نتایج تحقیقات خارجی درمان ام.اس با سلول‌های بنیادی - -

<style>body{font-family: tahoma; font-size: 13px; direction: rtl;} hr{ display: none;}</style>محققان از سلول های بنیادی برای درمان ام اس استفاده كردند.
پژوهش محققان دانشگاه شمال غربی در شیكاگو درباره بیماری ام اس یا مالتیپل اسکلروزیس نشان می دهد ، بهره گیری از سلول های بنیادی در مراحل نخست این بیماری علائم آن را به میزان چشمگیری كاهش می دهد.
محققان معتقدند: بهره گیری از این روش اگر به موقع صورت گیرد، حتی می تواند به درمان كامل این بیماری بیانجامد.
به گزارش شبکه خبر، محققان با بررسی 21 بیمار مبتلا به ام اس ، تاثیر استفاده از سلول های بنیادی مغز استخوان آنان را بر درمان بیماریشان ارزیابی كردند .
بر اساس این پژوهش كه نتایج آن در مجله بیماری های اعصاب لنست درج شد ، علائم عصبی در 81 درصد این بیماران به میزان چشمگیری بهبود می یابد.
ام اس نوعی بیماری دستگاه اعصاب مركزی است كه بر اثر از بین رفتن غلاف پوشاننده رشته های عصبی ایجاد و باعث اختلالاتی در حس و حركت بیمار می شود.

طرح درمان ام اس با سلول‌هاي بنيادي
رئيس انجمن ام اس ايران گفت: انجمن ام اس، برنامه ي طرح سلولهاي بنيادي در درمان ام اس را بعد از دريافت تأييديه بودجه به مرحله اجرا در مي‌آورد.

دكتر جمشيد لطفي به باشگاه خبرنگاران گفت: يكي از مهمترين طرح هاي تحقيقاتي انجمن ام اس، تأثير سلولهاي بنيادي در درمان ام اس است كه به علت نداشتن بودجه، مراحل انجام آن متوقف شده بود ولي با در نظر گرفتن تمهيدات لازم مي توان فعلاً تعداد 50 نفر از بيمارن را تحت درمان قرار داد.
دكتر طبيعي رئيس كميته علمي انجن ام اس نيز در اين رابطه گفت: در مراحل اجرايي اين طرح آن دسته از بيماراني كه توانايي مالي كافي براي اين آزمايش را ندارند مي توانند به طور رايگان تحت درمان قرار گيرند.
طبيعي تصريح كرد: پس از تخصيص بودجه و تشكيل كميته علمي در اين زمينه، قرار شد مبلغ 60 ميليون تومان براي اين طرح درنظر گرفته شود

اولین نتایج امیدبخش درمان بالینی "ام.اس" با کمک سلول‌های بنیادی
دانشمندان آمریکایی با آزمایش بالینی بر روی گروه کوچکی از بیماران موفق شدند با استفاده از سلولهای بنیادی مغز قرمز استخوان به نتایج امیدبخشی در درمان بیماری خودایمنی "ام. اس" دست یابند.
بررسیهای گذشته نشان می داد که سلولهای بنیادی مغز استخوان قادرند اثرات مثبتی بر روی مدلهای حیوانی مبتلا به مغز استخوان برجای بگذارند.
اکنون محققان دانشگاه بریستول بر روی گروه کوچکی از بیماران آزمایشات بالینی مثبتی را انجام دادند.
این دانشمندان سلولهای بنیادی را از مغز استخوان این بیماران استخراج کردند و در همان روز دوباره این سلولها را به خون بیماران تزریق کردند.
نتایج اندازه گیریهای پارامترهای بالینی تثبیت بیماری را نشان می داد درحالی که آزمایشات نوروفیزیولوژی تائید می کرد که این روش درمانی اثرات مثبتی دارد.
این محققان در این خصوص اظهار داشتند: "معتقدیم که سلولهای بنیادی استخراج شده از مغز استخوان و تزریق آنها به خون می توانند شرایط بالینی بیماران را بهبود بخشند و به طور مثبتی بر روی حفاظت نورونی و متعادل کردن سطح سیستم ایمنی اثر بگذارند."
مغز استخوان محتوی سلولهای بنیادی است که می توانند در بسیاری از بافتها و اندامهای مختلف سلولها را تعویض کنند. بنابراین از پتاسیل بالایی برای درمان بسیاری از بیماریها به خصوص بیماریهای مرتبط با دستگاه عصبی برخوردارند.