- آن دسته از مواد مغذی را كه برای سلامت سیستم ایمنی بدن ضروری هستند به رژیم غذایی روزانه خود اضافه كنید. همیشه از پروتئین‌های با كیفیت و غذاهای سرشار از فیبر خوراكی استفاده كنید. همچنین سیر و محصولات پروبیوتیك را برای تقویت سیستم ایمنی بدن خود استفاده كنید.

3- از آنتی اكسیدانهای بیشتری استفاده كنید. برای مثال میوه‌ها و سبزی‌ها سرشار از آنتی اكسیدان‌های مختلف و مفید هستند.

4- 30 دقیقه در روز ورزش كنید. چون فعالیت بدنی مداوم، سیستم ایمنی بدن را تقویت می‌كند. اما به یاد داشته باشید كه ورزش خیلی سنگین، تاثیر معكوس داشته و سیستم ایمنی را تضعیف می‌كند.

5- از خوردنی‌های مضر پرهیز كنید. چربی‌های ترانس، كربوهیدراتهای ناسالم، الكل و كافئین زیاد، از این جمله هستند.

6- روزانه 8 لیوان آب بنوشید. بخش عمده بدن انسان از آب تشكیل شده و تمام دستگاه‌های بدن برای فعالیت خوب به آب كافی نیاز دارند تا مواد زائد و سمی را از بدن دفع كند.

7- حتما استرس خود را كنترل كنید چون استرس در بلندمدت به سیستم ایمنی آسیب می‌رساند و شما را مستعد ابتلا به بیماری‌ها می‌كند.

8- استراحت و خواب كافی داشته باشید. خواب كافی شبانه، در واقع باتری بدن را دوباره شارژ كرده و سیستم ایمنی را تقویت می‌كند.

9- مصرف روزانه مكمل‌ها را فراموش نكنید. البته برای مصرف این مكمل‌ها مثل ویتامین‌های A، ب كمپلكس، C، D،E و املاحی چون روی و سلنیوم حتما با یك متخصص تغذیه مشورت كنید.

10- مصرف كالری را محدود كنید.

11- زمان بیشتری را در هوای آزاد و در مقابل نور طبیعی روز سپری كنید.

12- همیشه نگرش مثبتی به زندگی داشته باشید. یك زندگی اجتماعی سالم و مثبت اندیشی با روابط مثبت اجتماعی، بی‌تردید در تقویت سیستم ایمنی بدن موثر است.



راهکارهایی برای افزایش سیستم ایمنی - نازلی - 2013/01/06

راهکارهایی برای افزایش سیستم ایمنی

یکی از مشکلات عمده افراد در فصل زمستان این است که بدنشان در مقابل سرما و سرماخوردگی مقاومت ندارد و به دنبال راهی هستند تا از خود محافظت کنند.


مصرف مواد خوراکی غنی همچون پروتئین‌ها، غلات و اقدامات دیگری از جمله خواب کافی، فعالیت بدنی مناسب و کاهش استرس می‌تواند به کارایی بیشتر سیستم ایمنی کمک کند.


یکی از غذاهای مفید در فصل زمستان مصرف هویج است. هویج به دلیل داشتن بتاکاروتن، از اجزای اصلی سوپ محسوب می‌شود و سرشار از ویتامین A است و در مقابله با سرماخوردگی و آنفلوآنزا موثر است.


مصرف قارچ نیز می‌تواند به تقویت سیستم امنیتی کمک کند. مصرف این ماده خوراکی می‌تواند بدن را در مقابل ویروس سرماخوردگی در فصل زمستان محفاظت کند.


سیر، یکی دیگر از مواد غذایی توصیه شده در این فصل است و مصرف آن یکی از سریع‌ترین راه‌ها برای درمان سرماخوردگی محسوب می‌شود.


به گزارش ایندین تایمز، مصرف عسل نیز در فصل زمستان توصیه شده که دلیل آن وجود خاصیت آنتی باکتریال است و بهترین زمان برای خوردن عسل، شب‌ها پیش از خوابیدن است.



RE: چه خوراكي هايي ، سيستم ايمني بدن را ضعيف مي كند - spring - 2013/11/04

مواد غذایی مفید برای تقویت سیستم ایمنی بدن

مصرف کافی از مواد غذایی مفید برای سیستم دفاعی بدن، قدرت مقابله آن را بالا میبرد. این مواد غذایی به صورت های مختلف عمل می کنند. هرچه تعداد گلوبول های سفید خون در سیستم دفاعی بدن بیشتر باشد، بهتر می توانند با بیماری ها مقابله کنند و سلامتی بدن ارتقاء می یابد. در این مقاله قصد داریم شما را با 8 نوع مختلف از این مواد غذایی آشنا کنیم. اگر می خواهید دیگر به خاطر بیماری از دانشگاه یا سر کار جا نمانید، این مواد غذایی را نیز به برنامه غذاییتان اضافه کنید.

