تحقیق برای درمان ام.اس با سلول‌های بنیادی درایران - -

<style>body{font-family: tahoma; font-size: 13px; direction: rtl;} hr{ display: none;}</style>این خبر رو که مال امروزه اگر چه خاص ام اس نیست، ولی تو این تاپیک گذاشتم که مقایسه کنید چون الان گفتن دستورالعمل خاصی براش نیست .

سودجويان سلول درماني را به تباهي كشيده‌اند
استفاده غير اصولي از اين روش و سلول‌هاي بنيادي توسط افراد سودجو اگر با همين روند ادامه يابد، احتمال نااميدي پرشكان و مردم به سلول درماني وجود دارد كه واقعاً ناراحت كننده است

سلامت نیوز: مدير مركز سلول درماني پژوهشكده رويان گفت: وزارت بهداشت با صادر نكردن دستورالعمل قانوني براي سلول‌درماني، زمينه سوءاستفاده افراد سودجو را از اين روش فراهم كرده و پزشكان و مردم را به سلول‌درماني بدبين كرده است.

ناصر اقدمي در گفت و گو با فارس اظهار داشت: وجود نداشتن قانون خاصي براي سلول‌درماني در وزارت بهداشت سبب شده پزشكان به علت ترس از توهين يا اشكال قانوني جرئت نكنند از اين روش درماني استفاده كنند و همين مسئله حضور غيرعلمي افراد سودجو را فراهم كرده است.
وي بيان داشت: از چهار سال گذشته به دنبال ايجاد بانك خون در وزارت بهداشت بوديم كه با بلاتكليف ماندن اين طرح در بوروكراسي‌هاي اداري، سردرگمي خاصي در مجامع پزشكي ايجاد شده است.
مدير مركز سلول درماني پژوهشكده رويان خاطرنشان كرد: عروسك‌هاي ژن‌پت منشأ حيواني دارد و هنوز روي انسان چنين موردي عملياتي انجام نشده هرچند در اين زمينه دانشمندان كره جنوبي ادعاهايي را در اين زمينه مطرح كرده‌اند اما اين ادعا از سوي پژوهشگران ديگر كشورها رد شده است.
اقدمي اظهار داشت: اين عروسك‌ها در بسياري از كشورها به فروش مي‌رسد اما مطمئن نيستيم كه طبيعي يا زنده باشند و به روش شبيه‌سازي در كامپيوتر انجام شده و كلونينگ نيست.
اقدمي با نگراني از اينكه سوء استفاده‌هايي كه هم‌‌اكنون از روش همانند‌سازي مي‌شود مردم و پزشكان را به اين روش بدبين كرده است، بيان داشت: استفاده غير اصولي از اين روش و سلول‌هاي بنيادي توسط افراد سودجو اگر با همين روند ادامه يابد، احتمال نااميدي پرشكان و مردم به سلول درماني وجود دارد كه واقعاً ناراحت كننده است.
وي اضافه كرد: امروزه افراد سودجو از سلول‌هاي بنيادي گرفته شده از سقط‌‌هاي جنيني براي درمان بيماراني كه از ايران به اوكراين براي معالجه مراجعه مي‌كنند استفاده و به كار مي‌گيرند و هزينه 20 تا 100 ميليون تومان از آنها دريافت مي‌كنند.
مدير مركز سلول‌درماني پژوهشكده رويان افزود: در اين راستا يك كودك مرگ مغزي به روسيه منتقل و با سلول‌هاي بنيادي جنيني مورد درمان قرار گرفت و با گذشت چهار سال از درمان وي، به سرطاني كه ناشي از اين سلول‌ها بود، دچار شد و از بين رفت.
وي با اشاره به اينكه پژوهشگران ايران هنوز روي سلول‌هاي بنيادي جنين به خاطر حساسيت بالايي كه دارد كار تحقيقاتي انجام نداده‌اند، ادامه داد: اين سلول‌ها قابليت تبديل به سلول عصبي را دارد اما هنوز امكانات لازم براي خالص‌سازي اين دسته از سلول‌ها وجود ندارد.
اقدمي گفت: سلول‌هاي بنيادي تمايز نيافته امكان اينكه سبب پايين آوردن سيستم ايمني بدن شود را دارد و زمينه ابتلا به سرطان را فراهم مي‌كند.
وي اظهار داشت: ايران بر خلاف اينكه در رتبه 5 و 6 دنيا از نظر مطالعات باليني بر سلول‌هاي بنيادي قرار گرفته اما هنوز جرئت نكرده از سلول‌هاي بنيادي جنيني استفاده كند.
اقدمي با بيان اينكه هم‌اكنون در كشور از سلول‌هاي بنيادي مغز و استخوان براي معالجه بيماران سرطاني‌ استفاده مي‌كنند، خاطرنشان كرد: از 50 سال پيش جداسازي سلول‌هاي بنيادي از مغز استخوان در دنيا مطرح شد و در ايران اين مسئله از 20 سال گذشته آغاز شد و تاكنون هيچ عارضه‌اي بر جاي نگذاشته است.
http://www.salamatnews.com/ViewNews.aspx?ID=20302&cat=1
تاريخ ارسال خبر: 15شهريور1389