استفاده از غذاهای موثر برای کاهش عوارض سندروم پیش از قاعدگی - -

<style>body{font-family: tahoma; font-size: 13px; direction: rtl;} hr{ display: none;}</style>اسیدهای چرب امگا3 موجود در ماهی و گردو از جمله مواد غذایی موثر نقش موثری در کاهش علایم سندروم پیش از قاعدگی (PMS) خانم‌ها دارد.

سمانه عزیزی در گفت‌وگو با خبرنگار وب دا در یاسوج گفت: سندروم پیش از قاعدگی یکی از مشکلات شایع بانوان است که علائمی مانند اضطراب، افسردگی، احتباس آب، نفخ شکم، گرفتگی عضلات و دردناک بودن پستان‌ها دارد.

وی با بیان اینکه دردهای ناشی از سندروم پیش از قاعدگی معمولا یک هفته قبل از شروع عادت ماهیانه آغاز می‌شود، اظهار کرد: تغییر رژیم غذایی می‌تواند کمک شایانی به کاهش علائم در این دوره کند.

عزیزی ابراز داشت:

تخمه آفتابگردان به دلیل دارا بودن ویتامین ب6 و کنجد با داشتن ویتامین ب6، کلسیم، روی و منیزیم

از جمله مواد غذایی هستند که نقش موثری در کاهش علائم سندروم پیش از قاعدگی دارند.

این کارشناس ارشد تغذیه با توصیه به مصرف مکمل ویتامین E و منیزیم در روزهای پیش از قاعدگی، گفت:

مصرف موز نیز به دلیل داشتن پتاسیم در کاهش احتباس آب و نفخ شکمی سودمند است.

وی چاقی را یکی از عوامل دردهای پیش از قاعدگی دانست و افزود: کاهش وزن و افزایش فعالیت در زنان چاق این وضعیت را بهبود می‌بخشد.

کافئین و سدیم دردهای پیش از قاعدگی را افزایش می دهد

عزیزی تاکید کرد: مواد محرک مانند کافئین در قهوه و چای و غذاهای حاوی سدیم زیاد می‌تواند علائم سندروم پیش از قاعدگی را بدتر کند و باید مصرف آن را محدود کرد.

کارشناس ارشد تغذیه و رژیم‌درمانی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج، بیان کرد:

مصرف مواد نفاخ مانند پیاز، سیر، هندوانه و لوبیا و نخود از پنج تا هفت روز قبل از شروع عادت ماهیانه باید محدود شوند.

وی توصیه کرد: بانوان می‌توانند با خوردن جوانه گندم که منبع مناسبی از ویتامین E است، دردهای ناحیه پستان را کاهش دهند و دم‌کرده بابونه نیز در کاهش دردهای ناشی از سندروم پیش از قاعدگی موثر است.

عزیزی اضافه کرد: مصرف لبنیات که حاوی کلسیم و منیزیم هستند موجب کاهش گرفتگی و دردهای عضلانی می‌شود.

این کارشناس ارشد تغذیه یادآور شد: افزایش تعداد وعده‌های غذایی، کاهش حجم وعده‌های غذایی و پیاده‌روی منظم نیز می‌تواند به کاهش دردهای قاعدگی بانوان کمک کند.