آیا سیستم ایمنی بدن، رفتارهای ما را کنترل می کند؟ - -

<style>body{font-family: tahoma; font-size: 13px; direction: rtl;} hr{ display: none;}</style>رابطه شگفت انگیز سیستم ایمنی و رفتارهای اجتماعی-آیا براستی رابطه ای هست؟
یک تیم تحقیقاتی در دانشگاه ویرجینیای امریکا ارتباطی بین سیستم ایمنی و رفتارهای اجتماعی یافته اند.
این گروه، یک مولکول از سیستم ایمنی موش را به نام انترفران گاما از طریق دستکاری ژنتیک حیوان ، مهار کردند. مهار این پروتئین سبب شد نواحی خاصی در مغز موش دچار بیش فعالی (Hyperactivity) شود این مسئله خود ، رفتارهای اجتماعی موش را کاهش داد.
در سیستم ایمنی مولکول های زیادی ازاین قبیل وجود دارند که به نام " سیتوکین" شناخته میشوند. در حال حاضر محققین در حال بررسی رابطه این مولکول ها با رفتارهای انسان هستند. این مسئله ممکن است در برخی بیماریها مانند جنون جوانی(اسکیزوفرنی) و یا اُتیسم نقش مهمی داشته باشد.آن گروه از بیماری های سیستم عصبی هم که به نوعی رفتارهای اجتماعی در آنها مختل میشود-مانند بیماری الزایمر-ممکن است از چنین رابطه ای متاثر باشند و شاید روزی ثابت شود که عامل همه این بیماری ها ، سیستم ایمنی باشد، اما در حال حاضر سیستم ایمنی ،مغز و رفتارهای انسان سه نقطه هستند که وصل کردن آنها به هم ممکن است سالها به طول انجامد . آنچه که دانش امروز ما نشان داده است وجود رابطه بین سیستم ایمنی موش و قدرت یادگیری و حافظه او را مطرح میکند، نقش سیتوکین ها را در فعالیت های خاصی از مغز عنوان می­نماید و بی اشتهائی، بدحالی و خستگی را با تغییرات سیستم ایمنی مرتبط میکند.

http://iranms.ir/index.php/node/view?id=1027
تاریخ : 1395-05-18