1- ویتامین C : این ماده غذایی به دلایل زیادی در راس مواد غذایی مفید برای سیستم دفاعی بدن قرار می گیرد. تحقیقات زیادی روی فواید این ماده نسبت به مواد دیگر انجام گرفته است. تولید مکمل های ویتامین C هزینه ی کمتری می طلبد و به صورت طبیعی در میوه ها و سبزیجات بسیاری موجود می باشد.


تحقیقات نشان می دهد که ویتامین C میزان تولید گلوبول های سفید خون و پادتن را بیشتر می کند، به ویژه اینترفرون را که پادتنی است که روی سلول های را می پوشاند و از ورود ویروس به داخل آنها جلوگیری می کند. ویتامین C احتمال ابتلا به بیماری های قلبی-عروقی را با افزایش میزان کلسترول HDL کاهش می دهد و همچنین با مداخله در عملیاتی که از طریق آن چربی در شریان ها به پلاک تبدیل می شود، از بالا رفتن فشارخون نیز جلوگیری می کند. افرادی که ویتامین C را جزء یکی از اصلی ترین مواد در برنامه ی غذایی خود قرار می دهند، به میزان کمتری به بیماری های روده، پروستات و سرطان سینه مبتلا می شوند.


لازم نیست برای ارتقاء سیستم دفاعی بدن میزان بسیار زیادی از این ماده غذایی استفاده کنید. حدود 200 میلی گرم در روز میزان قابل قبولی به نظر می آید که از طریق خوردن 6 وعده میوه به دست می آید. اگر از مکمل های ویتامین C استفاده می کنید، بهتر است به جای استفاده یکباره، آنرا در طول روز به تدریج مصرف کنید.

2- ویتامین E : این ماده غذایی با اینکه به اندازه ویتامین C مفید نیست، اما فواید بسیار زیادی برای سیستم دفاعی دارد.

ویتامین E تولید سلول های کشنده، سلولهایی که میکروب ها و سلول های سرطانی را از بین می برند، را افزایش می دهد. این ویتامین همچنین تولید سلول های B، سلول های ایمنی که برای از بین بردن باکتری ها پادتن ایجاد می کنند، را افزایش میدهد. مکمل های ویتامین E زوال واکنش های ایمنی را که در افراد سالخورده مشاهده می شود، بهبود می بخشد. این ماده غذایی مفید همچنین خطر ابتلا به بیماری های قلبی-عروقی را نیز کاهش می دهد.

مصرف 30 تا 60 میلی گرم از این ویتامین در روز برای افرادی که در برنامه غذاییشان از حبوبات و روغن های گیاهی استفاده می کنند کار دشواری نیست، اما مصرف بیش از این میزان کار دشواری به نظر می رسد، از اینرو استفاده از مکمل های این ویتامین برای ارتقاء سیستم دفاعی بدن ضروری است.

برحسب شیوه کلی زندگیتان باید روزانه 100 تا 400 میلی گرم از این ویتامین استفاده کنید. افرادی که ورزش نمی کنند، سیگار می کشند یا به میزان زیادی از مشروبات الکلی استفاده می کنند باید روزانه میزان بیشتری از این ویتامین استفاده کنند.

3- کاروتینوئیدها: بتا کاروتین تعداد سلول های مقابله گر در برابر بیماری ها و سلول های T را افزایش می دهد و همچنین آنتی اکسیدانی بسیار قوی است که رادیکال های آزاد را که بالا رفتن سن را تسریع می کند، نابود می کند. این هم مانند سه آنتی اکسیدان بزرگ دیگر، یعنی ویتامین C و E، احتمال ابتلا به بیماری های قلبی-عروقی را کاهش می دهد. تحقیقات نشان داده است که بتا کاروتین احتمال سکته و حملات قلبی را کاهش داده و با تقویت سلول های دفاعی که ماکروفاژ نامیده می شوند و برای کشتن سلول های سرطانی مورد استفاده قرار می گیرند، بدن را در برابر سرطان حفظ می کند. مکمل های بتا کاروتین تولید لمفوسیت های سلول های T و سلول های کشنده را نیز افزایش داده و قدرت این سلول ها را برای مقابله با سلول های سرطانی تقویت می کند.


بتا کاروتین یکی از مهمترین کاروتینوئیدهاست، اما کاروتینوئیدهای بسیار دیگری نیز وجود دارند. محققان عقیده دارند که فقط بتا کاروتین نیست که این همه فایده در خود دارد، بلکه همه ی کاروتینوئیدها با هم عمل می کنند. به این دلیل است که اگر کاروتینوئیدها را با هم وارد برنامه غذایی روزانه تان کنید، مفیدتر از این است که فقط از مکمل های بتا کاروتین استفاده کنید.


