سیزدهمین همایش سالانه بیماری ام.اس دراهواز - -

<style>body{font-family: tahoma; font-size: 13px; direction: rtl;} hr{ display: none;}</style>
صحبتهای خانم دکتر مجدی نسب رئیس انجمن ام اس خوزستان:

اتفاقات جدید در جهان در سال 2013:
ورود دو داروی جدید یکی آلمتوزوماب و دیگری تری فلونامید یا اوباجی او
داروی اولی تزریقیست.در سال اول پنج بار در سال و در سال دوم سه بار در سال استفاده میشه.در بعضی کشورها تأییدیه گرفته در استرالیا،کره جنوبی و آرژانتین ولی آمریکا هنوز تأییدیه این دارو رو نداده لذا در همه کشورها این دارو در دسترس نیست بطبع ایران هم هنوز این دارو رو ورود نکرده.در آگوست 2013 این دارو در بعضی کشورها مجوز گرفت.ان شاءالله در آینده ای نزدیک اگه مجوزات تهیه دارو گرفته بشه از اداره غذا و داروی آمریکا،ممکنه دارو به کشور ورود کنه.
داروی دوم خوراکیه.تاییدیه خود را در سال گذشته در بعضی کشورهای اروپایی و استرالیا گرفته و مجوز استفاده از آن را دارند ولی بعضی کشورها مجوز استفاده از این دارو رو ندارند.
در ایران:
در ایران از بهمن ماه سال گذشته یه داروی خوراکی که از دوسال پیش مجوز گرفته بود در ایران از بهمن گذشته به صورت یه کار تحقیقاتی در اختیار بیماران قرار گرفت که ابتدا در تهران بعد اصفهان و سپس اهواز و از دوماه پیش داروی خوراکی به طور کلی و عموم در دسترس همه تونست قرار بگیره با قیمت 130 هزار تومن با بیمه
ما (انجمن ام اس اهواز) طبق رایزنی که با شرکت این دارو داشتیم تونستیم برای 11 بیمار داروی رایگان رو به مدت یک سال به انضمام بررسیهای رایگانی که بیمار نیاز داره مثل معاینه چشمی و بستری و.. بگیریم.
تاکنون عارضه جدی از این دارو گزارش نشده
ایران دومین کشور تولید کننده داروی خوراکی در جهانه.اولی یه کشور سوئیسیه
چند نکته: ما به هیچ عنوان این دارو رو بعنوان خط اول درمان استفاده نمیکنیم هم ایران و هم بعضی کشورهای دیگه.لذار کسانی که داروی تزریقی میگیرنو مشکل جدی برای آنها ایجاد نکرده به هیچ عنوان تغییر دارو به فرم خوراکی امکان پذیر نیست و ممکنه صدماتی رو برای بیمار ایجاد کنه.
یه شرط دیگه اینه که بیمار ناتوانی جدی نداشته باشه و بتونه حداقل صد متر راه بره.
از 20 سال پیش در جهان فقط داروی تزریقی داشتیم و دو ساله که داروی خوراکی در جهان و حدود یک ساله که در ایران داریم.
جمعیت ام اس ایران 70 هزار نفر میباشد.شیوع آن اخیرا زیاد شده.تحقیقات جدید نشون میده غذاهای شور سیستم ایمنی رو دچار مشکل میکنه.بیماری ام اس حدود 30 درصد ممکنه جنبه ژنتیکی داشته باشه پس هم بیماران ام اس و هم خانواده های اونا باید نمک رو از سفره غذا حذف کنند.
یکی از نخبه های کشوری در اهواز به این نتیجه رسید که یکی از عواملی که ممکنه ام اس رو ایجاد کنه تغییر میدان مغناطیسی زمین هستش که خودِ این به دلیل تغییر تغییراتی است که در خودِ خورشید رخ میده و وابستگی به عامل خاصی نداره که ممکنه باعث شعله ور شدن بیماری ام اس شه.
کمبود ویتامین D میتونه ام اس رو ایجاد یا تشدید کنه.اگه با آزمایش کمبود ویتامین دی ثابت بشه، باید به مدت سه ماه هفته ای یکی و سه ماه بعد ماهی یکی ویتامین دی بخوره بعدش آزمایش خون بده اگه اصلاح شده دیگه مصرف نکنه.
اتفاقاتی که در انجمن ام اس از نظر علمی و تحقیقاتی رخ داده:تفریح درمانی،ورزش درمانی و داروهای گیاهی. تحقیقات مانند ..
تعداد بیماران ام اس ثبت شده ی خوزستان 137 نفر بیشتر از پارسال و 1436 تن هستن که 158 مرد و 1261 زن هستن.