نقش تغذیه دراسترس ، اضطراب و افسردگی - -

<style>body{font-family: tahoma; font-size: 13px; direction: rtl;} hr{ display: none;}</style>دکتر احمد ساعدي عضو هيات علمي دانشگاه علوم پزشکي تهران در گفت وگو با ايسنا در رابطه با نقش تغذيه در کاهش يا افزايش استرس اظهار داشت: استرس به دو دسته مطلوب و نامطلوب تقسيم مي‌شوند که نوع مطلوب آن به استرس‌هايي نظير زمان امتحان گفته مي‌شود که فرد براي افزايش قدرت و سرعت انتقال مطالب در سرجلسه به آن نيازمند است. اما نوع دوم به استرس‌هاي محيطي در خانواده يا محل کار اطلاق مي‌شود که نيازمند ريشه يابي و درمان است.

وي در ادامه با بيان اين که تغذيه روش اصلي درمان استرس نيست، گفت: استفاده از يک رژيم غذايي نقش کمک کننده در کاهش استرس دارد که در اين ميان نقش ويتامين C انکار ناپذير است، چرا که وقتي فرد دچار استرس مي‌شود هورمونهايي در بدن او توليد مي‌شود که در اين ميان ويتامين C نقش موثري در پيشگيري از استرس در بدن دارد.

اين متخصص تغذيه در تبيين مواد غذايي محرک و تشديد کننده استرس گفت: غذايي که شامل نمک‌ها، قندهاي ساده (قند و شکر) نوشابه‌هاي گازدار، غذاهاي آماده و فرآوري شده نظير سوسيس، کالباس‌ها، غذاهاي کنسروي، چاي پررنگ و شکلات هستند موجب افزايش استرس مي‌شود.

وي در خصوص بالا رفتن استرس توسط قندها گفت: قند و شکر باعث افزايش فشار خون مي‌شود که اين امر موجب تشديد استرس هم مي‌شود البته عامل قند و شکر در افزايش استرس موضوع ثابت شده‌اي نيست.

دکتر ساعدي افزود: مواد غذايي ديگري هم وجود دارد که باعث کاهش و جلوگيري از استرس مي‌شود که شامل ويتامين‌ها، آنتي اکسيدان‌ها و اسيدهاي چرب امگا 3 هستند از اين رو گوجه فرنگي، چاي سبز، هويج، اسفناج، مرکبات و ساير ميوه جات به دليل دارا بودن ويتامين‌ها و آنتي اکسيدانها در زمره مواد غذايي کاهنده استرس به شمار مي آيند.

وي با توصيه به مصرف هفتگي غذاهاي دريايي نظير انواع ماهي‌ها افزود: اين غذاهاي به دليل داشتن اسيدهاي چرب امگا 3 در کاهش استرس مفيد و موثر هستند.

دکتر ساعدي اظهار داشت: در هرم غذايي توصيه شده است که از غلات، سبزيجات، ميوه‌ها، گوشتها، لبنيات و در نهايت از چربي‌ها استفاده کنيم. غلات که در پائين‌ترين قسمت هرم قرار دارند بيشترين سهم انرژي غذا را دارا بوده و چربي‌ها که در بالاترين قسمت هرم قرار دارد پائين‌ترين سهم را در غذاهاي توصيه شده دارا هستند.

اين متخصص تغذيه با بيان نقش زغفران در کاهش استرس گفت: اما اين مسئله در تمام ادويه‌ها صدق نمي‌کند چرا که تعدادي از ادويه ها نظير فلفل و خردل باعث افزايش فشار خون و استرس مي‌شوند.

وي در پايان خاطرنشان کرد: ويتامين‌ها بايد در هماهنگي با هم مصرف شود تا بتوانند با هم همکاري کنند. براي مثال اگر ويتامين B12 دريافت نکنيم ولي اسيد فوليک به مقدار زيادي دريافت کنيم. اين عامل باعث کمبود اسيد فوليک مي‌شود. زيرا براي فعال شدن اسيد فوليک بدن نيازمند ويتامين B12 نيز است. بنابراين ويتامين‌ها بايد به اندازه و در تناسب با هم مصرف شوند.