بدن بتا کاروتین را به ویتامین A تبدیل می کند که خود خواص ضد سرطانی و تقویت گر سیستم دفاعی دارد. اما میزان بیش از اندازه از ویتامین A می تواند سم در بدن ایجاد کند، از اینرو بهتر است بتا کاروتین اضافی مورد نیاز را از غذاها دریافت کنید و اجازه دهید بدن خود میزان لازم از آن را به ویتامین A تبدیل کند.


4- بیوفلاوینوئیدها: این ماده غذایی با محافظت از سلول های بدن درمقابل آلاینده های محیطی، سیستم دفاعی بدن را تقویت می کند. بیوفلاوینوئیدها پوسته سلولی را دربرابر آلاینده هایی که قصد چسبیدن به آنها را دارند، محافظت می کنند. در طول غشای هر سلول، فضاهای میکروسکوپی وجود دارد، که آلاینده ها، میکروب ها و سموم می توانند در آن فضاها جای گیرند و کم کم با خوردن پوسته سلول، به درون آن راه پیدا کنند. اما وقتی بیوفلاوینوئیدها این فضاها را پر می کنند، دیگر جایی برای قرار گرفتن سموم و آلاینده ها وجود ندارد. این مواد همچنین توانایی کلسترول برای ساخت پلاک در شریانها را نیز کاهش می دهد و همچنین احتمال ایجاد لخته در شریانها که موجب سکته یا حمله قلبی می شود را نیز کمتر میکند. تحقیقات نشان می دهد که افرادیکه میزان بیشتری بیوفلاوینوئید در برنامه غذایی خود دارند، کمتر به بیماری های قلبی-عروقی مبتلا می شوند. برنامه ی غذایی که در آن میزان زیادی از سبزیجات و میوه تازه دیده می شود، حداقل شش وعده در روز، بیوفلاوینوئید لازم برای بدن را تامین می کند.

5- روی: این ماده معدنی مفید، تولید سلولهای سفید خون را افزایش می دهد و قدرت مقابله این سلول ها را در برابر بیماریها تقویت می کند. این ماده همچنین حاوی سلول های کشنده ای است که با سلولهای سرطانی می جنگند و باعث می شوند گلوبول های سفید پادتن بیشتری تولید کنند. تحقیقات نشان داده است که مکمل های روی رشد سرطان را کندتر می کند.


روی تعداد سلولهای T از بین برنده بیماری را، به خصوص در افراد سالخورده که معمولاً با کمبود این ماده معدنی روبه رو هستند، افزایش می دهد. با اینکه برخی تحقیقات ادعا می کند که مکمل های روی به شکل قرص، می تواند احتمال بروز و شدت بیماری ها را کاهش دهد، تحقیقات دیگری موفق به اثبات این مسئله نشده اند. نکته مهم این است که مقدار بیش از اندازه از فلز روی در قالب مکمل (بیش از 75 میلی گرم در روز) می تواند موجب مختل شدن سیستم دفاعی بدن شود. مصرف 15 تا 25 میلی گرم در روز به نظر کافی می رسد.


در برخی موارد مشاهده شده است که مصرف مکمل های روی در کودکان می تواند بیماری های تنفسی را کاهش دهد، اما هنوز به طور جدی به اثبات نرسیده است. بهترین منبع برای استفاده از این ماده معدنی مفید، سیریال های صبحانه حاوی روی می باشد.

منابع سرشار از روی

موادغذایی حاوی روی


میزان مصرف


میزان روی (میلی گرم)

