نکات قابل توجه درباره بارداری و ام اس - -

<style>body{font-family: tahoma; font-size: 13px; direction: rtl;} hr{ display: none;}</style>یک کارشناس ارشد داخلی جراحی پرستاری با بیان اینکه ام اس تاثیر سوء بر زایمان زودرس یا سقط جنین ندارد، اظهارداشت: این بیماری برحسب فرم آن پس از دوران بارداری تشدید یا پیشرفت می کند.
فاطمه نظری افزود: اینکه گفته می شود علت ام اس یک ویروس است هنوز در حد یک فرضیه است. بر این اساس بر اثر ورود یا بروز عفونت ویروسی سیستم ایمن بدن آن را به عنوان عامل غیرخودی(آنتی ژن) می شناسد و علیه آن آنتی بادی تولید و به میلیین (غشای سلول عصبی) آسیب وارد می کند.


وی گفت: ام اس بیماری مزمن التهابی سیستم اعصاب مرکزی (مغز و نخاع) و یک بیماری خودایمنی (اتوایمیون) است که بدن براثر نقص سیستم ایمنی علیه ماده سفید میلیین آنتی بادی و در نتیجه پلاکهایی را تولید می کند.

نظری ادامه داد: پلاکهای ایجاد شده اختلالاتی در مسی پالسهای عصبی ایجاد می کند که به صورت علایم و نشانه های بیماری تظاهر می کند این علایم بسته به محل درگیر متفاوت است.

وی با بیان اینکه شایعترین محلهای درگیر در ام اس راهها و کیسمای بینایی، اطراف بطن های مغزی و جسم پینه ای (کورپوس کالوزوم) است، گفت: راههای نخاعی و مخچه ای از دیگر مسیرهای گرفتار است.

این عضو هیئت علمی دانشکده پرستاری مامایی، استرسهای روحی روانی و حتی هیجانات مثبت را از عوامل عودکننده ام اس عنوان کرد و افزود: عفونتها، جراحی، آپاندیسیت و زایمان از عواملی است که باعث عود این بیماری می شود.
www.ms-links.org