خبرهای پزشکی مربوط به سلول های بنیادی - -

<style>body{font-family: tahoma; font-size: 13px; direction: rtl;} hr{ display: none;}</style>پژوهشگران برای اولین بار با استفاده از سلول های پوست انسان، سلول های کبدی ساختند. این روش زمینه را برای ابداع درمان های جدید بیماریهای کبدی که هر ساله هزاران نفر را به کام مرگ می کشاند هموار می سازد.


به گزارش خبرنگار سایت پزشکان بدون مرز به نقل از رویترز ، دانشمندان دانشگاه ‘کمبریج’ که نتایج مطالعه خود را در مجله Clinical Investigation گزارش دادند، اعلام کرد: آنها برای اجتناب از مسائل اخلاقی بر سر استفاده از سلول های بنیادی جنینی، روش جدیدی کشف کرده اند.
‘تامیر رشید’ از ‘آزمایشگاه طب باززایی کمبریج’ که ریاست این مطالعه را بر عهده دارد گفت: این روش نیاز به استفاده از جنین های انسانی ندارد.
وی افزود: سلول های تولیدی به خوبی سلول های بنیادی جنینی است.
سلول های بنیادی جنینی قدرتمندترین و انعطاف پذیرترین سلول های بنیادی هستند، اما از آنجایی که از جنین های چند روزه انسان گرفته می شوند، استفاده از آنها مورد اختلاف است.
بیماری کبدی پس از بیماری های قلبی عروقی، سرطان، سکته مغزی و تنفسی پنجمین عامل مرگ و میر در کشورهای توسعه یافته است.
این بیماری در آمریکا عامل مرگ ۲۵ هزار نفر در سال است و کارشناسان می گویند میزان تلفات ناشی از بیماری کبد در انگلیس در میان جوانان و افراد میانسال سالانه ۸ تا ۱۰ درصد در حال افزایش است.
رشید گفت: به رغم ۴۰ سال فعالیت دانشمندان تاکنون هرگز قادر نبوده اند که سلول های کبدی را در محیط آزمایشگاه رشد دهند. به همین خاطر تحقیق در زمینه اختلالات کبدی بسیار دشوار است.
وی با اشاره به کمبود اهدای کبد، افزود: ارائه جایگزین هایی به این منظور مورد نیاز مبرم است.
این مطالعه این احتمال را افزایش می دهد که یا با استفاده از داروهای جدید و یا سلول درمانی بتوان جایگزین هایی را به این منظور کشف کرد.
بیماریهای کبد یا ارثی است و یا بر اثر اعتیاد به الکل و یا عفونت هایی مانند هپاتیت ایجاد می شود.
در این مطالعه محققان نمونه های پوست را از هفت بیمار مبتلا به انواع مختلف بیماری های ارثی کبد و سه فرد سالم به عنوان گروه شاهد گرفتند.
سپس سلول های پوستی را طوری برنامه ریزی کردند که به یک نوع سلول بنیادی به نام سلول های بنیادی پرتوان القایی تبدیل شود و سپس آنها را برای تولید سلول های کبدی، برنامه ریزی مجدد کردند.
آنها از همین روش برای تولید سلول های کبدی ‘سالم’ استفاده کردند.
سلول های بنیادی سلول های اصلی بدن هستند و دانشمندان در تلاشند تا روش هایی برای استفاده از آنها به منظور رشد اندامهای جدید ، ترمیم آسیب قلبی یا قطع طناب نخاعی و یا جایگزینی سلول های مغزی آسیب دیده بر اثر سکته مغزی، بیماری آلزایمر یا پارکینسون کشف کنند.
‘مارک تورسز’ متخصص بیماری کبد در ‘کالج امپریال لندن’ درباره این مطالعه گفت: این مطالعه گام بزرگی است که می تواند در آینده به تولید یک منبع بالقوه سلول های جدید کبدی برای بیماران مبتلا به نارسایی کبدی بینجامد.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
آدم با شنیدن این خبرا امیدش واسه درمان قطعی ام اس بیشتر میشه...............