صدف خوراکی


6 عدد متوسط


76

سیریال های صبحانه


1 اونس


0 تا 15

خرچنگ


3 اونس


7

گوشت گاو


3 اونس


6

بوقلمون


3 اونس


3.8

حبوبات


½ فنجان


1.2 تا 1.8

6- سیر: این ماده غذایی تقویت کننده ای بسیار قوی برای سیستم دفاعی بدن محسوب می شود، که تولید گلوبول های سفید را افزایش می دهد، فعالیت سلول های کشنده و از بین برنده بیماری ها را تقویت می کند، و تولید پادتن را نیز در بدن بیشتر می کند. این خواص تقویتگر سیر به خاطر ترکیبات سولفور آن مثل آلیسین، و سولفید می باشد. سیر همچنین میتواند مانند یک آنتی اکسیدان عمل کرده و رادیکال های آزاد موجود در جریان خون را از بین ببرد. این ماده غذایی مفید بدن را در برابر سرطان نیز حفظ می کند. مشاهده شده است که در فرهنگ هایی که سیر به میزان زیاد در غذاهای روزمره مورد استفاده قرار می گیرد، افراد کمتر به سرطان روده مبتلا میگردند. از آنجا که از چسبیدن پلاکت های خونی به هم و بسته شدن شریانها جلوگیری میکند، برای قلب نیز بسیار مفید است.
7- سلنیوم: این ماده معدنی تولید سلول های کشنده را افزایش داده و سلول های ضد سرطانی را در بدن تقویت می کند. بهترین منابع غذایی برای این ماده، ماهی تن، ماهی سُرخو، خرچنگ دریایی، میگو، حبوبات، سبزیجات، برنج قهوه ای، زرده تخم مرغ، پنیر روستایی، مرغ (گوشت سفید)، تخم آفتابگردان، سیر، گوشت بره می باشد.
8- اسید چرب امگا 3: تحقیقات نشان داده است که کودکانی که روزانه نصف قاشق چایخوری از روغن کتان استفاده می کنند، کمتر به بیماری های تنفسی مبتلا میشوند و کمتر از مدرسه غیبت می کنند. اسید چرب امگا 3 در روغن کتان و روغن ماهی (مثل سالمون و ماهی تن و ماهی اسقومری) که فعالیت سلول های بیگانه خوار (گلوبول های سفیدی که باکتری ها را از بین می برند) را افزایش می دهد، می توانند تقویت کننده ای برای سیستم دفاعی به حساب آید. استفاده کافی از مکمل های اسید چرب، و مصرف ویتامین E با هم سیستم ایمنی بدن شما را تقویت می کند.
4 عادت رفتاری که سیستم ایمنی بدن را ضعیف می کند
برخی مواد غذایی و تاثیرات محیطی باعث می شود که سیستم دفاعی بدن نتواند به خوبی فعالیت کند. موارد زیر خطرات جدی برای سیستم دفاعی بدن به حساب می آیند:
1- مصرف بیش از اندازه شکر: خوردن 100 گرم (8 قاشق چای خوری) شکر، که معادل یک قوطی سودا است، می تواند توانایی گلوبول های سفید را در کشتن میکروب ها تا 40 درصد کاهش دهد. تاثیر مخرب شکر بر روی سیستم ایمنی بدن، 30 دقیقه پس از هضم آن شروع شده و تا 5 ساعت ادامه می یابد. در عوض، هضم کربوهیدراتهای پیچیده و نشاسته هیچ تاثیر مخربی بر سیستم دفاعی بدن ندارد.
2- مصرف مشروبات الکلی: مصرف مشروبات الکلی می تواند به دو صورت باعث اختلال کار سیستم ایمنی بدن شود. طریق اول با کمبود مواد مغذی کلی بدن است که باعث می شود بدن از کمبود مواد غذایی مفید برای سیستم دفاعی آسیب ببیند، و طریق دوم این است که الکل نیز مانند شکر، اگر به میزان زیاد مورد استفاده قرار گیرد، توانایی گلوبول های سفید را برای تکثیر شدن و از بین بردن سلول های سرطانی کاهش می دهد.
3- آلرژی های غذایی: به طور ژنتیکی، ممکن است گاهای سیستم دفاعی برخی مواد مفید برای بدن را مانند شیر، جزء دشمنان بدن بشمارند و با آن مقابله کند که منجر به ایجاد آلرژی در افراد می شود. قبل از این مقابله، مرز روده مانند دیواره ای محکم است که از ورود بیگانگان جلوگیری می کند، اما پس چند مرتبه استفاده این دیوار فرو می ریزد و باعث می شود که مواد سمی نیز وارد جریان خون شود و بیماری به وجود آید.
4- چاقی بیش از اندازه: چاقی بیش از حد نیز می تواند باعث آسیب رساندن به سیستم دفاعی بدن شود. این مسئله بر توانایی تکثیر گلوبول های سفید و تولید پادتن تاثیر میگذارد و بیماری در فرد بیشتر اتفاق می افتد .


http://www.mardoman.net/diet/imune1/

HeartHeartHeartHeart


RE: چه خوراكي هايي ، سيستم ايمني بدن را ضعيف مي كند - ابراهیم - 2013/11/04

از مشکلات ام اس سیستم قوی ایمنی تو بدنه
البته شاید نشه گفت سیستم قوی ایمنی بلکه اختلال در شناسایی مزاحم و حمله به اونها
حالا تجسم کنین که این فاکتورهای ایمنی اگه خیلی قوی بشه ، اونموقع تکلیف چیه؟؟؟؟؟؟؟؟


RE: چه خوراكي هايي ، سيستم ايمني بدن را ضعيف مي كند - Exhautless - 2013/11/04

مشکل من اینه که نمیتونم به یه نتیجه ی کلی برسم که چه غذاهایی تو عملکرد درست سیستم ایمنی موثرن وچه غذاهایی مضرهستن,مثلا تایه مدت پیش کلا ماهی نمی خوردم الانم با خوندن نصف کتاب ماهی میخورم ولی باز شک دارم خوبه یا بد...


RE: راهکارهایی برای افزایش سیستم ایمنی - spring - 2013/11/05

چگونه سیستم دفاعی بدن خود را تقویت کنیم

جدا از درجه آسیب‌پذیری سیستم دفاعی بدن و وضعیت عمومی سلامتی، هرکسی می‌تواند در معرض ابتلا به بیماری‌های عفونی قرار گیرد. از میان چهار فصل سال، بهار و تابستان در این رابطه از اهمیت ویژه‌ای برخوردارند. در طول بهار و تابستان، اغلب مردم بخش اعظم وقت خود را در بیرون می‌گذرانند. آنها مقدار زیادی ویتامین (د) از خورشید می‌گیرند، و به مصرف میوه و سبزیجات و نوشیدن آب میوه گرایش بیشتری دارند. فعالیت فیزیکی آنها نیز بیشتر است و آرامش بیشتری دارند. زمستان نیز امتیازات خود را دارد، هوای سرد باعث افزایش تحمل و مقاومت بدن در برابر عفونت می‌شود.

به‌عنوان یک اصل عمومی، بهتر است به این نکات توجه بیشتری کنیم: توقف مصرف شکر، الکل، سیگار و دارو، خودداری از کم‌خوابی، خوردن بیش از حد، و پایین آوردن میزان استرس، که می‌تواند پیامدهای نامناسب داشته باشد.

بهترین راه حفاظت از خود، تقویت سیستم دفاعی بدن با استفاده از شیوه‌های طبیعی است که به بدن اجازه می‌دهد مسؤولیت دفاعی را خود برعهده بگیرد. نوشیدن مقدار مناسب آب، ورزش زیاد، خواب به‌اندازه و مصرف ویتامین‌ها و مواد غذایی زیر می‌تواند سیستم دفاعی بدن را تقویت کند:

آب

نوشیدن آب به‌اندازه کافی، به دور کردن بیماری‌ها و تقویت سیستم دفاعی بدن یاری می‌رساند، زیرا آب مواد سمی را از بدن دفع می‌کند، دستگاه تنفسی را مرطوب نگهمیدارد، و به بهبود عملکرد سلول‌ها کمک می‌کند.

ورزش

تمرین کافی، همه بدن را تقویت می‌کند و عملکرد دستگاه‌های تنفسی و گردش خون را بهبود می‌بخشد. ورزش همچنین به تصفیه خون یاری می‌رساند و استرس را، که یکی از عوامل تشدید بیماری است، کاهش می‌دهد.

خواب

میزان مناسب خواب شبانه برای حفظ سلامت و جلوگیری از بیماری حیاتی است. کسانی که کمتر از هفت ساعت در شب می‌خوابند، سه بار بیشتر از کسانی که هشت ساعت در شب می‌خوابند در معرض ابتلا به بیماری‌های تنفسی و به‌دنبال آن ابتلا به ویروس سرماخوردگی هستند. کاهش بهره‌وری خواب (اختصاص کمتر از ۹۲ درصد از وقتی که در تختخواب هستیم به‌خواب واقعی) امکان ابتلا به بیماری را، در مقایسه با بهره‌وری بالای خواب (اختصاص بیش از ۹۸ درصد از وقتی که در تختخواب هستیم به‌خواب واقعی)، ۵/۵ بابر افزایش می‌دهد.

شستشوی مجاری بینی

شستشوی مجاری بینی با آب ولرم و نمک دریایی، ترشحات، ذرات جمع شده، ویروس‌ها، مواد ایجاد‌کننده آلرژی، و قارچ‌ها را از سینوس‌ها خارج می‌کند.

تغذیه

کمبود مواد غذایی سیستم دفاعی بدن را ضعیف می‌کند و می‌تواند باعث افزایش دفعات و شدت عفونت شود. حتی یک بهبود کوچک در تغذیه می‌تواند اثرات بزرگ در سلامتی داشته باشد.

ویتامین «د»

نشان داده شده است که، از طریق حفاظت از پوسته سلول‌ها، ویتامین «د» می‌تواند شدت و طول مدت سرماخوردگی و آنفلوآنزا را کاهش دهد و به‌صورت سدی در برابر عفونت عمل کند. کسانی که کمبود ویتامین «د» دارند، ۵۵ درصد بیش از کسانی که از ویتامین «د» کافی برخوردارند، در خطر ابتلا به عفونت در مجاری بالایی تنفسی خود هستند. کودکانی که از کمبود ویتامین «د» رنج می‌برند نیز آمادگی بیشتری برای ابتلا به عفونت مجاری تنفسی دارند.

ویتامین «ای»

ویتامین «ای» می‌تواند مصونیت سلول‌ها را بالا برد و عملکرد سیستم دفاعی بدن را در برابر پاتوژن‌ها بهبود بخشد. همچنین، از ویتامین‌های قابل حل در چربی و غشاء سلول‌ها محافظت می‌کند. ویتامین «ای» به جذب ویتامین «آ» کمک می‌کند و ویتامین «ث» را، که نقشی مهم در بهبود سیستم دفاعی بدن دارد، بازسازی می‌کند.

ویتامین «آ»

نشان داده شده است که ویتامین «آ» سیستم دفاعی بدن را تقویت می‌کند و تعداد گلبول‌های سفید را که با بیماری مبارزه می‌کنند افزایش می‌دهد. این ویتامین همچنین به جذب ویتامین «ث» و «د» و انواعی از ویتامین «ب» یاری می‌رساند. کمبود این ویتامین به کاهش مصونیت و افزایش خطر عفونت و بیماری منجر می‌شود. سبزیجات زرد و نارنجی رنگ، مانند کدو، سرشار از ویتامین «آ» هستند.

ویتامین «ث»

مدت زیادی است که ویتامین «ث» در تقویت سیستم دفاعی بدن مؤثر شناخته شده است. هزاران تحقیق در مورد توانایی ویتامین «ث» در مقابله با سرماخوردگی و آنفلوآنزا، چه به‌صورت پیش‌گیری و چه به‌صورت کاهش عوارض و طول مدت این بیماری‌ها، وجود دارد. یکی از تحقیقات در مورد تأثیر ویتامین «ث» روی سرماخوردگی نشان داده است که مصرف مقادیر ۱۰۰۰ تا ۶۰۰۰ میلی‌گرم به‌طور روزانه پیش از بروز عوارض سرماخوردگی، طول مدت بیماری را تا ۲۰ درصد کاهش می‌دهد. نتایج این تحقیق در مورد آفلوآنزا نیز صادق است زیرا ویروس‌های این در بیماری بسیار به یکدیگر شبیه هستند. ویتامین «ث» برای ایجاد مقاومت در برابر عفونت، و افزایش جذب کلسیم، منگنز و آهن در بدن حیاتی است. این ویتامین در سبزیجاتی مانند جعفری، بروکلی، فلفل سبز، توت فرنگی، پرتقال، طالبی، کیوی، آب لیمو، پاپایا، گل کلم، کلم پیچ، برگ خردل و جوانه‌های براسل.

سلنیوم

سلنیوم برای تعمیر دیگر عناصر سم‌زدا در بدن ضروری است، و در اثر کمبود آن، طول مدت و شدت حملات ویروسی افزایش می‌یابد. تحقیقات انجام شده نشان داده‌اند که کمبود سلنیوم با بدخیم شدن انواع ویروس‌های عادی آنفلوآنزا ارتباط دارد و باعث بروز عوارض شدیدتر، از جمله تورم ریه‌ها و صدمه دیدن آنها، می‌شود. این احتمال وجود دارد که کمبود سلنیوم به ایجاد تغییرات مواد ژنتیکی در ویروس منجر می‌شود و به خطرناک‌تر شدن آن کمک می‌کند. سلنیوم در انواع گوشت‌ها و غذاهای دریایی یافت می‌شود، هرچند اشکال حیوان‌دوستانه‌تر آن را می‌توان از طریق مصرف ضمیمه‌های غذایی با کیفیت بالا یا افزایش مصرف گیاهان و دانه‌ها به‌ بدن رساند.

روی

مانند سلنیوم، روی نیز نقشی مهم در تقویت و نگهداری سیستم دفاعی بدن بازی می‌کند. تحقیقات نشان می‌دهند که حتی کمبود خفیف روی می‌تواند به تغییر در سطح مصونیت بدن منجر شود. تحقیقات موجود همچنین حاکی از وجود رابطه میان سطح پایین روی در بدن و عفونت در دستگاه تنفسی هستند. منابع اصلی روی عبارتند از: گوشت گاو، ماکیان، گوسفند، خوک، غذاهای دریایی و لبنیاتی چون شیر و ماست، سیریال‌های سبوس‌دار، برنج قهوه‌ای، نان گندم سبوس‌دار، و سیب‌زمینی.

چای سبز

چای سبز دارای ماده «ای.جی.سی.جی.» (اپیگالوکاتچین گالاته) است که نشان داده شده مصونیت بدن را افزایش می‌دهد. یک فنجان چای سبز حاوی ۱۰ تا ۴۰ میلی‌گرم مواد «پلی‌فنول» است که اثرات سم‌زدایی آن در بدن از بروکلی، اسفناج، هویج یا توت‌فرنگی بیشتر است. نوشیدن ۶ تا ۸ فنجان چای سبز در روز یا مصرف کپسول‌های چای سبز توصیه شده است.

پروبیوتیک‌ها

این نوع باکتری‌ها نقشی مهم در دفاع از بدن در برای عوامل نفوذی بازی می‌کنند و از طریق ترشح مواد شیمیایی که مانع رشد پاتوژن‌های هستند، به صورت سدی در برابر عفونت عمل می‌نمایند. به‌ویژه، یک نوع از پروبیوتیک‌ها، یعنی «باسیلوس کوآگولانت»ها، به شکلی چشمگیر به تولید سلول‌های «ت» در بدن افراد بالغ سالم که در معرض ویروس آنفلوآنزا قرار می‌گیرند یاری می‌رسانند. ارگانیزم‌های پروبیوتیک را می‌توان در ماست و غذاهای تخمیرشده پیدا کرد. راه آسان‌تر برای تنظیم و افزایش کیفیت پروبیوتیک‌ها در بدن می‌تواند مصرف ضمیمه‌های غذایی چون «اسیدوفیلوس» باشد.

اکینیشیا

اکینیشیا شاید شناخته‌ترین ضمیمه غذایی برای پیشگیری و معالجه سرماخوردگی و آنفلوآنزا است. تحقیقات متعدد تأیید می‌کند که این گیاه باعث ایجاد تغییرات مصونیتی که واکنش دفاعی بدن را افزایش می‌دهند می‌شود. یک پژوهش در مورد افرادی که دارای عوارض اولیه سرماخوردگی و آنفلوآنزا (مانند جاری شدن آب بینی، خارش گلو و تب) هستند، نشان داده است کسانی که به‌مدت پنج روز هر روز یک فنجان چای اکینیشا بنوشند زودتر از کسانی که چنین کاری نمی‌کنند بهبود می‌یابند.

گولدن‌سیل

گولدن‌سیل به‌عنوان یک تونیک که به هضم غذا کمک می‌کند و التهاب معده را کاش می‌دهد به بازار عرضه شده است. همچنین نشان داده شده که این گیاه یک عامل ضدباکتری و ضد ویروس است که سیستم دفاعی بدن را تقویت می‌کند. گولدن‌سیل یک آنتی‌بیوتیک طبیعی به‌شمار می‌رود که اغلب همراه با اکینشا و دیگر ضمیمه‌های غذایی تقویت کننده مصونیت بدن مورد استفاده قرار می‌گیرد. این گیاه عملکرد اکینیشا را در کاهش ترشحات بینی و گرفتگی آن تکمیل می‌کند. بسیاری از متخصصین گیاهی حرفه‌ای استفاده از گولدن‌سیل را برای معالجه تب یونجه، سرماخوردگی و آنفلوآنزا توصیه می‌کنند.

جین‌سنگ

مدت‌ها است که جین‌سنگ به‌عنوان یک افزایش‌دهنده مصونیت بدن و انرژی شناخته شده است. تحقیقات کنترل شده نشان داده است که جین‌سنگ دفعات ابتلا، طول مدت و شدت سرماخوردگی و آنفلوآنزا را در افراد کاهش می‌دهد. در یک تحقیق متکی بر نمونه‌برداری تصادفی و اختفای دوگانه، بیمارانی که جین‌سنگ مصرف می‌کردند کمتر دچار سرماخوردگی می‌شدند و کمتر در معرض ابتلا به آن بودند. یک تحقیق دیگر نشان داده است که افراد مبتلا به آنفلوآنزایی که جین‌سنگ مصرف می‌کنند کمتر دچار مراحل بغرنج‌ این بیماری می‌شوند. همچنین، سالخوردگانی که همراه با تزریق واکسن آنفلوآنزا از جین‌سنگ نیز استفاده می‌کنند، بیشتر از افراد مشابهی که جین‌سنگ مصرف نمی‌کنند دچار عفونت مجاری فوقانی دستگاه تنفسی می‌شوند. متخصصان بر این اعتقادند که علت اثرات مثبت جین‌سنگ بر سرماخوردگی و آنفلوآنزا این است که این گیاه باعث افزایش تولید «ایمیونوگلوبین»، که نوعی پروتئین خنثی‌کننده مواد خارجی نفوذی مانند ویروس‌ها و باکتری‌ها در بدن است، می‌شود.

روغن پونه کوهی

روغن پونه کوهی دارای اثرات ضد ویروسی، ضد قارچی، ضد باکتری، ضد انگلی، سم‌زدایی و ضد التهابی است. این روغن مصونیت بدن را بالا می‌برد، گلو درد را آرام می‌کند، مجاری ریه‌ها و سینوس‌ها را باز می‌کند، به رقیق شدن و دفع ترشحات مخاطی کمک می‌کند، سرفه را موقف می‌کند و تب را کاهش می‌دهد. مطالعات در ظروف آزمایشگاهی نشان داده است که روغن پونه کوهی به همان اندازه آنتی بیوتیک‌ها ضد باکتری است.

سیر

سیر به‌طور طبیعی دارای خاصیت ضدویروسی و ضد باکتری، و افزایش دهنده مصونیت بدن است. یک مطالعه برای ارزیابی اثرات مصرف ضمیمه غذایی سیر روی دفعات و طول مدت سرماخوردگی نشان داده است که افرادی که ضمیمه غذایی سیر مصرف می‌کنند کمتر سرما می‌خورند و طول مدت سرماخوردگی آنها کمتر است. ثابت شده است که اثرات دارویی سیر خام بیشتر از سیر پخته شده است.

برگ زیتون

برگ زیتون دارای خواص ضدویروسی و ضد قارچی، و ضد التهابی است، و ۴۰۰ درصد بیشتر از ویتامین «ث» و دو برابر چای سبز دارای مواد ضد سمی است. مطالعات متعدد نشان داده است که برگ زیتون در برابر باکتری‌ها و انواع ویروس‌ها، از جمله ویروس آنفلوآنزا، مؤثر است. علت این تأثیر آن است که مواد موجود در برگ زیتون بر ذرات پروتئینی ویروس‌ها اثر می‌‌گذارند، آنها را ضعیف می‌کنند و مانع از تکثیر ویروس‌های سرماخوردگی و آنفلوآنزا می‌شوند. همچنین نشان داده شده است که عصاره برگ زیتون سیستم دفاعی بدن را تحریک می‌کند و توان واکنش آن را در برابر عفونت بالا می‌برد. برای دستیابی به حداکثر تأثیرگذاری، مصرف سه کپسول، سه بار در روز، توصیه شده است. برای مقابله با آنفلوآنزا، مصرف یکباره ۲۱ کپسول در آغاز پیدایش عوارض آن توصیه می‌شود. این کار آنفلوآنزا را در عرض ۴ ساعت برطرف می‌کند. صرف یک قاشق چایخوری برگ زیتون در روز برای مبتلایان به اتساع ریه، بیماری قند و فشار خون بالا توصیه شده است.

هسته انگور

عصاره هسته انگور یکی از مؤثرترین مواد سم‌زدا است که در طبیعت یافت می‌شود و برای مقابله با انواع مشکلات سلامتی به‌کار می‌رود. عصاره هسته انگور دارای گروه معینی از «بیوفلاوونوید»ها به نام «پروآنتوسیانیدین» است که، بر اساس مطالعات انجام شده، اثرات سم‌زدایی آن ۲۰ تا ۵۰ برابر بیشتر از «بتا ـ کاروتین»، ویتامین «ث» و ویتامین «ای» در از بین بردن نوع معینی از رادیکال‌های آزاد است.

زردچوبه

زردچوبه یک سم‌زدای قوی است که از خاصیت ضدالتهابی برخوردار است. زردچوبه همچنین از بدن در برابر صدمات مواد رادیکال آزاد، و از جگر در برابر ترکیب‌های سمی محافظت می‌کند، از تراکم پلاکت‌های خونی جلوگیری می‌کند، کیسه صفرا را به‌کار می‌اندازد، از بدن سم‌زدایی می‌کند، و به تقویت سیستم دفاعی بدن یاری می‌رساند. ماده موجود در زردچوبه، «کورکومین» عامل اصلی این اثرات است.

مأخذ: راه‌های آلترناتیو برای جلوگیری از آنفلوآنزا
نگارش: گری نال و ملیسا کارپ

سیستم دفاعی بدن


RE: تغذیه و تقویت سيستم ايمني بدن - niloofary - 2015/04/29

کمبود روی بر فعالیت سیستم ایمنی تاثیر منفی دارد

پژوهشگران دانشگاه اورگان در تحقیقات خود دریافتند، کمبود روی می‌تواند سیستم ایمنی را در پاسخ به محرک‌هایی نظیر التهاب، تحت تاثیر قرار بدهد.
به گزارش سرویس پژوهشی ایسنا، منطقه اصفهان، روی یکی از ریز مغذی‌های ضروری برای بدن است که برای انجام بسیاری از روندهای زیستی نظیر رشد، عملکردهای عصبی و سیستم ایمنی لازم است. این ماده را می‌توان در ماده‌های غنی از پروتئین نظیر گوشت یافت.
در این پژوهش محققان برای نخستین‌بار نشان دادند که کاهش میزان روی باعث فعالیت ناصحیح سلول‌های ایمنی و اختلال در نظم سایتوکاین IL-6 می‌شود. این پروتئین التهاب سلولی را تحت‌تاثیر قرار می‌دهد.
میزان سطوح روی در موش‌های پیر و جوان مورد مقایسه قرار گرفت؛ نتایج نشان می‌دهد، موش‌های پیری که دچار کمبود روی بودند، دچار التهاب‌های مهلک‌تر و کاهش متیلاسیون IL-6 شده بودند. کاهش این ماده در سلول‌های ایمنی افراد سالمند نیز مشاهده می‌شود؛ در واقع بین سن، کمبود روی و افزایش التهاب رابطه بالقوه‌ای وجود دارد.
بدن انسان توانایی زیادی در ذخیره روی ندارد و بنابراین مصرف منظم آن توصیه می‌شود؛ در حال حاضر میزان مصرف روزانه روی برای آقایان 11 و برای خانم‌ها هشت میلی‌گرم عنوان شده است.
نتایج این پژوهش در مجله Molecular Nutrition & Food Research منتشر شده است.